"Ferrari World", cel mai tare parc de vacanţă din lume. Vezi "minunea" din Abu Dhabi

joi, 22 iulie 2010

Foto: thesun.co.uk / Big Pictures

La un an după ce a găzduit prima cursă de Formula 1, Abu Dhabi-ul îi uimeşte din nou pe fanii sporturilor cu motor. Pe celebra insulă Yas Marina, lângă circuitul de F1, a fost construit un uriaş parc de vacanţă, special destinat fanilor Marelui Circ, sub brandul căluţului cabrat, "Ferrari World".


Complexul, care va fi inaugurat oficial pe 28 octombrie, găzduieşte două rollercoaster-uri superbe. Ambele sunt inspirate din Formula 1 şi vor da aceleaşi senzaţii pe care le trăieşte un pilot în monopostul său.

Unul e denumit chiar Formula Roşie (Formula Rossa, cu referire la culorile scuderiei Ferrari, n.r.) şi va fi deţinătorului noului record mondial de viteză, trenuleţele urmând a atinge până la 240 km pe oră! Al doilea rollercoaster e şi el unul original. "Are o trăsătură unică, în sensul că e singurul care are două şine apropiate, cu trenuleţe care se întrec în aceeaşi direcţie, iar unul va trece primul linia de sosire, în funcţie de greutatea pasagerilor", a declarat Claus Frimand, managerul general al complexului "Ferrari World", care se întinde pe o suprafaţă de peste 86.000 de metri pătraţi şi are un uriaş acoperiş roşu, cu logo-ul Ferrari.

Amplasat lângă futuristicul circuit Yas Marina, pe care s-a disputat în noiembrie 2009 G.P.-ul inaugural din Abu Dhabi, "Ferrari World" va fi cel mai mare parc de distracţii indoor din lume. "Va fi un parc indoor, cu un feeling outdoor. Vei uita că eşti în interiorul unei clădiri, pentru că acoperişul e la 35 sau 50 de metri deasupra ta şi nu există pereţi, cu excepţia unui stâlp din mijloc şi a unor coloane de susţinere", a mai spus Frimand.



0 Comments: