(FOTO) Au demarat lucrările de construcție a satului Cotul Morii, care va avea stație de epurare, centru comercial, lac cu plajă și drumuri în stil european

vineri, 23 iulie 2010

(FOTO) Au demarat lucrările de construcție a satului Cotul Morii, care va avea stație de epurare, centru comercial, lac cu plajă și drumuri în stil european
Foto: UNIMEDIA

Locuințe cu o odaie, două, trei și patru, școală, grădiniță, punct medical, centru comercial, stație de epurare, lac cu plajă și drumuri în stil european. Așa arată proiectul care vizează construcția satului Cotul Morii, care a fost făcut public ieri, 22 iulie, de către viceministrul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, Anatolie Zolotcov.

Lucrările de construcție a noii localități au demarat deja, prin stabilirea căilor de acces către zona unde va fi costruit satul, demararea lucrărilor de proiectare, elaborarea caietului de sarcini, identificarea resurselor financiare, materialelor de construcție, forța de muncă.

Premierul Vlad Filat, prezent la eveniment, a specificat că la momentul primirii cheilor de la locuințe, oamenii vor primi drept bonus și permise de mic trafic la frontieră.


Zolotcov a mai precizat, în cadrul prezentării proiectului că cetățenii vor avea apă, canalizare, telefonizare și gazificare.

Potrivit autorităților, sinistrații vor avea opțiunea de a alege, fie primesc o casă nouă, fie le sunt achitate despăgubirile și își procură casă acolo unde doresc.






UNIMEDIA amintește că Guvernul României și-a arătat disponibilitatea de a oferi Republicii Moldova materiale de construcții pentru 700-800 de case.

Menționăm că 1105 case din localitățile Cotul Morii, Nemțeni, Obileni și Sărăteni au fost deteriorate în urma revărsării râului Prut.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: