Kommersant: Federația Rusă a obosit să dea bani Transnistriei

vineri, 23 iulie 2010

Kommersant: Federația Rusă a obosit să dea bani Transnistriei
Foto: vesti.md

"Transnistria a încetat să primească ajutor financiar din partea Rusiei, care era oferit consecvent încă din anul 2008. Pe contul bancar al organului legislativ al regiunii transnistrene nu a fost transferată a treia tranşă a acestui an, destinată pensionarilor", scie publicaţia rusă "Kommersant".

Informaţia a fost confirmată oficial de autorităţile separatiste. "Nu am primit banii nici luna trecută, nici luna aceasta", a spus spicherul Sovietului Suprem al autoproclamatei republici nistrene, Anatolii Kaminskii. El a comunicat că nu cunoaşte care ar fi motivele, dar că Rusia a promis că "banii vor fi".

Publicaţia rusă mai scrie că Tiraspolul a fost avertizat încă din iarnă referitor la problemele legate de transfer. "Autorităţile ruse au fost informate că banii pe care îi transferă în regiune sunt retransferați pe contul celei mai mari bănci de la Tiraspol, "Gazprombank"", scrie Kommersant. Deocamdată, oficialii separatişti nu au avut nicio reacție.


UNIMEDIA precizează că preşedintele Consiliului de conducere a băncii "Gazprombank" este Oleg Smirnov, fiul preşedintelui regiunii transnistrene, Igor Smirnov.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la kommersant.ru


0 Comments: