Top bloguri business: lectură obligatorie pentru a ajunge un antreprenor de succes

sâmbătă, 24 iulie 2010

Top bloguri business: lectură obligatorie pentru a ajunge un antreprenor de succes
Foto: lapetiteuniversite.com

Blogosfera este plină de antreprenori, investitori si oameni de succes ai business-ului care doresc sa isi impartaseasca din experienta acumulata dupa ani de afaceri. Cele mai importante bloguri care ar trebui sa devina lectura obligatorie pentru orice antreprenor care urmareste succesul, recomandate de bloombiz.ro, sunt cele ale lui Guy Kawasaki, Seth Godin, Jeff Cornwall, Mark Cuban, Steve Blank şi alte două bloguri colective - allbusiness.com şi Wise Bread.


How to change the world este Blogul lui Guy Kawasaki, care a fost votat printre cele mai bune bloguri antreprenoriale de catre Wall Street Journal. Kawasaki, care a dat tonul evanghelizarii Apple la mijlocul anilor '80, reuseste sa-i motiveze si sa-i inspire pe cititori. Guy Kawasaki vorbeste din punctul de vedere al investitorului, dand exemple din experienta sa, incercand in acelasi timp sa-i aduca pe antreprenori cu picioarele pe pamant.

Unul din motivele pentru care blogul lui Seth Godin merita citit este succesul inregistrat in postura de autor de carti de business si marketing. Toate cele 12 carti publicate de acesta au devenit bestseller-uri. Fiecare postare are o doza de intelepciune menita sa provoace cititorul.

The Entrepreneurial Mind este blogul lui Jeff Cornwall, care este profesor la Catedra de Antreprenoriat a universitatii Belmont. Sfaturile lui Cornwall se concentreaza pe probleme de finantare si etica in afaceri.

Mark Cuban, proprietarul televiziunii HDNet si a echipei de bachet Dallas Mavericks, este cunoscut pentru opiniile sale puternice pe care nu ezita sa si le exprime, indiferent de tema in discutie. Postarile lui ofera puncte de vedere interesante si, nu de putine ori, controversate pe teme ca industria IT, strategii de business sau management.

AllBusiness este un blog colectiv, pe care scriu antreprenori si specialisti in martketing, strategie de afaceri sau management financiar. Continutul blogului este actualizat zilnic si este format din ghiduri, analize si comentarii de la experti din toate domeniile de afaceri.

Steve Blank scrie pe cele mai diverse teme, de la rolul inovatiei in business, pana la importanta unui CEO. La sfarsitul postarilor cele mai lungi, exista o sectiune cu "lectii invatate" pentru a recapitula punctele importante.

Wise Bread este un alt blog colectiv, pe care publica antreprenori specializati in reducerea de costuri. Blogul are scopul declarat de a invata antreprenorii sa faca lucruri mari cu bugete mici.


1 Comment:

Anonim said...

Thanks for fіnally talking about > "Top bloguri business: lectur� obligatorie pentru a ajunge un antreprenor de succes"
< Liked it!Watch Merlin Seaѕon 5 Eρisodе 9
With All My Heart Online Free Stream

my web site > Watch Merlin Season 5 Episode 9 With All My Heart Online Free Stream