La o săptămână de la manifestațiile din Scuarul Operei Naționale, un nou miting în susținerea creării AIE se anunță duminică, 19 decembrie

sâmbătă, 18 decembrie 2010

La o săptămână de la manifestațiile din Scuarul Operei Naționale, un nou miting în susținerea creării AIE se anunță duminică, 19 decembrie
Foto: Colaj UNIMEDIA

Forumul Civic Pro-Europa, care a organizat acum două săptămâni un miting în susținerea restabilirii AIE, la care au fost prezenți sute de oameni, anunță că va organiza un nouă manifestație publică.

”Ghidat de convingerea că realizarea vectorului european de dezvoltare poate avea loc doar prin voinţa politică a unei Alianţe pentru Integrare Europeană, Forumul Civic Pro-Europa a decis continuarea manifestaţiilor publice de susţinere a Alianţei pentru Integrare Europeană- 2 şi organizarea în ziua de duminică, 19 decembrie 2010, ora 12.00, în Scuarul Operei Naţionale din Chişinău a unui miting cu participarea largă a cetăţenilor, se spune într-un comunicat de presă al organizatorilor.


Mai mult, Forumul Civic Pro-Europa este gata să susțină inițiativa unui grup de personalități publice de a organiza la 26 decembrie curent o Mare Adunare Generală în centrul Chișinăului. Potrivit organizatorilor, aceștia sunt gata să vină să protesteze în fiecare duminică până nu se va forma Alianța pentru Integrare Europeană. 

Membrii Forumului fac apel către cetăţenii activi şi conştienţi să participe la aceste acţiuni populare la care vor avea posibilitatea să îşi exprime în mod democratic voinţa de integrare europeană a Republicii Moldova. 

UNIMEDIA amintește că acum o săptămână, la 12 decembrie, membrii Forumului Civic Pro-Europa, format din numeroși oameni de cultură, au organizat un miting în Scuarul Operei Naționale. Aceștia au ținut discursuri în fața sutelor de oameni, în care și-au manifestat dorința de revenire a Alianței pentru Integrare Europeană la guvernarea țării și s-au pronunțat împotriva unei eventuale alianțe între PD și PCRM. Anterior, numeroși oameni de cultură din Republica Moldova au semnat o declarație în care îndeamnă moldovenii să participe la o Mare Adunare Națională, în susținerea integrării europene a țării noastre și în suținerea constituirii unei guvernări democratice.


Sursa: UNIMEDIA


Asta este POZA cea mai așteptată la Madrid! Kaka s-a întors la antrenamente

Asta este POZA cea mai așteptată la Madrid! Kaka s-a întors la antrenamente
Foto: sport.ro

Veste buna pentru fanii lui Real! Kaka s-a recuperat in urma operatiei suferite pe 5 august si s-a antrenat pentru prima oara alaturi de colegii lui.


Kaka ar fi trebuit sa se intoarca la antrenament dupa Craciun, insa brazilianul le-a facut o supriza colegilor si a venit la pregatire de azi, 18 decembrie. Chiar si asa, Kaka nu va fi convocat pentru derby-ul cu Sevilla.


La antrenamentul lui Real au participat de asemenea Juanfran, Morata si Pacheco, jucatori pe care Mourinho vrea sa-i integreze usor usor in echipa mare.


Sursa: sport.ro


Petrecerea ideală de Crăciun: "Intimităţi" cu colegii în absenţa şefului

Petrecerea ideală de Crăciun:
Foto: formalandbridal.com.au

33% dintre persoanele respondenţii unui sondaj în Franţa au spus că prezenţa şefului îi împiedică să se simtă în largul lor şi să se distreze cum se cuvine, 21% au spus răspicat că NU vor ca şefii lor să participe la petrecerea de Crăciun, iar 27% sunt de părere că, dacă totuşi apar la petrecere, şefii ar trebui să stea puţin şi să plătească nota tuturor în avans.

Conform unui studiu recent făcut în Mare Britanie, reţeta pentru petrecerea perfectă de Crăciun este următoarea:

- petrecerea ar trebui făcută în vinerea de dinaintea ajunului Crăciunului, în cazul acestui an, chiar astăzi, adică pe 17 decembrie 2010
- petrecăreţii ar trebui să găsească NEAPĂRAT pe cineva, vreun coleg, cu care să flirteze, cel puţin să flirteze...
- muzică de dans bună
- câţiva colegi care se scălămbăie pe ringul de dans spre amuzamentul tuturor celor prezenţi.

Astea ar fi, să spunem, ingredientele pozitive. Cel "negativ" se referă la absenţa şefului de la petrecerea cu pricina.

33% dintre persoanele chestionate au spus că prezenţa şefului îi împiedică să se simtă în largul lor şi să se distreze cum se cuvine, 21% au spus răspicat că NU vor ca şefii lor să participe la petrecerea de Crăciun, iar 27% sunt de părere că, dacă totuşi apar la petrecere, şefii ar trebui să stea puţin şi să plătească nota tuturor în avans.

Asta înseamnă că 81% dintre angajaţi nu agreează prezenţa şefului la acest eveniment. Ştim noi cine sunt restul de 19%.

Mai mult, 27% dintre cei chestionaţi au spus că se tem de faptul că, sub influenţa nefastă a alcoolului, îi vor spune şefului ce cred despre el, iar 12% sunt de părere că i-ar bate pe cei din funcţii de conducere. Uuuuu! Asta probabil chiar se întâmplă pentru că 1% dintre angajaţii incluşi în studiu au recunoscut că şi-au dat demisia după ce au făcut diverse prostii la petrecerile date de companiile la care lucrau. Partea bună e că 5% au primit promisiuni de mărire de salariu de la şefii lor euforizaţi.

Alte concluzii ale studiului făcut pe 2000 de persoane:

- 11% au devenit extrem de intimi cu colegii lor pentru că îşi doreau asta şi curajul e mare după câteva pahare
- 6% au devenit intimi fără să vrea
- 15% au fost prinşi în poziţii compromiţătoare cu colegii lor
- 31% nici nu se gândesc să îşi cumpere ceva nou de îmbrăcat

Încercaţi să nu exageraţi! Petrecere frumoasă şi Crăciun fericit! 

Sursa: tabu.ro


Organizația "Reporterii fără Frontiere" denunţă verdictul Curții de la Tiraspol

Organizația
Foto: fr.rsf.org

Organizația "Reporterii fără Frontiere" este indignată şi denunţă verdictul bazat pe mărturii obținute prin tortură cu scopul de a reduce la tăcere jurnalistul moldovean, Ernest Moldovean.



Desfășurarea procesului, în cadrul căruia toate drepturile jurnalistului Vardanean au fost încălcate, a demonstrat partinitatea justiției transnistrene şi determinarea autorităţilor transnistrene de a-l condamna pe jurnalist. Avocatul său a fost împiedicat să ajungă la Tiraspol din "motive de securitate". Accesul la audieri au fost interzise publicului, reprezentanţilor OSCE și rudelor lui Ernest Vardanean. Avocatul numit de curte a refuzat în mod constant să vorbească cu soţia jurnalistului, după audieri.

"Reporterii fără Frontiere" solicită de la guvernele Republicii Moldova, Rusiei, Curții Europene a Drepturilor Omului şi OSCE achitarea lui Ernest Vardanean.

"Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor", de asemenea, condamnă decizia Curții nerecunoscutei republici transnistrene care l-a condamnat pe jurnalistul independent, Ernest Vardanean, la 15 ani privațiune de libertate , pentru spionaj în favoarea Republicii Moldova.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la fr.rsf.org și cpj.org


Cu 13 milioane de lei au fost găsite 308 voturi comuniste

Cu 13 milioane de lei au fost găsite  308 voturi comuniste
Colaj: UNIMEDIA

Comisia Electorală Centrală a anunțat, în urmă cu câteva minute, rezultatele renumărării buletinelor de vot de la alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010. Cu toate că au fost înregistrate unele calcule greșite, acestea nu influențează în nici un fel distribuirea mandatelor în Parlamentul Republicii Moldova și PCRM rămâne cu 42 mandate, PLDM — 32, PDM — 15 şi PL — 12 mandate.

În urma procesului de renumărare, care a început la 15 decembrie 2010, Partidul Comuniștilor are cu 308 voturi mai mult decât în urma numărării buletinelor de vor la 28 noiembrie, iar Partidul Liberal Democrat cu 112 mai puțin. Tot mai puține voturi au și Partidul Democrat - minus 227 voturi și Partidul Liberal - minus 98 voturi.

Cele mai semnificative date au fost înregistrare în Soroca, satul Rublenița unde comuniștii au luat cu 395 voturi mai mult, iar PLDM cu 129 mai puțin, PDM - 160 mai puțin și PL cu 34 voturi mai puțin decât în urma procesării voturilor la 28 noiembrie.

Potrivit secretarului CEC, Iurie Ciocan, în localitatea Rublenița a fost înregistrat un caz fără precedent, din cauza unei erori umane au fost încurcate pachetele cu buletine de vot. Asupra acestui caz umează să se expună Procuratura Generală.


Dacă ar fi să excludem voturile din Rublenița, în urma renumărării, Partidul Comuniștilor are cu 87 de voturi mai puțin decât în urma numărării buletinelor de vor la 28 noiembrie, Partidul Liberal Democrat cu 17 mai mult. Tot mai puține voturi au și Partidul Democrat - minus 67 și Partidul Liberal - minus 64 buletinde de vot.

De asemenea, în urma renumărării voturilor s-a stabilit că la votare au participat cu 107 cetățeni mai mult, adică 1 733 051 și nu 1 732 944 așa cum au arătat datele din 28 noiembrie.

Raportul prezentat de Comisia Electorală Centrală va fi înaintat spre aprobare Curții Constituționale.

UNIMEDIA menționează că potrivit hotărârii CC din 10 decembrie, Curtea Constiuțională a dispus renumărarea voturilor exprimate în alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 în ansamblu pe ţară, în conformitate cu prevederile Codului Electoral al Republicii Moldova.

Amintim că în urma unei cereri depuse de PCRM, CC a decis renumărarea voturilor exprimate la alegerile din 28 noiembrie. Comuniștii au invocat numeroase încălcări în listele electorale suplimentare, ce au dus la pierderea a 1% din voturile obținute de PCRM. Ulterior, PCRM a declarat că CEC a exagerat cu devizul de cheltuieli pentru renumărarea voturilor, care a constituit 13 115 923 lei.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


Estonia se pregăteşte să treacă la euro de la 1 ianuarie 2011

Estonia se pregăteşte să treacă la euro de la 1 ianuarie 2011
Foto: Grup RC

Estonia va trece la moneda euro la 1 ianuarie 2011 şi se află în ultima fază a pregătirilor pentru a deveni, în ciuda crizei, a 17-a ţară UE care adoptă moneda unică europeană. Alimentarea în avans a băncilor din Estonia şi a clienţilor lor cu bancnote şi monede euro e în curs de desfăşurare. De la 1 decembrie, coroanele estone pot fi schimbate gratuit în euro.


De asemenea, în bănci şi oficii poştale au fost puse în vânzare mini-kituri cu monede în euro, în valoare de 200 coroane (12,79 euro), cu o faţă naţională estonă. La data de 10 decembrie fuseseră vândute peste 380.000 de seturi. Monedele estone în euro nu vor avea curs legal decât începând cu 1 ianuarie 2011, dar introducerea lor în avans va face mai uşoară această trecere.

La 13 iulie 2010, Consiliul European a ajuns la concluzia că Estonia îndeplineşte toate criteriile de convergenţă necesare şi este pregătită să adopte moneda euro la 1 ianuarie 2011. Cursul de schimb a fost fixat cu titlu irevocabil la 15,6466 coroane pentru 1 euro.

După ce Estonia va deveni cel de-al 17 lea membru al zonei euro, numărul cetăţenilor europeni care se vor bucura de aceeaşi monedă se va ridica la 330 de milioane de persoane.

În prezent, 16 ţări membre UE au adoptat monedat euro: Austria, Belgia, Cipru, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia, Slovacia, Slovenia şi Spainia.

Alte opt ţări vor fi obligate să se alăture zonei euro în monmentul în care vor îndeplini criteriile stricte de aderare.

Politica monetară intră în responsabilitatea Băncii Centrale Europene, deşi nu există o reprezentare, guvernare sau politică fiscală comună pentru moneda Uniunii. Există o anumită cooperare prin intermediul Eurobgrup, care ia deciziile politice referitoare la Zona euro şi moneda unică.

Neoficial, din Zona euro pot fi considerate ca făcând parte şi terţe ţări care au adoptat moneda - de pildă, Muntenegru. Alte trei microstate europene - Monaco, San Marino şi Vatican - au încheiat acorduri cu Uniunea Europeană pentru a le permite să folosească euro ca moendă oficială, dar ele nu fac parte oficial din Zona euro şi nici nu sunt reprezentate în Consiliul de Administraţie al BCE.

(VIDEO) Campanie șocantă împotriva SIDA: ”Mai bine să mori de bătrânețe...”

(VIDEO) Campanie șocantă împotriva SIDA: ”Mai bine să mori de bătrânețe...”
Foto: captura imagini video

O campanie a guvernului chilian pentru sensibilizarea faţă de SIDA, care are ca slogan ”Mai bine să mori de bătrâneţe...”, a stârnit numeroase controverse, fiind considerată de prost gust şi prea puţin explicită despre HIV.


Spotul televizat arată o persoană vârstnică, victimă a unui infarct. Coloana sonoră a spotului ”salută” evenimentul cu muzică de sărbătoare, aplauze, confetti... ”Să mori de bătrâneţe este mult mai amuzant decât să mori de SIDA...”, este sloganul campaniei.

Apoi, soţia victimei , şocată fiind, se prăbuşeşte la rândul său în urma unei crize cardiace şi decedează alături de companionul său. Din nou muzică de sărbătoare, strigăte de ”Bravo !”, şi comentariul ”dacă mori împreună cu cel care ţi-a fost partener toată viaţa, este încă şi mai bine. Atenţie la SIDA! Fiţi fideli!”.

Campania guvernamentală a stârnit dezbateri şi numeroase comentarii negative pe internet şi pe reţelele sociale. Ea a fost criticată de asociaţia seropozitivilor Vivo Positivo, care reproşează guvernului că se autocenzurează neîndrăznind să vorbească despre sex.

Ministrul sănătăţii, Jaime Manalich, este însă satisfăcut de rezultate: 'Campania şi-a atins perfect obiectivul' pentru că oamenii vorbesc din nou despre Sida.

Oficial, circa 20.000 de chilieni au fost diagnosticaţi cu HIV, dar mediile medicale estimează că numărul acestora ar fi între 35.000 şi 50.000, informează Agerpres.



Sursa: kappa.ro


(video) VEZI AICI cine-s Top 10 jurnaliști din Republica Moldova

(video) VEZI AICI cine-s Top 10 jurnaliști din Republica Moldova
Foto: captura imagini Privesc.eu

Clubul de Presă de la Chişinău i-a nominalizat, vineri seara, pe cei mai buni jurnalişti ai anului 2010 din Republica Moldova, informează Agenţia Monitor Media. Premierea jurnaliştilor a avut loc în cadrul ceremoniei Gala „Zece jurnalişti ai anului”, desfăşurată la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.


La categoria „Presa scrisă” cei mai buni jurnalişti au fost desemnaţi Tatiana Eţco de la „Ziarul de Gardă”; Vladimir Thorik de la ziarul de expresie rusă „Panorama” şi Sorina Ştefârţă de la „Timpul de dimineaţă”.

La categoria „Televiziune” au fost premiate Iulia Fiodorova de la „Jurnal” TV, Elena Robu de la „PRO TV Chişinău”; Victoria Colesnic de la „TV-7” şi Ludmila Muntean de la „Publika” TV.

La categoria „Radio”, premiul i-a fost acordat Dianei Răileanu de la radio „Europa Liberă”.

La categoria „Presa locală” Clubul de Presă i-a acordat premiul lui Ion Cernei („Cuvântul”, Rezina).

La categoria „Agenţii de presă”, premiul i-a revenit lui Valeriu Vasilică de la Agenţia „Info-Prim Neo”.

Clubul de Presă a acordat patru premii speciale. Premiul „Speranţa anului” a fost acordat Irinei Gotişan de la TV „Moldova 1”. Premiul „Evoluţia anului” a fost acordat principalului buletin de ştiri "Mesager" de la TV „Moldova 1”. Premiul „Pentru promovarea diversităţii” a fost acordat Maiei Sadovici de la „Teleradio Găgăuzia”. Premiul „Pentru promovarea satirei politice” a revenit lui Constantin Cheianu şi Anatol Durbală, realizatorii emisiunii „Ora de ras” de la „Juranal” TV.

Gala „Zece jurnalişti ai anului” s-a desfăşurat pentru 16-a oară.

În fiecare an, zece jurnalişti sunt premiaţi pentru devotament meseriei şi respectarea principiilor deontologice. În cadrul ceremoniei sunt menţionate şi instituţiile media debutante. Cei mai populari zece jurnalişti, conform tradiţiei, sunt premiaţi cu câte un măr de sticlă străpuns de o săgeată – simbolul mesajului care loveşte în ţintă.

Clubul de Presă de la Chişinău a fost lansat de Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei.



Sursa: Timpul de Dimineață cu referire la Monitormedia


Ilie Ilașcu: „Arestarea lui Vardanean a fost pusă la cale de Rusia pentru a discredita Chișinăul. Procuratura Generală trebuie să deschidă dosare penale criminalilor care sunt la Tiraspol”

Ilie Ilașcu: „Arestarea lui Vardanean a fost pusă la cale de Rusia pentru a discredita Chișinăul. Procuratura Generală trebuie să deschidă dosare penale criminalilor care sunt la Tiraspol”
Foto: curaj.net

”Tiraspolul nu face nimic niciodată singur. El are un patron care este Federaţia Rusă. Şi, luând în consideraţie situaţia politică de un an şi ceva din Republica Moldova, după ce au venit forţele democratice la putere, e clar că serviciile secrete ale Federaţiei Ruse au pus la cale, chiar în data de şapte aprilie, când s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova şi l-au arestat pe Vardanean. Şi a dus acest aşa-zis proces până la capăt. Problema este de a discredita, în primul rând, această conducere a Republicii Moldova, încă o dată trântind-o la pământ, că nu poate face nimic şi nu-şi poate apăra ca atare cetăţenii”. Declarația aparține fostului deținut politic de la Tiraspol, ex-senator român, Ilie Ilaşcu, făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Ilaşcu spune că replica pe care trebuie s-o aibă Chişinăul în acest caz, nu va fi niciodată acea dorită de întreaga populaţie, pentru că o mare parte, în toate partidele aşa-zise democratice sunt infiltraţi „oamenii sistemului”.


”Nu cred că trebuie să mai lămuresc cuiva ce înseamnă „oameni ai sistemului” – oameni ai trecutului, oameni cu viziuni pro estice, în toate partidele. Eu am analizat toate listele electorale, care sunt acuma, şi în toate în primii 10-15 sunt câte cinci-şase-şapte oameni ai sistemului. Şi care lucrează ca picătura chinezeasă întotdeauna. De aceea, ruşii şi-au implantat oamenii aceştea acolo demult. Ei sunt unii câte 20 de anii, alţii câte 10 ani, alţii cinci ani, vin noi, se schimbă. Guvernul, Preşedinţia şi Parlamentul nu cred că au întreprins ceva în această perioadă de detenţie a lui Ernest Vardanean şi va mai întreprinde ceva. Nu au posibilităţi. Şi nici dorinţă nu este”, a precizat Ilie Ilaşcu.

Acesta consideră că pentru eliberarea lui Vardanean, Procuratura generală trebuie să deschidă dosare penale ”acestor criminali, care sunt la Tiraspol”, să nu mai fie cunoscuţi de a nu fi atinşi.

 Mai mult, spune, fostul deținut politic, e necesar de anulat toate deciziile, aşa-zisele contracte, acorduri bilaterale cu Transnistria, care au fost semnate de Snegur, de Lucinschi şi de Voronin cu acest regim neconstituţional de acolo, unde se recunoaşte tot şi actele ce le editează, şi jurisdicţia şi alte lucruri.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Europa Liberă


Protest nud în Ucraina împotriva absenţei femeilor din politică. VEZI FOTO

Protest nud în Ucraina împotriva absenţei femeilor din politică. VEZI FOTO
Foto: lastampa.it

O feministă din Ucraina, aparţinând mişcării Femen a protestat vineri cu sânii goi în faţa sediului Consiliului Miniştrilor împotriva absenţei femeilor din guvern. Poliţiştii au ridicat-o pe femeie şi au restabilit ordinea.







Audi RS7 ar putea dezvolta 600 cai putere

Audi RS7 ar putea dezvolta 600 cai putere
Foto: Worldcarfans.com

Audi ar putea să-şi lase în urmă competiţia în privinţa cailor putere, prin RS7. Mai precis, potrivit publicaţiei americane Road & Track, citată de Worldcarfans.com, pentru acest model Audi ar lucra la un propulsor V8 twin turbo de 4.0 litri şi care dezvoltă 600 cai putere / 447 kW.


Dacă informaţia se confirmă, puterea lui RS7 va lăsa în urmă viitorul BMW M5 care va veni cu un propulsor V8 twin turbo de 4.4 litri ce produce 570 CP / 425 kW.

Pentru a face faţă acestei enorme puteri, RS7 va avea sistemul de tracţiune integrală Quattro, suspensie adaptivă, admisii de aer mai mari şi jante de 19 şi 20 de inch. Audi RS7 2012 va fi prezentat la finalul anului viitor.

Sursa: antena3.ro


10 lucruri nebunești care au căzut din cer

10 lucruri nebunești care au căzut din cer
Foto: protv.ro

Oricat ar parea de bizar, nebunesc, incredibil, de-a lungul timpului a plouat cu lucruri neasteptate, ce par de domeniul SF-ului. Pesti, bani, o vaca, viermi, grauri sunt doar cateva dintre ciudateniile picate din cer, la un moment dat.


1. Ploaie cu paianjeni, in Argentina
Pe 6 aprilie 2007, in regiunea Salta din Argentia a plouat cu paianjei, dupa cum se poate vedea in imaginile realizate de Christian Oneto Gaona, care era cu un grup de prieteni intr-o excursie in zona, in timpul vacantei de Paste. Paianjenii erau imensi, aveau aproximativ 4 cm diametru.

2. O vaca a cazut din cer, in Japonia
In 1997, echipajul unui vas de pescuit japonez a fost salvat in Marea japoniei. Acestia au sustinut ca a cazut o vaca din cer, le-a lovit ambarcatiunea si aceasta s-a scufundat. Aproximativ doua saptamani mai tarziu, fortele aeriene rusesti i-au informat pe japonezi ca echipajul unuia dintre avioanele specializate pe transporturi marfa au luat si o vaca la bord. Ideea a fost cum nu se poate de proasta, vaca a inceput sa se agite, avionul sa isi piarda echilbrul, iar singura masura salvatoare a fost sa ca animalul sa fie aruncat de la o altitudine de 9.000 de metri.

3. Ploaie de sange, in Columbia.
In 2008, o ploaie rosie, despre care un bacteriolog local a spus ca ar fi de sange, a cazut peste o mica comunitate din La Sierra, Choco. O proba din acea stranie ploaie a fost colectata imediat si trimisa in cea mai apropiata localitate care avea laboratoare de specialitate, unde a fost analizata. Preotul localitatii a spus ca este un semn de la Dumnezeu, pentru ca oamenii sa isi schimbe modul pacatos in care traiesc.

4. Ploaie cu jeleuri, in Scotia.
In 2009, o ploaie cu un fel de jeleuri a cazut in Scotia. Oamenii de stiinta au efectuat teste pentru a gasi o urma de ADN in acea masa vascoasa si, astfel, sa afle ce provenienta ar putea avea, insa nu au reusit decat sa faca niste supozitii bizare, scarboase, chiar. S-au avansat urmatoarele variante: materia vascoasa asemanatoare cu jeleurile ar fi fost regurgitata de broaste (doar ati auzit de ploaie cu broaste, dar ploaie cu voma de broasca, nu! bleah!), regurgitata de vulturi sau de starci, ar fi putut fi o ciuperca sau resturi de meteoriti.

5. Ploaie cu viermi, in Statele Unite ale Americii
Eleanor Beal, angajata la departamentul de politie din Jennings, mergea pe strada spre locul de munca si deoadata din cer au inceput sa cada smocuri cu viermi. A fost teribil! Unii au incercat sa relationeze acel eveniment misterios cu un canal de colectarea a apelor reziduale, aflat la cinci mile departate.

6. Ploaie cu zapada mulicolora, in Siberia
In regiunea Omsk, la aproximativ 1.400 kilometri de Moscova, a cazut in 2007 o zapada in trei culori - portocaliu, galben, verde -, ciudat mirositoare.

7. Poaie cu peste intr-un oras pustiu, in Australia
Orasul Lajamanu, la marginea desertului Tanami, la sute de kilometri de lacurile Argyle si Elliot a fost de mai multe ori bombardat cu pesti cazuti din cer. „Sute si sute de pesti mici, albi, in viata, au cazut peste tot din cer”, a spus un martor ocular.

8. Ploaie cu bani, in Germania
In 2007, un automobilist neamt a vazut in oglinda retrovizoare cum zboara bani prin aer. A tras repede pe dreapta si a incercat sa se pricopsesca, insa nu a reusit sa prinda nicio bancnota. Cand a sosit politia, nici urma de bani. Originea banilor-zburatori a ramas necunoscuta.

9. Ploaie cu grauri, in Anglia
In martie 2010, in gradina lui Julie Knight, din satul Somerset din Coxley, au cazut peste 100 de grauri morti. Nu s-a gasit nicio explicatie la acest fenomen.

10. Ploaie de carne proaspata, in Statele Unite ale Americii
Pe 9 martie 1876, in apropierea casei lui Allen Crouch, care a trait langa Olympian Springs, au cazut bucati de carne proaspata, ca fulgii mari de zapada. Cerul era senin, iar doi domni care au gustat din acea carne au spus ca era carne de oaie sau de vanat.

Vezi aici imaginile foto.

Sursa: protv.ro


Voronin de Ziua Poliției: ”Există forțe politice care tind să întoarcă societatea în negrii ani 90, să întoarcă Moldova în mîinele criminalilor”

Voronin de Ziua Poliției: ”Există forțe politice care tind să întoarcă societatea în negrii ani 90, să întoarcă Moldova în mîinele criminalilor”
Foto: presainblugi.com

Organelor de poliţie din Republica Moldova aniversează astăzi, 18 decembrie, 20 de ani de la creare. Cu această ocazie, președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, aduce felicitări tuturor colaboratorilor şi veteranilor de poliţie dorindu-le linişte şi bunăstare familiilor, rudelor şi apropiaţilor. ”Fiecărui din dumneavoastră – săntate şi succese în toate începuturile”, se menționează într-un comunicat de presă al PCRM.


În cuvântul său de felicitare Voronin mai menționează: ”Pe parcursul istoriei sale de douăzeci de ani, în virtutea tuturor greutăţilor care au stat în calea formării poliţiei naţionale, anume această instituţie de stat a devenit unul din pilonii de bază a independenţei şi statalităţii moldoveneşti. Anume pe umerii colaboratorilor de poliţie deseori era pusă principala sarcină de menţinere a integrităţii şi independenţei ţării noastre, de menţinere a ordinii publice, de luptă cu banditismul şi crima organizată. Sacrificiul, dîrzenia, profesionalismul şi patriotismul colaboratorilor de poliţie au permis, în cele din urmă, societăţii moldoveneşti să iasă învingătoare în lupta cu crima organizată, făcînd Moldova în acest sens un stat unical. Datorită anume fiecăruia dintre dumneavoastră, stimaţi colaboratori şi veterani de poliţie, cetăţenii ţării noastre se simt în siguranţă”.

Totodată, ex-președintele și-a exprimat regretul că nu toţi acceptă rezultatele atinse de organele de poliție, nu toţi sînt cointeresaţi în ordine şi supremaţia legii. Voronin a subliniat că în ţară mai sînt încă forţe, inclusiv politice, care au dorit să îşi ia revanşa, care tind să întoarcă societatea în negrii ani 90, să întoarcă Moldova în mîinele criminalilor. ”Folosindu-se de instabilitatea politică, acaparînd pentru un timp puterea, aceste forţe de îndată au început atacul asupra unuia din fundamentele statului – organele de poliţie. Înjosirile, persecuţiile, insultările, concedierile, anularea facilităţilor – iată ce au vazut la adresa lor pe parcursul a unui an şi jumate colaboratorii de poliţie din partea guvernării. Şi ca rezultat al slăbirii intenţionate şi istovirii organelor de poliţie – bandiţii încep a fi stăpîni pe străzi”.

Liderul comunist și-a exprimat convingerea că întreaga societate moldovenească prin eforturi comune putem, poate opri tentativele de distrugere şi demoralizare a poliţiei şi înrădăcinare a criminalităţii la guvernare. ”Sînt convins că statul şi societatea sînt obligaţi să aprecieze rolul poliţiei în asigurarea securităţii cetăţenilor, ordinii publice, supremaţiei legii – principii de bază în existenţa Republicii Moldova. Statul şi societatea mai au încă multe de făcut pentru crearea condiţiilor destoinice de muncă şi viaţă, salarii şi pensii destoinice pentru colaboratorii şi veteranii de poliţie”, a conchis Voronin.

Sursa: UNIMEDIA


Au fost eliberați tinerii reținuți pentru că și-au însușit 200 milioane dolari pe teritoriul SUA, deoarece au conlucrat cu ancheta. Ofițerii de urmarire penală neagă colaborarea cu ancheta

Au fost eliberați tinerii reținuți pentru că și-au însușit 200 milioane dolari pe teritoriul SUA, deoarece au conlucrat cu ancheta. Ofițerii de urmarire penală neagă colaborarea cu ancheta
Schema aplicată de gruparea criminală internaţională
Foto: CCCEC

Judecătoria Buiucani a dispus eliberarea celor 5 tineri care fac parte din gruparea internațională bănuită de spălare de bani, reținută de CCCEC la șfârșitul lunii octombrie curent. Judecătorul le-a aplicat măsură de reprimare - arest la domiciliu, luând în calcul faptul ca învinuiții ar fi conlucrat cu ancheta, fapt infirmat de ofițerii de urmarire penală. Potrivit anchetei, niciulul dintre învinuiti nu a dat depoziții și n-a colaborat cu organul de urmarire penală.


UNIMEDIA amintește că este vorba de membrii unei grupări internaţionale, formată din 12 persoane, care practica spălarea de bani pe teritoriul Republicii Moldova au fost reţinuţi de Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Generale Urmărire Penală din cadrul CCCEC, Bogdan Zumbreanu, este vorba de 200 milioane dolari însuşiţi pe teritoriul SUA, dintre care 70 milioane au venit în Republica Moldova.

Ofiţerul a explicat că hakerii au creat o plasă în care se opreau banii din plăţile online, care mai apoi erau transferaţi în băncile din Republica Moldova cu ajutotul sistemelor de tranfer Western Union şi Money Gram.

În această schemă este implicat şi o persoană din cadrul unui minister din Republica Moldova care avea acces la copiile a mai multor buletine de identitate şi pe care, contra unei sume de bani, le oferea membrilor grupării. Aceştia din urmă, cu ajutorul copiilor actelor ridicau banii de pe conturile persoanelor fizice.

Directorul adjunct al direcţiei Generale Urmărire Penală a refuzat să dea, la acest moment, detalii despre persoana din minister.

Menţionăm că potrivit legislației în vigoare, spălarea de bani în proporţii deosebit de mari se pedepsește cu privațiune de libertate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


Premierul Vlad Filat de Ziua Poliției: ”Patriotismul, bărbăţia şi omenia sînt caracteristicile principale de care trebuie să dea dovadă colaboratorii organelor afacerilor interne”

Premierul Vlad Filat de Ziua Poliției: ”Patriotismul, bărbăţia şi omenia sînt caracteristicile principale de care trebuie să dea dovadă colaboratorii organelor afacerilor interne”
Foto: flux.md

Cu ocazia sărbătorii profesionale a polițiștilor, prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, a adus felicitării tuturor colaboratorii organelor afacerilor interne. ”Vă adresez sincere felicitări şi urări de bunăstare. Din momentul proclamării independenţei Republicii Moldova, poliţia naţională a stat la straja integrităţii ţării, asigurînd ordinea publică şi securitatea vieţii cetăţenilor, fiind un promotor consecvent al principiilor unui stat de drept”, menționează Filat în mesajul său.


În opinia premierului, patriotismul, bărbăţia şi omenia sînt caracteristicile principale de care trebuie să dea dovadă colaboratorii organelor afacerilor interne în munca lor de zi cu zi.

”Sînt ferm convins că realizarea Concepţiei de reformare a Ministerului Afacerilor Interne şi a structurilor lui subordonate şi desconcentrate, aprobată recent de Guvern, va permite avansarea pe calea alinierii poliţiei naţionale la standardele şi principiile europene din domeniu, astfel încît să asigure funcţionarea conformă a unui stat democratic modern. Doresc colaboratorilor şi veteranilor organelor afacerilor interne sănătate, prosperitate şi succese”, a mai precizat Vlad Filat.

UNIMEDIA amintește că astăzi, Republica Moldova sărbătorește 20 de ani de la crearea poliţiei naţionale.

Sursa: UNIMEDIA


Postul rusesc Pervîi Kanal: România este cea mai săracă țară din Europa. VEZI VIDEO

miercuri, 15 decembrie 2010

Postul rusesc Pervîi Kanal: România este cea mai săracă țară din Europa. VEZI VIDEO
Colaj: UNIMEDIA

Bucureștiul este probabil unica capitală europeană, unde cablajele acoperă cerul. România este cea mai săracă țară din Europa. După ce au intrat în UE, românilor le este tot mai greu. Statul român a devenit de câțiva ani fabrica de cusut a Europei. 

Acestea sunt principalele concluzii ale jurnaliștilor ruși de la Pervîi Canal, care au realizat un material despre România și situația foarte dificilă în care se află această țară. Potrivit reportajului, în România oamenii trăiesc cum pot, deoarece această țară a devenit cea mai săracă țară din Europa. "Transilvania arată ca un alt stat. Protestele din România din această vară au înrăutățit situația. Opoziția prezice o situație catastrofală pentru viitor, iar președintele Traian Băsescu este considerat un infractor", se mai precizează în secvențele video filmate de postul rusesc în România.


Vedeți mai jos reportajul video, difuzat pe post în luna noiembrie a acestui an:




Sursa: UNIMEDIA


Cele mai înalte clădiri ale viitorului

Cele mai înalte clădiri ale viitorului
Foto: capital.ro

Dacă anul trecut a fost finalizată cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, există mai multe proiecte care sunt pe cale de a fi finalizate în anii care urmează.


Kingkey Finance Tower va fi terminată în anul 2012, va avea peste 400 de metri înălțime și va fi utilizată pentru spații de birouri și hotel. Este localizată în regiunea Shenzhen, China.Tot chinezii s-au apucat să construiască Chow Tai Fook Center, care va fi gata în 2016 și va fi amplasată în regiunea Guangzhou. Clădirea va avea mai mult de 500 de metri înălțime.

Pentominium este o clădire care va avea o înălțime de aproximativ 500 de metri, va fi terminată în 2013 și va fi una dintre cele mai luxoase clădiri pentru locuit din Dubai.

Americanii vor finaliza în 2013 proiectul Freedom Tower (One World Trade Center), înalt de peste 500 de metri.

Ne întoarcem în China, unde în 2015 va fi terminată clădirea Goldin Finance 117, care va avea aproximativ 600 de metri înălțime. Tot în acestă țară va fi construit până în 2015 proiectul Ping An International Finance Tower Center 1 (regiunea Shenzhen).

În 2011, arabii vor termina de construit Makkah Royal Clock Tower Hotel din Makkah, Arabia Saudită.

China va termina de contruit Shanghai Tower în 2014, o clădire care va avea sistem de reciclare a apei de ploaie, precum și turbine de energie eoliană.

Și pentru că indienii nu puteau lipsi din această serie, trebuie anunțat că în Mumbai va fi apărea în 2016 India Tower, un turn ce va avea peste 700 de metri înălțime. Clădirea va avea și birouri și locuințe și va servi și drept hotel, propunându-ți să devină cea mai verde clădire din India.  

După cum se vede, cel puțin până în 2016 nu există niciun plan care să-șipropună realizarea unei clădiri mai mari decât Burj Khalifa din Dubai, a cărei înălțime este de aproximativ 800 de metri, fiind declarată cea mai înaltă clădire din lume.

Sursa: capital.ro


Avertizare hidrologică: Îngheaţă apele. Mersul pe gheaţă prezintă pericol

Avertizare hidrologică: Îngheaţă apele. Mersul pe gheaţă prezintă pericol
Foto: guraialomitei.com

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă o avertizare hidrologică cod galben pentru întreg teritoriul ţării. În legătură cu răcirea în continuare a vremii, în intervalul 15 – 22 decembrie, în râul Prut, în râurile mici, cursurile de apă şi în lacurile de acumulare din republică va continua procesul de formare a gheţii.


În râurile mici şi bazinele de apă cu debite joase se va instala podul de gheaţă. Gheaţa este subţire şi mersul pe ea prezintă pericol, avertizează Serviciul Hidrometeorologic de Stat. 

Pentru mâine ziua, 16 decembrie, se prevăd temperaturi de minim -7°C în Nordul ţării şi maxim -2°C în Sud. În capitală temperatura va fi de -5°C ziua şi -9°C pe timpul nopţii. Pe data de 17 decembrie, vremea va continua să se răcească uşor.

Pentru 18 decembrie, prognozele arată că, pe timpul nopţii, temperaturile vor coborî până la -13°C şi chiar până la -15°C în Nordul ţării. UNIMEDIA menţionează că Codul galben semnalizează că condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot afecta anumite activităţi socio-economice. 

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Daniela Dermengi


Consiliul Europei: Premierul kosovar este un lider mafiot, baron al traficului de droguri şi organe

Consiliul Europei: Premierul kosovar este un lider mafiot, baron al traficului de droguri şi organe
Comentariu: Hashim Thaci alături de Wesley Clark şi Bernard Kouchner, în 1999
Foto: cotidianul.ro

Hashim Thaci, premierul kosovar şi prospatul câştigător al alegerilor anticipate din Kosovo este liderul unei grupări mafiote implicată în trafic de arme, droguri şi de organe umane în Europa de Est, arată un raport al Consiliului Europei, obţinut de "The Guardian". Raportul va fi prezentat, joi, de Dick Marty, raportorul pentru drepturile omului al Consiliului Europei.


Thaci, care nu a ascuns că a fost un lider al Armatei Kosovare de Eliberare (UCK), a devenit liderul grupării mafiote în 1999, în timpul războiului din Kosovo. Cea mai şocantă informaţie din raport este cea despre uciderea mai multor prizonieri sârbi, cărora li se prelevau rinichii. Sârbii erau duşi în Albania, unde, la nord de Tirana, avea loc măcelărirea lor. "Când medicii erau pregătiţi pentru transplant, captivii erau luaţi din locul secret în care se aflau, executaţi de un membru UCK, iar trupurile lor erau duse rapede, cu avionul, la clinica unde avea loc operaţia", se arată în raport.

Raportul a fost cerut de Consiliul Europei, după ce Carla Del Ponte, fosta procuroare la Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, a precizat ca i s-a interzis să investigheze crimele liderilor UCK. Del Ponte, numită ambasador al Elveţiei în Argentina, a scris o carte în care a afirmat că ”liderii de rang mediu şi înalt din cadrul UCK erau la curent şi erau implicaţi în mod activ în contrabanda cu organe”.

La data apariţiei cărţii, în 2008, guvernul din Kosovo a refuzat să deschdă o anchetă în cazul acuzaţiilor formulate de fostul procuror TPI.

La aceasta, raportul Consiliului Europei adaugă lupta grupării lui Thaci pentru controlul traficului de heroină. Gruparea numită Drenica a devenit atât de puternica, încât a obţinut controlul politic în Kosovo, pe care nu l-a mai cedat până la obţinerea independenţei, în 2008.

Thaci şi alţi patru membrii ai grupării Drenica sunt acuzaţi de "asasinate, bătăi şi privare de liberate şi interogatorii", arată raportul Consiliului Europei.

Thaci nu este singurul mare politician kosovar al momentului care este acuzat de crime. Ramush Haradinaj, liderul unui puternic partid kosovar, este acuzat de crime de război şi este judecat la Haga.

Capitala R. Moldova va găzdui anul viitor un eveniment organizat de TEDx Chișinău

Capitala R. Moldova va găzdui anul viitor un eveniment organizat de TEDx Chișinău
Colaj: UNIMEDIA

TED ajunge și în R. Moldova. Renumitul proiect internațional TED (Technology, Entertainment, Design) și-a găsit susținători și în țara noastră. Un grup de tineri a obținut licența pentru a organiza evenimente TED în luna mai a anului viitor la Chișinău. Potrivit ultimelor informații, proiectul TED.com și conceptul "idei care merită împărtășite" vor fi prezentate la Chișinău la 23 decembrie 2010, alături de vorbitori notorii din R. Moldova.


Potrivit paginii oficiale de pe FaceBook a TEDx Chișinău, organizatorii își propun să descopere 4 domenii: Cultură, Business, Educație, Media.

UNIMEDIA precizează că TED este o organizație internațională non-profit, care promovează idei ingenioase. Instituția a început să activeze acum 25 de ani, după o conferință din California (SUA). TED a crescut până la nivelul în care a reușit să promoveze idei și concepte inovatoare în toată lumea. Conferința anuală TED are loc la Oxford și aduce cei mai fascinanți gânditori ai lumii, care sunt provocați să vorbească despre viața lor și ultimele descoperire pe care le-au făcut.

Detalii despre prelegerile TED pot fi găsite pe site-ul oficial www.ted.com

Cât costă să pui o firmă pe o maşină de Formula 1

Cât costă să pui o firmă pe o maşină de Formula 1

Business-ul Formulei 1 ramâne unul deosebit de profitabil şi la vreme de criză. O listă generoasă de companii completează cecuri în valoare de peste 700 de milioane de dolari anual, în favoarea Marelui Circ. Audienţa globală a fiecărei curse asigură o expunere constantă a sponsorilor şi întoarceri financiare consistente la final de sezon.


Formula 1 este una dintre cele mai urmarite competitii sportive, cu nu mai putin de 520 de milioane de telespectatori unici in fiecare sezon. Pentru a ajunge in atentia acestui public sponsorii investesc anual un total de aproximativ 530 de milioane de euro. Anvergura beneficiilor urmarite de sponsori sunt dependente direct de performanta unei echipe in fiecare tur de circuit.

Valoarea expunerii unui sponsor poate depasi 10 milioane de dolari pentru o cursa. In 2009, la Marele Premiu de la Singapore, sponsorul teamului McLaren, Vodafone, a atins o valoare totala a expunerii de 10,8 milioane de dolari, datorita victoriei lui Lewis Hamilton. In 2010, operatorul telecom a inregistrat de asemenea intoarceri consistente, mai ales dupa Grand Prix-ul Marii Britanii.

In consecinta, Vodafone si McLaren si-au prelungit parteneriatul pina la finalul sezonului 2013. Competitia companiilor este cel putin la fel de disputata. In sezonul recent incheiat, banca Santander a mizat pe Ferrari, dupa un parteneriat restrâns cu McLaren. Rezultatul a fost ocuparea primului loc in topul expunerii la marele Premiu de la Singapore si un cumul al valorii publicitare de 15,6 milioane de dolari, de-a lungul a trei curse majore.


 
Sursa: money.ro


”Secret” în cazul lui Gumeniță: După un lanț de amânări, ședințele cu ușile închise continuă

”Secret” în cazul lui Gumeniță: După un lanț de amânări, ședințele cu ușile închise continuă
Foto: UNIMEDIA

După un lanț de ședințe amânate cu ușile închise în dosarul intentat fostului şef al Poliţiei Municipale, Iacob Gumeniţă , și ședința de astăzi, 15 decembrie, a fost una secretă, fără a permite accesul mass-media în sală. Instanța a dispus în cazul lui Gumeniță ședințe cu ușile închise, ca urmare a demersului înaintat de reprezentantul acestuia, Ion Vâzdoagă.


Partea vătămată, Parascovia Hâncu, care-l reprezintă în instanță pe fiul său, Damian, cere de la inculpatul Iacob Gumeniță 500 mii lei drept despăgubiri, ca urmare a faptului că Damian Hâncu, tânărul maltratat în noaptea de 7 aprilie, susține că a fost bătut de fostul șef al Poliției Municipale în PMAN. Astfel, avocatul lui Hâncu, Aureliu Scorțescu a înaintat o cerere în care solicită introducerea în proces a MAI și a Ministerului Finanțelor, în calitate de pârâți.

Potrivit lui Scorțescu, MAI, ca organ în cadrul căruia activa Gumeniță în 2009, se face civilmente responsabilă de infracțiunea acestuia, iar cum acesta nu are buget propriu, fiind finanțat din bugetul de stat, drept pârât urmează a fi atras și Ministerul Finanțelor.

La rândul său, partea apărării, reprezentată de avocatul lui Gumeniță, Ion Vâzdoagă, a înaintat o cerere de închidere a dosarului, din cauza unor încălcări proceduale.  Mai multe detalii nu au fost oferite, pe motiv că ședința ea fost una secretă.

Amintim că după ce Vâzdoagă a solicitat cercetarea clientului său în stare de libertate pentru că acesta ar fi fost bolnav, ședința de judecată din 17 iunie a fost amânată, pe motiv că judecătorul Sergiu Lazări, care instrumentează cazul lui Gumeniță, s-a simțit rău, având nevoie de acordarea unui ajutor medical de urgență. La 1 iulie, ședința de judecată în cazul lui Gumeniță a fost amânată pe motiv că avocatul acestuia, Ion Vâzdoagă, s-a îmbolnăvit, iar la 13 septembrie curent ședința s-a amânat din cauza neprezentării martorilor, deși mama lui Damian Hâncu, Parascovia Hâncu, susține că nici nu a fost citată la proces. La 18 octombrie, judecătorul Sergiu Lazări iarăși s-a îmbolnăvit și ședința iarăși s-a amânat.

Iacob Gumeniţă, a fost arestat după ce preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, a făcut publică o înregistrare video din care se vede că pe 7 aprilie, fostul şef al Poliţiei Municipale lovea cu piciorul în tinerii din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Gumeniţă este acuzat de abuz în serviciu şi că ar fi bătut tinerii în timpul protestelor din şapte aprilie anul trecut, în prezent fiind cercetat în stare de libertate. Toate ședințele în cazul lui Gumeniță s-au desfășurat fără a permite accesul mass-media.


Sursa: UNIMEDIA


ȘOCANT! O femeie din Sudan a fost biciuită în stradă de către Poliție pentru că purta pantaloni. VEZI VIDEO

ȘOCANT! O femeie din Sudan a fost biciuită în stradă de către Poliție pentru că purta pantaloni. VEZI VIDEO
Colaj: UNIMEDIA

În capitala sudaneză, Khartoum, poliția a biciuit o femeie în faţa mai multor trecători. Ultimii au rămas nepăsători la strigătele disperate ale acesteia, scrie astăzi ziarul britanic Daily Mail. 

Imagini șocante ale incidentului au zguduit Internetul şi au stârnit discuții aprinse. Potrivit secvențelor video postate pe Internet, poliţistul a ordonat femeii să se apropie și să se așeze în genunchi. Victima era avertizată că dacă refuză pedeapsa de 53 de lovituri cu biciul, riscă doi ani de închisoare. În timp ce era biciuită, femeia striga "Destul!".


Când poliţistul a observat că este filmat, a zâmbit și s-a apropiat de colegul său. Nu se știe de ce a fost acuzată femeia. Ziarul britanic scrie că aceasta ar fi fost pedepsită pentru că purta pantaloni ascunși sub o fustă lungă. Biciuirea rămâne încă o pedeapsă destul de comună în Sudanul de nord, populat în mare parte de musulmani.

Vezi imagini video, realizate pe ascuns:



Sursa: UNIMEDIA cu referire la DailyMail


Se caută vinovaţii: Reprezentanţii MAEIE şi CEC trebuie să fie traşi la răspundere şi să-şi ceară public scuze de la cetăţenii de peste hotare, declaraţie

Se caută vinovaţii: Reprezentanţii MAEIE şi CEC trebuie să fie traşi la răspundere şi să-şi ceară public scuze de la cetăţenii de peste hotare, declaraţie
Foto: antena3.ro

Funcţionarii ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi de la Comisia Electorală Centrală, care se fac vinovaţi de neasigurarea unui număr suficient de buletine de vot în secţiile de votare de peste hotare, trebuie să fie traşi la răspundere. De această părere sunt reprezentanţii Mişcării "Democraţiei Acasă" şi Asociaţiei Mediatice Pro-Diaspora, care au organizat astăzi, 15 decembrie, o conferinţă de presă.


Potrivit lor, alegătorilor de peste hotare li s-a încălcat drepturile electorale, datorită modului în care a fost organizat şi desfăşurat procesul electoral penrtu alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie. "Nu suntem încă siguri dacă acest lucru s-a făcut intenţionat, din rea intenţie sau din neglijenţă totală", a specificat Vasile Costiuc, liderul Mişcării DA, care a mai menţionat că persoanele carora le aparţine decizia votării pe foi A4, de asemenea, trebuie să fie trase la răspundere.

Custiuc este de părerea că secretarul general CEC, Iurie Ciocan, trebuie să-şi ceară scuze pentru afirmaţia precum că cele aproximativ 1000 de voturi nu au jucat nici un rol, pentru că aceasta este o insultă adusă la adresa acelor cetăţeni care au votat.

"Toată campania electorală am fost convinşi, de către instituţiile statului abilitate şi de către societatea civilă implicată activ în procesul electoral, că fiecare vot contează. Sugerăm Comisiei Electorale Centrale pentru următoarea campanie electorală un nou slogan „Un vot contează, o mie NU”, a precizat liderul grupului de iniţiativă DA.

Sursa: UNIMEDIA


6,5 milioane de euro pentru Moldova din partea Germaniei

6,5 milioane de euro pentru Moldova din partea Germaniei
Foto: bloombiz.ro

În ultimele 3 zile, Republica Moldova a fost gazda unei delegaţii din Germania. În cadrul vizitei, între Guvernul RM şi cel al Germaniei au fost semnate un proces-verbal de cooperare şi un acord de finanţare, în valoare totală de 6,5 milioane de euro. Mijloacele alocate sunt destinate proiectului pentru modernizarea agriculturii, aflat în derulare, precum şi pentru dezvoltarea unei bănci din Republica Moldova.


Procesul-verbal de cooperare presupune alocarea a 1,5 milioane de euro şi a fost semnat de către Ministrul de Stat, Victor Bodiu, şi conducătorul delegaţiei germane, Friedel Eggelmeyer. 

Acordul de finanţare a fost încheiat între Cancelaria de Stat, Institutul de Credit pentru Reconstrucţie şi Fondul de Investiţii Sociale din Moldova. Acordul presupune alocarea a peste 5 milioane de euro. 

„Alocările se află pe linia punctelor forte ale cooperării noastre, stabilite cu guvernul Republicii Moldova: dezvoltarea economică durabilă, în special la nivel local, precum şi apropierea de Uniunea Europeană”, a declarat Eggelmeyer. 

Potrivit Ambasadei Germane la Chişinău, volumul total al asistenţei tehnice şi financiare acordat de Republica Federală Germană pentru RM, începând cu 1994, a constituit peste 40 de milioane de euro. În prezent, se implementează proiecte finanţate din cele 8,5 milioane de euro, alocate prin intermediul procesului-verbal de cooperare de anul trecut.

Sursa: UNIMEDIA


Trei mituri desfiinţate despre viagra

Trei mituri desfiinţate despre viagra
Foto: linktop.ro

Unul din zece bărbaţi suferă de disfuncţie erectilă, arată statisticile la nivel mondial. În cursul vieţii, majoritatea bărbaţilor au ocazional astfel de probleme, ele repetându-se mai ales după vârsta de 35 de ani.


Medicii urologi spun că probleme erectile pot apărea din cauza stresului sau a stărilor depresive, iar şedinţele la psiholog sunt suficiente pentru remedierea lor. Pentru că tratarea disfuncţiilor erectile nu depinde numai de tratament medicamentos, gândul oferă un top trei al celor mai des întâlnite mituri despre pastilele de tip viagra.

Din nou ca la 20 de ani. Pe măsură ce înaintăm în vârstă calitatea vieţii sexuale începe să scadă, partidele de amor nu mai sunt atât de dese ca în perioada tinereţii. Medicii spun că acest lucru este unul perfect normal, deoarece cantitatea de hormoni sexuali din organism scade pe măsură ce anii trec. Dorinţa sexuală traversează şi ea o perioadă de declin. Astfel, medicii nu recomandă pastilele de tip viagra, deoarece acestea induc şi menţin o erecţie fermă, însă nu sunt hormoni şi nici afrodisiace. De asemenea, medicamentele pentru disfuncţiile erectile nu menţin o erecţie ca la 20 de ani şi nici nu induce o erecţie, dacă bărbatul nu este excitat şi stimulat sexual.

Minunile apar de la prima pastilă. Medicul urolog Nicolae Calomfirescu, membru al Asociaţiei Române de Urologie, spune că rezultatele unui tratament cu pastile de tip viagra apar în timp, în funcţie de gravitatea afecţiunii .

Pastilele vindecă orice tip de probleme erectile. Bărbaţii care suferă de diabet nu îşi pot vindeca problema erectilă. "Alţi pacienţi fumează trei pachete de ţigări pe zi şi se aşteaptă ca problema lor să fie de ordin urologic. Atunci îi trimit la un cardiolog", menţionează dr. Calomfirescu. Potrivit statisticilor din domeniu, bolile care sunt responsabile de 70 la sută dintre dificultăţile erectile sunt diabetul, afecţiuni renale, scleroza multiplă şi ateroscleroza.

Sursa: Gândul


(foto) Pictorial fierbinte cu Rihanna în revista GQ

(foto) Pictorial fierbinte cu Rihanna în revista GQ
Foto: anorak.co.uk

"Persoanele publice pot deveni enervante. Mă văd des şi de fiecare dată când îmi văd fundul sau sânii devin iritaţi. Dar trebuie să fac ce mă face fericită, ce simt", spune artista.


Rihanna a pozat sexy pentru ediţia din ianuarie 2011 a revistei GQ. Diva îmbrăcată doar în lenjerie a făcut nişte poze foarte sugestive, potrivit anorak.co.uk, citat de realitatea.net.

Riri avut la îndemână frişcă şi căpşuni ca să se îndulcească în timpul şedinţei foto. Cu siguranţă ipostazele în care a apărut roşcata au încins imaginaţia bărbaţilor.

Vezi mai jos o parte din pictorialul cu Rihanna:








Sursa: UNIMEDIA cu referire la realitatea.net
Foto: anorak.co.uk


Eventis Mobile va fi vândută pentru 40 de milioane de lei

Eventis Mobile va fi vândută pentru 40 de milioane de lei
Foto: eventis.md

Patrimoniul companiei falimentare Eventis Mobile va fi vândut companiei "I-Tel Sistem" SRL pentru suma de 40 de milioane de lei. Decizia a fost luată de către Comitetul de creditori al societăţii, aceasta în condiţiile în care administratorul insolvabilităţii, Veaceslav Apostol, continuă să se opună vânzării patrimoniului. Acesta consideră că oferta de cumpărare este prea ieftină şi susţine că valoarea companiei se ridică la cel puţin 100 milioane lei.


Amintim că la 22 octombrie curent, Maxim Seliunin, directorul întreprinderii ruse "I-Tel Sistem", a declarat că iniţial, oferta era de 5 milioane de dolari, însă, în urma evaluării, aceasta s-a redus la 3,2 milioane de dolari. "Ne dorim să lansăm un nou operator de telefonie mobilă şi să obţinem profit pe această piaţă", a ţinut să asigure Seliunin. 

Pe de altă parte, la 5 octombrie curent, Veaceslav Apostol a declarat, că "I-Tel Sistem" SRL nu este capabilă să facă investiţii importante şi că singurul său scop este de a revinde Eventis Mobile la un preţ mai mare. 

"În iulie, când a venit oferta din partea I-Tel Sistem, Veaceslav Apostol ne-a solicitat să o analizăm şi să îl audiem pe director", a declarat Dorin Ceban, fost membru al Comitetului de Creditori şi actual reprezentant al persoanelor juridice, în cadrul unei conferinţe de presă. Ceban susţine că ulterior, au fost anulate toate protocoalele realizate de Comitetul de Creditori şi, prin hotărâre de judecată, au fost scoşi din Comitet 6 persoane care nu conveneau lui Apostol. "Poate are un investitor ascuns în mânecă sau anumite interese personale", a spus reprezentantul persoanelor juridice creditoare. 

Amintim că anunţul oficial privind falimentul companiei Eventis Mobile a fost făcut public la 4 ianuarie curent, de către ministrul economiei Valeriu Lazăr. Eventis Mobile era o întreprindere mixtă moldo-cipriotă, care a câștigat licența de operator mobil la începutul anului 2007, dar care a început să funcționeze la sfârșitul aceluiași an.

Sursa: UNIMEDIA


The Independent despre copiii moldoveni, cazuri de violenţă, alcoolism și părinţii absenţi

The Independent despre copiii moldoveni, cazuri de violenţă, alcoolism și părinţii absenţi
Foto: printscreen/independent.co.uk

Problema familiilor sărace și neglijate din Republica Moldova este abordată în numărul de azi a ziarului britanic The Independent. "Iargara, un sat departe de civilizație, aflat lângă hotarul român și la circa 160 km de Chișinău. Pentru mulți copii în cea mai săracă ţară din Europa, cazuri de violenţă, alcoolism și părinţii absenţi sunt trăsăturile tipice ale societății de aici", scrie The Independent.


"Această comunitate de 4.500 de oameni, cândva plină de viaţă, s-a scufundat într-un cocktail toxic de defalcare socială şi sărăcie cauzată de prăbuşirea sistemului care susţinea viaţa în localitățile rurale ai acestui fost satelit sovietic. Ca rezultat, mai mult de jumătate dintre adulţi au plecat la lucru peste hotare ca să-și poată asigura minimum de trai. Acest exod a transformat unele zone ale localității într-un sat-fantomă unde au rămas doar tineri şi bătrâni. Mulţi dintre cei care rămân consumă vodcă ieftină. Aceștia sunt luați din stradă, sau cumpărați din familii sărace de către traficanţii de ființe umane pentru a fi ulterior vânduți în străinătate să prostitueze sau să lucreze la negru. Locuitorii țin să precizeze că această situaţie dificilă nu afectează majoritatea locuitorilor. Cu toate acestea, fericirea există și aici, Iargara nu este doar o vale de lacrimi", se menţionează în articolul publicat de The Independent.

Potrivit sursei, Moldova este cea mai săracă ţară din Europa, și se plasează pe poziţia a doua din lume după nivelul de dependenţă de remitenţe. Cetățenii moldoveni trimit acasă circa 1,6 miliarde de dolari pe an, echivalentul unei treimi din PIB.

Conform datelor oferite de Organizaţia Internaţională a Muncii în jur de 300.000 de moldoveni au părăsit ţara pentru a lucra în străinătate. Şomajul, de asemenea, este o problemă. Din cele 36 de întreprinderi de stat, care cândva activau în apropierea satului, au rămas doar cinci. Împreună, ele angajează doar 200 de persoane într-o economie de subzistenţă unde toți ceilalți muncesc pentru pâine şi vin.

Jurnaliştii britanici scriu că băieții de vre-o nouă ani, care trăiesc într-un cătun în apropierea satului, atunci când sunt întrebaţi ce vor să facă în viitor, dau toți acelaşi răspuns: "Nu vreau să plec în străinătate ca să fiu constructor ca tatăl meu."

Sursa: UNIMEDIA cu referire la independent.co.uk


Azi la ora 8.00 dimineața a început renumărarea voturilor din 28 noiembrie 2010

Azi la ora 8.00 dimineața a început renumărarea voturilor din 28 noiembrie 2010
Foto: 12345.ro

Azi a început renumărarea voturilor de la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010. Procedura are loc în prezența reprezentanților concurenților electorali, dar și a observatorilor. În total, pentru renumărarea voturilor se vor cheltui peste 13 milioane de lei. 


Membrii secţiilor de votare vor fi remuneraţi la fel ca şi în ziua alegerilor, adică, vor primi câte 430 de lei brut, iar după reţinerea impozitelor suma se reduce la 360 de lei. Este vorba de peste 20 de mii de membri din aproape două mii de secţii de vot, care vor fi implicați în acest proces.

Amintim că la 10 decembrie, Curtea Constituţională a luat decizia de a revedea rezultatele alegerilor anticipate din 28 noiembrie şi a dispus renumărarea voturilor. Decizia a fost luată ca urmare a contestaţiei depuse de către comunişti, care au acuzat încălcări la întocmirea proceselor verbale de către secţiile de votare.

Sursa: UNIMEDIA


”Sexul povestit celor mici” este și va rămâne pe rafturi. Cartea poate fi comercializată, doar cu anumite restricții

”Sexul povestit celor mici” este și va rămâne pe rafturi. Cartea poate fi comercializată, doar cu anumite restricții
Colaj: UNIMEDIA

”Cartea ”Sexul povestit celor mici” este și va rămâne pe rafturi. Aceasta poate fi comercializată, doar că există anumite restricții: cartea nu poate fi vândută persoanelor care nu au atins vârsta de 18 ani, se vinde în ambalaj închis, iar părinții sunt cei care decid dacă folosesc sau nu în educarea copiilor acest manual”. Declarația a fost făcută pentru UNIMEDIA  de către consilierul pe probleme sociale al prim-ministrului Republicii Moldova, Victor Lutenco.

Potrivit funcționarului, această decizie a fost luată după ce în adresa Guvernului au venit o serie de solicitări privind retragerea de pe piață a cărții, în special de la reprezentanții Mitropoliei Moldovei, care au invocat faptul că ”Sexul povestit celor mici” promovează non-valori spirituale. Mai mult, cartea a fost supusă și unei expertize de către Agenția Națională de Protecție a Moralității, în urma căreia s-a stabilit că manualul conține anumite fraze și imagini indecente.


Reprezentanții Guvernului au avut astăzi deja o întâlnire cu instituțiile statului și urmează să mai discute și cu reprezentanții societății civile.

UNIMEDIA amintește că în cadrul ședinței Guvernului de ieri, 14 decembrie, premierul Vlad Filat a prezentat miniștrilor cartea "Sexul povestit celor mici" solicitând retragerea acesteia de pe piaţă. Ministrul Educaţiei Leonid Bujor susţine că nu cunoaşte care este conţinutul acestei cărţi, dar urmează să fie analizat şi să fie luată o hotărâre definitivă în acest sens. Această decizie a fost criticată de către internauți.


Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


Statul alocă 29,4 milioane lei pentru acordarea de indemnizaţii unice pentru construcţia, procurarea sau restaurarea locuinţei

Statul alocă 29,4 milioane lei pentru acordarea de indemnizaţii unice pentru construcţia, procurarea sau restaurarea locuinţei
Foto: voceabasarabiei.net

Pentru construcţia unei case individuale, a unei locuinţe cooperatiste sau pentru procurarea spaţiului locativ ori restaurarea caselor vechi, anumite categorii de cetăţeni vor primi indemnizaţii unice. Decizia a fost luată ieri, 14 decembrie 2010, în cadrul şedinţei Executivului.


De aceste indemnizaţii unice vor putea beneficia cetăţenii care deţin, conform situaţiei de la 1 ianuarie 2010, scrisori de garanţie eliberate de autorităţile administraţiei publice locale pentru obţinerea creditelor preferenţiale, dar care nu au beneficiat de credit şi nu au fost asigurate cu spaţiul locativ. 

Mijloacele financiare pentru acordarea indemnizaţiilor respective şi acoperirea cheltuielilor aferente distribuirii lor se alocă de la bugetul de stat şi se ridică la suma de 29635,2 mii lei. 

Din această sumă, 29,4 milioane lei sunt prevăzute pentru acordarea indemnizaţiilor unice. Celelalte 235 200 lei sunt planificate pentru acoperirea cheltuielilor aferente serviciilor de distribuire a indemnizaţiilor respective.

Sursa: UNIMEDIA


Concluzia dansului politic-penalizarea PLDM

Concluzia dansului politic-penalizarea PLDM

Dacă poziţia comunistă a lui Marian Lupu o ştiam înainte de alegeri, cea a lui Mihai Ghimpu nu o înteleg nici în prezent. Acum că ne apropiem de sfîrşitul piesei sub care dansează cele 4 partide, pot să dau verdictul – toţi vor să se revanşeze pe Vlad Filat.


Şi această revansă care este pusă acum la cale de partidul Democrat sub ameninţarea unei coaliţii comuniste vine să dea o palmă PLDM-ului pentru roada obţinută chipurile de AIE, dar colectată de Filat. Şi acum mă întreb cîtă raţiune trebuie să aibă PL-ul, partid care l-am votat, să pretindă la egalitate în partajarea funcţiilor?

Oare dacă intra AMN-ul cu 5 mandate în parlament, putea pretinde la aceleaşi avantaje ca şi în cazul unei formaţiuni cu 32 mandate? Sigur că nu. Deci dacă PL-ul şi PD-ul cred că cetăţenii nu observă goana lor după putere, se greşesc amarnic, eu deja am penalizat unul din aceste 2 partide (cel de-al doilea fiind demult un cimitir politic).

Continuare pe blogul lui Andrei Fornea...

sursa: Unimedia

(video) Ora de râs: A vrut să ajungă la televizor și i-a reușit! VEZI cum s-a întâmplat

(video) Ora de râs: A vrut să ajungă la televizor și i-a reușit! VEZI cum s-a întâmplat
Foto: captura imagini video

O tânără din Ucraina s-a decis să participe la concursul ”Ucraina are talente” pentru a ajunge la televizor. ”Vreau să apar la televizor, ca să mă uit la mine dintr-o parte”, a declarat aceasta. Cu toate că nu a trecut testul juriului, studenta în vârstă de 20 de ani a devenit ”vedetă”. Vezi mai jos cum s-a întâmplat.















sursa: Unimedia

Ghinion curat: A cerut mită de la un poliţist şi apoi a fost nevoit să-l demaşte pe complicele său

Ghinion curat: A cerut mită de la un poliţist şi apoi a fost nevoit să-l demaşte pe complicele său
Foto: reporterntv.ro

Un poliţist din cadrul Biroului Poliţie Criminală al Comisariatului de Poliţie în Transport Aerian s-a adresat Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, susţinând că un individ extorca de la el 2000 de euro. Potrivit denunţătorului, banii extorcaţi urmau să fie transmişi drept mulţumire unor persoane care l-ar fi ajutat pe poliţist să se angajeze în organele de interne.


La 13 decembrie, ca rezultat a unor acţiuni şi măsuri operativ-investigative, colaboratorii Direcţiei Generale Anticorupţie l-au reţinut pe pretinsul extorcator, care s-a adeverit a fi un locuitor al s. Răzeni, r. Ialoveni în vârsta de 26 de ani.

După ce a fost reţinut, individul a consimţit să transmită banii persoanelor implicate în acţiunile de corupere, sub controlul colaboratorilor Centrului. În aceeasi zi, a fost reţinut în flagrant Gheorghe Dercaci, inspector al Biroului de evidenţă şi înmatriculare a transportului r-nul Ialoveni.

În prezent, acesta se afla în Izolatorul CCCEC şi este cercetat penal pentru trafic de influenţă. Direcţia generală urmărire penală investighează cauza sub toate aspectele pentru a stabili adevărul obiectiv.

Sursa: UNIMEDIA


(Grafic) Facturile la agentul termic pentru luna noiembrie nu vor fi cu mult mai mari decât în luna precedentă

marți, 14 decembrie 2010

(Grafic) Facturile la agentul termic pentru luna noiembrie nu vor fi cu mult mai mari decât în luna precedentă
Poză simbol
Foto: realitatea.ro

În luna noiembrie, vremea a fost frumoasă cu temperaturile înalte, iar locuitorii din capitală au reuşit să economisească agentul termic, de acceea şi facturile vor fi pe măsură. Potrivit directorului ÎM Infocom, Ion Mărgineanu, acestea vor fi cu cel mult 70 lei mai mari decât în luna precedentă.


Astfel, dacă în luna octombrie, căldura din locuinţe ne-a costat în medie pentru un apartament cu o cameră circa 160 de lei, în noiembrie vom achita, în medie, 230 lei. Pentru un apartament cu două camere vom scoate din buzunar circa 330 lei, deşi în octombrie au fost de 280 lei, şi 430 lei respectiv pentru un apartament cu trei odăi, comparativ cu 338 lei cât a fost în luna precedentă.

Cu toate acestea, Mărgineanu a explicat că facturile au fost întocmite în baza datele de la contor, iar facturile vor fi mai mici la cei care au economisit agentul termic.

Funcţionarul a menţionat că în prezent Termocom livrează agent termic la parametrii maximi, aşa că este de aşteptat ca facturile pentru decembrie vor fi mai mari deja. În acest an, plătim pentru căldura 821 de lei pentru o gigacalorie. Deocamdata nu se ştie dacă tariful se va menţine şi după 1 ianuarie, când se aşteaptă o nouă scumpire a gazului livrat de Rusia. 


 


Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


Negocierile dintre PLDM, PD și PL durează de mai bine de două ore

Negocierile dintre PLDM, PD și PL durează de mai bine de două ore
Colaj: UNIMEDIA

Liderii PLDM, PD și PL se află acum în toiul negocierilor. Aceștia discuta la reședința de stat din str. Nicolae Iorga încă de la ora 15.00.


Echipele de negociatori sunt formate la PLDM de Vlad Filat, Mihai Godea și Alexandru Tănase, PL - Mihai Ghimpu, Anatol Șalaru, Ion Hadârcă, PD - Dumitru Diacov, Vladimir Plahotniuc, Valeriu Lazăr.

Vom reveni cu detalii îndată după ce se va termina întâlnirea. Declarațiile liderilor politici vor putea fi văzute ÎN DIRECT pe UNIMEDIA și Privesc.EU

Sursa: UNIMEDIA


PCRM, din nou nemulțumit: CEC nu respectă decizia Curții Constituționale. CEC: Respingem acuzațiile

PCRM, din nou nemulțumit: CEC nu respectă decizia Curții Constituționale. CEC: Respingem acuzațiile
Foto: UNIMEDIA

După ce Curtea Constituțională a decis, la cererea comuniștilor, renumărarea voturilor, aceștia sunt din nou nemulțumiți. PCRM susține că CEC ignoră decizia CC și împiedică reprezentanţii şi observatorii PCRM de a verifica listele electorale, periclitând, astfel, întregul proces de renumărare. La rândul său, Comisia Electorală Centrală neagă orice acuzații cu privire la nerespectarea deciziei Curții Constituționale.


”Curtea Constituţională a constatat gravele erori la totalizarea rezultatelor votării şi a admis cererea PCRM de renumărare a voturilor dispunînd, în acest sens, inlcusiv şi verificarea integrală a tuturor listelor electorale. Cu părere de rău, Comisia Electorală Centrală a ignorat decizia Curţii Constituţionale şi a respins solicitarea PCRM de a permite verificarea şi copierea listelor electorale pentru a depista una din cele mai grave fraude electorale – votarea multiplă”, declară Partidul Comuniștilor într-un comunicat de presă.

La rândul său, Comisia Electorală Centrală respinge orice acuzaţie precum că nu ar respecta integral decizia Curţii Constituţionale nr. 5 din 10 decembrie 2010, privind renumărarea voturilor exprimate în alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie, prin faptul că nu a permis în procesul renumărarii să fie comparate listele electorale. 

”Menţionăm că în conformitate cu această decizie, a fost dispusă doar renumărarea voturilor de către Comisia Electorală Centrală în conformitate cu prevederile Codului Electoral. Totodată, Comisia Electorală Centrală a aprobat şi o instrucţiune în acest sens, în care este descris în detaliu cum se efectuează renumărarea”, explică CEC. 

UNIMEDIA precizează că potrivit hotărârii CC din 10 decembrie, Curtea Constiuțională a dispus renumărarea voturilor exprimate în alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 în ansamblu pe ţară, în conformitate cu prevederile Codului Electoral al Republicii Moldova. Procedura de renumărare include în sine reverificarea listelor electorale de bază şi suplimentare. 

Amintim că în urma unei cereri depuse de PCRM, CC a decis renumărarea voturilor exprimate la alegerile din 28 noiembrie. Comuniștii au invocat numeroase încălcări în listele electorale suplimentare, ce au dus la pierdera 1% din voturile obținute de PCRM. Ulterior, PCRM a declarat că CEC a exagerat cu devizul de cheltuieli pentru renumărarea voturilor.

Sursa: UNIMEDIA