Consolidarea relaţiilor moldo-maghiare este benefică pentru cetăţenii din ambele state, declaraţie

joi, 22 iulie 2010

Consolidarea relaţiilor moldo-maghiare este benefică pentru cetăţenii din ambele state, declaraţie
Foto: parlament.md

Dezvoltarea dialogului moldo-maghiar şi consolidarea relaţiilor între Republica Moldova şi Ungaria în interesul cetăţenilor celor două state au constituit temele de bază discutate de către Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu şi Pal Schmitt, Preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Ungare, care a avut loc ieri, 22 iulie, la Budapesta, la reîntoarcerea de la Geneva.


În cadrul întrevederii, Preşedintele Mihai Ghimpu a mulţumit pentru susţinerea acordată ţării noastre la nivel bilateral şi internaţional, inclusiv prin implementarea Proiectului Twinning, care prevede oferirea asistenţei Parlamentului Republicii Moldova. Totodată, Preşedintele a exprimat gratitudine pentru contribuţia Republicii Ungare la lansarea şi buna funcţionare a Centrului Comun de Vize de la Chişinău, la care au aderat 13 state.
 
Referindu-se la relaţiile bilaterale, Preşedintele Pal Schmitt a subliniat că Republica Moldova poate să mizeze şi în continuare pe ajutorul Ungariei în pregătirea pentru aderarea la Uniunea Europeană, dând asigurări că se va reuşi imprimarea unui nou dinamism în relaţiile moldo-maghiare.
 
În finalul întrevederii părţile, Mihai Ghimpu a subliniat faptul că oamenii de afaceri maghiari sunt încurajaţi să investească în economia Republicii Moldova, amplasarea geografică şi legislaţia economică a ţării noastre fiind favorabile investiţiilor străine.
 
Ulterior, Mihai Ghimpu a discutat, la Ambasada Republicii Moldova din Ungaria, cu un grup de cetăţeni moldoveni stabiliţi la Budapesta.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: