Militarii din cadrul Armatei Naţionale au participat la un exerciţiu de menţinere a păcii în Ucraina

vineri, 23 iulie 2010

Militarii din cadrul Armatei Naţionale au participat la un exerciţiu de menţinere a păcii în Ucraina
Foto: tribuna.ro

Militarii Armatei Naţionale detaşaţi la exerciţiul multinaţional de menţinere a păcii „Sea Breeze 2010”, participă la faza finală a aplicaţiilor care se desfăşoară în perioada 21 – 23 iulie, în Ucraina.

15 militari moldoveni din cadrul companiei multinaţionale, împreună cu militarii din Georgia, au fost transportaţi de la poligonul Shirokiy Lan din regiunea Nicolaev la Tenderskaya Kosa cu doua elicoptere, ulterior fiind îmbarcaţi în nave maritime. Contingentele militare internaţionale au fost antrenate la ample aplicaţii antitero pe Marea Neagră.


Totodată, un alt punct de instruirea a impulsionat efectivul să demonstreze capacităţile profesionale şi anume eliberarea ostaticilor cu ajutorul transportoarele amfibii blindate BTR 80. Ceilalţi 15 militari moldoveni rămaşi la poligonul Shirokiy Lan, participă la trageri de luptă şi exerciţii tactice: misiuni de patrulare, escortarea convoiului, acţiuni la punctele de control şi trecere, etc.

„Sea Breeze 2010” este un exerciţiu multinaţional de menţinere a păcii în spiritul Parteneriatului pentru Pace.  În total, în activităţile de menţinere a păcii din poligonul Shirokiy Lan sunt antrenaţi circa 600 de militari din nouă ţări – Azerbaidjan, Belgia, Georgia, Germania, Grecia, Moldova, Turcia, SUA, Ucraina. 

Contingentul Armatei Naţionale este compus din şase ofiţeri de stat major şi un pluton de infanterie în număr de 30 de militari din cadrul Batalionului 22 de menţinere a păcii.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: