Obama a semnat legea care va aduce pe Wall Street cea mai importantă schimbare din istorie

joi, 22 iulie 2010

Obama a semnat legea care va aduce pe Wall Street cea mai importantă schimbare din istorie
Foto: cnn.com

După mai mult de un an de efort din partea legislatorilor, Barack Obama a semnat în sfârşit ieri, 21 iulie 2010, legea care va aduce pe Wall Street cea mai importantă schimbare din istorie, conform declaraţiei preşedintelui american, citat de CNN.

"Cu toţii am văzut ce se întâmplă daca nu există supraveghere potrivită şi transparenţă suficientă pe Wall Street. Reformele vor face instituţiile de pe Wall Street mai responsabile, astfel încât să putem preveni o altă criză financiară precum cea de pe urma căreia ne revenim acum", a declarat Obama, citat de Associated Press, informează ziare.com.


Una dintre prevederile legii, anunţate încă acum o lună, este că băncile şi alte companii financiare vor suporta din cont propriu costul implementării reformelor, adică aproximativ 19 miliarde de dolari.

În cadrul reformei, va fi înfiinţată o agenţie independentă de protecţie financiară a consumatorilor, a cărei funcţionare va fi finanţată din comisioanele plătite de bănci. De altfel, consumatorii vor primi rapoarte de credit anual, în care va fi cuprins şi un scor al posibilităţii de a primi credite. În plus, va fi impusă o limită a comisioanelor pentru transferurile interbancare făcute de retaileri.

În schimb, băncile vor avea responsabilitatea să verifice dacă persoanele sau firmele care solicită împrumuturi vor avea din ce să-şi plătească ratele.

Pentru a fi ajutate categoriile dezavantajate, proprietarii de locuinţe care au intrat în şomaj vor putea beneficia de împrumuturi cu dobânzi foarte mici, pentru a nu intra în incapacitate de plată şi a-şi pierde casa.

Va fi creat şi un consiliu de zece membri, care să analizeze problemele financiare are instituţiilor considerate "prea mari pentru a da faliment" şi să decidă, când este cazul, dacă acestea merită sau nu salvate cu bani publici.

"Aceste reforme reprezintă cea mai puternică protecţie financiară de consum din istorie", a declarat Obama, citat de CNN. "Datorită acestei legi, poporul american nu va fi nevoit să plătească pentru greşelile de pe Wall Street", a ţinut să menţioneze preşedintele american.

sursa: Unimedia

0 Comments: