Rihanna: Îmi venea să mor când au apărut pozele cu mine goală

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Rihanna: Îmi venea să mor când au apărut pozele cu mine goală
Foto: ninjadude.com

Timpul vindecă rănile, chiar şi pe cele ale sufletului, dar amintirile rămân. Într-o astfel de situaţie se află Rihanna, care a povestit despre un episod trist din viaţa ei – cel în care au apărut pe internet poze cu ea în pielea goală.


S-a întâmplat în 2009, puţin după ruptura dintre ea şi Chris Brown. Diva a primit vestea ca pe o lovitură de măciucă în moalele capului. Ea îi trimisese imaginile iubitului ei şi nici nu se gândea că vor deveni publice. „Când am văzut asta, am crezut că mor. Nici nu mă puteam ţine pe picioare. Eram la aeroport şi m-am dus în prima cabină de baie, am deschis larg fereastra şi m-am aşezat pe scaun. Oamenii intrau şi mă vedeau cum stau acolo. Eram împietrită, zdrobită. Nici nu îmi venea să ies din aeroport”, a mărturisit cântăreaţa.

Rihanna a declarat că acesta a fost cel mai rău lucru care i s-ar fi putut întâmpla vreodată. „Mă simţeam ca şi cum mi-ar fi fost furată întreaga viaţă privată. Mă gândeam: «Oh, minunat, acum nu mai există nimic care să nu se ştie despre mine şi despre intimitatea mea»”, a completat diva. Din păcate, ea nu a dovedit că ar fi învăţat prea multe de atunci. Un an mai târziu, a recidivat. A trimis o altă fotografie cu ea goală puşcă. Şi aceasta a devenit publică.

Pentru a accesa fotografiile click aici.

Sebastian Vettel, în pole-position la Sepang

Sebastian Vettel, în pole-position la Sepang
Foto: agerpres.ro

Driverul german al echipei Red Bull, Sebastian Vettel, va lua startul de pe grila de start a Marelui Premiu al Malaeziei, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, după ce a fost cel mai rapid în calificările care au avut loc sâmbătă, pe circuitul de la Sepang.


De remarcat că Vettel se află la al doilea pole-position consecutiv în acest sezon, după cel de la Melbourne, germanul izbutind, de altfel, şi să se impună în Australia.

Grila de start a Marelui Premiu al Malaeziei:
 

            1. Sebastian Vettel (Germania/Red Bull) 1:34.870; 
            2. Lewis Hamilton (Marea Britanie/McLaren-Mercedes) 1:34.974; 
            3. Mark Webber (Australia/Red Bull) 1:35.179; 
            4. Jenson Button (Marea Britanie/McLaren-Mercedes) 1:35.200; 
            5. Fernando Alonso (Spania/Ferrari) 1:35.802; 
            6. Nick Heidfeld (Germania/Lotus Renault) 1:36.124; 
            7. Felipe Massa (Brazilia/Ferrari) 1:36.251; 
            8. Vitali Petrov (Rusia/Lotus Renault) 1:36.324; 
            9. Nico Rosberg (Germania/Mercedes) 1:36.809 
            10. Kamui Kobayashi (Japonia/Sauber) 1:36.820; 
            11. Michael Schumacher (Germania/Mercedes) 1:37.035; 
            12. Sebastien Buemi (Elveţia/Toro Rosso) 1:37.160; 
            13. Jaime Alguersuari (Spania/Toro Rosso) 1:37.347; 
            14. Paul Di Resta (Marea Britanie/Force India) 1:37.370; 
            15. Rubens Barrichello (Brazilia/Williams) 1:37.496; 
            16. Sergio Perez (Mexic/Sauber) 1:37.528; 
            17. Adrian Sutil (Germania/Force India) 1:37.593; 
            18. Pastor Maldonado (Venezuela/Williams) 1:38.276; 
            19. Heikki Kovalainen (Finlanda/Team Lotus) 1:38.645; 
            20. Jarno Trulli (Italia/Team Lotus) 1:38.791; 
            21. Timo Glock (Germania/Virgin) 1:40.648; 
            22. Jerome D'Ambrosio (Belgia/Virgin) 1:41.001; 
            23. Vitantonio Liuzzi (Italia/Hispania) 1:41.549; 
            24. Narain Karthikeyan (India/Hispania) 1:42.574. 

Iată clasamentul general al piloţilor:
 

1. Sebastian Vettel (Germania) Red Bull 25 
2. Lewis Hamilton (Marea Britanie) McLaren 18 
3. Vitali Petrov (Rusia) Renault 15 
4. Fernando Alonso (Spania) Ferrari 12 
5. Mark Webber (Australia) Red Bull 10 
6. Jenson Button (Marea Britanie) McLaren 8 
7. Felipe Massa (Brazilia) Ferrari 6 
8. Sebastien Buemi (Elveţia) Toro Rosso 4 
9. Adrian Sutil (Germania) Force India 2 
10. Paul Di Resta (Marea Britanie) Force India 1 
11. Sergio Perez (Mexic) Sauber 0
12. Kamui Kobayashi (Japonia) Sauber 0 
13. Jaime Alguersuari (Spania) Toro Rosso 0 
14. Nick Heidfeld (Germania) Renault 0 
15. Jarno Trulli (Italia) Lotus 0 
16. Jerome d'Ambrosio (Belgia) Virgin 0  

Iată clasamentul general al constructorilor:

1. RedBull - Renault - 35 
2. McLaren - Mercedes - 26 
3. Renault - 15 
4. Ferrari - 14 
5. Toro Rosso - Ferrari - 1 
6. Sauber - Ferrari, Lotus - Renault, Force India - Mercedes, Virgin - Cosworth, HRT - Cosworth, Williams - Cosworth, Mercedes - 0.

Sursa: tvr.ro


Edo Competition lansează SLR 722 Black Arrow. Vezi video

Edo Competition lansează SLR 722 Black Arrow. Vezi video
Foto: Edo Competition

La sfârşitul săptămânii trecute vă informam că tunerii germani de la Edo Competition au creat un pachet de performanţă extrem pentru Koenigsegg CCR. De această dată, germaii s-au întors cu un nou kit pentru McLaren SLR. Botezat 722 Black Arrow, noul pachet dezvoltat de Edo Competition vine cu o mulţime de modificări, atât la nivel mecanic, cât şi la nivel estetic.


Caroseria lui SLR a fost vopsită în culoarea neagră, iar pe capota şi pe portierele acestuia a fost inscripţionat numărul 722. De asemenea, nemţii au înlocuit sistemul de evacuare cu unul de înaltă performanţă şi au optat pentru un set de jante de 21 de inch. La interior, pielea naturală face casă bună cu fibra de carbon şi Alcantara, pentru a crea o atmosferă sportivă.

Scaunele sport şi volanul sunt învelite în Alcantara, iar padelele, consola centrală şi bordul este fabricat din fibră de carbon. Mai mult decât atât, nemţii au montat un nou sistem de informare şi divertisment. Sub capota lui SLR regăsim propulsorul V8 de 5.5 litri care, mulţumită recalibrării unităţii ECU şi înlocuirii sistemului de admisie reuşeşte să producă 722 de cai putere şi poate dezvolta un cuplu motor de 890 Nm.

Mulţumită noilor cifre, McLaren SLR sprintează de la 0 la 100 km/h în 3.4 secunde, iar acceleraţia de la 0 la 300 km/h se produce în 24.5 secunde. În ceea ce priveşte viteza maximă cu care poate rula 722 Black Arrow, aceasta se opreşte la 345 km/h.



Rezultatul anchetei privind moartea lui Iuri Gagarin, desecretizat de ruşi

Rezultatul anchetei privind moartea lui Iuri Gagarin, desecretizat de ruşi
Rezultatul anchetei privind moartea lui Iuri Gagarin, desecretizată de ruşi

Rusia a dezvăluit vineri concluziile formulate de comisia care a anchetat moartea cosmonautului Iuri Gagarin, decedat în 1968 la bordul unui MIG sovietic. O eroare de pilotaj a dus la moartea lui Gagarin, a anunţat un reprezentant al departamentului arhivelor de la Kremlin, citat de MEDIAFAX.


Pe 27 martie 1968, la manşa unui avion MIG-15 de antrenament cu două locuri, cosmonautul sovietic s-a prăbuşit alături de copilotul său, în regiunea Vladimir la nord-est de Moscova. Accidentul, petrecut la 7 ani de la performanţa lui Iuri Gagarin din 12 aprilie 1961, când a devenit primul om care a ajuns în spaţiu, a şocat întreaga opinie publică, dar ancheta care a urmat a fost clasată drept "secret de stat" de către autorităţile sovietice, acest statut fiind anulat abia vineri, după 43 de ani.

În perioada în care Rusia sărbătoreşte 50 de ani de la zborul lui Gagarin în spaţiu, un reprezentant al departamentului arhivelor de la Kremlin, Alexandr Stepanov, a citit în cadrul unei conferinţe de presă un document extras din dosarul desecretizat al concluziilor formulate de comisia de anchetă.

 


"Concluziile comisiei: în virtutea analizei circumstanţelor în care s-a produs accidentul aerian şi a elementelor de anchetă, cauza cea mai probabilă a catastrofei este o manevră bruscă (a pilotului) pentru a evita o sondă atmosferică", a declarat Stepanov.

O altă cauză, însă "mai puţin probabilă", este aceea că pilotul sovietic a vrut "să evite să intre în stratul de nori".

Semn al importanţei dosarului, aceste concluzii au fost înscrise într-un decret al Comitetului central al Partidului Comunist al URSS, datând din 28 noiembrie 1968, marcat cu ştampila "secret de stat".

Menţinerea secretului în epoca sovietică asupra acestui dosar a alimentat zvonuri şi ipoteze dintre cele mai diverse despre moartea lui Gagarin, care a rămas unul dintre eroii preferaţi ai ruşilor.

nele ipoteze au evocat manevrele unui al doilea avion, care ar fi jenat aparatul MIG-15 pilotat de Gagarin, iar altele au vorbit de o problemă tehnică a aparatului acestuia.

Adepţii tezei complotului au declarat că Iuri Gagarin ar fi putut fi victima KGB-ului sau a altor servicii secrete.

Alţii spun că renumitul cosmonaut, de formaţie pilot de avioane, mult prea ocupat de statutul lui de erou naţional şi de rolul pe care îl juca în propaganda pentru Uniunea Sovietică, îşi pierduse pur şi simplu nivelul de calificare necesar pentru a zbura cu un astfel de aparat.

Anularea secretului de stat asupra documentelor de anchetă ar trebui să conducă la eliminarea unora dintre aceste semne de întrebare.

Un alt reprezentant al statului rus, directoarea adjunctă a Arhivelor statului din domeniul ştiinţific, Larisa Uspenskaya, a subliniat faptul că "peste 200 de documente şi dosare au fost declasificate", cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a zborului istoric reuşit de Gagarin.

Oleg Onişcenco vrea şefia Capitalei

Oleg Onişcenco vrea şefia Capitalei
Foto: infotag.md

Un nou candidat s-a înscris în lupta pentru şefia Capitalei. Este vorba despre consilierul municipal Oleg Onişcenco, preşedintele Partidului politic „Casa noastră – Moldova”.  Onişcenco a anunţat ieri, 8 aprilie, că va candida în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în faţa Primăriei Chişinău.


Oleg Onişcenco este preşedinte al Organizaţiei Obşteşti „Casa noastră – Chişinău”din 2004. Mai târziu asociaţia a fost înregistrat la Ministerul Justiţiei în calitate de partid politic - „Casa noastră – Moldova”

În cadrul alegerilor locale din 3 iunie 2007, Asociaţia Obştească „Casa Noastră Chişinău” a decis să participe la scrutin pe listele Partidului Umanist din Moldova. Atunci preşedintele organizaţiei, Oleg Onişcenco, a dat preferinţă doar funcţiei de consilier municipal, acesta fiind înregistrat pe lista partidului cu numărul 2.

Onişcenco a declarat că dacă va fi ales primar, Chişinăul va deveni un oraş curat şi modern, iar oamenii vor trăi mai bine. Acesta s-a născut în Chişinău în 1976. Are studii superiore juridice, de asemenea, este absolvent al Colegiului de afaceri din Chişinău.

UNIMEDIA precizează că până la moment în cursă s-au înscris Dorin Chirtoacă(PL), Igor Dodon(PCRM) , Valentina Buliga(PD) şi Radu Buşilă(PPCD). Din toate cele patru partide parlamentare, doar PLDM nu a făcut public numele candidatului pentru funcția de primar al Capitalei. PLDM îşi va face public candidatul mâine, 10 aprilie, în urma celui de-al patrulea Congres extraordinar al partidului.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Incendiu la un depozit cu produse chimice din Capitală

(video) Incendiu la un depozit cu produse chimice din Capitală
Poză simbol
Foto: alarmesecuritate.ro

Astăzi, 09.04.2011 în jurul orei 10 dimineaţa s-a produs un incendiu la un depozit al fabricii de produse chimice situate pe str Salcîmilor, din Capitală. Primul echipaj de pompieri a ajuns la locul incendiului la ora 10:00.


"În total la stingerea incendiului au participat 7 autospeciale pentru că gradul de pericol pentru viaţa şi sănătatea oamenilor era unul sporit", a anunţat pentru UNIMEDIA, ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Dorina Sochirca.

Pompieri au reuşit să localizeze şi să stingă focul. Deocamdată nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului.  

Fumul negru şi dens a fost răspândit de către rafalele de vânt, care sufla dinspre Nord-Vest, spre Sângera. La moment nu se cunoaşte dacă fumul prezintă pericol sporit pentru sănătatea populaţiei.

Imaginile au fost transmise la redacţie de către un vizitator UNIMEDIA:



Sursa: UNIMEDIA


58 milioane lei – pentru alegerile locale 2011

58 milioane lei – pentru alegerile locale 2011
Poză simbol
Foto: nicenet.ro

Alegerile locale din 5 iunie vor costa statul cca 58 milioane de lei. Comisia Electorală Centrală a aprobat în şedinţa de vineri, 8 aprilie, devizul de cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale generale din 5 iunie 2011 în sumă de 58 262 251 lei, inclusiv turul doi de scrutin în sumă de 17 090 580 lei.


Menţionăm că baza calculării devizului de cheltuieli este Codul electoral, ajustat cu ultimele modificări şi legislaţia în vigoare, inclusiv salariul mediu pe economie în sumă de 2971,7 lei.

Conform Devizului de cheltuieli, salarizarea funcţionarilor electorali pentru perioada electorală a constituie circa 70% din toată suma cheltuielilor aprobată, sau circa 41 172 000 lei.

După încheierea alegerilor, consiliile electorale municipale, raionale şi UTA Găgăuzia vor prezenta Comisiei Electorale Centrale un raport asupra gestionării mijloacelor financiare alocate.

Pentru organizarea şi desfăşurarea scrutinului din 5 iunie, statul a prevăzut cheltuieli de cca 52 milioane de lei.

UNIMEDIA precizează că anterior, preşedintele CEC, Iurie Ciocan, anunţa că pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale din 5 iunie vor fi cheltuite până la 70 milioane de lei.

Sursa: UNIMEDIA


Windows 8 e pe drum

Windows 8 e pe drum
Foto: nextv1s10n.blogspot.com

În timp ce majoritatea utilizatorilor nici ăacar nu au adoptat Windows 7 pentru computerele lor, Microsoft se pregăteşte să lanseze o nouă versiune a vestitului său sistem de operare, care se va numi după toate probabilităţile Windows 8.


Se pare că firmele producătoare de PC-uri tocmai au pus mâna pe ultima versiune de Windows 8 şi o testează de zor. Mai mulţi analişti au raportat faptul că producătorii de echipamente au primit un o versiune de test ”beta timpurie” a noului sistem de operare, după ce au testat versiunea ”alpha” mult mai rudimentară, pe la începutul anului.


Microsoft a refuzat să facă orice comentariu în legatura cu Windows 8, dar compania şi-a făcut un obicei în a lansa sisteme de operare prin intermediul unor faze de testare multimple. Compania se grăbeşte să lanseze noul produs, care va opera pe baza unei tehnologii folosite mai ales de către smartphone-uri şi tablete (ARM microchip arhitecture). Windows 8 va avea o grafică îmbunătăţită, suport 3-D, recunoştere facială, şi acces la Windows app store.


Noul Windows 8 va permite lansarea produselor companiei pentru tablete, în conditiile în care Microsoft este deja în urma Apple şi Google cu două generaţii de produse, potrivit cnnmoney. Prin lansarea Windows 8, se spara ca utilizatorii de XP vor fi in sfarsit convinsi să îşi updateze sistemele de operare. Microsoft este neobişnuit de selectivă în privinţa informaţiilor despre Windows 8. Compania a mai făcut publice în trecut versiuni beta ale aplicaţiilor sale, dar acum munceşte pe ascuns. Unii experţi consideră că Microsoft nu vrea să împedice expansiunea Windows 7 în nici un fel, mai ales că această versiune a fost inaugurată de doar 17 luni. 

Expoziţie in memoriam Igor Vieru

Expoziţie in memoriam Igor Vieru
Nucari, Igor Vieru
Foto:arhiva.art.md/

Liceul Republican-Internat de Arte Plastice „Igor Vieru” organizează, în premieră, pe data de 9 aprilie 2011, vernisarea expoziţiei lucrărilor pictorului Igor Vieru (in memoriam), unde vor fi expuse lucrările din proprietatea familiei marelui artist basarabean.


Născut în satul Cernoleuca, Donduşeni, Igor Vieru (1923 – 1988) a fost o personalitate marcantă printre artiştii plastici din Republica Moldova şi un rapsod al plaiului nostru. Creaţia pictorului s-a impus printr-o expresivă concepţie originală, o legătură profundă cu tradiţii populare, precum şi printr-o viziune proprie asupra categoriilor fundamentale a existenţei umane. Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se remarcă: „Meşterul Manole”, „Câte ceva despre oameni şi ape”, „Moara de la Cernoleuca”, „Primăvara”, „În satul natal”, „Balada despre pământ”, „Toamna”, „Nucarii” etc.

Inaugurarea expoziţiei va avea loc sâmbătă, 9 aprilie, orele12:00, în cadrul Liceului Republican-Internat de Arte Plastice „Igor Vieru”. La eveniment vor participa oameni de cultură şi artă, exegeţi ai operei lui Igor Vieru, membri ai familiei sale, reprezentanţi ai mass media, autorităţilor locale, organizaţiilor internaţionale în RM, instituţiilor de învăţământ.

Organizată în colaborare cu familia artistului, expoziţia este un eveniment cultural deosebit deoarece creaţia marelui plastician atrage privirile spectatorilor de orice vârstă şi orientare estetică.

În cadrul expoziţiei vor fi expuse lucrări de referinţă din opera pictorului, care reprezintă o fuziune între arta grafică, pictură şi scenografie. Adevărate capodopere de artă, tablourile vor fi etalate într-o încăpere special amenajată în incinta liceului.

Expoziţia „Igor Vieru” – iniţiată şi găzduită de Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru” – se doreşte a fi un omagiu adus marelui pictor şi, totodată, un prilej de a confirma perenitatea artei sale.

Cu o tradiţie de peste 40 de ani, Liceul Republican-Internat de Arte Plastice „Igor Vieru” este unica instituţie preuniversitară de profil din Republica Moldova, care formează specialişti în domeniul artelor plastice. Acest liceu ştie să păstreze vie credinţa în valoarea eternă a frumosului, să cultive dragostea pentru artă şi să promoveze tinere talente.

Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 11 aprilie – 12 aprilie 2011, între orele 09:00 – 16:00, în incinta Liceului situat pe str. Miron Costin 24.

Expoziţia va fi sponsorizată de distinsa doamnă Larisa Stati, o persoană implicată activ în  promovarea artelor plastice autohtone.

Publicitate

sursa: Unimedia

(video) Carambol pe o autostradă din Germania: 80 de maşini s-au ciocnit, cinci persoane au decedat

(video) Carambol pe o autostradă din Germania: 80 de maşini s-au ciocnit, cinci persoane au decedat
Foto: captura video

Accident spectaculos, dar, din păcate, cu final tragic, pe o autostradă din nordul Germaniei. 80 de maşini s-au ciocnit din cauza unei furtuni de nisip care i-a luat prin surprindere pe şoferi. Cinci oameni au murit şi alţi 27 au ajuns la spital cu răni grave.


Furtuna de nisip l-a derutat pe un şofer care a intrat cu autoturismul într-un parapet. Maşina a luat foc, iar fumul gros, amestecat cu furtuna de nisip, a îngreunat şi mai mult vizibilitatea.

La scurt timp, o altă coliziune s-a produs, iar şoferii din spate, fie n-au văzut, fie n-au mai avut timp să reacţioneze. La final, 80 de vehicule au fost implicate. La faţa locului au ajuns zeci de pompieri şi echipaje de salvare.



Protest zgomotos în faţa Guvernului

Protest zgomotos în faţa Guvernului
Poză simbol
Foto: wall-street.ro

Protest în faţa Guvernului. Zeci de şoferi au venit cu maşinile în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a protesta împotriva modificărilor la leagea cu privire la introducerea mijloacelor de transport în Republica Moldova, care prevede că cetăţenii pot utiliza mijlocul de transport cu numere străine pe teritoriul ţării doar pe termen de 90 de zile cumulativ de un an - care începe să decurgă de la momentul primei întrări în ţară.


Peste 30 de maşini cu numere de înmatriculare din Bulgaria, Germania, Italia, Portugalia şi alte state europene se află la această oră în faţa clădirii Executivului. Protestul este unul zgomotos, şoferii claxonează şi scandează împotriva noilor modificări legislative.

Aceste prevederi au intrat în vigoare la 4 aprilie 2011, astfel persoanele fizice rezidente şi cele nerezidente au dreptul de a introduce pe teritoriul R. Moldova mijloace de transport auto, indiferent de termenul de exploatare a acestora, doar în cazul în care vor fi declarate prin acţiune şi plasate, pe un termen de până la 90 de zile pe parcursul unui an calendaristic, în regimul vamal de admitere temporară.

Sursa: UNIMEDIA


Vijeliile mătură toată ţara

vineri, 8 aprilie 2011

Vijeliile mătură toată ţara
Poză simbol

Vântul năpranic de până la 25-27 m/s face ravagii în toată ţara. Mai multe localităţi au rămas fără curent electric, după ce mai mulţi arbori au căzut pe liniile de înaltă tensiune. Prognozele meteorologilor nu sunt nici pe departe îmbucurătoare, aceştia au prelungit şi pentru  duminică, 10 aprilie, avertizarea de cod portocaliu pentru mai multe raioane ale republicii - se prevăd intensificări ale vântului din Nord-Vest.


Cele mai afectate raioane sunt Hânceşti, Ialoveni, Orhei, Anenii Noi, Călăraşi, Cimişlia şi Cantemir, aici peste 30 de sate au rămas fără lumină. În Capitală zeci de panouri şi arbori au fost doborâţi de vijelie. 

Totodată, sinopticienii au anunţat că astăzi, 9 aprilie, se vor înregistra averse, cerul va fi acoperit de nori şi vremea posomorâtă. În următoarele zile vremea continuă să se răcească. Maxima zilei de sâmbătă va fi de 13°C în Sud şi de 8°C în Nordul ţării. În Capitală se vor înregistra temperaturi de până la 11°C. Pentru ziua de duminică, sinopticienii prognozează temperaturi de până la 9°C. Temperaturile vor începe să crească de săptămâna viitoare.

În acest context, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale vine în atenţia cetăţenilor cu îndemnul de fi mai prudenţi şi de a evita utilizarea focului deschis la nimicirea gunoaielor şi a vegetaţiei uscate, deoarece arderea acestora în condiţii de vânt puternic duce la răspândirea cu repeziciune a focului pe suprafeţe extinse, care pot provoca prejudicii impunătoare.

Sursa: UNIMEDIA


Ministerul Finanţelor: Donaţiile pentru Japonia constituie la această oră circa 2,5 milioane de lei

Ministerul Finanţelor: Donaţiile pentru Japonia constituie la această oră circa 2,5 milioane de lei
Poză simbol
Foto: dordebasarabia.ro

Ministerul Finanţelor comunică că, la situaţia din 08 aprilie 2011, la conturile speciale destinate transferului mijloacelor băneşti pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale din Japonia au fost încasate 2 513 493,85 lei.


Amintim că Guvernul RM a contribuit la ajutorarea Guvernului nipon cu un milion de lei. Primăria Chişinău a hotărât să aloce în acest scop 500 mii de lei. Iar Banca Naţională a Moldovei - a venit în sprijinul Japoniei cu circa 42 mii lei.

Circa 260 de mii de lei au fost donaţi de către întreprinderile beneficiare ale Programului de susţinere şi dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, Program care de altfel este sprijit financiar de Japonia.

Toţi cei care doresc să contribuie la lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale din Ţara Soarelui Răsare o pot face transferând mijloace băneşti la conturile bancare enunţate pe site-ul ministerului


Sursa: UNIMEDIA

 


Doi moldoveni au fost depistați de polițiștii de frontieră în timp ce traversau ilegal râul Prut

Doi moldoveni au fost depistați de polițiștii de frontieră în timp ce traversau ilegal râul Prut
Foto: captura video/stirideiasi.ro

Tinerii cu vârste de 19 ani, respectiv 15 ani au fost depistați de agenții de Frontieră de la Tutora, România, prin sistemul optic de recunoaștere în data de 6 aprilie în jurul orei 23.30. Cei doi încercau să treacă ilegal granița, traversând înot râul Prut, relatează Știri de Iași


Imediat după ce au fost vizualizați, polițiștii de Frontieră s-au deplasat pe malul românesc a râului Prut unde au descoperit două persoane a căror prezența în zonă nu era justificată. În urma verificărilor efectuate și din declarațiile bărbaților s-a stabilit că tinerii erau din Republica Moldova și vroiau să ajungă în Austria cu scopul de a căuta un loc de muncă.

"Persoanelor în cauză li s-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prin trecere ilegală a frontierei. După definitivarea cercetărilor cetățenii au fost predați autorităților de graniță a Republicii Moldova", se arata in comunicatul de presa.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la stirideiasi.ro


Prețul benzinei EXPLODEAZĂ - aproape de 1 euro/L

Prețul benzinei EXPLODEAZĂ - aproape de 1 euro/L

Prețul benzinei o ia razna. Acesta ar putea depăși în următoarea perioadă prețul de 1 euro pe Litru. Câteva companii petroliere din Moldova au majorat deja astăzi prețul la benzină și la motorină din nou, anunță ProTv Chișinău. "Benzina s-a scumpit cu 40 de bani, iar motorina cu 30 de bani", anunță sursa. 

Astfel, începând de astăzi, 1 L de benzină va putea fi cumpărat la stațiile PECO din țară cu 16 lei 10 bani, iar unul de motorină - 15 lei 10 bani. Prețul la gaz lichefiat a rămas același - 7,8 lei. 

Ca și în trecut, companiile petroliere motivează scumpirile datorită majorării preţului pe piețele internaționale.


Menţionăm că aceasta este a 5-a majorare a preţurilor la motorină de la începutul anului. Anul trecut, preţul motorinei a crescut de 5 ori şi s-a redus o singură dată.

Timp de 1 an, prețul la benzină și motorină pentru 1 L s-a majorat cu cca 2 lei.

Sursa: UNIMEDIA


VIDEO ŞOCANT! Un iranian şi-a dat foc în plină stradă în centrul oraşului Amsterdam

VIDEO ŞOCANT! Un iranian şi-a dat foc în plină stradă în centrul oraşului Amsterdam
Foto: captura imagini video/Youtube

Olanda este în stare de şoc, după ce un cetăţean iranian şi-a dat foc în centrul capitalei Amsterdam. Momentele de agonie ale bărbatului au fost surprinse de un cameraman amator.


În zadar s-au chinuit trecătorii să îl ajute, bărbatul de 36 de ani a murit la spital din cauza arsurilor grave. Iranianul spera să obţină azil în Olanda, dar cererea lui fusese respinsă. Nu se ştie însă dacă acesta a fost motivul care l-a determinat să se sinucidă în plină stradă. Martorii spun că ar fi intrat în conflict cu un grup de turişti înainte de a recurge la gestul extrem.

Vă preîntâmpinăm că imaginile sunt terifiante:









Acordul de Asociere Moldova-UE se negociază luni

Acordul de Asociere Moldova-UE se negociază luni
Foto: timpul.md

Cea de-a şasea rundă de negocieri pe marginea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, va avea loc luni, 11 aprilie 2011, la Chişinău.


Potrivit unui comunicat al MAEIE, participanţii la reuniune vor aborda mai multe subiecte, referindu-se la negocierile pe marginea textului Acordului de Asociere privind domeniile de cooperare economică și sectorială, justiţie, dialog politic şi reforme.

Delegaţia moldovenească va fi condusă de viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, iar cea a UE - de Directorul Executiv pentru Europa şi Asia Centrală, Serviciul European pentru Acțiune Externă, Comisia Europeană, Mirosalv Lajcak.

Sursa: UNIMEDIA


Credite pentru viticultori şi vinificatori din banii BEI

Credite pentru viticultori şi vinificatori din banii BEI
Poză simbol
Foto: cotidianul.ro

Viticultorii şi vinificatorii vor putea accesa credite, la dobânzi reduse, în valoare totală de 75 de milioane de euro. Banii vin din partea Băncii Europene de Investiţii, iar acordul de finanţare a fost ratificat ieri de către Parlament, scrie serviciul de presă al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.


„Aceşti bani vor fi utilizaţi pentru plantaţiile de vii, procesul de producţie a vinului, dar şi pentru industriile conexe acestei industrii. Adică pentru tot ce este nevoie pentru producerea vinului de calitate”, a menţionat ministrul Agriculturii Vasile Bumacov, în cadrul şedinţei Legislativului.

Producătorii, selectaţi prin concurs, vor beneficia de credite la o rată a dobânzii de 5,5%. Banii nu vor putea fi utilizaţi pentru acoperirea datoriilor la bănci sau pentru procurarea terenurilor.

Amintim că acest program de creditare este acoperit de cele 75 milioane de euro, pentru care RM a încheiat cu BEI un contract de împrumut în noiembrie anul trecut. Împrumutul va fi acordat pe o perioadă de 12 ani, cu termen de graţie de 12 ani şi rata dobânzii variabilă, care nu va depăşi nivelul de 3%.

Sursa: UNIMEDIA


Nudul lui Kate Winslet, desenat de DiCaprio în "Titanic", a fost vândut cu 16.000 de dolari

Nudul lui Kate Winslet, desenat de DiCaprio în
Foto: blogspot.com

Nudul lui Kate Winslet, desenat în filmul "Titanic" de personajul interpretat de Leonardo DiCaprio, a fost vândut la licitaţie cu 16.000 de dolari.


În memorabila scenă a dramei care a fost multă vreme pelicula cu cele mai mari încasări din istorie, domnişoara de viţă nobilă jucată de Winslet a servit drept model purtând doar un medalion cu diamant. În realitate, nudul nu a fost realizat de DiCaprio şi nici de vreun desenator angajat să-l "dubleze" în secvenţa respectivă, ci chiar de regizorul filmului, cineastul canadian James Cameron.

Licitaţia la care desenul şi-a găsit cumpărător s-a desfăşurat în Los Angeles.

"Titanic" a fost lansat în 1997 şi a realizat încasări de peste 1,8 miliarde de dolari în toată lumea.

Sursa: newsin.ro


Pentru Steven Gerrard, sezonul s-a terminat

Pentru Steven Gerrard, sezonul s-a terminat
Foto: agerpres.ro

Mijlocaşul formaţiei Liverpool, Steven Gerrard, nu va mai juca în acest sezon din cauza recidivei unei accidentări la aductori, a anunţat vineri clubul britanic. Internaţionalul englez, în vârstă de 30 de ani, se pregătea să revină, la peste o lună după operaţia de la începutul lunii martie, însă s-a accidentat din nou la antrenamentul de vineri.


"Nu ştim exact care este problema. Aşteptăm informaţii clare, dar el nu va mai juca în acest sezon", a declarat antrenorul Kenny Dalglish. 

Tehnicianul "Cormoranilor" are mari probleme de efectiv în această perioadă, după ce şi Daniel Agger a încheiat sezonul (din cauza unei accidentări la genunchi), iar Glen Johnson şi Martin Kelly sunt indisponibili timp de aproximativ o lună, din cauza unor probleme musculare.

Totuşi, fanii din Asia ai formaţiei de pe Anfield Road au şi motive de satisfacţie, clubul anunţând că, în iulie, Liverpool va juca trei partide amicale în China (la Guangzhou), în Malaezia (la Kuala Lumpur) şi în Coreea de Sud (la Seul). Însuşi căpitanul Steven Gerard şi-a exprimat satisfacţia că va evolua în faţa suporterilor de acolo:

"De fiecare dată când am jucat în Asia, fanii de acolo ne-au surprins plăcut. Microbiştii asiatici sunt nebuni după Liverpool şi este bine că le putem oferi posibilitatea să ne vadă jucând", a declarat Gerarrd pentru site-ul oficial al clubului.

Iată programul din Premier League în acest week-end:
 

Sâmbătă, 9 aprilie
Wolverhampton - Everton
Blackburn - Birmingham 
Bolton - West Ham
Chelsea - Wigan
Manchester United - Fulham
Sunderland - West Bromwich
Tottenham - Stoke City

Duminică, 10 aprilie
Blackpool - Arsenal
Aston Villa - Newcastle

Luni, 11 aprilie
Liverpool - Manchester City

CLASAMENT:

1.   Manchester United 31 19 9 3 68-32     66    
2.   Arsenal 30 17 8 5 59-29     59    
3.   Manchester City 31 16 8 7 50-27     56    
4.   Chelsea 30 16 7 7 54-25     55    
5.   Tottenham Hotspur 30 13 11 6 41-34     50    
6.   Liverpool 31 13 6 12 42-38     45    
7.   Everton 31 9 14 8 42-41     41    
8.   Bolton Wanderers 31 10 10 11 43-43     40    
9.   Newcastle United 31 10 9 12 48-46     39    
10.   Fulham 31 8 14 9 36-33     38    
11.   Stoke City 31 11 5 15 37-39     38    
12.   Sunderland 31 9 11 11 33-42     38    
13.   West Bromwich Albion 31 9 9 13 43-57     36    
14.   Blackburn Rovers 31 9 7 15 39-51     34    
15.   Birmingham City 30 7 13 10 30-42     34    
16.   Aston Villa 31 8 10 13 39-53     34    
17.   Blackpool 31 9 6 16 45-63     33    
18.   West Ham United 31 7 11 13 38-53     32    
19.   Wolverhampton 31 9 5 17 36-53     32    
20.   Wigan Athletic 31 6 13 12 29-51     31

Sursa: tvr.ro


Un nou asteroid cu o orbită ciudată, descoperit în apropierea Pământului

Un nou asteroid cu o orbită ciudată, descoperit în apropierea Pământului
Foto: dailygalaxy.com

Apostolos Christou şi David Asher de la Observatorul Armagh din Irlanda de Nord au descoperit un nou asteroid în apropierea Pământului, botezat SO16 care gravitează în jurul Soarelui în forma unei potcoave de cal, informează dailygalaxy.com.


Chiar dacă aceste traiectorii în formă de potcoave de cal sunt considerate a nu fi stabile, Christou şi David Asher susţin că simulările făcute au arătat că acest asteroid îşi păstrează orbita de la 120.000 la ceva mai mult de un milion de ani.

Medic moldovean face minuni la București

Medic moldovean face minuni la București
Foto: Antena1.ro

Un medic originar din Republica Moldova îndeplinește visul a milioane de persoane din întreaga lume. Potrivit Antena1, moldoveanul activează în România și efectuează operații pentru alungiri de oase. 


Operația constă în montarea unor tije telescopice prin intermediul cărora se poate face o alungire progresivă de 1mm pe zi. Astfel, în decursul unei luni se poate de căpătat o alungire de 3 cm. Recordul medicului este de 32 de cm, înălțime căpătată de pacienți dornici de înfrumusețare.

Medicul efectuează doar operații de ordin medical, iar costul pentru o astfel de intervenție poate ajunge până la câteva mii de euro.

Sursa: UNIMEDIA


„Lumina de Paşti” va fi mai scumpă. ANRE anunţă săptămâna viitoare noile tarife la energia electrică

„Lumina de Paşti” va fi mai scumpă. ANRE anunţă săptămâna viitoare noile tarife la energia electrică
Poză simbol
Foto: epochtimes-romania.com

Reuniţi astăzi în cadrul unei şedinţe de audieri publice, organizată de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, furnizorii de energie electrică RED Union Fenosa, RED NORD şi RED NORD-VEST şi-au prezentat şi argumentat solicitările privind majorarea tarifelor pentru consumatorii finali. Vezi ce pretenţii au avut furnizorii de lumină şi dacă acestea vor fi satisfăcute de către ANRE.


Astfel, Union Fenosa solicită ANRE-ului majorarea tarifului la energie electrică cu 12 bani, adică până la 145 bani/kWh. RED NORD a cerut Agenţiei o creştere a tarifului la lumina furnizată cu 10 bani, până la 153 bani/kWh, iar RED NORD-VEST - cu 17 bani, adică până la 160 bani/kWh. Menţionăm că RED NORD-VEST a redus din pretenţii chiar în cursul şedinţei, acest furnizor solicitând iniţial o majorare cu 22 bani.

Directorul general ANRE, Victor Parlicov, susţine că solicitările de majorare a tarifelor ale celor trei furnizori de energie electrică nu vor fi aprobate de către Agenţie integral. Potrivit lui Parlicov, noile tarife la lumină vor fi anunţate oficial săptămâna viitoare.

Amintim că ultima ajustare a tarifelor la energia electrică furnizată consumatorilor finali a avut loc în ianuarie 2010. Actualele majorări de tarife vin ca urmare a faptului că de la 1 aprilie curent, energia electrică este livrată Republicii Moldova la un preţ de achiziţie de 6,1 cenţi/Kwt, în creştere cu 11% faţă de preţul vechi.

Sursa: UNIMEDIA


Guvernul a decis cine îl va substitui pe Roibu la Grăniceri

Guvernul a decis cine îl va substitui pe Roibu la Grăniceri
Roman Revenco
Foto: europa.md

Noul şef la Serviciului Grăniceri va fi Roman Revenco. Anunţul a fost făcut astăzi, în cadrul şedinţei Cabinetului de miniştri. Până în prezent, Revenco a deţinut funcţia de şef al Direcţiei generale din cadrul Serviciului Grăniceri, iar de astăzi urmează să-l substituie pe fostul şef Alexei Roibu.


Până acum Revenco a ocupat funcţia de  Director al Direcţiei Generale Asigurare din cadrul Serviciul Grăniceri.

UNIMEDIA aminteşte că postul de şef al Grănicerilor a fost vacant, după ce Roibu a fost numit ministru al Afacerilor Interne în Guvernul AIE-2.

Sursa: UNIMEDIA


HP lansează campania de marketing global Everybody On

HP lansează campania de marketing global Everybody On

HP a prezentat recent campania globală de marketing Everybody On, dedicată modului în care oamenii din întreaga lume îşi realizează visele lor personale şi profesionale cu ajutorul tehnologiilor HP. 


Campania va fi parte dintr-un program de marketing global ce va include publicitate în presa scrisă, la TV şi în reţelele sociale. Campania a fost creat de HP Personal Systems şi se bazează pe o campanie de marketing de succes The Computer is Personal Again.

Campania Everybody On, în care se va arata o gamă largă de soluţii - de la PC-uri la dispozitive mobile şi imprimante, va începe cu un spot de 60 de secunde, în care ca acompaniament muzical a fost ales un cântec de cult de Lou Reed Walk on the Wild Side.

Un element cheie al campaniei va fi o pagină web Everybody On, pe care va fi postat mai mult conţinut digital diferit, inclusiv interviuri cu privire la utilizarea tehnologiei HP şi implementarea ideilor lor. Aici utilizatorii pot comunica cu diferite persoane şi oameni de afaceri din toata lumea care sunt pasionati de munca lor.

Primul spot, care redă modul în care tehnologia HP poate ajuta la realizarea viselor tale va fi prezentat în timpul difuzării ceremoniei anuale de premii Grammy pe 13 februarie. eroina principală a câştigat de 13 ori "Grammy" Alicia Keys, care va vorbi despre pasiunea sa pentru muzică şi cât de important ca publicul sa audă cântecele ei exact cum ea le-a înregistrat.

În acest video veţi vedea de asemenea, un laptop HP, echipat cu tehnologia exclusivă Beats Audio, creat în colaborare cu muzicianul si producatorul Dr. Dre şi preşedinte al grupului Interscope Geffen A & M Records şi co-fondatorul brandului Beats Yovinom Jimmy, pentru a recrea calitatea sunetului din studiou pe un computer.

În calitate de sponsor oficial al "Grammy" HP va sprijini, de asemenea, şi o serie de evenimente majore ale săptămânii "Grammy". campania globala de marketing a fost dezvoltată în colaborare cu agenţiile: Creature, Designkitchen, Edelman, Goodby Silverstein & Partners, McCann Erickson, Omnicom Media Group şi Publicis.

Publicitate

sursa: Unimedia

A fost înlăturată obligativitatea procurării plăcilor de îmatriculare

A fost înlăturată obligativitatea procurării plăcilor de îmatriculare
Foto: Registru.md

De astăzi, 8 aprilie, a fost exclusă obligativitatea procurării plăcilor de înmatriculare la reînregistrarea mijloacelor de transport, se anunță într-un comunicat al MTIC.


Potrivit sursei, reînmatricularea mijloacelor de transport pe numele noilor proprietari în limitele aceleiaşi unităţi administrativ-teritoriale pot fi păstrate plăcile de înmatriculare eliberate anterior, fără perceperea plăţilor.

Totodată, noii proprietari ai autoturismelor au posibilitatea să procure plăci de înmatriculare, din cele folosite, la un preţ de 160 lei.

Acest lucru se datorează modificării de către Î.S. „Registru” a Ordinului care prevedea plata obligatorie de 390 lei pentru procurarea plăcilor de înmatriculare noi la reînregistrarea unităţilor de transport.

Ordinul întră în vigoare începând cu data de 8 aprilie 2011. 

Actualmente preţurile la serviciile prestate contra plată sunt următoarele:

La eliberarea plăcilor de înmatriculare noi:
a)Auto – 390 lei
b)Remorci – 230 lei
c)Moto – 190 lei

La eliberarea plăcilor de înmatriculare din cele folosite:
a)Auto – 160 lei
b)Remorci – 80 lei
c)Moto – 80 lei

Sursa: UNIMEDIA


Blestemul lui 7 aprilie 2009

Blestemul lui 7 aprilie 2009
Foto: stelapopa.unimedia.md

La doi ani după evenimentele din 7 aprilie procedăm tot ca… noi. Pliindu-ne pe actuala realitate din RM, dar mai ales în contextul multdiscutatului 7 aprilie, înclin să dau perfectă dreptate celor care spun că „ar trebui ca actualele instituţii ale statului să se simtă vinovate”. Vinovate în primul rând pentru impotența lor. Nu interesează pe nimeni dacă cei vinovați merg pe ideea că o mână spală pe alta, nu vrea nimeni să știe cine este acel CINEVA care tergiversează ancheta. Oamenii vor rezultate și, mai mult ca oricând, sancţiuni. Asta vor. Mai pe înțeles – au nevoie de dreptate! 


E nevoie de limpezire, mai ales astăzi, când efectul toxic pe care îl resimte societatea venind acum din toate părţile asupra ei, pe o asemenea criză globală, pur şi simplu o înrăieşte şi îi trezeşte simţămintele cele mai obscure în raport cu schimbarea democratică din ultimii doi ani. Simţăminte de care se prea poate nici să nu fie conştientă că nu şi le poate controla. Iată de ce, AIE-ul trebuie de urgență să depășească blestemul evenimentului din 7 aprilie – cel de a nu spune lucrurilor pe nume şi de a tergiversa aflarea adevărului. Guvernații trebuie să înțeleagă că după 7 aprilie 2009 pentru majoritatea celor din RM lumea s-a schimbat. Or, abandonarea subiectului nu poate să le aducă decât dezavantaje democraților. Ba mai mult, o înrăire generală a unei părți din societate. Iar de aici până la un al doilea 7 aprilie nu poate fi decât un pas.

Continuare pe blogul Stelei Popa...

sursa: Unimedia

Vremea pentru weekend: Vânt puternic, ploi şi maxime de până la 13°C

Vremea pentru weekend: Vânt puternic, ploi şi maxime de până la 13°C
Foto: corect.com

Meteorologii au emis pentru mâine, 9 aprilie,  o nouă avertizare de cod portocaliu - intensificări ale vântului. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de stat, sâmbătă, izolat, îndeosebi în zonele înalte, se prevede intensificarea vântului din nord-vest cu rafale de pînă la 24-27 m/s. Totodată, se vor semnala averse, cerul va fi acoperit de nori şi vremea posomorâtă.


În următoarele zile vremea continuă să se răcească. Maxima zilei de sâmbătă va fi de 13°C în Sud şi de 8°C în Nordul ţării. În Capitală se vor înregistra temperaturi de până la 11°C. Pentru ziua de duminică, sinopticienii prognozează temperaturi de până la 9°C. Temperaturile vor începe să crească de săptămâna viitoare.

Sursa: UNIMEDIA


Ultimă oră! Tănase numit judecător la Curtea Constituțională

Ultimă oră! Tănase numit judecător la Curtea Constituțională
Foto: UNIMEDIA

Ministrul Justiției Alexandru Tănase a fost numit astăzi, 8 aprilie, judecător la Curtea Constituțională. Anunțul a fost făcut public la ședința Guvernului de către secretarul adjunct al Executivului, Roman Cazan. 

"Sunt foarte bucuros. Este o decizie a mea şi am motive foarte pertinente, vă comunic puţin mai târziu despre ele. Este o misiune foarte importantă şi cred că ani în şir CC a fost neglijată. Este necesar să intervenim şi acolo", a declarat Tănase la finele şedinţei. 

Astfel, în termen de 30 de zile de la publicarea deciziei în Monitorul Ofical, Tănase trebuie să renunţe la funcţia de ministru. Acesta a mai spus că nu cunoaşte cine îl va substitui. Ministrul a menţionat că legea nu permite cumularea activităţilor politice cu cele de judecător al CC, de aceea în timpul apropiat va pleca din PLDM. Anunţul ar putea fi făcut chiar duminică, în timpul congresului partidului.


Legea prevede că judecătorul CC este numit pentru un termen de 6 ani.

Completul judecătorilor Curţii Constituţionale este următorul: doi judecători, numiţi de Parlament, doi judecători numiţi de Guvern şi doi numiţi de corpul judecătoresc.

De mai mult timp, CC are doar 5 judecători, astfel Alexandru Tănase urmează a fi cel de al doilea judecător desemnat de Executiv.

Amintim că duminică, 10 aprilie, are loc Congresul PLDM, unde se va decide asupra candidaturii formațiunii pentru funcția de Primar al Capitalei. 

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Ana Rîmbu


SUA: Un moldovean arestat pentru posesie de cocaină

SUA: Un moldovean arestat pentru posesie de cocaină
Andrian Arapu

Un bărbat şi o femeie din Europa de Est ar putea fi condamnați la închisoare pentru posesie şi distribuţie de cocaină, dar și pentru deținere de armă de foc, scrie aspendailynews.com.


Andrian Arapu, în vârstă de 25 de ani, din Republica Moldova şi Elena Inozemțeva, în vârstă de 24 de ani, din Rusia, au fost acuzați pentru posesie de cocaină, cu intenţia de a o distribui.

Faptul că în apartamentul lui Arapu a fost găsit un pistol, infracțiunea se consideră mai gravă, iar sentinţa de condamnare la închisoare ar putea fi mai severă. Dacă cei doi suspecți vor fi găsiţi vinovaţi, aceștia ar putea primi între 8 şi 48 ani de închisoare pentru trafic de droguri şi între doi și şase ani pentru deținere de droguri.

Potrivit procurorului adjunct, Arnold Mordkin, dacă Arapu şi Inozemțeva vor fi condamnați aceștea vor ispăşi pedeapsa înainte de a fi extrădați în țara de origine.

În Statele Unite, Arapu, lucra bucătar la Domino's Pizza și nu a dorit să facă careva declarații. În timpul ședinței atât Inozemțeva cât şi Arapu au beneficiat de serviciile unui traducător în limba rusă.

Arestările au urmat după ce un informator a anunțat poliția. Organele de drept au găsit la domiciliu circa 40 grame de cocaină, jumătate de gram de marijuana și sub o canapea un pistol încărcat de calibru 38.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la aspendailynews.com


Au fost numiți viceminiștrii în Guvern

Au fost numiți viceminiștrii în Guvern
Foto: UNIMEDIA

După lungi dezbateri privind procedura de desemnare a viceminiştrilor, Executivul a desemnat adjuncţii miniştrilor. Aceştia deja lucrează în cadrul ministerelor şi au fost doar reconfirmaţi. Astfel, viceminiștrii sunt următorii:


viceministrul Sănătăţii este Gheorghe Ţurcanu,
viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene - Andrei Popov,
viceministrul Transporturilor - Valeriu Ciubuc,
viceministrul Mediului - Lazăr Chirica,
viceministrul Educaţiei - Tatiana Potâng,
viceministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei - Ana Vasilache,
viceministrul Tehnologiei Informaţiei - Mihaela Iacob,  
viceministrul Construcţiilor - Veaceslav Guţuţui.

UNIMEDIA aminteşte că acum 2 săptămâni, în urma şediţei Consiliului Alianţei, Vlad Filat a declarat că viceminiștrii se vor împărți logic, în conformitate cu rezultatul alegerilor, dar ministrul va avea cuvântul decisiv.

AIE a avut diferite opinii până acum cu referire la desemnarea viceminiștrilor. PL a optat pentru ca fiecare formațiune să aibă viceminiștri în toate ministerele, în timp ce PLDM și PD declarau că formațiunea trebuie să dețină controlul total al instituțiilor.

Sursa: UNIMEDIA


Soluţia pentru sărăcie este comerţul, şi nu ajutorul financiar, declaraţie

Soluţia pentru sărăcie este comerţul, şi nu ajutorul financiar, declaraţie
Foto: Nirj Deva

„Cele mai puţin dezvoltate ţări vor scăpa de sărăcie prin comerţ, nu cu ajutor financiar. Prin comerţ consolidăm, de fapt, dezvoltarea durabilă”. Declaraţia aparţine conservatorului Nirj Deva, din Regatul Unit, care va conduce în mai delegaţia Parlamentului European la Conferinţa ONU pe această temă, scrie într-un comunicat al Parlamentului European. 


Potrivit lui Deva, singurul lucru pe care îl pot exporta aceste ţări sărace sunt produsele agricole, deoarece ele nu au nici industrie, nici artizani. „Dorim ca aceste ţări să aibă acces la pieţele UE. Dacă dorim cu adevărat ca ele să progreseze, trebuie să le ajutăm să îşi creeze o infrastructură“, a spus Deva.

„Trebuie să fim atenţi şi să nu îmbogăţim vârful piramidei în aceste ţări, să nu ajutăm financiar clasele superioare şi de mijloc, în timp ce pentru săraci nu se face nicio schimbare”, a menţionat conservatorul. 

Lista „ţărilor cel mai puţin dezvoltate”, realizată de ONU, include 48 de state. Din 1970, doar trei ţări au reuşit să iasă de pe lista „ţărilor cele mai puţin dezvoltate”: Maldivele, Botswana şi Capul Verde. Între 9 şi 13 mai, ONU organizează o conferinţă pe această temă în Istanbul.

Sursa: UNIMEDIA


AMN-iștii democrați de la Bălți acuzați de fals în declarații

AMN-iștii democrați de la Bălți acuzați de fals în declarații
Leonid Bujor, vicepreședinte AMN
Foto: UNIMEDIA

Declaraţia grupului AMN din Bălți este una falsă, deoarece organizaţia municipală Bălţi încă nu s-a întrunit pentru a lua o decizie concretă. Aceasta este declarația vicepreşedintelui Alianţei „Moldova Noastră”, Leonid Bujor, făcută în cadrul unei conferințe de presă. 

„Prin intermediul acestor declarații s-a indus în eroare opinia publică. Jocul acesta este dirijat de anumite persoane de la Chişinău. După Congresul de sâmbătă, 9 aprilie, vom spune mai multe lucruri. Deocamdată, putem afirma că numărul celor care doresc să adere la Partidul Democrat este mic”, a menţionat vicepreşedintele AMN.


Amintim că organizaţia teritorială din Bălţi a Alianţei Moldova Noastră anunțat ieri, 7 aprilie că aderă in corpore la Partidul Democrat din Moldova. Anunţul a fost făcut de către conducerea OT Bălţi a AMN, în cadrul unei conferinţe de presă.

După anunțul de fuziune dintre PLDM și AMN, mai mulți politicieni s-au arătat sceptici cu privire la aderarea tuturor membrilor AMN la partidul condus de Vlad Filat. "AMN are echipă în teritoriu, dar mă îndoiesc că PLDM le va propune primele locuri. Atunci, oamenii nu vor fi de acord cu aceste condiții și ar putea să nu adere la PLDM. S-ar putea ca unii membri ai AMN să vină la PD", declara Dumitru Diacov pentru UNIMEDIA în luna martie.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Diana Bulai


Cea mai tare execuţie a unui penalty - VEZI VIDEO

Cea mai tare execuţie a unui penalty - VEZI VIDEO
Foto: captura Youtube

Un jucător elveţian a ales o modalitate inedită de a executa o lovitură de la 11 metri, la un meci dintr-o ligă inferioară, dintre FC Baar şi FC Sempach.


Portarul de la Sempach a fost pur şi simplu hipnotizat de execuţia lui Joonas Jokinen. Vezi mai jos de ce:



(video) Eva Longoria, cu sânii la vedere în emisiunea lui Letterman!

(video) Eva Longoria, cu sânii la vedere în emisiunea lui Letterman!
Foto: blogvedete.com

Eva Longoria a considerat că o ţinută formală ar fi cum nu se poate mai potrivită pentru emisiunea lui David Letterman. Prin urmare s-a prezentat în direct purtând sacoul de la un smoching. Aşa susţine ea! Problemele au apărut din cauza unui element pe care Longoria l-a uitat acasă: sutienul.


Pe tot parcursul show-ului, Letterman nu-şi putea lua ochii de la decolteul mai mult decât generos al vedetei. Indiferent de subiectele abordate de-a lungul interviului. La un moment dat chiar şi Eva şi-a dat seama că arăta prea… “deocheat”. Pentru că, din cauza mişcărilor actriţei, sacoul lăsa la vedere muuuuult mai mult decât şi-ar fi dorit acesta. Aşadar, deliciu pentru public şi telespectatori.

Longoria venise la Letterman pentru a-şi promova cartea de bucate, “Eva’s Kitchen”. Ea a mai spus că se poartă negocieri pentru sezoanele 8 şi 9 din “Desperate Housewives”.



Sursa: tabu.ro


Reținut pentru că avea 10 kg de marijuana în podul casei

 Reținut pentru că avea 10 kg de marijuana în podul casei
Foto: cgp.md

Un locuitor al satului Hansca, raionul Ialoveni, a fost reținut pentru deținerea a cca 10 kg de marijuana. Acesta intenționa să realizeze marfa pe piața neagră, obținând un profit de aproximativ 100 de mii de lei, anunță cgp.md.


Suspectul a recunoscut ofițerilor Comisariatului de poliţie al sectorului Centru că urma să realizeze marijuana la un preț de 300 de lei pentru un pahar. Masa vegetală era fărămiţată şi păstrată în podul casei la loc uscat.

Oamenii legii au acumulat probe suficiente în vederea intentării unei cauze penale în temeiul art. 217 “Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice în proporţii deosebit de mari” Cod penal. În acest sens bărbatul riscă să fie pedepsit cu închisoare de la 7 până la 15 ani.
 
UNIMEDIA precizează că pe parcursul anului curent poliţia municipiului Chişinău a înregistrat 165 infracţiuni legate de droguri, dintre care 139 cauze penale au ajuns deja pe masa procurorilor.

Sursa: UNIMEDIA


(video„Salonul nr.6” pentru Petkov

(video„Salonul nr.6” pentru Petkov
Aleksandr Petkov, deputat PCRM
Foto: UNIMEDIA

Alexandr Petkov rămâne în atenţia deputaţilor din Parlament. Liberal-democratul Chiril Lucinschi i-a dăruit acestuia cartea scriitorului rus A.P. Cehov – „Salonul nr.6”. Această iniţiativă a fost salutată de către deputaţii din partea AIE.

„Văd că dl Petkov are o imaginaţie foarte bogată şi am hotărât să îi fac cadou cartea lui Anton Cehov „Salonul nr. 6”,  a spus Lucinschi, în timp ce colegii din AIE l-au aplaudat.

În replică, Petkov a declarat că „Salonul nr.6” este Comisia condusă de către Chiril Lucinschi. „Din păcate fac şi eu parte din ea”, a  adăugat acesta.


Amintim că ieri, deputatul PCRM Alexandr Petkov a fost eliminat din sala de şedinţe a Legislativului pentru că a înjurat-o pe viceministra Educaţiei, Tatiana Potîng, pa care a numit-o „idioată”. Acesta a declarat că s-a exprimat în termenii lui Dostoievscki şi a promis că le va oferi deputaţilor cartea acestui autor rus.

Astăzi, Petkov a propus ca raportul de activitate al CCA să fie respins ca fiind unul incomplet, iar cel al Comisiei educație, cultură, cercetare, tineret, sport și mass-media drept unul ilegal pentru că ar fi fost adoptat în lipsă de cvorum.

UNIMEDIA precizează că opera „Salonul nr. 6” îi are drept eroi principali pe 5 pacienți bolnavi mintal, internați în salonul nr.6 al unui spital și pe medicul acestora, care ajunge și el, în final, în pielea pacienților săi.



Sursa: UNIMEDIA


Volumul mărfurilor transportate prin intermediul Portului Giurgiuleşti este în continuă creștere

Volumul mărfurilor transportate prin intermediul Portului Giurgiuleşti este în continuă creștere
Foto: infopress.md

Volumul mărfurilor transportate prin intermediul Portului Internaţional Liber Giurgiuleştia crescut în primul trimestru cu 32% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2010, aflându-se în continuă creștere, anunță serviciul de presă al companiei care operează cu Portul Internațional din Giurgiulești.


Potrivit datelor din primul trimestru al anului 2011, se demonstrează că volumul total al transăportărilor a atins cifra de 82,172 tone în comparaţie cu cantitatea totală de 62,015 tone transportată în anul precedent, ceea ce reprezintă o creştere cu 32.5%. 

„Suntem mulţumiţi de creşterea continuă a volumului de transportări. Odată cu îmbunătăţirea condiţiilor climaterice, avem din nou posibilitatea de a continua lucrările de construcţie a terminalului de containere şi mărfuri generale, care va permite să lucrăm cu diverse tipuri de încărcături, ceea ce va contribui în mod esenţial la sporirea volumului de transportări”, a menţionat Thomas Moser, preşedintele ÎCS „Danube Logistics” SRL, societate care deţine calitatea de investitor general şi operator al Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti.

Amintim că volumul total al investiţiilor în Portul Internaţional, pe întreaga perioadă de activitate a acestuia, a constituit 46,6 mln dolari, la situaţia din 1 ianuarie 2011, dintre care în anul 2010 au fost investite cca 7,2 mln dolari.

Sursa: UNIMEDIA


Bruxelles, Istanbul, Sankt-Petersburg, Varșovia - vezi unde va călători Lupu în următoarele 2 luni

Bruxelles, Istanbul, Sankt-Petersburg, Varșovia - vezi unde va călători Lupu în următoarele 2 luni
Jean Louis Laurens, Director General pentru Democraţie şi Afaceri Politice al Consiliului Europei
Foto: Serviciul de presa al Parlamentului

Preşedintele Parlamentului Marian Lupu, preşedinte interimar al Republicii Moldova, urmează să efectueze un şir de vizite oficiale în mai multe state europene în perioada aprilie-iunie 2011. În cadrul acestora, Lupu va avea întrevederi cu omologii săi din statele pe care le va vizita, dar și cu alte oficialităţi. Pe agenda discuţiilor figurează subiecte de interes comun, aflate pe agenda bilaterală şi internaţională, urmând a fi discutat şi planul deacţiuni în contextul integrării europene a Republicii Moldova, transmite Serviciul de Presă al Parlamentului.


În perioada 9-13 aprilie, Lupu va întreprinde o vizită la Bruxelle, la invitaţia Preşedintelui Parlamentului European Jerzy Buzek. În acest context, Marian Lupu va participa la Reuniunea Forului Parlamentar al ComunităţiiDemocraţiilor şi va rosti un discurs despre valorificarea oportunităţilor Parteneriatului Estic şi cooperarea interparlamentară.

La 28-29 aprilie, Preşedintele Marian Lupu se va afla într-o vizită oficială în România, după care, la începutul lunii mai, va merge la Istanbul, la invitaţia Preşedintelui Republicii Turcia. Speakerul va participa la Forul parlamentar, organizat de Uniunea Interparlamentară şi Marea Adunare Naţională a Turciei, cu sprijinul ONU.

Lupu urmează să participe la Sankt-Petersburg la şedinţa Consiliului Adunării Interparlamentare a statelor membre CSI, în perioada 15-17 mai, iar la sfârșitul lunii mai va participa şi la Summit-ul şefilor de state din Europa Centrală şi de Sud-Est, care se va desfăşura la Varşovia.

Preşedintele Marian Lupu urmează să participe la Summit-ul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), care va avea loc în perioada 29 iunie - 1iulie în Muntenegru şi la care vor fi discutate ultimele evoluţii politice şi economice în Europa de Sud-Est, precum şi aspecte din procesul realizării parcursului deintegrare europeană a statelor participante.

Sursa: UNIMEDIA


Un hotel în formă de paletă de ping pong, noua născocire a arhitecţilor chinezi

Un hotel în formă de paletă de ping pong, noua născocire a arhitecţilor chinezi
Foto: adevarul.ro

Arhitecţii chinezi au proiectat un hotel înalt de 150 de metri, care va avea o formă inedită - forma unei palete de ping pong. Clădirea urmează să fie construită  în estul Chinei, într-un parc olimpic din oraşul Huainan.


Oraşul din provincia Anhui a fost ales pentru o investiţie majoră de 1,8 miliarde de yuani ce constă într-un complex sportiv cu parc şi un stadion care va avea forma unei mingi de fotbal american, o sală de gimnastică şi un alt stadion în formă de minge de baschet.

Proiectanţii chinezi s-au hotărât asupra formei de paletă de ping-pong în cazul hotelului, dat fiind popularitatea acestui sport în China, ţara oferind cei mai mulţi campioni mondiali din istorie. 



Sursa: adevarul.ro


Cei mai inteligenți oameni din lume

Cei mai inteligenți oameni din lume
Foto: iaundex.blogspot.com

Să măsori IQ-ul este o știință inexactă, motiv pentru care Cartea Recordurilor a eliminat această categorie în anul 1990. Asta pentru că, rezultatele testelor diferă de la examen la examen, iar testele sunt realizate după metode mai mult sau mai puțin testate și autorizate. Astfel, lista de mai jos este bazată pe subiectivism, însă putem conveni că măsurarea IQ-ului rămâne cea mai populară metodă de măsurare a inteligenței umane. 


Astfel, pe ultimul loc se afl actrița americană Sharon Stone, care are un IQ de 154 de puncte, ceva mai mic decât Paul Allen, co-fondator al Microsoft, care are un IQ de 160 de puncte. 

Omul de știință Stephen W. Hawking are un IQ similar. El este cel care a declarat că cei care își măsoară IQ-ul din start își arată neinteligența. 

Celebrul jucător de șah Robert Byrne are un IQ de 170 de puncte, la fel ca șahista Judit Polgar și Sir Andrew Wiles, unul dintre teoreticienii actuali din matematică.  A intrat în Cartea Recordurilor, ca fiind cel care a rezolvat cea mai grea problemă de matematică din lume. 

Tot 170 are și Jacob Barnett, care nu a scos un cuvânt până la 3 ani, dar a început apoi să spună alfabetul de la cap la coadă și invers. Tânărul american spune ca poate extinde teoria relativității a celebrului Albert Einstein.

Benjamin Netanyahu are un IQ de 180 de puncte, figurând și pe lista celor mai influenți oameni din lume în 2010. Tot 180 avea și celebrul șahist Bobby Fischer, alături de cubanezul John H. Sununu și actorul american James Woods. 

Marilyn vos Savant obișnuia să intre în Cartea Recordurilor în fiecare an, din 1985 până în 1990, fiind femeia cu cel mai mare IQ din lume. La unele teste, ajunsese la punctaje de 228. 

Șahistul azer Garry Kasparov are un IQ de 190 de puncte alături de nigerianul Philip Emeagwali. 

Christopher Michael Langan, un muncitor în construcții și pompier, capabil să realizeze ecuații complexe mintal, a fost desemnat cu un IQ de 195 de puncte. 

Kim Ung-Yong, cu un IQ de 210, vorbea fluent la 6 luni și era invitat la universitatea de fizică de la Harvard la 3 ani. Era invitat la NASA la vârsta de 16 ani și preda la acea vîrstă la cele mai prestigioase universități din Coreea. 

Christopher Hirata are un IQ de 225 de puncte. La 16 ani lucra cu NASA la un proiect care viza explorarea și colonizarea planetei Marte. La 18 ani era deja doctor in Astrofizică. 

Terrence Tao este, se pare, cel mai deștept om de pe planetă, cu un IQ de 230 de puncte. La 20  ani era capabil să susțină un examen de admitere la doctorat la Princeton University, iar la 24 de ani a devenit cel mai tânăr profesor la UCLA.

Sursa: capital.ro