Prinţesa Diana a fost ucisă, potrivit unui avocat regal care a participat la anchetă

vineri, 23 iulie 2010

Prinţesa Diana a fost ucisă, potrivit unui avocat regal care a participat la anchetă
Foto:emaramures.ro

Prinţesa Diana "avea motive credibile şi absolut de înţeles" să se teamă că este spionată, pentru că reprezenta o ameninţare pentru familia regală şi pentru monarhia britanică, a declarat procurorul regal Michael Mansfield.


Prinţesa Diana a fost asasinată, a declarat, miercuri, Michael Mansfield, avocat în Consiliul Reginei, care a reprezentat casa regală în timpul anchetei desfăşurate de autorităţile franceze, după decesul prinţesei în accidentul produs într-un tunel parizian în 1997, potrivit mediafax.ro.

Multe alte întrebări esenţiale despre accidentul din Paris au rămas fără răspuns, a adăugat aceeaşi sursă.

Michael Mansfield, care l-a reprezentat şi pe magnatul Mohamed Al Fayed în timpul anchetei ce a urmat morţii fiului său Dodi şi a prinţesei Diana, a declarat: "Am toate motivele să cred că acele decese au reprezentat rezultatul unei crime".

"A existat o combinaţie de motive pentru a explica dorinţa unora de a-i vedea morţi pe prinţesa Diana şi pe Dodi, multe dintre aceste motive fiind repetate de multe ori de Mohamed Al Fayed", a declarat acelaşi Michael Mansfield.

Printre acestea se află zvonul potrivit căruia prinţesa Diana ar fi fost însărcinată cu Dodi Al Fayed şi că intenţiona să se căsătorească cu acesta. Mohamed Al Fayed a declarat de multe ori că cei doi au fost victimele rasismului, deoarece Dodi era musulman.

Interesul major al publicului faţă de posibilitatea existenţei unei conspiraţii în spatele morţii prinţesei Diana şi a lui Dodi Al Fayed, survenită pe 31 august 1997, a propulsat autobiografia lui Michael Mansfield, intitulată "Memoirs Of A Radical Lawyer", în topul celor mai bine vândute romane din Marea Britanie. În opinia specialiştilor, vânzările vor creşte şi mai mult în viitorul apropiat, deoarece editura Bloomsbury intenţionează să lanseze o versiune specială, cartonată, a acestui volum, la începutul lunii septembrie, la o săptămână după cea de-a 13-a comemorare a morţii prinţesei Diana.

În această carte, Michael Mansfield, în vârstă de 68 de ani, explică rolul pe care l-a avut în ancheta asupra morţii prinţesei şi a lui Dodi Al Fayed în tunelul parizian.

0 Comments: