Avocatul lui Botnari: "Clientul meu nu este sfânt"

vineri, 23 iulie 2010

Avocatul lui Botnari:
Foto: vipmagazin.md

"Clientul meu nu este sfînt, dar în acţiunile lui nu sunt elemente de infracţiune. Până acum nu am văzut probele părţii acuzatorii, dar le voi combate pe toate", a declarat avocatul lui Vladimir Botnari, Gheorghe Avornic, astăzi, 23 iulie, în cadrul unei şedinţe preliminare de judecată.

El a declarat pentru presă că va demonstra în instanţă că ex-comisarul capitalei, Vladimir Botnari, este nevinovat.


Procurorul Liliana Berdeş a dat citire acuzării pe marginea celui de-al doilea dosar, intentat pe numele lui Botnari, în care acesta este învinuit de admiterea maltratărilor tinerilor în noaptea de 7 spre 8 aprilie, în cadrul comisariatului pe care l-a condus.

Judecătorii au decis că următoarele şedinţe de judecată în cazul lui Papuc şi Botnari vor continua în perioada 13-15 septembrie. În cadrul celor trei şedinţe vor fi audiaţi cel puţin câte cinci martori pe zi, numărul total al martorilor fiind estimat la 40.

UNIMEDIA precizează că Vladimir Botnari este învinuit de neglijenţă în serviciu şi admiterea maltratării tinerilor în comisariate în aprilie 2009. Gheorghe Papuc este învinuit de neglijenţă în serviciu soldată cu moartea lui Valeriu Boboc şi delapidări la Ministerul Afacerilor Interne în favoarea Partidului Comuniştilor, în valoare de peste 800 de mii de lei.

sursa: Unimedia

0 Comments: