(foto) Accident pe ruta 115 din Chișinău

sâmbătă, 16 aprilie 2011

(foto) Accident pe ruta 115 din Chișinău
Foto: UNIMEDIA

Mai mulți pasageri ai unui microbuz de pe ruta 115 au fost transportați astăzi la Spitalul de Urgență. Asta deoarece autovehiculul a fost implicat într-un accident rutier pe str. Alba Iulia din Capitală. 

Microbuzul s-a tamponat cu un automobil și a ajuns peste bordură. Potrivit martorilor, șoferul maxi-taxi-ului nu ar fi circulat la culoarea verde, iar apoi acesta a fost lovit de un autoturism, marca Mazda.


În urma accidentului nu s-a înregistrat niciun deces.











Sursa: UNIMEDIA


(foto) Curățenie în Chișinău cu Filat, Chirtoacă și Bodiu

(foto) Curățenie în Chișinău cu Filat, Chirtoacă și Bodiu
Foto: gov.md/chisinau.md

Premierul Vlad Filat, primarul Capitalei Dorin Chirtoacă și secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu, au participat astăzi la acțiunea de salubrizare a mun. Chișinău "Hai, Moldova". 

În timp ce Filat și Bodiu au mers în parcul "Râșcani" al Capitalei, Chirtoacă a ales să facă curățenie în parcul "Valea Morilor". Oficialii de la Guvern au spus că această acţiune este un semnal transmis tuturor cetăţenilor, inclusiv autorităţilor locale, privind necesitatea păstrării curăţeniei şi salubrizării locurilor publice. "Trebuie să conştientizăm că lipsa grijii faţă de natură înseamnă şi lipsa grijii faţă de oameni. Domeniul ecologic trebuie să fie un obiectiv de maximă importanţă pentru noi toţi", au declarat Bodiu și Filat, veniți la eveniment cu susținătorii de partid. Cei doi au menționat că asemenea acţiuni ar trebui desfăşurate cu regularitate, iar autorităţile publice, cît şi locuitorii capitalei, să fie mai responsabili în procesul de salubrizare.


Dorin Chirtoacă a apreciat iniţiativa "Hai, Moldova!", menţionând că în urma proiectului vor fi curăţate parcurile şi zonele mai problematice, acolo unde serviciile de profil nu reuşesc să menţină curăţenia la nivelul necesar.

Potrivit serviciului de presă al Primăriei, în total, pe parcursul zilei de astăzi, circa 6 mii de voluntari din Chişinău s-au implicat în acţiunile de salubrizare a teritoriului, la nivelul municipiului.













Sursa: UNIMEDIA


Condiţiile Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor în anul 2011

Condiţiile Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor în anul 2011
Foto: mylot.com

După ce Guvernul a decis ca Programul Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET) să fie prelungit până în anul 2013, Ministerul Finanţelor informează pe site-ul său oficial care este disponibilul de resurse, precum şi condiţiile de acordare a granturilor nerambursabile în anul 2011. 


Partea grantului nerambursabil şi fără dobândă de 40% din suma sub-proiectului finanţat va fi acoperită din fondurile de dezvoltare a Comisiei Europene. Partea de împrumut de 60% a sub-proiectelor va fi co-finanţată de Directoratul Liniei de Credit pe lângă Ministerul Finanţelor din mijloacele circulante libere acumulate în liniile de credit investiţionale a împrumuturilor externe de stat.

Pentru anul 2011 se preconizează finanţarea a circa 267 de afaceri ale tinerilor în zona rurală în sumă totală de circa 80.1 mln.lei. Instituţiile financiare participante sunt mai multe bănci comerciale din Republica Moldova. Pentru informaţii detaliate, accesaţi pagina-web oficială a Ministerului Finanţelor

Menţionăm că din anul 2008, când a fost lansat Programul, până la finele anului 2010, în cadrul PNAET au fost finanţate circa 470 afaceri private ale tinerilor din zonele rurale ale ţării, în sumă totală de peste 130 milioane lei. Programul urma să fie încheiat la finele anului trecut, dar s-a hotărât să fie prelungit pentru încă 3 ani, pentru că pe parcursul desfăşurării acestuia s-ar fi obţinut rezultate pozitive.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Labirintul Iepuraşului, tombole şi multe alte surprize - toate în luna Paştelui la Shopping MallDova

(video) Labirintul Iepuraşului, tombole şi multe alte surprize - toate în luna Paştelui la Shopping MallDova
Foto: UNIMEDIA

Şi în acest an, Shopping MallDova a pregătit mai multe surprize cu ocazia sărbătorilor de Paşti. Centrul comercial a organizat un târg de Paşti cu ouă încondeiate şi compoziţii pascale tradiţionale, „Labirintul Iepuraşului” pentru copiii energici, şi o tombolă în cadrul căreia se va putea câştiga un automobil. 


În perioada 14 aprilie-10 mai, la parterul mall-ului, pe un spaţiu de peste 130 metri pătraţi va asteapta un adevărat labirint. Traversând „Labirintul Iepurașului”, copii vor avea parte de adevărate surprize, vor găsi ouă de ciocolată şi chiar un foişor cu iepuri vii.

Vizitatorii Shopping MallDova au posibilitatea să procure obiecte tradiţionale de Paşti meşterite de către copiii din diverse şcoli şi centre sociale din republică- ouă pictate, felicitări, compoziţii pascale, lucrări de artizanat. Aceste obiecte decorative sunt expuse în cadrul Târgului de Paşti şi pot fi admirate pana la 30 aprilie. Lucrările sunt realizate în diferite tehnici creative: pictură, croşetare, cioplire în lemn, origami şi desen decorativ.

Totodată, cumpărăturile de minim 300 de lei realizate în perioada 14 aprilie – 10 mai vor fi recompensate cu un talon de participare la tombola pascală. Toţi cei care participă la concurs au şanse egale de a câştiga un autoturism Peugeot 207.





Publicitate

sursa: Unimedia

(video) Bătut, ars și aruncat la gunoi

(video) Bătut, ars și aruncat la gunoi
Foto: MAI

Cadavrul unui bărbat din satul Opaci, raionul Căuşeni, a fost depistat la data de 13 aprilie, în jurul orei 21:30 lângă cimitirul din aceiaşi localitate de doi trecători care au sesizat poliţia. 


Potrivit serviciului de presă al MAI, oamenii legii au reuşit să identifice corpul neînsufleţit de gen masculin şi să stabilească cauza decesului a acestuia. Cercetările de specialitate au demonstrat că bărbatul, cu vârsta de 23 de ani, a fost ucis cu bestialitate şi ars practic de viu în groapa în care zăcea.

Polițiștii au stabilit că, în noaptea de 12 aprilie, curent, victima, aflându-se acasă împreună cu doi consăteni, de 24 şi 28 de ani, a consumat băuturi alcoolice, dup care s-au pornit să chefuiască în sat.

Pe parcurs, în apropierea cimitirului din localitate, între cei trei „aghesmuiţi” s-a iscat o ceartă care s-a transformat în bătaie. Ca rezultat, suspecţii au bătut până la sânge victima, cu un picior de la o masă, aplicându-i peste 7 lovituri în regiunea capului. Din spusele tipilor, victima, încă cu suflare, a fost aruncată întro groapă de gunoi din apropiere, acoperită cu iarbă şi incendiată.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 25 de ani de închisoare.



Sursa: UNIMEDIA


Bujor - consilierul lui Filat

Bujor - consilierul lui Filat
Foto: europalibera.org

Unul dintre foștii lideri ai AMN, Leonid Bujor, este acum consilier pe Educație al premierului Vlad Filat. Numirea acestuia în noua funcție a avut loc în urmă cu câteva zile, scrie publika.md. 


Potrivit sursei, la 8 aprilie, în cadrul sedinţei de Guvern, Vlad Filat a desemnat-o şi pe Constanţa Popescu-Mereacre în calitate de Consilier de Stat pe probleme economice. Printre consilieri se numără şi Igor Volniţchi, care este consilierul Principal de Stat și purtătorul de cuvânt al Prim-ministrului, Tudor Darie, care e responsabil de problemele ce ţin de tineret, Victor Lutenco - consilier pe probleme sociale.

UNIMEDIA amintește că Leonid Bujor a deținut în Guvernul Filat-1 funcția de ministru al Educației. Acesta a fost înaintat de Alianța Moldova Noastră. Ulterior, în Guvernul Filat-2, acesta a fost înlocuit de Mihai Șleahtițchi de la PLDM.

Leonid Bujor este fost vicepreședinte al AMN. Precizăm că la 9 și 10 aprilie, PLDM și AMN au confirmat fuzionarea celor două formațiuni la Congresele partidelor. După aceasta, Serafim Urechean a fost propus de PLDM în calitate de președinte la Curtea de Conturi, iar Leonid Bujor - consilier al premierului.

Sursa: UNIMEDIA


Până la sfârşitul anului 2011 am putea intra în zona de liber schimb a CSI

Până la sfârşitul anului 2011 am putea intra în zona de liber schimb a CSI
Foto: RIA Novosti

Consiliul Economic al ţărilor CSI a aprobat, vineri, un proiect de acord privind zona de liber schimb. Documentul va fi prezentat la următoarea reuniune a şefilor de guvern CSI în luna mai la Minsk, relatează RIA Novosti. 


Conform Comitetului Executiv al CSI, documentul elaborat vizează liberalizarea comerţului între membrii CSI. Acordul privind zona de comerţ liber are ca scop să înlocuiască sistemul de relaţii între ţările CSI. Se presupune că acordul va reduce numărul de produse supuse taxelor vamale de import.

"Taxele vamale de export în cadrul viitorului acord vor fi fixe, iar după intrarea în vigoare a acordului vor începe negocierile privind eliminarea treptată a acestora," se spune în comunicatul de presă al Comitetului Executiv al CSI.

Acordul privind zona de liber schimb a fost elaborat de către Ministerul Dezvoltării Economice din Rusia în 2008. Conținutul acordului a fost convenit la reuniunile grupului de lucru, care și-a încheiat activitatea în luna februarie a acestui an. Proiectul actualizat al documentului a fost aprobat în martie la şedinţa comisiei pe probleme economice în cadrul Consiliului Economic al CSI.

Secretarul general adjunct al Comunităţii Economice Eurasia, secretarul executiv al Uniunii Vamale, Serghei Glaziev, a declarat anterior că zona de liber schimb a CSI ar putea intra în vigoare înainte de sfârşitul anului 2011.

Sursa: UNIMEDIA


Fotografia Zilei la cantină: Îți vei alimenta trupul și sufletul

Fotografia Zilei la cantină: Îți vei alimenta trupul și sufletul
Foto: vizitator UNIMEDIA

O cantină din Chișinău le promite clienților că aici își vor alimenta nu doar trupul, dar și sufletul. Localul garantează energie pozitivă și satisfacție. 


sursa: Unimedia

Amazon.com peste 20 de ani

Amazon.com peste 20 de ani
Foto: amazon.com

Amazon.com pregateste noi surprize in urmatorii 20 de ani. Daca in 2001, Amazon.com era mai mult o librarie online, astazi este una din cele mai mari companii care foloseste tehnologia "cloud computing", vanzator de mass-media, dar si creator de gadget-uri, scrie ziare.com. 


Potrivit sursei, fFondatorul gigantului magazin online, Jeff Bezos, este un antreprenor care anticipeaza "revolutiile" web. Cu siguranta, Jeff Bezos are o idee despre cum va arata Amazon.com in urmatorii 20 de ani.

Amazon.com este deja cel mai mare retailer online, insa are o valoare destul de mica in comparatie cu retailerii din mediul offline, precum Walmart.

In 20 de ani, veniturile Amazon.com vor fi de sute de miliarde de dolari, ca si cele ale companiei Walmart. Astfel, pana in 2030, Amazon.com ar putea avea o cota de piata la fel de mare ca si eBay, cu exceptia faptului ca va avea un management mult mai performant. In prezent Amazon.com este singura companie care are in vedere servicii de plati online, concurand cu PayPal. Solutiile de plati online pe care Amazon.com deja le-a implementat sunt in crestere. Pentru moment, piata nu este suficient de matura, insa in 2030 Amazon.com se va numara printre companiile cu cele mai performante servicii de plati online.

Citește mai mult pe bloombiz.ro

sursa: Unimedia

De ce nu poate fi Urechean preşedintele Curţii de Conturi?

De ce nu poate fi Urechean preşedintele Curţii de Conturi?
Foto: Ana Sarivan

Mandatul preşedintelui Curţii de Conturi a expirat pe 22 decembrie 2010. Abia zilele astea, mai bine mai târziu decât de loc, a apărut un candidat pentru funcţia de preşedinte a Curţii - Serafim Urecheanu - candidat oficial al PLDM, cum ne anunţă presa.


Nu e un secret pentru nimeni că, înaintarea candidaturii lui Urecheanu la această funcţie reprezintă rezultatul unui troc politic, realizat între fostul şef al AMN şi Vlad Filat, şeful PLDM. Până aici, nimic nou sub soare.

Totuşi, conform legislaţiei - Legea Curţii de Conturi, nr.261-XVI din 05.12.2008 - "candidat la funcţia de membru al Curţii de Conturi nu poate fi persoana care: a) a împlinit vârsta de pensionare pentru limita de vârstă specificată de legislaţie;
b) în ultimii 2 ani a fost membru al Guvernului, conducător al unei autorităţi publice centrale sau a deţinut o altă funcţie de răspundere al cărei mod de numire sau alegere este reglementat de Constituţia Republicii Moldova şi de legile organice, învestit cu atribuţii de administrare a resurselor financiare publice."

Continuare pe blogul Anei Sarivan... 

sursa: Unimedia

Hai, Moldova! - curățenie în toată țara

Hai, Moldova! - curățenie în toată țara
Foto: hai.md

Mii de oameni din toată țara se vor implica azi în proiectul Hai, Moldova!, care presupune curățenie în toată țara într-o singură zi. Acțiunile de salubrizare vor începe la ora 10.00 și vor avea loc în majoritata parcurilor din Capitală, dar și în mai multe regiuni ale țării.


”Mișcarea ”Hai!, Moldova!” îndeamnă să se separe plasticul de celelalte materiale. Ideia proiectului este de a aduna deșeurile care nu se descompun, adică hârtii, sticle, metale din locurile unde serviciile de salubrizare nu ajung, precum, păduri, râuri, lacuri, șesuri”.

Menționăm că, proiectul ”Hai, Moldova” este o inițiativă socio–ecologică națională, care are drept scop curățirea arealelor naturale din toată țara, într-o singură zi. Iniţiativa face parte din proiectul ”Let’s do it”, care a fost implementat cu success în peste 12 țări.

Lista locaţiilor din Chișinău, dar și din țară, unde se face curățenie, poate fi găsită pe site-ul hai.md

Programul zilei de 16 aprilie:

9:00 – 10:00
Înregistrarea şi instruirea voluntarilor despre normele de securitate, distribuirea echipamentelor şi a sacilor;
10:00 – 15:00
Colectarea selectivă a deşeurilor; echipele participante se vor întrece la strîns gunoiul de pe meleagurile ţării, vor petrece o zi de neuitat în aer liber, ştiind că fac un lucru mare.
15:00 – 16:00
Adunarea sacilor de gunoi, încărcarea acestora în autospeciale; Distribuirea insignelor Hai Moldova celor mai rezistenţi participanţi

Pentru detalii, contactaţi:
060 111 229 – Daniela Cibotari
coordonator de proiect

Sursa: UNIMEDIA


Clinton: Rusia trebuie să vorbească vecinilor săi despre echipamentele şi forţele sale

Clinton: Rusia trebuie să vorbească vecinilor săi despre echipamentele şi forţele sale
Foto: reehugger.com

Secretarul de stat american Hillary Clinton a declarat vineri că speră într-o relansare a negocierilor privind un tratat asupra armelor convenţionale cu Rusia, conform AFP, citat de antena3.ro


Clinton a subliniat că este necesar ca Moscova să nu disimuleze nimic. "Rusia trebuie sã fie de acord să le vorbească vecinilor săi despre echipamentele sale şi forţele din teritoriile" a cãror suveranitate este contestată, a adăugat Clinton, potrivit unui comunicat.

"Din cauza reorganizării ample a forţelor militare ruse în cursul ultimilor ani, Rusia trebuie să fie pe deplin transparentă în ceea ce priveşte forţele sale militare", a adăugat ea.

Cele două puteri mondiale au suspendat în 2007 tratatul privind forţele convenţionale din Europa din cauza tensiunilor dar de la începerea mandatului lui Barack Obama, Rusia şi America au convenit asupra unui tratat privind reducerea armelor nucleare. Clinton: Rusia trebuie să vorbească vecinilor săi despre echipamentele şi forţele sale

Secretarul de stat american Hillary Clinton a declarat vineri că speră într-o relansare a negocierilor privind un tratat asupra armelor convenţionale cu Rusia, conform AFP, citat de antena3.ro.

Clinton a subliniat că este necesar ca Moscova să nu disimuleze nimic. "Rusia trebuie sã fie de acord să le vorbească vecinilor săi despre echipamentele sale şi forţele din teritoriile" a cãror suveranitate este contestată, a adăugat Clinton, potrivit unui comunicat.

"Din cauza reorganizării ample a forţelor militare ruse în cursul ultimilor ani, Rusia trebuie să fie pe deplin transparentă în ceea ce priveşte forţele sale militare", a adăugat ea.

Cele două puteri mondiale au suspendat în 2007 tratatul privind forţele convenţionale din Europa din cauza tensiunilor dar de la începerea mandatului lui Barack Obama, Rusia şi America au convenit asupra unui tratat privind reducerea armelor nucleare.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la antena3.ro


"Moldova demonstrează o tactică reușită în relaţiile cu Ucraina"

Foto: zn.ua

“Săptămâna trecută la Kiev au avut loc o serie de consultări politice moldo-ucrainene la nivel de viceminiştri ai afacerilor externe din ambele ţări. Principalul subiect de discuție a fost perspectivele soluţionării problemelor bilaterale, în special recunoaşterea reciprocă a proprietăților şi încheierea procesului de demarcare a frontierei moldo-ucrainene. Acum doi ani, părţile au convenit asupra unei foi de parcurs privind soluționarea problemelor moldo-ucrainene, însă din cauza schimbării guvernăriii de la Chişinău şi a altor circumstanţe, documentul a rămas în mare parte nerealizat”, scrie editorialistul ziarului ucrainean Zerkalo Nedeli, Vitali Kulik.


Acesta recunoaște că, “vina pentru lipsa de progrese în rezolvarea problemelor moldo-ucrainene o poartă ambele părţi. Pentru Ucraina, relaţiile cu Republica Moldova nu sunt de o importanţă majoră în lista de priorităţi a politicii externe”.

În luna februarie a acestui an, Ucraina a fost vizitată de Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Iurie Leancă. Potrivit publicației, delegaţia moldovenească a fost întâmpinată cu răceală la Kiev, iar Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Konstantin Grișcenko, a fost destul de explicit privind perspectivele relaţiilor bilaterale în cazul în care Republica Moldova va tărăgăna realizarea obligaţiilor sale.

"Din cauza alegerilor permanente, guvernul actual al Republicii Moldova ar dori să evite luarea deciziilor care ar putea fi interpretate de oponenții electorali ca o trădare a intereselor naţionale, în special ce ține de concesii teritoriale în favoarea Ucrainei".

"Mai mult, Chișinăul încearcă să recurgă la tactica expectativă. În cercurile guvernamentale de la Chişinău există o opinie, potrivit căreia, la această etapă nu există condiţii pentru soluţionarea favorabilă pentru partea moldovenească a problemelor existente cu Ucraina, deci este necesară o perioadă de timp până când situaţia se va schimba. Aceasta înseamnă posibilitatea în viitor a unei implicări mai mari a UE şi SUA din partea părții moldovenești în dialog cu Ucraina. Cu alte cuvinte, partea moldovenească mizează că partea ucraineană va îndrepta atenția asupra altor probleme, mai relevante decât cele pe care le are cu Republica Moldova", mai scrie publicația rusă.

"Trebuie de menționat că partea moldovenească demonstrează o tactică destul de reușită în relaţiile cu Ucraina. Totul se face astfel ca partea ucraineană să nu prindă autorităţile de la Chişinău sabotând realizarea angajamentelor bilaterale. Lucrurile se prezintă astfel, încât să se creeze impresia că în pauza prelungită, Republica Moldova este cel mai puțin vinovată. Autorităţile moldoveneşti vor să dea de înțeles Kievului că pentru realizarea obligaţiilor sale, Ucraina mai trebuie să ofere ceva. “Problema constă și în faptul că Republica Moldova, de fapt, a rezolvat toate problemele sale cu Ucraina, astfel caracterul incomplet al procesului de demarcare, precum şi nerecunoaşterea în Ucraina a unui număr de proprietăţi, nu îngrijorează partea moldovenească”, opinează editorialistul de la Zerkalo Nedeli.

Sursa: UNIMEDIA


Plafonul alegerilor locale -1,3 milioane euro pentru fiecare partid

vineri, 15 aprilie 2011

Plafonul alegerilor locale -1,3 milioane euro pentru fiecare partid
Colaj: UNIMEDIA

CEC a stabilit plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate în fondul electoral pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale din 5 iunie 2011. 

Astfel, un partid politic va avea un plafon de 50 eurocenți pentru fiecare alegător național. În toatal sunt 2 646 279 de alegători. Acest număr va fi înmulțit cu 50 eurocenți și convertați în lei, potrivit cursului Băncii Naționale a Moldovei. 

Pentru candidaţii independenţi, acest plafon va fi stabilit în funcţie de numărul alegătorilor din circumscripţia în care candidează. 


Tot astăzi, în cadrul ședinței CEC, au fost formate 36 de consilii electorale de circumscripţii, dintre care două municipale – Chişinău şi Bălţi, plus un consiliu electoral de circumscripţie în Găgăuzia.

După formarea circumscripțiilor, concurenții electorali se pot înregistra la alegerile generale din 5 iunie 2011.

Sursa: UNIMEDIA


(info) ANRE prezintă tarifele şi argumentează deciziile

(info) ANRE prezintă tarifele şi argumentează deciziile
Foto: news.frbiz.com

Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat astăzi, 15 aprilie 2011, noile tarife la energia electrică pentru consumatorii finali. Vezi în continuare cum a decis Agenţia să diferenţieze tarifele pentru energia electrică şi care au fost cauzele de majorare a acestor tarife. 


Potrivit deciziei ANRE, RED Union Fenosa aplică consumatorilor conectaţi la reţelele cu nivelul de tensiune 110 kV tariful de 107 bani/kWh (cu 12 bani mai mult), pentru consumatorii racordaţi la reţelele de tensiune medie de 6 şi 10 kV - 134 bani/kWh (cu un bănuţ mai mult), iar pentru consumatorii racordaţi la reţelele de tensiune joasă de până la 0,4 kV - tariful de 148 bani/kWh (cu 15 bani mai mult).

Dacă ceilalţi doi operatori - RED Nord şi RED Nord-Vest - aplicau anterior pentru toate categoriile de consumatori tariful de 143 bani/kWh, acum ANRE a decis să stabilească tarife diferenţiate. RED Nord şi RED Nord-Vest aplică pentru consumatorii racordaţi la reţelele de tensiune medie de 6 şi 10 kV - 145 bani/kWh (cu 2 bani mai mult), iar pentru consumatorii racordaţi la reţelele de tensiune joasă de până la 0,4 kV - tariful de 157 bani/kWh (cu 14 bani mai mult). În cazul RED Nord-Vest, pentru consumatorii racordaţi la reţelele de înaltă tensiune de 110 kV, tariful s-a redus la 120 bani/kWh (cu 23 bani mai puţin).

Potrivit ANRE, factorii principali ce au determinat majorarea tarifelor pentru lumină sunt creşterea preţului mediu de procurare a energiei electrice de la producătorii şi furnizorii de energie (cu 8%), a tarifului pentru serviciul de transport al energiei electrice (cu 7,0 %), majorarea consumurilor şi cheltuielilor de întreţinere a reţelelor de distribuţie cauzată de majorarea prognozată a preţurilor pentru anul 2011, investiţiilor efectuate în 2010, precum şi prin acumularea devierilor financiare în perioada precedentă.



Sursa: UNIMEDIA


E cea mai sexy din lume

E cea mai sexy din lume
Foto: wallpaper-s.org

Cantareata si actrita Jennifer Lopez a fost desemnata de revista "People" cea mai frumoasa femeie din lume.


Vedeta Jennifer Lopez, in varsta de 41 de ani, are motive de bucurie. Celebra revista "People" a ales-o cea mai sexy femeie din lume. Diva a impresionat prin aspectul ei fizic, avand un trup de invidiat, cu forme voluptuoase, pe care stie mai bine ca oricine altcineva sa si le puna in valoare. 

"Iti ia mult timp, dar trebuie sa fii foarte atenta la imaginea ta", a declarat actrita si cantareata, mamica de gemeni. In interviul acordat revistei "People", diva a dezvaluit ca a inceput sa albeasca la doar 23 de ani si ca de atunci isi vopseste parul la fiecare doua saptamani. 

Sursa: cancan.ro


Atenţie şoferi! Traficul rutier pe str. S. Lazo va fi suspendat

Atenţie şoferi! Traficul rutier pe str. S. Lazo va fi suspendat
Foto: realitatea.net

Timp de două zile, 16 şi 17 aprilie, traficul rutier pe str. S. Lazo, pe tronsonul de la str. A. Mateevici până la str. Şciusev, va fi suspendat, în legătură cu executarea lucrărilor de pozare a canalizării.


Transportul public care traversează această zonă va fi redirecţionat pe străzile adiacente.

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară instituită în zonă, astfel încât să fie evitate blocajele de trafic, iar disconfortul cetăţenilor să fie redus pe cât este posibil.

Sursa: UNIMEDIA


Rolls Royce a construit un model de automobil electric care se încarcă wireless

Rolls Royce a construit un model de automobil electric care se încarcă wireless
Foto: autocarsnews.info

Compania britanică Rolls Royce a creat un prototip de automobil electric care se poate alimenta wireless, prin încărcare inductivă, trasnmiţând energia direct în baterii, relatează Green Report.


Rolls Royce a cheltuit peste un milion de dolari pentru acest model, denumit 102EX. Automobilul dispune de cel mai mare ansamblu de acumulatori montat până acum pe un vehicul, cântăreşte 640 de kg şi dezvoltă 74 kWh.

Compania speră ca pe viitor sistemul wireless să poată fi montat şi pe drumurile publice, astfel încât oamenii să îşi poată încărca maşina în timp ce o conduc.

Sursa: antena3.ro


7 milioane de euro din partea UE pentru dezvoltarea regională din Moldova

7 milioane de euro din partea UE pentru dezvoltarea regională din Moldova
Foto: mdrc.gov.md

În perioada anilor 2012-2013, UE este disponibilă să acorde 7 milioane euro pentru Programele Pilot în Dezvoltarea Regională din RM. Despre aceasta au anunţat reprezentanţii Comisiei Europene (CE) şi ai delegaţiei UE în RM, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor Marcel Răducan, ce a avut loc ieri, 14 aprilie 2011.


Potrivit oficialilor europeni, scopul vizitei lor este de a evalua domeniile în care Comunitatea Europeană ne-ar putea acorda suport, precum şi de a stabili activităţile ce urmează a fi întreprinse de RM în scopul implementării Programelor Pilot de Dezvoltare Regională.

Astfel, până în iunie 2011, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor trebuie să stabilească liniile directorii pentru realizarea respectivelor Programe Pilot, precum şi regiunile unde vor fi acestea implementate. Oficialii susţin că programele urmează a fi realizate cu participarea cofinanţării RM la nivel de circa 15-50%.         

Reprezentanţii CE şi ai delegaţiei UE în RM, pe de o parte, şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, pe de altă parte, au conchis că trebuie să determine pe mai departe acţiunile concrete pentru care vor fi cheltuiţi banii şi care vor constitui de fapt cooperarea RM cu UE pentru următorii 2 ani.

Sursa: UNIMEDIA


Presa rusă: Islamul a obținut statut oficial în Republica Moldova

Presa rusă: Islamul a obținut statut oficial în Republica Moldova
Foto: AFP

Islamul ca religie a obținut statut oficial în Republica Moldova, scrie lenta.ru. Acum, musulmanii din Republica Moldova au dreptul de a face rugăciuni colective, a construi moschei și alte edificii religioase, precum şi să declare deschis apartenența sa religioasă.


Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova în luna martie a înregistrat prima organizaţie religioasă musulmană - Liga Islamică din Republica Moldova (ILRM). Pe 17 aprilie, la Palatul Republicii din Chişinău va avea loc un eveniment solemn dedicat acestui eveniment.

Islamul a fost inclus în Registrul naţional al Republicii Moldova ca o religie ce poate fi oficial practicată în ţară. Până în prezent, orice activitate colectivă religioasă islamică era zădărnicită de organele de aplicare a legii. Musulmanii din Republica Moldova au atras în repetate rânduri atenţia autorităţilor asupra acestui fapt.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la lenta.ru


Banca Mondială: Preţurile alimentelor au atins cota de alertă

Banca Mondială: Preţurile alimentelor au atins cota de alertă
Foto: produsebio.com

Economia merge prost, iar siguranţa alimentară mondială este în mare pericol. Aprecierile negative aparţin preşedintelui Băncii Mondiale, Robert Zoellick, care consideră că scumpirea alimentelor a atins un nivel alarmant şi ar trebui să fie preocuparea numărul 1 pentru marile economii ale lumii în anul 2011.


Inflaţia preţurilor produselor alimentare va încuraja creşterea ofertei din agricultură, însă în următorii doi ani ar putea genera probleme precum tensiuni sociale şi căderea anumitor guverne, avertizează Zoellick.

Oficialul a menţionat că majorara preţurilor alimentelor, amplificată de scumpirea materiilor prime, reprezintă una dintre cauzele problemelor sociale din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Amintim că, potrivit experţilor moldoveni, creşterea preţurilor la produsele social importante este factorul principal care pune în pericol bunăstarea gospodăriilor care trăiesc sub sau aproape de pragul sărăciei. Analiştii susţin că în RM preţurile la produsele alimentare sunt modelate de inflaţia importată şi factorii sezonieri.


Sursa: UNIMEDIA cu referire la realitatea.net


Să declarăm război AIE!

Să declarăm război AIE!

Nu ştiu ce să mai zic despre 7 aprilie. Orice aş spune, orice aş încerca să susţin, totul este în zadar. Rişti să intri în corul cacofonic al tuturor celor care vociferează şi atât. Nu se întâmplă şi nici nu se va schimba ceva. Este timpul ca noi, oamenii de rând, să ne luăm gândul că miliţienii, cel puţin unul singur, vor fi pedepsiţi pentru maltratarea sutelor de tineri. ACEST LUCRU NU VA AVEA LOC! Cei care sunt naivi să viseze în continuare. Oamenii raţionali, care ştiu cu ce se mănâncă viaţa, să-şi continue traiul. 


Iertăm, dar nu uităm. Trăim cu gustul amar, dar nu vom fi mulţumiţi. Acesta să ne fie crezul. Doar nu o să ne plângem în permanenţă. Personal nu mai pot suporta toţi burtoşii care apar pe la televizor şi se dau cu părerea. Date, evenimente, fapte se bat cap în cap şi par ireale în gura lor. Ajunge! Cât se poate? Decât să avem dobitoci care au prihvatizat tema 7 aprilie, mai bine să punem punct. Cum se spune, punct şi de la capăt. În care “punct” a fost aducerea la putere a AIE-ului, iar “de la capăt” însemnând să începem lupta cu… Filat, Ghimpu, Lupu and Co. A venit momentul în care noi, societatea civilă, le declarăm război. Suficient i-am cocoloşit.

Continuare pe blogul lui Vitalie Cojocari... 

sursa: Unimedia

Republica Moldova a fost audiată în cadrul comisiei de monitorizare APCE

Republica Moldova a fost audiată în cadrul comisiei de monitorizare APCE
Foto: karadeniz-press.ro

La 14 aprilie Comisia de Monitorizare APCE a audiat nota co-raportorilor APCE pentru RM Piotr Wach şi Lise Christoffersen. În conţinutul notei informative co-raportorii au rezumat toate informaţiile referitoare la întrevederile cu oficialii şi ONG-urile din RM în timpul vizitei de documentare din luna martie 2011.


Șefa delegației moldovenești la APCE, deputatul PL, Ana Guţu a avut posibilitatea să se pronunţe asupra notei informative şi a obligaţiunilor pe care RM trebuie să le îndeplinească  vizavi de Consiliul Europei, menţionând cea mai mare restanţă este reforma în justiţie. 

„Co-raportorii planifică elaborarea unui nou raport pe marginea funcţionării instituţiilor democratice în RM pentru sesiunea din iunie 2012. Până atunci trebuie să ne concentrăm asupra reformării justiției, domeniul restanțier potrivit mai multor rapoarte APCE”, a declarat Ana Guțu.

Potrivit ei, deputatul PCRM, Grigore Petrenco, a acuzat din nou AIE de intimidarea libertăţii de exprimare (cazul NIT şi Moldova Suverană) şi s-a plâns de încălcarea drepturilor minorităţilor naţionale de a avea răspuns la petiţii în limba rusă şi nu doar în limba română.

Delegaţia Parlamentului RM a avut o întrevedere cu Comisarul  pentru drepturile omului, domnul Thomas Hammarberg. În cadrul întrevederii membrii delegaţiei au avut un schimb de păreri pe marginea situaţiei din Transnistria, adoptării legii anti-discriminare. Thomas Hammarberg intenţionează să viziteze Republica Moldova în toamna acestui an.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Google îl celebrează pe Charlie Chaplin printr-un logo

(video) Google îl celebrează pe Charlie Chaplin printr-un logo
Foto: hit.ro

Google a renuntat astazi la logo-ul clasic, intampinandu-si utilizatorii cu un filmulet YouTube, care isi propune sa celebreze 122 de ani de la nasterea lui Charlie Chaplin.


Personajele videoclipului alb-negru sunt membri ai staff-ului Google, care imita jocul actoricesc din filmele mute ale lui Chaplin.

Dupa incheierea filmului, utilizatorii vor fi condusi catre o pagina Google care afiseaza rezultate dupa cautarea “Charlie Chaplin”.

Charlie Chaplin s-a nascut pe 16 aprilie 1889 (Google a ales sa celebreze aniversarea cu o zi mai devreme) in Londra. Si-a inceput cariera in industria de entertainment de mic copil, jucand pe scenele teatrelor din Marea Britanie. Printre cele mai importante pelicule ale sale se numara The Tramp (1915), The Kid (1921), The Gold Rush (1925), City Lights (1931).

Actorul s-a stins din viata pe data de 25 decembrie 1977, la varsta de 88 de ani.



Sursa: hit.ro


Cu ”StarNet”, te conectezi la internet și ai televiziune și telefonie fixă gratuit

Cu ”StarNet”, te conectezi la internet și ai televiziune și telefonie fixă gratuit
Foto: starnet.md

Compania “StarNet” vine cu oferte senzaţionale pentru cei care nu doresc să arunce bani în vânt.  

În această primăvară, Compania „StarNet” oferă un cadou de excepţie – pentru conectarea la Internet primiţi un bonus incredibil – televiziune prin Internet protocol şi telefonie fixă fără taxăde abonament!


Cu noile pachete „StarNet” clienții vor putea alege viteza Internet de care au nevoie, pot obține un bonus de 40 de canale simple şi 3 canale HD (definiţie înaltă), inclusiv, până la 100 minute de convorbiri.

„Dacă vreţi să vă creaţi televiziunea dumneavoastră, în funcţie de pachetul Internet, puteţi alege 10, 20 sau chiar 30 de canale preferate şi până la 4 canale de definiţie înaltă. Dacă doriţi,puteţi cumpăra doar canalele preferate”, se spune în comunicatul companiei.

Suplininind contul Internet cu 1999 lei, pe lângă televiziune şi telefonie gratuită, clientul va primi şi un Set-Top Box.

Informaţii suplimentare puteţi obţine în Centrele de Vânzări „StarNet” sau Centrul Suport Clienţi,telefon: 844444

Publicitate

sursa: Unimedia

Oleg Cernei aderă la Partidul Liberal; Vangheli și Ungureanu - pro Chirtoacă!

Oleg Cernei aderă la Partidul Liberal; Vangheli și Ungureanu - pro Chirtoacă!
Foto: UNIMEDIA

Consilierul municipal independent Oleg Cernei aderă la Partidul Liberal. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp la Primăria Chișinău. Acesta a organizat o conferință de presă împreună cu scriitorul Spiridon Vangheli și Ion Ungureanu, fost ministru al Culturii, în care și-au exprimat susținerea pentru candidatul PL la funcția de primar al Capitalei - Dorin Chirtoacă. 

"Toți vor spune în campanie că Dorin Chirtoacă nu a făcut nimic, dar nimeni nu va spune că 2 ani a fost blocat de comuniști, iar apoi a venit criza și au început mai multe probleme. De când este primar General, nu am dus lipsa de sărbătorile noastre naționale", a declarat Vangheli în mesajul său.


Fostul ministru al Culturii în anii '90, Ion Ungureanu, l-a lăudat pe Oleg Cernei pentru devotamentul său și a declarat că are toată susținerea sa. "Ne lipsește consecvența. Dacă avem un scop și un ideal trebuie să-l urmărim. Să nu ne uităm visurile din tinerețe - iată unde stă secretul viitorului nostru, sau lipsa unui viitor", a mai precizat acesta.

Ungureanu l-a apreciat în mod deosebit și pe Dorin Chirtoacă în discursul său, spupând că l-a votat pe Chirtoacă în 2007. "În sfârșit în Chișinău nu mai pute - să o spunem pe nume. L-am votat pe Dorin Chirtoacă și nu-mi pare deloc rău. La Congresul PLDM dl Filat m-a uimit - a delegat o altă persoană pentru Primăria Chișinău. Societatea moldovenească este asediată. Este o enigmă această boală a noastră de a fi dezbinați. Cineva spunea despre traci că dacă sunt uniți nimeni nu le va sta împotrivă. Exact la fel este și în zilele noastre. Alarmarea m-a adus la această conferință. AIE era aproape să se dezbine în decembrie și acum iar se întâmplă acest lucru. Ei trebuie să înțeleagă că au un singur adeversar și trebuie pus la pământ. Acesta partid al tineretului a făcut schimbarea la față a R. Moldova. Să încredințăm viitorul nostru acestor tineri în frunte cu Dorin Chirtoacă. În spatele și în fața lor stă un ideal, care ne dă demnitate", a ținut să puncteze Ion Ungureanu.

Sursa: UNIMEDIA


7 milioane de euro din partea UE pentru dezvoltarea regională din Moldova

7 milioane de euro din partea UE pentru dezvoltarea regională din Moldova
Foto: stiriong.ro

În perioada anilor 2012-2013 UE este disponibilă să acorde 7 milioane euro pentru Programele Pilot în Dezvoltarea Regională din RM. Despre aceasta au anunţat reprezentanţii Comisiei Europene (CE) şi ai delegaţiei UE în RM, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor Marcel Răducan, ce a avut loc ieri, 14 aprilie 2011.


Potrivit oficialilor europeni, scopul vizitei lor este de a evalua domeniile în care Comunitatea Europeană ne-ar putea acorda suport, precum şi de a stabili activităţile ce urmează a fi întreprinse de RM în scopul implementării Programelor Pilot de Dezvoltare Regională.

Astfel, până în iunie 2011, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor trebuie să stabilească liniile directorii pentru realizarea respectivelor Programe Pilot, precum şi regiunile unde vor fi acestea implementate. Oficialii susţin că programele urmează a fi realizate cu participarea cofinanţării RM la nivel de circa 15-50%.         

Reprezentanţii CE şi ai delegaţiei UE în RM, pe de o parte, şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, pe de altă parte, au conchis că trebuie să determine pe mai departe acţiunile concrete pentru care vor fi cheltuiţi banii şi care vor constitui de fapt cooperarea RM cu UE pentru următorii 2 ani.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Abonament pe o lună de dans la Top Dance la jumătate de preț

(video) Abonament pe o lună de dans la Top Dance la jumătate de preț
Foto: cupon.md

Abonament timp de o lună la cursuri de dans la jumate de preţ, doar pe cupon.md. Modelează-ţi trupul şi sufletul alături de cei mai buni profesori de dans, doar la TopDance. 


Nu rataţi oferta săptămânii, reducere -50% la o lună de cursuri de dans, achită 20 lei (pentru cupon) plus 230 lei (abonamentul pe o lună) în loc de 500 lei. 



Publicitate

sursa: Unimedia

(video) Moscova: FSB a descoperit un oraș subteran plin de imigranți

(video) Moscova: FSB a descoperit un oraș subteran plin de imigranți
Foto: fms.gov.ru

Poliţia şi Serviciul Federal de Securitate (FSB) au descoperit joi, la Moscova, un “oraş subteran” care adăpostea peste 100 de imigranţi clandestini, transmite RIA Novosti.


Forţele de ordine au fost informate de existenţa, pe spaţiul unei întreprinderi din vestul capitalei ruse, a unui adevărat oraş instalat într-un adăpost subteran, în care îşi duceau viaţa imigranţi veniţi din Asia Centrală. 110 bărbaţi şi femei locuiau în acest adăpost subteran situat într-un spaţiu al întreprinderii, protejat de un gard din beton de patru metri şi sârmă ghimpată. 

Buncărul cu pereţi din beton, cu o grosime de 4 metri, dispune de dormitoare, băi şi chiar încăperi pentru rugăciune. Majoritatea imigranţilor lucrau la întreprinderea respectivă, ce producea lame de ras şi ace pentru maşini de cusut. Autorităţile ruse au precizat că majoritatea imigranţilor clandestini vor fi expulzaţi. 

În ultima perioadă, autorităţile ruse luptă pentru reducerea afluxului de imigranţi ilegali din fostele republici sovietice din Asia Centrală, care, în marea lor majoritate, se îndreaptă spre Moscova sau alte oraşe mari din Federaţie. Aproximativ 10% din forţa de muncă din Rusia provine din afara graniţelor. 

Primarul din Moscova, Serghei Sobyanin, a estimat recent că, pe lângă cei 15 milioane de locuitori ai capitalei ruse, s-au adăugat în timp încă 2 milioane de imigranţi ilegali. În schimb, Serviciul Federal pentru Migraţie estimează că este vorba doar despre 340.000 de imigranţi ilegali, la care se mai pot adăuga încă 155.000, neînregistraţi.











Sursa: ziuaveche.ro


Două caracatiţe vor pronostica învingătoarea El Clasico

Două caracatiţe vor pronostica învingătoarea El Clasico
Foto: PA

Două caracatiţe dintr-un acvariu din Malaga vor concura pentru titlul de "Octopodul Profet", pentru a-i succede celebrului Paul, ele urmând să pronosticheze câştigătoarea meciului din campionatul Spaniei, dintre FC Barcelona şi Real Madrid, informează cotidianul Marca.


La concursul de la acvariul Sea Life de Benalmadena vor participa o caracatiţă gigant din Pacific, care are mai mult de doi metri şi o greutate de 16 kilograme, şi una din Marea Mediterană, care are doar un kilogram şi jumătate, botezate Iker şi Iniesta.

Concursul se va desfăşura la fel cum se întâmpla în timpul Cupei Mondiale de fotbal, din 2010, la acvariul de la Oberhausen (Germania), când caracatiţa Paul alegea câştigătoarea unei partide aşezându-se pe una din cele două cutii care îi erau introduse în acvariu şi care conţineau mâncarea ei favorită şi erau acoperite cu steaguri ale celor două adversare.

Caracatiţa Paul, care a murit la 26 octombrie 2010, a prezis corect toate rezultatele de la meciurile Cupei Mondiale din Africa de Sud.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la mediafax.ro


Scaunul de birou ne scurtează viaţa

Scaunul de birou ne scurtează viaţa
Foto:Thinkstock

Nu contează câtă mişcare faci şi cât de bine mănânci, dacă stai toată ziua la birou cu fundul pe scaun, rişti să mori de tânăr.


Un studiu realizat de cercetătorii americani din Louisiana, care au analizat timp de 13 ani stilul de viaţă a 17.000 de subiecţi de ambele sexe, au constatat că persoanele care îşi petrec cea mai mare parte din zi la birou, stând pe scaun, prezintă un un risc de 54% mai mare de a muri în urma unui atac de cord, faţă de persoanele cu viaţă mai activă.

Cea mai surprinzătoare constatare făcută în urma cercetărilor, este faptul că petrecerea zilei de lucru în şezut, pe scaun îi afectează în egală măsură pe fumători şi pe nefumători sau pe cei care practică zilnic exerciţii fizice şi pe cei care nu le practică.

Pe scurt, nu contează câtă mişcare fizică faci zilnic sau cât de sănătos mănânci, pentru că stând mai toată ziua pe scaunul de birou, riscul de a muri mai devreme, din cauza unui atac de cord, se dublează.

Statul ore-n şir pe scaun încetineşte metabolizarea substanţelor în organism, iar arderile fiind astfel încetinite, grăsimile se depun pe ţesuturi şi pe vasele de sânge, ceea ce creşte considerabil riscul producerii unui atac de cord. 

Dar nu numai inima are de suferit din cauza statului pe scaun. Suferă şi coloana vertebrală, de la prima, la ultima vertebră, mai ales dacă poziţia este incorectă, cu spinarea îndoită şi capul aplecat spre ecran sau tastatură.

S-a constatat că o persoană care lucrează 6-8 ore stând în picioare arde până la 1.500 de calorii, în timp ce una care lucrează stând la birou, pe scaun, abia dacă arde 900.

Există câteva trucuri foarte eficiente în lupta cu efectele periculoase ale sedentarismului de birou. De pildă, Hamilton recomandă pauzele mici şi dese. Pot fi şi două pe oră, când e bine să te ridici de pe scaun, să bei un pahar cu apă sau un suc, să faci o vizită colegilor din biroul vecin sau priveşti pe  fereastră. 

Sursa: jurnalul.ro


Reacția AirMoldova la scandalul dintre MDV și ministrul Transporturilor

Reacția AirMoldova la scandalul dintre MDV și ministrul Transporturilor
Foto: AirMoldova

„Declarația Moldavian Airlines face parte dintr-o campanie denigratoare, declanşată de către proprietarul companiei la adresa transportatorului naţional, a Ministerului Transporturilor şi a Administraţiei de Stat a Aviaţiei Civile, se spune în declarația oficială a „Air Moldova” cu privire la refuzul de a elibera companiei "Moldavian Airlines" permisiunea operării curselor charter pe destinaţia Chişinău-Antalya. 


Potrivit declarației, concurenţii străini, parteneri ai companiei „Moldavian Airlines”, încearcă să înlăture operatorii moldoveneşti de pe piaţa transporturilor aeriene din Republica Moldova. „Aceasta după ce în martie 2010, printr-o cerere similară, „Moldavian Airlines” a solicitat Ministerului Tansporturilor autorizaţia pentru a opera două curse regulate Chişinău-Antalya şi a obţinut licenţa, dar nu a efectuat nici un zbor. Şi în luna iunie 2010 a renunţat în mod oficial la exploatarea rutei spre această destinaţie. În consecinţă, industria transporturilor aeriene a suferit pierderi de peste 20 de milioane de lei şi pentru prima dată în ultimii 6 ani, operatorii străini au transportat cu 60% mai mulţi turişti, decât companiile aeriene moldoveneşti”, se mai spune în comunicat.

„Operatorii aerieni trebuie să concureze, fie pe segmentul curselor regulate fie pe segmentul zborurilor de tip charter. Ceea ce se întâmplă astăzi reprezintă o încercare de a reduce numărul de zboruri regulate „Moldavian Airlines” în favoarea celor charter. Astfel, în cazul unei noi lipse de interes economic, să-şi abandoneze cu uşurinţă angajamentele”.

UNIMEDIA amintește că recent compania aeriană Moldavian Airlines (MDV) a venit cu acuzații grave la adresa Ministerul Transporturilor și companiei Air Moldova. Ultimii sunt acuzați că au format un cartel împreună cu agențiile de turism și nu permit MDV să opereze curse charter spre Antalya. De cealaltă parte, ministrul dezminte acuzațiile, spunând că în spatele acestora se află persoane interesate care vor să ducă la faliment Compania aeriană de Stat ,,Air Modova”, pentru ca ulterior să o poată cumpăra la un preţ nesemnificativ.

Sursa: UNIMEDIA


”Hai, Moldova!” - fără armată. Militarii s-au ”speriat” de ploaie

”Hai, Moldova!” - fără armată. Militarii s-au ”speriat” de ploaie
Foto: hai.md

Ministerul Apărării a anunțat astăzi, că nu va participa sâmbătă, 16 aprilie, la campania naţională „Hai, Moldova!” aşa cum a programat anterior. Motivul invocat fiind precipitaţiile abundente din ultimele zile.  


Daniela Cibotari, coordonator al proiectului, a declarat că ploaia nu e un motiv pentru a renunța la Ziua Națională a Curățeniei și că evenimentul va avea loc așa cum s-a programat.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Apărării, cei 2000 de militari vor participa la salubrizarea naţională joi, 21 aprilie, când creştinii din Moldova sărbătoresc „joia mare” înainte de Paşti.  

Amintim că la 16 aprilie, ”Hai, Moldova!” va organiza Ziua de Curățenie Națională, un proiect egologic care și-a propus să facă curățenie în toată țara, într-o singură zi, implicând peste 100 de mii de voluntari pentru a aduna cel puțin 10 mii de tone de deșeuri.

Sursa: UNIMEDIA



 


(video) Ziua Libertății - „prizoniera” PD și PCRM

joi, 14 aprilie 2011

(video) Ziua Libertății - „prizoniera” PD și PCRM
Foto: UNIMEDIA

Propunerea Partidului Liberal de a desemna ziua de 7 aprilie drept Zi a Libertății nu a fost votată nici în cadrul ședinței de astăzi, 14 aprilie. După ce deputații au rămas dezamăgiți de rapoartele șefilor structurilor de forță, care nu au venit cu o informație nouă și nici cu concluzii referitor la ce s-a întâmplat în aprilie 2009, fracțiunile PD și PCRM au considerat că declararea zilei de 7 aprilie drept zi a Libertății este una prematură. Fracțiunea PCRM a criticat proiectul, motivînd că Procuratura Generală nu s-a expus referitor la evenimentele din aprilie 2009.

„Ce veți face în cazul în care Procuratura va constata că a fost o lovitură de stat, iar voi ați desemnat ziua de 7 aprilie drept zi a Libertății?”, a întrebat deputatul comunist Vadim Mișin, menționând că adoptarea acestei legi va rămâne o pată veșnică a acestui Legislativ.


Nici democrații nu au susținut inițiativa liberalilor. „Cu tristețe constatăm că dezbinarea societății noastre se răspândește din această sală. Nimeni nu încearcă să găsească adevărul, fiecare caută adevărul său. Oamenii așteaptă împăcare. Când vom avea o concluzie a Procuraturii Generale, putem spune ce s-a întâmplat. O sărbătoare trebuie să unească țara. Noi nu putem face o sărbătoare doar numai pentru unii”, a declarat președintele fracțiunii PD, Dumitru Diacov.

Comuniștii l-au atacat și pe Chiril Lucinschi, președintele comisiei care a avizat proiectul PL. Aceștia au propus ca ziua libertății să se numească perioada dintre dimineața și amiaza zilei de 7 aprilie 2009, iar cea de-a doua parte a zilei să se numească „ziua bandiților”.

Speakerul Marian Lupu a anunțat o pauză, însă după revenirea în sală a deputaților, s-a constatat că fracțiunea PCRM a plecat. Astfel, cu prezența a mai puțin de 52 de deputați, proiectul liberalilor nu a putut fi examinat și a fost amânat pentru ședința de mâine. 

UNIMEDIA precizează că PL a propus spre examinare proiectul la 7 aprilie. Și atunci acesta a fost susținut doar de fracțiunea PLDM.



Sursa: UNIMEDIA


(video) Caz şocant la Glodeni: Violat la 11 ani

(video) Caz şocant la Glodeni: Violat la 11 ani
Foto: TV Prim

Caz şocant în raionul Glodeni. Un băieţel de doar 11 ani a fost abuzat sexual în satul Struzovca de un tânăr de 20 de ani. Informaţia a fost dată publicităţii de către postul local de televiziune TV Prim

Potrivit sursei, incidentul s-a produs chiar la amiaza zilei în cafeneaua din sat. Violatorul declară că l-a ademenit pe băieţel spunându-i că ar vrea să vorbească cu el. Colaboratorii de poliţie învestighează cazul. 

Dacă tânărul de 20 de ani va fi găsit vinovat, acesta riscă cel puţin 10 ani de închisoare sau detenţie pe viaţă.






Sursa: UNIMEDIA


PCRM sare în apărarea ziarului "Moldova Suverană"

PCRM sare în apărarea ziarului
Colaj: UNIMEDIA

Partidul Comuniştilor vine să atragă atenţia structurilor europene şi organizaţiilor de apărare a drepturilor jurnaliştilor cu privire la "atacul fără precedent asupra libertăţii de exprimare şi a acţiunilor de raider faţă de publicaţia periodică "Moldova Suverană" , pe care o consideră drept "incomodă actualei guvernări". 

Potrivit comuniştilor, Cancelariei de Stat a fost autorul unui atac de tip "raider" şi prin intermediul unor scheme frauduloase, cu ajutorul autorităţilor de stat şi instanţelor de judecată practic au naţionalizat şi au sechestrat publicaţia periodică "Moldova Suverană". 


"Prin decizii ale instanţelor de judecată, după o perioadă de 6 ani de activitate independentă a SRL “Moldova Suverană”, cu încălcarea tuturor prevederilor legale şi procedurale, Guvernul a anulat actele normative de lichidare a ÎS “Moldova Suverană”, a reluat procedurile de înregistrare a mărcii Moldova Suverană ca proprietate de stat, iar prin presiune politică nemaivăzută faţă de judecată au sechestrat denumirea Moldova Suverană", se arată într-un comunicat remis presei.

Reprezenatnţii PCRM invocă încălcarea art. 32 şi 34 din Constituţia Republicii Moldova, care prevăd că libertatea exprimării este garantată şi prevede dreptul oricărui cetăţean de a avea acces la orice informaţie de interes public, precum şi a art. 19 din Declaraţia universală a drepturilor omului, art. 19 al Pactului internaţional cu privire la drepturile civile şi politice şi art. 10 al Convenţiei europene a drepturilor omului.

Sursa: UNIMEDIA


Măsuri alternative privațiunii de libertate, în vizorul factorilor de decizie

Măsuri alternative privațiunii de libertate, în vizorul factorilor de decizie
Foto: realitatea.net

Eficientizarea sistemului de executare a pedepselor care nu prevăd privațiuni de libertate va fi pus în discuție, mâine, 15 aprilie, în cadrul unei mese rotunde, anunță Serviciul de Presă al Institutului de Reforme Penale.


În cadrul evenimentului se va evalua starea actuală în domeniu şi formularea de concluzii şi recomandări în vederea soluţionării problemelor identificate de către mai mulți factori de decizie din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, judecători, procurori, reprezentanţi ai Oficiului de probaţiune şi experţi în domeniu.

Întrunirea este organizată de Institutul de Reforme Penale.

Sursa: UNIMEDIA


 
Știri
Templates Novo Blogger