Comisia guvernamentală "7 aprilie" şi-a reluat activitatea

sâmbătă, 30 aprilie 2011

  Comisia guvernamentală
Foto: UNIMEDIA

Prima şedinţă a Comisiei guvernamentale pentru identificarea persoanelor civile şi colaboratorilor MAI, care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009, a avul loc ieri, 29 aprilie, în cadrul Ministerului Justiţiei. Asta după ce premierul Vlad Filat a cerut reluarea activităţii acesteia.


Şedinţa a fost prezidată de viceministrul Justiţiei, Oleg Efrim, la ea participînd reprezentanţi ai Cancelariei de Stat, Ministerelor Afacerilor Interne, Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Sănătăţii, Finanţelor, Educaţiei şi Institutului pentru Drepturile Omului din Moldova.

 În cadrul şedinţei, s-a decis elaborarea şi aprobarea, prin Hotărîre de Guvern, a unui nou regulament de activitate al Comisiei, întru consolidarea statutului juridic şi atribuţiilor acesteia.

Comisia va activa un termen nelimitat în scopul identificării victimelor evenimentelor din 7 aprilie 2009, pentru oferirea compensaţiilor financiare şi altor măsuri de reabilitare, acordate de Guvernul Republicii Moldova, în vederea recuperării prejudiciul cauzat.

UNIMEDIA aminteşte: Comisia guvernamentală pentru identificarea victimelor din aprilie 2009 a fost constituită pe lîngă Ministerul Justiției în aprilie 2010 și și-a încheiat activitatea în luna septembrie a aceluiași an. 

Sursa: UNIMEDIA


Lupu la Bucureşti: Politic - suntem cu voi, economic - suntem cu Moscova

Lupu la Bucureşti: Politic - suntem cu voi, economic - suntem cu Moscova
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

"Politic suntem orientaţi spre Vest, economic suntem mai mult dependenţi de Est. Integrarea europeană este un vector incontestabil pentru politica externă a statului meu, dar asta nu înseamnă deteriorarea relaţiilor cu partenerii din Est".


Declaraţia a fost lansată de preşedintele interimar, Marian Lupu, în cadrul unui interviu pentru postul TVR.

Amintim că Marian Lupu întotdeauna a pledat pentru menţinerea unor relaţii prietenoase cu Moscova. El a declarat de nenumărate ori că Chişinăul nu poate ignora Moscova, iar actuala guvernare trebuie să dezvolte relaţiile comerciale cu Rusia şi nu să le deterioreze pe cele politice.

Fostul preşedinte interimar, Mihai Ghimpu, însă, avea o altă viziune. În timp ce se afla la cârma statului, acesta a declarat de nenumărate ori că Republica Moldova ar trebui să-şi reorienteze vectorul economic spre Uniunea Europeană şi să devină mai puţin dependentă de piaţa de desfacere a Rusiei.

Sursa: UNIMEDIA


Cum arata cel mai puternic Astra

Cum arata cel mai puternic Astra
Foto: incont.ro

Constructorul auto german Opel arata primele imagini cu noul model Astra GTC, cel mai puternic model din gama.


Oficialii Opel nu au dezvaluit insa si datele tehnice ale masinii, pastrand surpriza pentru ziua lansarii. Masina va fi lansata oficial pe 7 iunie, moment din care vor putea incepe si comenzile.
 
Opel Astra GTC va fi o masina sportiva compacta cu 5 locuri si 3 usi.



Sursa: incont.ro


Maradona: "Din respect pentru Messi nu voi spune dacă este mai bun ca mine"

Maradona:
Foto: gsp.ro

Diego Maradona a declarat că istoria va decide cine este cel mai bun fotbalist din istorie dintre el şi Lionel Messi, confom unui interviu acordat publicaţiei Clarin,  citată de Mediafax.


"Eu mi-am încheiat cariera, Messi acum şi-o construieşte. La final, istoria va decide cine este mai bun dintre Maradona şi Messi. Nu există Maradona sau Messi, noi suntem doi argentinieni", a declarat Maradona.

Campion al Italiei cu Napoli în 1987 şi 1990, fostul laureat mondial pare să aibă însă o părere pe această temă: "Din respect pentru Leo nu voi spune dacă el este mai bun sau eu am fost mai bun. Îl las în pace".

Maradona crede însă că jucătorul Barcei, campion olimpic, dublu câştigător al Balonului de Aur (2009, 2010), dublu campion al Spaniei (2009-2010), câştigător al Ligii Campionilor (2009)..."este mult mai complet".

În vîrstă de 23 de ani, pe Messi îl mai aşteaptă cel puţin 10 ani la nivel profesionist înalt, în care Leo poate doborî toate recordurile individuale pe care un fotbalist le poate stabili.

Mesii a reuşit 16 goluri în 55 de selecţii la naţională. Maradona are 34 goluri în 91 de meciuri pentru Argentina.

Sursa: gsp.ro


Criminal deosebit de periculos, dezlănţuit la Ialoveni: O persoană a fost împuşcată

Criminal deosebit de periculos, dezlănţuit la Ialoveni: O persoană a fost împuşcată
Poză simbol
Foto: UNIMEDIA

Răfuială cu focuri de armă în satul Pojareni din raionul Ialoveni. Un cetăţean al Federaţiei Ruse a fost împuşcat de două ori în gât de către un criminal deosebit de periculos, anunţat în căutare pentru săvârşirea mai multor crime grave.

Incidentul a avut loc ieri, 29 aprilie, în jurul amiezei, la terasa unui restaurant din localitate. Victima a fost transportată de urgenţă la spital şi se află în stare gravă, dar stabilă. Inculpatul, domiciliat în orăşelul Durleşti, a încercat să scape fugind în pădure. Acesta, însă, a fost reţinut de către forţele de ordine, inspectorii de sector Viorel Pisica şi Dumitru Plugaru, care s-au luat după el.


Oamenii legii spun că acesta a ieşit acum două săptămâni din locurile de detenţie unde şi-a ispăşit pedeapsa pentru crime deosebit de grave.

Arma din care s-a tras este un pistol, la care era confecţionat special un amortizor artizanal. Martorii care se aflau la faţa locului spun că tânarul avea o atitudine deplasată şi ar fi un potenţial bolnav psihic. 

Potrivit, locotenent-colonelului Chiril Motpan, şef al Directiei relaţii publice a MAI, infractorul a fost dat în urmărire general fiind bănuit de comiterea unui omor în raionul Leova care a avut loc la 27 aprilie 2011 şi a altor crime grave.

Dacă va fi demonstrată vinovăţia acestuia în comiterea infracţiunilor ce i se impută, suspectul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.

Sursa: UNIMEDIA


Cum să navighezi pe internet fără tastatură

Cum să navighezi pe internet fără tastatură
Foto: money.ro

Google Chrome 11.0.696.57 este prima versiune oficială din generaţia Google Chrome 11 şi poate fi utilizată pe platforma Windows, Mac, Linux şi Chrome OS.


Această versiune va fi foarte apreciată de utilizatorii Chrome, şi asta pentru că vine cu câteva facilităţi, precum: recunoaştere vocală şi funcţionalitate text-to-spech, permiţând astfel şi integrarea unui set mai bogat de facilităţi în aplicaţiile (web apps) create pentru Google Chrome 11.

 Potrivit H Online, funcţia de recunoaştere vocală a Chrome 11 oferă o funcţionalitate asemănătoare celei întâlnite la dispozitivele smartphone. Trebuie să ştiţi însă că motorul de recunoaştere vocală poate genera diferite erori de interpretare atunci când cuvintele sunt rostite fie cu un accent pronunţat, fie prea repede.

Alte caracteristici noi ale acestei variante sunt: suportul pentru accelerare 3D a elementelor CSS, dar şi noul logo adoptat de Google Chrome.

Sursa: money.ro


Faceţi-vă rezerve de cafea. Preţul boabelor ar putea creşte cu 40%

Faceţi-vă rezerve de cafea. Preţul boabelor ar putea creşte cu 40%
Foto: zf.ro

Brazilia, cel mai mare producător de cafea din lume, riscă să se confrunte perspectiva îngheţului după ce luna luna aceasta plantaţiile de cafea au avut de suferit de pe urma grindinei iar companii precum Kraft Foods şi J.M. Smucker au decis deja creşteri ale preţurilor.


Şansele de îngheţ au crescut puternic odată cu slăbirea curentului La Nina, care are rolul de a răci răci apele din Oceanul Pacific.

Îngheţul din 1994 care a afectat 35% din recolte până în 1997, ducând la o creştere a preţurilor cafelei cu 29% pe an, conform institutului de meteorologie Somar Meteorologia, citat de Bloomberg. Dacă temperaturile reci vor afecta plantaţiile de cafea în acest an, preţul cafelei ar putea ajunge la aproape 9,30 dolari pe kilogram.

Preţurile cafelei Arabica au urcat deja cu 24% în acest an, semn al faptului că cererea începe să depăşească oferta.

Preţul cafelei Arabica cu livrare în iulie a încheiat ziua de ieri la un preţ de 6,60 dolari pe kilogram la bursa de la New York după ce a avansat la maximul ultimilor 14 ani, de 6,697 dolari pe kilogram, şi s-a dublat într-un an.

Şi preţul boabelor de cacao a crescut în acest an, acesta avansând cu 2,7%, în timp ce preţul zahărului brut a avansat cu 51%.

Sursa: zf.ro


(galerie foto) Vezi ce înseamnă un tort regal

(galerie foto) Vezi ce înseamnă un tort regal
Foto: AFP

Misterul tortului miresei a fost dezvăluit. Cuplul a tăiat un tradiţional tort de fructe creat de designerul britanic de prăjituri Fiona Cairns. Totuşi, la recepţie s-a servit un tort de biscuiţi şi ciocolată, făcut după o reţetă a familiei regale. Preţurile celor două prăjituri ajung la 80.000 de euro.


Kate Middleton a cerut ca tortul să fie decorat cu 16 tipuri de flori, printre care trandafiri care simbolizează fericirea, crini care semnifică tandreţea sau iedera care înseamnă căsătorie şi fidelitate. Lăcrămioarele care încununează torul de nuntă, ca şi cele din buchetul miresei, au ca semnificaţie reîntoarcerea fericirii.











Sursa: adevarul.ro


China creşte încet şi îmbătrâneşte rapid

China creşte încet şi îmbătrâneşte rapid
Foto: adevarul.ro

China are o populaţie de 1,339 miliarde, potrivit datelor ultimului recensământ. Cifra - mai mică decât se aşteptau analiştii, convinşi că sunt peste 1,4 miliarde de chinezi - arată o uşoară încetinire a creşterii populaţiei.


Între 1990 şi 2000, creşterea a fost de 73,9 milioane, în scădere faţă de nivelul ultimelor decenii. În schimb a crescut procentul chinezilor de peste 60 de ani: 13,3%, cu 3% mai mult faţă de 2000, iar tinerii sub 14 ani reprezintă 16,6% din total, cu 6,3% mai puţin faţă de acum 10 ani. Creşterea redusă este un rezultat al politicii restrictive privind numărul copiilor: unul singur în zonele urbane şi doi în cele rurale, dacă primul este fată.

Chinezii sunt tot mai atraşi de posibilităţile mai mari de a obţine un loc de muncă în oraşe. 49,7% din populaţia Chinei trăieşte la oraş, faţă de 36% în urmă cu 10 ani. Rezultatele sunt o consecinţă a emigraţiei şi a ratei fertilităţii, care nu depăşeşte 1,5 copii pe familie (pentru o creştere demografică normală, rata trebuie să fie de 2,1 copii pe familie), apreciază Wang Feng, director la Centrul pentru Politici Publice Brookings-Tsinghua din Beijing, citată de AP.

„Creşterea este alarmant de mică pentru o ţară mare precum China. Este doar începutul unui proces care se va accelera", spune Wang. În ultimul timp, presa chineză, o serie de experţi şi politicieni au avansat ideea renunţării la politica unui singur copil, introdusă în 1980 ca o măsură temporară pentru a încetini creşterea galopantă a populaţiei. Guvernanţii sunt însă reticenţi. Preşedintele Hu Jintao a spus la întâlnirea de marţi a liderilor Partidului Comunist că Beijingul va continua să aplice această politică.

Sursa: adevarul.ro


Bărbaţii emit zilnic cu 7 kilograme mai mult CO2 decât femeile

Bărbaţii emit zilnic cu 7 kilograme mai mult CO2 decât femeile
Foto: resources3.news.com.au

Se vorbeste mult despre despre gazele cu efect de sera emise din fabrici, restaurante sau de masini, dar v-ati gandit vreodata cat dioxid de carbon emit femeile sau barbatii?Daca nu, iata rezultatele a doua studii care demonstreaza ca barbatii emit cu 7 kilograme, intr-o zi, mai mult CO2 decat femeile, potrivit site-ului francez neo-planete.com.



Studiul care a fost făcut de Centrul Interprofesional de Studii asupra Poluarii Atmosferice sustine ca barbatii din Franta emit 39,3 kilograme de dioxid de carbon pe zi, in timp ce femeile nu emit decat 32,3 kilograme, ceea ce presupune o diferenta zilnica de 7 kilograme intre cele doua sexe.

Acest lucru este determinat, potrivit cercetatorilor, de diferentele semnificative de comportament sau obiceiuri ale celor 2 sexe. De exemplu, barbatii mananca mai multa carne, iar consumul, in restaurante, de alcool si tutun, este cu 30% mai mare decat cel al femeilor.

Diferente semnificative se intalnesc si in cazul transportului, deoarece barbatii consuma mult mai mult  pentru masina lor, in comparatie cu femeile, fie pe benzina sau pe reparatii.

Patru mii de poliţişti vor asigura ordinea publică de Paştile Blajinilor

vineri, 29 aprilie 2011

Patru mii de poliţişti vor asigura ordinea publică de Paştile Blajinilor
Foto: observator.ro

În zilele de 1-2 mai, cca 4 mii de poliţişti vor asigura ordinea publică în peste 1300 de cimitire din toată ţara, trasmite Serviciul de presă al MAI.


Din numărul total de poliţişti antrenaţi, în Capitală vor lucra peste 500 de poliţişti care vor asigura ordinea publică în cimitirile din municipiu.

Potrivit sursei şi angajaţii Direcţiei poliţie rutieră MAI vor acţiona conform unei scheme
speciale, care are drept scop asigurarea unei circulaţii cât mai libere şi eficiente în preajma
cimitirelor şi în drum spre acestea, cât şi pe întreg teritoriul ţării.

Astfel, de Paştile Blajinilor în Chişinău vor fi antrenaţi circa 100 de colaboratori ai PR, care vor asigura securitatea rutieră în adiacentul cimitirelor şi a parcărilor auto din municipiul Chişinău.

Reieşind din fluxul mărit al unităţilor de transport, care se va înregistra în perioada vizată,
angajaţii poliţiei rutiere vor intensifica procesul de supraveghere a circulaţiei rutiere într-un
regim sporit. Concomitent, va fi majorat numărul echipajelor de patrulare în locurile de odihnă ale cetăţenilor (parcuri, fâşii forestiere, zone verzi).

Sursa: UNIMEDIA


Colsultări moldo-turce la Chişinău

Colsultări moldo-turce la Chişinău
Poză simbol
Foto: crossed-flag-pins.com

Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, şi viceministrul, Natalia Gherman, au avut ieri, 29 aprilie, consultări politice moldo-turce. În cadrul acestora, părţile au evidenţiat dialogul constructiv stabilit dintre cele două ţări şi interesul reciproc de a-l avansa la un nivel calitativ nou, convenind totodată asupra importanţei intensificării contactelor politice la o treaptă înaltă.


Printre subiectele aflate pe agenda discuţiilor au fost, de asemenea, reformele interne desfăşurate în ţară, parcursul european al RM, procesul de reglementare a diferendului transnistrean, etc. Delegaţia MAE al Turciei a reiterat poziţia fermă a ţării sale privind soluţionarea conflictului din regiunea transnistreană a RM cu respectarea principiilor integrităţii teritoriale şi suveranităţii RM, menţionând în context disponibilitatea de a oferi sprijinul necesar în acest proces.

Participanţii la consultări au remarcat bunele relaţii economice bilaterale, nivelul înalt al investiţiilor turceşti în economia RM şi au reiterat necesitatea valorificării mai intense a cooperării în zona Mării Negre, accentul fiind pus pe dezvoltarea proiectelor în domeniile energetice, de infrastructură şi transporturi. De asemenea, a fost subliniat interesul pentru relansarea, în a doua jumătate a anului curent, a activităţii Comisiei interguvernamentale mixte de colaborare economică, comercială şi tehnico-ştiinţifică.

Sursa: UNIMEDIA


Smirnov: Cine n-ar fi la putere în Rusia, el înțelege că în Transnistria locuieşte poporul rus

Smirnov: Cine n-ar fi la putere în Rusia, el înțelege că în Transnistria locuieşte poporul rus
Foto: a1.ro

"Cine n-ar fi la putere în Federația Rusă - Elțin, Putin, Medvedev – înțelege că în Transnistria locuieşte poporul rus". Declarația îi aparţine liderului separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov, care a acordat un interviu pentru postul de radio Golos Rossii.


Potrivit acestuia, legislația regiunii transnistrene se modernizează cu cea a Federaţiei Ruse în așa fel încât să pregătească Transnistria în orice moment să devină o regiune a Federaţiei Ruse.

În opinia lui Smirnov, cea mai mare nereușită a președinției sale este că Transnistria nu a fost recunoscută nici de Republica Moldova, nici de Rusia, sau Ucraina.

Totodată, acesta i-a învinuit şi pe comuniştii de la Chişinău că ar fi creat condiţii dificile pentu poporul transnistrean."Și cel mai important, cine a făcut cele mai mari necazuri poporului transnistrean? Sunt comuniştii. Voronin, mai mult decât oricine a apropiat ţara de România şi ne-a plasat în condiţii dificile de supravieţuire. El spune: "Să fie lui Smirnov cât mai rău." În aceste condiţii, ajutorul din partea Rusiei crește", a conchis Smirnov.

Sursa: UNIMEDIA


Rusia a pierdut contractul militar al secolului: vânzarea a 126 de MiG-35 către armata indiană

Rusia a pierdut contractul militar al secolului: vânzarea a 126 de MiG-35 către armata indiană
Poză simbol/Președintele francez Nicolas Sarkozy provește un avion de luptă Rafale care aterizează pe portavionul Charles de Gaulle
Foto: Reuters

Rusia a pierdut cel mai important contract militar al acestui secol, şi anume livrarea către armata indiană a 126 de avioane de luptă multifuncţionale în valoare de peste 10 miliarde de dolari, un eşec cu produnde implicaţii asupra industriei ruse de armament, comentează publicaţia Kommersant.


Partea rusă se înscrisese la licitaţie cu modelul MIG-35. Moscova se poate consola la gândul să nici rivalii americani Boeing şi Lockeed Martin nu au avut mai multe şanse, mai scriu ironic jurnaliştii ruşi. 

"Se confirmă faptul că avioanele Eurofighter şi Rafale au fost selectate pentru lista scurtă, celelalte patru fiind excluse", a anunţat ministerul indian al Apărării, citat de BBC. Compania suedeză Saab era cel de-al patrulea competitior înscris în cursa pentru acest contract uriaş.

Ambasada americană la New Delhi s-a declarat dezamăgită de alegerea guvernului indian după ce preşedintele Barack Obama însuşi a făcut un lobby intens pentru cei doi producători de avioane de luptă. Imediat după anunţul ministerului indian al Apărării, ambasadorul american şi-a anunţat demisia, subliniind însă că la mijloc sunt motive personale.

Un raport publicat recent de Stockholm International Peace Research Institute dezvăluie că India este primul importator de armament din lume, depăşind China la acest capitol. În perioada 2006-2010, armata indiană a achiziţionat 9 la sută din armamentul tranzacţionat la nivel mondial, potrivit documentului citat. India va aloca în total 50 de miliarde de dolari în următorii cinci ani pentru modernizarea forţelor sale armate.

Potrivit ziarului Kommersant, partea indiană a trimis miercuri o scrisoare companiilor ruse Rosoboronexport şi RSK MiG în care explică motivele pentru care a refuzat avionul MiG-35. Analiştii rusşi subliniază însă că eşecul înregistrat la licitaţia din India scade considerabil şansele ca acest tip de aparat de luptă să mai fie vândut altor armate. Rezultatul este cu atât mai dezamăgitor cu cât oficiali de rang înalt de la Moscova se declarau încrezători la începutul acestui an că MiG-35 va câştiga competiţia, în special datorită preţului său mult mai mic în comparaţie cu avioanele Eurofighter şi Rafale. 

Sursa: evz.ro


Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato

Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato
Foto: autobook.ro

Fabricantul auto italian Zagato a prezentat noul Alfa Romeo TZ3 Stradale, un model care celebreaza cei 100 de ani impliniti de compania Alfa Romeo (1910 - 2010).


Dupa cum puteti vedea in cele doua poze de mai jos, Alfa Romeo TZ3 Stradale are o stransa legatura cu modelul TZ3 Corsa care a castigat in 2010 trofeul D'Este Design Concept Award, dar spre deosebire de modelul de curse Corsa, TZ3 Stradale este un extercitiu de design.

Urmand sa fie produs in doar 9 exemplare, Alfa Romeo TZ3 Stradale este propulsat de un motor V8 de 4.2 litri pozitionat pe fata central ce trimite puterea catre roti prin intermediul unei cutii de viteze semiautomata in 6 trepte. Acest model are la baza sasiul Viper ACR si dispune de o caroserie din fibra de carbon si o structura tubulara din otel. De asemenea, Alfa Romeo TZ3 Stradale celebreza si coupeurile de strada Alfa Romeo Zagato introduse intre anii '20 si '90.

Alfa Romeo TZ3 Stradale cu numerele de sasiu 2 si 3 vor fi livrate in Japonia si Europa, dar pentru moment informatiile legate de pretul acestui nou model nu au fost facute publice.



Sursa: autobook.ro


Naşterile premature vor putea fi prevenite, graţie progreselor geneticii

Naşterile premature vor putea fi prevenite, graţie progreselor geneticii
Foto: descopera.ro

O genă responsabilă de naşterea înainte de termen a fost descoperită de oamenii de ştiinţă din Statele Unite şi Finlanda. Cercetătorii, care au publicat rezultatele studiul lor în PLoS Genetics, spera ca descoperirea lor să pună bazele unui test pe care orice femeie să îl face, pentru a afla cât de mare este riscul de a naşte prematur.


Colegiul Regal de al Obstetricienilor şi Ginecologilor susţine că această descoperire va ajuta la identificarea potenţialelor sarcini cu risc.

In Marea Britanie, unul din zece bebeluşi se naşte înainte de 37 de săptămâni şi, ca urmare, întâmpină probleme de sănătate.

Cercetătorii de la Vanderbilt University, Washington University şi Universitatea din Helsinki consideră că trebuie să fi existat o presiune evolutivă care duce la adaptarea şi schimbarea momentului naşterii.

Ei au căutat o structură ADN care să releve dovezi ale unei evoluţii accelerate, gene care s-au dezvoltat mai mult la oameni decât la animale. Au găsit nu mai puţin de 150 de gene asociate cu evoluţia sarcinii şi mecanismul naşterii.
Pentru a găsi o asociere cu naşterile premature, cercetătorii au studiat cele 150 de gene pe un eşantion de 328 de femei finlandeze.

O asociere strânsă cu naşterile înainte de termen a fost găsită în anumite variante ale genei FSHR (a receptorilor hormonului foliculo-stimulant). Hormonul foliculo-stimulant acţionează asupra receptorilor din ovare pentru a încuraja dezvoltarea folicului şi producerea hormonului estrogen.

Ronald Lamont, reprezentant al Colegiului Regal de al Obstetricienilor şi Ginecologilor, a afirmat că, cel mai probabil, naşterile premature sunt cauzate de o combinaţie între anumite gene şi unii factori de mediu.

Sursa: descopera.ro


Brad şi Angelina chetuiesc anual 10 milioane de dolari pentru copiii lor

Brad şi Angelina chetuiesc anual 10 milioane de dolari pentru copiii lor
Foto: libertatea.ro

Celebrul cuplu de actori cheltuiesc anual 10 milioane de dolari pentru creşterea celor şase copii, informează DailyMail


Brad Pitt şi Angelina Jolie nu se uităm la bani când vine vorba de a le asigura copiilor tot ceea ce le este necesar. Numai anul trecul ei au scos din buzunar  900.000 de dolari doar pentru bonele copiiilor.

De asemenea, cheltuielile sunt extrem de mari şi când vine vorba de hrana celor şase copii, Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, Knox şi Vivienne, aceasta costându-i aproape 36.000 de dolari. Cea mai mare parte din cheltuieli se fac însă cu biletele de avion ale copiilor, pentru care au plătit anul trecut câteva milioane de dolari.

Ştirea vine tocmai în momentul în care cei doi părinţi sunt în căutarea unei bone. Cerinţele pe care va trebui să le îndeplinească viitoarea bonă, pentru un salariu de 90.000 de dolari, este să cunoască două limbi străine, dar şi limba nativă a copilului de care va avea grijă.

Neuer şi-a asigurat mâinile pentru 3 milioane de euro

Neuer şi-a asigurat mâinile pentru 3 milioane de euro
Manuel Neuer
Foto: manuelneuer.co.uk

Portarul Manuel Neuer, eroul lui Schalke 04 în prima manşă a semifinalei Ligii Campionilor cu Manchester United, şi-a asigurat mâinile pentru suma de 3 milioane de euro, informează cotidianul Bild.


Potrivit sursei citate, suma pentru care au fost asigurate mâinile portarului german este echivalentul salariului pe un an şi jumătate al lui Neuer.

Fotbalistul în vârstă de 25 de ani evoluează la Schalke 04 de la începutul carierei, el fiind format la acest club.

De serviciile lui Neuer sunt interesate grupările Bayern Munchen şi Manchester United.



Vânzările Nokia, Samsung şi LG au intrat la apă, iar Apple a crescut

Vânzările Nokia, Samsung şi LG au intrat la apă, iar Apple a crescut
Poză simbol

Piaţa de telefoane mobile a crescut cu 20% în perioada ianuarie-martie, potrivit firmei de cercetare IDC, citată de Reuters.


Nokia, Samsung Electronics şi LG Electronics au pierdut din cota de piaţă, potrivit IDC.

Vânzările de iPhone s-au dublat faţă de acum un an, impulsionate de vânzările bune înregistrare de operatorul Verizon Wireless. Apple şi-a ridicat cota cu 5% pe piaţa de telefoane mobile.

Apple s-a apropiat simiţitor de cota de piaţă a LG, care a avut 6,6% din piaţă. Nokia a scăzut la o cotă de 29% faţă de 35% cât avea cu un an în urmă, iar Samsung a ajuns la o cotă de 19%, potrivit IDC.

Vânzările de telefoane mobile au crescut cu 17% de la an la an, datorită cererii mari de smartphone-uri în pieţele mature şi datorită creşterii producţiei de modele populare de telefoane mobile cu dual SIM în pieţele în dezvoltare.

Sursa: money.ro 

 


(video) Tănase dă peste cap "visul european al AIE": Integrarea în UE este o poveste frumoasă, dar irealizabilă

(video) Tănase dă peste cap
Foto: UNIMEDIA

După ce a declarat că în Republica Moldova nu sunt posibile reforme atât timp cât la putere sunt hoţi, Alexandru Tănase spulberă şi visul integrării în UE. Acesta consideră că povestea cu Europa este una foarte frumoasă, dar irealizabilă.

"Eu cred că ar fi cazul să spunem oamenilor că şi povestea cu Europa este o poveste foarte frumoasă, care poate deveni realitate, dar nici decum nu poate deveni un proiect realist. Eu nu am pipăit nicio tendinţă de extindere a Uniunii Europene. Sunt foarte sceptic vizavi de o eventuală aderare la UE a Republicii Moldova", a declarat Tănase în cadrul unui interviu pentru Radio Noroc.


Fostul liberal-democrat este de părerea că integrarea în UE nu trebuie aştepată ca o panacee, ci trebuie de început a face ordine în ţară. "Sunt optimist şi cred că e posibil să construieşti un sistem politic, social, economic de tip european aici în Moldova", a mai spus acesta.

Tănase este mai optimist şi la capitolul "liberalizarea regimului de vize", dar în opinia lui, oamenii nu trebuie să aibă aşteptări nejustificate la acest capitol. "Liberalizarea regimului de vize este un proiect mai fezabil, am putea obţine acest lucru. E bine să ai un scop, dar e stupid să te axezi doar pe el, să creezi oamenilor aşteptări. Europa nu înseamnă neapărat paşaport. Dacă nu se realizează unele reforme, nimeni nu va accepta să deschidă calea spre Europa. Dacă aici va fi impusă o dictatură, sancţiunie vor fi foarte dure", a conchis ex-ministrul Justiţiei.

UNIMEDIA precizează că premierul Vlad Filat a declarat că Moldova ar putea obţine regim liberalizat de vize până în 2012. În ce priveşte integrarea în UE, aceasta este o perspectivă reală în cazul în care vor fi realizate toate reformele, pe care şi le-a asumat ţara noastră. Însăşi Alianţa pentru Integrare Europeană s-a constituit având la bază obiectivul de aderare la UE.



Sursa: UNIMEDIA


„Atacuri murdare” în campanie electorală

„Atacuri murdare” în campanie electorală
Poză simbol

Partidului Democrat informează despre o nouă diversiune electorală, pusă la cale de PCRM împotriva PDM.


Potrivit sursei, unul dintre foştii noştri lideri locali, după ce a fost destituit din funcţie pe motive de ineficienţă, a fost atras de comunişti cu propunerea de a candida din partea lor la Nisporeni, iar în schimb i s-a cerut să denigreze public Partidul Democrat.

În acest context, considerăm necesar să anunţăm opinia publică, pentru a preveni manipulările şi dezinformarea. „Partidul Democrat îşi exprimă dezacordul cu  asemenea procedee, utilizate de unele partide concurente şi îşi reiterează apelul la o campanie corectă”, se arată într-un comunicat remis presei.

Formaţiunea susţine că staff-ul electoral al PD urmăreşte cu atenţie situaţia din întreaga ţară şi este pregătită să reacţioneze prompt la orice tentativă de  subminare a partidului sau a candidaţilor săi.

UNIMEDIA precizează că până acum mai multe formaţiuni politice au anunţat despre tentative de intimidare a concurenţilor săi electorali. Un candidat PD a fost amenințat cu toporul, maşina candidatului liberal a fost incediată, iar un membru PLDM a fost atacat cu un cuțit. În toate aceste cazuri a fost începute anchete ale poliţiştilor şi a Comisiei Electorale Centrale.

Sursa: UNIMEDIA


Cei mai mulți moldoveni mor din cauza bolilor de inimă, provocate de fumat

Cei mai mulți moldoveni mor din cauza bolilor de inimă, provocate de fumat
Foto: moldovairff.blogspot.com

Cele mai multe decese în Republica Moldova sunt cauzate de bolile de inimă, fumatul fiind unul din principalii factori de risc anunță  Biroul Național de Statistică.


Astfel, cca 92,8% din numărul de decese din cauza bolilor aparatului circulator revin bolilor ischemice acute, cronice cardiace și infarctului miocardic acut (atacului de cord). Fumatul (atât în forma activă, cât și pasivă) se numără printre principalii factori de risc pentru aceste boli.

În Republica Moldova, în anul 2010, au decedat 43631 persoane, mai mult de jumătate dintre care au decedat din cauza bolilor aparatului circulator (56,2%), tumorilor (13,1%), bolilor aparatului digestiv (10,0%), bolilor aparatului respirator (5,6%).

Un raport al Institutului de Medicină din SUA prezintă dovezi ştiinţifice convingătoare că expunerea chiar pe o durată scurtă de timp la fumatul pasiv poate provoca un atac de cord.

Prin procesul de ratificare a Convenției-cadru a OMS privind controlul tutunului (31 decembrie 2008), Republica Moldova este obligată să pună în aplicare măsuri dovedite ştiinţific pentru a reduce consumul de tutun şi consecințele grave pe care le are asupra sănătății, bunăstării economice și sociale a oamenilor, precum și pentru a contracara acțiunile industriei tutunului, care utilizează practici de marketing agresive, țintind, în special, spre populaţia cu venituri mici, spre tineri şi femei pentru a câştiga noi clienţi dependenţi de produsele ucigătoare.

Sursa: UNIMEDIA


(video) "Oooo, Balotelli", cântecul care face senzaţie în trenurile din Anglia

(video)
Foto: thesun.co.uk

Fanii lui Manchester City i-au compus atacantului lui Mancini unul dintre cele mai spectaculoase cântece ale sezonului.


Unul dintre cei mai excentrici şi cotroversaţi jucători de fotbal din Premier League, Mario Balotelli, se bucură totuşi de sprijinul necondiţionat al fanilor lui Manchester City.

Câteva instantanee filmate în trenul cu care suporterii s-au întors luni seara, de la Blackburn, dovedeşte cu prisosinţă acest lucru. "Oooo, Balotelli!", este unul dintre cele mai frumoase cântece dedicate unui fotbalist.



Ciuperci de-ale noastre, dar mai scumpe

Ciuperci de-ale noastre, dar mai scumpe
Foto: glasulmaramuresului.ro

Dacă în prima săptămână a lunii aprilie preţul ciupercilor era de 38 lei/kg, iar în a doua săptămână a scăzut la 28 lei/kg, atunci sfârşitul lunii aprilie le scumpeşte din nou. Potrivit bursei agricole AgraVista, ciupercile se vând în această săptămână cu 16-21% mai scump, în funcţie de sortul ciupercilor.


Preţul ciupercilor Champignon a înregistrat o majorare faţă de săptămâna precedentă, de la 28 lei/kg pâna la 34 lei/kg, iar cele Pastrav, de la 25 lei/kg până la 29 lei/kg.

Oferta de ciuperci satisface cererea pe deplin, iar majorarea preţului are cel mai probabil caracter speculativ. Menţionăm că toată producţia de ciuperci în stare proaspătă expusă spre comercializare este de origine autohtonă.

Comercianţii susţin că preţul cupercilor va înregistra o diminuare imediat după sărbatorile de Paşti.

Sursa: UNIMEDIA


Vezi cum va fi marcată Ziua Europei în Republica Moldova

Vezi cum va fi marcată Ziua Europei în Republica Moldova
Poză simbol
Foto: e-scoala.ro

Cu ocazia Zilei Europei, eveniment ce va fi consemnat în Republica Moldova pentru a doua oară, a fost tipărit un calendar şi un poster care anunţă desfăşurarea în premieră în ţara noastră a Festivalului de film european. Festivalul  se va desfăşura în perioada 10-13 mai, în cadrul acestuia urmând să fie prezentate filme din 11 state europene. 


Ambasadorului Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Vlad Filat, a precizat că, cu ocazia Zilei Europei, ambasadorii Uniunii Europene acreditaţi în Republica Moldova vor susţine ore în instituţiile de învăţământ superior din ţara noastră, în cadrul cărora vor vorbi despre istoria Europei şi rolul Uniunii Europene. 

Ambasadorul a mai spus că la Chişinău Ziua Europei va fi consemnată la 7 mai. Atunci, în Piaţa Marii Adunări Naţionale vor fi expuse standuri cu mâncare tradiţionala europeană, vor avea loc concerte, dar şi discuţii publice. Un eveniment similar se va desfăşura la Bălţi la 14 mai. 

„Anul trecut, Ziua Europei a fost o experienţă foarte frumoasă, care a suscitat interesul multor cetăţeni ai Republicii Moldova. Sunt sigur că şi în acest an, această tradiţie va atrage mulţi vizitatori”, a precizat premierul. 

Sursa: UNIMEDIA


Republica Moldova - printre 16 ţări ale lumii care asigură acces la datele guvernamentale cu caracter public

Republica Moldova - printre 16 ţări ale lumii care asigură acces la datele guvernamentale cu caracter public
Foto: printscreen

Prim-ministrul Vlad Filat a semnat o dispoziţie privind publicarea datelor guvernamentale deschise. Documentul este adresat ministerelor, autorităţilor administrative centrale, altor autorităţi şi instituţii publice.


Dispoziţia are drept scop asigurarea transparenţei procesului decizional şi participării cetăţenilor la actul de guvernare, precum şi accesului cetăţenilor şi mediului de afaceri la datele guvernamentale cu caracter public.

Ministerele, autorităţile administrative centrale, alte autorităţi şi instituţii publice vor identifica lunar, în formatul stabilit de  Centrul de Guvernare Electronică (E-Government), trei seturi de date de interes pentru cetăţeni şi business, pe care le vor înregistra pe portalul www.date.gov.md; vor asigura actualizarea periodică a datelor guvernamentale cu caracter public în funcţie de frecvenţa colectării lor.

De asemenea, în comun cu Centrul de Guvernare Electronică (e-Government), vor asigura actualizarea portalului şi crearea interfeţelor pentru conectarea la sursele de date actualizate periodic sau în timp real.

Conform aceleiaşi dispoziţii, Centrul de Guvernare Electronică va elabora metodologia publicării datelor guvernamentale cu caracter public, precum şi alte standarde tehnice necesare în domeniu.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Războiul dintre Șalaru și Petrov continuă! Ministrul dă în judecată compania MDV

(video) Războiul dintre Șalaru și Petrov continuă! Ministrul dă în judecată compania MDV
Colaj: UNIMEDIA

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru, a organizat astăzi o conferință de presă pentru a răspunde acuzațiilor Moldavian Airlines din ultimele săptămâni. Acesta a declarat că afirmațiile făcute de directorul MDV, Nicolae Petrov, nu sunt adevărate și distorsionează realitatea. 

La conferința lui Anatol Șalaru a venit și un reprezentant Moldavian Airlines, care s-a contrat cu ministrul liberal. (Vedeți în știre imagini video.) 

"Vreau să fie clar. Republica Moldova are încheiat un acord-memorandum cu Turcia, semnat în 2007, în care este prevăzut că avem dreptul să operă 14 curse săptămânal. Azi, aceste curse se efectuează - 14 din partea R. Moldova și 14 din partea Turciei.


12 sunt operate de AirMoldova și 2 de MDV. Suplimentare nu pot fi făcute deoarece încălcăm acordul, iar acesta nu poate fi modificat într-o săptămână sau într-o lună. Am și o decizie a Curții Supreme de Justiție, în care se spune că cererea MDV nu este întemeiată", a declarat Șalaru în cadrul conferinței de astăzi.

"Ei s-au deprins (n.r. MDV) ca pe vremea comuniștilor, că vin la ministru în birou și rezolvă pe loc totul. Nu. Noi trebuie să respectăm legea. Deja l-am dat în judecată pe dl Petrov și compania Moldavian Airlines pentru informații false distribuite", a mai spus Șalaru, spunând că MDV se pregătește să înfăptuiască lucruri ilegale, iar acum își justifică faptele din viitor.

Ieri, directorul MDV, Nicolae Petrov, a organizat o conferință de presă în care l-a acuzat pe ministrul Șalaru de protecționism. "Anatol Șalaru se autodenunță. Acesta trece de la obstrucționarea concurenței la amenințări directe în adresa Moldavian Airlines. Acesta declară în comunicatul MTID că va aduce o companie "ucigaș" pentru Moldavian Airlines.

UNIMEDIA amintește că, recent, compania aeriană Moldavian Airlines (MDV) a venit cu acuzații grave la adresa Ministerul Transporturilor și companiei Air Moldova. Ultimii sunt acuzați că au format un cartel împreună cu agențiile de turism și nu permit MDV să opereze curse charter spre Antalya. De cealaltă parte, ministrul dezminte acuzațiile, spunând că în spatele acestora se află persoane interesate care vor să ducă la faliment Compania aeriană de Stat ,,Air Modova”, pentru ca ulterior să o poată cumpăra la un preţ nesemnificativ .

Conferința din 28 aprilie, directorul Moldavian Airlines:


Conferința din 29 aprilie, Ministrul Anatol Șalaru


Sursa: UNIMEDIA 
Video: Privesc.eu 


Locuitori ai regiunii transnistrene organizau migrațiuni ilegale în UE pentru moldoveni

Locuitori ai regiunii transnistrene organizau migrațiuni ilegale în UE pentru moldoveni
Foto: romanian.ruvr.ru

Recent, colaboratorii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al MAI au anihilat activitatea unei grupări criminale, specializată în organizarea migraţiunii ilegale a cetăţenilor moldoveni în statele membre ale U.E.


Oamenii legii au stabilit că, în cadrul grupării activau 8 membrii, cu vârsta cuprinsă între 40 – 50 ani, preponderent originari şi domiciliaţi în regiunea transnistreană. Aceștia angajau fictiv cetăţeni în cadrul diferitor întreprinderi după care, în baza acelor acte falsificate, le obţineau vize schengen de la consulatele altor state din Chişinău. 

Pentru „serviciul” acordat, cetăţeni moldoveni scoteau din buzunar de la 1800 la 2400 euro. 
Actualmente, membrii grupării sunt cercetaţi penal în baza articolului penal „Organizarea migraţiunii ilegale”. Patru membri, printre care şi liderul acesteia sunt reținuți, alţi 4 complici urmează a fi reţinuţi ulterior, reieşind din imposibilitatea desfăşurării activităţilor investigative în partea stîngă a Nistrului.

Sursa: UNIMEDIA


Bogatu: AIE ar putea să se destrame după 5 iunie, dacă Filat îi va sacrifica pe „mieii” Ghimpu și Lupu

Bogatu: AIE ar putea să se destrame după 5 iunie, dacă Filat îi va sacrifica pe „mieii” Ghimpu și Lupu
Foto: bogatu.voceabasarabiei.net

„Se vede de la o poştă că la ora actuală divergenţele dintre formaţiunile politice din AIE sunt mai acute ca oricând. După alegerile locale de la 5 iunie, coaliția de guvernământ ar putea să se destrame și asta din cauza modificării raportului de forțe dintre componentele ei. PL și PD nu se simt deloc confortabil la umbra stejarului PLDM. Dacă liberal-democrații vor obține un scor bun la alegeri, ei vor dori un nou scrutin parlamentar, ceea ce va da peste cap Alianța”. 


De această părere este analistul politic Petru Bogatu, care scrie pe blogul său că premisele pentru destrămarea AIE se întrezăresc deja la orizont.

Potrivit lui Bogatu, dacă în 2009 toate partidele coaliţiei de guvernământ, cu excepţia AMN, „făceau parte din aceeaşi categorie de greutate”, acum lucrurile s-au schimbat. „În urma alegerilor din 28 noiembrie 2010, s-a constatat că stejarul PLDM-lui a crescut mare şi semeţ, ridicându-se mult deasupra PL şi PD care, la umbra lui, nu se simt deloc confortabil. Acest fapt generează fricţiuni şi sete de revanşă”, scrie Bogatu.

În opinia analistului politic, în cazul în care, la 5 iunie, liberal-democrații vor obține rezultate bune în teritoriu, iar comuniştii vor pierde teren, PLDM va rezista cu greu ispitei de a intra într-o nouă cursă pentru Parlament.

„Dacă obţin un scor bun în alegerile locale, liberal-democraţii vor dori să bată fierul cât e cald și vor profita de momentul favorabil pentru a-şi crea o majoritate parlamentară şi a forma un guvern monocolor. Acest lucru va da peste cap, bineînţeles, Alianţa pentru Integrare Europeană, întrucât nici Ghimpu, nici Lupu nu vor accepta să ajungă nişte miei tocmai buni de sacrificat la o nouă sărbătoare a PLDM-lui”, scrie Bogatu.

Astfel stând lucrurile, există doar două soluţii pentru supravieţuirea AIE: Să-și mențină actualele poziţii PCRM sau să crească, în paralel cu PLDM, şi celelalte două partide ale Alianţei: PL şi PD. „Liberalii și democrații trebuie să-şi depăşească starea de prostraţie politică în care au căzut de la un timp încoace. În caz contrar, ruptura este iminentă”, conchide analistul politic.

Sursa: UNIMEDIA


William şi Catherine au părăsit Palatul Buckingham într-o maşină decapotabilă Aston Martin cu numărul JU5T WED

William şi Catherine au părăsit Palatul Buckingham într-o maşină decapotabilă Aston Martin cu numărul JU5T WED
Foto: AP

Ducele şi ducesa de Cambridge au părăsit Palatul Buckingham, vineri, în jurul orei 17:55, într-o maşină decapotabilă Aston Martin ce avea plăcuţele de înmatriculare din spate înscripţionate JU5T WED, transmite Telegraph. Ei s-au îndreptat spre Clarence House. Un elicopter Sea King a zburat deasupra maşinii conduse de Prinţul William.


Telegraph scrie că plăcuţa din faţa a maşinii era înscripţionată EBY 776J. Maşina aparţine Prinţului William. William se afla la volanul automobilului Aston Martin, fără niciun fel de agent de pază în preajma sa.

Conform tradiţiei, maşina avea prinse de bară de protecţie mai multe cutii goale de metal şi baloane în forma de inimă cu mesaje de felicitare.

Un elicopter Sea King din RAF Air-Sea Rescue a zburat deasupra maşinii, care a parcurs cele câteva sute de metri ce despart Buckingham Palace de Clarence House.

Ducele şi ducesa de Cambridge urmează să plece în luna de miere,pe Insula Lizard.

Sursa: hotnews.ro


Rusia este pregătită să asigure protecţia Europei de Est, în cadrul scutului antirachetă

Rusia este pregătită să asigure protecţia Europei de Est, în cadrul scutului antirachetă
Poză simbol
Foto: news.xinhuanet.com

Ideea angajării cooperării în vederea înfiinţării unui scut antirachetă european a fost formulată în noiembrie 2010, în timpul summitului Rusia-NATO de la Lisabona.


Rusia este pregătită să asigure protecţia Europei de Est, precum şi a mărilor Neagră, Baltică şi Barenţ, în cadrul proiectului scutului antirachetă european, a anunţat vineri comandantul Trupelor spaţiale ruse, generalul Oleg Ostapenko.

"Ţinând cont de situaţia geografică a ţării noastre, avem posibilitatea să asigurăm protecţia antirachetă a părţii orientale a Europei, precum şi a mărilor Neagră, Baltică şi Barenţ", a declarat generalul, citat de RIA Novosti.

Ideea angajării cooperării în vederea înfiinţării unui scut antirachetă european a fost formulată în noiembrie 2010, în timpul summitului Rusia-NATO de la Lisabona.

Alianţa Nord-Atlantică insistă asupra înfiinţării a două sisteme de apărare antirachetă independente, dar coordonate, unul al Rusiei şi altul al NATO. Moscova propune la rândul său crearea unui sistem indivizibil, care să integreze dispozitivele celor două părţi.

Primele stele din univers se roteau cu peste 1,6 milioane km pe oră

Primele stele din univers se roteau cu peste 1,6 milioane km pe oră
Foto: astronomic.ro

Primele stele din univers se roteau cu viteze ameţitoare de peste 1,6 milioane km pe oră, spun oamenii de ştiinţă.


 Aceste stele s-au format imediat după Big Bang acum 13,7 miliarde de ani şi erau nişte giganţi masivi, cu o masă de cel puţin opt ori mai mare decât a soarelui nostru, potrivit unui nou studiu. Ele trăiau puţin, doar circa 30 de milioane de ani. 

Reacţiile de fisiune nucleară din aceste stele au furnizat universului primele elemente mai grele decât heliul.

Un roi globular de stele, vechi de 12 miliarde de ani, cunoscut drept NGC 6522, a stat la baza acestei teorii.

NGC 6522 este cel mai vechi roi globular de stele din galaxia noastră şi a fost martorul răspândirii elementelor grele prin univers.

Spre deosebire de aceste stele vechi care se roteau cu peste 1,6 milioane de km pe oră, soarele nostru se roteşte cu doar 7.200km pe oră, iar stelele masive din Calea Lactee cu 360.000 km pe oră.

Delegația Parlamentului RM va participa la reuniunea de constituire a Adunării Parlamentare EURONEST

Delegația Parlamentului RM va participa la reuniunea de constituire a Adunării Parlamentare EURONEST
Foto: europa.md

O delegaţie a Parlamentului R. Moldova, condusă de preşedintele parlamentului Marian Lupu, va participa la reuniunea de constituire a Adunării Parlamentare EURONEST, care se va desfăşura la Bruxelles, în perioada 2-3 mai 2011.


Potrivit serviciului de presă al Parlamentului, din componenţa delegaţiei fac parte deputaţii Igor Corman, preşedinte al delegaţiei Parlamentului la Adunarea Parlamentară EURONEST, Dumitru Diacov, Veaceslav Ioniţă, Tudor Deliu, Boris Vieru.

La ședință va participa Jerzy Buzek, preşedintele parlamentului European și preşedinţii parlamentelor ai şase state membre ale Parteneriatului Estic - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina, care, ulterior, vor semna Actul de constituire a Adunării Parlamentare EURONEST. De asemenea, vor fi create organele de conducere a acestui for parlamentar.

Delegaţia Parlamentului European la Adunarea Parlamentară EURONEST constituită în septembrie 2009, reprezintă dimensiunea parlamentară a Parteneriatului Estic, politică lansată de UE pentru a-şi apropia vecinii din est, cu scopul de a evita noi linii de separare şi de a sprijini, inclusiv prin resurse financiare, eforturile acestora pentru implementarea reformelor politice, economice şi sociale. 

Delegația va fi formată din 120 de membri: 60 din partea Parlamentului European şi câte 10 membri din partea fiecărui din cele şase state membre al Parteneriatului Estic.

Sursa: UNIMEDIA


HP la expoziţia Retail Business Technology 2011

HP la expoziţia Retail Business Technology 2011
Foto: hp.com

HP va prezenta portofoliul complet de Retail Point of Sale (POS) şi a soluţiilor Digital Signage la Expoziţia Retail Business Technology 2011. Acesta va fi însoţit de parteneri ISV inclusiv GK Software, Beanstore PSMS, Retalix, Scala şi subliniind modul în gama sa de POS şi tehnologii inovatoare Digital Signage sprijinul comercianţilor cu amănuntul în abordarea provocării de schimbare a comportamentului consumatorilor în mediul de retail.


HP POS şi sisteme de Digital Signage oferă retailerilor libertatea de a personaliza o soluţie pentru a se potrivi nevoilor specifice ale afacerii lor şi să înţeleagă nevoile diferite ale clienţilor lor. Printre soluţiile demonstrate la spectacol se numără HP rp5700, ap5000 All-in-One sistem POS şi noul HP SignagePlayer soluţie MP8000r, care încorporează un software nou de la Scala ®, care este proiectat pentru a face mai simplu şi mai uşor informarea pentru companii a clienţilor odată cu  creşterea vânzărilor şi scăderea costurilor.

Sistemul HP ap5000 All-in-One POS este primul touch-sistem care permite comercianţilor cu amănuntul să pună în aplicare cu uşurinţă în mediul lor de vânzare cu amănuntul existent. Acesta are un all-in-one, configurare integrata, compact, cu toate elementele de bază necesare pentru hardware-ul POS retailerii pot începe imediat. All-in-One sistem POS include CPU, integrat monitor LCD rezistiv-touch de 38 de cm, cititor de banda magnetica.

Între timp, HP rp5700 este un sistem extrem de stabil, fiabil POS, care oferă performanţe dovedite, securitate şi flexibilitate. Sistemul este extrem de robust şi are un ciclu de viaţă garantat de HP de cinci ani.

Noul HP SignagePlayer MP8000r este conceput special pentru întreprinderi, în special în sectorul comerţului cu amănuntul, ospitalitate, asistenţă medicală şi educaţie, care doresc să implementeze rapid full-featured digitale într-o singură locaţie sau într-o reţea de mici dimensiuni. Cu built-in, şabloane proiectate profesional, utilizatorii se pot informa de la clienţii cu privire la promoţii in-store, plăci de meniu, semnalizare lobby şi crearea sau actualizarea vizuală atractivă.

Publicitate

sursa: Unimedia

(Galerie foto) Rochia de mireasă a lui Kate Middleton

(Galerie foto) Rochia de mireasă a lui Kate Middleton
Foto: Reuters

Curiozitatea lumii întregi în legătură cu rochia aleasă de Kate Middleton pentru ziua nunții sale a luat sfârșit. Elegantă, dar nu extravagantă, cu o trenă de numai 2 metri, mâneci lungi de dantelă și broderie manuală pe satinul alb al rochiei, Kate Middleton a amuțit audiența. Prințul William a așteptat-o emoționat la altar și i-a șoptit: "Ești foarte frumoasă!"


Un alt detaliu emoționat în legătură cu buchetul miresei: una dintre flori este din specia denumită "Sweet William".Creatoarea rochiei de mireasa este Sarah Burton, cea care a fost mult timp ucenicul "copilului teribil" al modei britanice, Alexander McQueen. Kate Middleton ar fi lucrat îndeaproape cu designerul pentru a concepe rochia.

 Modelele din dantela aplicată pe rochie descriu cele patru embleme florale ale Regatului Unit: trandafirul, ciulinul, narcisa și trifoiul, iar diadema purtată de Kate este un Cartier datând din 1936, împrumutată chiar de la Regină.

Mai mulți comentatori au observat o asemănare cu rochia purtată de actrița americană Grace Kelly în ziua nunții cu Prințul Rainier al III-lea de Monaco.


















Sursa: evz.ro