Un cuplu riscă să facă ani buni de închisoare pentru escrocherie

joi, 22 iulie 2010

Un cuplu riscă să facă ani buni de închisoare pentru escrocherie
Foto: iulianvlad.files.wordpress.com

Un cuplu este învinuit de procurori de înşelarea a 40 persoane. Procuratura sect. Ciocana, a expediat în instanţa de judecată cauza penală de comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari, iar judecătorul de instrucţie a prelungit mandatul de arestare a femeii cu încă 90 de zile. Soţul acesteia este cercetat în stare de libertate, anunţă serviciul de presă al Procuraturii Generale.


Procurorii îi învinuiesc pe soţi că în perioada noiembrie 2007 - iulie 2009,  aflându-se în municipiul Chişinău, sub pretextul organizării angajării şi plecării persoanelor la muncă bine plătită în Norvegia în baza contractelor de muncă,  prin înşelăciune şi abuz de încredere au dobândit de la 40 de părţi vătămate 66365 euro.

Potrivit procurorilor, cuplul, având un plan bine determinat, au împărţit rolurile între ei, conform cărora soţia urma să convingă victimele că poate să le angajeze la muncă peste hotare şi să primească de la ele copiile actelor de identitate.

Rolul soţului consta în însoţirea femeii la întâlniri, susţinerea declaraţiilor acesteia că poate  să-i angajeze la muncă şi convingerea că vor pleca împreună şi îi va însoţi în timpul deplasării spre Norvegia.

Procurorii mai menţionează că, ambii învinuiţi au mai fost condamnaţi: femeia pentru escrocherie, iar bărbatul pentru tâlhărie.

În cazul în care vor fi recunoscute vinovate, persoanele învinuite riscă de la 8 la 15 ani închisoare.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: