Italia este dispusă să ajute Moldova la construcţia locuinţelor pentru sinistraţi

vineri, 23 iulie 2010

Italia este dispusă să ajute Moldova la construcţia locuinţelor pentru sinistraţi
Proiect de casă pentru sinistrați
Foto: UNIMEDIA

"Serviciul Protecţiei Civile al Italiei are o experienţă vastă în construcţia locuinţelor pentru sinistraţi. Dacă autorităţile Republicii Moldova vor adresa o solicitare oficială către conducerea Italiei în acest sens, ţara noastră ar putea interveni cu ajutoare concrete ce ţin de aceste casele de locuit", a declarat ieri, 22 iulie 2010, Ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova Stefano De Leo diplomatul italian, în cadrul întrevederii de lucru a Academiei Europeană pentru Relaţii Economice şi Culturale cu preşedintele interimar Mihai Ghimpu.


Stefano De Leo a ţinut să asigure de asemenea că din partea Italiei au fost expediate deja ajutoare umanitare pentru sinistraţii din Moldova şi că acestea urmează în curând să ajungă în ţară.

Diplomatul a menţionat că în contextul depăşirii consecinţelor inundaţiilor în sectorul agrar, partea italiană ar putea contribui cu seminţe sau tehnică pentru redresarea situaţiei.

Ghimpu le-a mulţumit oaspeţilor pentru susţinerea cetăţenilor Republicii Moldova, menţionând că orice ajutor este binevenit, deoarece va permite lichidarea consecinţelor inundaţiilor şi crearea pentru sinistraţi a condiţiilor optime de trai în preajma sezonului rece.

Amintim că autorităţile au declarat că pentru construirea caselor distruse în urma calamităţilor naturale recente este nevoie de o sumă de 400 milioane de lei. Moldova a solicitat în acest scop Guvernului României ca o parte din grantul de 100 de milioane de euro ce urma să fie acordat de români în următorii 4 ani, să fie destinat pentru construcţia caselor afectate de inundaţii.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: