MTIC: Moldova va găzdui şedinţa Consiliului Coordonator al ţărilor membre CSI

joi, 22 iulie 2010

MTIC: Moldova va găzdui şedinţa Consiliului Coordonator al ţărilor membre CSI
Foto: MTIC

Moldova va găzdui cea de-a 16-a şedinţă a Consiliului Coordonator al ţărilor membre ale CSI în domeniul informatizării pe lângă Comunitatea Regională din domeniul Comunicaţiilor (CRC). Evenimentul va avea loc pe 28 septembrie curent. Astăzi, 22 iulie, Ministerul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor (MTIC) a organizat o şedinţă de lucru cu privire la organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment.


Potrivit ministrul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor, Alexandru Oleinic, evenimentul în cauză are o importanţă deosebită pentru Moldova şi va fi organizat la nivelul cel mai înalt.„Pe lângă promovarea imaginii ţării noastre, avem posibilitatea să abordăm subiecte care ne interesează, să cointeresăm partenerii din aceste state să participe la implementarea proiectelor din domeniul TIC ce se desfăşoară în Moldova”, a menţionat acesta.

Alexandru Oleinic a mai subliniat că evenimentul va oferi posibilitatea identificării soluţiilor pentru rezolvarea problemelor actuale din domeniul economiei, comunicaţiilor şi informatizării, inclusiv implementarea noilor servicii TIC şi a sistemului de e-guvernare.

Sursa a mai menţionat că la 28 septembrie se aşteaptă prezenţa delegaţiilor din statele CSI şi europene, membre ale CRC şi ale organizaţiilor internaţionale de resort, conduse de miniştri şi şefi de departamente.

UNIMEDIA precizează că Comunitatea Regională în domeniul Comunicaţiilor a fost creată de către Administraţiile în comunicaţii ale CSI,  la 17 decembrie 1991 în or. Moscova cu scopul de a realiza colaborarea dintre noile state independente în domeniul telecomunicaţiilor şi serviciilor poştale pe bază de voluntariat, principiile suveranităţii şi de respect reciproc.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: