În premieră, presa online va fi monitorizată la tema respectării drepturilor copilului în cadrul unui proiect susținut de UNICEF din Moldova

joi, 22 iulie 2010

În premieră, presa online va fi monitorizată la tema respectării drepturilor copilului în cadrul unui proiect susținut de UNICEF din Moldova
Foto: www.aocc.vl.ro

18 ziare, agenţii de presă şi portaluri informaţionale sunt monitorizate de Asociaţia Presei Independente (API) la tema respectării drepturilor copilului, în cadrul unui proiect finanţat de Biroul UNICEF din Moldova.


Timp de şase luni (iulie-decembrie 2010), API va monitoriza cum sunt respectate drepturile şi cum este protejată imaginea copiilor în instituţiile mass-media, în baza prevederilor Convenţiei ONU cu privire la Drepturile Copilului şi a codurilor de autoreglementare jurnalistică care stabilesc principii etice şi de conduită pentru profesioniştii mass-media. Va fi urmărit în special modul în care apar copiii, inclusiv cei aflaţi în situaţii limită şi/sau jenante, ca subiecţi ai ştirilor şi ai altor materiale publicate în presa scrisă, de agenţiile de ştiri şi site-urile/portalurile informaţionale.

În baza rezultatelor monitorizării, API va elabora rapoarte lunare care vor include constatarea şi examinarea principalelor probleme şi abateri de la normele deontologice jurnalistice în relatările despre copii, precum şi recomandări pentru eliminarea lacunelor profesionale şi consolidarea standardelor jurnalistice în domeniul respectării drepturilor copilului. Rapoartele vor fi propuse pentru examinare Consiliului de Presă din Moldova.

De asemenea, API îşi propune să prezinte opiniei publice câteva „studii de caz” la tema drepturilor copilului în baza unor materiale jurnalistice apărute în diferite instituţii mass-media din R. Moldova (audiovizial, presa scrisă, Internet), indiferent dacă aceste instituţii sunt monitorizate sau nu.

Potrivit Corinei Cepoi, directorul Școlii de Studii Avansate în Jurnalism, instituțiile mass-media monitorizate sunt: TIMPUL de dimineață, Jurnal de Chișinău, Ziarul de Garda, Moldova suverana, Saptamîna, Panorama, Nezavisimaia Moldova, Газета "СП" (Бельцы), Observatorul de Nord, Cuvântul, Gazeta de Sud, Unghiul, Vesti Gagauzii, Infotag, Info-Prim Neo, DECA-press, portalul de știri UNIMEDIA și www.stireazilei.md.

Proiectul de monitorizare a instituţiilor mass-media la tema respectării drepturilor copilului este finanţat de Biroul UNICEF din R. Moldova.

sursa: Unimedia

1 Comment:

Anonim said...

I do not eѵen know how I endеd uр hегe, but I thought thiѕ post was goоd.
Ι dοn't know who you are but definitely you'rе
goіng to а famous bloggеr if you arе
nοt alгeaԁy ;) Chеers!http://bethel.

patсh.сom/evеnts/laѕt-man-stаnding-season-2-еpisode-4-еdѕ-twіce-ex-wifе-watch-іt-for-fгеe-online-stream
Also visit my blog :: Watch Last Man Standing Season 2 Episode 4 Ed's Twice Ex-Wife Online Free Stream