(FOTO) Maserati Quattroporte a primit un tuning german discret

vineri, 23 iulie 2010

(FOTO) Maserati Quattroporte a primit un tuning german discret
Foto: TopGear

Chiar dacă performanţele maşinii au fost îmbunătăţite cu 37% faţă de varianta de serie, interventia germană asupra lui Maserati Quattroporte S, aspectul exterior a rămas aproape neschimbat. Singurele noutăţi pe care le aduce Novitec pentru exteriorul lui Quattroporte S, sunt jantele de 21 de inchi, încălţate în pneuri Pirelli P Zero, precum şi un eleron din carbon, pe care cu greu îl poţi observa, scrie revista TopGear.


Motorul, însă, nu a scăpat atât de uşor din mâna nemţilor, astfel că puterea a urcat de la 430 la 590 CP, iar demarajul de la 0 la 100 de km/h a coborât sub patru secunde, ajungând până la 4,6 secunde. În ceea ce priveşte viteza maximă, cei de la Novitec au fost puţin cam modeşti, astfel că acul vitezometrului se va opri cu doar 5 km înainte de gradaţia celor de 300 de km/h. Performanţele au fost atinse cu ajutorul supraalimentării, a unui nou intercooler, precum şi a resoftării motorului.

Quattroporte Sport GT S Awards Edition din gama Maserati, a debutat oficial la Salon de la Geneva, de anul acesta. La şase ani de la apariţie, maşina care a creat segmentul Sedan sport de lux îşi celebrează succesul cu o versiune superlativă ce îmbină eleganţa şi sportivitatea emblematice brandului, datorită combinaţiei detaliilor extrem de rafinate, finisajelor realizate manual şi caracteristicilor cu adevărat sportive.

Pe perioada celor şase ani de existenţă, Maserati Quattroporte a primit 56 de premii din partea celor mai prestigioase publicaţii auto şi de lifestyle, din 14 ţări de pe patru continente - o recunoaştere la nivel mondial pentru o maşină care a ştiut cum să se reinventeze de-a lungul anilor, reuşind întotdeauna să păstreze liniile şi puritatea formelor create de Pininfarina, forme ce au transformat-o imediat într-un model clasic.




Sursa: UNIMEDIA cu referire la TopGear


0 Comments: