(Video) Ce zic preoţii despre afişarea bisericii pe lângă politică?

vineri, 23 iulie 2010

(Video) Ce zic preoţii despre afişarea bisericii pe lângă politică?
Foto: virtualchisinau.com

Preoți despre Religie și Politică

Conform legislaţiei bisericeşti, biserica îşi rezervă dreptul să se implice sau nu în politică, au declarat feţele bisericeşti astăzi, 23 iulie 2010, în cadrul unei conferinţe de presă. "Biserica nu s-a implicat, dar este firesc să-i susţii pe cei care te susţin pe tine", a menţionat în acest context preotul din Anenii Noi, preşedinte al Asociaţiei "Pro Ortodoxia" Ghenadie Valuţa.


Pe marginea subiectului cu panoul în care Mitropolitul Vladimir apare în aceeaşi imagine cu Valeriu Pasat, preoţii au fost rezervaţi în comentarii. "Nu trebuia să fie aşa implicată biserica în politică, dar nu pot să-l învinuiesc pe mitropolit. Panoul publicitar a fost o chemare de a vota pentru credinţă, pentru că atunci nu era vorba de vreun partid politic", s-a pronunţat părintele şi ex-deputatul Ioan Grigoraş.

"Nu poţi fi mereu de-acord cu ce face tata", a declarat la acelaşi subiect părintele din raionul Criuleni Ioan Solonaru.

"Lucrurile se vor limpezi în vreo 2 săptămâni", a asigurat Ghenadie Valuţa. Acesta a menţionat că e posibil ca în curând panourile să fie scoase sau să fie schimbat mesajul acestora.

sursa: Unimedia

0 Comments: