Estoque, Sesto Elemento şi Gallardo III, câteva din modelele Lamborghini pregătite pentru viitorul apropiat

vineri, 18 martie 2011

Estoque, Sesto Elemento şi Gallardo III, câteva din modelele Lamborghini pregătite pentru viitorul apropiat
Sesto Elemento
Foto: teamspeed.com

Dupa lansarea de succes a supercarului Aventador LP700-4, presa auto s-a si grabit sa formuleze speculatii privind planurile de viitor ale Lamborghini. Printre ipoteticele lansari pregatite pentru urmatorii ani se numara: Estoque, Sesto Elemento si Gallardo III.


Incepem cu 2011, anul in curs, care a adus debutul modelului Aventador. Tot in aceasta perioada va fi lansat si Gallardo LP 550-2 Spyder. In anul urmator, publicul va face cunostinta cu Aventador LP 700-4 Roadster si varful de gama Sesto Elemento, inspirat din conceptul cu acelasi nume.

Noul Gallardo, redenumit Cabrera (numele este de asemenea un zvon), va ajunge pe piata in anul 2013. In urmatorii trei ani Lamborghini pregateste o noua ofensiva: Estoque si Cabrera Spyder in 2014, Aventador SV si Estoque Convertibile Concept in anul 2015 si Aventador Coupe si Roadster facelift in 2016.

In anul 2017 vor fi lansate Lamborghini Cabrera SL (250 exemplare, 150 kg in minus, 595 CP) si Estoque Convertibile. Acestea vor fi urmate de Cabrera restyling.

Daca lucrurile se vor desfasura intocmai nu stim cu exactitate, insa un lucru este cert: Lamborghini va continua sa ne surprinda.

Sursa: auto.ro


Colin Farrell, noul iubit al Rihannei

Colin Farrell, noul iubit al Rihannei
Foto: blogspot.com

Cântăreţei Rihanna pare să îi meargă din plin. Scoate hit după hit, apare în pictoriale incendiare şi şi-a găsit şi jumătatea, în persoana actorului Colin Farrell.


Deşi numeroase publicaţii de scandal au scris că Rihanna (23 de ani) şi-ar fi schimbat orientarea sexuală şi că acum se iubeşte doar cu femei, frumoasa cântăreaţă demonstrează că nu e aşa. Se pare că aceasta trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu actorul irlandez Colin Farrell (34 de ani), alături de care a fost surprinsă, recent, luând cina la restaurantul italian Giorgio Baldi, din California, SUA.

Cântăreaţa şi actorul s-au întâlnit la emisiunea britanică “The Graham Norton Show”, în preajma Crăciunului, şi au făcut schimb de numere de telefon, iar la scurt timp au început să-şi trimită mesaje de amor. Între timp, se pare că relaţia lor a avansat, iar Colin vrea chiar să o prezinte pe Rihanna celor doi copii ai săi.

Sursa: libertatea.ro 

 



Sferturile Ligii: Real Madrid - Tottenham; Chelsea - Man. United; Barcelona - Sahtior; Inter - Schalke!

Sferturile Ligii: Real Madrid - Tottenham; Chelsea - Man. United; Barcelona - Sahtior; Inter - Schalke!

Ce tragere în Liga Campionilor! Mircea Lucescu se bate cu Barcelona lui Guardiola, în timp ce englezii au derby între ei: Chelsea - Manchester United. Realul lui Mourinho a dat peste senzaţia anului, Tottenham!Acestea sunt rezultatele tragerii la sorţi de astăzi, 18 martie, care au avut loc la ora 13.00, la Nyon.


Confruntare Chelsea - Manchester United este o reeditare a finalei din 2008 a Ligii Campionilor, câştigată de "diavolii roşii", cu 6-5, la loviturile de departajare, după 1-1 la finalul celor 90 de minute şi al prelungirilor.

Meciurile din prima manşă a sferturilor se vor disputa pe 5 şi 6 aprilie, iar cele din manşa secundă pe 12 şi 13 aprilie.

Semifinalele sunt programate pentru 26-27 aprilie, turul, respectiv 3-4 mai, returul. Marea finală a Ligii Campionilor se va disputa pe 28 mai, pe stadionul Wembley.

SFERTURI:
1 Real Madrid - Tottenham
2 Chelsea - Manchester United
3 Barcelona - Sahtior
4 Inter - Schalke

Sursa: UNIMEDIA cu referire la sport.ro


Minime istorice: Ratele dobânzii la creditele noi acordate în lei şi valută străină au scăzut

Minime istorice: Ratele dobânzii la creditele noi acordate în lei şi valută străină au scăzut
Foto: distresdebt.com

În luna februarie 2011 rata medie ponderată a dobânzii la creditele noi acordate în moneda naţională a constituit 14,53%, marcând un nou minim istoric. Astfel, această rată s-a redus cu 0,23 puncte procentuale faţă de precedentul minim istoric, înregistrat în decembrie 2010. Menţionăm că minimul istoric în cazul ratei dobânzii la creditele noi acordate în valută străină s-a înregistrat de asemenea în februarie 2011.


În luna februarie, în condiţiile ratei de dobândă de 14,53%, au fost contractate credite noi în MDL în valoare de circa 909,44 mil. lei, cu aproape 52% mai mult decât în ianuarie 2011. Volumul creditelor în valută străină acordate în februarie 2011 a constituit echivalentul a 949,5 mil. lei, cu 36% mai mult decât în ianuarie curent.

La începutul lunii februarie curent, guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, declarase că Volumul creditelor noi acordate este în creştere datorită nivelului mare de lichidităţi în sistem şi datorită ascensiunii volumului de depozite noi atrase. Datele BNM arată că volumul depozitelor noi atrase în februarie a fost de circa 33,64 miliarde lei, în creştere cu 5% faţă de ianuarie.

Amintim că, potrivit situaţiei din 31 ianuarie 2011, ponderea creditelor nefavorabile în total credite pe sistemul bancar al Republicii Moldova, a constituit 13,39%, cu 3,98 puncte procentuale (p.p.) mai redusă decât la finele lunii ianuarie 2010, dar cu 0,06 p.p. mai mare decât la finele lunii decembrie 2010.

Sursa: UNIMEDIA


Guvernul României ne îndeamnă să învăţăm limba română online

Guvernul României ne îndeamnă să învăţăm limba română online
Foto: dprp.gov.ro

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din cadrul Guverului României, lansează programul „Curs de Limba Română”, cu scopul de a promova studiul limbii române în comunităţile româneşti de peste hotare. 


Proiectul permite accesarea şi parcurgerea gratuită a unor module de studiu a limbii române. Cursul se adresează românilor aflaţi în afara graniţelor care vorbesc limba română, însă nu au studiat într-o instituţie de învăţământ cu predare în limba română, precum şi celor care doresc să dobândească şi să îşi perfecţioneze cunoştinţele gramaticale şi de lexic.

 

Portalul vizează stimularea capacităţii de înţelegere, de dialog şi de asimilare a unei pronunţii corecte în limba română, fiind structurat în 3 module şi 30 de lecţii, formulate în funcţie de gradul de dificultate abordat. Cursul nu necesită cunoştinţe avansate de folosire a computerului, iar exerciţiile şi textele sunt însoţite de materiale audio şi ilustraţii care facilitează parcurgerea lor.

 

Accesarea lecţiilor şi a modulelor este gratuită şi se poate face direct de pe pagina de index a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni sau introducând adresa http://www.dprp.gov.ro/elearning/.

Sursa: UNIMEDIA


(foto, video) Circul din Parlament continuă. Brega - dirijorul comuniștilor

(foto, video) Circul din Parlament continuă. Brega - dirijorul comuniștilor
Foto: UNIMEDIA

Nicio săptămână fără circ în Parlament. Deputații continuă să distreze poporul. Atât comuniștii, cât și democrații. Ieri, 17 martie, la ședința legislativului, fracțiunea PCRM a protestat împotriva unui proiect de lege înaintat de AIE, bătând cu picioarele în podea și cu pumnii în masă.

De cealaltă parte, nici liberalii nu s-au lăsat mai prejos. Gheorghe Brega, deputat din partea Partidului Liberal a încercat să țină hangul, devenind "dirijorul" protestului comunist.  


Astfel, în timp ce comuniștii băteau din picioare, Brega gesticula în semn de dirijor chiar în plenul ședinței Parlamentului. Unii legislatori s-au amuzat copios.   

Vedeți mai jos imagini video și foto:

Protestul comuniștilor:



Deputații se amuză copios pe seama a ce se întâmplă în Parlament


Gheorghe Brega, deputat PL, dirijează protestul comuniștilor


Gheorghe Brega, deputat PL, dirijează protestul comuniștilor


Sursa: UNIMEDIA


Nadal - Del Potro, în prima semifinală de la Indian Wells

Nadal - Del Potro, în prima semifinală de la Indian Wells
Foto: Reuters

Favoritul numărul unu Rafael Nadal s-a calificat joi în semifinalele turneului Indian Wells, după un meci dificil în faţa jucătorului cu cel mai rapid serviciu din circuit, Ivo Karlovic. Spaniolul a avut nevoie de aproape două ore şi jumatate pentru "a-l doborâ" pe jucătorul de 2,08 metri şi îl va întâlni în semifinale pe argentinianul Juan Martin Del Potro, cel care a atins penultima fază a competiţiei după abandonul spaniolului Tommy Robredo. La feminin, a fost completat tabloul semifinalelor: Wozniacki-Sharapova şi Bartoli - Wickmayer.


Rafael Nadal (Spania) - Ivo Karlovic (Croaţia) 5-7, 6-1, 7-6(7)

Croatul Ivo Karlovic i-a dat bătăi de cap lui Rafa Nadal, în sferturile de finala de la Indian Wells. "A fost un meci incredibil de greu. Acesta a fost primul meci din acest turneu în care am simţit că pot pierde, chiar dacă joc bine. E greu să ai acest sentiment pe teren. Am pierdut un set în faţa lui Karlovic şi am fost sub presiune restul meciului. La tie-break am fost tensionat. Am avut un retur fantastic, dar nu mi-a intrat primul serviciu în teren", a declarat Nadal, citat de Reuters.

Karlovic, care în aceasta luna a doborât recordul celui mai rapid serviciu (251 km/h, la Cupa Davis), a reuşit 23 de aşi în faţa lui Nadal şi a fost dezamăgit de rezultatul întâlnirii: "Sunt puţin dezamăgit deoarece a fost un meci strâns. Rezultatul ar fi putut fi altul, favorabil mie. Nu a fost aşa. Per total sunt fericit, deoarece am avut o săptămână bună", a menţionat Karlovic, care în prezent este pe locul 238 ATP (a lipsit şase luni în 2010 din cauza unei accidentări).

Juan Martin Del Potro (Argentina) -  Tommy Robredo (Spania) - abandon Robredo

Celălalt sfert de finală de joi nu s-a disputat, spaniolul Tommy Robredo declarând forfăit înaintea meciului cu Juan Martin Del Potro, din cauza unei întideri la muşchii aductori. Argentinianul Del Potro va avea astfel o zi liberă în plus pentru a se pregăti pentru întâlnirea cu Nadal: "Sunt bucuros că am ajuns în semifinale. Cu Nadal am făcut meciuri frumoase până acum şi am două zile să mă pregătesc, să fiu în formă". 

 Maria Sharapova (Rusia) - Peng Shuai (China) 6-2, 5-7, 6-3

La feminin, Maria Sharapova a trebuit şi ea să muncească din greu pentru a-şi obţine biletul pentru semifinale, învingând-o în trei seturi pe chinezoaica Peng Shuai: "Sunt foarte fericită că am ajuns în semifinalele turneului. Am jucat bine în primul set şi jumătate, dar după am lăsat-o să reintre în joc. Adversara mea a avut câteva puncte bune, iar eu am început să fac prea multe greşeli. Cel mai important lucru este însă că am reuşit să revin, să mă concentrez şi să mă regrupez. Meciul nu se încheie decât dupa ultimul punct. Am fost foarte puternică şi acest lucru mă face fericită". 

Caroline Wozniacki (Danemarca) -  Victoria Azarenka (Belarus) 3-0 (abandon Azarenka)

Fost lider mondial, rusoaica Sharapova o va întâlni pe favorita numărul unu a turneului, Caroline Wozniacki. Daneza s-a calificat în semifinale după abandonul Victoriei Azarenka: "Victoria este una dintre cele mai bune prietene ale mele din tur şi nu a fost plăcut să o văd accidentată pe teren. Aş fi preferat să câştig în alt mod, dar acum sunt în semifinale şi mă bucur de acest lucru", a menţionat Wozniacki.

Program Indian Wells, vineri:

Sferturi de finala, masculin
[18] Richard Gasquet (Fraţta) - [3] Novak Djokovic (Serbia)
[12] Stanislas Wawrinka (Elveţia) - [2] Roger Federer (Elveţia)

Semifinale, feminin
[23] Yanina Wickmayer (Belgia) - [15] Marion Bartoli (Franţa)

Sursa: hotnews.ro


"Mesajele misterioase" din Chișinău au apărut și pe UNIMEDIA

Foto: UNIMEDIA

Mesajul panourilor misterioase apărute în Chișinău la începutul săptămânii au ajuns și pe Internet. Portalul de știri UNIMEDIA a primit și el o comandă publicitară în acest sens.


Campania a fost comandată de agenția de publicitate Aquarelle. "Este vorba de publicitate socială. Mai mult nu putem să vă spunem", au declarat reprezentanții firmei pentru portalul nostru de știri. Proprietarii companiei Interakt au decis să accepte contractul publicitar, deoarece nu vine în contradicție cu regulamentul intern. 

"Vrem drumuri mai bune. Vrem să ne mândrim cu orașul nostru. Mai puține vorbe și mai multe fapte". "Soluția?". Acestea sunt câteva din mesajele care pot fi citite pe billboard-urile apărute pe străzile din Chișinău la începutul săptămânii.

Deocamdată, cui aparțin aceste panouri publicitare, rămâne o necunoscută.



Sursa: UNIMEDIA


Indivizii mascaţi, care au atacat un grup de elevi, prinşi pe urme fierbinţi

Indivizii mascaţi, care au atacat un grup de elevi,  prinşi pe urme fierbinţi
Poză simbol
Foto: i.ziare-pe-net.ro

Patru indivizi mascaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 20 de ani, au intrat noaptea într-o odaie a căminului Şcolii de Meserii nr.15 din oraşul Cantemir, unde au atacat trei elevi, sustrăgând de la ei mai multe bunuri, printre care un telefon mobil, două boxe şi două flash carduri, informează serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne.


Potrivit sursei, infracţiunea a fost comisă în noaptea de 16 spre 17 martie curent, iar forţele de ordine au avut nevoie de mai puţin de o oră pentru a-i identifica şi reţine pe bănuiţi. Audiaţi de oamenii legii, aceştia au recunoscut fapta comisă, spunând că ideea de a comite acest atac tâlhăresc a venit spontan, motivând că erau în stare de ebrietate.

În acest caz, a fost iniţiată o cauză penală -  atac tâlhăresc. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi cei patru vor face de la 6 la 12 de ani de puşcărie.

UNIMEDIA precizează că de la începutul anului curent, poliţia a înregistrat 17 cazuri de tâlhărie, 9 din ele au fost descoperite. 

Sursa: UNIMEDIA


Apple, în fruntea preferinţelor pentru a cincea oară

Apple, în fruntea preferinţelor pentru a cincea oară

Potrivit constatărilor date publicităţii de către JD Power and Associates - 2011 U.S. Wireless Smartphone Customer Satisfaction Study, consumătorii sunt mai multumiţi de Apple iPhone decât de orice alt smartphone de pe piaţă. Apple a acumulat un rating de 795 din 1000 de puncte din punct de vedere al satisfacţiei clienţilor. Motorola şi HTC au ocupat locurile 2 si 3, cu un total de 763, respectiv 762 puncte, scrie smartnews.ri cu referire la news.com.


Aceasta nu este prima oara când Apple se clasează în fruntea clasamentului realizat de J.D. Power and Associates. Mai exact, acest ultim clasament marchează cel de-al cincilea an consecutiv în care Apple a depăşit celelalte smartphone-uri analizate. Cu toate acestea, clienţii au fost uşor mai puţin satisfactuţi de smartphone-ul Apple în acest an, comparativ cu 2010. În constatările J.D. Power and Associates din 2010, Apple a reuşit să obţină 800 din 1000 de puncte disponibile.

Apple nu a fost însă singurul care a marcat o scădere a gradului de mulţumire a consumatorilor comparativ cu anul trecut. Atât Motorola, cât şi HTC se confruntă cu această problemă. În anul 2010, cifrele arătau 791, respectiv 781 de puncte pentru cele două companii.

J.D. Power and Associates a declarat că respondenţii şi-au bazat opiniile pe "uşurinţa operării, sistemul de operare, design, opţiuni şi funcţionarea bateriei".

În afară de analizarea pieţei smartphone, J.D. Power and Associates a examinat, de asemenea, alte aspecte, constatând că preţul mediu al unui telefon mobil tradiţional a scăzut la aproximativ 73 dolari în 2011, comparativ cu 81 dolari în 2009.

Pe partea de software, J.D. Power and Associates a observat că aproximativ 66% dintre utilizatori au downloadat aplicaţii social-networking şi jocuri pentru smartphone-urile lor. Programele de călătorie şi aplicaţiile de divertisment au fost, de asemenea, populare în rândul utilizatorilor smartphone, un procent de 54, respectiv 53% declarând că au descărcat asemenea aplicaţii.

Un alt lucru interesant este faptul că deţinătorii unui smartphone care accesează reţele sociale prin intermediul dispozitivelor lor prezintă un grad mai mare de satisfacţie. Aceasta se traduce prin cele 783 de puncte acumulate din rândul acestor utilizatori, comparativ cu 761 de puncte acordate de către utilizatorii care nu accesează reţelele sociale de pe smartphone-urile lor.

Studiul J.D. Power and Associates se bazează pe chestionarea utilizatorilor a aproximativ 7300 smartphone-uri în perioada iulie - decembrie 2010.

Sursa: UNIMEDIA cu referile la smartnews.ro


ONU autorizează forţa în Libia: Franţa şi SUA se pregătesc să intervină militar

ONU autorizează forţa în Libia: Franţa şi SUA se pregătesc să intervină militar

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a aprobat joi impunerea unei zone de interdicţie de zbor deasupra Libiei şi a autorizat "toate măsurile necesare" pentru a-i proteja pe civili de atacurile forţelor lui Muammar Gaddafi, relatează agenţiile internaţionale de presă.


Votul de la New York a avut loc în condiţiile în care trupele loiale colonelului Gaddafi urmau să ia cu asalt în această noapte fieful rebeliunii Benghazi, al doilea oraş al ţării ca mărime. Rezoluţia a fost aprobată cu un scor de 10-0, cu cinci abţineri, inclusiv cele ale membrilor permanenţi Rusia şi China. Pe de altă parte, SUA, Franţa şi Marea Britanie au făcut presiuni pentru o aprobare rapidă. 

Textul rezoluţiei face apel la naţiuni să "implementeze o interdicţie a tuturor zborurilor în spaţiul aerian al Libiei pentru a-i proteja pe civili". De asemenea, autorizează statele membre ONU să întreprindă "toate măsurile necesare /.../ pentru a-i proteja pe civili şi zonele populate de civili din Libia, inclusiv Benghazi, fiind exclusă însă o forţă de ocupare străină de orice formă pe teritoriul libian". 

Premierul francez Francois Fillon a afirmat că, în cazul în care rezoluţia va fi aprobată, Franţa va sprijini o acţiune militară împotriva lui Gaddafi în orele următoare. SUA au anunţat că se pregătesc de acţiune, iar mai multe naţiuni arabe sunt aşteptate să îşi ofere sprijinul. 

În ceea ce-l priveşte, Gaddafi a anunţat puţin mai devreme că va lansa un asalt final asupra Benghazi şi că va zdrobi rebeliunea, în contextul în care trupele sale avansau spre oraş. Într-un interviu acordat joi serviciului public portughez Radiotelevisao Portuguesa, Gaddafi a subliniat că respinge orice ameninţări ale ONU. "Consiliul de Securitate al ONU nu are niciun mandat", a spus el. "Noi nu le recunoaştem rezoluţiile", a adăugat colonelul. El a avertizat că orice acţiune militară va fi considerată drept "colonizare fără nicio justificare'"şi va fi urmată de "repercusiuni grave".

Sursa: agerpres.ro


Economia Moldovei va resimţi cutremurul din Japonia

Economia Moldovei va resimţi cutremurul din Japonia
Valeriu Lazăr, Ministru al Economiei
Foto: UNIMEDIA

Economia Republicii Moldova va avea de suferit în urma dezastrelor prin care trece Japonia. Aceasta, pentru că ţara noastră nu va mai primi finanţările promise din partea Guvernului nipon, declară ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, citat de Publika TV


Această situaţie va fi şi mai greu de suportat, dacă luăm în vedere că, din momentul stabilirii relaţiilor diplomatice dintre RM şi Japonia, ţara noastră a fost asistată financiar de către Japonia cu circa 120,9 mil. dolari SUA, dintre care mai mult de jumătate au fost finanţări nerambursabile. 

Ministrul Agriculturii Vasile Bumacov susţine că din cauza dezastrului, va trebui să identifice parteneri noi pentru a construi o piaţă angro la periferia Capitalei. Ministrul spune că Japonia a fost lovită de tsunami tocmai în momentul în care un oficial nipon a promis că ţara sa va ajuta Moldova cu 50 de milioane de dolari pentru a construi piaţa.

Menţionăm că în anul 2010, Republica Moldova a exportat în Japonia produse în valoarea de 412,4 mii dolari SUA, iar valoarea importurilor din această ţară s-a ridicat la 34,39 milioane dolari SUA.

Sursa: UNIMEDIA


Ineficienţa analiştilor politici moldoveni

Ineficienţa analiştilor politici moldoveni
Foto: andreewmd.wordpress.com

O meserie care mă intrigă de mai mulţi ani este cea de analist politic. Şi aşa cum pe scena politica moldovenească dansuri sunt de toate tipurile, aceştia par a avea mereu de lucru. Urmărind recent o emisiune despre alegerile locale din vară, la care erau invitaţi 3 analişti politici, am înteles ineficienţa clară a acestora.


Şi toate astea nu pentru că predicţiile lor nu se adeveresc niciodată, nu pentru că o dau în bară de cele mai multe ori filosofînd în excess şi nici pentru că fac lobby ieftin şi nereuşit în favoarea anumitor actori politici.

Probabil marea problemă e că opiniile acestora diferă prea mult.

Continuare pe blogul lui Andrei Fornea... 

sursa: Unimedia

5 fructe pentru întărirea sistemului imunitar

5 fructe pentru întărirea sistemului imunitar
Foto: drchadedwards.com

Iarna ne-a lăsat sistemul imunitar slăbit. El este cel mai important mecanism cu ajutorul căruia ne apărăm de agenţii patogeni nocivi şi luptăm împotriva bolilor în mod natural.  Dr. Luigi Gratton, membru în "Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc" derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din Los Angeles (UCLA) enumeră câteva alimente care ne ajută să ne întărim sistemul imunitar pentru a-l pregăti de trecerea la primăvară.


Afinele sunt unele din cele mai sănătoase fructe. Ele conţin antioxidanţi numiţi antocianidine, care previn acţiunea radicalilor liberi de la nivelul matricei celulelor de colagen, prevenind lezarea ţesuturile care poate provoca cataracta, glaucomul, varicele, hemoroizii, afecţiunile cardiovasculare şi cancerul. Antocianina, pigmentul roşu-albastru din afine, îmbunătăţeşte integritatea structurii venelor, dar şi întregul sistem vascular.

Smochinele sunt o sursă naturală de minerale, dintre care cele mai importante sunt fierul, potasiul, fosforul, calciul, magneziul, cuprul şi sulful. Doza de potasiu (element de bază pentru sănătatea inimii şi pentru controlul hipertensiunii arteriale) depăşeşte 400 mg în smochinele uscate. 

Rodiile nu au un conţinut foarte bogat în vitamina C, din contră, acesta este chiar mai mic decât al citricelor, dar suficient pentru a asigura cel puţin jumătate din necesarul zilnic al acestei vitamine pentru un adult. Consumul regulat al acestor fructe asigură o rezistenţă sporită a organismului la infecţii. Sucul de rodii cu conţinut crescut în polifenoli reduce riscul de accidente cardiovasculare. Consumul de rodii scade tensiunea arterială, are un efect antiinflamator şi scade riscul apariţiei aterosclerozei.

Merele constituie cea mai importantă sursă de pectină, o fibră naturală care are multe efecte benefice asupra sănătăţii. Merele scad nivelul colesterolului, previn cancerul de plămâni şi afecţiunile cardiace, protejează organismul de virusul gripei. De asemenea, merele reglează glicemia (fiind indicat diabeticilor), are proprietăţi antiinflamatorii, antibacteriene şi conţin o cantitate importantă de antioxidanţi care ajută la detoxifierea organismului şi întărirea imunităţii.

Perele 
ascund sub coaja parfumată resurse bogate de fibre, vitamina A, B1, B2, C, K, potasiu, magneziu, sodiu, calciu, fier, fosfor, cupru, iod şi o cantitate neglijabilă de grăsimi. Atât cuprul, cât şi vitamina C au acţiune antioxidantă care protejează celulele de nocivitatea radicalilor liberi. Vitamina C stimulează celulele în lupta împotriva infecţiilor, ucide bacteriile şi viruşii.

Sursa: eva.ro


(video) Prins în flagrant în timp ce fura cablu de internet

(video) Prins în flagrant în timp ce fura cablu de internet

Un tânăr de 20 de ani din Capitală a fost reţinut de către poliţie fiind suspectat că a furat cablu folosit la reţeaua de internet din mai multe blocuri sectorului Ciocana. Potrivit oamenilor legii, suspectul ar fi furat peste 2 km de cablu din 4 blocuri locative, care a pricinuit pagube materiale în valoare de peste 7 000 lei.


Serviciul de presă al Comisariatului general de poliţie, făptaşul a fost prins în flagrant delict în timp ce sustrăgea 300 m de cablu dintr-un bloc locativ din strada Ginta Latină. În cadrul anchetei, bănuitul a descris cu amănunte câţi metri de cablu a furat şi ce urma să facă cu el. Potrivit spuselor bănuitului, acesta după ce sustrăgea cablul mergea în pădure unde îi dădea foc, ulterior sârma din cupru o realiza la fier uzat. De obicei tânărul activa pe timp de noapte, între orele 12.00 – 02.00.

Acum tânărul este cercetat penal pentru furt şi riscă să fie pedepsit cu amendă în mărime 6 000 până la 20 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, ori închisoare de pînă la 4 ani.



Sursa: UNIMEDIA


(foto) Accident rutier între o Skoda și un Audi

(foto) Accident rutier între o Skoda și un Audi
Foto: vizitator UNIMEDIA

Un accident rutier între două autoturisme s-a produs astăzi în Centrul Capitalei între două autoturisme. Incidentul a avut loc la intersecția străzilor G. Bănulescu-Bodoni și M. Kogălniceanu în jurul orei 08.00 dimineața.


Vedeți mai jos fotografii expediate la redacția UNIMEDIA de către vizitatori:
















Sursa: UNIMEDIA


Nivelul radiaţilor din Japonia scade

Nivelul radiaţilor din Japonia scade
Foto: realitatea.net

După mai multe zile sub ameninţarea unui noi dezastru, specialiştii japonezi par să fi avut prima victorie în lupta cu centrala nucleară de la Fukushima. Ei au reuşit să conecteze reactorul 2 la reţeaua energetică, ceea ce va permite punerea în funcţiune a pompelor de răcire. Nivelul radiaţiilor a început să scadă după operaţiunea de răcire cu apă a reactorului 3, scrie realitatea.net


Autorităţile nipone anunţă prima victorie. Acestea au reconectat la energie reactorul 2 ceea ce va ajuta pompele de răcire să îşi facă treaba. Se speră ca până duminică acelaşi lucru să se întâmple la reactoarele 3,4,5, 6 ceea ce va diminua foarte mult pericolul unor noi emanaţii de radiaţii în zona centralei.

Pompierii din Tokio s-au alăturat eforturilor. Astfel vineri dimineaţa 30 de autospeciale şi 140 de pompieri s-au alăturat echipelor de la Fukushima.

Foarte mulţi oameni încercă, în continuare, să plece din Japonia. Autorităţile fac apel la cetăţeni să nu se sperie pentru că nivelul radiaţilor a scăzut foarte mult şi pot rămâne în siguranţă în Japonia.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a confirmat că situaţia de la centrala nucleară Fukushima este stabilă.

Sursa: RealitateaTV


Liga Europa: Liverpool şi Manchester City au fost eliminate! Vezi toate rezultatele!

Liga Europa: Liverpool şi Manchester City au fost eliminate! Vezi toate rezultatele!
Foto: uefa.com

Joi s-au disputat partidele contând pentru manşa retur a optimilor de finală din Europa League.  S-au calificat în sferturi Benfica, Dinamo Kiev, Twente,  Spartak Moscova, FC Porto, PSV, Villareal şi Braga.


Manchester City, cel mai bogat club de fotbal din Anglia, şi Zenit Sankt Petersburg, câştigătoarea din 2008 a Cupei UEFA, şi-au încheiat parcursul continental încă din faza optimilor Ligii Europa. Ambele au obţinut victorii, dar la diferenţe de scor insuficiente pentru a obţine calificarea. 

Pe City of Manchester eroul negativ a fost Mario Balloteli. În minutul 26 mingea de gol a lui Micah Richards l-a lovit în spate şi a trecut peste bară, iar zece minute mai târziu italianul a avut o intrare necontrolată la Popov şi a primit cartonaşul roşu. Deşi rămasă în zece, Manchester City a avut puterea să înscrie, în minutul 39, la şutul sârbului Kolarov. A fost însă singurul gol al meciului, iar Dinamo Kiev a obţinut dreptul de a juca în sferturi.

Într-un alt joc, Zenit Sankt Petersburg a obţinut o victorie mai concludentă decât City, 2 la 0 cu Twente, şi tot n-a reuşit să se califice. În schimb, Spartak Moscova a eliminat-o pe Ajax Amsterdam cu scorul general de 4 la 0, după ce a învins cu 3-0 în capitala Rusiei.

 

Iată programul complet:
 

ora 22.05:
FC Porto - ŢSKA Moscova 2-0 (Hulk 1, Guarin 24)(1-0)
Rangers - PSV 0-1  (Lens 35)(0-0)
Villarreal - Leverkusen 2-0 (Cazorla 33, Rossi51)(3-2)
Liverpool - Braga 0-0(0-1)

ora 20.00:

Spartak Moscova - Ajax  3 - 0 (Kombarov 21,Weilliton 30, Alex 54) (în tur 1-0)


PSG - Benfica 1-1 (Bodmer 35 /Gaitan 27)(1-2)

Manchester City - Dinamo Kiev 1-0  (Kolarov 39)(0-2)

*Balotteli a fost eliminat în minutul 36, după un fault dur


Zenit - Twente 2-0 (Shirokov 13, Kerzhakov 37) (0-3)

Top 5 mașini mai proaste decât predecesoarele lor

Top 5 mașini mai proaste decât predecesoarele lor
Foto: masini.ro

Conform clasamentului întocmit de COnsumer Reports, va prezentăm topul celor cinci autoturisme care sunt considerate ca fiind sub nivelul celor pe care le-au înlocuit.


În raportul anual întocmit de Consumer Reports, secțiunea automobile, sunt cuprinse toate mașinile existente pe piață. Și este normal să credem că un produs de ultima generație este mai fiabil, sau mai bun decât cel precedent. Iată însa că nu este tocmai așa. Consmuer reports indică șase modele de ultima generație care au primit punctaje substanțial mai mici decât predecesoarele lor.

În vârful topului negativ se află Volkswagen Jetta, o mașină care a întâmpinat o mulțime de critici din partea mass-mediei, odată cu lansarea modelului redesenat, adică de pe la mijlocul anului 2010. Critici în mare parte ignorate, dacă e să luam în calcul cifrele de vânzări ale modelului, care se afla într-o continuă creștere.

Următoarele modele care se situeaza sub predecesoarele lor sunt Honda Odyssey, Toyota 4Runner, Toyota Sienna, Mercedes-Benz E350 și BMW X5.

Consumer Reports indică însă un amănunt demn de luat în seamă. Faptul că aceste modele nu au întrunit un anume număr de puncte, nu le transformă în epave. De aceea, cităm: ”unele modele, precum Honda Odyssey, Mercedes-Benz E350 și Toyota Sienna, sunt în continuare mașini foarte bune, pe care le recomandăm. Însa ele nu se mai ridică la standardele impuse și stabilite de generațiile anterioare ale modelelor în cauză. Altele însa, precum BMW X5, Toyota 4Runner și Volkswagen Jetta sunt niște mari dezamăgiri.

Sursa: Masini.ro


Japonia: BMW şi VW îşi evacuază angajaţii, Toyota şi Nissan repornesc producţia

Japonia: BMW şi VW îşi evacuază angajaţii, Toyota şi Nissan repornesc producţia

În urma dezastrului de vineri, activitatea multor producători care activau în Japonia a fost perturbată serios. Nemţii de la BMW şi Volkswagen au decis să-şi evacueze angajaţii din Japonia. Astfel, cei de laVolkswagen şi-au adus înapoi în Germania 30 din cei 40 de angajaţi pe care îi repartizase departamentului de vânzări. Între timp, cei de la BMW le-au oferit angajaţilor din Germania care erau repartizaţi în Japonia să se întoarcă acasă, iar 50 dintre aceştia au optat deja pentru această opţiune.


Fabricile unor constructori precum Suzuki, Honda şi Mazda au rămas închise. Cei de la Suzuki au anunţat că îşi vor păstra închise toate facilităţile din Japonia până pe 21 martie 2011. Între timp, cei de la Nissan se pregătesc să redeschidă uzina de la Kyushu începână de astăzi şi să producă în limita stocurilor de piese. Omologii lor de la Toyota au anunţat că îşi vor reporni producţia de luni.

Mitsubishi nu a stat pe gânduri şi a repornit producţia la cele trei fabrici ale sale din zona centrală şi de Vest a Japoniei. Cele trei fabrici vor produce automobile după programul normal cel puţin până joi, după care volumele vor fi reduse în lipsa componentelor pe care să le monteze pe automobile. Această problemă este cauzată de furnizorii de piese din Japonia care nu mai pot fi contactaţi.

(grafic) Cursul valutar oficial MDL/EUR înregistrează un nou salt

(grafic) Cursul valutar oficial MDL/EUR înregistrează un nou salt
Foto: UNIMEDIA

Pentru astăzi, 18 martie 2011, cursul valutar oficial leu/euro anunţat de BNM este de 16,8341 MDL/EUR. De la începutul anului, leul s-a ieftinit cu circa 73 bani. Un nivel atât de înalt al cursului MDL/EUR nu a fost atestat din aprilie anul trecut. Vezi în continuare cursurile valutare plasate de către unele bănci pe site-urile lor oficiale. 


Cursul oficial MDL/USD stabilit pentru astăzi este de 12,0101. Astfel, în raport cu valuta americană, moneda naţională s-a ieftinit cu 5,83 bani faţă de ieri, iar faţă de începutul anului, s-a scumpit cu 14,38 bani. Potrivit experţilor, deprecierea leului moldovenesc este cauzată de cotaţiile de pe piaţa valutară internaţională.

Amintim că rata medie oficială de schimb MDL/USD în februarie 2011 a constituit 12,0081, iar cursul MDL/EUR - 16,3959. În ianuarie 2011, rata de schimb a monedei naţionale în raport cu principalele valute internaţionale a constituit 12,2194 MDL/USD şi respectiv 16,3266 MDL/EUR.

Menţionăm că, potrivit declaraţiei guvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu, piaţa valutară din RM a intrat în echilibru şi nu este necesar să se facă intervenţii majore din partea Băncii Naţionale. Dorin Drăguţanu exclude posibilitatea că echilibrul pieţei valutare ar putea fi afectat de speculatori.



Sursa: UNIMEDIA


Paris Hilton, Demi Lovato şi Sandra Bullock au donat câte un milion de dolari victimelor din Japonia

Paris Hilton, Demi Lovato şi Sandra Bullock au donat câte un milion de dolari victimelor din Japonia
Colaj: UNIMEDIA

Celebra actriță Sandra Bullock a repetat gestul făcut anul trecut pentru sinistraţii din Haiti şi a donat un milion de dolari pentru victemele dezastrului produs în nord-estul Japoniei. La fel ca şi moştenitoarea imperiului Hilton, controversata Paris care a donat la rândul ei un milion de dolari poporului nipon, relatează libertatea.ro.


Paris Jilton şi Sandra Bullock nu este însă sigura vedetă care a donat bani victimelor din Japonia. Demi Lovato a ajutat și ea cu un milion de dolari. Lady Gaga a scos la vânzare brățări cu 5 dolari, iar banii vor fi trimiși japonezilor. Katy Perry,  Clint Eastwood și Charlie Sheen au contribuit și ei la ajutorarea persoanelor afectate de cutremur și tsunami.

UNIMEDIA precizează că în urma seismului din 11 martie care a avut o magnitudine de 8,9 pe scara Richter, urmat de un tsunami,  6.539 de persoane au decedat şi alte 8.606 de persoane sunt date dispărute. Acest bilanţ ar urma însă să mai crească pentru că numărul persoanelor dispărute identificate este de 10.354, existând puţine şanse de a mai găsi supravieţuitori, a precizat poliţia.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Comuniștii declară că sunt susținuți de europeni și cer modificarea Codului Electoral

joi, 17 martie 2011

(video) Comuniștii declară că sunt susținuți de europeni și cer modificarea Codului Electoral
Sergiu Sîrbu, jurist PCRM
Foto: UNIMEDIA

Comisia de la Veneţia a criticat modificările operate la Codul Electoral în 2010 şi a recomandat autorităţilor de la Chişinău să avizeze proiectele de lege înainte ca acestea să fie promulgare. Cel puţin aşa declară deputatul comunist, Sergiu Sârbu, care afirmă că anume din aceste considerente fracţiunea PCRM din Parlament insistă asupra revenirii la unele prevederi ale precedentul Codul Electoral. 

"Noi ieri am avut o întrevedere cu experţii din cadrul Consiliului Europei, în cadrul căreia am discutat în primul rând legislaţia electorală. Comisia de la Veneţia a venit cu unele obiecţii serioase ce ţin de schimbarea procedurii de numire a membrilor Comisiei Electorale Centrale, redistribuirea mandatelor, votarea de către studenţi - proiecte care nu au fost avizate de către Comisia de la Veneţia", declară comunistul.


Sârbu susţine că practica a demostrat deficienţa acestor norme. "În cadrul alegerilor din noiembrie era practic imposibil de a controla votarea multiplă, inclusiv, a studenţilor care puteau să voteze la orice secţie", a specificat acesta.

Potrivit lui, experţii din cadrul Comisiei de la Veneţia au căzut de acord că formulă de redistribuire a mandatelor nu este echitabilă. "Această modalitate a fost serios criticată de către membrii APCE, care au remarcat că o astfel de modalitate în Consiliul Europei mai mult nu există", a subliniat deputatul.

UNIMEDIA amintește că până anul trecut, partidul care acumula cele mai multe procente în cadrul alegerilor parlamentare îi reveneau cele mai multe mandate după redistribuire. După modificările efectuate de AIE 1, tuturor partidelor, indiferent de scorul electoral, le revine același număr de mandate redistribuite.



Sursa: UNIMEDIA


Vremea se menţine rece

Vremea se menţine rece
Poză simbol
Foto: cuvinte.edline.eu/

După ce zilele trecute soarele ne-a dezmerdat cu temperaturi de până la +15°C, destul de ridicate pentru această perioadă, astăzi, 17 martie, vremea s-a răcit brusc, iar mercurul din termometre n-a urcat mai sus de +5°C.  Mâine temperaturile vor mai coborî, iar vremea va fi destul de instabilă.


Potrivit sinopticienilor, mai puţin vom avea parte de soare, vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie, îndeosebi seara, izolat cu transformare în lapoviţă. Local se vor semnala precipitaţii puternice. Maximele în republică vor fi de +4°C în Nord şi +9°C în Sud.

În Capitală vremea va fi posomorâtă, cerul va fi înnourat, iar temperatura aerului va fi de până al  +4°C.

Vântul va sufla din nord-est, izolat va prezenta intensificări de până la 15-18 m/s.

Sursa: UNIMEDIA


VEZI harta deplasării norului radioactiv, întocmită de ONU

VEZI harta deplasării norului radioactiv, întocmită de ONU

Norul radioactiv care s-ar putea produce la centrala nipona Fukushima se va deplasa cel mai probabil pe deasupra Oceanului Pacific, ajungand astazi deasupra insulelor Aleutine si maine seara deasupra Californiei, conform unei prognoze realizate de specialisti ONU, citati de ”New York Times”.


Potrivit expertilor, nivelul radiatiilor s-ar diminua pe parcurs si, in cel mai rau caz, va avea efecte foarte mici in Statele Unite.

Spre exemplu, norii radioactivi emanati de la Cernobil in 1986 au ajuns in Statele Unite dupa zece zile, nivelul radioactivitatii fiind la cote minime.

Prognoza este realizata de Organizatia Tratatului pentru Interzicerea Testelor Nucleare, subordonata Natiunilor Unite si avand sediul la Viena. Studiul nu ofera informatii despre actualul nivel al radiatiilor, ci doar despre posibilul traseu al unui eventual nor radioactiv.

Prognoza ia in considerare actualele informatii despre viteza si directia rafalelor de vant din Pacific.

uminica, Comisia de Reglementare din SUA daduse asigurari ca "nu se vor inregistra "efecte daunatoare sanatatii" din cauza norilor radioactivi provenind din Japonia, dat fiind ca cele doua tari sunt despartite de mii de kilometri.

Vezi aici harta animată.

Sursa: green-report.ro 

 


Sfecla s-a scumpit cu aproape 50%

Sfecla s-a scumpit cu aproape 50%
Foto: biosens.ro

La piaţa agricolă din Chişinău, preţul la sfecla de masă a înregistrat în această săptămână o creştere cu circa 50%, ajungând să coste în medie 7,5 lei/kg, comunică bursa agricolă AgraVista.


Creşterea preţurilor este cauzată de oferta mică de sfeclă pe piaţa autohtonă. Tendinţe de creştere a preţului la sfecla de masă sunt înregistrate şi în ţările vecine - Polonia, Ucraina şi Rusia.

La moment, producţia expusă spre comercializare este preponderent de origine autohtonă, dar spre comercializare sunt expuse şi cantităţi mari de producţie importată din Polonia.

Potrivit sursei citate, în această perioadă se atestă scumpirea tuturor legumelor şi aceasta, odată cu începerea postului mare. Conform analiştilor, preţurile la produsele alimentare se vor menţine ridicate în următoarele săptămâni.

Sursa: UNIMEDIA


Vinul roşu moldovenesc - ajutor pentru poporul nipon în luptă cu radiaţiile

Vinul roşu moldovenesc - ajutor pentru poporul nipon în luptă cu radiaţiile
Poză simbol
Foto: lovendal.net

Mai mulţi vinificatori din Republica Moldova au hotărât să întindă o mână de ajutor poporului nipon, care s-a pomenit în zona cu radiaţie sporită în urma cutremurului de săptămîna trecută. Astfel, 6 companii vinicole vor trimite Japoniei 28 de mii de sticle de vinuri roşii care au capacitatea să elimine radionuclizii din organism, informează Agenţia Infotag.


Potrivit specialiştilor, vinurile roşii moldoveneşti - Cabernet, Merlot, Cabernet-Sauvignon şi Cahor, conţin compuşi polifenolici importanţi, care inhibă şi opresc efectele distrugătoare ale radionuclizilor asupra organismului. Iar, în fosta URSS tuturor membrilor echipajelor submarinelor atomice li se ofereau vinuri roşii moldoveneşti Cabernet sau Cahor, care au drept scop „să minimalizeze efectele radiaţiei”.

Vinul va fi transportat În Japonia ci vaporul din Odesa, iar toate cheltuielele vor fi suportate de către vinificatorii moldoveni.

Sursa: UNIMEDIA


Zilele Basarabiei pe ambele maluri ale Prutului

Zilele Basarabiei pe ambele maluri ale Prutului
Foto: ICR

În perioada 24-29 martie 2011, pe cele două maluri ale Prutului vor avea loc manifestări culturale sub genericul Festivalul Zilele Basarabiei, menite sa marcheze 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara. Cu acest prilej, Istitutul Cultural Român organizează în data de 26 martie, la Ginta Latină, un concert intitulat „Cântece care ne-au însoțit istoria”. 


Concertul va fi susținut de Grigore Lese și Grupul Iza din Maramureș. În acest concert aniversar, Grigore Lese spune o poveste mai recentă, de câteva sute de ani, o relatare despre razboi, înstrainare, prizonierat, refugiere.

Programul continuă la Bălți pe 27 martie, cu spectacolul folcloric susținut de Margareta Clipa, Dinu Iancu Salajanu și grupul folcloric „Teleormanul”, acompaniați de orchestra „Mugurelul” din Chișinau, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri“.

Pe 29 martie, la Chișinau va avea loc spectacolul de poezie „Dor de Eminescu“, susținut de Ion Caramitru, cu acompaniamentul clarinetistului Aurelian-Octav Popa, eveniment organizat în parteneriat cu Universitatea „Alecu Russo“ din Bălți.

Sursa: UNIMEDIA


Situaţii dubioase în activitatea întreprinderilor de stat

Situaţii dubioase în activitatea întreprinderilor de stat
Foto: noi.md

Ministerul Economiei a solicitat întreprinderilor de stat, aflate în gestiune, prezentarea datelor cu privire la achiziţiile publice, serviciile de asigurare şi de consultanţă contractate. Aceasta, pentru că ar fi fost constatate anumite momente dubioase. „Auditul intern pe care îl vom porni săptămâna viitoare, va clarifica aceste momente şi, dacă va fi cazul, vom lua măsuri drastice”, a avertizat ministrul Economiei Valeriu Lazăr,comunică Serviciul de Presă al Ministerului.


Lazăr a îndemnat şi celelalte ministere să preia această iniţiativă pentru ca în curând să poată avea o opinie de ansamblu asupra situaţiei în care se află activele statului şi asupra eficienţei activităţii întreprinderilor de stat.

Ministerul Economiei a analizat datele cu privire la conturile bancare ale întreprinderilor cu capital de stat, pentru a verifica dacă nu există anumite concentrări dubioase de mijloace financiare şi la acest capitol. Astfel, la ora actuală 46% din totalul rulajelor întreprinderilor de stat au fost înregistrate pe conturile Băncii de Economii, câte 14% - pe conturile Moldinconbank şi Victoriabank, iar 8% pe conturile Moldova Agroindbank.

Amintim că la finele lunii februarie, a fost constatat fenomenul de „migraţie” a clienţilor, companii de stat, ai Băncii de Economii către alte bănci. Informaţia a fost confirmată ulterior de către secretarul de stat Victor Bodiu. Acesta a declarat că este posibil ca la baza acestui fenomen să stea doar un raţionament economic. Majoritatea analiştilor economici exclud o astfel de posibilitate.

Sursa: UNIMEDIA


Un ofițer de urmărire penală reținut în flagrant pentru corupere

Un ofițer de urmărire penală reținut în flagrant pentru corupere
Foto: stiri.com.ro

Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Comisariatului de poliţie raional Ialoveni a fost reținut pentru că ar fi extorcat de la o persoană 600 de dolari pentru a accepta spre examinare cererea de împăcare a rudei sale cu partea vătămată.


Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale, ruda petiţionarului era cercetată în cadrul unui dosar pornit pe faptul comiterii unor furturi.

La 12 martie 2011 în incinta biroului de serviciu din cadrul CPR Ialoveni, ofiţerul de urmărire penală a primit de la petiţionar 3000 lei, adică o parte din banii estorcaţi, iar peste trei zile – încă 4000 de lei, imediat fiind reţinut de oamenii legii.

În cadrul percheziţiei locului transmiterii banilor, în agenda ofiţerului de urmărire penală au fost depistaţi banii estorcaţi.

Sursa: UNIMEDIA


5 tipuri de femei cu care bărbaţii nu vor o relaţie

5 tipuri de femei cu care bărbaţii nu vor o relaţie

Și bărbații se gândesc mult până să se implice cu totul în relaţia cu o femeie, o vor analiza din cap până-n picioare pentru a se asigura că ea este cea mai bună alegere. Dacă vrei să ştii care sunt criteriile lor de selecţie, află că sunt cinci tipuri de femei cu care nu văd vreun viitor.


Iată cu ce tipuri de femei bărbații nu își imagineayă o relație pe termen lung:

Femeia pe care a prins-o cu minciuna: sigur minciuna este cel mai mare păcat pentru bărbaţi la începutul unei relaţii. Dacă te-a prins cu minciuna, şi vorbim de lucruri mărunte, nu neapărat de ceva serios precum infidelitatea, se va îndoi de credibilitatea ta.

Femeia care îl lasă doar pe el să plătească: poate că nu te va părăsi pentru că îl laşi pe el să plătească, mai ales dacă este mai orgolios din fire, dar cu siguranţă vei câştiga bile albe, dacă îţi achiţi partea ori de câte ori ieşiţi în oraş. Cu cât bărbatul respectiv este mai înstărit, cu atât îşi va dori să fie sigur că nu stai cu el pentru banii lui, până să îşi imagineze o relaţie serioasă cu tine.

Femeia care bea prea mult şi îl face de râs: bărbaţii n-au nimic împotrivă cu femeile care au băut un pic cam mult, dacă tot ce îşi doresc este o aventură. În cazul în care ieşiţi însă undeva ca şi cuplu, iar tu consumi alcool şi te înveseleşti peste măsură, va fi jenat de situaţie şi se va gândi de două ori înainte să te mai scoată în cercuri mai largi. 

Femeia care are prea mulţi amici bărbaţi: la începutul unei relaţii se va gândi că nu ai intenţii prea serioase, dacă te aude că diseară ieşi cu Mihai şi în weekend cu Alin. I se va părea ciudat că ieşi cu atâţia bărbaţi şi se va întreba ce loc ocupă el în viaţa ta şi dacă nu cumva e şi el doar unul dintre „amici”. În cazul în care ai doi, trei buni prieteni, asigură-te că le faci cunoştinţă cu iubitul tău din timp, dacă nu vrei să compromiţi relaţia voastră.

Femeia... modernă: în principiu bărbaţii au rămas la fel ca taţii noştri, deşi noi ne-am schimbat destul de tare faţă de mamele noastre. De aceea, este important pentru orice bărbat să vadă cu iubita poate jongla serviciul cu viaţa personală. Din păcate, unii bărbaţi sunt chiar intimidaţi de o femeie care munceşte 12 ore pe zi şi care nu concepe să gătească sau să-i calce cămăşile. Dacă eşti într-o relaţie cu un bărbat tradiţional, ai putea să-i evidenţiezi alte aspecte pozitive, cum ar fi că eşti independentă financiar.

Sursa: unica.ro


Sir Alex Ferguson, suspendat cinci etape şi amendat cu 30.000 de lire sterline

Sir Alex Ferguson, suspendat cinci etape şi amendat cu 30.000 de lire sterline

Declaraţiile făcute de Sir Alex Ferguson la adresa arbitrului Martin Atkinson la sfârşitul meciului Chelsea - Manchester United 2-1 au fost aspru pedepsite de federaţia engleză. Managerul „diavolilor” a fost suspendat pentru următoarele cinci etape şi a primit o amendă de 30.000 de lire sterline, relatează antena3.ro


„Orice echipă vrea un arbitraj corect, iar noi nu am avut asta. Trebuie s-o spun, când am văzut cine ne arbitrează, m-am temut de ce e mai rău”, a spus Ferguson la finalul partidei respective, nemulţumit de faptul că David Luiz nu a fost eliminat după faulturi dure la Javier Hernandez şi Wayne Rooney, dar şi pentru că Chelsea ar fi primit prea uşor penaltyul prin care londonezii au obţinut victoria.

Dacă suspendarea va rămâne în vigoare şi după apel, Sir Alex va lipsi la meciurile de campionat cu West Ham, Fulham, Everton şi Arsenal, precum şi la semifinala Cupei Angliei cu Manchester City. De asemenea, ar fi cea mai dură pedeapsă din istoria Premier League. În 2000, Arsene Wenger a fost suspendat 12 etape după ce l-a împins pe arbitrul de rezervă, însă pedeapsa a fost redusă ulterior la numai un meci.

În apărarea lui Ferguson a sărit chiar tehnicianul celor de la Chelsea, Carlo Ancelotti. „Părerea mea este că Ferguson a avut mereu un comportament corect şi consider că suspendarea de cinci meciuri este mult prea dură. Nu cred că există vreun motiv pentru această decizie, la fel cum nu cred că Manchester United va avea de suferit din cauza ei. Ştiu ce a declarat după meci, evident că nu a fost reacţia corectă, dar cinci etape sunt prea multe”, a declarat italianul.

Sursa: antena3.ro


Uniunea Europeană va fi observator în disputa comercială dintre Republica Moldova și Ucraina

Uniunea Europeană va fi observator în disputa comercială dintre Republica Moldova și Ucraina
Foto: stopthenorthamericanunion.com

Uniunea Europeană va monitoriza în calitate de observator disputa comercială dintre Republica Moldova și Ucraina cu privire la condiţiile discriminatorii de comercializare a băuturilor alcoolice moldoveneşti pe piaţa ucraineană, se spune într-o scrisoare de intenție din 14 martie, scrie Kommersant


Rata accizelor la divinurile moldovenești impuse de partea ucraineană este de două ori mai mare decât la cognac. "În calitate de exportator principal de băuturi alcoolice în Ucraina, UE este cointeresată în cooperarea comercială şi consideră că importuri semnificative din UE se află sub impactul negativ al măsurilor impuse de Ucraina față de Republica Moldova", se spune în scrisoarea reprezentantului permanent al UE la Organizația Mondială a Sănătății, Angelos Pangratis.

"Pentru a se implica formal în dispută este necesar acordul nostru, însă din partea noastră nu vom avea obiecții", a declarat o sursă din Ministerul de Dezvoltare Economică.

Republica Moldova propune organizarea unor audieri cu privire la problema dată pe 4 – 7 aprilie la Kiev sau Chişinău. Anterior, UE a monitorizat disputa privind colectarea de către Moldova a taxelor de mediu asupra importului produselor în recipiente de plastic şi ambalaje tetra-pack. Audierile vor avea loc pe 17 – 18 martie la Geneva.

Sursa: UNIMEDIA


(foto) Japonia nu pierde timpul, ei repară drumurile în 4 zile

(foto) Japonia nu pierde timpul, ei repară drumurile în 4 zile
Foto: realitatea.net

"Japonia nu pierde timpul!", este titlu unui post pe blogul lui Mark Gibbs de la FORBES. Jurnalistul se arată uimit că în numai patru zile de la cutremurul care a zguduit arhipelagul nipon şi a distrus mai multe drumuri, japonezii s-au mobilizat uimitor şi au reuşit să-l refacă. 


În prima fotografie, realizată la scurt timp după cutremurul din 11 martie 2011, se pot vedea drumurile rupte ca urmare a alunecărilor de teren provocate de seismul puternic. În a doua imagine, vedeţi cum au reuşit japonezii să repare drumul rupt şi să-l redea circulaţiei, chiar dacă parţial.



Set Top-Box: cutiuţa mileniului trei

Set Top-Box: cutiuţa mileniului trei
Foto: starnet.md

Vă puteţi imagina viaţa fără televizor? Probabil, că nu. Acest element al progresului a reuşit să pătrundă în fiecare locuinţă din Moldova şi deţine un loc important în informarea noastră. Într-adevăr, ce poate fi mai plăcut decât o seară petrecută cu familia în faţa micului ecran, urmărind un film artistic sau un show distractiv? Răspunsul la această întrebare îl oferă compania StarNet, care oferă un nou serviciu - StarNet Television.


„- Este vorba despre un nou model de televizoare?” „– Nu”. StarNet Television oferă clienţilor un mic dispozitiv – Set Top-Box, care conectat la reţeaua StarNet schimbă radical „faţa” şi „conţinutul” televiziunii. Este greu de crezut, dar această cutiuţă transformă televizorul obişnuit într-un adevărat asistent personal şi prieten al fiecărui membru din familie. Odată conectat, Set Top-Boxul oferă acces la un meniu interactiv cu servicii inovatoare: conectarea la Internet, verificarea poştei personale sau setarea statutului într-o reţea socială, accesul la ştiri, prognoza meteo, cursurile valutare, indicii bursieri, ghidul electronic al programelor, accesul la librăria digitală de filme şi desene animate şi multe alte posibilităţi.

Aveţi un televizor cu diagonala de un metru şi nu vă place cum sunt prezentate imaginile ? Cu StarNet Television aveţi peste 8 canale de definiţie înaltă, care sunt perfecte pentru televizorul şi ochiul Dumneavoastră – Discovery Showcase, National Geographic, Nat Geo Wild, Eurosport, Animal Planet, Travel Channel, Mezzo, My Zen şi Duck TV pentru cei mai mici.

Acum, fiecare membru din familie are contul său personal de acces la televizor, iar părinţii pot seta canalele pe care le pot viziona copiii lor. Set Top-Boxul oferă meniu în trei limbi: română, engleză şi rusă cu o gamă variată de culori ale interfeţei.

Cât de des Vi s-a întâmplat să uitaţi despre derularea unei sau altei emisiuni preferate? Cu StarNet Television puteţi cere de la Set Top-Box să Vă înştiinţeze despre începutul acesteia sau chiar să schimbe postul în momentul când se începe emisiunea pe care atât de mult doriţi s-o vizionaţi.

Cu StarNet Television consumatorul creează şi controlează televiziunea sa. Preţul abonamentului la serviciu este flexibil şi variază de la 5 lei pe lună până la 149 lei. Totul depinde de disponibilitatea de a fi într-un ritm cu modernizarea tehnologiilor. Dacă veţi procura Set Top-Box-ul, atunci veţi plăti maximum 49 (!) de lei pe lună pentru abonamentul la acest serviciu. Dacă nu doriţi să procuraţi Set Top-Boxul, aveţi posibilitatea să-l luaţi în arendă şi să-l utilizaţi timp de trei ani, achitând un preţ care variază între 60 şi 149 de  lei pentru un abonament.

StarNet promite multe surprize pentru clienţii săi: jocuri, posibilitatea înregistrării şi deplasării în timp prin emisiuni, cumpărarea canalelor preferate „la bucată” şi multe altele. Lumea StarNet Television este limitată doar de imaginaţia noastră.

Reprezentanţii StarNet vor fi bucuroşi să răspundă la toate întrebările Dumneavoastră la Centrele Vânzări StarNet şi la numărul de telefon 844444. Mai mult decât atât: specialiştii StarNet sunt gata să Vă viziteze la domiciliu pentru a semna contractul. Pentru a beneficia de acest serviciu apelaţi la numărul 845555.

Publicitate

sursa: Unimedia

(video) A început "curățenia" de Primăvară!

(video) A început
Foto: captura imagini video Youtube

Luni, 14 martie, Primăria Capitalei a dat startul curățeniei de primăvară. "Începe lunarul de amenajare şi salubrizare de primăvară, aşa cum facem de obicei, în fiecare an, în ajunul sărbătorilor de Paşti”, a declarat viceprimarul Vlad Coteţ, în cadrul şedinţei operative a Primăriei Chişinău. 

Funcționarul a menționat că se va purcede întâi de toate la salubrizarea străzilor şi trotuarelor, se va face ordine în parcuri şi în albiile râului Bîc, se vor curăţa copacii şi se vor lichida gunoiştile neautorizate. „Persoanele care vor fi depistate că aruncă sacoşe cu gunoi peste geam vor fi sancţionate”, a subliniat Coteţ.


Colac peste pupăză, curățenia anunțată de Primăria Chișinăului se poate desfășura sub diferite forme. O demonstrează imaginile video filmate de un vizitator UNIMEDIA astăzi, 17 martie, pe străzile Capitalei.

Vedeți mai jos cum decurge "curățenia" de Primăvară:



Sursa: UNIMEDIA


Ineficienţă scrie pe întreprinderile de stat. Lazăr: Privatizarea este iminentă!

Ineficienţă scrie pe întreprinderile de stat. Lazăr: Privatizarea este iminentă!
Valeriu Lazăr, Ministru al Economiei
Foto: UNIMEDIA

Doar 54% dintre întreprinderile de stat şi 39% din societăţi pe acţiuni cu capital de stat au înregistrat profit în anul 2009. „Calitatea managementului şi performanţele economice sunt sub orice critică”, este concluzia ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, enunţată în cadrul unei şedinţe de lucru ce a avut loc astăzi, 17 martie 2011, la Ministerul Economiei. 


Potrivit analizei eficienţei economice a întreprinderilor cu capital de stat, prezentată în cadrul şedinţei, patrimoniul acestor întreprinderi s-a decapitalizat cu 890 mln lei în 2009, iar veniturile din vânzări au înregistrat o scădere cu 6,4 miliarde lei. În plus, profitul net al acestora a înregistrat o scădere de 475 mln lei, iar datoriile creditoare au constituit 1 miliard de lei.

„Aceste rezultate nu sunt nici pe departe o consecinţă a crizei economice. Cea mai importantă problemă a patrimoniului statului este lipsa unui management eficient şi o continuă delapidare a acestuia, prin acţiuni neinspirate sau uneori, chiar vădit ilegale”, a menţionat Valeriu Lazăr. Ministrul susţine că deetatizarea activelor statului este iminentă, iar privatizarea lor se va face reieşind din criteriile de performanţă financiar-economică.

Amintim că Valeriu Lazăr declarase la începutul lunii februarie curent că în anul 2011, Guvernul Republicii Moldova va pune un accent deosebit pe procesul de privatizare a unor instituţii de stat, cum ar fi Moldtelecom, Air Moldova, Banca de Economii. Ministrul Economiei susţine că privatizarea acestor întreprinderi, precum şi a Reţelelor energetice de distribuţie (RED), va avea loc doar dacă se va constata că este necesar pentru eficienţa activităţii lor.

Sursa: UNIMEDIA


Macho moldovean și mister Wilde

Macho moldovean și mister Wilde
Foto: erizanu.cartier.md

Moldoveanul este un macho. Un adevărat macho. De mic copil. De când e cu muci-lumânărele care se preling pe locul viitoarelor mustăți. Și privește de la înălțimea unui metru și 30 de centimetri buburuza de pe glezna vacii din ocol. Își trage mucii-lumânărele de parcă ar trage în piept o lume întreagă. Și ca un adevărat macho hotărăște soarta buburuzei de pe glezna vacii. 


A fi sau a nu fi.

El decide.

Cu lumânărele și printre gleznele vacii moldoveanul crește mare. Are aceeași înverșunare și încredere pentru întrebarea hamletiană.

El decide. El este supremul. El este macho. În cămășuța lui cu „vârci” (dungi), cum spunea un macho-scriitor din anii 60. El e macho în ocolul lui. Femeia e o proastă. Asta e până ea ajunge în Italia și devine o doamnă. El e macho cel înțelept în biserica lui. Și mătușile care îl întrețin sunt niște babe. El este preotul-macho. Iisus este doar un Iisus, fiul Domnului. El este macho-politicianul. Supremul. Restul sunt curve, gay și proști. Curvele n-au cum să fie macho. Gay-ii n-au dreptul să fie macho. Proștii nu pot să fie macho.

Continuare pe blogul lui Gheorghe Erizanu... 

sursa: Unimedia

Urmărire ca-n filme la vamă! Și-au abandonat autoturismele cu marfă în valoare de 1 mln de lei

Urmărire ca-n filme la vamă! Și-au abandonat autoturismele cu marfă în valoare de 1 mln de lei
Foto: Serviciul Vamal

Două microbuze, înmatriculate în Călăraşi şi, respectiv Criuleni, la volanul cărora se aflau persoane necunoscute au fost urmărite de echipajele mobile ale Serviciului Vamal, la ieşirea din orașul Căuşeni. Șoferii autoturismelor au ignorat semnalul sonor și girofar al vameșilor, au abandonat autoturismele şi au dispărut de la faţa locului.


Potrivit centrului de presă al Serviciului Vamal, la momentul percheziţiei, în compartimentele marfare ale unităților de transport au fost depistate mai multe colete cu mărfuri de larg consum de diferite mărimi şi dimensiuni. Verificarea în detaliu a stabilit prezenţa a diferitor denumiri de mărfuri, de la încălţăminte şi cosmetică, până la îmbrăcăminte şi utilaj electrocasnic. Loturile de mărfuri examinate au fost estimate la valoarea aproximativă de 979 660 mii lei.

Ulterior s-a dovedit, că mărfurile erau transportate ilicit prin eludarea controlului vamal şi introduse pe teritoriul vamal al Republicii Moldova prin ocolirea posturilor vamale.

Până la moment, conducătorii unităţilor de transport nu au fost de găsit, marfa nu a fost revendicată de nimeni, nici autoturismele.

Pe marginea cazului a fost intentat un dosar penal. 



Sursa: UNIMEDIA


Republica Moldova este a 86-a cea mai curată țară din lume

Republica Moldova este a 86-a cea mai curată țară din lume
Foto: amazon.com

Republica Moldova este a 86-a cea mai curată țară din lume, potrivit Indicelui de performanţă a mediului (Environmental Performance Index, EPI) pentru anul 2010, aflată între Vietnam (locul 85) și Ucraina (locul 87). Țara noastră a obținut un scor de 58.8 de puncte, în timp ce ce media eurpeană este de 71.1, iar un scor de 100 de puncte este perfect. 


EPI, conceput de Universitatile Yale și Columbia, se calculează pe baza a 25 de indicatori, care se referă la influenţa mediului asupra sănătăţii publice, calitatea apei si a aerului, emisiile de gaze cu efect de sera, impactul mediului asupra sănătății populației, vitalitatea ecosistemului, etc. Indicatorii arată cât de aproape sunt statele să atingă obiectivele politicilor de mediu. Cel mai bine Republica Moldova stă la capitole împădurire și agricultură.

Cel mai prost scor îl avem la capitolul biodiversitate (12.6) și în cazul emisiilor de dioxid de carbon în procesul generării de electricitate, de numai 13,3 puncte.

Şase state din primele 10 cu cele mai bune măsuri ecologice sunt cele europene. În ciuda exploziei vulcanului Eyjafjallajokull, Islanda este considerată cea mai curată țară din lume, având un scor de 93,5 puncte. Aceasta este urmată de Elveția, Costa Rica și Suedia.

România s-a poziționat pe locul 45, Rusia pe locul 69, iar Ucraina pe locul 87. În coada listei se află Mauritania (161), Republica Centrafricană (162) și Sierra Leone (163).

Sursa: UNIMEDIA