Prevenirea inundaţiilor – o chestiune prioritară pe agenda autorităţilor

vineri, 23 iulie 2010

Prevenirea inundaţiilor – o chestiune prioritară pe agenda autorităţilor
Foto: UNIMEDIA

Strategia naţională de gestionare a fondului apelor şi de protecţie împotriva inundaţiilor, precum şi proiectul transfrontalier de colaborare între România, Republica Moldova şi Ucraina au fost principalele subiecte discutate în cadrul  şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, care a avut loc astăzi, 23 iulie, cu participarea preşedintelui interimar Mihai Ghimpu şi premierului Vlad Filat.


Potrivit premierului, în cadrul discuţiilor a fost întocmit un plan de acţiuni ce urmează a fi îndeplinit. „Experţii au fost solicitaţi să vină cu soluţii viabile de prevenire a inundaţiilor, din păcate nimeni nu poate spune din timp când vor fi ploi”, a concretizat Vlad Filat.

„Pe lângă elaborarea Strategiei naţionale şi a proiectului transfrontalier, ar fi trebuit de revăzut legislaţia în vigoare – în zonele cu risc sporit să nu fie alocate terenuri pentru construcţia caselor”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Pagubele produse de inundaţii vor fi estimate de către experţi după retragerea apelor.

UNIMEDIA amintește că în urma ruperii barajului din Nemțeni 4 localități au fost înecate, 2 persoane decedate, 2475 de sinistraţi, 1105 case deteriorate și 4100 ha de semănături inundate.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: