Filat: Partenerul meu de dialog este Vladimir Putin, pe Onișcenko să-l comenteze medicul sanitar al Moldovei

joi, 22 iulie 2010

Filat: Partenerul meu de dialog este Vladimir Putin, pe Onișcenko să-l comenteze medicul sanitar al Moldovei
Foto: government.ru

Partenerul meu de dialog din Federația Rusă este prim-ministrul rus, Vladimir Putin. Pe medicul sanitar al Federației Ruse să-l comenteze medicul sanitar al Moldovei. Declarația aparține lui Vlad Filat, premierul țării, lansată în cadrul emisiunii Politica în direct de la Moldova1.

Potrivit sursei, R. Moldova face toate eforturile pentru a stabili un mecanism clar de certificare a vinurilor pentru ca să nu mai apară astfel de situații. "Încă avem o problema la acest capitol", a conchis Filat.


Rugat de moderatoarea emisiunii să comenteze acuzațiile de pe blogul deputatului comunist, Igor Dodon, precum că Guvernul ar fi gestionat prost situația inundațiilor, șeful executivului a spus: "În timpul inundațiilor din 2008, fostul premier a fost în vizită care a durat 5 minute în sud și 5 minute la nord. Exact la fel și acest cetățean, care am înțeles că este și blogger. După situația din 2008, ar fi trebuit să lase un proiect, un plan de acțiune de redresare a situației, dar nu am găsit nimic. Deci, nu sunt ei în măsură să critice acțiunile noastre".

Referindu-se la ajutorul României în lichidarea consecințelor inundațiilor, prim-ministrul R. Moldova a declarat că acesta se încadrează în cele 100 milioane de euro (25 milioane euro prima tranșă) oferit de statul român și că din acești bani vor fi construite casele sinistraților, "atât câte vor fi nevoie".

UNIMEDIA amintește că Igor Dodon l-a acuzat pe blogul său pe Vlad Filat de gestionare foarte proastă a situației. "Tot aşa cum au trecut fără mari emoţii peste tragedia făcută cu propriile mâini la 7 aprilie, şi au ştiut să dea vina pe alţii, liberal-democraţii se pare că vor trece la fel de uşor, fără mustrări de conştiinţă, şi peste tragedia din vara acestui an. Pentru ei, “asumarea responsabilităţilor” nu înseamnă şi asumarea răspunderii pentru poznele făcute. Asta nu face parte din jocul lor politic", scria Dodon pe blogul său.

sursa: Unimedia

0 Comments: