Mercedes va lansa cutia de viteze automata cu 9 rapoarte

sâmbătă, 24 iulie 2010

Mercedes va lansa cutia de viteze automata cu 9 rapoarte
Foto: stiriauto.ro

Ceea ce acum un deceniu parea aproape SF, iata ca este pe cale sa se realizeze: o cutie de viteze cu noua rapoarte. Evident, intrebarea fireasca este: cu ce este mai buna, si daca merita efortul, financiar dar si uman.


Totusi, daca cei de la Mercedes au decis ca merita, au facut-o, mai mult ca sigur, in urma unor studii de piata aprofundate. Conform unui raport recent, cei de la Mercedes dezvolta o cutie de viteze cu nu mai putin de noua rapoarte.

Botezata 9G-Tronic, cutia de viteze va reduce consumul de carburant, dar si nivelu emisiilor de dioxid de carbon, fata de vechiul model, 7G-Tronic. 

Noua transmisie va fi montata, pe scara larga la modelele Mercedes, cel mai probabil incepand cu anul 2012. Cu sigurnata, modelul ales pentru premiera va fi faceliftul navei amiral, Mercedes Clasa S. 

Mai mult de 9 nu se poate

Si ca sa atraga atentia consumatorilor sa nu mai astepte altceva pe viitor, Mercedes afirma ca din punct de vedere tehnic mai mult de noua viteze nu ai cum sa obtii. Cel putin in momentul de fata. 

Mai mult, conform studiilor efectuate de constructorul german, clientii marcii nu ar accepta o transmisie cu 10 viteze. Mercedes a omis sa si argumenteze de ce anume soferii s-ar simti intimidati de o posibila cutie cu 10 viteze. 

Revenind la vechea generatie de transmisii automate de la Mercedes, cutia 7G-Tronic, cu sapte rapoarte, a fost introdusa in anul 2003. 

In prezent, aceasta „minune” a tehnicii de la inceputul anilor 2000, a fost depasita de transmisiile marca ZF cu 8 rapoarte, montate pe automobilele BMW si Audi.


0 Comments: