Cel mai frumos oraș de pe planetă

joi, 21 aprilie 2011

Cel mai frumos oraș de pe planetă

Degrabă e sărbătoare, prin urmare să scriem despre lucruri frumoase. Să lăsăm sloganele furate într-o parte, la fel și Mitropoliile extremiste, aroganța candidaților, neputința lor de a înțelege poporul, jocurile politice și toate astea. Eu ar trebui să îi iert, că săptămâna asta se iartă. 

Eu o să revin la o idee scrisă ceva mai demult. O idee tare frumoasă. Gânduri pe care le are fiecare din noi, pentru că noi vrem să trăim într-un loc frumos. Noi ne-am săturat să facem locul frumos, noi vrem și locul să ne înfrumusețeze.


Este dificil de a scrie mai bine decât a fost scris deja, dar să încerc să nu repet. Eu vreau orașul meu să fie autosuficient, eu vreau să fie cultură pe străzi, prin centrul capitalei să umbli liber, iar în loc de magazine să fie cafenele. Iarna pe geamuri să fie beculețe și ornamente, iar vara să aibă terase zgomotoase cu muzică bună. Eu vreau un brad frumos de Revelion, vreau să fac poze la el. Eu vreau să aleg spectacolele, pentru că ele o să fie prea multe și bune. Eu vreau ca atunci când mă duc la teatru să nu am sentimentul de jale când mă uit la actori, la scaune, la decorații sau la pod.

Eu nu vreau clădiri de oficii din sticlă, eu vreau palatele, teatrele și operele să arate impunător. Nu, lor nu le trebuie istorii milenare, plăcuțe cu nume notorii de arhitecți, lor le trebuie grijă și respect.

Continuare pe blogul Vladei Ciobanu... 

sursa: Unimedia

Moldova ascultă de FMI: Interdicţia exportului de grâu va fi anulată

Moldova ascultă de FMI: Interdicţia exportului de grâu va fi anulată
Foto: flux.md

Până la sfârşitul lunii aprilie 2011, Guvernul RM intenţionează să anuleze interdicţia de export impusă anterior pentru grâu. În acest sens, ţara noastră şi-a asumat angajamentul faţă de Fondul Monetar Internaţional că nu va mai impune noi interdicţii la export şi alte bariere tarifare şi non-tarifare în calea comerţului.


Până la finele lunii mai 2011, Guvernul RM este obligat de asemenea, să identifice barierele tarifare şi non-tarifare existente la moment în desfăşurarea tranzacţiilor comerciale şi care nu corespund cu angajamentele ţării noastre faţă de Organizaţia Mondială a Comerţului.

Amintim că la 2 februarie 2011, Guvernul RM a luat decizia de a stopa exportul de grâu. Iar o lună mai târziu, s-a hotărât de a redistribui 8 mii tone de grâu din rezerva de stat pentru a stopa scumpirea pâinii de către producători. Bumacov susţine că, pentru a-şi acoperi necesităţile interne, RM importă făină din Ucraina.

Ulterior, potrivit unei agenţii de presă din Orientul Mijlociu, Liban ar fi achiziţionat din RM 7 500 de tone de grâu alimentar la o licitaţie. Potrivit sursei, grâul din Moldova ar fi fost cumpărat la un preţ de 398,35 dolari/tonă. Pe marginea acestor informaţii, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a iniţiat o anchetă.

Bumacov a declarat săptămâna trecută pentru UNIMEDIA, că Inspectoratul Fitosanitar nu a eliberat certificate de export pentru grâu după decizia Guvernului din 2 februarie şi că oficial, ultima dată s-a permis exportul a 3100 tone de grâu către Liban pe 25 ianuarie. „Am încercat să dau de urma sursei primare, care a lansat acele zvonuri, însă fără niciun rezultat”, a mai spus ministrul.

Sursa: UNIMEDIA


Prime, Moldova 1 şi NIT - lideri naţionali la audienţă în prime time

Prime, Moldova 1 şi NIT - lideri naţionali la audienţă în prime time
Foto: captura video/privesc.eu

Centrul Pentru Jurnalism Independent a lansat astăzi, 21 aprilie, primul studiul naţional de audienţă a mass-media din Republica Moldova, elaborat în perioada 1 martie -1 aprilie 2011 de către Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău.


Cercetările, concepute ca măsurători ale performanţei mediilor locale şi naţionale de comunicare radio, TV, presă scrisă, au demonstrat că presa regională este mult mai afectată decât cea urbană.

Metoda de măsurare a audienţei folosită a fost cea de City Media care se realizeată prin intervievare directă, faţă în faţă, la domiciliul respondenţilor, de către operatori instruiţi, pe baza procedurii creion şi hârtie.

Măsurarea audienţei posturilor radio/TV a fost realizată pe baza metodei rememorării audienţei din ziua precedentă (Day After Recall), la care apelează cele mai multe din sistemele de măsurare existente pe plan internaţional. În vederea înregistrării cât mai corecte a secvenţelor de ascultare/vizionare a posturilor în ziua precedentă, respondenţii sunt asistaţi prin reconstituirea principalelor activităţi desfăşurate de ei în cursul zilei precedente interviului, în raport cu care vor fi înregistrate intervalele de ascultare, precum şi cu lista posturilor de radio.

Măsurarea audienţei ziarelor şi revistelor s-a efectuat pe baza metodei citirii recente (Recent reading). Respondenţii sunt asistaţi la identificarea publicaţiilor citite/răsfoite prin sortarea unui set de cartonaşe ajutătoare cu siglele publicaţiilor. Sortarea se realizază pe trei grupe în: publicaţii necunoscute, publicaţii cunoscute după nume dar necitite/răsfoite vreodată, publicaţii citite/ răsfoite cel puţin odată (indiferent când).

Astfel, audienţa TV, zilnică brută pe sfert de oră în intervalul 19-23/ Prime Time Average Quarter Ratings, arată că lider pe piaţă este Prime, urmat de Moldova 1 şi NIT. Pe locul patru este ProTV Chişinău, 5-TNT, 6-Tv7, 8-CTC, 9-N4, 10 -Jurnal TV şi respectiv 11- Publika TV.

Ponderea audienţei în zona rurală este cu mult mai mare decât cea urbană doar la Prime şi Moldova 1, o diferenţă nesemnificativă în acest sens se înregistrează la NIT şi N4. Restul posturilor de televiziune au o audienţă preponderent din zona urbană.

Cercetarea a fost efectuată la comanda CJI pe un eşantion total de 1734 persoane, rezidente în localităţile urbane şi rurale ale RM, cu o eroare maximă de eşantionare de +/-2.6%. Eşantionul a cuprins 64 de localităţi, inclusiv municipiile Chişinău, Bălţi şi Comrat. Eşantionarea s-a făcut pe cote de vârstă şi sex conform datelor obţinute de la Departamentul de Statistică.


Sursa: UNIMEDIA


Fotografia Zilei: Maşina cu numere RM G 006 pe banda destinată transportului public de pe str. Bucureşti

Fotografia Zilei: Maşina cu numere RM G 006 pe banda destinată transportului public de pe str. Bucureşti
Foto: twitter/taximetrist

BMW-ul cu numărul de înmatriculare RM G 006, a fost surprins pe strada București, pe banda destinată transportului public, în timp ce se îndrepta spre Botanica.


Potrivit Codului Contravenţional, maşinile cu numere speciale pot circula pe banda destinată transportului public doar în cazul în care sunt în misiune. Autoturismul cu regim prioritar de circulaţie trebuie să fie precedată de o maşină de poliţie, având puse în funcţiune dispozitivele de semnalizare luminoasă de culoare albastră şi/sau roşie, precum şi semnalul sonor special, fie să aibă propriul girofar inclus.



Sursa: UNIMEDIA


(video) Imagini incredibile: Calea Lactee surprinsă de un fotograf norvegian

(video) Imagini incredibile: Calea Lactee surprinsă de un fotograf norvegian
Foto: photoblog.msnbc.msn.com

Un norvegian a reuşit să surprindă frumuseţea naturii în cele mai importante momente ale zilei. Terje Sorgjerd s-a urcat pe El Teide, cel mai înalt munte al Spaniei şi a făcut mii de fotografii.


Norvegianul a realizat un video incredibil în care suprinde Calea Lactee dar şi trecerea spectaculoasă de la noapte la zi.

"Trebuie să spun că a fost cea mai obositoare călătorie pe care am făcut-o. Am fost nevoit să mă caţăr la mare înălţime şi am dormit mai puţin de 10 ore toată săptămâna. După ce am fost aici de 10-11 ori înainte, aveam o listă lungă cu locaţiile pe care am vrut să le fotografiez pentru a realiza acest filmuleţ", a declarat Terje Sorgierd pe site-ul vimeo.com.

Terje Sorgjerd  nu a ales întâmplător  muntele El Teide, aici aflându-se unul dintre cele mai celebre observatoare astronomice din lume.



Mircea Snegur şi Petru Lucinschi au devenit Doctor Honoris Causa ai Academiei de Ştiinţe a Moldovei

Mircea Snegur şi Petru Lucinschi au devenit Doctor Honoris Causa  ai Academiei de Ştiinţe a Moldovei
Colaj: UNIMEDIA

Mircea Snegur şi Petru Lucinschi au devenit Doctor Honoris Causaai Academiei de Ştiinţe a Moldovei. decizie în acest sens a fost luată, unanim, azi, 21 aprilie 2011, în cadrul şedinţei Consiliului Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică al AŞM.


Propunerea de a conferi înaltul titlu de Doctor Honoris Causa al Academiei de Ştiinţe a Moldovei doctorului în fitotehnie, Mircea Snegur - primul Preşedinte al Republicii Moldova (1990-1996) şi doctorului în filozofie, Petru Lucinschi, Preşedinte al Republicii Moldova în anii 1996-2001 a venit din partea academicienilor Gheorghe Duca, preşedintele AŞM şi  Teodor Furdui, prim-vicepreşedintele AŞM.

 

Acordarea prestigiosului titlu de Doctor Honoris Causa al AŞM acestor mari personalităţi este în semn de înaltă preţuire a contribuţiei personale de-a lungul anilor la afirmarea suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova, democratizarea sistemului politic autohton şi susţinerea şcolilor ştiinţifice naţionale. 

 

Preşedintele AŞM a subliniat că lansarea acestei propuneri este prilejuită şi de faptul că anul acesta se împlinesc 20 de ani de la formarea statului nostru ca stat independent – Republica Moldova, la temelia căruia a fost Mircea Snegur.

Sursa: UNIMEDIA

 


Plagiatul politic - pe Sloganele PL trebuie introdus copyrigh

Plagiatul politic - pe Sloganele PL trebuie introdus copyrigh
Foto: printscreen

Dorin Chirtoaca a depus cu echipa sa listele de consilieri la comisia electorala. Era data de 18 aprilie 2011. Cand a fost intrebat care va fi sloganul PL in aceste alegeri Dorin Chirtoaca a raspuns "Împreună pentru Chişinău, împreună pentru primarul tău". PublikaTV raporta ”despre aceasta a anunţat chiar Chirtoacă, azi 18 aprilie, când PL a înregistrat lista consilierilor municipali, pe care figurează şi Chirtoacă.” 


Astazi, 21 martie 2011, siturile Stirea Zilei si Unimedia au difuzat stiri conform carora PLDM si-a ales sloganul… ”Împreuna pentru Chisinau” 

Deci doar la patru zile de la lansarea sloganului PL, un alt partid il preia.

O alta curiozitate – atunci cand inaintea lansarii în campanie Dorin Chirtoaca vine cu un raport al Primarului si prioritatile pentru viitor. Dupa prezentarea realizarilor, Chirtoaca a punctat patru prioritati majore pentru viitor și anume:
1. Locuri de munca noi si mai bine platite
2. Drumuri modrene, renovate, curate si un transport public modern
3. Curti amenajate si curate cu blocuri renovate si termoizolate
4. Continuarea programului inedit pentru Chisinau – Prima Casa

Citeşte în continuare pe blogul lui Vlad Lupan

sursa: Unimedia

Cerealele moldoveneşti, ar putea fi la mare căutare pe piaţa internaţională

Cerealele moldoveneşti, ar putea fi la mare căutare pe piaţa internaţională
Poză simbol
Foto: bloombiz.ro

Impunerea de restricţii pentru exporturile de cereale din Rusia şi Ucraina vor da mână liberă ţărilor din regiunea Mării Negre să-şi majoreze esenţial volumele de cereale exportate. Este vorba de ţări ca Bulgaria, România şi RM. Cel puţin aşa declară directorul unei companii bulgare specializate în exportul de cereale, Dian Donev, citat de agrimarket.info.


Potrivit datelor prognozate de către expertul Dian Donev, în anul 2011 exporturile totale de grâu ale Bulgariei, României şi Moldovei vor atinge nivelul de 5,5 mln tone (cu 25% mai mult faţă de anul 2010), orz - 1,5 mln tone (cu 36% mai mult) şi porumb - 4,1 mln tone (cu 37% mai mult).

Amintim că în urmă cu câteva săptămâni, exportatorii ucraineni de făină de grâu au anunţat că vor reduce volumele livrate pe pieţele externe. Potrivit datelor statistice operative, în martie 2011, RM, Indonezia, Israel şi Georgia au fost cei mai importanţi cumpărători de făină ucrainească. În acelaşi timp, Azerbaidjan, Kârgâzstan, Tadjikistan şi Uzbekistan au fost principalii importatori de făină ai Rusiei.

Menţionăm că până la sfârşitul lunii aprilie 2011, Guvernul RM va anula interdicţia de export impusă anterior pentru grâu. La solicitarea Fondul Monetar Internaţional, ţara noastră şi-a asumat angajamentul să nu mai impună noi interdicţii la export şi alte bariere tarifare şi non-tarifare în calea comerţului.

Sursa: UNIMEDIA


Au fost desemnați 3 noi membri ai CCA

miercuri, 20 aprilie 2011

Au fost desemnați 3 noi membri ai CCA
Foto: europalibera.org

Dinu Ciocanu, Nicolae Damaschin și Mariana Onceanu-Hadârcă sunt cei trei membri care vor suplini funcțiile vacante în cadrul Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Această decizie a fost luată astăzi, 20 aprilie de către Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a parlamentului. 


"În activitatea mea mă voi axa în special pe verificarea acordării ilegală a frecvențelor în Găgăuzia Yeri, dar și asupra altor probleme importante. Urmează să fiu votat în Parlament și apoi voi putea acționa. Deocamdată nu pot spune prea multe", a declarat Nicoale Damaschin.

În cadrul ședinței au fost audiați cei 11 candidați, fiecăruia fiindu-i adresată câte o întrebare din partea fiecărui membru al Comisiei. Astfel, în dependență de răspunsurile acordate, aceștia au fost desemnați pentru funcțiile vacante. Cu toate că audierea candidaților a fost publică, decizia finală a fost luată cu ușile închise, după care a fost anunțată și pentru jurnaliști.

"Candidați au fost mulți și nu pot spune că cei care nu au fost aleși nu merită aceste funcții. În curând se va mai efectua un concurs, iar cei care nu au trecut astăzi vor avea posibilitatea de a candida mai târziu", a declarat Iurie Bolboceanu, Secretarul Comisiei parlamentare Cultură şi mass-media.

În cadrul ședinței, membrul Comisiei din partea PCRM, Ina Șupac a anunțat că nu va participa la alegerea finală a candidaților, deoarece aceasta este "o farsă a actualei guvernări", aceasta la rândul său declarând că numele celor care urmează a fi desemnați sunt deja cunoscute. De asemenea, pe parcursul prezentării candidaților aceasta adresa periodic întrebarea: "Dvs. știți că nu veți fi ales?". Astfel, în urma presiunilor, un candidat a cedat și a făcut chiar și o listă a eventualilor câștigători.

Din această listă făcea parte Mariana Onceanu-Hadârcă, Nicolae Damaschin și Boris Erușevschi. În cele din urmă, două din cele trei candidaturi presupuse s-au adeverit.

Cele trei funcţii au devenit vacante după ce au expirat mandatele membrilor Camelia Albu, Valeriu Soltan şi Ruslan Pleşca. Ei nu au putut participa la concurs, deoarece Codul Audiovizualului prevede că o persoană nu poate deţine consecutiv două mandate de membru al CCA.

Sursa: UNIMEDIA 
Reporter: Diana Bulai


Calitatea portofoliului de credite pe sistemul bancar al Republicii Moldova s-a îmbunătăţit

Calitatea portofoliului de credite pe sistemul bancar al Republicii Moldova s-a îmbunătăţit
Foto: noi.md

Potrivit situaţiei din 31 martie 2011, ponderea creditelor nefavorabile în total credite pe sistemul bancar al RM a constituit 10,73%, cu 6,66 puncte procentuale (p.p.) mai redusă decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate de BNM. Guvernatorul Dorin Drăguţanu declarase anterior că evoluţiile în acest context nu sunt spectaculoase, dar este o tendinţă pozitivă.


Menţionăm că în anul 2009 volumul creditelor neperformante s-a dublat, atingând nivelul de 16,4% pe sistem, şi a continuat să crească până la 17,4% în prima jumătate a anului 2010. Ulterior, în al doilea semestru, volumul acestor credite s-a redus continuu, ajungând la 13,33% către sfârşitul anului.

Guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, apreciase stabilizarea nivelului portofoliului de credite neperformante drept cea mai importantă realizare pe sistem din anul 2010. De asemenea, guvernatorul menţionase anterior că va fi nevoie de câţiva ani pentru ca portofoliul de credite neperformante să atingă nivelul înregistrat înainte de criza economică.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Băncilor din Moldova, Dumitru Ursu, ponderea creditelor nefavorabile în total credite este de maxim 5,5% în ţările europene. Acesta susţine că o sursă importantă de credite nefavorabile sunt cele de consum şi de ipotecă. La situaţia din 31 martie 2011, ponderea creditelor de consum în total credite a constituit 8,05%, iar cea a creditelor pentru imobil, construcţie şi dezvoltare - 11,24%.


Sursa: UNIMEDIA


Un "artist 3D" a pictat un tigru pe spatele a trei femei care au stat nemişcate timp de 24 de ore

Un

Craig Tracy, un artist din New Orleans, a realizat o pictură 3D a unui tigru din sudul Chinei, folosind drept pânză trupurile unor femei care au stat nemişcate 24 de ore, scrie The Daily Mail în ediţia de astăzi. Artistul a realizat lucrarea pentru a atrage atenţia asupra animalelor pe cale de dispariţie.


Trei femei care s-au oferit să-l ajute pe Tracy au stat ghemuite şi dezbrăcate o zi întreagă pe podeaua studioului din New Orleans, în timp ce artistul picta pe corpul lor figura unui tigru pe cale de dispariţie. În sudul Chinei mai există doar 20 de tigri care trăiesc în sălbăticiune, iar aceştia ar putea să dispară în următorii zece ani, avertizează experţii.

Craig Tracy a realizat peste 400 de picturi pentru care a folosit drept pânză trupurile unor voluntari. El a început să picteze de la 16 ani când s-a angajat la un mall din oraşul natal unde picta cu aerograful (pulverizator cu care se stropesc culori lichide peste un desen, o zugrăveală). După ce a absolvit Institutul de Artă din Fort Lauderdale, a lucrat pentru o scurtă perioadă ca ilustrator liber profesionist. Atunci şi-a descoperit pasiunea pentru pictura pe oameni şi a început să-şi exerseze mâna la carnavaluri. Tracy a trecut de la pictura pe faţă la cea pe tot corpul, iar în prezent este proprietarul primei galerii de artă dedicată exclusiv picturii pe oameni.



Artistul spune că reuşeşte să-şi vândă lucrările, adică fotografiile picturilor "vivante", şi chiar să trăiască bine de pe urma lor. "Oamenii celebri şi bogaţi îmi apreciază munca. Unele lucrări le-am vândut cu 1.200 de dolari", a precizat el. Fostele iubite ale lui Tracy nu au fost geloase pe fetele care îşi petrec zeci de ore dezbrăcate în faţa artistului. "Nu aş tolera aşa ceva (n.r. gelozia)", spune bărbatul. Iubitele pe care le-am avut au fost înţelegătoare şi au ştiut că sunt profesionist în relaţia cu voluntarele pe care pictez", explică Tracy.

(video) 110 ani de SHOW! Vezi cele 5 finale de Cupă dintre Real şi Barca

(video) 110 ani de SHOW! Vezi cele 5 finale de Cupă dintre Real şi Barca

Barcelona şi Real Madrid se bat de 110 ani pentru supremaţie în Spania. Cele două echipe s-au mai duelat de cinci ori până acum în finala Cupei Regelui, iar catalanii conduc cu 3-2 la general.


1936: Real Madrid 2-1 Barcelona
1968: Real Madrid 0-1 Barcelona
1974: Real Madrid 4-0 Barcelona
1983: Real Madrid 1-2 Barcelona 
1990: Real Madrid 0-2 Barcelona






Sursa: sport.ro


Astăzi este Ziua Internaţională a Presei Libere

Astăzi este Ziua Internaţională a Presei Libere
Foto: euranet.eu

Jurnaliştii marchează, astăzi, 20 aprilie, Ziua Internaţională a Presei Libere, data fiind stabilită pentru această sărbătoare începând din anul 1991, la iniţiativa organizaţiei "Reporteri fără frontiere".


Potrivit clasamentului mondial al libertăţii presei – Press Freedom Index, realizat în 2010, Republica Moldova se află locul 75 din 178 de state ale lumii. Ţara noastră a urcat 69 de poziţii faţă de anul 2009, când ocupa locul 144.

Organizaţia "Reporteri fără frontiere" împlineşte în acest an 26 de ani de la înfiinţare, organizaţia militând pentru libertatea presei şi pentru libertatea de exprimare în întreaga lume.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Transmitea droguri deţinuţilor

(video) Transmitea droguri deţinuţilor
Foto: m.stirileprotv.ro

Poliţia a reţinut ieri, 19 aprilie, un bărbat în vârstă de 55 de ani, care făcea parte dintr-o grupare specializată în distribuirea drogurilor, în special în locurile de detenţie, la solicitarea deţinuţilor.


Potrivit serviciului de presă al MAI, cazul a fost ilucidat de către colaboratorii Direcției Antidrog în satul Mihăilenii Vechii, raionul Râşcani, în care a fost stabilită o reţea de persoane specializată în trafic de droguri în proporţii deosebit mari.  

Tot la 19 aprilie, în satul Costești, raionul Râșcani, oamenii legii au reținut în flagrant un tânăr de 24 ani, care încerca să pună în comercializare un kilogram de marijuana, preţul căruia, pe piaţa neagră se ridică la cifra 9 000 lei. 

Anterior, inculpatul a fost judecat de trei ori, pentru infracţiuni similare.

Pentru punerea în circulaţie a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scopuri de înstrăinare tinerii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.



Sursa: UNIMEDIA    
   


(foto) Cele mai scumpe maşini din lume sunt la Monaco

(foto) Cele mai scumpe maşini din lume sunt la Monaco
Foto: 4tuning.ro

Coasta de Azur şi, mai exact, Monaco este o locaţie cunoscută pentru opulenţă, bogăţie şi personajele cu multe zerouri în cont.


Dar nu toată lumea a auzit de evenimentul Top Marques Monaco, eveniment ce reuneşte cele mai scumpe maşini din lume, după cum arată site-ul 4tuning. 



Aici este singurul loc unde, probabil, poţi să vezi un Maybach coupe, un Porsche Panamera modificat dar şi ultimul model de Koenigsegg. 



Sursa: antena3.ro


Gorincioi - pus sub învinuire pentru corupere pasivă

Gorincioi - pus sub învinuire pentru corupere pasivă
Foto: evenimentul.md

Fostul șef al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Gheorghe Gorinicioi, a fost pus sub învinuire pentru corupere pasivă. Inoformația a fost dată publicității de șefa serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru. 

Gorincioi s-a prezentat astăzi în fața procurorilor anticorupție, împreună cu avocatul său. Acesta este cercetat în stare de libertate, figurând inițial în calitate de martor, după ce subalternul său, Terentie Cherdivară a fost acuzat că ar fi extorcat peste 100 de mii de lei de la un agent economic.


Banii erau destinați pentru a nu iniţia controale de verificare a calităţii mărfurilor şi volumelor serviciilor executate de către un agent economic, în rezultatul executării contractului de achiziţii semnat cu CCA.

Dosarul lui Cherdivară este transmis instanței.

Sursa: UNIMEDIA


(video) "Legea lui Mușuc", respinsă cu zâmbete la Guvern

(video)
Foto: UNIMEDIA

Proiectul de Lege a lui Eduard Mușuc, deputat PCRM, privind instituirea Zilei cosmonautice și aviatice în Republica Moldova a fost respins cu zâmbete în ședința de astăzi a Guvernului.

Valentina Buliga, ministrul Muncii Protecției Sociale și Familei nu și-a putut stăpâni zâmbetele în timp ce a dat citire proiectului.

Aceasta a declarat că prin Hotărârea Guvernului din 2 septembrie 1994, în Republica Moldova deja a fost instituită, drept sărbătoare profesională, Ziua lucrătorului aviației civile, care este sărbătorită la 19 septembrie și a cerut ca Proiectul deputatului comunist să nu fie susținut.


Amintim că Eduard Mușuc a propus ca Ziua cosmonauticii și aviației să fie sărbătorită la 12 aprilie. 



Sursa: UNIMEDIA


Forţele lui Gaddafi, la câteva zile de a recuceri ultimul oraş controlat de rebeli

marți, 19 aprilie 2011

Forţele lui Gaddafi, la câteva zile de a recuceri ultimul oraş controlat de rebeli
Foto: online.wsj.com

Forţele lui Muammar Gaddafi se află la câteva zile de recucerirea ultimului oraş libian controlat de rebeli, afirmă un membru al Opoziţiei, dacă NATO nu intensifică acţiunile militare din Libia, informează The Guardian.


Mohamed, care se află în asediatul oraş Misrata, a luat legătura cu jurnaliştii prin intermediul Skype şi a expus cât de disperată este situaţia rebelilor.

Forţele dictatorului au înconjurat oraşul din trei părţi şi, de trei zile bombardează neîncetat. Conform lui Mohamed, care a preferat să nu-şi divulge identitatea în totalitate, mulţi oameni au murit în urma atacurilor şi rezistenţa rebelilor este pe cale să fie stăvilită.

Un medic din oraş a comunicat că proviziile de medicamente sunt pe terminate şi chiar dacă acestea ar fi suplimentate, este foarte posibil să se epuizeze rapid.

Electricitatea, combustibilul, hrana şi apa potabilă sunt de asemenea resurse ce se vor epuiza în curând, susţin oamenii din Misrata.

Portul, singura cale de acces pentru transporturile de provizii este atacat de fiecare dată când se apropie vreun vas. Ambarcaţiunile care ajung acolo se străduie să navigheze printre bombardamente pentru a aduce ajutoare sau a evacua libienii răniţi.

În tot acest timp, angajamentul NATO este o dezamăgire pentru libieni, declară Mohamed. De când Statele Unite au predat controlul operaţiunilor din Libia, forţele Alianţei Nord-Atlantice au fost ineficiente în protejarea populaţiei, continuă acesta.

Sursa: antena3.ro 


(video) Corpul unui "extraterestru mort", descoperit în Siberia

(video) Corpul unui
Foto: youtube.com

Un videoclip care susţine că arată rămăşiţele unui extraterestru în Irkutsk, Siberia, a devenit noua senzaţie a internetului, după ce a fost accesat de peste un milion de ori.


Videoclipul, considerat de cei mai mulţi drept o farsă, se spune că a fost filmat lângă oraşul Irkutsk, din apropierea lacului Baikal din Rusia, în urmă cu câteva săptămâni.

Un localnic conduce cameramanul într-o zonă plină de zăpadă de la marginea pădurii, unde arată rămăşiţele "extraterestrului", o fiinţă micuţă, cu un picior smuls. Creatura pare a fi luată direct dintr-un film hollywoodian, având un craniu imens, ochi mari şi un corp uşor roşiatic.

Filmuleţul a iscat numeroase controverse despre posibila prăbuşire a unui OZN în zonă. Localnicii susţin că văd de multe ori obiecte zburătoare ciudate, iar unii spun că armata rusă nu ar fi curăţat zona după prăbuşirea OZN-ului.



Fotografia Zilei: „Crevete cu kognac la ceaun”

Fotografia Zilei: „Crevete cu kognac la ceaun”
Foto: UNIMEDIA

Meniul este oferit de un local din centrul Capitalei.




Sursa: UNIMEDIA


Studiu: Generaţia tânără este dependentă de telefoanele mobile

Studiu: Generaţia tânără este dependentă de telefoanele mobile
Poză simbol
Foto: riro.ro

Tinerii din ziua de astăzi sunt atât de dependenţi de telefoanele lor mobile, încât lipsa acestora le provoacă stări de panică sau paralizie, asemănătoare cu pierderea unei mâini sau picior, releva un studiu de specialitate.


Majoritatea tinerilor chestionaţi au afirmat că simt că nu pot trăi fără iPhone-urile sau BlackBerry-urile lor. Mulţi trec prin depresii şi chiar ajung să sufere de sindromul membrului fantomă, sindrom suferit de cei care au pierdut o mână sau un picior, în urma unei boli sau accident (durere închipuită simţită de către un bolnav la nivelul membrului ce i-a fost deja amputat).


Descoperirile studiului iniţiat de Universitatea din Maryland relevă dependenţa de tehnologie a generaţiei tinere şi faptul că inovaţiile tehnologice au devenit o componentă a vieţii cotidinene la care omenirea nu va mai putea renunţa niciodată. În timp ce telefoanele mobile sunt cele indispensabile tehnologii, computerele, MP3 player-ele sau televizoarele crează un alt tip de dependenţă, deoarece au efecte recreative şi îi ajută pe tineri să treacă mai uşor peste evenimentele dintr-o zi.


Mulţi tineri care au participat la studiu au raportat simptome psihice asociate stresului şi disperării, simptome ”determinate de dependenţa şi depresie” când li s-au luat gadgeturile pentru doar o zi. ”Elevii au raportat atacuri de panică, spunând că a fost îngrozitor”, a afirmat Susan Moeller, coordonatoarea studiului. ”Subiecţii se aşteptau să fie frustraţi. Dar nu au crezut niciodată că vor suferi de singuratate, depresie, atacuri de panică, anxietate sau palpitaţii la inima”, a afirmat aceasta, citată de The Telegraph.


Studiul a cuprins mai bine de 1000 de elevi şi studenti din 10 ţări, care au renunţat timp de 24 de ore la orice fel de accesorii media. Prof. Moeller a afirmat că mai bine de 50% dintre tinerii monitorizaţi au experimentat simptome care au variat de la singurătate sau depresie, până la atacuri de panică sau sindromul membrului lipsă. ”Tehnologia a devenit un fel de scut de apărare împotriva vieţii al generaţiei tinere”, a conchis Moeller.

Preţurile la lucrările de construcţii-montaj s-au majorat. Şi preţurile la apartamente?

Preţurile la lucrările de construcţii-montaj s-au majorat. Şi preţurile la apartamente?
Foto: flux.md

Preţurile la lucrările de construcţii-montaj în trimestrul I al anului 2011 s-au majorat cu 7,3 % faţă de perioada respectivă a anului 2010, arată datele Biroului Naţional de Statistică. Vezi ce cred consultanţii în domeniu despre o eventuală scumpire a apartamentelor.


Datele arată că în primul trimestru al anului, în nicio activitate economică nu au fost înregistrate reduceri de preţ la lucrările de construcţii-montaj. După profilul activităţilor economice, printre cele mai semnificative creşteri de preţuri au fost marcate şi în construcţia de locuinţe (cu 8,9%).
 
Experţii în domeniu menţionează că preţul lucrărilor de construcţii-montaj este parte componentă majoritară (aproximativ 90%) a costului locuinţelor. Având în vedere că de la începutul anului şi preţul materialelor de construcţii a crescut cu 4,8%, s-ar putea ca în viitorul apropiat să asistăm la o creştere a preţului la apartamente.

Potrivit consultanţilor în domeniu, se anticipează o scumpire doar a apartamentelor care sunt în proces de construcţie, nu şi a celor deja date în exploatare. Nu este însă exclus că, investitorii privaţi din domeniul construcţiilor să nu se conducă după costurile de construcţie în stabilirea preţului la imobilele deja finisate, din moment ce preţul dictat de piaţă le-ar fi mai avantajos. Această posibilitate însă se exclude când e vorba de obiective de construcţii publice, susţin experţii.

Sursa: UNIMEDIA


Alegeri. 300 de mii de lei pentru spoturile de informare

Alegeri. 300 de mii de lei pentru spoturile de informare
Poză simbol
Foto: diaspora.md

Aproximativ 300 de mii de lei din cele 58 milioane de lei, preconizate a fi cheltuite pentru organizarea alegerilor locale din 5 iunie, vor fi cheltuiţi în cadrul campaniei de informare a alegătorilor. Despre acest lucru a informat astăzi, 19 aprilie, Iurie Ciocan, preşedintele Comisiei Electoral Centrale, la finalul şedinţei CEC.


Potrivit acestuia, banii vor fi alocaţi la producerea spoturilor de informare ale alegătorilor, care vor rula în paralel cu spoturile de motivare promovate de către ONG-uri.

"Noi vom avea o campanie nu mai proastă decât cea anterioară.  Noi am ridicat nivelul de campaniile promovate de CEC la un nivel foarte înalt şi nu vom dezamăgi", a asigurat Ciocan.

Sursa: UNIMEDIA


Cupon.md: Reducere -50% la serviciile salonului de frumuseţe Beauty Line

Cupon.md: Reducere -50% la serviciile salonului de frumuseţe Beauty Line
Foto: cupon.md

Cupon.md iţi aduce din nouă o ofertă, reducere -50% la curăţirea igienică a feţei, achită doar 125 lei în loc de 250 lei.


Curăţirea igienică a feţei este un serviciu foarte căutat. Cei care suferă de accnee, au pielea grasă sau pur şi simplu vor să arate mai bine, pot beneficia de aceasta ofertă. 

Tot ce trebuie să faci e să te înregistrezi pe site, să-ţi reîncarci contul la terminalele de plată OSMP(QIWI) şi să cumperi cuponul în valoare de 25 lei. Cu el, vii la Beauty Line şi mai achiţi doar 100 lei. Per total 125 lei în loc de 250 lei.

Publicitate

sursa: Unimedia

(foto) BMW-ul "de aur" din Chișinău, surprins parcat neregulamentar

luni, 18 aprilie 2011

(foto) BMW-ul
Foto: vizitator UNIMEDIA

De câteva luni, în Chișinău a apărut o "mașină de aur". Este vorba despre un autoturism BMW X5, "poleit" cu aur, care fură ochii trecătorilor. 

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe fotografii, unde internauții discută intens "subiectul". Ieri seara, bloggerul Posmotrel a fotografiat mașina misterioasă, staționată în intersecție cca 2 ore. "Visul stătea parcat, ieri, 17 aprilie 2011, pe strada Pușkin. Cu botul ieșind puțin pe București. Sub semafor. 


Pe trecerea de pietoni. Cu luminile de avertizare — avariicile — pornite. Timp de două ore. Între 19:00 și 21:00. Troleibuzele ocoleau respectuos mașina parcată pe banda lor. Două ore în care chișinăuienii și oaspeții capitalei au avut ocazia de a se fotografia în voie lângă mașina aurită", scrie autorul pe blogul său.

Vedeți mai jos fotografia plasată pe Internet de Posmotrel:



Sursa: UNIMEDIA 


Natalitatea în Moldova este în continuă scădere

Natalitatea în Moldova este în continuă scădere
Foto: zeustv.ro

Numărul născuţilor-vii în anul 2010 a fost de 40 462 persoane, mai mic cu 341 (0,8%) faţă de anul 2009, rata natalităţii constituind 11,4 născuţi-vii la 1000 locuitori. 


Potrivit datelor din cadrul Biroului Național de Statistică, nivelul natalităţii în localităţile rurale se menţine mai înalt decât în localităţile urbane, fiind respectiv de 11,2‰ şi 10,2‰. Mai mult de jumătate (51,3%) din numărul copiilor născuţi-vii au fost băieţi, raportul de masculinitate a fost de 105 băieţi la 100 fete.

Este de menționat faptul că se păstrează tendinţa de micşorare a numărului născuţilor de mame în vârstă sub 20 de ani, acesta alcătuind 9,4% din numărul total al născuţilor-vii, faţă de 9,9% în anul 2009. Astfel, vârsta medie a mamei la prima naştere constituie 23,5 ani.

Conform Biroului Național de Statistică, în perioada dintre 2007-2009, în evoluţia proceselor demografice au avut loc modificări cu aspecte pozitive. S-a înregistrat creşterea natalităţii şi stabilizarea mortalităţii, în consecinţă diminuându-se scăderea naturală a populaţiei.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în anul 2009, indicatorul natalităţii rămânea cu 40% mai scăzut decât nivelul necesar pentru întregirea numerică a generaţiei părinţilor, de generaţia copiilor lor. 

Sursa: UNIMEDIA


Primii 3 în buletinul de vot: Coropceanu, Bodiu și Bușilă

Primii 3 în buletinul de vot: Coropceanu, Bodiu și Bușilă
Colaj: UNIMEDIA

Astăzi, prin tragere la sorţi, a fost stabilită ordinea pe buletinul de vot a primelor 8 candidaţi la funcţia de primar al Capitalei.

Sergiu Coropceanu (PSD), Victor Bodiu (PLDM) şi Radu Buşilă (PPCD) - aşa vor arăta primele trei poziţii din buletinul de vot. În rândul candidaţilor pentru funcția de consilieri PCRM va fi înscris primul în buletinul de vot, PL pe locul doi, iar PLDM pe trei.

Candidaţii la funcţia de primar al Chișinăului:

1. Sergiu Coropceanu, Partidul Social-Democrat
2. Victor Bodiu, Partidul Liberal Democrat din Moldova
3. Radu Buşilă, Partidul Popular Creştin Democrat
4. Valentin Crîlov, Partidul Socialiştilor „Patria Rodina”
5. Oleg Onişcenco, Mişcarea social-politică Casa Noastră
6. Igor Dodon, Partidul Comuniştilor din R. Moldova
7. Valerii Klimenco, Mişcarea social-politică Ravnopravie
8. Vitalia Pavlicenco, Partidul Național Liberal


Locul în buletinul de vot a candidaților pentru Consiliul Municipal:
1. PCRM
2. PL
3. PLDM
4. PPCD
5. PNL
6. Mişcarea social-politică Ravnopravie
7. Casa Noastră Moldova

Liberalii au prezentat doar lista candidaților pentru funcția de consilier municipal. Actualul edil al Capitalei, Dorin Chirtoacă a declarat că se va înscrie în cursă mai tîrziu, pentru că nu se grăbește să renunțe la funcția de primar. Candidații se pot înregistra până la 5 mai.



Sursa: UNIMEDIA


Crimeea cere relansarea trenului de pasageri "Chișinău - Simferopol" prin Transnistria

Crimeea cere relansarea trenului de pasageri
Poză simbol

Mai mulți reprezentanţi ai partidelor politice şi organizaţiilor non-guvernamentale din Crimeea cer lansarea trenului de pasageri "Chișinău - Simferopol", care ar trece prin Transnistria.


Unul dintre membrii grupului de iniţiativă, Valeri Aksenov, a declarat că din Chișinău în Crimeea se poate de ajuns doar cu transportul auto. Potrivit acestuia, relansarea circulației ar putea aduce beneficii economice şi ar spori contactele dintre locuitorii Republicii Moldova, regiunea transnistreană şi Crimeea, o zonă de odihnă populară.

Solicitarea de reluare a circulației feroviare "Chișinău - Simferopol" este susţinută de ambasada Republicii Moldova în Ucraina, precum și Asociaţia Operatorilor de Turism din Crimeea.

Potrivit lui Aksenov, Ministerul de Transport al Republicii Autonome Crimeea a trimis deja cererea pentru relansarea trenului "Chişinău - Simferopol" conducerii Căii Ferate din Transnistria, care deservește sud-estul Ucrainei.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la nr2.ru


FISC: Sancţiuni şi amenzi de peste 3 milioane de lei pentru comercianţi

FISC: Sancţiuni şi amenzi de peste 3 milioane de lei pentru comercianţi
Foto: agenda.md

Pe parcursul trimestrului I al anului 2011, funcţionarii fiscali au efectuat controale operative, în urma cărora au fost aplicate sancţiuni şi amenzi pentru comercianţi în mărime totală de peste 3 milioane de lei.


Funcţionarii fiscali au efectuat 975 controale operative privind utilizarea aparatelor de casă şi control şi corectitudinea formării preţurilor. 

658 controale din numărul total au fost rezultative, drept urmare fiind calculate sancţiuni fiscale în mărime de circa 2,8 mln lei. Totodată, au fost întocmite 346 procese-contravenţionale, fiind aplicate amenzi în sumă totală de 339,4 mii lei.

Potrivit FISC-ului, aceste controale operative au drept scop monitorizarea procesului de comercializare legală a produselor şi mărfurilor, precum şi neadmiterea majorării nefondate a preţurilor.

Sursa: UNIMEDIA


Atentat sinucigaş în interiorul Ministerului Apărării din Afaganistan

Atentat sinucigaş în interiorul Ministerului Apărării din Afaganistan
Foto: agerpres.ro

Doi soldaţi au murit şi alţi şapte au fost răniţi, luni, în atacul produs de un comando al insurgenţilor contra Ministerului afgan al Apărării. Potrivit talibanilor, atacul l-a vizat pe ministrul francez al apărării, Gerard Longuet, aflat în vizită la Kabul, transmite EFE.


”Trei atentatori sinucigaşi, îmbrăcaţi în uniforma armatei afgane, au ajuns la sediul ministerului. Poliţia i-a ucis pe doi dintre ei, însă al treilea a reuşit să intre în clădire”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Zahir Azimi. 

Potrivit lui Azimi, cel de-al treilea atacator a început să tragă pe coridoarele imobilului împotriva mai multor membri ai dispozitivului de securitate, provocând moartea a doi soldaţi şi rănind alţi şapte, înainte de a fi împuşcat de forţele de ordine. El nu a avut timp să detoneze explozibiul pe care-l avea asupra lui. 

În cadrul unor declaraţii date agenţiei EFE, un purtător de cuvânt taliban, Zabihullah Mujahid, a revendicat atacul, susţinând că acesta a avut ca scop uciderea ministrului francez al apărării, Gerard Longuet. ”În incinta ministerului avea loc o reuniune la care erau prezenţi ministrul francez al apărării, dar şi alţi diplomaţi”, a subliniat Mujahid. 

Pe de altă parte, potrivit mai multor ziare franceze, Longuet nu se afla în clădire în momentul producerii atacului, cu toate că pe agenda de lucru figura o întâlnire cu omologul său afgan, generalul Abdul Rahim Wardak. Acesta era însă în biroul lui când a avut loc atacul.

Sursa: agerpres.ro


Google Videos va fi închis la sfârşitul lunii aprilie

Google Videos va fi închis la sfârşitul lunii aprilie
Foto: cerecomand.ro

Google Videos va fi desfiinţat pe 29 aprilie. Reprezentanţii companiei i-au anunţat pe utilizatorii serviciului să-şi salveze conţinutul încărcat pe site, informează marketingweek.co.uk.


De la data de 29 aprilie, utilizatorii nu vor mai putea urmări sau încarca materiale pe Google Videos. Filmele vor putea fi însă descărcate de pe site până pe 13 mai.

Utilizatorii Google Videos sunt încurajaţi să-şi transfere materialele pe YouTube. 
Închiderea Google Videos vine ca urmare a deciziei companiei de a propulsa YouTube ca portal de conţinut. Luna trecută, Google a achiziţionat compania Green Parrot Pictures, într-o încercare de a îmbunătăţi calitatea materialelor video încărcate pe site. 

Google a mai anunţat şi o investiţie în valoare de 500.000 de euro în serviciul YouTube Next Up, care are scopul de a susţine „talentele digitale”. În cadrul acestui program, 25 de persoane vor avea oportunitatea să câştige 20.000 de euro pentru a-i investi în profilul lor de YouTube.

Google Videos a fost lansat în anul 2005, înainte ca reprezentanţii Google să cumpere YouTube. Google a achiziţionat YouTube în 2006, pentru suma de 1,65 de miliarde de
dolari. 

Sursa: antena3.ro


Spirt de contrabandă cu miros de ceapă

Spirt de contrabandă cu miros de ceapă
Foto: Serviciul Vamal

20 de tone de spirt, camuflate cu o tonă de ceapă - așa a hotărât să mascheze marfa de contrabandă șoferul unui autocamion, reținut de vameșii și grănicerii moldoveni astăzi, 18 aprilie, la postul de trecere a frontierei de stat „Palanca”.


Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal și Serviciului Grăniceri, atât ceapa cât și lichidul erau transportate fără acte de însoțire sau proveniență.

În autocamionul înmatriculat în Ucraina se aflau șoferul, cetățean al Armeniei și un pasager, cetățean al Ucrainei. În urma controlului fizic al unității de transport în compartimentul marfar au fost depistate 20 de recipiente a cîte o tonă fiecare, cu un lichid transparent, la miros asemănător cu spirtul. Lichidul confiscat urmează a fi supus expertizei.

În urma investigațiilor, s-a constatat că autocamionul a intrat în Republica Moldova la data de 6 apriliea.c. fără marfă și a încercat să ocolească postul vamal.

Sursa: UNIMEDIA


Cina cea de taină ar fi avut loc miercurea, nu joia

Cina cea de taină ar fi avut loc miercurea, nu joia
Foto: art-reproductions.net

Ultima masă pe care Iisus Hristos a luat-o alături de cei 12 apostoli în seara din Joia cea mare, Cina cea de taină, a avut loc de fapt într-o miercuri, se arată într-o carte publicată de Universitatea Cambridge.


"Am descoperit că cina a avut loc miercuri, pe data de 1 aprilie din anul 33", a declarat profesorul Colin Humphreys de la Universitatea Cambridge, citat de AFP. 

În volumul intitulat "The Mystery of the Last Supper", profesorul britanic a dezbătut contradicţiile care îi intrigă pe istorici de multe secole.

"Iată problema: experţii în Biblie şi toţi creştinii cred că ultima cină a început după asfinţit, joi seara, iar crucificarea lui Iisus a avut loc dimineaţa următoare, vineri, aproximativ în jurul orei 09.00. Procesele lui Iisus au avut loc în zone diferite din Ierusalim. Experţii au parcurs Ierusalimul cu un cronometru pentru a verifica dacă era posibil ca acele evenimente să se desfăşoare în intervalul joi seara - vineri dimineaţa: cei mai mulţi dintre ei au ajuns la concluzia că era imposibil", explică profesorul britanic în cartea sa.

Sursa: antena3.ro


Producţia agricolă, în creştere cu 8,3%

Producţia agricolă, în creştere cu 8,3%
Foto: municipiulturnumagurele.ro

În primul trimestru al anului 2011, producţia globală agricolă în gospodăriile de toate categoriile a crescut cu 8,3% faţă de perioada respectivă a anului 2010. Majorarea producţiei agricole a fost determinată de creşterea producţiei în sectorul zootehnic cu 8,4%, căreia i-a revenit circa 99,7% din volumul total al producţiei agricole.  


În ianuarie - martie 2011, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost înregistrată o majorare esenţială a producţiei (creşterii) vitelor şi păsărilor - cu 15,3%, care a fost influenţată în special de mărirea producţiei (creşterii) bovinelor - cu 13,9%, porcinelor - cu 25,5% şi păsărilor - cu 5,3%. 

Totodată, producţia de lapte şi ouă în gospodăriile de toate categoriile s-a diminuat, respectiv, cu 2% şi cu 5,4%. aceasta din cauza că s-a micşorat cu 3,4% efectivul mediu de vaci, precum şi cu 17% - efectivul mediu de găini ouătoare în întreprinderile agricole.

Amintim că în 2010, producţia agricolă din RM a înregistrat o creştere cu 7,9% faţă de anul 2009. Potrivit Comitetului Interguvernamental de Statistică din CSI, anul trecut, Moldova a demonstrat cea mai mare rată de creştere a producţiei agricole dintre toate ţările Comunităţii Statelor Independente.

Sursa: UNIMEDIA


Pentru cine face campanie Bodiu?

Pentru cine face campanie Bodiu?
Foto: incultpolitic.blogspot.com

Atitudinea arogantă a PLDM în acest început de campanie eletorală, involuntar mă obligă să mă întreb: pentru cine face campanie Bodiu? 


De când s-a oficiliazat faptul că Bodiu are să fie candidatul PLDM în alegerile locale din Chișinău, nu am văzut din partea lor decât atacuri la adresa actualului primar Dorin Chirtoacă. Pe de altă parte Igor Dodon își construiește mesajul politic în jurul "oferirii soluției". Am impresia că sunt martor a jocului "polițistul bun și polițistul rău"

PLDM utilizează toate resursele posibile pentru a bloca sau frâna activitatea actualului primar. Începând de problema bugetului pentru Chișinău, până mai nou, războiul troleibuzelor.

Continuare pe blogul Incult politic... 

sursa: Unimedia

www.rca.md - Cartea Verde și Asigurări RCA on-line

www.rca.md - Cartea Verde și Asigurări RCA on-line
Foto: RCA.md

Doritorii de a procura Cartea Verde sau asigurarea RCA o pot face acum on-line la adresa www.rca.md. Potrivit realizatorilor site-ului, începând de acum, șoferii nu mai sunt nevoiți să meargă la sediile asiguratorilor, ci își pot perfecta actele făcând o comandă on-line.


"În primul rând, cei care vor alege opțiunea de a comanda on-line vor economisi timp, beneficiază de livrare gratuită, există posibilitatea să selectezi compania asiguratoare", a declarat Alexandr Baicev pentru UNIMEDIA, unul dintre fondatorii proiectului.

Potrivit sursei, utilizatorii de Internet vor avea surpriza să descopere și prețuri foarte bune pe www.rca.md. Serviciile prestate sunt asigurate de Online Broker de Asigurare S.R.L., care este o întreprindere specializată în consultanţă în domeniul asigurărilor în beneficiul clienţilor săi, persoane fizice sau juridice, ale căror interese le reprezintă în relaţia cu Societăţile de asigurare, în procurarea poliţelor de asigurare necesare, cât şi în procesul de lichidare a daunelor.

www.rca.md este diposibil atât în limba română, cât și în limba rusă.




Publicitate

sursa: Unimedia

Două mari argumente - Afiş electoral topless în Baleare

Două mari argumente - Afiş electoral topless în Baleare
Afiş electoral topless

Afişul electoral al lui Sole Sanchez, candidată la alegerile locale din Baleare a fost cenzurat pentru că "argumentele" sale au fost considerate sexiste.


Era vorba despre un afiş în care candidata Partidului Democrat apărea cu sânii  acoperiţi de un bărbat care o înlănţuia, însoţit de mesajul: "Două mari argumente!". Sole Sanchez a şocat alegătorii şi pentru că a pozat goală în paginile revistei locale.


"Suntem în secolul al XX-lea, înţelegeam sancţiunea asta cu 200 de ani înainte, pe timtul Inchiziţie. Aş fi înţeles-o şi dacă eram sub Franco", a protestat candidata, citată de site-ul zigonet.com.

Nu mai rămâne de văzut decât dacă "argumentele" vor fi convins electoratul la alegerile din 22 mai.