Tenismanii Tsonga, Robredo şi Verdasco luptă împotriva cancerului... nuzi!

sâmbătă, 18 iunie 2011

Tenismanii Tsonga, Robredo şi Verdasco luptă împotriva cancerului... nuzi!
Foto: Cosmopolitan UK

Tenismanul francez Jo-Wilfried Tsonga s-a alăturat unei campanii care are ca scop responsabilizarea şi strângerea de fonduri pentru lupta împotriva cancerului testicular şi a celui de prostată.


Tsonga, numărul 19 mondial, este ultimul jucător din circuitul ATP care a acceptat să pozeze nud pentru această cauză nobilă, el putând fi văzut în toată splendoarea în numărul din luna iunie a revistei Cosmopolitan, ediţia pentru Marea Britanie. Şedinţa foto a avut loc la Monte Carlo.

Francezul a declarat cu această ocazie că ceea ce îi place cel mai mult la el însuşi, din punct de vedere fizic, sunt fesele, dar că îşi urăşte labele picioarelor.

Primii doi tenismani care au acceptat să renunţe la haine pentru a sprijini campania "Everyman Male Cancer" au fost spaniolii Tommy Robredo şi Fernando Verdasco.

Această campanie are ca scop responsabilizarea şi strângerea de fonduri pentru a sprijini cercetările în domeniul cancerului testicular şi la prostată, iar revista Cosmopolitan s-a alăturat acestei campanii, propunând lunar postere cu diferite personalităţi care pozează nud.

Iniţiativa celor de la Cosmopolitan a ajutat la strângerea de fonduri vitale pentru cei 39.000 de persoane diagnosticate anual cu tipuri de cancer specifice bărbaţilor.







Sursa: jurnalul.ro 

 


Stelele tinere aruncă jeturi de apă în spaţiu

Stelele tinere aruncă jeturi de apă în spaţiu
Stea în formare

Astronomii Universității Leiden, din Olanda, care studiau o protostea situată în constelația Perseu, aflată la aproximativ 750 de ani-lumină de Pământ, au descoperit că stelele tinere  aruncă în spațiu jeturi uriașe de apă cu o viteză de aproape 200.000 km/h.


Steaua în cauză s-a născut cu aproximativ 100.000 de ani în urmă și mai este, încă, înconjurată de imensul nor de gaz și praf din care s-a format. Pentru a cerceta astrul, echipa de cercetare a folosit un instrument cu vizibilitate în spectru infraroșu, deținut de Observatorul Spațial Herschel al Agenției Spațiale Europene (ESA), citata de stiintasitehnica.com.

În cadrul procesului de observare, specialiștii au detectat atât atomi de hidrogen, cât și de oxigen mișcându-se împrejurul protostelei. Urmărind traiectoria acestor atomi, oamenii de știință au concluzionat că la suprafața astrului se formează apă cu o temperatură de câteva mii de grade Celsius.

În timp ce erup pe la polii stelei, jeturile de apă întâlnesc temperaturi de 100.000 de grade Celsius, ceea ce le transformă înapoi în stare gazoasă. Odată ce aceste gaze intră în contact cu materia înconjurătoare se răcesc rapid și se condensează,rearanjându-se sub formă de apă lichidă.

„Dacă ne imaginăm aceste jeturi ca pe niște furtunuri gigantice și picăturile de apă ca pe niște gloanțe, cantitatea împroșcată este echivalentă cu de o sută de milioane de ori debitul de apă al fluviului Amazon într-o singură secundă. Vorbim aici despre viteze care ating 200.000 de kilometri pe oră, adică de aproximativ 80 de ori mai rapid decât zboară dintr-o mitralieră”, declară Lars Kristensen, coordonatorul studiului, pentru National Geographic.

Kristensen și echipa sa cred că descoperirea ar putea aduce lămuriri importante cu privire la stagiile incipiente ale Soarelui. Cercetătorul crede că toate stelele asemănătoare cu acesta este posibil să traverseze o fază foarte energică atunci când sunt tinere. În această stare a vieții lor, lansează cu mare viteză materie în exterior, materie din care, știm acum, o parte este apă. „Fenomenul observat în Perseu este, probabil, o fază efemeră prin care trec toate protostelele. Dar, dacă avem destule astfel de cazuri prin galaxia noastră, cazul devine unul interesant la multe niveluri”, a mai adăugat Kristensen.

Sursa: realitatea.net 

 


Atenţie la scăldat!

Atenţie la scăldat!

Odată cu creşterea temperaturilor, o bună parte din populaţie îşi găseşte refugiul pe malul lacurilor şi râurilor, accidentele pe apă devin tot mai frecvente. Pe parcursul ultimelor săptămâni, apele au răpit viaţa a patru copii, iar de la începutul acestui an au fost înregistrate peste 40 de cazuri de înec.


La 5 iunie curent, în timpul scăldatului, în apele Nistrului s-a înecat un copil de 10 ani din satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă. O altă tragedie s-a produs în după-amiaza zilei de 9 iunie, în satul Voinescu, raionul Hânceşti: doi băieţi, unul de 11 şi altul de 15 ani, nu s-au mai întors acasă după ce au fost văzuţi de localnici pe râul Prut, de unde au fost luaţi de curenţii puternici de apă.

Un alt caz tragic s-a înregistrat în satul Alexandreni, raionul Sângerei: un băiat de 15 ani s-a înecat, pe când se scălda în iazul din apropierea localităţii.

Principalele cauze care conduc la înec sunt: încălcarea regulilor de comportare pe apă în timpul scăldatului şi plimbărilor cu mijloacele plutitoare; agravarea în timpul aflării în apă a unor boli interne sau psiho-neurologice, percum şi cunsumul de băuturi alcoolice.

Sursa: UNIMEDIA


PCRM a cheltuit cel mai mult în campania pentru 19 iunie

PCRM a cheltuit cel mai mult în campania pentru 19 iunie
Poză simbol

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a cheltuit cel mai mult în campania pentru cel de-al doilea tur de scrutin. În cele două săptămâni de campanie, PCRM a utilizat peste 2,3 milioane lei. Cel puţin aşa arată raportul financiar de totalizare privind veniturile şi cheltuielile concurenţilor electorali în alegerile locale generale din 5 iunie, inclusiv şi în turul doi de scrutin din 19 iunie, aprobat de Comisia Electorală Centrală.


Pe lângă comunişti, Partidul Democrat a avut cheltuieli de peste 1,7 milioane, iar Partidul Liberal – 1,1 milioane lei.  Cel mai puţin dintre partidele parlamentare a cheltuit PLDM - 180 de mii de lei. În total, în această campanie, formaţiunile politice şi concurenţii electorali au cheltuit peste 36 de milioane de lei.

Amintim că în turul doi de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chişinău, precum şi a primarilor în unele circumscripţii electorale municipale, orăşeneşti, comunale, săteşti,  au participat 15 partide, alte organizaţii social-politice, blocuri electorale şi  61 de candidaţi independenţi.

Sursa: UNIMEDIA


Cine sunt protagoniştii sărutului care a impresionat lumea

Cine sunt protagoniştii sărutului care a impresionat lumea

Misterul din jurul cuplului care s-a sărutat în toiul violenţelor din Vancouver s-a risipit. După ce fotografia cu cei doi tineri a făcut înconjurul internetului, părinţii acestora i-au recunoscut şi le-au spus povestea. "Amândoi sunt absolut uimiţi că au ajuns celebri", povesteşte tatăl tânărului.


Scott Jones, un australian care doreşte să facă stand-up comedy, şi prietena sa canadiană, Alex Thomas, au fost surprinşi sărutându-se în mijlocul violenţelor de pe străzile din Vancouver. Imaginile cu cei doi tineri sărutându-se au făcut înconjurul lumii şi au fost populare mai ales în Australia, după ce familia tânărului l-a identificat pe Scott Jones.

Membrii Familiei lui Jones au declarat că Scott e în Canada de şase luni şi lucrează ca barman, dar încearcă să devină actor şi să facă stand-up comedy. Unul dintre numerele sale de stand-up comedy a fost postat pe YouTube, potrivithuffingtonpost.ca.

Hannah Jones a declarat iniţial la postul CBC News că bărbatul din fotografie e fratele ei în vârstă de 29 cu prietena lui care studiază la Universitatea Guelph din Ontario.

Tatăl lui Scott, Brett a confirmat de asemenea că e vorba despre fiul său şi prietena lui.

"A ajuns viral pe internet", a spus  Brett James, tatăl tânărului surprins în fotografie. El spune că fiul său şi prietena lui au participat la finala Cupei Stanley pe care cei de la Vancouver Canucks au pierdut-o în faţa americanilor de la Boston Bruins. "După meci, cei doi au fost prinşi în mijlocul violenţelor. Alex a fost lovită de un scut al poliţiei şi a căzut", a precizat tatăl tânărului pentru CBS News. Fiul său a sărutat-o pentru a o linişti, moment surprins cu precizie de fotograf, a mai povestit el.

Cei doi au scăpat cu bine, iar Alex s-a ales doar cu o vânătaie la picior. "Amândoi sunt absolut uimiţi (pentru că au ajuns celebri)", a adăugat Brett Jones.

Femeile saudite protestează împotriva interdicţiei dreptului de a şofa

Femeile saudite protestează împotriva interdicţiei dreptului de a şofa

Este cunoscut faptul că femeile din Arabia Saudită nu au voie să se urce la volan şi sunt mereu dependete de bărbaţii din familie pentru a merge în locurile unde au treabă. Interdicţia de a şofa nu este impusă prin lege, ci reprezintă o tradiţie religioasă adoptată de clericii musulmani.


La finele lunii trecute, Manal al-Shariff, o femeie în vârstă de 32 de ani a fost arestată pentru că a publciat pe pagina personală de Facebook şi pe Youtube un film care o arăta conducând o maşină. Mai mult decât atât, ea este şi organizatoarea campaniei Women2Drive, eveniment care la invita pe femeile saudite să protesteze începând cu 17 iunie împotriva intedicţiei de a şofa.

Ideea femeii a prins viaţă şi o mulţime de grupuri din întreaga lume s-au unit pentru a promova această campanie. Până acum, o serie de filme şi rapoarte sugerează faptul că femeile saudite şi-au luat inima în dinţi şi s-au uracat la volan. 

Majoritatea celor care au avut destul curaj să şofeze au declarat că nu au fost hărţuite sau oprite de Poliţie. Există însă un caz în care femeia a fost oprită de autorităţi şi amendată pentru conducerea pe drumurile publice fără carnet în ciuda faptului că aceasta avea două permise internaţionale.




Sursa: automarket.ro 

 


O dispeceră a fost apelată privind înecul unui copil: Victima era chiar fiul ei

O dispeceră a fost apelată privind înecul unui copil: Victima era chiar fiul ei
Foto: capital.ro

O dispeceră a serviciilor de urgență 911, din Illinois, Statele Unite, a primit un apel privind înecul unui copil la un parc acvatic din localitate.  Aceasta a aflat ulterior că victima în cauză este fiul ei, conform CBS.


Dispecera a povestit că știa de faptul că fiul ei, în vârstă de 17 ani, este la parcul acvatic însă nu i-a trecut prin minte că el este persoana în cauză.

Femeia nu își explică cum s-a înecat băiatul, motivând că acesta era un înotător foarte bun.

Adolescentul a stat sub apă între 30 și 40 de minute, iar decesul a fost constatat la Centrul Medical din Rockford.

“Este un caz de care auzi dar nu te gândești niciodată că ți s-ar putea întâmpla chiar ție. Mereu te gândești că altcineva va păți", a spus dispecera.


Sursa: b1.ro


Forbes și The Telegraph anunță: Facebook, aproape de final

Forbes și The Telegraph anunță: Facebook, aproape de final

The Telegraph susține că se apropie finalul erei Facebook, autorul articolul analizând zvonul conform căruia compania a pierdut milioane de dolari în SUA și Marea Britanie.


“Vestea proastă pentru Zuckerberg, miliardarul de 27 de ani, e asta: oamenii folosesc din ce în ce mai puţin Facebook, iar alţii îl părăsesc cu totul, ceea ce se numeşte sinucidere Facebook”, menționează autorul articolului, Will Haven.

Un alt punct de vedere asupra acestui potențial colaps gigant a venit din partea Forbes.

Tim Worstall a notat că "din boomul www a ieşit un Google, e adevărat, un Amazon, un e-bay. Dar să evaluezi companiile ca şi cum toate ar fi Google şi nu ar putea fi aduce a definiţia bulei".

Acesta a precizat că odată cu apariția Facebook multe site-uri au fost “dezmembrate”, precum Bebo, Friends sau MySpace, și se întreabă care va fi numele ce va veni după Facebook și care va distruge acest gigant online.

Sursa: b1.ro


Ion Sturza: Dezvoltarea unei afaceri nu se face cu bani din bănci

Ion Sturza: Dezvoltarea unei afaceri nu se face cu bani din bănci
Ion Sturza

„Ca să iniţiezi sau să extinzi o afacere trebuie să ai, cel puţin, o idee. Doar că pentru a iniţia (dezvolta) o afacere, în afară de idei, mai ai nevoie şi de resurse, în primul rând, de cele financiare. Problema-cheie este accesul la bani cât mai ieftini şi pe o perioada cât mai lungă. Este cazul R.Moldova? Din păcate, nu”, scrie ex-premierul RM, Ion Sturza, pentru Profit.


Potrivit lui Sturza, costul banilor în RM (lei - 15-20%; valută - 10-15%) este de 2-3 ori mai mare decât în ţările limitrofe, nemaivorbind de economiile mature, unde poţi să te finanţezi în prezent cu 2-3% anual. „Majoritatea creditelor în Moldova se acordă pe o perioadă de până la 1 an. Doar cei din comerţ, cu marja de 100%, pot suporta astfel de costuri. În aceste condiţii nu trebuie să ne mire preţurile exagerate din Moldova”, explică fostul premier.

Totuşi, Ion Sturza consideră că nu doar băncile sunt vinovate, pentru că dezvoltarea unei afaceri nu se face cu banii din bănci, sursa principală fiind bursa (piaţa de capital). „Să atragi bani la Bursă nu este un lucru uşor. În condiţii normale, din totalul de investiţii, banii proprii reprezintă 20-25%, restul trebuie atraşi din piaţa valorilor imobiliare. Nu este o dorinţă, este un „must do”, mai spune ex-prim-ministrul.

Altă problemă pentru a face afaceri în RM sunt costurile indirecte de finanţare, susţine Sturza. Potrivit acestuia, Banca Mondială are o metodologie de calcul care include taxele oficiale şi, mai ales, cele neoficiale, mai bine zis - componenta corupţională. În ultimii ani, RM a coborât 6-7 trepte în clasamentul mondial, menţionează ex-premierul.

Sursa: UNIMEDIA


Vreme frumoasă în acest weekend

Vreme frumoasă în acest weekend
Poză simbol

În acest weekend vom avea parte de vreme frumoasă, cu mult soare şi fără precipitaţii esenţiale. Pentru astăzi, 18 iunie, meteorologii anunţă temperaturi de până la +33°C, cer senin în zona de Sud şi centru a ţării şi câţiva nouri vor putea fi observaţi în Nord.


Astfel, la Cahul şi Comrat mercurul din termometre va urca până la +32..+33°C, la Briceni şi Edineţ va fi +28°C, iar în Capitală vor fi +31°C. La noapte se aşteaptă ca valorile termice să se situeze între +15°C şi +20°C.

Pentru mâine, duminică, când în mai multe localităţi ale republicii a avea loc cel de-al doilea tur de scrutin, timpul se va menţine frumos cu temperaturi de  +30..+33 °C în Sud, +29..+32 °C în Capitală şi +28..+31 °C în Nord, unde se prevăd ploi de scurtă durată, cu descărcări electrice.

Sursa: UNIMEDIA


Supărat, Michael Ballack refuză meciul de adio cu Brazilia

 Supărat, Michael Ballack refuză meciul de adio cu Brazilia

Fostul căpitan al Germaniei, Michael Ballack, a anunţat vineri că nu va juca împotriva Braziliei pe 10 august, pentru ceea ce ar fi trebuit să fie meciul său de adio, după ce cu o zi înainte selecţionerul Joachim Loew a annţat că nu va mai face apel la el pe viitor.


"Să faci dintr-un meci amical prevăzut de multă vreme un meci de adio este, din punctul meu de vedere, o farsă", a declarat Ballack pentru agenţia sportivă SID. "Ştiu că sunt într-un fel dator pentru suporterii mei să disput acest meci, dar nu pot accepta această propunere", a adăugat el, evident supărat. 

Mijlocaşul de 34 de ani, care evoluează la Leverkusen, acceptă greu maniera în care Loew l-a îndepărtat. El a fost scos din scheme de generaţia în urcare, a lui Ozil sau Khedira, şi de afirmarea liderilor precum Schweinsteiger de la ultima Cupă Mondială, pentru care Ballack nu a fost disponibil, fiind accidentat. Fostul căpitan al Nationalmannschaft s-a oprit, aşadar, la 98 de selecţii, ultima în martie 2010. 

Sursa: agerpres.ro


Iurie Leancă pleacă în Israel

Iurie Leancă pleacă în Israel
Foto: evenimentul.md

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, va efectua o vizită oficială în Statul Israel, în perioada 20-22 iunie 2011, la invitaţia vicepremierului, ministrului israelian al Afacerilor Externe, Avigdor Lieberman.


În cadrul vizitei, Iurie Leancă va fi primit de preşedintele Statului Israel, Shimon Peres, va avea convorbiri cu omologul său, Avigdor Lieberman, precum şi întrevederi cu speakerul Knessetului, Reuven Rivlin, cu preşedintele grupului parlamentar de prietenie Israel-Moldova, Lea Shemtov, şi cu Ministrul Securităţii de Stat, Dan Meridor. Şeful diplomaţiei moldoveneşti se va întâlni, de asemenea, cu  Sanctitatea Sa, Patriarhul Ierusalimului Theophilos III şi va efectua o vizită în oraşul vechi al Ierusalimului.

 Programul evenimentului mai include şi o vizită la Muzeul Memorial al Holocaustului Yad Vashem, unde viceprim-ministrul Iurie Leancă va depune o coroană de flori.

 Discuţiile cu înalţii oficiali israelieni se vor axa pe evaluarea stadiului relaţiilor bilaterale şi a perspectivelor de dezvoltare a acestora în domenii de interes reciproc. Va avea loc, totodată, un schimb de opinii în probleme de actualitate internaţională şi regională, evoluţiile din Orientul Mijlociu şi Procesul de pace.

 Ministrul va acorda interviuri unor posturi de TV naţională şi agenţiilor de presă locală, şi se va întîlni cu reprezentanţii Asociaţiei evreilor originari din Moldova.

Sursa: UNIMEDIA


Promo-LEX: Ultimele săptămâni de campanie marcate de intimidări și huliganism electoral

Promo-LEX: Ultimele săptămâni de campanie marcate de intimidări și huliganism electoral
Foto: UNIMEDIA

Asociația Promo-LEX a lansat cel de-al treilea raport de monitorizare a campaniei electorale pentru alegerile locale din 2011, și anume pentru perioada 5-16 iunie curent. Potrivit rezultatelor raportului dar și observatorilor, campania a continuat cu aceeași intensitate imediat după primul tur de scrutin, înregistrându-se activități electorale chiar după anunțarea rezultatelor oficiale. Astfel, îngrijorări prezintă cazurile izolate de violență și intimidare, utilizarea resurselor administrative și împărțirea cadourilor electorale.


Totuși, prevederile electorale privind validarea alegerilor au fost în mare parte respectate, chiar dacă observatorii au raportat și câteva excepții legate de erori tehnice. La fel, au fost observate și puține cazuri de folosire a funcției publice în scopuri de promovare electorală.

În monitorizare se mai menționează faptul că campania dată a fost una dinamică. Astfel, APL invită concurenții electorali să fie mai activi în privința depunerii contestațiilor referitoare la orice abatere de la normele electorale și asigurarea acestora cu probe corespunzătoare. Se menționează și implicarea continuă a presei în reflectarea campaniei.

Ca sursă de elaborare a rapoartelor publice a efortului de monitorizare au servit circa 400 de rapoarte standardizate prezentate de către observatori. Rapoartele expuse au fost întocmite în baza observării directe, întâlnirilor cu interlocutorii și consultarea documentelor oficiale.

Sursa: UNIMEDIA


Toate exemplarele BMW M3 Frozen Black, vândute în 22 minute

Toate exemplarele BMW M3 Frozen Black, vândute în 22 minute

BMW a anunţat că toate exemplarele M3 Frozen Black au fost rezervate în timp record. Constructorul german a oferit această ediţie specială a lui M3 pe piaţa din Statele Unite ale Americii, unde avea un preţ de 79.650 de dolari. BMW a construit doar 20 de exemplare, toate la fel, iar acestea s-au vândut la 22 minute de la deschiderea liniilor telefonice pentru rezervări. Cei de la BMW au mai reuşit o performanţă similară cu altă ediţie limitată a lui M3, Frozen Grey, care s-a vândut în doar 12 minute.


Frozen Black reprezintă denumirea nuanţei de vopsea, dar modelul primeşte şi o serie de accesorii, care fac lista de dotări cu adevărat interesantă – de parcă ar mai conta atât de mult dotările unui asemenea model.

 Primul pas este reprezentat de jantele GTS de 19 inch realizate din aliaj uşor şi vopsite în negru. Apoi, observăm etrierele vopsite în roşu, cusăturile cu roşu ale tapiţeriei negre şi accentele din fibră de carbon de la interior. La nivelul modificărilor mecanice, modelul are o suspensie cu o gardă la sol redusă cu 10 milimetri. Sistemul EDC/DSC a fost reprogramat pentru a oferi un plus de sportivitate, spun cei de la BMW.

 

Motorul este standard, oferind tot 414 CP din cei 4.0 litri (versiunea americană a lui M3 trebuie să respecte norme de poluare mai stricte) şi este oferit împreună cu transmisia M DCT.

Modelul este echipat şi cu sistem de navigaţie, BMW Assist cu Bluetooth, scaune faţă electrice, Pachetul Premium 2, Pachetul de Competiţie, comenzi audio, mufă iPod, adaptor USB, scaune faţă încălzite, radio prin satelit cu abonament pe un an inclus şi sistem audio BMW Individual Enhanced.






Rusia Unită: Moscova nu recunoaște Transnistria deoarece Chișinăul promovează o politică diferită față de Tbilisi

Rusia Unită: Moscova nu recunoaște Transnistria deoarece Chișinăul promovează o politică diferită față de Tbilisi
Poză simbol

"Federația Rusă va fi bucuroasă dacă în rezultatul negocierilor, Republica Moldova şi Transnistria vor ajunge la un compromis. Acesta trebuie să fie reciproc avantajos, iar Federaţia Rusă nu va accepta ca poporului transnistrean să-i se impună ceva contra voinţei sale”, a declarat, la Tiraspol, membrul Consiliului General al partidului "Rusia Unită", Serghei Markov, în cadrul unei mese rotunde, scrie nr2.ru.


Potrivit acestuia, Rusia a recunoscut independența Abhaziei şi Osetiei de Sud şi nu recunoaște Transnistria, deoarece Tbilisi și Chișinău promovează opolitică diferită. "Dacă Tbilisi și-a ales o politică de agresiune militară şi acte de terorism, iar hotarele sale cu Abhazia şi Osetia de Sud au devenit ofrontieră de război, între Chişinău şi Tiraspol există un hotar ca între doi vecini, prin care oamenii pot trece liber", a mai spus Markov.

Vorbind despre intensificarea dialogului dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, deputatul rus a subliniat că implicarea americană în mai multe conflicte din regiunea post-sovietică, niciodată nu a fost constructivă.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la nr2.ru

 


Agresorul lui Tupac, descoperit? Cine este autorul atacului din 1994 asupra cântărețului

Agresorul lui Tupac, descoperit? Cine este autorul atacului din 1994 asupra cântărețului

Rapperului american Tupac a fost asasinat în 1996, însă autorul atacului din 1994 asupra artistului a rămas încă necunoscut, potrivit The Washington Post.


Până de curând, când un deținut aflat într-o închisoare newyorkeză a recunoscut fapta, spunând că a acceptat să comită atacul în schimbul sumei de 2.500 de dolari.

Autoritățile au demarat o anchetă după ce deținutul a postat mărturisirea pe site-ul allihiphop.com. Potrivit acestuia, un alt rapper l-ar fi plătit să îl jefuiască și să îl împuște pe Tupac în fața unui studio de înregistrări. Deși grav rănit, cântărețul american s-a însănătoșit după acest atac. 

Tupac a fost ucis doi ani mai târziu, în 1996, în urma unui atac armat. Cântărețul american este cunoscut în Cartea Recordurilor ca fiind rapperul cu cele mai multe vânzări de albume din lume, peste 120 de milioane, 65 de milioane doar în America.

Autoritățile au anunțat că deținutul care și-a asumat atacul asupra rapperului american ispăsește o condamnare pe viață, adăugând că vor demara o anchetă pentru a stabili dacă acesta este vinovat de fapta pretinsă.

Sursa: b1.ro


Planeta Mercur, total diferită de „suratele” din Sistemul Solar

Planeta Mercur, total diferită de „suratele” din Sistemul Solar
Foto: Reuters

Imaginile transmise de sonda spaţială Messenger, care a intrat pe orbita planetei Mercur în urmă cu trei luni, i-au făcut pe oamenii de ştiinţă să pună sub semnul întrebării ceea ce se ştia despre cea mai mică planetă a Sistemului Solar.


Mercur reprezintă o necunoscută destul de mare pentru astrofizicieni, firesc, în condiţiile în care planetă se pierde în strălucirea Soarelui. Mercur putea fi studiată doar în momentele eclipselor solare, putând fi vizualizată doar în momentul răsăritului şi amurgului, numai de către telescoape instalate în emisfera de Nord.

Cercetător principal la NASA, Sean Solomon, a declarat, potrivit cotidianului Daily Telegraph, că noile date transmise de Messenger, îi obligă pe oamenii de ştiinţă să regândească vechile idei despre modul în care s-a format planeta Mercur şi evoluţia sa din ultimele patru miliarde de ani.

Astfel, imaginile de înaltă rezoluţie au relevat pe suprafaţa Planetei există foarte multe depresiuni care conţin depozite surprinzător de bogate de sulf, ceea ce sugerează că originea lui Mercur este diferită de cea a planetelor-surori, inclusiv Pământul.

Sursa: jurnalul.ro


Astăzi este "ziua tăcerii" în Moldova

Astăzi este
Poză simbol

Ieri, 17 iunie, a fost ultima zi de campanie electorală. Astăzi, în Moldova este "ziua tăcerii". De astăzi, de la 00 şi până la închiderea urnelor, duminică seara, la ora 21.00, partidele şi candidaţii nu mai au dreptul să-şi promoveze mesajele electorale în public, iar televiziunile trebuie să scoată de pe post spoturile electorale şi nu mai au dreptul să organizeze dezbateri.


Afişele electorale trebuie să fie scoase de pe panouri. Campania s-a încheiat, iar duminică se va da startul pentru alegeri în cele 512 de localităţi în care încă nu au fost desemnaţi primarii din primul tur. În Capitală, lupta se va da între candidatul comunist Igor Dodon şi candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană, Dorin Chirtoacă.

 

UNIMEDIA reaminteşte că alegătorii vor fi aşteptaţi la urnele de votare duminică dis-de-dimineaţă de la 7:00 până la 21:00 seara, când secţiile de votare se vor închide.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Trei moldoveni reţinuţi în Ucraina pentru escrocherii cu carduri bancare

(video) Trei moldoveni reţinuţi în Ucraina pentru escrocherii cu carduri bancare
Foto: captura video

Trei cetăţeni ai Republicii Moldova au fost reţinuţi de către poliţia ucraineană în Dnepropetrovsk. Aceștia sunt acuzați de retragerea banilor de pe carduri bancare ale cetățenilor din alte țări, în special din Marea Britanie şi ţările baltice.


Potrivit organelor de poliție, până la reținere infractorii au reușit să retragă mai mult de 104 mii de hrivne (9200 de euro). În timpul percheziției, au fost găsite 347 de carduri false și codurile PIN pentru a accesa conturile altor persoane.



Sursa: UNIMEDIA


Deputații din Rada Supremă a Ucrainei iarăși s-au bătut

Deputații din Rada Supremă a Ucrainei iarăși s-au bătut
Foto: pogoda.tsn.ua

Decizia Curţii Constituţionale care a interzis în Ucraina utilizarea oficială a steagului roșu în calitate de simbol al victoriei, a provocat o bătaie în Rada Supremă a Ucrainei.


Motivul altercației a fost discursul de la tribuna parlamentului al comunistului Eugen Țarkov care a declarat că, "anulând legea privind folosirea drapelului Victorie, Curtea Constituţională a scuipat în fețele tuturor veteranilor, tuturor celor care au luptat în Armata Roșie".



Sursa: UNIMEDIA


Preţul petrolului se îndreaptă spre cel mai mare declin săptămânal din ultimele şase săptămâni

Preţul petrolului se îndreaptă spre cel mai mare declin săptămânal din ultimele şase săptămâni

Preţul petrolului se îndreaptă, vineri, spre cel mai mare declin săptămânal din ultimele şase săptămâni, din cauza perspectivelor economice nefavorabile şi a riscurilor implicate de criza datoriilor suverane din Europa, transmite Reuters.


Cel mai mare declin a fost înregistrat de petrolul destinat pieţei americane, care şi-a majorat decalajul faţă de cotaţia petrolului Brent cu peste un dolar, la 19,5 dolari pe baril.

La ora 16:19 GMT, preţul petrolului Brent, cu livrare în august, era tranzacţionat în scădere cu 96 de cenţi, la 113,06 dolari pe baril, după ce în timpul şedinţei a atins un minim de 111,05 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului destinat pieţei americane, cu livrare în iulie, a scăzut cu 1,88 dolari, la 93,07 dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor a coborât la 92,12 dolari pe baril.

Preţul petrolului american a scăzut cu aproape 6% în ultima săptămână, la cel mai redus nivel atins după februarie, când a izbucnit războiul din Libia.

Sursa: money.ro


Hotelierii cred că tehnologiile mobile cresc productivitatea muncii

Hotelierii cred că tehnologiile mobile cresc productivitatea muncii

Hotelierii din SUA şi Europa sunt dispuşi să îşi crească cheltuielile de IT, iar un studiu realizat de Motorola Solutions arată ca per total, acest segment va atrage anul acesta investiţii cu 20% mai mari decât în 2010. Firmele sunt dispuse să investească inclusiv în tehnologii mobile.


In general, companiile care au cheltuieli anuale mai reduse cu telecomul si IT-ul si-au programat scaderi usoare de bugete. Cele care investesc zeci de milioane de dolari anual pentru aceasta zona vor sa isi creasca usor bugetele, asa ca vor avea cheltuieli totale cu 20% mai mari. 

Mai mult, peste 56% din respondenti la studiu spun ca vor sa creasca investitiile in tehnologii mobile si wireless in acest an pentru a-si echipa personalul si a imbunatati eficienta operatiunilor, in timp ce 34% din respondenti spun ca investitiile vor fi similare celor din 2010.

Studiul arata ca hotelierii sunt dispusi sa isi majoreze cheltuielile cu tehnologiile mobile in special pentru ca majoritatea vad in asta un avantaj competitional pentru propriul business, prin imbunatatirea experientei clientilor. Cand vine vorba de investitii in tehnologii mobile si wireless, 76% din hotelieri spun ca sunt motivati de imbunatatirea experientei clientului, dar tot peste 70% investesc in tehnologiile mobile pentru a imbunatati relatiile de servicii cu clientii. 

De altfel, 58% din cei care folosesc tehnologii mobile in prezent spun ca au observat o imbunatatire a satisfactiei clientilor. Studiul Motorola mai releva ca peste 60% din respondeti au in plan sa introduca diferite capabilitati video, cum ar fi facilitati de video-conferinte sau transmisii video in zonele de acces public.

Daca introducerea tehnologiilor mobile si wireless au un efect pozitiv asupra satisfactiei clientilor, inarmarea angajatilor cu diferite device-uri mobile, ca smartphone-urile sau tabletele, are un efect benefic si asupra productivitatii muncii.

59% din respondenti afirma ca utilizarea actuala a tehnologiilor mobile au crescut productivitatea angajatilor, iar 55% au observat o imbunatatire a vanzarilor. Managerii, personalul care se ocupa de securitate si cel de customer service sunt categortiile de personal care utilizeaza cel mai des tehnologii mobile sau wireless.

Tabletele si castile voIP sunt dispozitivele pentru care hotelierii planuiesc cele mai mari investitii pana in 2012.

Studiul a luat in calcul raspunsurile a peste 160 de manageri din industria hoteliera.

Internauţii petrec un minut din şase pe site-urile de socializare

vineri, 17 iunie 2011

Internauţii petrec un minut din şase pe site-urile de socializare
Poză simbol
Foto: blogspot.com

Traficul pe retelele de socializare s-a dublat incepand cu 2007 si asta se datoreaza exclusiv existentei Facebook, Twitter dar si a altor companii care opereaza asemeneaza site-uri, potrivit unui clasament de specialitate.


Utilizatorul de internet obisnuit isi foloseste circa 16% din timpul petrecut online, pentru accesarea unor retele de socializare, cum ar fi Facebook, LinkedIn, Tumblr sau Twitter. Aceasta cifra semnifica dublarea timpului petrecut pe siturile de socializare, comparativ cu 2007, cand numai 8% din timp se statea pe Facebook. Numai in 2010, siturile de socializare au inregistrat o crestere de 25%, potrivit site-ului comScore, citat de Mashable. 


Cel mai important motiv pentru boom-ul mediei sociale este aparitia Facebook, cu ai sai mai mult de 700 de milioane de utilizatori. In august 2005, compania Facebook era minuscula comparativ cu MySpace, primul si cel mai important competitor al sau. Facebook a reusit sa atraga de atunci cate 10 milioane de utilizatori pe luna, lasand MySpace cu mult in urma. In mai 2009 Facebook a ajuns din urma MySpace si a continuat in acelasi ritm pana in prezent. In mai 2011, Facebook a castigat nu mai putin de 157,2 milioane de utilizatori noi, obtinand si o cota de piata de 73%.

Nu doar celor de la Facebook le merge foarte bine. Si LinkedIn, Tumblr sau Twitter au atras un numar record de utilizatori in mai 2011. LinkedIn a atras 33,4 milioane de utilizatori, Twitter cam 27 de milioane iar Tumblr inca 10 milioane. Tumblr a inregistrat cea mai rapida crestere din 2010, de 166%. Specialistii considera ca viitorul suna bine pentru site-urile desocializare, si asta nu doar datorita numarului de utilizatori, ci si a valorii mari a actiunilor pe care au reusit sa la vanda pana acum. 

Sursa: capital.ro 


(video) Cernei către Sârbu: „Nu mor caii când vor câinii”

(video) Cernei către Sârbu: „Nu mor caii când vor câinii”
Foto: UNIMEDIA

„Nu mor caii când vor câinii”. Așa a comentat liberalul Oleg Cernei intenția comuniștilor de a ataca PL în judecată pentru acuzațiile lansate la adresa PCRM.


Cernei spune că Partidul Comuniștilor este în agonie iar astfel de acțiuni ale formațiunii denotă disperare.  „Comuniștii nu mai știu ce să facă. Le fuge pământul de sub picioare”, a declarat Cernei.

Acesta a mai subliniat că Partidul Liberal este un partid corect, care „atunci când vine cu acuzații, vine și cu probe”.

UNIMEDIA precizează că astăzi, juristul PCRM, Sergiu Sârbu a anunțat că  formațiunea sa va ataca în instanță Partidul Liberal, MAI și Procuratura Generală. Asta după ce liberalii l-au acuzat pe candidatul comuniștilor la Primăria Capitalei, Igor Dodon, că ar fi fost implicat în mai multe scheme de delapidări, pe vremea când era ministru al Economiei. Ieri, PL a declarat că unul din consilierii comuniști este un criminal, făcând publice detalii din dosarul penal intentat pe numele acestuia acum 23 de ani.



Sursa: UNIMEDIA


Jucătorii care primesc deliberat galben vor sta două meciuri în cupele europene

Jucătorii care primesc deliberat galben vor sta două meciuri în cupele europene
Poză simbol

Ca urmare a faptului că tot mai mulţi jucători forţează primirea unor cartonaşe galbene pentru a-şi grăbi suspendările la meciurile din cupele europene, în dorinţa de a nu-şi risca prezenţa în partide mai importante, UEFA a decis să schimbe regulamentele.


Comisia de Disciplină a UEFA va suspenda pentru două meciuri un jucător care "caută" cartonaşul galben într-un meci din cupele europene.

Anunţul a fost făcut, vineri, de secretarul general Gianni Infantino: "De obicei, un astfel de comportament este sancţionat cu o amendă, dar acum va exista un meci suspendare în plus faţă de suspendarea de o partidă care vine automat în cazul cumulului de cartonaşe galbene", a spus Infantino.

Exemple de jucători care au primit deliberat cartonaşe galbene în meciuri din cupele europene pot fi date chiar din finalul sezonului trecut.

În prima manşă a sfertului FC Barcelona - Şahtior Doneţk, din Liga Campionilor, mijlocaşul catalan Andres Iniesta a comis special un fault care urma căruia urma să primească un cartonaş galben echivalent cu suspendarea pentru meciul următor. În condiţiile în care Barcelona s-a impus la o diferenţă mai mult decât confortabilă, returul de la Doneţk era doar o formalitate, dar Iniesta risca să fie avertizat şi să rateze astfel prima manşă a semifinalei cu Real Madrid, sau, şi mai rău, să fie avertizat în primul joc cu marea rivală din Spania şi să nu poată evolua în meciul decisiv din retur.

UEFA a deschis o procedură disciplinară, dar aceasta nu s-a lăsat cu sancţiuni.

Un caz similar s-a produs şi în prima manşă a sferturilor Europa League, dar de această dată "infractorii" au fost sancţionaţi. Clubul Villarreal a primit o amendă de 60.000 de euro, iar jucătorii Nilmar şi Santi Cazorla au fost sancţionaţi cu plata a câte 20.000 de euro pentru cartonaşele galbene primite de aceştia intenţionat pe finalul meciului tur al sfertului cu FC Twente, scor 5-1, pentru a putea apoi să joace nestingheriţi în semifinale.

(video) O moldoveancă, în finala unui prestigios concurs internațional de muzică clasică

(video) O moldoveancă, în finala unui prestigios concurs internațional de muzică clasică
Foto: bbc.co.uk

În perioada 13-19 iunie, St. David's Hall din Cardiff, Ţara Galilor, găzduiește prestigiosul concurs internaţional de muzică clasică BBC Cardiff Singer of the World 2011, partener media fiind postul de televiziune BBC. Republica Moldova este reprezentată de către soprana Valentina Naforniţă, în vârstă de 24 de ani, originară din orașul Ungheni.


Cântăreața a evoluat pe 15 iunie în a treia din cele patru preselecții împreună cu reprezentanţii Germaniei, Austriei, Ţării Galilor şi Ucrainei.

Valentina Naforniţă a interpretat trei piese și a reușit să impresioneze juriul. Prezentatorii concursului au comparat-o chiar cu faimoasa actriță britanică  Audrey Hepburn. Aceștia mai spun că moldoveanca  întruchipează în sine două trăsături pozitive - aspectul fizic al unei Miss Univers și o voce foarte frumoasă.

Ieri, Valentina Naforniţă a fost desemnată finalistă și va concerta împreună cu soliștii din SUA, Irlanda, Ucraina și Elveția în finala concursului.

Desfășurat pentru prima dată în 1983, concursul bienal BBC Cardiff Singer of the World a devenit rapid cunoscut în întreaga lume a muzicii clasice. Sute de interpreţi tineri din întreaga lume aplică pentru a lua parte la concurs, în speranţa de a ajunge printre cei 20 care vor veni în capitala Țării Galilor, orașul Cardiff,  pentru a reprezenta ţara lor.



Sursa: UNIMEDIA cu referire la bbc.co.uk


(video) Cernei arată spre imobilele de lux ale membrilor PCRM: Iată cum au grijă comuniştii de proletariat

(video) Cernei arată spre imobilele de lux ale membrilor PCRM: Iată cum au grijă comuniştii de proletariat
Foto: UNIMEDIA

Liberalii îi îndemnă pe alegătorii comunişti să deschidă ochii şi să vadă condiţiile în care trăiesc "apărătorii de astăzi a proletariatului". Consilierul PL, Oleg Cernei, a prezentat într-o conferinţă de presă fotografii cu imobilele de lux în care se presupune că ar locui Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Mark Tcachiuk şi Oleg Reidman, declarând că ele au fost construite ilegal, din banii poporului. De cealaltă parte, candidatul PCRM Igor Dodon a calificat aceste acuzaţii drept electorale, făcute din isterie pe ultima sută de metri de către liberali. "Sunt nişte minciuni, lansate pentru a intoxica şi manipula opinia publică", a spus comunistul.


"În ultima zi de campanie electorală, noi vrem să aducem la cunoştinţă alegătorului comunist care sunt problemele sociale şi de trai ale lui Dodon şi a echipei sale, cum trăiesc votanţii şi cum trăiesc ei. Iată un "portret" a contracandidatului nostru - apărător al proletariatului. Cui aparţine casa de pe str. Xenopol 31, construită de "ReconsCivil"? Nu cumva aparţine acest imobil lui Dodon? Str. Primar Gheorghe Pântea, aici a fost construită casa Zinaida Greceanîi. Cine a reparat acest drum care duce spre casa dnei Greceanîi? În acest sens, în anii 2008-2009, au fost cheltuiţi 2,5 milioane lei din banii publici", a declarat Cernei.

Liberalul a mai spus că lângă Şcoala Antropologică, în loc de un fost cămin, s-a contruit un castel de lux pentru Mark Tcaciuk şi Oleg Reidman. "Toate aceste condiţii luxoase au fost obţinute în urma privatizărilor. Nu în zadar în 2007-2009 s-au privatizat Hotelul Naţional, Hotelul Chişinău, "Mezon", "Micron". De asemenea, blocul de la Holercani, 600 metri pătraţi, a fost vândut unei companii cu capital străin. Iată cum şi-au asigurat un asemenea trai fastuos, de lux", a subliniat sursa citată.

Cernei afirmă că la putere au ajuns criminali pentru că cetăţenii nu sunt conştienţi pe cine votează. "Chirtoaca trăieşte viaţa de rând a chişinăuienilor, pe când Dodon trăieşte cu problemele clanului mafiot din care face parte. Chirtoacă a demonstrat onest şi corect, că este un om al faptelor, al realizărilor, care doreşte să asigure un trai decent locuitorilor municipiului Chişinău. De cealaltă parte, comuniştii au promovat minciuna, falsul în documente oficiale, au furat şi au sărăcit poporul", a conchis consilierul PL.




Sursa: UNIMEDIA


Noi oferte pentru medici, de la Moldova Agroindbank

Noi oferte pentru medici, de la Moldova Agroindbank
Foto: maib.md

Acum un an, BC „Moldova Agroindbank” SA a lansat, în premieră pentru piaţa bancară din Moldova, proiectul „Credite pentru Medici” - o ofertă inedită, destinată susţinerii persoanelor cu spirit antreprenorial care activează în sectorul medical.


Oferta Moldova Agroindbank pentru medici include 3 pachete de produse:

Pachetul "Practic" – pentru persoanele juridice şi înterprinzători individuali (spitale private, asociaţii medicale teritoriale private, staţii, substaţii, puncte de asistenţă medicală urgentă private, cabinete medicale) care activează mai mult de 6 luni;

Pachetul "Asociat" – pentru persoanele fizice – asociaţi majoritari într-o întreprindere în sectorul medical, care activează mai mult de 6 luni;

Pachetul "Medic" pentru cabinetele medicale nou-create cu termenul activităţii mai puţin de 3 luni, deschise de medici, care au activat sau activează la o întreprindere de stat sau privată din sectorul medical.

Produsele creditare sunt destinate pentru construcţia, procurarea, reparaţia capitală, finisarea, extinderea, reconstrucţia, bunurilor imobile, achiziţia echipamentului şi aparatajului medical, autovehiculelor, necesităţi profesionale, nenominalizate şi de consum.

Valoarea împrumutului constituie până la 3 mln lei, acestea sunt acordate pe un termen de până la 60 de luni.

Prin aceste produse specializate banca încurajează medicii pentru realizarea planurilor de dezvoltare personală si profesională, oferind medicilor suport în lansarea sau extinderea afacerilor.

Totodată, Moldova Agroindbank anunţă despre noua ofertă de care pot beneficia clienţii băncii, inclusiv medicii: cardul de credit cu perioada de graţie pînă la 60 de zile. Astfel, în perioada respectivă deţinătorii cardurilor de credit de la Moldova Agroindbank pot beneficia de credite la o rată a dobînzii de 0% pe o perioadă de pînă la 60 de zile.  

Fiind lider incontestabil al pieţei bancare din Moldova, promotor al celor mai novatoare şi inedite idei pe piaţa bancară din ţară, Moldova Agroindbank mereu dă dovadă de o instituţie creditară prietenoasă clienţilor, în beneficiul cărora banca îşi depune toate eforturile, cunoştinţele şi experienţa. În ajunul Zilei lucrătorului medical şi a farmacistului, Moldova Agroindbank adresează tuturor reprezentanţilor acestei profesii nobile urări de bine,  realizări pe plan profesional şi multă sănătate. Împreună putem realiza cele mai ambiţioase idei, deoarece puterea stă în noi!  

Publicitate

 

sursa: Unimedia

(foto) Un fotomodel rus a devenit fotograful personal al lui Putin

(foto) Un fotomodel rus a devenit fotograful personal al lui Putin
Foto: zebra.lt

O superbă brunetă, fostă concurentă la Miss Moscova, a devenit fotograful personal al premierului rus Vladimir Putin. Yana Lapikova, care are 25 de ani, face parte din echipa care îl imortalizează pe premier.


Deşi a fost fotomodel de succes, tânăra nu are prea mare experienţă ca fotograf. Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Putin, Guvernul nu a putut oferi un salariu prea mare, iar Yana Lapikova a acceptat să lucreze pe bani puţini.


Ea şi-a început deja activitatea şi, în calitate de fotograf al serviciului de presă al Guvernului, a fotografiat întâlnirea ministrului rus de finanţe cu activiştii Fondului popular naţional, creat de Putin pentru viitoarele alegeri.



O bucătăreasă din Germania a infectat 20 de persoane cu E.coli

O bucătăreasă din Germania a infectat 20 de persoane cu E.coli
Poză simbol

Experţii germani au descoperit o a doua cauză a epidemiei de E.coli: angajata unei bucătării, care a infectat 20 de persoane.


Descoperiera de vineri vine la o săptămână după ce experţii au anunţat că epidemia, care s-a soldat deja cu aproape 40 de morţi, a fost provocată de seminţe germinate.

Oficialii din landul Hesse au spus că o femeie infectată cu tipul O104:H4, dar care nu se îmbolnăvise încă, a transmis bacteria la 20 de persoane, prin mâncarea cu care umblase, potrivit dpa.

Investigatorii verifică bucătăria, dar infectarea ar fi fost imposibilă dacă angajaţii s-ar fi spălat pe mâini cum trebuie după ce foloseau toaleta.

Firma se ocupă mai ales de catering pentru petreceri.

Sursa: newsin.ro


(video) FAT - primul lungmetraj moldovenesc produs pe banii regizorului

(video) FAT - primul lungmetraj moldovenesc produs pe banii regizorului
Foto: Facebook

Cinematograful „Gaudeamus” din Capitală va găzdui premiera filmului „FAT” - primul lungmetraj produs exclusiv pe banii regizorului, fără nici un ajutor financiar de la Ministerul Culturii, Uniunea Cineaștilor sau chiar Studioul "Moldova-Film".  Evenimentul va avea loc astăzi, 17 iunie, la ora 20.30.


Filmul prezintă povestea unor tineri moldoveni ai sec. XXI, în gașca cărora apare un "rătăcit" din secolul trecut. Actorii vorbesc în limbile română și rusă, cea din urmă fiind tradusă prin subtitrări. Spectatorii vor putea vedea imagini pitorești din Moldova, o coloană sonoră specială și o abordare destul de modernă.

Filmările au avut loc în toamna anului trecut. Printre cei 40 de actori sunt profesioniști, ca Vlad Druc și Denis Moisei, dar și amatori.



Sursa: UNIMEDIA


BMW M5 2012 - Poze și Date Tehnice

BMW M5 2012 - Poze și Date Tehnice
Foto: autobook.ro

Cea de a cincia generatie de sedanuri de performanta a fabricantului auto din Bavaria, BMW M5 2012, a fost oficial dezvaluita imediat dupa ce o serie de poze s-a scurs online.


Noul BMW M5 2012 este propulsat de un motor V8 de 4.4 litri optimizat cu pachetul M TwinPower Turbo, ceea ce inseamna ca beneficiaza de tehnologia Twin Scroll Twin Turbo, de o evacuare cross-bank si de injectie directa de carburant de inalta precizie, plus sistemul de control al valvelor VALVETRONIC.

Multumita acestui motor, noul M5 dispune de 560 cai putere (412 kw) intre 6,000 si 7,000 rpm si de un cuplu de 680 Nm de la 1,500 rpm si, chiar daca dispune de doua turbine, cei de la BMW au declarat ca raspunsul acestui tren de rulare nu sufera de nicio intarziere.

BMW M5 2012 accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4.4 secunde sau in 13 secunde de la 0 la 200 km/h si atinge viteza de top de 250 km/h sau de 305 km/h atunci cand masina vine echipata cu pachetul M Driver Package.

 Inginerii de la BMW au reusit sa transforme motorul de sub capota noului BMW M5 2012 intr-un motor Euro 5, astfel consumul de carburant se situeaza in jurul valorii de 9.9 litri la 100 km cu valoarea emisiilor de CO2 de 232 grame per km. Aceste valori impresionante au putut fi obtinute multumita sistemelor Start Stop si Brake Energy Recuperation de care beneficiaza noul M5 standard.

Conform celor de la BMW, noul M5 are un raport greutate / putere de 3.3 kg per cal putere, raport ce vine ca o confirmare a performantelor pe care acest nou bolid le poate oferi.

Pretul noului BMW M5 2012 urmeaza a fi anuntat.



Sursa: autobook.ro


Expert-Grup: Creşterea economică din trim.I 2011 - cea mai înaltă de la depăşirea crizei

Expert-Grup: Creşterea economică din trim.I 2011 - cea mai înaltă de la depăşirea crizei
Foto: antena3.ro

Creşterea economică de 8,4% înregistrată în trim.I 2011 este cea mai înaltă rată înregistrată de la depășirea crizei economice globale, comunică Centrul Analitic Independent Expert-Grup. Deși am depășit multe țări CSI în ceea ce privește creșterea PIB-ului la început de 2011, această evoluție se înscrie în trendul general al regiunii, susţin experţii. Astfel, și alte țări au înregistrat creșteri majore, cum ar fi Belarus - 10,9%, Letonia - 10,1% şi România - 6,7%. Vezi în continuare ce consideră experţii despre calitatea creşterii economice înregistrate.


Consumul a continuat să fie forța motrice, contribuind mai mult ca altă dată la creșterea economică - cu 12%. Acesta, în condițiile în care remitențele au crescut cu aproape 20% în această perioadă, remitenţele fiind de fapt principala sursă de creștere a consumului, atât timp cât ocuparea forței de muncă nu s-a îmbunătățit radical și nici salariile nu au înregistrat un salt spectaculos, menţionează experţii. Astfel, potrivit Expert-Grup, este evidentă persistența modelului economic vechi, care probabil pe termen scurt este unica opțiune pentru RM.

Creșterea consumului a determinat și majorarea semnificativă a impozitelor nete pe produse (17,1%), în așa fel schimbând structura PIB-ului, în care impozitele pe produs deja reprezintă peste 17%, iar ponderea valorii adăugate brute este în scădere. Adițional, creșterea consumului înclină din nou balanța comercială în direcția nefavorabilă, astfel încât PIB-ul este influențat negativ de exporturile nete (diferenţa dintre importuri şi exporturi).

Experţii menţionează şi creșterea realizată în formarea brută de capital cu 32,5%, pe care o considerăm una dintre cele mai pozitive evoluții pe parcursul trim.I 2011, determinată de revenirea sectorului privat. Totuși, analiştii economici susţin că investitorii străini continuă să fie reticenți atât față de intrarea pe piața locală, cât și în extinderea afacerilor existente, conform  datelor privind trendul descendent al investițiilor în active materiale pe termen lung finanțate din surse străine.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Un polițist a refuzat să ia mită de 5000 lei

(video) Un polițist a refuzat să ia mită de 5000 lei
Foto: MAI

O femeie, de 54 de ani, domiciliată în raionul Ocniţa, pentru a nu fi atrasă într-un dosar penal, privind fiind eliberarea ilegal a recetelor pentru procurarea medicamentelor cu efect psihotrop, a propus oamenilor legii 5000 de lei.


Inculpata a fost încătuşată în momentul în care oferea polițistului prima tranşă de 600 de lei.

Potrivit serviciului de presă al MAI, în perioada lunilor mai-iunie 2011, suspecta deţinea funcţia de şef al punctului medical, eliberând ilegal recete de „Tramadol”. 

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală - „Corupere activă” . Potrivit legislaţiei, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea fărădelegi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 20000 până la 60 mii de lei sau cu închisoare de până la 5 ani.
   


Sursa: UNIMEDIA


La doar un an, unei fetiţe i-au fost transplantate şapte organe

La doar un an, unei fetiţe i-au fost transplantate şapte organe
Foto: realitatea.net

O minune. Aşa ar putea fi descris cazul unei fetiţe din Statele Unite. La doar un an, a supravieţuit unei operaţii în care i-au fost transplantate nu mai puţin de şapte organe.


Unei fetiţe din SUA i-au fost transplantate şapte organe în timpul unei singure operaţii
Fetiţa a fost supusă intervenţiei la începutul anului, iar recuperarea a fost miraculoasă. Astfel că în mai fetiţa a fost externată.

Delilah Valdez s-a născut cu o malformaţie congenitală care i-a afectat întreg sistemul digestiv. A fost hrănită artificial câteva luni, apoi o clinică din Miami a venit cu soluţia - transplantarea tuturor organelor nefuncţionale.

Astfel, fetiţia a primit în timpul aceleiaşi operaţii ficatul, stomacul, pancreasul, intenstinul gros şi subţire, un rinichi şi splina. Acum poate bea şi mânca fără probleme, iar rezultatele intervenţiei, o premieră în lumea medicală, i-au uimit chiar şi pe medici.

Bumacov: Industria zahărului - ramură strategică pentru economia națională

Bumacov: Industria zahărului - ramură strategică pentru economia națională
Foto: basarabeni.ro

Prim-ministrul Vlad Filat a avut o întrevedere cu producătorii de zahăr și cei ai sfeclei de zahăr. În cadrul întrevederii, premierul a discutat cu conducătorii autorităților publice centrale, reprezentanții Uniunii Republicane a Asociațiilor Producătorilor Agricoli Uniagroprotect" și ai Uniunii Producătorilor de Zahăr din Moldova, informează serviciul de presă al Guvernului.


În cadrul întrevederii, ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Vasile Bumacov, a declarat că industria zahărului a devenit una profitabilă, adaptându-se unei bune modernizări, în acest domeniu fiind create peste 6 mii locuri de muncă de către producători și 2 mii locuri de muncă de către procesatori. "Zahărul moldovenesc este calitativ, fiind exportat în țările CSI și UE", a adăugat ministrul.


În același timp, reprezentanții "Uniagroprotect" și Uniunii producătorilor de zahăr s-au arătat indignați de intențiile de majorare a TVA de la 8% la tocmai 20%, subliniind faptul că acest pas ar afecta dezvoltarea ramurii.

Prim-ministrul a menționat că această întrunire a avut scopul de a găsi soluții la problemele existente, pentru a oferi perspective noi de dezvoltare a ramurii zahărului. "Este important să asigurăm previzibilitate și stabilitate în domeniul producerii zahărului, însă, în același timp, trebuie să asigurăm o administrare fiscală disciplinată și responsabilă" a punctat Filat.

Sursa: UNIMEDIA


Michelle Obama, prima doamnă a SUA, va juca într-un serial TV

Michelle Obama, prima doamnă a SUA, va juca într-un serial TV
Foto: AP

Michelle Obama are veleităţi de actriţă! Prima doamnă a Statelor Unite îşi va juca propriul rol într-un serial TV american, potrivit cotidianului Huffington Post.


Michelle Obama va apărea într-un episod al popularului serial pentru adolescenţi "iCarly". Soţia lui Barack Obama va discuta şi se va împrieteni cu personajul principal, Carly Shay.

Producătorii serialului au scris episodul în mod special pentru prima doamnă, după ce aceasta s-a arătat interesată de o apariţie pe micul ecran.

Michelle Obama îşi va folosi rolul şi pentru scopuri caritabile; în serial, prima doamnă va promova o organizaţie caritabilă care sprijină familiile veteranilor de război. Episodul va fi difuzat în ianurie 2012.

Sursa: realitatea.net 

 


Rusia eşuează în semnarea unui important contract de livrare a gazului cu China

Rusia eşuează în semnarea unui important contract de livrare a gazului cu China

Rusia şi China nu vor semna la Forumul economic de la Sankt Petersburg imensul contract privind livrarea gazului rusesc pentru următorii 30 de ani, contrar obiectivului fixat de gigantul rus Gazprom, relatează vineri RIA Novosti.


"Nu vom semna nimic", a recunoscut vicepreşedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev. 

Preşedintele rus Dmitri Medvedev s-a întâlnit joi la Moscova cu omologul său chinez Hu Jintao, în contextul în care cele două ţări negociază de ani de zile un contract care prevede livrarea de gaz rusesc Chinei - aproximativ 70 de miliarde de metri cubi anual în următoarele trei decenii. 

Liderul de la Kremlin a afirmat că acest contract este unul "strategic" pentru cele două state şi că documentul "este în curs de finalizare". 

Moscova şi Beijingul şi-au propus recent să semneze acordul privind livrarea gazului cu prilejul Forumului de la Sankt Petersburg, la care participă Dmitri Medvedev şi Hu Jintao, dar părţile nu au putut conveni preţul gazului.

Sursa: agerpres.ro


PCRM îi dă în judecată pe toți: PL, MAI, PG

PCRM îi dă în judecată pe toți: PL, MAI, PG
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Partidul Comuniștilor va ataca în judecată Partidul Liberal, Procuratura Generală și Ministerul Afacerilor Interne. Declarația a fost lansată de juristul PCRM, Sergiu Sârbu, care spune că cele două instituții de forță s-au transformat în portavoce a Partidului Liberal.

Potrivit acestuia, liberalii dar și organele de forță au întreprins mai multe acțiuni ilegale. Este vorba de acuzațiiile calomnioase lansate de către PL la adresa comuniștilor, răspunsul Procuraturii Generale referitor la falsificarea Monitorului Oficial al României, dar și de răspunsul Ministerului Afacerilor Interne, care a oferit detalii despre dosarul penal al consilierului comunist Anatolie Tofan.


„Partidul Liberal va fi atacat în judecată pentru că a venit cu declarații calomnioase la adresa PCRM, acuzând unii membri de falsificare de documente fără a prezenta probe. Procuratura Generală, la rândul său, a venit cu constatări de falsificare, care nu au nicio valoare juridică, implicându-se în campania electorală și depășindu-și atribuțiile. La fel și MAI și-a depășit atribuțiile, pentru că nu avea dreptul să ofere detalii din dosarul penal al lui Tofan, fără acordul condamnatului”, a explicat Sârbu.

În replică, serviciul de presă al Procuraturii Generale declară că instituția se delimitează de oricare încercare de a fi atrasă în confruntări de natură politică. „Prin răspunsul pe care procurorii l-au expediat în adresa petitionarului Dorin Chirtoaca, institutia nu s-a expus asupra vinovatiei sau a nevinovatiei cuiva, ci l-au informat, în conformitate cu rigorile legii, despre rezultatele expertizei tehnico-științifice a extrasului din Monitorul Oficial al României”, se spune în comunicat.

Și purtătorul de cuvînt al ministrului Afacerilor Interne spune că acțiunile MAI au fost absolut legale. „În urma solicitării CEC, MAI a furnizat informația referitoare la concurentul electoral Anatolie Tofan, în conformitate cu prevederile Codului Electoral”, a explicat Eugeniu Onică, purtător de cuvânt MAI.

Liberalii urmează să vină cu o reacție oficială în cadrul conferinței de presă de astăzi preconizată pentru ora 15.30.

UNIMEDIA amintește că ieri, Partidul Liberal a dat publicității mai multe detalii despre o crima săvârșită acum peste 20 de ani. Potrivit sursei, autorul acesteia este Anatol Tofan, actual consilier PCRM în Consiliul Municipal Chișinău. De asemenea, liberalii au venit cu acuzații la adresa lui Igor Dodon, și a consilierilor pe lista PCRM, Victor Gurău și Nicolae Curtoglo.

Sursa: UNIMEDIA


Plăcintă și tortă cu umplutură din țigări

Plăcintă și tortă cu umplutură din țigări
Foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Câțiva traficanți de țigări au găsit o metodă "ingenioasă" pentru a trece mai ușor țigările de punctul vamal. Un cetățean al Ucrainei, cu o mașină "WV Cady" înmatriculată tot în aceeași țară a încercat să treacă frontiera cu 780 de pachete de țigări "Pall Mall Super Slims". Acesta a pus țigările ca "umplutură" a unei torte, cu care urma să-și servească cunoscuții din România. Însă "afacerea" a fost demascată, iar produsele ce trebuiau să ajungă ilegal în țara vecină, confiscate.


Potrivit Serviciului Vamal, un alt caz, la fel de inventiv, s-a produs la postul vamal Ungheni-Cristești din cadrul Biroului vamal Ungheni, unde a fost efectuat  un control vamal-grăniceresc a garniturii de tren nr. 105/106, Chișinău-București. La controlul bagajului de mână, în vagonul 4, au fost depistați 2 tineri, cetățeni ai Republicii Moldova, ce dețineau 160 și respectiv 170 de pachete de țigări, marca "Temp", marcate cu timbru de acciz a RM, deasupra cutiilor cu țigări aflându-se haine, cireșe și plăcinte cu vișină.

Tinerii au comunicat că țigările au fost procurate de ei în țara noastră, cu scopul de ale trece peste frontieră în România, eventual pentru a fi comercializate.

"Ingenioșilor" le-au fost întocmite procese-verbale cu privire la contravenție, fapta fiind calificată conform art. 287 al.10 Cod contravențional. Tinerii au plătit și o amendă pe măsură, ceea ce le-a luat pofta de a mai practica astfel de afaceri pe viitor.







Sursa: UNIMEDIA