McCain vine azi la Chișinău

sâmbătă, 11 iunie 2011

McCain vine azi la Chișinău
Foto: themiddlestchild.com

Fostul contracandicat al lui Barack Obama la președinția SUA, senatorul american John McCain,vine astăzi, 12 iunie, la Chișinău, la invitația premierului Vlad Filat. La ora 14.30, senatorul american va avea o întrevedere cu președintele interimar, Marian Lupu, iar la ora 16.00 va susține un briefing comun cu prim-ministrul moldovean.


Partidul Comuniștilor a criticat dur vizita lui McCain, catalogând-o drept o imixtiune gravă în afacerile interne ale Republicii Moldova. Comuniștii au refuzat să participe la întrevederile cu oficialul american.


UNIMEDIA amintește că la 3 martie 2011, în cadrul unui discurs rostit în fața membrilor Consiliului Atlantic al SUA, McCain a declarat că susține cu fermitate reformele democratice în Republica Moldova la fel ca și eforturile țării noastre de excludere de sub incidența amendamentului Jackson-Vanik. 

John McCain este senator american din statul Arizona, care a reprezentat Partidul Republican la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii din noiembrie 2008.

Sursa: UNIMEDIA


Bilanțul ploilor torențiale: Case dărâmate, grădini inundate, drumuri blocate

Bilanțul ploilor torențiale: Case dărâmate, grădini inundate, drumuri blocate
vizitator UNIMEDIA
Foto: UNIMEDIA

Mai multe localităţi din republică au fost afectate de ploile torenţială cu grindină de pe data de 9 şi 10 iunie. Aici se înscriu localităţi din raionul Leova, Cantemir, Cahul, Anenii Noi, Călăraşi şi Ştefan Vodă, anunță centrul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.


Potrivit sursei citate, în satele Tigheci şi Cuporani din raionul Leova, au fost inundate 6 case de locuit, 25 de beciuri şi 9 fântâni, iar 78 de păsări s-au înecat. Tot aici 40 ha de grâu au fost compromise. La pomparea apei din beciurile şi gospodăriile inundate au fost antrenate 15 persoane cu 2 unitatăţi de tehnică.


În raionul Cantemir, satul Stoianovca în urma ploii torenţiale şi revărsării râului Tigheci au fost inundate 7 gospodării, 4 beciuri, circa 5 ha de grădini particulare şi o porţiune a traseului Cahul-Cantemir pe o lungime de circa 50 m. Pe traseu a fost ridicat un dig de protecţie din saci cu pământ pe o lungime de circa 80 metri şi înălţimea 1 metru pentru a stopa revărsarea apei pe un lan de grâu şi redirecţionarea scurgerii ei în lunca Prutului.  

În urma ploii de pe data de 9 iunie au fost afectate culturi agricole din satul Moscovei, raionul Cahul, localităţile Maximovca şi Chirca, raionul Anenii Noi, Păuleşti, raionul Călăraşi şi Copceac, raionul Ştefan Vodă.

Sursa: UNIMEDIA


Reacția lui Iastrebciak: "Scandal diplomatic" există doar în imaginaţia unor reprezentanți ai R. Moldova

Reacția lui Iastrebciak:
Foto: president-pmr.gov.org

În mass-media din Republica Moldova activ se discută informația cu privire la scandalul diplomatic, care a avut loc în timpul recepţiei la Ambasada Federației Ruse la Chişinău cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei. 

Astăzi în mass-media din stânga Nistrului a fost publicată reacția așa zisului ministru de Externe al RMN, Vladimir Iastrebciak.

"În primul rând, consider că aşa-numitul "incident" sau "scandal" există doar în imaginaţia unor reprezentanți ai Republicii Moldova. Aceștia încearcă să atragă atenţia în mod artificial asupra acestui subiect. Nimic extraordinar, nimic nou la recepția în cauză nu s-a întâmplat. Ieri, Ambasadorul rus, Valeri Kuzmin, mi-a oferit cuvântul, aşa cum s-a mai întâmplat de nenumărate ori la recepţii organizate de Ambasada Rusiei", a declarat Vladimir Iastrebciak.


Potrivit acestuia, "un asemenea gest este o practică obișnuită: de a oferi reprezentantului părții transnistrene posibilitatea de a felicita pe colegii ruşi cu ocazia diferitor sărbători. Aşa a fost la a 65-a aniversare a Victoriei, așa a fost și la recepţia cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei din anul trecut. E greu de spus ce a provocat ieri o astfel de reacţie, comparabilă cu o isterie. Pot doar să presupun că acest lucru se leagă cu consultările planificate pe 21 iunie care vor avea loc la Moscova".

"Recepţia a avut loc la Ambasada Federaţiei Ruse, iar în conformitate cu normele internaţionale, Ambasada se află pe teritoriul Federației Ruse", a mai spus așa zisul ministrul de Externe.

"Dacă pornim de la abordările ruse, Transnistria este recunoscută o parte egală în negocieri, deci eu sunt recunoscut pe deplin șeful ministerului care gestionează treburile externe ale Transnistriei", consideră Iastrebciak.

UNIMEDIA amintește că ieri seara Ambasada Federației Ruse la Chișinău a organizat o recepție cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei, care va avea loc la 12 iunie. La eveniment au fost invitați reprezentanții diplomației moldovenești, dar și ambasadorii UE.La un moment dat, ambasadorul rus, Valeri Kuzmin, i-a oferit cuvântul lui Vladimir Iastrebciak, prezentându-l oficial drept șef al diplomației autoproclamatei republici nistrene

În acel moment, reprezentanții corpului diplomatic moldovenesc, diplomații americani și europeni, au părăsit recepția în semn de protest.

Sursa: UNIMEDIA


Trei candidați PD și-au prezentat oferta electorală pentru suburbii

Trei candidați PD și-au prezentat oferta electorală pentru suburbii
Foto: privesc.eu

PD continuă campania electorală în suburbiile municipiului Chişinău cu trei candidaţi la primărie - în localităţile Stăuceni, Grătieşti şi Truşeni. Concurenţii democraţi şi-au prezentat ofertele pentru localităţile din afara Capitalei, astăzi, 11 iune, în cadrul unei conferinţe de presă.


Oferta electorală a formaţiunii pentru localităţile din suburbiile Capitalei, se bazează pe trei principii: reducerea diferențelor dintre Chişinău şi suburbii, integrarea economiei suburbiilor în cea a oraşului Chişinău, planificarea şi utilizarea raţională a teritoriului localităţilor suburbane și a resurselor disponibile în suburbii.


De asemenea, candidaţii PD pentru turul II la funcţiile de primar în localităţile din mun. Chişinău i-au îndemnat pe toţi locuitorii Capitalei şi pe cei din suburbii, să iasă la vot pe 19 iunie şi să susţină candidatul comun al AIE, Dorin Chirtoacă, la fotoliul de primar general.

În turul II, PD participă cu trei candidaţi în mun. Chişinău – Ion Dragomir în Stăuceni, Andrei Florica în Grătieşti şi Ion Apostol în Truşeni. În total, pe 19 iunie, 224 de candidaţi PDM vor lupta pentru funcţiile de primar. Pe 5 iunie au fost aleşi 93 de primari democraţi.

Sursa: UNIMEDIA


Surpriză la vamă: Un moldovean a încercat să treacă hotarul cu 2 mln de dolari

Surpriză la vamă: Un moldovean a încercat să treacă hotarul cu 2 mln de dolari
Foto: Serviciul Vamal al Ucrainei

1 mln 820 mii dolari au fost depistați de vameșii ucraineni întru-un automobil de marca ”Lexus RX 350”, la punctul de trecere Maiaki-Palanca. Șoferul autocarului, cetățean al Republicii Moldova și însoțitoarea lui, originară din Ucraina, se îndreptau spre R. Moldova, declarând vameșilor că au doar 1750 de dolari, relatează Serviciul Vamal al Ucrainei.


Potrivit sursei, în timpul controlului vameșii au observat zgârieturi pe placarea ușilor din spate, care demonstrează că acestea au fost recent demontate.


În urma controlului aprofundat al automobilului a fost depistați cei 1 mln 820 mii de dolari.

În privința acestui caz și anume, pentru încercarea de a transporta ilegal circa 2 mln de dolari, a fost întocmit proces verbal privind încălcarea normelor vamale. Automobilul de marca Lexus și banii au fost confiscați.


Sursa: UNIMEDIA


Explozie într-un magazin Ikea din Germania

Explozie într-un magazin Ikea din Germania
Foto: EPA

O explozie s-a produs vineri seara la un magazin Ikea din Dresda, in estul Germaniei, in urma careia o persoana a fost ranita usor, a declarat sambata pentru AFP un purtator de cuvant al politiei locale.


Mai multe dispozitive explozive de putere mica au explodat la sfarsitul lunii mai in magazinele Ikea din Belgia, Olanda si Franta.


"Un dispozitiv de natura necunoscuta a explodat si cel putin o persoana a fost usor ranita, ea sufera de un soc la timpan", a precizat Thomas Geithner.

"Explozia a avut loc in departamentul pentru obiecte de bucatarie", a precizat el. "Este prea devreme sa spunem daca exista vreo legatura" cu celelalte explozii care au avut loc in magazine Ikea din Europa, a adaugat acesta.

In 30 mai, o serie de explozii ale unor mici colete-capcana, nerevendicate, au avut loc in Gand (Belgia), Eindhoven (Olanda) si in apropiere de Lille (Franta). Toate exploziile au fost de mica putere si nu au provocat nici pagube, nici raniti.

In Suedia, conducerea generala a Ikea a spus ca exploziile au fost provocate cu "focuri de artificii". "Nu am primit nicio amenintare", declarase atunci un purtator de cuvant, Charlotte Lindgren.

Sursa: hotnews.ro


Nadal, eliminat în sferturi la Queens

Nadal, eliminat în sferturi la Queens
Foto: as.com

Surpriză la Queens. Numărul unu mondial, Rafael Nadal, a fost eliminat  în sferturi la Queens.


Rafael Nadal a pierdut, în trei seturi, scor 7-6, 4-6, 1-6, partida disputată împotriva francezului Jo-Wilfried Tsonga, părăsind prematur primul turneu pe iarbă al sezonului.


În semifinale, Tsonga îl va întâlni pe câştigătorul duelului dintre Adrian Mannarino (Franşa) si James Ward (Marea Britanie).

În cea de-a doua semifinală se întâlnesc americanul Andy Roddick şi scoţianul Andy Murray.

Femeia cu cele mai mari silicoane din lume e pe moarte

Femeia cu cele mai mari silicoane din lume e pe moarte
Foto: libertatea.ro

Sheyla Hershey, modelul brazilian care până vara trecută deţinea recordul mondial la categoria „cei mai mari sâni siliconaţi din lume”, e la un pas de moarte.


După 30 de operaţii de mărire a dotărilor sale, anul trecut, Sheyla a suferit o nouă intervenţie, de data aceasta nu de mărire a sânilor, ci de extirpare a lor.  Astfel a început drama manechinului stabilit acum în SUA.


Viaţa nu mai are rost pentru Sheyla, de când a rămas fără sânii uriaşi, mărimea KKK. Aceştia i-au fost extirpaţi după ce la cea din urmă operaţie de mărire a sânilor, pe care a făcut-o în Brazilia, a suferit complicaţii grave. La câteva luni după aceea, Sheyla a încercat să îşi ia viaţa. A fost salvată ca prin minune după ce familia ei a chemat de urgenţă ambulanţa. 

Deşi a scăpat de moarte, Sheyla, 31 de ani, se află încă de anul trecut într-o depresie severă. Ea nu a renunţat la gândul de a avea din nou sânii care au făcut-o celebră  şi, recent, a mers la o clinică unde a cerut să i se pună din nou implanturi cu silicon. Operaţia nu a decurs însă bine şi bomba sexy a făcut o infecţie cu stafilococ, iar de câteva săptămâni este în comă.

În august apare tableta pentru copii

În august apare tableta pentru copii
Foto: Daily Mail

Experţii în comportamentul copiilor nu sunt foarte încântaţi de predispoziţia acestora de a deveni dependenţi de tehnologie.


Pe vremuri se mulţumeau cu o cutie pline de puzzle-uri, cu jocuri şi ursuleţi. Dar copiii devin din ce în ce mai dependenţi de tehnologie, ceea ce dă naştere generaţiei iKids, care se vor strădui să citească, să scrie şi să vorbească corect, avertizează experţii, citaţi de Daily Mail.


Dr. Aric Sigman, de la Societatea Regală de Medicină, susţine asta, în contextul în care prima tabletă pentru copii – InnoTab de la VTech – va fi lansată în Marea Britanie în august şi în America în toamnă.

Ţintind copiii între patru şi nouă ani, tableta încearcă să exploateze succesul iPad-ului printre tineri. Noua tabletă va un touchscreen color, un mp3 încorporat şi aplicaţii prietenoase pentru copii.

Selfridges se aşteaptă ca tableta să coste circa 80 de lire sterline şi să devină un cadou vânat de copii în perioada Crăciunului.

“Este absolut necesar ca micuţii să-şi petreacă cât mai mult timp cu putinţă interacţionând cu oameni reali, privind feţele părinţilor şi având contacte vizuale reale cu oamenii. Dacă nu o fac, atunci nu vor învăţa să vorbească atât de bine şi nu vor înţelege cum comportamentul lor îi afectează pe ceilalţi”, susţine dr. Sigman. 

(doc, video) Premier poliglot! Vlad Filat a primit ieri seara premiul pentru Libertate de la Consiliul Atlantic

(doc, video) Premier poliglot! Vlad Filat a primit ieri seara premiul pentru Libertate de la Consiliul Atlantic
Foto: gov.md

Premierul Vlad Filat a primit ieri seara în cadrul Forumului Global Wroclaw 2011 premiul pentru libertate de la Consiliul Atlantic. Filat a fost prezentat de către fostul Premier polonez, Jan Krzyszttof Bielecki, care a spus că ştie că oficialul moldovean este fan al formaţiei rock Scorpions, iar piesa Wind of change, acum 20 de ani îi mobiliza pe mulţi să lupte pentru democraţie şi libertate. „Piesa este despre schimbare şi un viitor mai bun, iar acest vis este trăit acum de Vlad Filat. Moldova, ca şi Polonia, îsi reformează economia simultan cu politica şi, deci există multe provocări, aşa cum a reuşit Polonia, sunt sigur că veţi reuşi şi Dvs”, a menţionat Bielecki, citat de serviciul de presă al executivului. 

Vlad Filat a spus că este onorat să primească Premiul pentru Libertate din partea Consiliului Atlantic. Acesta a ținut chiar și un scurt discurs în limba engleză. „Acest premiu vine din partea unor oameni pe care îi apreciez foarte mult. Solidaritatea în numele libertăţii implică un mare preţ, pe care mulţi dintre voi l-aţi plătit, în special aici în Polonia. Sînt mîndru să împărtăşesc aceleaşi valori ca şi voi”, a spus Filat.


Premierul a menționat că poporul Republicii Moldova este cel care merită acest Premiu, în particular generaţia tânără, care acum doi ani a ieşit în stradă ca să forţeze regimul de atunci să desfăşoare alegeri libere şi corecte. Filat a spus că va lăsa istoricii să aprecieze impactul transformărilor democratice, precizînd că el, în calitatea sa de politician, vede libertatea nu doar dintro perspectivă liberală pentru o schimbare bruscă în viaţa politică, dar şi dintro perspectivă populară de asigurare a drepturilor individuale, a competiţiei şi prosperităţii.

Premierul moldovean a primit premiul pentru Libertate alături de Senatorul american John McCAIN, ministrul de Externe al Poloniei, Radoslaw SIKORSKI, jurnalistul şi istoricul polonez, Adam MICHNIK, precum şi unii lideri ai mişcărilor democratice din Belarus şi Egipt.



Vedeți mai jos și un discurs a lui Vlad Filat ținut la Forumul Global de la Wroclaw:

Dis Curs

Sursa: UNIMEDIA [removed]// [removed]


Ghimpu: Ambasadorul Kuzmin trebuie să părăsească țara noastră

Ghimpu: Ambasadorul Kuzmin trebuie să părăsească țara noastră
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

"Gestul diplomaţilor de a pleca de la recepţia de ieri a fost unul corect. Ambasadorul trebuie să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Un ambasador care nu respectă independenţa Moldovei nu are ce căuta în ţara noastră". 

De această părere este președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a comentat pentru PublikaTV incidentul de ieri seara de la ambasada Federației Ruse.

UNIMEDIA amintește că ieri seara, Ambasada Federației Ruse la Chișinău a organizat o recepție cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei, care va avea loc la 12 iunie.  


La eveniment au fost invitați reprezentanții diplomației moldovenești, dar și ambasadorii UE. La un moment dat, ambasadorul rus, Valeri Kuzmin, i-a oferit cuvântul lui Vladimir Iastrebciak, prezentându-l oficial drept șef al diplomației autoproclamatei republici nistrene.

În acel moment, reprezentanții corpului diplomatic moldovenesc au părăsit recepția în semn de protest. Faptul a fost confirmat pentru UNIMEDIA de către Serviciul de presă al Ministerului de Externe.

Sursa: UNIMEDIA


Chirtoacă a prezentat realizările sale în suburbii, dar și planurile de viitor

Chirtoacă a prezentat realizările sale în suburbii, dar și planurile de viitor
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie

Suburbiile reprezintă perspectiva de dezvoltare a municipiului Chişinău. Localităţile au păstrat şi au salvat democraţia în Capitală, acelaşi lucru s-a întâmplat şi la alegerile din 5 iunie şi nu au admis dictatura în Capitală. Despre aceasta a declarat candidatul PL, Dorin Chirtoacă, azi, 11 iunie, la o conferință de presă cu echipa de consilieri municipali. Acesta a prezentat și programul de dezvoltare a suburbiilor mun. Chişinău, însă nu a evitat să condamne inițiativa PCRM, precum că aceștia ar vrea excluderea suburbiilor.


”PL nu va permite desfăşurarea acestui scenariu. Satele, comunele şi oraşele vor rămâne în componenţa municipiului Chişinău, toate cele 18 suburbii şi respectiv 35 de localităţi. Din păcate unii nu vor dezvoltarea municipiului, ei se pricep la falsificarea documentelor”, a precizat Chirtoacă.

Referindu-se la proiectele desfăşurate în localitățile din afara municipiului Chişinău, candidatul a declarat că au fost investiţi circa 700 mln lei în cei 4 ani de când a fost primar general. Printre cele mai importante realizări ale lui au fost: construcția unui apeduct la Bubuieci, podului de la Ghidighici, grădiniței-școli în Stăuceni, etc.

Totodată, Chirtoacă a prezentat proiectele echipei PL de modernizare a suburbiilor municipiului Chişinău. Astfel, prioritățile de bază sunt: modernizarea reţelei de transport, implementarea sistemului de iluminat public, susţinerea şi dotarea instituţiilor de învăţământ, etc.


Sursa: UNIMEDIA


(foto) Dezastru într-un sat din Hâncești: Ploile au distrus gospodăriile și casele

(foto) Dezastru într-un sat din Hâncești: Ploile au distrus gospodăriile și casele
vizitator UNIMEDIA
Foto: UNIMEDIA

Ploile abundente din ultimele zile au creat ravagii în țară. Într-un sat din raionul Hâncești apele s-au revarsat și au inundat mai multe gospodării. Zeci de case au fost grav avariate, la unele chiar prăbușindu-se podul.

Pe lângă casele avariate, grădinile au fost nivelate cu pământul. De asemenea, vântul a doborât copaci, care au căzut peste drum, iar unele case au rămas fără acoperiș.


Pozele de mai jos au fost trimise la redacție de către un vizitator și au fost făcute vineri seara, 10 iunie 2011. 






Sursa: UNIMEDIA


Chirtoacă îl așteaptă pe Dodon la dezbateri: Cât se va ascunde în brusturi?

Chirtoacă îl așteaptă pe Dodon la dezbateri: Cât se va ascunde în brusturi?
Colaj UNIMEDIA

După ce s-au acuzat reciproc de implicarea în mai multe scheme de corupție, privatizări ilegale și alte fărădeledi, candidatul PL, Dorin Chirtoacă se întreabă dacă candidatul comunist, Igor Dodon va mai avea curaj să vină la dezbateri în public sau va trimite diverși reprezentanți și diversioniști.


”Din păcate campania electorală a ajuns în derizoriu, iar pe ultima sută de metri eu am devenit cel mai corupt om din Chișinău. Cred că oamenii sunt deja îngrețoșați. Mai mult ca atât, Igor Dodon lansează acuzații, se ascude în tufișuri și nici macar nu vrea să vină să-și prezinte punctul de vedere. Mă întreb dacă în următoarele 7 zile va avea curajul să vină macar la o dezabatere”, a declarat Chirtoacă ieri seara, în cadrul unei emisiuni la Publika TV.

Amintim că săptămâna aceasta Igor Dodon a venit cu o interpelare de deput la Parlament privind cinci cazuri de corupție și trafic de influență în care ar fi implicat Dorin Chirtoacă. 

Iar ieri, 9 iunie, candidatul liberalilor l-a acuzat pe Igor Dodon că a falsificat Monitorul Oficial al României cand l-ar fi prezentat drept dovadă a presupuselor escrocherii în dosarul troleibuzelor.

Sursa: UNIMEDIA


Omor descoperit după 12 ani. Și-a ucis concubinul și l-a îngropat în curte

Omor descoperit după 12 ani. Și-a ucis concubinul și l-a îngropat în curte
Foto: MAI

Crima s-a produs în satul Zârneşti, raionul Cahul iar bărbatul victimă, de 34 de ani, a fost ucis de concubina sa şi fratele acesteia, fiind îngropat chiar în gospodăria în care aceştia locuiau. 


Potrivit serviciului de presă al MAI, victima s-a aflat la muncă peste hotare, iar în vara anului 1999 s-a întors în ţară pentru o vacanţă. Bărbatul se afla adesea în conflict cu concubina sa şi chiar mama acesteia, între ei iscându-se nenumărate certuri. 


Astfel, în toamna aceluiaşi an, concubina victemei, împreună cu fratele său, au pus la cale omorul acestuia. Bărbatul a fost ucis cu un topor şi îngropat în curte.

În cadrul cercetării l-a fața locului, la o adâncime aproximativă de 1,80-2,0 metri au fost depistate osmintele unui cadavru uman, care au fost ridicate și remise medicului legist, petru efectuarea expertizei medico legale.

Suspecţii principali, femeia de 42 ani şi fratele său de 52 ani, se află în arestul poliţiei din Cahul. Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată ei riscă să facă până la 15 ani de închisoare.

Sursa: UNIMEDIA


Bilanţul epidemiei de E.coli a ajuns la 33 de morţi

Bilanţul epidemiei de E.coli a ajuns la 33 de morţi
Foto: nofima.no

Bacteria E.coli a făcut încă trei victime în Germania, au anunţat vineri autorităţile sanitare regionale, ceea de ridică bilanţul epidemiei la 33 de morţi.


Vineri dimineaţă, Ministerul Sănătăţii din Saxonia Inferioară a anunţat decesul unei femei de 75 de ani. Iar în cursul după-amiezii de vineri, autorităţile au precizat că o altă femeie în jur de 70 de ani, din Schleswig-Holstein, şi-a pierdut viaţa, precum şi un bărbat în vârstă de 81 de ani, internat la o clinică universitară din Hambourg-Eppendorf.


Autorităţile sanitare federale au anunţat vineri că sursa contaminării cu această tulpină mortală de E.coli o reprezintă seminţele germinate. Descoperirea se bazează pe un studiu efectuat pe persoane care călătoreau împreună cu un autobuz şi care au mâncat în acelaşi restaurant: fiecare pasager care a ales o mâncare cu seminţe germinate s-a îmbolnăvit, suferind de diaree cu sânge, primul semn al infecţiei.

Avertismentul legat de castraveţi, roşii şi salată a fost emis la 25 mai şi a lovit dur producţia europeană.

Comisarul european pentru sănătate, John Dalli, a declarat că epidemia este limitată la nordul Germaniei şi nu necesită controale la nivel european. El a avertizat şi în legătură cu publicarea de informaţii neverificate privind această situaţie, deoarece alimentează panica şi aduce prejudicii fermierilor.

UE a crescut la 210 milioane de euro oferta de compensaţii pentru fermierii afectaţi de criza E.col.

Google Maps ameninţă GPS: Va funcţiona şi offline

Google Maps ameninţă GPS: Va funcţiona şi offline
Foto: woolfs.ru

După ce a neutralizat aproape orice concurenţă pe segmentul de hărţi online cu Google Maps, gigantul internet pare să facă primii paşi în demolarea unor companii care au o intreagă istorie în spate în navigarea GPS - Garmin sau TomTom.


Astfel, conform site-ului All About Phones, Google Maps Navigation ar putea beneficia de un update ce va permite rularea aplicaţiei fără a fi nevoie de conexiune internet.


Conform unei surse din sectorul telecom olandez, Google va elimina cerinţa ca smartphone-ul folosit pentru rularea aplicaţiei să aibă o conexiune la internet.

O asemenea mutare va lovi puternic în producători de GPS-uri precum Garmin sau TomTom, mai ales ţinând cont de faptul că aplicaţia poate fi descărcată gratuit.

Sursa: zf.ro


(video) Beyonce, goală în mijlocul naturii

(video) Beyonce, goală în mijlocul naturii
Foto: libertatea.ro

Cunoscuta cântăreaţă Beyonce a realizat recent o şedinţă foto pentru revista Essence, în care nu a ezitat să se dezbrace, dovedind astfel că are un corp perfect.


Pictorialul a fost gândit în mijlocul naturii, unde Beyonce apare alături de cowboy, dar pozează şi pe cai sau în fân în ipostaze deosebit de provocatoare. Momentul cel mai senzual este atunci când tânăra de 29 de ani apare dezbrăcată într-o cadă pe o pajişte verde, iar în fundal se vede păscând un armăsar alb.


În timpul şedinţei foto pentru revista Essence, a fost filmat şi un scurt clip, în care interpreta se înfăţişează în diverse posturi, una mai incitantă ca alta.


Noi dovezi de mită în cadrul FIFA: 40.000 de dolari făcuţi cadou Federaţiei din Surinam

Noi dovezi de mită în cadrul FIFA: 40.000 de dolari făcuţi cadou Federaţiei din Surinam
Foto: newsoccer.ru

Scandalul de corupţie în care sunt implicaţi mai mulţi oficiali FIFA este alimentat de noi dezvăluiri.


Preşedintele Federaţiei de Fotbal din Surinam, Louis Giskus, a mărturisit că a primit un plic cu 40.000 de dolari din partea şeicului Bin Hammam, acuzat că ar fi plătit bani grei pentru a duce Cupa Mondială din 2022 în Qatar.


"Am mers în camera de hotel şi am găsit un plic maro cu inscripţia 'Surinam', care conţinea 40.000 de dolari. Când l-am întrebat pe Jason Sylvester ce e cu ei, ni s-a spus că sunt din partea CFU, destinaţi dezvoltării fotbalului din Surinam. De asemenea, când ne-am arătat nesiguri că vom putea ieşi din Port of Spain cu această sumă de bani asupra noastră, am primit asigurări că nu va exista nicio problemă. Am trecut numărul lui pe plic, ca să fie sunat în caz că ar fi fost probleme.", a dezvaluit Giskus, informează The Guardian.

Jason Sylvester este unul dintre oficialii FIFA suspendaţi în urma scandalului de corupţie izbucnit în cadrul forului mondial, legat de acordarea organizării Campionatului Mondial din 2022 către statul Qatar.

Alături de Sylvester a fost suspendat şi Mohammed bin Hammam, care s-a retras ulterior din cursa pentru preşedinţia FIFA.

Arrinera Automotive a prezentat conceptul Venocara

Arrinera Automotive a prezentat conceptul Venocara
Foto: masini.ro

Polonezii de la Arrinerra Automotive au prezentat oficial conceptul Venocara, ce va fi lansat pe piata la sfarsitul anului viitor, supercar-ul urmand a fi disponibil in Europa, China, Orientul Mijlociu si Statele Unite. 


In ceea ce priveste designul exterior al modelului, se pot recunoaste foarte usor cateva elemente din “cartea de retete” a lui Lamborghini, insa influenta colaborarii cu Lee Noble face ca acest lucru sa nu fie deranjant, ba dimpotriva.

Venocara este construita in jurul unui sasiu tubular din otel, cu o caroserie din Kevlar, faruri bi-xenon, stopuri cu tehnologie LED si jante de 19/20 inch.

Deocamdata, nu au fost oferite si fotografii cu interiorul masinii, insa Arrinera spune ca habitaclul va avea tapiterie din piele, elemente din fibra de carbon, accente de aluminiu si un sistem de monitorizare a drumului cu raze infra-rosii.

Puterea este oferita de un motor V8 de 6,2 litri supraalimentat printr-un compresor Eaton, probabil preluat de la un Chevrolet Corvette ZR1, ce ofera 638 CP si 819 Nm.


Sursa: masini.ro


Gustări sănătoase pentru plajă

Gustări sănătoase pentru plajă
Foto: spain-costa.ru

Dacă vrei să ronţăi câte ceva când eşti la plajă, dar te gândeşti în acelaşi timp că vrei să arăţi cât mai bine în bikini, iată câteva idei de gustări sănătoase, potrivit Yahoo Shine.


Mănâncă morcovi, în loc de covrigei - aceste legume sunt cea mai bună gustare pe timp de vară, deoarece pigmentul lor portocaliu, beta-caroten, conferă pielii mai multă strălucire. 

Înlocuieşte îngheţata cu pepenele - Dacă ai poftă de ceva dulce, optează pentru un fruct zemos, precum pepenele, în locul unui produs lactat greu. 

Înlocuieşte prăjiturelele cu boabe de struguri îngheţate - acestea îţi aduc un aport de antioxidanţi, sunt o gustare foarte răcoritoare.

Bea ceai verde cu gheaţă, în loc de suc - eviţi balonarea pe care ţi-o cauzează chiar şi sucul dietetic şi în plus îţi îmbunătăţeşti metabolismul.


Incident diplomatic la Ambasada Federației Ruse din Chișinău

vineri, 10 iunie 2011

Incident diplomatic la Ambasada Federației Ruse din Chișinău

Azi seara, Ambasada Federației Ruse la Chișinău a organizat o recepție cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei, care va avea loc la 12 iunie. La eveniment au fost invitați reprezentanții diplomației moldovenești, dar și ambasadorii UE.

La un moment dat, ambasadorul rus, Valeri Kuzmin, i-a oferit cuvântul lui Vladimir Iastrebciak, prezentându-l oficial drept șef al diplomației autoproclamatei republici nistrene.

În acel moment, reprezentanții corpului diplomatic moldovenesc au părăsit recepția în semn de protest. Faptul a fost confirmat pentru UNIMEDIA de către Serviciul de presă al Ministerului de Externe.


UNIMEDIA amintește că acum câteva zile, Ministerul Rus de Externe a difuzat un comunicat în care acuza partea moldovenească de "încălcări în procesul electoral de la 5 iunie 2011".

De cealaltă parte, MAE moldovean a difuzat un comunicat în care a solicitat părții ruse să se abțină de la comentarii care pot fi interpretate ca imixtiune în treburile interne ale altui stat. 

Sursa: UNIMEDIA


Ministerul Economiei a ales beneficiarii grantului japonez în valoare de 21 milioane lei

Ministerul Economiei a ales beneficiarii grantului japonez în valoare de 21 milioane lei
Foto: karadeniz-press.ro

15 agenţi economici vor beneficia de finanţare în leasing pentru procurarea utilajului din Fondurile partenere ale Grantului Japonez, în valoare de 21 milioane de lei. „Trebuie să utilizăm aceşti bani cu maximă eficienţă, având în vedere că Guvernul Japoniei a pus la dispoziţia noastră aceste resurse, chiar dacă are de înfruntat consecinţele catastrofei atomice de la Fukushima”, a declarat ministrul Economiei Valeriu Lazăr la şedinţa în cadrul căreia au fost aprobate cererile de finanţare.


Agenţii economici au primit finanţare pentru procurarea utilajului de păstrare a fructelor şi legumelor în stare proaspătă, patiserie şi panificaţie, extragerea şi îmbutelierea apei minerale, producerea sacilor din hârtie, reproducerea şi creşterea porcinelor, producerea PVC şi echipament pentru sere. Proiectele-beneficiare sunt repartizate în raioanele Călăraşi, Criuleni, Dubăsari, Edineţ, Floreşti, Hânceşti, Ialoveni, Leova, Rezina, Străşeni, Ştefan-Vodă, Ungheni şi UTA Găgăuzia.

Beneficiarii acceptaţi pentru finanţare în cadrul Programului au obligaţia sa achite în acest interval de timp 60% din preţul echipamentului, 40% constituind Grantul din partea Guvernului Republicii Moldova în cazul în care toate plăţile au fost achitate în termenii stabiliţi, iar echipamentul a fost instalat şi pus în funcţiune, conform condiţiilor de leasing încheiate.    În cadrul Programului se achiziţionează doar echipament nou de import, livrările fiind scutite de TVA. Dobânda de leasing este la cota zero. 

UNIMEDIA menţionează că, potrivit Ministerului Economiei, în perioada anilor 2005-2011, din contul mijloacelor de Grant, în valoare de 1,3 mlrd. JPY, şi din contul Fondurilor Partenere a Grantului, în valoare de 101,5 mln. lei, a fost oferită finanţare pentru procurările de echipament în regim de leasing la 138 de agenţi economici. Guvernul Japoniei a aprobat utilizarea grantului de 21 mln. lei la 30 martie curent. Aceasta, în condiţiile în care Ţara Soarelui Răsare trece prin momente dificile, cauzate de calamităţile naturale.

Sursa: UNIMEDIA


Grup criminal, specializat în falsificarea paşapoartele de cetăţeni ai Federaţiei Ruse, deferit justiţiei

Grup criminal, specializat în falsificarea paşapoartele de cetăţeni ai Federaţiei Ruse, deferit justiţiei
Poză simbol
Foto: roncea.ro

Trei membri ai unui grup criminal organizat, acuzaţi de confecţionare, deţinere a documentelor oficiale false şi organizarea migraţiei ilegale, au fost deferiţi justiţiei de către Procuratura Generală, anunţă serviciul de presă al instituţiei.


Secţia combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale a acumulat probe suficiente pentru a demonstra vinovăţia celor trei că ar fi pus bazele unui grup criminal organizat, având ca scop principal organizarea migraţiei ilegale a cetăţenilor noştri în Rusia în baza paşapoartelor false.

În fapt, în perioada anului 2007 – aprilie 2009, inculpaţii găseau potenţialii migranţi, acumulau de la ei setul de acte necesare pentru confecţionarea documentelor false, iar ulterior, în baza acestora le perfectau paşapoarte de cetăţeni ai Federaţiei Ruse.

Datele procurorilor arată că, în aceste condiţii, în jur de 80 de persoane au obţinut paşapoarte, iar pentru fiecare act, membrii entităţii infracţionale primeau de la 1000 până la 3000 euro.

Pentru a reda un caracter legal paşapoartelor cetăţenilor Federaţiei Ruse perfectate pentru potenţialii migranţi ilegali, folosind actele primare obţinute, confecţionau documente oficiale false (adeverinţe cu privire la lipsa cetăţeniei RM, adeverinţe cu privire la lipsa cetăţeniei Ucrainei, buletine de identitate pentru apatrizi, caziere judiciare).

Menţionăm că, grupul era dirijat de o locuitoare a Capitalei (44 ani) care deţinea şi funcţia de preşedinte al societăţii obşteşti „Русская община г.Рыбница”. În cadrul percheziţiilor, la domiciliul acesteia, au fost depistate şi ridicate documente oficiale, ştampile şi sigilii false.

Dosarul a fost transmis spre examinare în Judecătoria sect. Centru, inculpaţii fiind cercetaţi în stare de libertate.

Sursa: UNIMEDIA


(grafic) Rezultatele CEC: Chirtoacă a câștigat în suburbii, Dodon - în Capitală

(grafic) Rezultatele CEC: Chirtoacă a câștigat în suburbii, Dodon - în Capitală
Colaj: UNIMEDIA

După ce Igor Dodon a afirmat că ar fi câștigat în turul I al alegerilor dacă nu ar fi existat încălcările comise în suburbii, Comisia Electorală Centrală a difuzat informații oficiale despre date. Potrivit acestora, în Capitală majoritatea voturilor i-au revenit candidatului PCRM, iar în suburbii a câștigat detașat candidatul PL, Dorin Chirtoacă. 

Astfel, voturile din Capitală s-au repartizat în felul următor: Dodon a obținut 52,15% din sufragii, iar Chirtoacă - 43,54% din voturi, diferența fiind de cca 24 mii de voturi. 

În suburbii, însă, candidatul PL a acumulat 59,42% din voturi, iar candidatul PCRM - practic de două ori mai puțin - 30,34%, diferența fiind de aproximativ 19 mii de voturi.


UNIMEDIA precizează că per total, în municipiul Chișinău, Igor Dodon a obținut 48,07% din voturi, iar contracandidatul său liberal - 46,51% din numărul de voturi. Recent, cei doi s-au acuzat reciproc că încearcă să-și consolideze pozițiile acolo unde au obținut rezultate mai bune.





Sursa: UNIMEDIA


(foto) Topul hotelurilor-închisoare din lume

(foto) Topul hotelurilor-închisoare din lume
Foto: forbes.ro

Pe când criza financiară era în toi, în aprilie 2009, bancherul austriac Julius Meinl al V-lea, acuzat de fraudă, plătea nu mai puţin de 100 de milioane de euro pentru a fi eliberat pe durata procesului. Austriacul era dispus să-şi dea toată averea pentru a scăpa, fie şi temporar, de costumul vărgat şi de farfuria de tablă. Unii însă sunt dispuși să plătească  pentru a respira aerul de celulă sau pentru a mesteca o bucată de pâine cu gust îndoielnic.


Malmaison Hotel - Oxford, Anglia

Cea mai veche închisoare din Marea Britanie a fost transformată de către lanţul hotelier Malmaison într-un hotel boutique de înaltă clasă. Arhitecţii au păstrat stilul de penitenciar, însă vesela din tablă stă pe mese de cristal, celulele sunt dotate cu jacuzzi, iar gratiile se asortează cu perdelele din catifea scumpă. În plus, în loc de gardieni, ai parte de o echipă de concierge de top care stă la dispoziţia ta zi şi noapte.



Four Seasons - Istanbul, Turcia

Fosta închisoare Sultanahmet a fost, până în 1969, locul de detenţie al scriitorilor, jurnaliştilor şi al intelectualilor dizidenţi din Turcia. Situată la câţiva paşi de celebra Moschee Albastră şi de Palatul Topkapi, clădirea unde a fost închis, printre alţii, şi faimosul poet turc Nazim Hikmet, a devenit în 1996 hotel de cinci stele. Deşi celebrul lanţ hotelier Four Seasons a refuzat să folosească trecutul ca instrument de marketing, ba chiar a încercat să-l treacă sub tăcere, poveştile despre foştii locatari ai celebrei închisori fac în continuare deliciul turiştilor curioşi.



Jail Hotel Lowengraben - Lucerna, Elveţia

Micul hotel elveţian Lowengraben s-a deschis în 1998, anul în care s-a dezafectat închisoarea cu acelaşi nume. Toate camerele au gratii la ferestre, uşile sunt prevăzute cu o deschizătură specială prin care să se strecoare tava cu mâncare, iar barul hotelului se numeşte, simbolic, Alcatraz.



Karosta Prison- Liepaja, Letonia

Karosta, singurul penitenciar interactiv din lume, a fost cândva o închisoare pentru militarii din marina letonă. În anii '70, a trecut în gestiunea KGB, iar teroarea epocii totalitariste continuă să-i inspire pe oamenii de afaceri din mica ţară baltică. Proprietarii ,,închisorii interactive" atrag turiştii occidentali dornici de o atmosferă ca în ,,vremurile bune ale URSS". Pentru mai puţin de 15 euro, poţi să dormi pe un pat de închisoare veritabil şi să fii bătut sau abuzat verbal de către gardieni care vorbesc limba rusă. Filosofia de business a penitenciarului este simplă şi cuprinzătoare: ,,Neprietenos, neîncălzit, de nesuportat!''.



Best Western Katajanokka - Helsinki, Finlanda

Fostul penitenciar finlandez a fost transformat, în 2007, în hotel de patru stele, după o investiţie de 20 de milioane de dolari.



Sursa: forbes.ro


Ce au descoperit sondele Voyager după 34 de ani în spaţiu

Ce au descoperit sondele Voyager după 34 de ani în spaţiu
Foto: BBC News

Sondele Voyager au fost lansate de NASA în 1977. Acum, după 34 de ani, au ajuns la marginea sistemului solar, respectiv la circa 14 miliarde km de Pământ. Datele transmise de Voyager 1 şi 2 ajung pe Pământ cu circa 16 ore întârziere, potrivit BBC News.


Cele două sonde zboară acum printr-o mare de magnetism. Eugene Parker de la Universitatea din Chicago, SUA, a declarat că marginea sistemului solar este ca "un jacuzzi agitat".

Liniile de câmp magnetic purtate de "vântul" care cuprinde şi materie venită de la Soarele nostru se întrerup şi se reconectează. În acest proces se creează bube care pot avea şi câteva milioane de kilometri lăţime. 

Cercetatorii spun că această evaluare are implicaţii pentru înţelegerea noastră a razelor cosmice - furtuna de particule de mare energie, care sunt accelerate în directia Pământului de stele explodate, de găuri negre şi de  alte locaţii exotice existente în galaxie. 

Potrivit profesorului Parker, sistemul solar "este mai mult ca o membrană care permite părtrunderea razelor cosmice. Ne putem aştepta ca razele cosmice să intre şi să rătăcească prin această mare de bule magnetice până când acestea pot avea acces la liniile de câmp care se conectează din nou la Soare".

Observaţiile făcute de cele două sonde sunt utile nu doar pentru astrofizicieni, ci şi pentru astronauţi, care trebuie să se protejeze de razele cosmice, şi pentru ingineri, care trebuie să întârească circuitele electronice ale navelor spaţiale şi ale sateliţilor împotriva particulelor de mare energie.

Sonda Voyager 1 a fost lansată în spaţiu pe 5 septembrie 1977, iar Voyager 2, pe 20 august 1977. Scopul iniţial al celor două sonde era de a cerceta planetele exterioare Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun, o sarcină finalizată în 1989.

Ei au fost apoi trimise în direcţia centrului Căii Lactee.

Sursa: adevarul.ro 

 


Bogatu: Moartea lui Igor Țurcan - mâna Moscovei

Bogatu: Moartea lui Igor Țurcan - mâna Moscovei
Foto: bogatu.voceabasarabiei.net

Uciderea lui Igor Ţurcan convine adversarilor actualei puteri de la Chişinău, iar urmele atentatului duc la Moscova. Rusia îşi propune să destabilizeze AIE pentru a dărâma actualul sistem politic moldovenesc. Afirmații în acest sens au fost lansate analistul politic Petru Bogatu, care subliniază pe blogul său că implicarea Kremlinului în evoluţiile politice din Republica Moldova devine tot mai sufocantă. 


Potrivit lui Bogatu, Igor Ţurcan era o persoană vulnerabilă, fiind implicat în litigii dubioase și jocuri politce, fapt ce îl făceau o ţintă extrem de comodă a provocărilor. Asta pentru că, pe de o parte, moartea sa poate să împingă ancheta pe multiple piste false, iar pe de alta, loveşte prin ricoşeu şi în PLDM, şi în AIE.

„Uciderea lui Igor Ţurcan convine adversarilor actualei puteri de la Chişinău. Motivaţia asasinatului, oricum ai da, pare să fie politică. Chiar dacă atentatul a fost comandat la Chişinău, sforile sunt trase la Moscova. Acte teroriste de tipul celui din centrul Chişinăului sunt în stilul KGB şi al actualelor servicii secrete ruse”, scrie analistul.

Bogatu amintește de cazul din august 2010, când nişte necunoscuţi au aruncat două recipiente cu un lichid inflamabil în curtea Ambasadei Rusiei din Minsk, iar ruşii au acuzat oficialităţile belaruse că acestea le atacă diplomaţii. Analistul politic pomenește și de omorul ziaristului şi unuia dintre liderii opoziţiei belaruse, Oleg Bebenin, din septembrie anul trecut. Atunci, potrivit sursei, liderul de la Minsk, Alexandr Lukașenco a declarat că în acest caz se întrezărește mâna Moscovei, căreia îi convine impresia de haos, creată în Belarus.

„Moscova îşi propune să destabilizeze AIE pentru a dărâma actualul sistem politic de la Chişinău şi a împinge modelul transnistrean până la Prut. Simptomatic este faptul că Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, declara, în ajunul exploziei de la Chişinău, că situaţia Republica Moldova-Transnistria se aseamănă cu situaţia Israel-Palestina. Ne pregătesc ruşii şi nouă un fel de intifadă? Sau un nou Kârgâzstan cu care ne ameninţa Putin acum câtva timp?”, se întreabă, în final, autorul.

Sursa: UNIMEDIA


Lady GaGa: Adolescenţii nu ar trebui să facă sex!

Lady GaGa: Adolescenţii nu ar trebui să facă sex!

Lady GaGa îşi sfătuieşte fanii tinerii să nu facă sex. Interpreta, care vorbeşte deseori despre viaţa ei sexuală şi tendinţele ei bisexuale, e de părere că fanii ei adolescenţi nu ar trebui să facă sex cu oricine şi ar trebui să aştepte să îşi piardă virginitatea atunci când simt că au ei nevoie de acest lucru.


“Cred că adolescenţii ar trebui aştepte cât de mult pot ei pentru a face sex. Şi ar trebui să se protejeze de la primul contact sexul până la ultimul. Dar nu vreau să se înţeleagă că mie îmi e frică să vorbesc despre sex. Sexul nu este o chestie greşită. Sexul înseamnă viaţă!”, a declarat Lady GaGa.

Surorile Williams revin pe teren la Eastbourne

Surorile Williams revin pe teren la Eastbourne

Serena Williams nu a mai jucat tenis de opt luni, iar Venus a adunat doar două turnee din iulie 2010, după Wimbledon: US Open şi Australian Open.


Surorile care au dominat tenisul feminin mondial în ultimul deceniu, Venus şi Serena Williams, revin pe teren săptămîna viitoare cu prilejul turneului de la Eastbourne. Cele două au trecut prin perioade extrem de dificile, chinuite de accidentări.

Mezina Serena a jucat ultima dată la Wimbledon, în 2010. De atunci, din cauza unei accidentări la piciorul drept, ea nu a mai putut juca. A avut însă probleme şi mai grave după ce la un control medical i s-a descoperit un hematom şi o embolie pulmonară. Apariţiile ei în public s-au limitat la plaja din Miami în ultimul an. 

Venus Williams a fost şi ea urmărită de ghinion. A jucat anul trecut la US Open, după care în 2011 a bifat un singur turneu: Australian Open. Eliminată în turul 3, Venus nu a mai putut reveni după durerile la şold şi leziunile abdominale. 

Cu o săptămînă înainte de Wimbledon, turneul atît de drag surorilor, Serena şi Venus şi-au anunţat participarea la Eastbourne. Venus are 5 titluri pe iarbă, la Londra, în timp ce Serena o urmează îndeaproape cu 4. "Sînt foarte emoţionată pentru că pot să revin din nou pe teren. Ultimele 12 luni au fost extrem de dure şi mi-au arătat că trebuie să fim recunoscători pentru ceea ce avem în momentul de faţă. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, prietenilor, familiei, fanilor", a declarat Serena Williams. 
Serena e în prezent pe locul 25 mondial, în timp ce Venus ocupă poziţia a 32-a. 

Sursa: gsp.ro


ANRE ia măsuri cu operatorii reţelelor de transport şi de distribuţie a gazelor naturale

ANRE ia măsuri cu operatorii reţelelor de transport şi de distribuţie a gazelor naturale
Poză simbol
Foto: westtv.ro

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit cerinţele minime pentru calitatea serviciilor de transport şi de distribuţie a gazelor naturale şi sancţiunile pentru nerespectarea acestora de către operatorul de reţea (operator al reţelei de transport şi/sau operator al reţelei de distribuţie a gazelor naturale). Vezi în continuare ce amenzi riscă operatorii în caz de nerespectare a cerinţelor ANRE.


În cazul în care operatorul de reţea va depăşi durata limită a întreruperilor programate şi neprogramate, stabilită de Regulamentul aprobat, el va trebui să plătească consumatorilor casnici afectaţi de întrerupere 20 lei, iar consumatorilor noncasnici – 200 lei pentru fiecare oră care depăşeşte această limită. 

În cazul livrării gazelor naturale cu încălcarea caracteristicilor fizico-chimice şi/sau a nivelelor de presiune, prevăzute de ANRE, şi constatarea faptului că aceasta situaţie este cauzată de operatorul de reţea, acesta din urmă va plăti consumatorilor finali afectaţi compensaţii în mărime de 10% din valoarea gazelor consumate pe parcursul perioadei de facturare, în care a fost adresată petiţia. 

ANRE a obligat operatorii de reţea să informeze consumatorii finali despre cerinţele privind calitatea serviciilor de transport şi de distribuţie a gazelor naturale. Aceştia sunt obligaţi, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Regulamentului, să pună la dispoziţia consumatorilor finali un număr de telefon de urgenţă, netaxabil, accesibil 24 din 24 de ore, pentru preluarea reclamaţiilor acestora.  

Regulamentul cu privire la calitatea serviciilor de transport şi de distribuţie a gazelor naturale a fost aprobat de Consiliul de Administraţie al ANRE, în şedinţa sa publică din 9 iunie curent. Actul normativ va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, comunică Serviciul de Presă ANRE.

Sursa: UNIMEDIA


Noua versiune Panda de la Google

Noua versiune Panda de la Google
Foto: hit.ro

Google a anuntat oficial lansarea unei noi versiuni de Panda, menite sa imbunatateasca performantele propriului motor de cautare si sa eficientizeze rezultatele afisate de SERP, informeaza webnews.it.


Astfel, cu prilejul evenimentului organizat la Seattle (SUA) – Search Marketing eXpo Advanced, Matt Cutts, de la Google, a precizat ca obiectivul noii versiuni de Panda este de a reduce numarul site-urilor slab calitative si publicitatea excesiva care utilizeaza din abundenta cuvinte-cheie, influentand afisarea rezultatelor.

Versiunea va fi urmata de altele, similare, proiectate pentru a aduce imbunatatiri ulterioare in controlul continuturilor necorespunzatoare si afisarea unor rezultate cat mai benefice pentru utilizator.


Sursa: hit.ro


(foto) Apare BMW Seria 2. Vezi ce noutăţi mai pregătesc bavarezii

(foto) Apare BMW Seria 2. Vezi ce noutăţi mai pregătesc bavarezii
Noul BMW Seria 1
Foto: money.ro

Ce face BMW când nu mai are numere pentru maşinile sale? Redenumeşte seriile. Dacă acum câteva zile bavarezii au lansat noua Serie 1, best-sellerul companiei, nemţii s-au gândit ca varianta coupe, cabriolet şi supersportivele M ale mezinei să aibă indicativul 2.


După ce au înregistrat ca marcă înregistrată indicativele 228,230, 235 şi M2, totul a devenit oficial: BMW va mai avea o serie - 2. Nemţii vor să impună o identitate proprie pentru Seria 2, iar în timp, se doreşte ca modelele din această serie să-şi dezvolte individualitatea şi mai mult.


Seria 2 va avea o variantă de bază, un coupe derivat din Seria 1, un cabrio, o variantă M coupe, iar în viitor, nemţii anunţă şi o variantă M 2 cabrio.

BMW Seria 2 va fi comercializată atât în Europa, cât şi în America. Încă nu au fost comunicate detalii privind prezenţa pe alte pieţe, dar dacă ne gândim la expansiunea companiilor auto în China, e foarte probabil ca noua serie  să devină o "maşină globală".

Constructorul din Munchen pregăteşte o adevărată avalanşă de noutăţi. Dacă unele sunt doar evoluţii ale unor modele deja existente, altele sunt maşini cu totul şi cu totul noi.

De la un posibil SUV gigant cu 7 locuri (X7), Seria 4 şi până la noul brand "i", BMW se pregăteşte să schimbe industria auto prin inovaţie, dar şi prin echilibrul dintre plăcerea de a conduce, performanţe dinamice ridicate şi tendinţa globală de eficientizare ale costurilor de producţie şi consum de combustibil.


Sursa: money.ro