JurnalTV sare la gâtul ProTV din cauza datelor de audiență. ProTV: Datele sunt corecte!

vineri, 23 iulie 2010

JurnalTV sare la gâtul ProTV din cauza datelor de audiență. ProTV: Datele sunt corecte!
Foto: Colaj UNIMEDIA

JurnalTV sare la gâtul ProTV din cauza datelor de audiență prezentate de ultimul în urmă cu puțin timp. "ProTV manipulează opinia publică" este titlul unui articol publicat azi în pagina 7 a ziarului Jurnal de Chișinău. Reprezentanții JurnalTV susțin că săptămâna trecută postul ProTV Chișinău a prezentat un studiu realizat de către IMAS, coform căruia programul său de știri de la ora 20.00 are cea mai mare audiență, program comparat în mod eronat cu buletinul de știri de la ora 21.00 al JurnalTV.


Corect ar fi ca audiențele să fie calculate pentru aceleași ore sau pentru programe similare, declară JurnalTV. De cealaltă parte, reprezentanții ProTV Chișinău au declarat pentru UNIMEDIA că articolul este eronat, deoarece cifrele publicate de IMAS arată programele cu cele mai mari audiențe. "Au fost comparate programele cu cele mai mari audiențe. JurnalTV are o audiență mai mică la ora 20.00 decât la 21.00, de aceea și au fost preluate ultimele date", precizează ProTV.

În același articol, JurnalTV susține că a avut cea mai mare audiență între orele 23.00 și 24.00 în luna iunie. "Datele AGB Nielsen arată clar că de la ora 23 la 24, JurnalTV are un procent de audiență mai mare decât TV7, TV21, PublikaTV, ProTV, EuroTV, etc", declară supărați reprezentanții Jurnal.

Potrivit datelor ProTV publicate la 13 iulie, Știrile PRO TV Chisinau de la ora 20.00, este cel mai urmarit program de stiri în Chișinău. Și în celelalte orașe ale țării, pe segmentul de vârsta 18-49, știrile PRO TV dețin întâietatea. Acestea sunt rezultatele unui studiu de audienta realizat de IMAS pe parcursul lunii iunie, la comanda PRO TV. Pe segmentul de vârsta 18-49 de ani, care reprezinta targetul de audiență al PRO TV, jurnalul cu Angela Gonța a realizat în iunie o medie de audiență de 9,3 puncte. În datele prezentate de Pro TV, știrile de la PublikaTV în luna iunie au avut cea mai mare audiență la ora 19.00 (maxim 0,8), în timp ce JurnalTV - buletinul de la ora 21.00 (maxim 0,7). Potrivit acelorași date, JurnalTV (ora 22.00) a dominat audiența știrilor PublikaTV de la ora 19.00.





UNIMEDIA vă invită să vedeți mai jos articolul care i-a pus pe jar pe cei de la JurnalTV:



sursa: Unimedia

0 Comments: