Apple a obţinut rezultate record în trimestrul III. Vezi ce produse s-au vândut mai bine

joi, 22 iulie 2010

Apple a obţinut rezultate record în trimestrul III. Vezi ce produse s-au vândut mai bine
Foto: iiia.csic.es

Apple a inregistrat in perioada aprilie – iunie 2010 venituri record, cu 61% mai mult fata de acelasi interval al anului financiar anterior, pana la 15,7 miliarde dolari si un profit net de 3,25 miliarde dolari, scrie Computerworld.

Pentru a treia oara in ultimele patru trimestre, Apple a raportat ca a vandut un numar record de Mac-uri, desi vanzarile de iPhone au coborat usor.


In schimb, iPad-ul a contribuit in bilantul Apple cu 2,17 miliarde dolari, prin vanzarea a 3,27 milioane de unitati in trimestrul al treilea al anului fiscal 2009-2010. Astfel, tableta iPad a adus circa 14% din veniturile inregistrate de companie in perioada mentionata.

Vanzarile de iPad nu au fost o surpriza, dat fiind faptul ca, la sfarsitul lunii iunie, Apple a anuntat ca a vandut 3 milioane de computere tablete in primele 80 de zile de disponibilitate. Asadar, compania a comercializat aproximativ 1,1 milioane iPad-uri pe luna, obiectivul Apple pentru finele lui 2010 fiind acela de a vinde aproape 10 milioane de astfel de gadget-uri.

In trimestrul care s-a incheiat la 26 iunie, Apple a vandut 8,4 milioane de iPhone-uri, in scadere cu 4% de la 8,75 milioane, cate a comercializat in primul trimestru, dar cu 61% mai multe unitati fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Si Mac-urile au stabilit un record de vanzari - 3,47 milioane unitati, cu 33% mai mult comparativ cu acelasi trimestru al anului fiscal trecut. Dintre acestea, vanzarile de desktop-uri au crescut cu 18%, la un milion de unitati, iar cele de notebook-uri cu 41%, pana la 2,46 milioane.

sursa: Unimedia

0 Comments: