Videoclip provocător: A strâns peste 200 de mii de vizionări în 24 de ore

joi, 13 octombrie 2011

Videoclip provocător: A strâns peste 200 de mii de vizionări în 24 de ore

Un pic de erotism nu strică niciodată într-un videoclip. Kelly Rowland s-a remarcat destul de bine în industria muzicală de peste ocean atât prin vocea extraordinaraă, cât și prin look-ul exotic și incitant pe care îl afișează cel mai des. 


Cântăreața a revenit cu un videoclip incendiar, plin de erotism în care e îmbrăcată într-un soi de costum de baie fără spate. Aproape tot clipul este înconjurată de barbați musculoși la pieptul gol. Toate mișcările de dans sunt lascive și provocatoare. 

Vezi în continuare videoclipul provocător al lui Kelly Rowland  - Lay It On Me ft. Big Sean. A fost lansat ieri și a reușit deja să strângă peste 200 de mii de vizualizări pe Youtube. 



Sursa: mtv.ro


(video) NASA urmează poveştile lui Jules Verne: Organizează explorări cu balonul în jurul lui Saturn

(video) NASA urmează poveştile lui Jules Verne: Organizează explorări cu balonul în jurul lui Saturn
Foto: captura imagini video Youtube

NASA şi-a retras costisitoarele misiuni de transfer şi explorează o formă mai ieftină de călătorie în spaţiu – folosind baloane pentru a străbate întreaga suprafaţă a planetelor şi a sateliţilor.


Agenţia cheltuie 10 milioane de dolari testând o serie de dirijabile, pentru a fi utilizate în următoarele misiuni.Baloanele vor fi folosite pentru a transporta echipament, în misiuni fără pilot. Prima oprire de pe lista potenţialelor destinaţii este Titan, cel mai mare satelit al lui Saturn.


Pentru a supravieţui acolo, un balon, proiectat de Laboratorul NASA Jet Propulsion, ar trebui să reziste la temperaturi de aproximativ -180°C.

Preşedintele Near Space Corp a declarat, potrivit dailymail.co.uk: „Putem simula atmosfera lui Marte, prin care ei ar trebui să treacă.”

Unul dintre proiectele cele mai ambiţioase ale companiei, pentru NASA, a implicat testarea componentelor pentru un avion care ar fi transportat pe Marte, în interiorul unei nave spaţiale, fiind lăsat, apoi, să se desfăşoare în sine şi să zboare prin atmosfera subţire a Planetei Roşii.



Sursa: dcnews.ro


Încă un dosar, încă 10 ani! Șoltoianu suspectat de șantaj!

Încă un dosar, încă 10 ani! Șoltoianu suspectat de șantaj!
Foto: ziarelive.ro

Ion Șoltoianu, care l-a împușcat mortal pe fostul angajat MAI, Ion Stratulat, riscă să facă de la 5 la până la 10 ani de pușcărie pentru șantaj.


Sportivul este acuzat că în anul 2008, împreună cu alte persoane au elaborat un plan criminal în scopul însuşirii bunurilor proprietarului unei întreprinderi. Potrivit procurorului Ruslan Toma, este vorba despre o întreprindere din municipiul Chișinău, specializată în jocuri de noroc.


Astfel, prin ameninţarea cu moartea, atât a părţii vătămate, cât şi familiei acestuia, Șoltoianu ar fi cerut transmiterea în folosul unei terţe persoane a 5% (240.000 lei) din cota parte a capitalului statutar deţinut de victimă în cadrul întreprinderii și eliberarea apartamentului ce-i aparţinea cu drept de proprietate.

Procuratura anunță că dosarul de șantaj a fost finalizat și expediat în Judecată. Totodată, Șoltoianu mai este implicat într-un alt caz de șantaj. Sportivul extorca prin amenințare sume enorme de bani.

UNIMEDIA amintește că Şoltoianu este învinuit că l-a îmuşcat pe Ion Stratulat la 19 septembrie curent. Incidentul s-a întâmplat în jurul orelor 13.00 lângă teatrul Licurici de pe str. 31 august din Capitală. Sportivul a fost reţinut de oamenii legii în Varniţa. Ulterior, avocatul lui Şoltoianu a declarat că, clientul său a împușcat, dar acesta nu este vinovat, cerând arest la domiciuliu pentru acesta.

Sursa: UNIMEDIA


iPhone 4S: Milioane de fani ai telefonului așteptă zile întregi în fața magazinelor

iPhone 4S: Milioane de fani ai telefonului așteptă zile întregi în fața magazinelor
Foto: dailybusiness.ro

Ultimul telefon prezentat pe vremea când era în viață Steve Jobs, iPhone 4S, este așteptat de milioane de oameni cu 24 de ore înainte să fie lansat în magazine. Cozile din fața reprezentanțelor Apple din New York, Londra, Hong-Kong sau Sidney, s-au făcut vizibile de la primele ore ale dimineții, și asta pentru că fiecare vrea să reușească să-și ia câte un telefon.


Cei mai avantajați în această perioadă sunt clienții magazinelor de telefoane mobile, concurenții iStore au deschis perioada prețurilor mizere pentru restul smartphone-urilor, iar de ele pot profita mulți. Fanii produselor Apple din Londra sau chiar Hong-Kong s-au adunat încă de vineri în fața magazinelor și așteaptă produsul, care se va lansa abia mâine, 14 octombrie.


Cei de la Samsung, alarmați de situație, au creat un fel de boicot față de mulțimea strânsă în fața iStore din Hong-Kong. Au lansat o acțiune, în fiecare dimineață primele 10 telefoane Galaxy S II se dau pentru doar 2 dolari fiecare. Doar cei din Satele Unite sunt mai puțin entuziasmați, poate din motivul că din primele 24 de ore au comandat peste 1 milion de unități ale noului telefon, iar cifrele cresc cu fiecare zi. Și cozile create de americani în fața magazinelor sunt considerabil mai mici.

UNIMEDIA amintește că noul model al iPhone va fi pus în vânzare vineri în SUA, dar și în mai multe țări ale lumii. Modelul de 26 GB va costa doar 199 dolari, cel de 32 GB - 299 USD, iar cel de 64 GB - 399 de dolari. Magazinele care comercializează produse Apple în Moldova nu au anunțat încă o dată sau o perioadă când iPhone 4S va fi disponibil și în țara noastră.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la dailybusiness.ro


Raportul Comisiei „Cazinourilor”: Ioniță și-a depășit atribuțiile de serviciu

Raportul Comisiei „Cazinourilor”: Ioniță și-a depășit atribuțiile de serviciu
Veaceslav Ioniță
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Președintele Comisie parlamentare Economie, Buget și Finațe, Veaceslav Ioniță și consultantul parlamentar Andrei Conișescu și-au depășit atribuțiile de serviciu, acceptând introducerea amendamentului deputatului PL Veaceslav Untilă în textul Legii Cazionurilor. Aceasta este una din constatările comisiei parlamentare de anchetă, responsabilă pentru elucidarea circumstanțelor promulgării legii ce conține erori, și care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu 6 milioane de lei. 

Potrivit raportului comisiei, prezentat astăzi în Parlament, Ioniță și-ar fi depășit atribuțiile atunci când și-a permis să răspundă din numele Parlamentului la scrisoarea Guvernului. Textul scrisorii, pregătit de consultant și semnat de președintele comisiei parlamentare Economie, Buget și Finațe, confirmă că amendamentul la Legea Cazinourilor a fost introdus legal, prin votul deputaților și corespunde politicii promovate de Guvern.


Comisia de anchetă nu poate spune, însă, dacă Ioniță și Conișescu au acționat prin colaborare, și asta pentru că ambii ar fi dat declarații evazive. De asemenea, s-a constatat că fostul vicepreședinte al Parlamentului, Serafim Urechean, a încălcat Regulamentul Parlamentului, pentru că a admis ca în cadrul ședinței Parlamentului să se intervină cu un amendament la o lege care deja a fost votată.

În raport se spune că unul din factorii care a dus la promulgarea unei legi cu erori este organizarea nesatisfăcătoare a activității Parlamentului, de care a fost responsabil speakerul Mihai Ghimpu și secretarul general al Parlamentului, Adrian Fetescu. Totodată, s-a concluzionat că prin contrasemnarea textului final al legii, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a dat dovadă de iresponsabilitate în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

„Asta fost greșeala mea să semnez o scrisoare în locul dlui Ghimpu. Textul scrisorii este pregătit de consultant. Răspunsul urma să ajungă la Guvern pe 30 septembrie. Era deja 4 octombrie, ziua mea, cînd mi s-a adus această scrisoare. A fost sinceritatea, naivitatea mea - nu era frumos ca speakerul să trimită o scrisoare întârziată. Și am semnat doar eu, în calitate de președinte a comisiei, ceea ce nu este corect și ceea ce m-a costat scump. Era ziua mea, eram fericit și am vrut să fac lucru bun”, a declarat Ioniță acum câteva săptămâni.

Astfel, comisia de anchetă recomandă Parlamentului examinarea chestiunii privind demiterea lui Veacelsav Ioniță din funcția de președinte al Comisiei Economie, Buget și Finanțe, îmbunătățirea activității Aparatului Parlamentului și delimitarea responsabilităților, precum și admonestarea funcționarilor implicați.

Raportul urmează a fi remis Procuraturii Generale, care va stabili cine sunt vinovații. Din comisia de anchetă au făcut parte deputații PCRM - Zinaida Chistruga, Artur Reşetnicov, Oleg Reidman, Anatolie Zagorodnîi; PLDM - Simion Furdui, Tudor Deliu şi Iurie Apostolache; PD - Raisa Apolschi; PL - Valeriu Munteanu.

UNIMEDIA amintește că la 15 iulie 2010, Parlamentul a votat legea cazinourilor, care nu conținea amendamentul lui Veaceslav Untilă. Ulterior, textul legii a fost modificat ilegal, prin introducerea modificărilor propuse de Untilă. Amendamentul prevedea că taxa pentru o masă de joc să fie de 180 de mii de lei pentru un an în loc de 360 mii lei. Eroarea a fost depistată în septembrie de Guvern, care a solicitat explicații de la Parlament. Speakerul Mihai Ghimpu a cerut informații de la Veaceslav Untilă. Ultimul urma să prezinte o scrisoare explicativă lui Ghimpu, iar speakerul urma să răspundă la solicitarea Guvernului. Scrisoarea lui Ioniță însă, în care se spunea că amendamentul a fost votat în Parlament și este introdus perfect legal, a fost expediată direct Executivului, fără a fi citită de Mihai Ghimpu. În consecință, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 6 milioane de lei. Ulterior, deputaţii au decis crearea unei comisii speciale de anchetă, care să elucideze circumstanţele şi vinovaţii de eroarea comisă.

Sursa: UNIMEDIA 
Autor: Ana Rîmbu 


(doc) Felicitare de la Traian Băsescu pentru Chișinău

(doc) Felicitare de la Traian Băsescu pentru Chișinău
Foto: evz.ro

Președintele României, Traian Băsescu, felicită locuitorii orașului Chișinău, dar și administrația acestuia cu ocazia Hramului Orașului. Potrivit unui mesaj al președintelui român, acesta este profund atașat de comunitatea din R. Moldova. 


"Fiecare rememorare a trecutului ilustrează indentitatea care ne ține împreună, prin limbă, istoria și spiritualitatea care o împărtășim. În același timp, respectul față de istoria noastră comună este premisa unei reflecții mature și solidare asupra viitorului pe care-l putem construi împreună, în Europa. Mulțumesc autorităților locale din Chișinău, care celebrează în fiecare an sărbătoarea comunității dvs, de care mă simt profund atașat. Primiți cele mai calde felicitări, însoțite de întreaga mea prețuire", se mai spune în mesajul oficialului român.

UNIMEDIA amintește că la 14 octombrie municipalitatea Chișinău marchează 575 ani de la prima atestare documentară a orașului.

Vedeți mai jos mesajul președintelui român:



Sursa: UNIMEDIA


UE recomandă Greciei să reducă salariul minim

UE recomandă Greciei să reducă salariul minim
Foto: manager.ro

Salariul minim din Grecia, 750 euro, este mai mare decât în Spania, Portugalia, Polonia sau alte state membre din Europa de Sud-Est. Şomajul a explodat în Grecia, ajungând în acest an la peste 16% din populaţia activă.


Grecia are cel mai mare salariu minim din Uniunea Europeană, a afirmat reprezentantul Comisiei Europene din troica UE-BCE-FMI pentrru Grecia, Matthias Mors, informează AFP.
Potrivit lui Matthias Mors, salariul minim în Grecia este cel mai mare în raport cu celelalte state membre ale Uniunii Europene care au un nivel de viaţă similar.

Şomajul a explodat în Grecia, ajungând în acest an la peste 16% din populaţia activă.
"Situaţia economică în Grecia este mai proastă decât în alte state membre, salariul minim este cel mai mare în raport cu statele membre cu acelaşi nivel economic, iar partenerii sociali trebuie să examineze dacă acest lucru nu afectează crearea de locuri de muncă", a declarat Matthias Mors într-un interviu acordat cotidianului grec Kathimérini.

Salariul minim din Grecia, 750 euro, este mai mare decât în Spania, Portugalia, Polonia sau alte state membre din Europa de Sud-Est.

"Viabilitatea datoriei Greciei depinde de evoluţiile economice, de continuarea politicii de asanare a finanţelor publice şi de accelerarea reformelor", a estimat Matthias Mors.
Marţi, în urma examenului trimestrial al conturilor Greciei, troica creditorilor a anunţat că pentru a reduce deficitul. Grecia este de acord să adopte măsuri suplimentare în valoare de cinci miliarde de euro.

Însă Matthias Mors a apreciat că această politică dictată de UE şi FMI nu a luat în calcul agravarea recesiunii care afectează Grecia din 2008.

PIB-ul Greciei se va contracta cu 5,% în 2011 şi cu 2,5% în 2012, urmând să revină pe creştere în 2013, potrivit ultimelor estimări.

Până la data de 24 octombrie, înainte ca UE să ia o decizie cu privire la vărsarea celei de a şasea tranşe din acordul de împrumut acordat Greciei în 2010, troica UE-BCE-FMI urmează prezinte raportul cu privire la Grecia.

Poul Thompson, reprezentantul FMI, Matthias Mors, din partea Comisiei Europene, şi Klaus Masuch, reprezentantul Băncii Centrale Europene, sunt membrii comisiei de salvare a Greciei.

Hernandez a semnat „avantajos” cu Manchester United

Hernandez a semnat „avantajos” cu Manchester United
Foto: resources0.news.com.au

Javier Hernandez a semnat un contract mai lung cu cu Manchester United, pentru care evoluează din 2010. Mexicanul are înainte 5 ani în care va juca la formația britanică. Fotbalistul continuă politica clubului de a lua mai mulți jucători pe termen lung la echipă, transmite guardian.co.uk.     


Deși Manchester nu a anunțat oficial că a semnat cu Hernandez, clubul dorește să-i recompenseze cele 20 de goluri date după ce a plecat de la Guadalajara. „Am negociat contractul cu Javier, acum el este angajat pe 5 ani la Manchester United”, a declarat pentru presa britanică agentul jucătorului, Eduardo Hernandez. Acesta a mai menționat că din primele momente contractul a fost avantajos pentru club, dar și pentru Javier. „Oficialii Manchester și Hernandez s-au întâlnit, iar așteptările clubului ca Javier Hernandez să fie recomensat pentru goluri s-au adeverit”, a adugat agentul.

Hernandez avea mari șanse să ajungă inițial la Real Madrid, însă nimeni de acolo nu a propus vre-un contract jucătorului. „Niciodată nu ne-am gândit că Javier va pleca. Discuțiile au început ceva timp în urmă, iar United a venit cu o ofertă foarte bună și fotbalistul a acceptat-o. Îi lăudăm pentru modul în care au recunoscut performanțele lui Javier”, a mai spus Eduardo Hernandez.

„Nu voi vorbi despre cifre, însă vă spun doar că este un contract pentru 5 ani, cu salariu fix și stimulente pe baza succesului fotbalistului la echipă. Azi pot spune că contractul a fost semnat și toată lumea este satisfăcută”, a conchis agentul fotbalistului mexican. 

UNIMEDIA precizează că Javier Hernandez a evoluat în trecut la formația Guadalajara, iar din 2010 se află la Manchester United, unde a ajuns prin transfer. Fotbalistul mai joacă și pentru spelecționata Mexicului, din 2009.

Sursa: UNIMEDIA


Seism în Bali: Turiştii speriaţi părăsesc în masă staţiunile de lux

Seism în Bali: Turiştii speriaţi părăsesc în masă staţiunile de lux

Turiştii, care au venit să-şi petreacă vacanţa în staţiunile de lux din Bali, au început să plece în masă de teama repetării mişcărilor telurice după cutremurul de joi dimineaţă, cu magnitudinea de 6,2. Potrivit autorităţilor locale, cel puţin 42 de persoane au fost rănite, transmit canalele media internaţionale.


Cutremurul a provocat panică în oraşele de pe coasta de sud a Bali, inclusiv la Denpasar, centrul administrativ al insulei. 

În timpul seismului, într-o serie de hoteluri au fost evacuaţi clienţii şi personalul, în timp ce în altele turiştii străini nici nu au simţit măcar mişcarea telurică şi şi-au părăsit camerele după ce au auzit ţipete din stradă, lăsându-se pradă panicii generale, a relatat un canal tv din Jakarta. 

După relatările unor martori, în pereţii multor imobile au apărut crăpături, iar la unele case au căzut acoperişurile. Epicentrul seismului a fost localizat la o adâncime de 61 km. Conform Serviciului de geologie al SUA (USGS), pericol de tsunami nu există.

Insulele arhipelagului indonezian sunt situate pe aşa-numitul 'Cerc de Foc al Pacificului', cea mai întinsă şi mai activă zonă vulcanică de pe Terra, cu o lungime de peste 40.000 de km. Circa 90 procente din cutremurele de pe mapamond revin acestei zone.

Sursa: agerpres.ro


(video) Zdob și Zdub, Mahala Rai Banda și Morandi – un show de excepție de Hramul Chișinăului

(video) Zdob și Zdub, Mahala Rai Banda și Morandi – un show de excepție de Hramul Chișinăului
Foto: orange.md

Cu ocazia Hramului Chișinăului, compania Orange Moldova în parteneriat cu Victoriabank și Primăria municipiului Chișinău organizează un nou show de excepție pentru toți locuitorii și oaspeții Capitalei. 


Datorită companiei Orange Moldova, pe 14 octombrie, începând cu ora 20:00 și până la ora 22:00 pe scenă din Piața Marii Adunări Naționale vor evolua cu o improvizație și mixt de piese muzicale trupa Zdob și Zdub și Mahala Rai Banda. Totodată, Victoriabank va aduce trupa Morandi, artiști de talie internațională, care vor încinge atmosfera începând cu ora 22:00 și până la 23:00, după ce se va încheia „nuntă balcanico-moldovenească”.

„Victoriabank are onoarea să participe în calitate de partener oficial al acestui eveniment. În această zi, în centrul Capitalei se adună locuitorii și oaspeții orașului  pentru a sărbători Hramul Chișinăului. Și în acest an, sărbătoare va rămâne în memorie pentru că am pregătit pentru locuitorii orașului Chișinău mai multe surprize”, a menționat Marina Gospodarenco, directorul Departamentului de Marketing „Victoriabank”.

Este al patrulea an când Orange Moldova este partener general al acestui eveniment important pentru chișinăuieni. „Noi continuăm colaborarea noastră cu compania Orange Moldova. După Eurovision, ne-am înțeles că noi vom participa la concertul dedicat Hramului Orașului. Noi am venit cu ideea de a-i invita pe Mahala Rai Banda, fanfara din București, cu care noi deja am colaborat. Împreună vom improviza, vom face ceva excepțional, ceva neobișnuit. Va fi o improvizație, vor fi piese muzicale pe care noi niciodată nu le-am interpretat. Ceva diferit de ceea ce trupa oferă în concertele obișnuite. Însă, nu vor lipsi nici piesele cunoscute, îndrăgite deja de public”, a precizat Igor Dânga, producătorul formației „Zdob și Zdub”.

„Zdob și Zdub a acceptat invitația noastră fără niciun fel de ezitare. Ei devin foarte cunoscuți chiar și peste hotarele țării, au fost foarte apreciați în cadrul Concursului Eurovision. Și noi suntem încântați că ei vor concerta la Chișinău și ne vor delecta cu piesele lor extraordinare”, a subliniat Michael Faure Director de Marketing şi Comunicare, Orange Moldova.

Anul acesta va fi sărbătorită cea de-a 575-a aniversare de la prima atestare documentară a Chişinăului.



Publicitate

sursa: Unimedia

CCCEC efectuează controale la cafenele: „Gălbenușul” este temporar închis

CCCEC efectuează controale la cafenele: „Gălbenușul” este temporar închis

Cafeneua „Gălbenuș” din cadrul „Casei presei”, de pe strada Alexandru Pușkin, a fost temporar închisă. Potrivit purtătorului de cuvânt al CCCEC, ofițerii anticorupție efectuează verificări în baza unor informații parvenite la adresa instituției.


Totodată, oamenii legii au efectuat ieri și astăzi o serie de verificări la mai multe cafenele din Capitală.


UNIMEDIA menționează că „Gălbenuș” este o rețea de cafenele. Numai în sectorul centru al Capitalei sunt patru localuri menționate.

Vom reveni cu mai multe detalii.

Sursa: UNIMEDIA


Telefoanele mobile Philips Xenium - acum şi în magazinele din Moldova

Telefoanele mobile Philips Xenium - acum şi în magazinele din Moldova

Compania „Sangfei CEC Electronic Rus” SRL, deţinătoarea drepturilor exclusive de vânzare pentru telefoanele mobile Philips pentru tot spaţiul CSI, anunţă împreună cu reţeaua Conect startul vânzărilor Philips Xenium în Republica Moldova. Clienţii vor avea posibilitatea să achiziţioneze Philips Xenium în peste 40 magazine cu tehnică digitală din octombrie 2011.


„Înregistrând creşteri constante pe piaţa din Rusia, suntem bucuroşi să avem ca parteneri una dintre cele mai mari companii din domeniu – Conect, care va asigura atât vânzarea cât şi serviciile de reparaţie pentru Philips Xenium”, a declarat Ghenadie Gherman, director general Sangfei Rusia.


„Conect a încercat mereu să ofere clienţilor săi o gamă cât mai variată de produse şi servicii. Anume din acest motiv, este important ca telefoanele Philips să apară oficial pe piaţa Moldvei în magazinele noastre”, a menționat Andrian Cojocaru, director general Conect.

Gama de telefoane va fi reprezentată atât de telefoanele clasice (Philips Xenium X100, X116), cât şi de către telefoane din categoria de preţ mediu (Philips Xenium X806, X503, X513). Toate modelele sunt dual SIM cu tehnologia de economisire a energiei – Xenium, care permite bateriei să lucreze fără alimentare o perioadă record de timp. Telefoanele sunt foarte populare pentru oamenii de afaceri, pentru persoanele care călătoresc frecvent şi pentru cei care vor să rămână conectaţi mereu cu cei dragi.

Philips Xenium X513, campion în lucrul cu o singură încărcare, asigură până la 16 ore de convorbire şi până la 2 luni în regim de aşteptare.

De asemenea, asigură  redarea a 80 ore de muzică şi are inclus FM Radio cu RDS. Cartela de memorie MicroSD de 16GG, portul mini-USB şi camera de 2 megapixeli, vă vor permite să rămâneţi conectaţi la distracţie, fişiere necesare şi poze recent făcute - tot timpul.

Philips Xenium X503 va fi pe placul locuitorilor oraşelor mari. În ciuda faptului că este compact, deţine funcţiile de bază: agendă telefonică cu 200 numere şi posibilităţi media generoase de la cameră foto de 3,2 megapixeli la MP3 player încorporat şi FM Radio cu RDS.

Cei care preferă telefoanele cu ecran tactil vor putea aprecia la justa valoare Philips Xenium X806, dual SIM cu ecran color TFT de 3 inch şi cameră foto de 5 megapixeli cu auto-focus şi bliţ.

În cadrul concursului anual „Telefonul de Aur  - 2010”, desfăşurat de către popularul site Mobiset.ru, Philips Xenium X100 a fost recunoscut ca fiind cel mai bun telefon dual SIM din clasa telefoanelor bugetare.

Philips Xenium X116 – telefonul mobil ideal, care îmbină funcţiile de bază, design compact şi preţ rezonabil. În plus, are lanternă cu led şi suportă cartelă MicroSD de până la 4Gb. 

Publicitate

sursa: Unimedia

A tamponat mortal un băiat și l-a lăsat în drum

A tamponat mortal un băiat și l-a lăsat în drum
Foto: ziaruldebacau.ro

Un bărbat a fost condamnat la 7 ani de închisoare, pentru că a tamponat mortal un băiat din Orhei.


Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale, în iunie curent, tânărul de 15 ani se întorcea acasă în satul Selişte, pe bicicletă. 


Victima a fost lovită  în plină viteză de un automobil, şoferul căruia a lăsat minorul în stare gravă şi a părăsit locul infracţiunii. Băiatul a fost găsit decedat pe traseul Rezina-Orhei-Călăraşi abia în dimineaţa zilei următoare. 

Recent, instanţa de judecată a stabilit inculpatului o pedeapsă de 7 ani închisoare. 


Sursa: UNIMEDIA


Fotografia Zilei: Filat raportează, Lupu scrie SMS, Plahotniuc vorbește la mobil

Fotografia Zilei: Filat raportează, Lupu scrie SMS, Plahotniuc vorbește la mobil
Foto: captura video/privesc.eu

Fotografia a fost realizată azi în Parlament în timp ce premierul Vlad Filat ținea un discurs la tribuna centrală a Legislativului.


sursa: Unimedia

(doc) Peste 30 de delegații străine sunt așteptate la Hramul Chișinăului

(doc) Peste 30 de delegații străine sunt așteptate la Hramul Chișinăului
Foto: informator.md

La 14 octombrie Primăria Capitalei va sărbători Hramul orașului Chișinău. Cu această ocazie, în Capitala țării noastre sunt așteptați mai mulți oaspeți.


Potrivit serviciului de presă al municipalității, la Chișinău au fost invitate peste 30 de delegații străine. Printre invitați se numără primarul de Tbilisi (Georgia), primarul Bucureștiului (România), primarul din Alba-Iulia (România), Eugen Tomac (Secretar de stat pentru românii de pretutindeni, România), viceprimarul din Odessa (Ucraina), Viorel Badea, senator în Parlamentul României, dar și alții.

O parte din delegațiile oficiale vor sosi azi la Chișinău și vor fi întâlnite de primarul Dorin Chirtoacă.



Sursa: UNIMEDIA


Seminar: „Avem misiunea de a contribui la eradicarea sărăciei”

Seminar: „Avem misiunea de a contribui la eradicarea sărăciei”
Poză simbol
Foto: sineira.ro

„Curajul de a creşte alături de cei din urmă”, așa a fost întitulată prima Săptămână Socială Catolică care are loc în aceste zile de 11 – 13  octombrie - la Chişinău, în hotelul „Codru” și care va aborda problemele săracilor din Republica Moldova. 


Pe parcursul celor trei zile de lucru vor lua cuvântul înalţi ierarhi ai Bisericii Catolice, precum Anton Coşa, episcop de Chişinău; E.S. Arrigo Miglio, episcop de Ivrea, preşedintele Comitetului Săptămânilor Sociale din Italia; E.S. Giampaolo Crepaldi, episcop de Trieste, Italia, preşedintele Comisiei „Caritas in Veritate” din cadrul Conciliului Conferinţelor Episcopale Europene etc. 

Urmând Doctrina Socială a Bisericii Catolice, se încearcă să se aducă o contribuție la eradicarea sărăciei din societate. Biserica vede împlinirea  aceste misiuni de caritate faţă de cei săraci atât prin intermediul instituțiilor, organizațiilor și fundațiilor bisericești de binefacere pe care le avem (Misiunea Caritas Moldova, fundațiile „Casa Providenței”, „Regina Pacis” „Concordia”), cât şi prin activitatea individuală a credincioşilor. Despre aceasta și se va vorbi la conferințele din timpul primei Săptămâni Sociale Catolice.

Între obiectivele urmărite sunt aprofundarea unor teme specifice învăţăturii sociale a Bisericii; o mai bună cunoaşterea a situaţiei sociale din Moldova şi prezentarea angajamentului Bisericii Catolice în serviciul celor mai săraci; creşterea împreună ca şi comunitate catolică moldovenească pentru a oferi o mai bună mărturie a credinţei noastre creştine; amplificarea dialogului cu entităţi religioase şi civile din Moldova pentru a dezvolta împreună un program de servicii în favoarea celor săraci şi elaborarea unui program pastoral şi social pentru anii următori care, de altfel, va fi şi un indice al eficienţei acestui eveniment atât de important pentru noi.

Caritas Moldova în prezent are o arie de activitate foarte largă, organizând şi coordonând numeroase proiecte în cele mai diverse sectoare: asistenţă sanitară, socială, educative, de intervenţie în situaţii de urgenţă etc. Este important de precizat că Misiunea Caritas  implementează aceste proiecte în colaborare cu grupurile caritative parohiale şi cu alte instituţii publice. Iată de ce dorim și așteptăm  ca temele abordate în rapoarte, dezbaterile și discuțiile să fie cât mai constructive și mai încurajatoare, ca în viitor să putem planifica mai bine activitatea noastră și să lucrăm mai efectiv și cu mai multă tragere de inimă în favoare săracilor.

Publicitate

sursa: Unimedia

11 milioane de oameni îi cer lui Mourinho: "Salvează-ne!"

11 milioane de oameni îi cer lui Mourinho:
Foto: fotbal.ziareaz.ro

Real Madrid poate ramane zilele acestea fara antrenor. Mourinho a primit o oferta care e greu de refuzat. Si nu are legatura cu partea financiara.


Portugalia il asteapta pe Mourinho sa se intoarca acasa! Nationala lui CR7 a ajuns la pamant si portughezii ii cer antrenorului de la Real sa preia echipa! Paulo Bento va fi indepartat de pe banca lusitanilor, care au ajuns la baraj pentru calificarea la Euro.


Tragerea la sorti va avea loc astazi.Portughezii il vor pe Mourinho cat mai repede la nationala si chiar viseaza sa stea pe banca la dubla din play-off, care se joaca pe 11/12 si 15 noiembrie. Presa din Spania si din Portugalia mai noteaza ca Mourinho nu e chiar cel mai fericit om la Real, unde duce o lupta surda cu Barcelona pentru suprematie.

Sursa: sport.ro


Euro creşte, dolarul scade

Euro creşte, dolarul scade
Foto: antena3.ro

Moneda unică europeană îşi schimbă tendinţa de la o zi la alta. Cursul oficial leu/euro anunţat pentru astăzi, 13 octombrie 2011, este în creştere faţă de ieri cu circa 12 bani, constituind 11,8238 MDL/EUR. Dolarul american îşi continuă tedinţa de ieftinire, cursul oficial leu/dolar SUA fiind stabilit pentru azi la nivelul de 11,8238 MDL/USD sau în creştere cu circa 5,8 bani faţă de ieri. 


Potrivit experţilor, instabilitatea cursului valutar înregistrată în ultima perioadă ar fi generată de intervenţia redusă a Băncii Naţionale pe piaţa valutară, iar, pe termen lung, noua abordare a BNM va aduce beneficii economiei RM.


BNM stabileşte cursul oficial al leului faţă de dolarul SUA. Cursurile oficiale pentru celelalte valute străine se stabilesc în funcţie de cotaţia lor faţă de dolarul SUA pe pieţele internaţionale din acea zi. Pe piaţa valutară internaţională, cursul dolarului american are tendinţa de a se deprecia în raport cu moneda unică europeană, cursul zilei de 12 octombrie constituind 1,3766 USD/EUR. 

Potrivit prognozelor luate în vedere în contextul Cadrului bugetar pe termen mediu (2012-2014) al RM, cursul de schimb al leului se va încadra în limitele medii anuale 11,93-12 lei/dolar SUA. Conform pronozelor reactualizate, Ministerul Economiei estimează un curs mediu anual al leului moldovenesc în anul 2011 de circa 11,8 MDL/USD. Aceeaşi prognoză rămâne valabilă şi pentru anul viitor.

Sursa: UNIMEDIA


Chevrolet Spark electric vine pe piaţă în 2013

Chevrolet Spark electric vine pe piaţă în 2013

Chevrolet a anunţat oficial că va produce o versiune cu propulsie 100% electrică a modelului Spark. Chevrolet Spark EV va fi vândut într-o ediţie limitată în anumite state din SUA şi pe pieţe globale începând cu 2013.


„Spark EV oferă clienţilor ce trăiesc în mediul urban şi au de făcut drumuri scurte în comunitate o opţiune complet electrică”, spune Jim Federico, inginer şef pentru vehicule electrice la Chevrolet. „Noul model va completa gama Chevrolet în creştere a vehiculelor electrice, ce include acum modelul Volt cu autonomie extinsă şi Malibu Eco cu tehnologie eAssist.”

Feedbackul de la participanţii la proiectul pilot a Chevrolet cu maşini electrice în Shanghai (Sail EV), Coreea (Cruze EV) şi India (Beat EV) va fi încorporat în noul Spark EV.

„Flotele noastre demonstrative continuă să ofere informaţii preţioase cu privire la nevoile clienţilor ce trăiesc în mediile urbane”, spune Federico. „Spark EV este încă un pas în planul Chevrolet de a oferi clienţilor o varietate de soluţii de electrificare pentru a satisface nevoile oamenilor de mobilitate”.

Compania A123 System va furniza pachetul de baterii Li-Ion care va propulsa modelul Chevrolet Spark EV. Detaliile despre pieţele unde va fi disponibil modelul, informaţiile tehnice şi preţurile vor fi anunţate mai târziu, conform comunicatului de presă al companiei americane.





Video: Chevrolet Spark EV



PCRM și PD au spus nu! Deputații vor lucra de Hramul Chișinăului

PCRM și PD au spus nu! Deputații vor lucra de Hramul Chișinăului
Sedinta Parlamentului RM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Deputații Parlamentului Republicii Moldova vor să muncească de Hramul Chișinăului. O propunere de a amâna ședința de mâine, venită din partea deputatului Partidului Liberal, Victor Popa, a fost respinsă. Liberalii au fost susținuți doar de colegii liberal-democrați.


„Propun ca ședința de mâine a Parlamentului să fie amânată pentru data de 20 octombrie. Avem și noi familie, rude, vrem să sărbătorim, suntem creștini”, a spus Popa. „E o sărbătoarea creștinească importantă - Acoperământul Maicii Domnului. Eu înțeleg că PCRM se menține pe linia stalinistă. Dar colegii din AIE ar trebui să ne susțină. Să examinăm azi proiectele, iar mâine să mergem la biserică”, l-a completat pe Popa liberalul Valeriu Muntean.

Cei mai harnici se pare că sunt deputații comuniști și democrați, care nu a votat pentru amânarea ședinței.

UNIMEDIA precizează că mâine, 14 octombrie, este sărbătorit Hramul Chișinăului. Premierul Vlad Filat a semnat o dispoziție pprin care ziua de mâine este declarată zi de sărbătoare nelucrătoare, iar atragerea la muncă a personalului din cadrul aparatelor autorităţilor administraţiei publice centrale, amplasate în mun. Chişinău, se va efectua de către conducătorul autorităţii, în caz de stringentă necesitate.

Ședințele Parlamentului urmează să aibă loc pe 14, 20 și 21 octombrie.

Sursa: UNIMEDIA 
Autor: Ana Rîmbu 


PD și PCRM nemulțumiți de schimbările TRM. PL: Cerem raport despre activitatea NIT

PD și PCRM nemulțumiți de schimbările TRM. PL: Cerem raport despre activitatea NIT
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Dumitru Diacov, dar și deputați ai Partidului Comuniștilor s-au arătat nemulțumiți că instituția Teleradio-Moldova a exclus Mesagerul în limba rusă din grila de emisie a televiziunii publice „Moldova 1”.

„TRM ne dă de înțeles să nu ne băgăm nasul în treburile lor. Dar această problemă ne interesează. Compania este publică și schimbările trebuie motivate”, a declarat președintele de onoare al PD azi la ședința Parlamentului.


În același timp, deputatul comunist, Alexandru Petcov a spus că democrații nu sunt interesați de modificările în grila de emisie a postului „Moldova 1”. „Ieri, la ședința Comisiei parlamentare pentru mass-media au fost invitați directorul CCA, Marian Pocaznoi și președintele TRM, Constantin Marin. Ne-am exprimat nedumerirea față de aceste schimbări, dar democrații nu au avut nicio obiecție, mai mult - au susținut proiectul”, a afirmat comunistul. 

Liberalii au avut o replică. Aceștia au solicitat un raport despre activitatea postului privat de televiziune NIT. „Eu văd că pe comuniști îi deranjează ce se întâmplă la „Moldova 1”. Eu sunt deranjat de ceea ce se întâmplă la NIT, unde se îndobitocește atât populația rusolingvă, cât și cea vorbitoare de limbă română”, a menționat deputatul PL, Gheorghe Brega. 

Și Mihai Ghimpu a venit cu un comentariu, remarcând că URSS a murit demult. „Atunci știrile în limba rusă erau prezentate la ora 19.00, pentru că limba rusă era oficială. Corect au făcut că au transferat Mesagerul. La ora 21.00 oamenii deja se culcau”, a spus liderul PL.

Deputata Corina Fuse a ținut să menționeze că indepdendența editorială a companiei publice este garantată prin lege, la fel ca și modificările în grila de emisie. „Modificările făcute sunt justificate. La ora 19.00, ora de maximă de audiență se difuzează principalul jurnal de știri în limba de stat. Spectaotrii în limba rusă nu au fost prejudiciați nicicum - sunt 4 buletine în limba rusă care se difuzează pe parcursul zilei. 

UNIMEDIA menționează că, începând cu 10 octombrie, principalul buletin de știri al zilei de la Moldova 1, „Mesager” în limba română, va fi dufuzat la ora 19:00 și nu la ora 21:00, cum era până acum. Totodată, buletinul de la ora 21:00, în limba română, va avea o durată de doar 15 minute. În același timp, în schimbul jurnalului în limba rusă de la ora 19:00, Moldova 1 va difuza pe parcursul zilei patru buletine în limba rusă - la ora 9:00, 17:00, 23:00 și 2.00. 

Sursa: UNIMEDIA 
Autori: Ana Rîmbu/Rodica Căruntu 


Orbit de lumina de întâmpinare a unui automobil, a tamponat mortal un pieton

miercuri, 12 octombrie 2011

Orbit de lumina de întâmpinare a unui automobil, a tamponat mortal un pieton
Poză simbol

Un accident tragic a avut loc pe traseul Soroca - Drochia. Şoferul, în vârstă de 27 de ani, care conducea un automobilul de model Volkswagen Golf, a fost orbit de lumina de întâmpinare a unui automobil de pe banda opusă, nu s-a isprăvit cu conducerea şi a comis tamponarea  unui pieton.


Victima, o doamnă în vârstă de aproximativ 45 - 55 de ani, neidentificată, se deplasa pe partea carosabilă. În urma impactului și a leziunilor suferite, pietonul a decedat la faţa locului. 

Potrivit datelor poliției rutire, în ultimele 24 de ore, pe teritoriul ţării s-au produs 12 accidente rutiere soldate cu 2 persoane decedate şi 15 persoane traumatizate. Altele, 55 accidente s-au soldat fără persoane pătimite.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Johnny Depp a căzut în faţa pararazzilor la ieşirea dintr-un bar

(video) Johnny Depp a căzut în faţa pararazzilor la ieşirea dintr-un bar

Actorul Johnny Depp a fost surprins la ieşirea dintr-un club hollywoodian, la sfârşitul săptămânii trecute, căzând pe trotuar chiar în faţa pararazzilor. 


Se pare că protagonistul din "Piraţii din Caraibe" s-a dezechilibrat pentru că a consumat prea mult alcool. Unul dintre bodyguard l-a ajutat să se ridice şi a reuşit cu greu să-l ducă până la maşină. 





(video) Felicia Optic Center oferă o reducere de 35% la ochelarii de soare

(video) Felicia Optic Center oferă o reducere de 35% la ochelarii de soare
Foto: FOC

Ochelarii de soare sunt un element de stil complex, dar și un accesoriu indispensabil atât pentru doamne, cât și pentru bărbați. Astfel, Felicia Optic Center oferă o reducere de până la 35% la ochelarii de soare din sezonul de vară 2011.


Numai la Felicia Opitc Center poți să-ți procuri ochelari de soare de la cei mai renumiți producători europeni cum ar fi: Roberto Cavalli, Yves Saint Laurent, Versace, Gucci, MaxMara, Prada, Boss și altele.


„Ultimele tendințe în industria fashion a ochelarilor au demonstrat că modele clasice, formele butterfly, pătrate, cat's eyes vor rămâne în vogă și anul 2012”, a remarcat Luminița Ouș, manager Felicia Optic Center.

De asemenea, până pe data de 31 octombrie, cumpărătorii vor putea beneficia de o reducere de 10% la ramele de vedere de la Tom Ford, Bulgari, Chanel și altele. 



Publicitate

sursa: Unimedia

În premieră la Chişinău vine Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est

În premieră la Chişinău vine Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est

Începând cu 3 noiembrie până pe 6 noiembrie anul curent, la cinematograful ODEON vor fi derulate peste 50 de titluri de scurt şi lung metraj. Producţiile internaţionale, româneşti şi moldoveneşti, fac parte dintr-o ediţie specială a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie.


Programele prevăd o diversitate de filme de animaţie de arhivă din România, Republica Moldova, cât şi filme ce fac parte din producţiile internaţionale recente şi din cele premiate la festivaluri importante din întreaga lume.


Acest festival este în premieră la Chişinău, iar în aceste zile vom avea parte nu doar de proiecţii, ci şi un concept foarte dinamic şi modern. Totodată se pregătesc şi surprize.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie "Anim'est" este cel mai important şi cunoscut în România, Europa Centrală şi de Est. A fost înfiinţat în 2006 şi pe parcursul primelor 6 ediţii a adunat peste 65.000 de spectatori la cele peste 2.200 de filme de animaţie.

Acest eveniment se desfăşoară cu suportul Primăriei Municipiului Chişinău, Ministerului Culturii din Republica Moldova şi Moldova Film. 

Sursa: UNIMEDIA
Autor: Olga Cheptene


(video) A vrut să scape de o amendă și s-a ales cu dosar penal

(video) A vrut să scape de o amendă și s-a ales cu dosar penal
Foto: mai.md

Un bărbat, în vârstă de 42 de ani, locuitor al oraşului Ungheni, a fost reţinut pentru că a încercat să mituiască un angajat al Direcției poliție transporturi a Departamentului de poliție Ministerul Afacerilor Interne.


Potrivit serviciului de presă al MAI, la data de 5 octombrie, suspectul, angajat al Punctului transpunerilor vagoanelor din cadrul staţiei Ungheni, a fost găsit la locul de muncă în stare de ebrietate. 

Acesta a fost chemat a doua zi la Comisariatul de poliţie transporturi din localitate pentru a fi intervievat şi întocmit procesul-verbal cu privire la comiterea contravenţiei prevăzute în baza art. 355 alin 1. al CC al RM „Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice şi apariţia în astfel de locuri în stare de ebrietate produsă de alcool. Ajuns la poliție, individul a încercat să aplaneze situația oferind mită. 

În timpul audierii, acesta i-a propus ofițerului care instrumenta cazul 400 de lei, în schimbul neîntocmirii procesului verbal conform legislației. Chiar dacă a fost înștiințat că este o infracțiune, bărbatul nu a încetat să ofere bani, fapt pentru care a fost documentat în flagrant.

În prezent, pe lângă proces verbal, bărbatul risă și o pedeapsă penală. Conform art. 325 al. 1 Cod Penal al Republicii Moldova, persoana culpabilă de corupere activă se pedepsește cu închisoare pe un termen de până la 5 ani sau cu amendă în mărime de la 20 000 la 60 000 lei.



Sursa: UNIMEDIA


Probleme la BlackBerry: Mesageria, e-mail-ul și internetul merg prost

Probleme la BlackBerry: Mesageria, e-mail-ul și internetul merg prost
Foto: tecdiary.com

Mesageria Blackberry, cunoscută ca BBM, a încetat să mai funcționeze acum câteva zile. Utilizatorii nu puteau să trimită mesaje, e-mail-uri, sau uneori nu aveau acces la internet. Oficialii companiei anunțau prin mesajele trimise doar că totul se va ameliora, iar asupra problemei se lucrează. La 36 de ore de la apariția problemei, încă nu a fost rezolvat mare lucru, iar dacă BBM funcționează, atunci cu mari dificultăți, scrie BBC.   


Clienții supărați de cele întâmplate, au invadat rețelele sociale unde postau mesaje despre defecte, sau chiar adresări către Research in Motion, compania din spatele BlackBerry, în care cereau rezolvarea problemei. După câteva ore de la primele mesaje apărute pe internet, RIM a venit cu un mesaj pe unul din conturile Twitter ale companiei.

„Unii utilizatori din EMEA se confruntă cu probleme. Noi suntem în investigare. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create”, scriu cei de la Research in Motion în mesaj.

Problema a apărut la unii utilizatori ai BlackBerry din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, India, Brazilia, Chile sau chiar Argentina. Jurnaliștii nu au stat deoparte de problemă, iar la un eveniment de tehnologii din Londra au adresat nenumărate întrebări oficialilor prezenți din partea RIM, cei din urmă oferind doar promisiuni despre faptul că vor apărea noi informații și anunțând că nu a fost găsită originea problemei.

În cele din urmă, pe 11 octombrie a mai venit un e-mail de la RIM, în care se specifica că problema a fost rezolvată. În pofida acestora, peste foarte puțin timp eroarea a apărut din nou. Până acum, la mai bine de 3 zile de când utilizatorii întâmpină problema, oficialii companiei RIM nu au adresat o precizare despre când va fi totul gata. Ei au specificat în ultimul e-mail trimis presei că un sistem proiectat pentru a rezolva rapid erorile nu a funcționat la timp, și cei care lucrează la rezolvarea erorii au resetat foarte multă informație.

Precizăm că BlackBerry este deținut de compania Research in Motion, care își are sediul în Canada. Primele modele ale telefonului datează încă din 1999, iar din 2003, smartphone-ul deține și servicii de mesagerie, e-mail, internet și altele.

Sursa: UNIMEDIA


Burse oferite de SUA pentru studii militare

Burse oferite de SUA pentru studii militare
Foto: zimbio.com

Cetăţenii Republicii Moldova au ocazia să depună dosarele pentru admiterea în anul 2012 la Academia Militară West Point şi AcademiaMilitară a Forţelor Aeriene, două instituţii militare, cele mai prestigioase din SUA, anunță Ministerul Apărării


Pentru a putea să te înscrii la acest concurs trebuie să fii cetăţean al Republicii Moldova, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 23 de ani, neîmpliniţi, la data de 1 iulie 2012. De asemenea, este necesar să poţi vorbi limba engleză fluent. Acest criteriu va fi testat prin intermediul probei TOEFL. 


Totodată, până la 1 ianuarie 2012, candidaţii vor trebui să susţină Testul de Aptitudini Şcolar (SAT) sauAmerican College Test (ACT).

Candidaţii care vor aplica urmează să susţină câteva probe de sport, administrate de Ministerul Apărării în comun cu Ambasada SUA la Chişinău. Toate cheltuielile pe durata studiilor vor fi acoperite integral de guvernul american. 

Sursa: UNIMEDIA
Autor: Olga Cheptene


Vicepreşedintele american Joe Biden va candida din nou în 2012

Vicepreşedintele american Joe Biden va candida din nou în 2012
Foto: blogspot.com

Vicepreşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că intenţionează să candideze din nou la vicepreşedinţia Statelor Unite ale Americii /SUA/, în cadrul alegerilor din 2012, transmite Associated Press.


Întrebat în cursul unui interviu televizat difuzat pe plan naţional în legătură cu speculaţiile privind o posibilă schimbare în acest sens, Biden, în vârstă de 69 de ani, s-a declarat „sigur” că va candida din nou, alături de preşedintele Barack Obama. „Absolut, cu siguranţă că da. Nu s-a pus niciodată problema că nu va fi aşa”, a afirmat vicepreşedintele american. 

Fostul senator a recunoscut însă că au existat speculaţii că ar putea fi înlocuit în poziţia de candidat la vicepreşedinţie, dar a subliniat - în emisiunea Today a canalului NBC - că preşedintele a arătat clar că se va merge în aceeaşi formulă şi „nimeni nu mai ridică această problemă”.

Sursa: agerpres.ro


Mazda anunţă o nouă generaţie de motoare rotative

Mazda anunţă o nouă generaţie de motoare rotative

După ce au lansat o ediţie de adio a lui RX-8 şi toate circumstanţele duceau la moartea motoarelor rotative, cei de la Mazda au anunţat că lucrează „cu spor la noi modele care să poarte noua generaţie de motoare rotative”. 


Vestea vine în contradicţie cu declaraţiile lui Kiyoshi Fujiwara, şeful departamentului de planificare şi dezvoltare de produs, care a declarat că vor sista dezvoltarea motoarelor rotative din cauza crizei economice. Între timp, preşedintele Mazda a declarat că motoarele rotative vor face parte în continuare din spiritul mărcii şi că vor face tot posibilul să le readucă în producţia de serie.

Unele zvonuri sugerează o eventuală alianţă cu Audi pentru producţia şi dezvoltarea de motoare rotative. Cei de la Audi au prezentat anul trecut conceptul unui A1 echipat cu un motor rotativ, care încărca bateriile necesare propulsiei în regim electric. Până în prezent, nici oficialii Audi şi nici oficialii Mazda nu au comentat respectivele informaţii.

Fanii Mazda speră ca succesorul lui RX-8 să fie bazat pe conceptul Shinari. Acesta prezenta un model de clasă medie, cu aspect sportiv, echipat cu un motor Wankel. Până în prezent, oficialii companiei japoneze nu au dat detalii despre viitoarele modele care vor fi echipate cu motoare rotative, producţia lui RX-8 urmând să fie sistată în iulie 2012.

Filat: Datoriile „Moldelectrica” și atacurile raider - două scenarii cu actori comuni

Filat: Datoriile „Moldelectrica” și atacurile raider - două scenarii cu actori comuni
Foto: gov.md

Unele persoane implicate în atacurile raider asupra a patru bănci din Republica Moldova sunt antrenate și în situația legată cu datoriile întreprinderii de stat „Moldelectrica”. Declarația aparține premierului Vlad Filat, care a comentat avertizarea lansată astăzi de ministrul Economiei privind pericolul în care se află sectorul energetic al RM.

Potrivit lui Filat, situația de la întreprinderea de stat „Moldelectrica” este cunoscută demult și asta pentru că litigiul cu compania „Electroalians” durează de mai mulți ani. 


„Este vorba de un litigiu foarte straniu. Pe parcursul timpului în instanțele de judecată ale RM am avut situații apropiate cu cele în cazul băncilor, însă situația de la „Moldeletrica” nu a apărut spontan și cu așa viteză cum a evoluat cazul cu atacurile raider asupra băncilor”, a spus acesta astăzi la finele ședinței Guvernului.

Șeful Executivului a asigurat însă că sectorul energetic rămâne funcțional, iar pentru a debloca situația cu datoriile de cca 60 milioane lei ale cele mai importante întreprinderi din acest sector se întreprind toate măsurile necesare. „Avem înțelegerea din partea partenerilor de la Kiev, care au început procedura vizavi de companiile implicate în acest litigiu. Aici nu este totul pierdut, trebuie să muncim foarte mult inclusiv cu partea ucrainească. O simplă constatare a situație nu rezolvă problema. Dl Lazăr este una din persoanele direct responsabile de acest caz și el a primit indicațiile necesare”, a conchis prim-ministrul.

UNIMEDIA precizează că astăzi, președintele interimar, Marian Lupu, a convocat ședința Consiliului Național de Securitate, în cadrul căreia a fost discutată situația din sectorul energetic al țării. Potrivit ministului Economiei, acest sector se află în pericol și asta din cauza litigiului între întreprinderea de stat „Moldelectrica” și compania ucraineană „Energoalians”. Lazăr a subliniat că atacurile raider asupra băncilor sunt „floare la ureche” în comparație cu ceea ce se întâmplă în acest sector.
Prin decizia unei instanțe de la Kiev, Moldelectrica a fost obligată să achite părții ucrainești 56 milioane de dolari, suma constituită din datorii și penalități. Datoria de 20 de milioane de dolari s-ar fi format în perioada 1999-2000, când societatea ucraineană a livrat cantităţi importante de curent electric pe piaţa moldovenească.

Partea moldovenească nu recunoaște datoriile invocate de instanța de la Kiev. Se vehiculează că cele două întreprinderi au fost implicate în trecut în scheme frauduloase, fapt ce a dus la acumularea acestor pretinse datorii. Dosarul este pe rol la Curtea de Apel Chișinău

Potrivit lui Lazăr, în cazul în care partea ucrainească ar câștiga procesul, „Moldelectrica” ar da falimentul și asta pentru că bugetul întreprinderii este de 3 ori mai mic decât suma datoriilor pe care ar urma să le achite.


Sursa: UNIMEDIA



PG: Dosarul „Baghirov” a fost finalizat

PG: Dosarul „Baghirov” a fost finalizat
Foto: mediapublic.md

Procuratura Generală în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate au finalizat urmărirea penală în cazul cetăţeanului Federaţiei Ruse, Eduard Bagirov, informează serviciul de presă al Procuraturii Generale. Dosarul va fi expediat în curând în instanța de judecată.


La începutul săptămânii, Procuratura Generală i-a înaintat lui Baghirov învinuirea finală, fiindu-i incriminată participarea în cadrul unui grup criminal organizat la dezordinile în masă din aprilie 2009 din centrul Capitalei (art.46, 285 Cod penal).

Procurorii au ajuns la concluzia că în decursul anului 2008 – primul trimestru 2009, infiltrându-se activ în mediul social în calitate de „blogger”, „scriitor” şi utilizând tehnologii de manipulare a maselor, a participat activ la elaborarea şi realizarea măsurilor de factură provocatoare, orientate la subminarea procesului pre şi post electoral pentru alegerile parlamentare din 05.04.2009. Potrivit planului subversiv, aceste distorsionări urmau să poarte caracterul unei „revoluţii Twitter”, iar responsabilităţile pentru consecinţele grave ale acţiunilor violente - puse pe seama forţelor de opoziţie.

Potrivit procurorilor, în scenariul respectiv se înscrie şi îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor de serviciu, în intervalul 6 - 7 aprilie 2009, de către unele persoane cu funcţii de răspundere din cadrul MAI şi SIS.

Eduard Baghirov a fost reținut la Chișinău pe 16 iunie 2011. Acesta este membru al agenţiei pseudo-literare  www.litprom.ru - platformă virtuală de formare a opiniei publice în Federaţia Rusă şi spaţiul CSI, în special acolo unde populaţia este divizată după principiul lingvo-etnic.

Duma de Stat a Federației Ruse a adoptat o dispoziție prin care cere Ministerului rus de Externe să se expună în fața organului legislativ suprem cu privire la acţiunile ulterioare pentru eliberarea scriitorului rus. Această decizie a fost votată unanim de toate partide politice. "Ministerul rus de Externe a trimis note de protest părții moldovenești, însă nu a primit nici o reacție. Baghirov, cum a fost în stare de arest, așa şi rămâne. Acest lucru înseamnă că acţiunile întreprinse de Ministerul de Externe nu sunt suficiente, sunt necesare acțiuni suplimentare," a declarat Robert Șlegel, deputatul care a propus votarea deciziei. Ministerul de Externe este obligat să formuleze un răspuns în termen de 15 zile.

Sursa: UNIMEDIA


Kommersant: Un nou obstacol pentru vinul moldovenesc în calea spre Rusia

Kommersant: Un nou obstacol pentru vinul moldovenesc în calea spre Rusia
Foto: AP

O nouă încercare pentru vinul moldovenesc. Importatorii ruși au întrerupt temporar livrarea de produse alcoolice pe piața Federației Ruse, pe motiv că depozitul principal de stocare a mărfurilor din Moscova, "Sanlogistik", nu și-ar mai putea prelungi licenţa, care expiră la 19 octombrie curent, scrie publicația rusă "Kommersant", cu referire la o scrisoare a unuia dintre importatori.


La rândul său, reprezentantul "Sanlogistik" spune că până la sfârșitul săptămânii, se va cunoaște dacă licența va fi sau nu prelungită. Potrivit lui, toate documentele necesare pentru prelungirea licenţei au fost depuse la autoritățile competente.

Timp îndelungat, depozitul "Sanlogistik", unde se află punctul vamal Borovskii, era unica „fereastră” prin care se importa vinul moldovenesc pe piața rusă. Din anul 2010, importatorii moldoveni pot furniza producția sa și prin punctul vamal din nord-vestul Sankt-Petersburgului. Însă importatorii spun că îi costă mai ieftin să importe vinul moldovenesc prin „Sanlogistic”, decât prin Sankt-Petersburg.

În 2006, şeful "Rospotrebnadzor", Ghenadie Onişcenco, a anunțat despre interdicția de a importa băuturi alcoolice din Republica Moldova, pe motiv că acestea nu ar corespunde cerințelor stabilite de Federația Rusă. În acea perioadă, relațiile moldo-ruse erau tensionate, din cauza unor divergențe privind soluționarea conflictului transnistrean. Reluarea importului a fost posibilă în toamna 2007. 

În 2010, Rusia s-a arătat nemulțumită din nou de calitatea vinului din Republica Moldova. Onișcenko a blocat importul acestuia, declarând că în vinul moldovenesc au fost depistate pesticide. Deși livrarea vinului din RM a fost reluată, ponderea acestuia pe piața rusească a scăzut drastic de la 34% până la 3% în prezent.

Embargourile impuse pentru vinul moldovenesc sunt asociate cu relațiile politice moldo-ruse. Și în 2010, acestea au fost unele tensionate, după ce fostul președinte interimar, Mihai Ghimpu, a desemnat ziua de 28 iunie drept zi a ocupației sovietice. 

Și în prezent, între Rusia și Republica Moldova riscă să apară un nou scandal politic, provocat de arestarea scriitorului rus, Eduard Baghirov. Procurorii moldoveni îl acuză de implicare în dezordinile în masă din aprilie 2009. Bagihrov se află în detenție mai mult de 3 luni, timp în care Ministerul de Externe al Federației Ruse a solicitat în repetate rânduri autorităților Republicii Moldova să-l elibereze.


Sursa: UNIMEDIA


Cu trânta la Hîncești! Turneul republican începe sâmbătă

Cu trânta la Hîncești! Turneul republican începe sâmbătă
Foto: wordpress.com

În acest sfârșit de săptămână, în Hâncești va avea loc ediția consacrată jubileului de 60 de ani a fraților Buiuc, a Turneului republican de Trântă. Ministrul Tineretului și Sportului a emis un ordin în acest sens. Mai mult, au fost alocați circa 44600 lei pentru desfășurarea competiției din Hîncești.


Astfel, premiul locului I va constitui 1000 de lei, iar de el vor beneficia 9 sportivi. Cei 9 premianți de pe locul II vor primi câte 700 de lei, iar alți 9 concurenți care vor ajunge în final pe locul III, vor avea câte un premiu bănesc de 500 de lei. De asemenea, primele 3 echipe din finală vor primi și cupe din partea organizatorilor.

Turneul din acest an, care se va desfășura în Hâncești, va fi consacrat fraților Ilie și Mihai Buiuc, care au avut un aport substanțial asupra dezvoltării sportului în Moldova. Aceștia au obținut performanțe remarcabile și au antrenat mai multe generații de tineri, unii dintre ei reușind să ajungă campioni.

UNIMEDIA menționează că frații Buiuc, care activează la Filiala din Hîncești a Școlii Sportive Specializate Republicane de Lupte, au primit în 2010 Ordinul „Gloria Muncii”, care le-a a fost înmânat de fostul președinte interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu. Ordinul a fost acordat și pentru meritele în promovarea culturii fizice și sportului, contribuția la pregătirea unor sportivi de performanță și a realizărilor deosebite în cadrul competițiilor internaționale.

Sursa: UNIMEDIA


Rihanna, despre sexul pe scenă și relația cu Chris Brown

Rihanna, despre sexul pe scenă și relația cu Chris Brown

E talentată, celebră și, mai nou, a fost desemnată cea mai sexy femeie din lume. Rihanna, căci despre ea este vorba, este conștientă că sexul vinde, dar susține că gesturile lascive de pe scenă sunt, de ce mai multe ori, spontane.


Rihanna a vorbit într-un interviu acordat revistei Esquire, publicația care a desemnat-o cea mai sexy femeie din lume, despre sexul pe scenă și relația ei cu fostul iubit Chris Brown, cel care a agresat-o fizic.

Chiar dacă a fost surprinsă de nenumărate ori în iposteze de-a dreptul lascive în timpul concertelor, Rihanna spune că nu face acest lucru intenționat decât rareori.

"Eu la sfârșitul concertelor nu mă gândesc la prezența mea pe scenă ca fiind una sexy. Chiar nu. Cu excepția câtorva melodii ale cărora coregrafii cer câteva mișcări cu tentă sexuală, restul este absolut spontan și, din punctul meu de vedere, nu există nimic sexual în ele. Oricum , fiecare are propria-i concepție despre sexualitate", a declarat Rihanna.

Cât despre relația cu fostul ei iubit Chris Brown, cel care a fost condamnat de publicul din lumea întreagă după ce a bătut-o pe cântăreață, Rihanna susține că îi pare rău pentru el.

"Chiar dacă toată lumea este împotriva lui eu sunt o mare fană a muzicii pe care o cântă. Nu neg faptul că am avut resentimente față de el pentru ceea ce a făcut, dar am lăsat asta în urmă" a mai spus Rihanna.



Ai gene proaste? Consumă multe fructe şi legume!

Ai gene proaste? Consumă multe fructe şi legume!

Un studiu recent a dezvăluit că o dietă bogată în fructe proaspete şi legume crude poate contracara efectul genelor care predispun la afecţiuni cardiace.


Oamenii de ştiinţă au studiat ADN-ul a 27.000 de oameni originari din Europa, Asia de Sud, China, America de Sud şi Orientul Mijlociu, voluntarii completând şi un chestionar referitor la dieta personală.

Cercetarea a inclus o analiză a riscului de a suferi de afecţiuni cardiace, risc ce este amplificat de o variantă genetică a cromozomului 9p21. Cercetătorii au descoperit că persoanele ce aveau varianta genetică ce predispune la probleme de inimă prezentau un risc mai mic de a fi victima unei afecţiuni cardiace în cazul în care dieta lor conţinea multe fructe şi legume.

Unul dintre conducătorii studiului, Dr. Jamie Engert de la Universitatea McGill din Canada, a comentat rezultatele cercetării: " Ştiam că variantele genetice 9p21 cresc riscul de a suferi de o afecţiune cardiacă, însă a fost o surpriză totală să descoperim că o dietă bogată în fructe şi legume reduce acest risc ".

Profesorul Sonia Anand, co-autor al studiului, a completat: "Rezultatele cercetării noastre constituie un nou motiv pentru a urma recomandarea specialiştilor în sănătate publică de a consuma zilnic 5 porţii de fructe şi legume".

Sursa: descopera.ro


Lazăr atenționează: În sectorul energetic avem probleme mai grave decât recentele atacuri raider

Lazăr atenționează: În sectorul energetic avem probleme mai grave decât recentele atacuri raider
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Sistemul energetic din Republica Moldova este în pericol din cauza datoriilor istorice ale „Moldelectrica” față de compania „Energoalians” din Ucraina.„Atacurile de raider sunt floare la ureche față de situația din sistemul energetic”. Declarația aparține ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, și a fost lansată astăzi, 12 octombrie, după ședința Consiului Suprem al Securității.

„Suma litigiului este de 60 de milioane de dolari. Nu e o problemă a Ministerului Economiei, e un pericol pentru ţară. Problema dată vizează integritatea inimii sitemului naţional. Nu putem glumi cu astfel de chestii", a menţionat Lazăr citat de publika.md.


Amintim că Ucraina a pus sechestru pe două porţiuni de linii de înaltă tensiune din Republica Moldova pentru datoriile istorice pe care le are „Moldelectrica” față de compania „Energoalians” din Ucraina. Litigiul între cele două companii durează de ani buni.


Autoritățile ucrainene au decis, în baza unei hotărâri emise de Judecătoria Economică Supremă a Ucrainei, să pună sechestru pe aceste două rețele electrice de înaltă tensiune ale Republicii Moldova pentru datoria de 55 mln de dolari pe care le are „Moldelectrica”.  Datoria cumulată constituie 20 de mln de dolari (datorie istorică) privind livrarea de energie electrică Moldovei de compania „Energoalians”, plus o penalitate de 35 de mln de dolari pentru întârziere.

Guvernul Moldovei a angajat o firmă de avocatură  pentru a asista la acest litigiu în instanţele internaţionale.

Pe de altă parte, reprezentanţii companiei "Energoalians" afirmă că "Moldtranselectro" şi "RED Nord" au acaparat prin scheme frauduloase compania "Energoalians", cu scopul de a nu achita cele 20 de milioane de dolari, pe care le datorează cele două companii moldoveneşti furnizorului ucrainean.

UNIMEDIA amintește că în luna august, asupra a 4 bănci din Moldova - Banca de Economii (16%), VictoriaBank (5%), UniversalBank (78%) și MoldovaAgroindbank (27,5%), și a companiei ASITO au fost exercitate acțiuni raider de deposedare frauduloasă de acțiuni. Cei deposedați de proprietate au fost investitori europeni, dar și persoane implicate în campania anti-mafie, lansată de Sergiu Mocanu. 

Sursa: UNIMEDIA


iPhone4 nu este telefonul anului. MacBook Air s-a ales cu două distincții la gala T3

iPhone4 nu este telefonul anului. MacBook Air s-a ales cu două distincții la gala T3
Foto: loftdigital.com

Unul din cele mai populare site-uri de tehnologie din Marea Britanie, T3.com a desemnat produsele din mediul IT ale anului. Astfel, telefonul anului nu este iPhone 4, iar tableta anului a fost aleasă iPad 2. Samsung a obținut câteva titluri bune la gala din acest an.


În această ordine de idei, Google a fost ales drept brandul anului 2011 pe piața tehnologiilor, iar MacBook Air a primit tocmai 2 distincții în cadrul galei, pentru cel mai bun design și ca computer al acestui an.

Astfel, lista cu produsele anului, desemnate de T3.com, este următoarea:

Telefonul anului: Samsung Galaxy S2
Tableta anului: Apple iPad 2
Gadgetul de lucru al anului: RIM BlackBerry Bold 9780
Inovația anului: Razer Switchablade
Gadgetul de călătorie al anului: Amazon Kindle
Camera digitală a anului: Canon Powershot G12
Accesoriul anului: Eye-Fi X2
Gadgetul de gaming al anului: Microsoft Xbox Kinect
Gadgetul cu cel mai bun design al anului: Apple MacBook Air 11-inch
Brandul anului: Google
Aplicația anului: Flipboard
Serviciul media digital al anului: Twitter
Gadgetul de muzică al anului: Monster Beats
Home gadget al anului: Philips Airfryer
Retailer-ul anului: Amazon
Computerul anului: Apple MacBook Air 11-inch
Personalitatea din IT a anului: Mark Zuckergberg
Televizorul anului: Samsung 8000 Series
Cea mai mare contribuție a anului în tehnologie: Sir David Attenborough
Gadgetul anului: Microsoft Xbox Kinect

UNIMEDIA precizează că în cadrul galei tehnologiilor T3 din 2010, telefonul anului a fost ales HTC Desire, iPhone 4 a fost ales drept gadgetul de călătorie, iar distincția de gadget al anului a revenit tabletei iPad 3G. Tableta a mai primit anul trecut, în cadrul evenimentului, și titlul de inovația anului 2010.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la yoda.ro


Israelul va schimba 1000 de deținuți palestinieni pe un soldat israelian

Israelul va schimba 1000 de deținuți palestinieni pe un soldat israelian
Foto: reporterus.com

După mai mulţi ani de negocieri intense, autoritățile israeliene şi mişcarea "Hamas" au ajuns la un acord pentru schimbarea sergentului israelian luat ostatic în Fâşia Gaza acum cinci ani, Gilad Shalit, pe circa o mie de prizonieri palestinieni, informează agenția de presă ITAR-TASS, cu referire la postul de televiziune Al Arabiya.


Potrivit acestuia, acordul a fost încheiat cu medierea părții egiptene, iar  schimbul va avea loc la începutul lunii noiembrie.Schimbul va avea loc în două etape. Inițial vor fi eliberați 450 de palestinieni. După ce Shalit va fi reîntors în patrie, Israelul va elibera alți 550 de prizonieri. Astfel, în urma acordului vor fi amnistiați 1027 de palestinieni, dintre care o treime  condamnaţi la închisoare pe viaţă.


Între timp, familia soldatului israelian a făcut o campanie pentru eliberarea acestuia. Pe de altă parte există numeroşi israelieni ale căror rude au fost ucise de militanţi palestinieni. Aceștea se opun eliberării în masă a prizonierilor.

Potrivit Şefului Serviciului general de securitate, Yoram Cohen, cei mai importanţi deţinuţi palestinieni au fost excluşi din acord. În prezent, în închisorile israeliene se află circa 5.000 de palestinieni.

Sursa: UNIMEDIA