Procurorii au...uitat de unul din cele două dosare ale lui Botnari

joi, 22 iulie 2010

Procurorii au...uitat de unul din cele două dosare ale lui Botnari
Foto: zdg.md

Pe numele fostului ministru al Afacerilor Interne, Gheorghe Papuc şi  ex-comisarului general, Vladimir Botnari au fost intentate atâtea dosare, încât nici procurorii generali nu mai ţin cont de toate. Astăzi, 22 iulie, în cadrul şedinţei de judecată, procurorii au omis acuzaţiile referitor la cel de-al doilea dosar al lui Botnari, în care acesta este învinuit de admiterea maltratărilor în comisariatul pe care l-a condus în 2009.


Procurorii Adrian Popenco şi Sergiu Roşu au dat citire acuzaţiilor pe faptul neglijenţei în serviciu a lui Papuc şi Botnari şi pe faptul delapidărilor în cadrul MAI. Aceştia au uitat, însă, de dosarul intentat pe numele lui Vladimir Botnari, privind admiterea maltratărilor în timpul evenimentelor din aprilie 2009. Procurorii au explicat că nu sunt la curent cu existenţa acestui dosar.

Judecătorul Ion Busuioc a menţionat că, în acest context, şedinţa de judecată nu poate fi continuată şi a solicitat procurorilor să se clarifice până mâine, 23 iulie, ora 10, când va avea loc continuarea şedinţei. "Procuratura trebuie să-şi coordoneze dosarele", a spus avocatul lui Botnari, Gheorghe Avornic.

UNIMEDIA amintete că la 16 iunie, dosarele intentate pe numele lui Gheorghe Papuc, privind neglijenţa în serviciu, soldată cu moartea lui Valeriu Boboc şi delapidările în valore de peste 800 de mii de lei din cadrul MAI, au fost comasate. Fostul ministru al Afacerilor Interne este judecat alături de ex-comisarul capitalei, Vladimir Botnari, care este, la fel, învinuit de neglijenţă în serviciu. Pe numele lui Botnari este deschis încă un dosar. El este învinuit că a admis maltratările tinerilor din aprile 2009, în comisariatul în care activa. Cei doi se declară nevinovaţi.


sursa: Unimedia

0 Comments: