Trei scriiitori din Republica Moldova au fost decoraţi cu Ordinul "Gloria Muncii"

vineri, 23 iulie 2010

Trei scriiitori din Republica Moldova au fost decoraţi cu Ordinul
Foto: 2.bp.blogspot.com

Pentru dezvoltarea literaturii, contribuţie la afirmarea valorilor spirituale naţionale şi activitate publicistică prodigioasă, trei scriitori din Republica Moldova au fost decoraţi cu Ordinul "Gloria Muncii". Un decret în acest sens a fost semnat astăzi, 23 iulie, de către Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu.


În decret este menţionat că înalta distincţie de stat este conferit
scriitorilor - Alexandru Bantoş, Argentina Cupcea-Josu şi Todur Fedor Zanet.

Alexandru Bantoş este redactorul-şef al revistei "Limba Română". Printre recentele texte publicate de el se numără- "Situaţia limbii de stat în Republica Moldova: de jure şi de facto", "Un incoruptibil avocat al limbii române", "Limba română şi suma de adevăruri ştiinţifice”.

Eseista Argentina Cupcea-Josu, a fost profesoară de română la Institutul Pedagogic „Ion Creangă” din Chişinău, cercetător ştiinţific la Institutul de Limbă şi Literatură al Academiei de Ştiinţe din R. Moldova. A semnat studii şi articole critice despre procesul literar contemporan: „Conceperea şi realizarea chipului artistic”, „Evoluţia caracterului”, „Talentul scriitorului şi măiestria literară”.

Todur Fedor Zanet este un jurnalist, publicit şi poet găgăuz.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: