May The Force be şi Black Beetle - noile spoturi video pentru Volkswagen

sâmbătă, 5 februarie 2011

May The Force be şi Black Beetle - noile spoturi video pentru Volkswagen
Foto: autosaga.ro

Volkswagen va surprinde duminica publicul de la Super Bowl cu doua noi spoturi publicitare dedicate noului Beetle si Passat-ului american. Super Bowl este terenul de batalie al agentiilor de publicitate contractate de producatorii auto.


Cei de la Volkswagen isi doresc foarte mult ca noul Beetle sa fie mult mai agreat de partea masculina si, tocmai pentru a incita barbatii, agentia a creat o reclama numita “Black Beetle” in care un gandac negru cu doua dungi albe sport pe spate goneste in viteza printr-o padure, exact ca o masina sprintena prin jugla urbana.

Cel de-al doilea spot se numeste “The Force”, si are in centrul atentiei modelul Passat adresat pietei americane, si un copil imbracat in costumul lui Darth Vader, care vrea sa stapaneasca mai multe obiecte cu ajutorul “fortei”.

Urmariti cele doua spoturi:





Sursa: autosaga.ro


Cupon.md şi TopHost vine în întimpinarea business-ului online : Hosting + Domen la -80% reducere !

Cupon.md şi TopHost vine în întimpinarea business-ului online : Hosting + Domen la -80% reducere !
Foto: cupon.md

Te-ai gândit vreo dată sa-ţi faci un blog ? Sau să lansezi un site ? Acum e momentul ! Compania de hosting TopHost.md şi site-ul "Cupon.md" iţi oferă acum aceasta oportunitate : Reducere de -80% la pachetul de hosting "Clasic" + nume de domen (in zona .com/.net/.org/.biz/.info) ! Achită doar 120 lei în loc de 600 lei ! 


Chiar dacă lumea internetului nu-ţi este asa de apropiata, nu e o problema ! Compania TopHost te poate ajuta gratis sa-ţi lansezi blogul/site-ul . Panoul de administrare iţi permite să intalezi o platforma de blogging "Wordpress" în doar câteva secunde .

Cum poţi beneficia de această super-ofertă ? Urmează câţiva paşi simpli : 

1. Înregistrează-te pe www.Cupon.md

2. Reîncarcă-ţi contul cu 120 lei . (Foarte simplu , folosind aparatele de plată OSMP din oraş)

3. Click pe "Cumpăra Cuponul" şi finalizeaza procedura de plata (achitând cu acei 120 lei care îi ai deja pe cont).

4. Gata ! Primeşti un cupon (număr si parola) pe care-l expediezi prin mail companiei de hosting : cupon@tophost.md

5. În continuare , specialiştii TopHost iţi vor oferi pachetul de hosting "Clasic" si iti vor inregistra orice domen fără a mai achita ceva. 

TopHost oferă soluţii de hosting si înregistrări domene la cel mai înalt nivel. Canalele rapide şi calitatea înaltă a serviciilor fac ca uptime-ul să nu coboare mai jos de 99.9%.


Publicitate

sursa: Unimedia

Gisele Bundchen este cel mai bine plătit model din istorie

Gisele Bundchen este cel mai bine plătit model din istorie
Foto: gallery.celebritypro.com

Descoperită la 14 ani în timp ce îşi făcea cumpărăturile la mall, Gisele Bundchen credea la vremea respectivă că sora ei geamănă (cu care nu seamănă deloc) arăta mult mai bine decât ea. Între timp, probabil, i s-a mai schimbat părerea pentru că nu poţi rămâne indiferentă atunci când toată lumea îţi spune că eşti cel mai bun model din lume.


Aprecierile globale pe care le primeşte Gisele se reflectă total în veniturile acesteia. Doar în anul care a trecut, modelul brazilian a câştigat peste 27 de milioane de dolari. Banii nu vin doar din campanii publicitare, prezentări sau apariţiile în diverse pictoriale. Gisele are propria ei linie de pantofi, "Ipanema Gisele Bundchen", şi a vândut 100 de milioane de pantofi în ultimii 10 ani.

Pe locul doi în topul celor mai bine plătite modele în 2010 este Heidi Klum care a câştigat 18 milioane de dolari, iar pe 3 o găsim pe Kate Moss cu 10 milioane.

Sursa: tabu.ro


Tentativă de asasinat împotriva vicepreşedintelui egiptean

Tentativă de asasinat împotriva vicepreşedintelui egiptean

Vicepreşedintele egiptean, Omar Suleiman, a fost ţinta unei tentative de asasinarea în ultimele zile, în care au murit două dintre gărzile sale de corp, au declarat mai multe surse pentru postul de televiziune american Fox News.


Un oficial din cadrul administraţiei Obama a confirmat că atacul s-a produs la scurt timp după numirea lui Suleiman în funcţia de vicepreşedinte, la 29 ianuarie, şi a fost organizat împotriva coloanei oficiale a acestuia.   

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, a refuzat să confirme aceste informaţii. Sâmbătă, o sursă din cadrul serviciilor egiptene de securitate a negat tentativa de asasinat.   Potrivit postului de televiziune CNN, gazda Conferinţei de la Munchen pe tema securităţii a confirmat sâmbătă această informaţie. În timpul unei şedinţe plenare din cadrul conferinţei, ambasadorul Wolfgang Ischinger a declarat că mai multe persoane au fost ucise în acest atac.   

Detalii despre incident, inclusiv data la care s-a produs acesta, nu sunt cunoscute pentru moment, însă secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că informaţiile privind tentativa de asasinare reflectă provocările privind resinstaurea stabilităţii în Egipt.    

Suleiman, fost şef al serviciilor de securitate, este cunoscut pentru tacticile sale dure şi este considerat unul dintre cei mai de temut directori ai serviciilor de informaţii. Pentru moment nu se ştie cu claritate cine se află în spatele acestei tentative de asasinat, precizează Fox News.

Sursa: antena3.ro


Se testează vaccinul care previne ulcerul şi gastrita

Se testează vaccinul care previne ulcerul şi gastrita
Foto: utilecopii.ro

Un protenţial vaccin care previne gastrita, ulcerul şi cancerul gastric a fost dezvoltat de Rhode Island Hospital în colaborare cu Universitatea Rhode Islanda. 


Vaccinul acţionează prin reducerea coloniilor de Helycobacter Pylori, cunoscute ca o cauză a gastritelor, ulcerului şi cancerului.

În aceest moment, infecţia cu Helycobacter Pylori e o adevărate ameninţare publică, susţin medicii. Tratamentul actual prespune combinaţii de antibiotice iar numărul celor care au dezvoltat rezistenţă la ele e din ce în ce mai mare. Aşa că interesul pentru un vaccin e destul de mare.

Produsul pus la punct se numeşte HelicoVax şi s-a dovedit a fi mai eficient când a fost făcut intranazal.

Sursa: evz.ro


Petru Lucinschi: Dacă preşedintele va fi ales - bine, dacă nu - ce, o să ni se usuce picioarele?

Petru Lucinschi: Dacă preşedintele va fi ales - bine, dacă nu - ce, o să ni se usuce picioarele?
Foto: adevarul.ro

"Dacă preşedintele va fi ales – va fi bine, daca nu – într-un an de zile ce, o sa ni se usuce picioarele?! În Elveţia, de exemplu, o dată la 2-3 luni fac referendum. Eu nu văd  probleme. Da, sunt nişte bani care vor fi cheltuiţi pe aceasta, dar pe de altă parte, noi toţi, în calitate de cetăţeni trebuie să contribuim la dezvoltarea statului. Nu văd mare tragedie".

Declaraţia aparţine fostului preşedinte al ţării, Petru Lucinschi, şi a  fost lansată în cadrul unui interviu pentru AllMoldova.

Acesta susţine că la moment nu există probleme mari, soluţionarea cărora ar impune schimbarea Constituţiei, iar un preşedinte fără apartenenţă de partid ar putea fi o soluţie pentru depăşirea crizei politice. "Eu văd câteva variante: fie se merge la o înţelegere cu comuniştii care, în schimbul unor funcţii, să participe la alegeri, fie se alege un preşedinte de ţară, fără apartenentă de partid", presupune Lucinshi.


Ex-preşedintele ţării propune, în calitate de candidatură, un preşedinte de peste hotare. " De ce ne temem noi şi uităm pe cei care au plecat din ţară?, se întreabă Lucinschi. Acesta a propus şi două candidaturi. Este vorba de fostul ministru de Externe, Mihai Popov şi ex-viceguvernatorul Băncii Mondiale, Veronica Bacalu.

"Oricum, cele patru fracţiuni trebuie să se aşeze şi să găsească un consens", a conchis Lucinschi.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la allmoldova.com


Interimatul lui Ghimpu - cu probleme, dar cu Lupu "noi probleme nu avem"

Interimatul lui Ghimpu - cu probleme, dar cu Lupu
Foto: adevarul.ro

În anul în care a guvernat AIE1, din partea preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu, a lipsit coordonarea, iar interimatul acestuia a fost cu "ceva probleme". Cel puţin aşa lasă să se înţeleagă fostul preşedinte al ţării, Petru Lucinschi.


"Noi trebuie sa înţelegem că într-un stat democratic există 3 puteri: legislativă, executivă şi judecătorească. În cadrul acestui sistem, preşedintelui îi revine rolul de coordonare. În anul în care a guvernat AIE 1, noi nu am avut coordonare", a declarat Lucinschi într-un interviu pentru AllMoldova.

Totodată, fostul preşedinte susţine că interimatul lui Marian Lupu este fără probleme, iar liderul PD ar putea guverna ţara încă un an, până la următoarele alegeri sau referendum.

"Preşedintele are funcţii de coordonare şi de reprezentare. Dacă el nu este ales, se exercită interimatul funcţiei. Dacă până acum mai erau ceva probleme, acum, cu dl Lupu, noi probleme nu avem – dumnealui este o persoana destul de experimentată, modernă. Vom alege preşedintele peste un an, nu văd mare tragedie", consideră Lucinschi.

UNIMEDIA aminteşte că Petru Lucinschi a susţinut activ Alianţa pentru Integrare Europeană în campania electorală pentru alegerile din 28 noiembrie. Acesta a declarat că este mulţumit de activitatea Guvernului Filat, dar a lăsat să se înţeleagă că între cei trei lideri ai AIE lipseşte experienţa de lucru în comun.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la allmoldova.com


1 martie nu mai este o dată realistă de admitere în zona Schengen

1 martie nu mai este o dată realistă de admitere în zona Schengen
Foto: ro-news.ro

Aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul de libera circulatie Schengen ramine in suspensie atit din cauza ca oficialii europeni treneaza luarea unei decizii, cit si din cauza ca cele doua tari nu au putut sa demonstreze ca sint suficient de pregatite. Ministrii Justitiei si cei de Interne din statele Uniunii Europene nu par pregatiti sa ia o decizie pentru largirea Schengen cu cele doua state sud est-europene la sfirsitul acestei luni.


Raportorul Parlamentului European, Carlors Coelho a lasat astazi sa se inteleaga ca o decizie in acest sens va fi aminata si s-a declarat dezamagit de faptul ca in continuare accesul europarlamentarilor la rapoartele privind progresele Romaniei si Bulgariei este blocat. In acest moment exista pe de o parte hotarirea Germaniei si Frantei, sustinuta de Comisia Europeana pentru aminarea primirii Romaniei si Bulgariei in Spatiul Schengen si pe de alta parte vointa unor grupuri parlamentare din legislativul European de a sprijini cele doua state foste comuniste sa devina membre cu drepturi depline in zona de libera circulatie. 

Expertii comunitari au constatat ca Bulgaria nu si-a securizat granita cu Turcia si a incercat sa-i pacaleasca pe cei care au monitorizat felul in care Sofia s-a pregatit sa faca parte din Spatiul Schengen: de pilda, potrivit unor surse apropiate negocierilor, Bulgaria in loc sa achizitioneze elicopterele care ar trebui sa supravegheze granita cu Turcia, au inchiriat citeva aparate in perioada in care echipa europenilor a venit la fata locului sa vada cum decurg lucrurile.

Nici in ceea ce priveste Romania situatia nu este mai clara, fiindca desi din punct de vedere tehnic nu i se poate reprosa nimic, asa numitul factor uman ii joaca feste, iar la frontiera cu Ucraina, Moldova si Serbia exista derapaje substantiale. 

Recent, Curtea de Apel Bucuresti a decis arest preventiv pentru 14 politisti de la vama Siret, dupa ce 60 de vamesi si politisti de frontiera au fost acuzati de procurorii anticoruptie pentru contrabanda cu tigari si primire de mita. Premierul roman crede ca aceasta operatiune va fi inteleasa Bruxelles si a argumentat din nou ca tara este pregatita sa adere la spatial Schengen si ca ceea ce se intimpla in aceste zile la unele vami reprezinta o garantie si o dovada suplimentara a functionarii statului de drept.

În Egipt a explodat o conductă de gaz

În Egipt a explodat o conductă de gaz
Foto: realitatea.net

În Egipt, a explodat o conductă de gaz, prin care combustibilul ajungea în Israel, relatează lenta.ru cu referire la Associated Press. Incidentul a avut loc în apropierea oraşului de El Arish în provincia Shamal Sina', la aproximativ zece kilometri de Fâşia Gaza.


Explozia a fost provocată de o scurgere de gaz. Pagubele sunt minore şi incendiul a fost controlat după trei ore.Potrivit Reuters, alimentarea cu gaz ea fost întreruptă. La locul exploziei a izbucnit un incendiu.

Potrivit RIA Novosti , guvernatorul provinciei Shamal Sina' a declarat la un post de televiziune că blocuri de locuit aflate în apropiere de locul exploziei nu au fost avariate.

Ulteror, radioul israelian a informat că livrările de gaz continuă către Israel. Opoziţia egipteană a cerut anterior oprirea livrărilor de gaz către Israel, vorbind despre o ameninţare de securitate.


Sursa: UNIMEDIA cu referire la lenta.ru


Presa franceză: Vama Ungheni este unul dintre motivele pentru care România nu va adera la Schengen

Presa franceză: Vama Ungheni este unul dintre motivele pentru care România nu va adera la Schengen
Foto: L Express

Jurnaliştii de la L'Express au realizat un reportaj la vama Ungheni, despre care Franţa a spus că este poroasă şi acesta este, în opinia sa, unul dintre motivele pentru care România nu este pregătită să adere acum la Schengen, relatează România Liberă.

Reportajul se intitulează, uşor ironic, "România, noua frontieră a spaţiului Schengen", fiind ilustrat cu o fotografie în care este prezentată o bătrână în baston la vama Ungheni.

Jurnaliştii au vorbit cu un membru al forţelor de ordine, "Gigi", care le-a povestit că în general la acest punct de trecere sunt confiscate ţigări și medicamente care sunt de cinci ori mai ieftine în Republica Moldova.


L'Express notează că vineri au fost arestaţi circa 60 de poliţişti şi vameşi români pentru că au luat mită şi au "constituit un grup infracţional organizat" la punctul de frontieră de lângă Ucraina.

În decembrie, autorităţile europene se temeau de un "val de imigranţi moldoveni", în condiţiile în care România le permite acestora să "recupereze" cetăţenia română şi deci să circule mai liber în UE, aminteşte cotidianul. Şi mai uşor ar fi după aderarea României la Schengen. Răspunsul român: cifrele. 91.000 de dosare au fost depuse în 2010, iar cererile cresc. Însă procesul este de durată, 9-12 luni, iar probele ce trebuie aduse sunt numeroase. Dacă 1.500 de dosare au fost acceptate în 2008, numărul a fost 2.500 în 2009, 5.000 în 2010. Foarte departe de promisiunea preşedintelui Traian Băsescu, care dorea naturalizarea a "10.000 de cetăţeni moldoveni pe lună", comentează L'Express.

Amintim că Parlamentul European a amânat decizia de lărgire a spaţiului Schenghen, care urma să aibă loc în martie 2011. Germania şi Franţa susţin amânarea primirii Romaniei în Spatiul Schengen. Una din cauze este considerată vulnerabilitatea frontierei cu Ucraina, Moldova şi Serbia. 

Sursa: UNIMEDIA cu referire la romanialibera.ro


Raiffeisen International cumpără 70% din banca poloneză Polbank

Raiffeisen International cumpără 70% din banca poloneză Polbank
Foto: adevarul.ro

Raiffeisen Bank International va cumpăra banca poloneză Polbank EFG de la EFG Eurobank Ergasias pentru 490 milioane euro în numerar.


În prima etapă a tranzacţiei, Raiffeisen va plăti 490 milioane euro pentru 70% din acţiunile băncii. Ulterior, Eurobank EFG şi Raiffeisen vor transfera participaţiile deţinute la Polbank către Raiffeisen Bank Polska, în schimbul unor acţiuni la această companie.

Astfel, banca elenă va obţine 13% din acţiunile Raiffeisen Bank Polska, devenind acţionar alături de Raiffeisen Bank International.

Achiziţia Polbank repoziţionează divizia poloneză a Raiffeisen pe piaţă, completând operaţiunile ample de corporate banking ale Raiffeisen Bank Polska cu afaceri importante pe piaţa serviciilor destinate populaţiei.

Sursa: adevarul.ro


Chirtoacă: O lacună în Constituţie poate face posibilă alegerea preşedintelui fără 2 voturi comuniste

Chirtoacă: O lacună în Constituţie poate face posibilă alegerea preşedintelui fără 2 voturi comuniste
Foto: stelapopa.unimedia.md

"În ceea ce ţine de modalităţile de alegere a preşedintelui, ar fi o soluţie, asupra căreia se lucrează. Constituţia nu prevede în mod expres modul în care trebuie să aibă loc alegerea şefului statului în turul repetat de scrutin, nu e prevăzut expres cu câte voturi se alege preşedintele în turul doi". 


Declaraţia a fost lansată de prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, citat de publika.md. Acesta a lăsat să se înţeleagă că în prezent se lucrează asupra unei legi care ar putea să detalieze procedura de alegere a şefului statului şi să stabilească un cvorum mai mic de 61 de voturi. "În acest caz, ar exista o soluţie la limită", a adăugat Chirtoacă.

UNIMEDIA precizează că potrivit art.78 al Constituţiei, preşedintele ţării este ales cu votul a trei cincimi din numărul deputaţilor aleşi, adică cu 61 de voturi. Dacă nici un candidat nu a întrunit numărul necesar de voturi, se organizează al doilea tur. Dacă şi în turul doi nici un candidat nu va întruni numărul necesar de voturi, se organizează alegeri repetate.În prezent, AIE deţine 59 de mandate în Parlament, iar PCRM - 42.

Sursa: UNIMEDIA


Fotografia Zilei: Vezi cum "acţionează dracii" dacă nu-ţi faci corect semnul crucii

Fotografia Zilei: Vezi cum
Foto: Rodica Caruntu

Imaginea a  fost expediată la redacţie de către un vizitator UNIMEDIA. Potrivit lui, "instrucţiunea" este afişată pentru turişti la intrarea în una din mănăstirile Orheiului Vechi.





Sursa: UNIMEDIA


(video) Сele mai tari 10 goluri ale săptămânii!

(video) Сele mai tari 10 goluri ale săptămânii!

Cele mai frumos gol inscris in aceasta saptamana a fost in Italia, unde Claudio Marchisio a reusit o executie de senzatie.


#1 Claudio Marchisio (Juventus)
#2 Derlei (Nautico)
#3 Simao Sabrosa (Besiktas)
#4 Nicky Carle (FC Syndey)
#5 Nemanja Vidic (Manchester United)
#6 Cachito Ramirez (Corinthians)
#7 Giuseppe Rossi (Villareal)
#8 Maurice Edu (Rangers)
#9 Adrian Luna (Uruguay U20)
#10 Tadanari Lee (Japan) 



Sursa: sport.ro


Un jurnalist egiptean, rănit în timpul revoltelor, a murit

Un jurnalist egiptean, rănit în timpul revoltelor, a murit
Foto: evz.ro

Un jurnalist egiptean, împuşcat în cursul manifestaţiilor împotriva preşedintelui Hosni Mubarak, a decedat, ieri, din cauza rănilor, a anunţat cotidianul Al-Ahram. 


Potrivit Comitetului pentru protecţia jurnaliştilor (CPJ), cu sediul la New York, Ahmed Mohammed Mahmoud, în vârstă de 36 de ani, este primul jurnalist decedat de la începutul protestelor fără precedent cu care se confruntă Egiptul din 25 ianuarie.

Reporterul, care lucra pentru cotidianul Al-Taawun, editat de fundaţia publică Al-Ahram, a fost lovit de tirul unui "lunetist" săptămâna trecută, în timp ce făcea o fotografie de la apartamentul său, situat în apropiere de piaţa Tahrir din Cairo, centrul manifestaţiilor antiguvernamentale.

CPJ a numărat într-o săptămână cel puţin 101 atacuri directe împotriva jurnaliştilor sau birourilor de presă, dintre care zece împotriva unor reporteri în ultimele 24 de ore.

În timp ce jurnaliştii străini au fost bătuţi, reţinuţi sau intimidaţi miercuri şi joi, postul de televiziune Al-Jazeera a anunţat vineri că biroul său din Cairo a fost jefuit de persoane necunoscute. 

Sursa: evz.ro


Microbuzele nr. 103, 116, 152, 161 şi 169 din Capitală şi-au schimbat itinerarul. Vezi modificările

 Microbuzele nr. 103, 116, 152, 161 şi 169 din Capitală şi-au schimbat itinerarul. Vezi modificările
Foto: miscareadreapta.org

Primăria municipiului Chişinău informează că începând cu 1 februarie 2011, au fost operate modificări în reţeaua transportului public. Modificările au fost operate ca urmare a demersurilor administratorilor de rute, a adresărilor din partea populaţiei, cât şi pentru eficientizarea serviciilor de transportare a călătorilor şi sporirea securităţii circulaţiei rutiere.


Vezi schimbările:

Se modifică parţial itinerarul rutei de microbuz nr. 103 şi se stabileşte după cum urmează: Tur – de pe str. Independenţei pe str. Tudor Strişcă, str. arhitect Ion Casian – Suruceanu (grădiniţa); Retur – pe acelaşi traseu.

Se modifică parţial itinerarul rutei de microbuz nr. 116 şi se stabileşte după cum urmează: Tur – de la str. Uzinelor pe str. Lunca Bâcului, str. Grădina Botanică, şos. Munceşti, str. Burebista, bd. Dacia, str. Grădina Botanică (dispecerat); Retur – pe acelaşi traseu.

Se modifică parţial itinerarul rutei de micobuz nr. 152 şi se stabileşte după cum urmează: Tur – str. Alba Iulia, str. Constituţiei, str. Vasile Lupu, str. Constantin Stere, str. A. Şciusev, str. Mihai Viteazul, str. Albişoara, bd. Renaşterii Naţionale, str. Bogdan Voievod, str. Alecu Russo, str. Mihai Sadoveanu, str. Igor Vieru, bd. Mircea cel Bătrân, str. prof. Ion Dumeniuk, str. N. Milescu-Spătaru, str. Ginta Latină, bd. Mircea cel Bătrân (până la magazinul „Fidesco”), str. Meşterul Manole, str. Voluntarilor (Asociaţia „Vitanta”); Retur – str. Voluntarilor, str. Meşterul Manole, str. Ginta Latină, str. N. Milescu-Spătaru, str. prof. Ion Dumeniuk, bd. Mircea cel Bătrân, str. Igor Vieru, str. M. Sadoveanu, str. Alecu Russo, str. Bogdan Voievod, bd. Renaşterii Naţionale, str. Albişoara, str. Mihai Viteazul, str. A. Şciusev, str. Constantin Stere, str. Vasile Lupu, str. Constituţiei, str. Alba Iulia.

Se prelungeşte itinerarul rutei de microbuz nr. 161 până la str. Andrei Doga şi se stabileşte după cum urmează: Tur – de la str. Ismail pe str. Tudor Vladimirescu, str. Andrei Doga;  Retur – str. Andrei Doga, str. Aerodromului, str. Dumitru Râşcanu, str. Tudor Vladimirescu, str. Ismail şi în continuare pe traseul stabilit.

Se modifică parţial itinerarul rutei de microbuz nr. 169 şi se stabileşte după cum urmează: de la str. Ismail pe str. Bucureşti, str. Vasile Alecsandri, şos. Hânceşti şi în continuare pe traseul stabilit.

Pe traseul rutelor modificate sus-menţionate, staţiile intermediare se stabilesc cele existente. 

UNIMEDIA aminteşte că începând cu 1 februarie, s-a deschis o nouă rută municipală nr. 186 „str. Bucovinei – şos. Hânceşti”şi s-a anulat activitatea rutei nr. 176


sursa: Unimedia

Jaf armat la Parlamentul European, în timpul unui summit cu măsuri de securitate sporite

 Jaf armat la Parlamentul European, în timpul unui summit cu măsuri de securitate sporite
Foto: free-speech-while-it-lasts.blogspot.com

Biroul de corespondenţă al Parlamentului European de la Bruxelles a fost jefuit, vineri, de două persoane înarmate, în timp ce în cartier avea loc un summit european, iar măsurile de securitate erau sporite, a anunţat serviciul de presă al instituţiei, citat de AFP.   


"A fost un jaf armat, în cursul după-amiezii, la biroul de corespondenţă al Parlamentului European, comis de două persoane care au reuşit să scape", a declarat un purtător de cuvânt.  

"Poliţia a deschis o anchetă", a adăugat el.

"Încă un atac armat la Parlamentul European. Este al treilea în doi ani. Cât timp va mai dura până când vom face ceva în legătură cu această problemă", a reacţionat într-un mesaj postat pe Twitter grupul de eurodeputaţi conservatori ECR, din care fac parte în special conservatorii britanici.    

Cartierul din Bruxelles unde se aflau instituţiile europene a fost plasat de la începutul zilei sub o atentă supraveghere a poliţiei din cauza organizării, într-o altă clădire a UE, a unui summit al şefilor de stat şi de guvern din cele 27 de state membre.

Sursa: antena3.ro


(foto) Medvedev şi-a cumpărat un super yacht de 42 de milioane de dolari

(foto) Medvedev şi-a cumpărat un super yacht de 42 de milioane de dolari
Foto: luxist.com

Preşedintele rus şi-a achiziţionat, contra sumei de 42 de milioane de dolari, un yacht la mâna a doua, care are, printre dotări, jacuzzi, cinematograf şi o cascadă artificială.Yachtul, denumit Sirius, a fost construit în anul 2009, este lung de 54 de metri şi are 12 dormitoare pentru oaspeţi.


Ambarcaţiunea a fost cumpărată de ruşi din Turcia şi se poate deplasa cu o viteză de până la 33 de kilometri pe oră.

Purtătorul de cuvând de la Kremlin, Viktor Khrenikov, a precizat că yachtul este perfect pentru Medvedev şi poate fi folosit de către preşedinte pentru a se deplasa către Jocurile Olimpice din 2014. „Yachtul a fost gândit în aşa fel încât preşedintele să se poată relaxa şi munci acolo. El ar putea folosi ambarcaţiunea pe timpul Jocurilor Olimpice din 2014, care au loc la Soci", a spus acesta.







Sursa: adevarul.ro


Apare primul BlackBerry fără tastatură

 Apare primul BlackBerry fără tastatură
Foto: crackberry.com

Crackberry.com a intrat în posesia  unei fotografii ale modelului BlackBerry Curve Toch, primul model de la BlackBerry care nu va avea o tastatură fizică şi care este aşteptat în magazine la sfârşitul anului 2011, începutul anului 2012.


Fotografia de mai jos reprezintă modelul BlackBerry Malibu, care funcţionează în reţeaua CDMA şi care va fi comercializat sub numele de BlackBerry Curve Touch.Telefoanele BlackBerry sunt produse de către Research in Motion.



Sursa: money.ro







Băsescu: Serbia și R. Moldova ar trebui să fie interconectate la piața unică a energiei

Băsescu: Serbia și R. Moldova ar trebui să fie interconectate la piața unică a energiei
Foto: badpolitics.ro

Președintele României, Traian Băsescu, a afirmat vineri, la Bruxelles, că la nivel european se are în vedere, în construirea pieței unice a energiei, și interconectarea cu țări care nu sunt membre UE, susținând Serbia și Republica Moldova în acest sens, informează bloombiz.ro.


La finalul Consiliul European la care a participat, Băsescu a informat că până în 2014 toate reglementările legate de piața unică a energiei trebuie să fie în vigoare, "iar până în 2015 nu trebuie să existe pe teritoriul Uniunii Europene nici o insulă energetică".

"Piața unică a energiei se referă la piața gazelor și la piața energiei electrice. Din acest punct de vedere este interesant că se are în atenție și interconectarea cu țări care nu sunt în mod necesar în Uniunea Europeana, ca spre exemplu Serbia si Republica Moldova, susținerea noastră este pentru cele două țări, urmează să vedem în bugetul Uniunii cum vom putea interconecta și cele două țări", a declarat preşedintele român.

În opinia lui Băsescu, unificarea pieței și interconectarea tuturor statelor membre ale Uniunii Europene vor avea ca rezultat diminuarea în mod major a riscului ca o țară sau alta sa rămână neaprovizionate.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la bloombiz.ro


Audi pregateste un nou SUV: Q1!

Audi pregateste un nou SUV: Q1!
Foto: incont.ro

Constructorul auto german Audi pregateste un nou model, un mini SUV, care se va numi Q1, potrivit unei declaratii a directorului executiv Rupert Stadler.


Germanii vor sa reediteze succesul avut cu Q7,si Q5. In toamna, se va lansa Q3 iar Q1 va veni sa completeze gama, ca masina entry - level. 

Audi are, in prezent, 37 de versiuni de masini si planuieste ca pana in 2015 sa ajunga la 42, ca parte a strategiei de a depasi concurentul BMW.   

Seful Audi nu a dat inca detalii cu privire la viitorul model Q1.

Sursa: incont.ro


Japonezii vor să pescuiască gunoaiele din spaţiu cu o plasă gigantică

Japonezii vor să pescuiască gunoaiele din spaţiu cu o plasă gigantică
Foto: ESA

Agenţia spaţială japoneză a apelat la serviciile unei companii care realizează plase de pescuit pentru a curăţa gunoaiele de pe orbita Terrei folosind o plasă gigantică.


Un raport al Pentagonului de anul trecut a avertizat că sunt atât de multe deşeuri în jurul Pământului încât orice coliziune în spaţiu ar putea distruge sateliţii pentru comunicaţii.
Agenţia spaţială japnoeză (JAXA) şi Nitto Seimo Co. vor să rezolve problema curăţând orbita. Ei vor să ataşeze o plasă din metal, care are câţiva kilometri lăţime, pe un satelit şi să îi lanseze în spaţiu împreună.

După ce ajung pe orbită, plasa va fi eliberată şi va începe să culeagă gunoaiele, într-o călătorie care va dura câteva săptămâni. Atât plasa, cât şi conţinutul ei, vor arde la intrarea în atmosfera Pământului.

Posibilitatea ca un satelit să se ciocnească de o bucată de gunoi spaţial i-a îngrijorat pe cercetători ani de zile. O astfel de coliziune ar distruge satelitul în mii de bucăţi, care ar putea lovi apoi alţi sateliţi.

În 2009 a avut loc o coliziune puternică între un satelit de comunicaţii al SUA şi o sondă spaţială militară rusească scoasă din uz, dar rămasă pe orbită, deasupra Siberiei.

Coliziunea la o viteză de 24.000km pe oră a creat un nor de 1.500 de bucăţi de deşeuri spaţiale, iar Staţia Spaţială Internaţională a trebuit să facă manevere speciale pentru a le evita.

Testarea unei rachete chinezeşti în 2007 a lăsat 150.000 de gunoaie în atmosferă. Se estimează că pe orbita Terrei plutesc circa 370.000 de bucăţi de deşeuri spaţiale.

Ce super corp ale Naomi Campbell la 40 de ani!

Ce super corp ale Naomi Campbell la 40 de ani!
Foto: cancan.ro

Fostul fotomodel şi-a afişat trupul perfect pe o plajă exclusivistă.


Naomi Campbell completează viaţă de lux pe care o duce împreună cu iubitul ei miliardar, cu un corp de invidiat.Recent ea a fost fotografiată pe o plajă exclusivistă. 


Deşi are 40 de ani, fostul model nu are celulită, are un abdomen plat şi tonifiat şi nişte picioare foarte bine întreţinute. Putem spune că are un corp ca la 20 de ani!



Sursa: cancan.ro


Irlandezii au retras din bănci 110 mld. euro, echivalentul a 60% din PIB

 Irlandezii au retras din bănci 110 mld. euro, echivalentul a 60% din PIB
Foto: media1.ro

Irlandezii au retras 40 de miliarde de euro din cadrul principalelor bănci în luna decembrie, comparativ cu 27 de miliarde de euro cu o lună în urmă, conform datelor băncii centrale de la Dublin. În ultimul an, retragerile din depozitele constituite în cadrul creditorilor irlandezi au atins 110 miliarde de euro, echivalentul a 60% din PIB.


Accelerarea puternică a retragerilor de depozite din cadrul băncilor irlandeze la sfârşitul anului trecut pe fondul temerilor privitoare la turbulenţele de ordin politic sugerează că pachetul de susţinere financiară UE-FMI în valoare de 85 mld. euro destinat Irlandei nu a reuşit să refacă încrederea, scrie The Telegraph.

Banii primiţi de guvernul de la Dublin au rolul de a reface sistemul bancar ce a fost grav afectat de recesiune, în condiţiile în care printre cei mai mari clienţi ai acestora se numără dezvoltatori imobiliari ce au fost grav afectaţi de căderea pieţei imobiliare. "Aş fi oare dispus să-mi las banii într-o instituţie unde nu ştiu cine face regulile?", declară Gary Jenkins din cadrul Evolution Securities.

Recent, agenţia americană S&P a redus ratingul suveran al Irlandei cu o treaptă la A- invocând "perspective economice fragile, perspective reduse legate de câştigurile băncilor şi dificultăţi de finanţare pentru băncile locale".

Agenţia a redus şi ratingul Bank of Ireland, Allied Irish, Anglo Irish şi Irish Life, punând sub semnul întrebării "atât capacitatea, cât şi disponibilitatea guvernului irlandez" de a susţine în continuare creditorii. Cele patru bănci "depind în continuare în mare măsură de finanţare de la banca centrală" şi nu au reuşit să atragă fonduri de pe pieţe în pofida garanţiilor de stat.

Sursa: zf.ro


Condamnarea crimelor comunismului: Prioritate pentru PL, "bombă" pentru AIE

Condamnarea crimelor comunismului: Prioritate pentru PL,
Foto: karadeniz-press.ro

Condamnarea crimelor regimului totalitar comunist a fost şi va fi o prioritate pentru Partidul Liberal, susţin deputaţii liberali Victor Popa şi Ion Hadârcă. Totodată, analistul politic Igor Boţan susţine că proiectul de condamnare a crimelor comunismului este o bombă sub unitatea Alianţei Pentru Integrare Europeană.

"Problema nu e dacă trebuie condamnate sau nu, problema e când trebuie condamnate crimele regimului totalitar comunist. E o bombă sub unitatea AIE, anterior PD s a opus acestei idei şi dacă revine în prim plan, democraţii vor căuta tot felul de scuze, PLDM se va abţine, apelând la interesul electoral, cum a mai făcut-o", a declarat anaistul ieri, 4 februrie, în cadrul emisiunii Fabrika la Publika TV.


Boţan afirmă că în contextul unei instabilităţi politice şi a unei creşteri a preţurilor, este nepotrivită revenirea la acest subiect. "Comuniştii caută subterfugii, pentru a nu vota preşedintele şi asta ar fi pentru ei o justificare. În plus, asta ar mobiliza electoratul PCRM", crede analistul.

La râdul său, deputatul liberal Victor Popa afirmă că pentru amânarea proiectului se vor găsi scuze întotdeauna. "Dacă sub seceră şi ciocanul au fost deportaţi sute de mii de oameni, de ce noi trebuie să le păstrăm şi să le promovăm? Noi condamnăm crimele regimului sovietic, nu condamnăm PCRM. Dacă Partidul Comuniştilor se consideră continuator a regimului totalitar comunist, atunci cad sub foc şi ei", a explicat Popa.

Acesta a precizat că marţi, fracţiunea PL se va întruni într-o şedinţă pentru a lua o decizie referitor la momentul când va fi înaintat proiectul.

Amintim că acum două zile, liderul PD, Marian Lupu, a declarat că proiectul de condamnare a comunismului nu este o super prioritate pentru a fi inclus în ordinea de zi a şedinţelor Parmanentului, în contextul problemelor economice actuale. Preşedintele fracţiunii PLDM, Mihai Godea, a declarat că adoptarea proiectului ar putea creşte ratingul comuniştilor, menţionând că există şi alte metode de a-i elimina de pe scena politică. 

UNIMEDIA precizează că proiectul de condamnare a crimelor regimului totalitar comunist a fost propus spre examinare Parlamentului în 2010, în urma recomandărilor Comisiei Cojocaru, creată la iniţiativa liderului PL, Mihai Ghimpu. Până acum, Legislativul nu a mai inclus pe ordinea de zi proiectul de hotărâre. 

Sursa: UNIMEDIA