Seceta a distrus 10 milioane de hectare de teren agricol în Rusia

vineri, 23 iulie 2010

Seceta a distrus 10 milioane de hectare de teren agricol în Rusia
Foto: Reuters

O secetă cum n-a fost de decenii în Rusia. Pe lângă hectarele de teren agricol afectate de acest hazard, localnicii se confruntă cu tot mai mulţi urşi, care intră în sate dupa hrană sau în căutare de apă. Autorităţile au constatat că şerpii şi paianjenii atacă oamenii.


Potrivit Ministerului rus al Agriculturii,Elena Skrinnik, acest comportament agresiv este direct determinat de vremea caniculara din ultimele săptămâni. În regiunea Moscova, peştii putrezesc în râuri, iar în câmpii sunt găsite hoituri de animale moarte. 

"Situaţia este foarte complicată, mult mai dificilă decât anul trecut. Din cauza secetei, starea de urgenţă a fost decretată în 23 de regiuni. 10 milioane de hectare, adică 20% din terenurile agricole, au fost distruse", a spus ministrul agriculturii, relatează RIA Novosti. 

Ministrului rus a mai menţionat că a venit vremea să se întocmească un program naţional de irigare artificială a terenurilor. Temperaturile anormal de ridicate au provocat numeroase incendii. 9,6 milioane de hectare de teren arabil au fost distruse la 20 iulie. 

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Gândul


0 Comments: