Manchester United - Everton 1-0

sâmbătă, 29 octombrie 2011

Manchester United - Everton 1-0

Manchester United a învins în deplasare formaţia Everton cu scorul de 1-0 (1-0), într-un meci disputat sâmbătă în cadrul etapei a 10-a din Premier League, reuşind astfel să treacă cu bine peste eşecul cu Manchester City (1-6) de săptămâna trecută.


Singurul gol al meciului a fost marcat de mexicanul Javier Hernandez în minutul 19, Manchester United reuşind prima sa victorie pe Goodison Park din 2007. 

Cu 23 puncte, United s-a apropiat la 2 lungimi de liderul City, care joacă acasă cu Wolverhampton Wanderers.

Sursa: agerpres.ro


Un hacker a publicat parolele a 90.000 de conturi Twitter

Un hacker a publicat parolele a 90.000 de conturi Twitter

Suedia se confruntă cu cea mai importantă scurgere de date din istoria sa, după ce un hacker a accesat contul Twitter al unui parlamentar de extremă dreapta şi a făcut publice parole şi detalii despre mai mult de 90.000 de conturi private.


Hackerul a dezvăluit inclusiv parole şi detalii ale unor conturi aparţinând mai multor jurnalişti suedezi în domeniul politic, relatează The Guardian în ediţia electronică. 

El le-a postat pe Twitter din contul lui William Petzall, un controversat parlamentar de extremă dreapta, în vârstă de 23 de ani. Petzall a respins orice legătură cu publicarea acestor date. El a precizat că urmează un tratament pentru dependenţă de droguri şi alcool într-o clinică din Suedia, după ce a demisionat luna trecută din Partidul Suedezii Democraţi, care se opune imigraţiei.

Însă scandalul s-a amplificat după ce s-a aflat că hackerul a atacat şi cunoscutul portal suedez de bloguri Bloggtoppen.se. Se pare că acesta a accesat portalul în urmă cu câteva luni şi a copiat peste 90.000 de parole şi nume de utilizatori. Acestea au fost publicate şi ele, oferind posibilitatea accesării conturilor unor politicieni cunoscuţi, jurnalişti şi celebrităţi. 

Ziarul Aftonbladet a anunţat că alte 57 de site-uri au fost compromise, lucru care face posibilă publicarea datelor de accesare a până la 200.000 de persoane. 

Identitatea hackerului rămâne, în continuare, necunoscută. Numele pe care-l utilizează online este sc3a5j.

Într-un interviu pentru cotidianul Expressen, acesta a declarat că a deschis cea mai importantă "breşă" pe Internet din istoria Suediei, pentru a le aminti oamenilor să îşi schimbe parolele mai des. 

"Am publicat aceste informaţii pentru a le arăta oamenilor că îşi tratează informaţiile în mod greşit. Numeroase pagini (de web) sunt vulnerabile, iar clienţii trebuie să ştie că nu trebuie să utilizeze aceeaşi parolă pentru mai multe servicii online. Aşa am ajuns în conturile Twitter", a declarat el.

Sursa: money.ro 


Drama lui Britney Spears: Părinţii i-au luat tot

Drama lui Britney Spears: Părinţii i-au luat tot

După căderea nervoasă pe care a suferit-o acum trei ani, părinţii au obţinut în instanţă dreptul de a-i controla complet viaţa. Britney nu are voie să se ducă nici la toaletă singură, nu are voie să aibă nici telefon, nu are voie nici să se mărite dacă doreşte, iar toţi banii ei, inclusiv cele 30 de milioane de dolari pe care le-a câştigat anul trecut, se duc exclusiv în conturile părinţilor ei.


Britney Spears este complet la dispoziţia părinţilor ei. Hotărârea pe care aceştia au obţinut-o în urmă cu trei ani în instanţă, aşa numita "conservatorship", e aceeaşi care se dă în cazul persoanelor în vârstă care suferă de demenţă sau care au suferit un traumatism la creier. Chiar şi iubitul ei de acum, managerul ei Jason Trawick, i-a fost ales şi aprobat de către părinţi.

Această hotărâre judecătorească "conservatorship" ar fi trebuit să fie temporară, dar părinţii ei au convins un judecător să o prelungească pe termen nedeterminat. Iar anul acesta i-au spus judecătorului că Britney este "incapabilă mental" să se prezinte în faţa lui şi să vorbească despre ea. Altfel, părinţii ei susţin că totul este bine cu ea. Şi dintr-un punct de vedere au dreptate, observă dailymail.co.uk. 

Britney face iarăşi milioane şi milioane de dolari cum făcea odinioară. Numai anul trecut a câştigat din vânzările ultimului ei album, care a urcat direct la vârf în topurile Billboard din America, 30 de milioane de dolari. Asta nu inseamnă şi că Britney are dreptul să dispună de ei. Banii de duc în conturile părinţilor ei, care i-au stabilit o alocaţie lunară, iar orice cheltuială care nu este inclusă în această alocaţie şi pe care Britney vrea să o facă trebuie să primească aprobarea acestora. 

Britney nu are voie nici să socializeze cu cine vrea ea, orice persoană de acest fel trebuie, de asemenea, să primească aprobarea părinţilor ei, iar în cazul în care ar vrea să se căsătorească oricum nu ar putea să o facă. Hotărârea judecătorească "conservatorship" pe care părinţii ei au prelungit-o pe termen nedeterminat nu îi dă voie să o facă. Decât, desigur, dacă părinţii ei sunt de acord cu asta.

Şi cu toate că parintii ei susţin că de fapt Britney e bine, Britney dă semne că nu-i este chiar aşa de bine. La concertele din Marea Britanie pare fără vlagă, face mai des playback decât să cânte live aşa cum o făcea ea, nici nu mai dansează cu aceeaşi forţă, bucurie şi energie ca la inceputul turneului, iar lucrul ăsta spectatorii ei îl simt. Unii spectatori au scris pe bloguri despre ochii săi pieduţi, despre golul din spatele lor. Biletele la concerte nu mai sunt vândute în totalitate, iar Britney apare peste tot flancată de oameni de PR, bodyguarzi, avocaţi şi nelipsitul ei iubit, Jason Trawick. "E ca un animal rar expus în cuşcă mulţimilor să-l vadă", scrie dailymail.co.uk. 

O maşină de făcut bani şi nici măcar pentru ea. Pentru părinţii ei, Britney acuzându-şi acum mai mulţi ani mama că a forţat-o de mică să intre sub lumina reflectoarelor şi să facă orice să rămână acolo.

Turcia: Atac sinucigaş lângă sediul partidului de guvernământ

Turcia: Atac sinucigaş lângă sediul partidului de guvernământ
Foto: firatnews.org

Trei morţi şi peste 20 de răniţi, după ce o femeie s-a aruncat în aer în oraşul Bingol din sud-vestul Turciei, relatează BBC şi CNN. Atacul a fost pus în practică de o femeie atacator sinucigaş.Ministrul turc de interne, Idris Naim Sahin, a precizat că răniţii sunt trataţi acum la spital.


Presa locală a anunţat că explozia avut loc în apropierea birourilor partidului de guvernământ AKP.

Nicio organizaţie nu a revendicat atacul, dar ar putea fi vorba despre rebeli kurzi din sud-estul ţării, cu care autorităţile luptă de multă vreme.

Explozia apare în contextul în care guvernul de la Ankara încearcă să ajute zecile de mii de oameni rămaşi fără adăpost în urma cutremurului puternic din Van, o provincie majoritar kurdă.

Turcia a fost scena mai multor incidente violente în ultimele săptămâni. În urmă cu 10 zile, în provincia Hakkari, 24 de soldaţi au fost ucişi de separatiştii kurzi, alţi 18 fiind răniţi. Luna trecută, cel puţin trei persoane au murit într-o explozie în Ankara, atentat revendicat de un grup rebel de kurzi.

Sursa: evz.ro

 


Mănânci mai puţin dacă mănânci încet?

Mănânci mai puţin dacă mănânci încet?
Poză simbol
Foto: a1.ro

Nu trece nicio zi fără să ni se reamintească de ameninţarea crizei de obezitate care se va abate asupra Occidentului. Unii experţi au sugerat că faptul de a te învăţa să mănânci mai încet te-ar putea ajuta să mănânci mai puţin.


Acest procedeu determină apariţia senzaţiei subiective de a fi mâncat mai mult şi oferă mai mult timp pentru ca mecanismele de saţietate ale corpului să se declanşeze.
Noi cercetări sugerează că această abordare simplă, de a mânca mai încet pentru a mânca mai puţin, ar putea funcţiona la bărbaţi, dar nu şi la femei.

Corby Martin şi colegii săi de la Centrul de Cercetare Pennington Biomedical din America au invitat 48 de participanţi cu un index de masă corporală ”similar celor care doresc intervenţii comportamentale de control al greutăţii” în laboratorul lor, să ia trei mese la ora prânzului, în zile diferite.

Participanţilor li s-a cerut să evite să mănânce sau să facă efort în cele 12 ore premergătoare mesei şi să mănânce meniul 'Banquet Popcorn Chicken' tăiat în bucăţi mici, fie în ritmul lor, fie de două ori mai repede(fapt indicat de un sunet), fie în ritmul lor la început şi apoi într-un ritm mai lent. Se puteau opri din mâncau oricând doreau.

Dintr-un motiv necunoscut, mâncatul într-un ritm mai lent îi făcea pe bărbaţi, dar nu şi pe femei, să  mănânce mai puţin. Această diferenţă între sexe ar putea avea legătură cu faptul că ritmul iniţial al bărbaţilor era mai rapid. Femeile mâncau deja relativ încet încă de la început, aşa că poate ele nu au avut nimic de câştigat în noile circumstanţe. De asemenea, cum urmarea unei diete este mai des întâlnită printre femei, poate că acestea restricţionaseră dinainte cantitatea ingerată, nelăsând astfel loc pentru vreo îmbunătăţire în cazul mâncatului mai lent.

Cercetătorii au examinat şi efectul vitezei cu care mâncau asupra apetitului participanţilor, evaluat înainte şi după masă, controlând cantitatea mâncată. O descoperire surprinzătoare a fost în acest caz faptul că, prin combinarea ritmului obişnuit (la începutul mesei) cu un ritm mai lent (în cea de-a doua parte a mesei), s-a obţinut cel mai mare efect reductiv asupra apetitului atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, chiar mai mult decât atunci când mâncau încet de la început până la sfârşit.

Deci se pare că secretul pentru a te simţi sătul după o masă uşoară este să înfuleci la început, iar apoi să încetineşti ritmul şi să savurezi fiecare înghiţitură.

Sursa: scientia.ro


(video) Tineri din Republica Moldova, reținuți de miliția transnistreană

(video) Tineri din Republica Moldova, reținuți de miliția transnistreană
Foto: captura video/youtube.com

Zece tineri din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia sunt învinuiți de miliția transnistreană că ar fi organizat o vastă campanie de denigrare împotriva lui Igor Smirnov,  în preajma alegerilor prezidenţiale din rmn, relatează într-un reportaj televiziunea oficială transnistreană. În material se menționează că miliția transnistreană deține informaţii fiabile privind implicarea acestor persoane în „Revoluţia Portocalie” din Ucraina şi revolta din 7 aprilie 2009 de la Chişinău.

Potrivit sursei, tinerii fac parte dintr-o grupare criminală, finanțată din exterior pentru a face „PR negru” candidatului la președinția autoproclamatei rmn, Igor Smirnov. Aceștia ar fi fost văzuți în timp ce împărțeau pliante și lipeau afișe în locuri publice, cu mesaje ce lezează „onoarea și demnitatea” actualului lider de la Tiraspol.


Pe cazul dat a fost intentat un dosar penal pe două articole din Codul Penal al rmn –  „calomnie” şi „obstrucţionarea dreptului de vot şi lucrului comisiilor electorale”.

În prezent, 7 persoane sunt reținute, iar în privința celorlalte a fost aplicat arestul la domiciliu. Postul de televiziune afirmă că au fost efectuate percheziții în locurile unde se ascundeau inculpații și anume - în Bender, Tiraspol și satul Sculeia, raionul Slobozia. Au fost găsite liste de cheltuieli, potrivit cărora în lina august, grupul în cauză a cheltuit 56,5 de mii de dolari, iar în octombrie această cifră s-a mărit la 201,945 de mii de dolari.

„Cum au ajuns acești bani pe teritoriul Transnistriei, nu se știe. Prin urmare, este vorba despre încă un dosar penal - pentru „contrabanda”, conchid autorii reportajului.



Sursa: UNIMEDIA


Un sistem de pensii eficient în Moldova înseamnă lucru mult până la pensionare şi viaţă puţină după

Un sistem de pensii eficient în Moldova înseamnă lucru mult până la pensionare şi viaţă puţină după
Poză simbol
Foto: noi.md

Vești îngrijorătoare pentru fondul public de pensii moldovenesc. În anul 2012, numărul bărbaților care vor atinge limita vârstei de pensionare va fi cu circa 35% mai mare față de cel înregistrat anul trecut, spun analiştii Expert-Grup. "Aceasta este cea mai mare creștere de pe tot parcursul perioadei de tranziție, ceea ce, în comun cu sporul natural negativ al populației, accentuează presiunile crescânde asupra fondului public de pensii", scrie expertul Adrian Lupuşor într-un nou număr de Expres-analiză.

Creșterea numărului bărbaților care vor atinge vârsta de pensionare în următorul an este al doilea val generat de ieșirea la pensie a persoanelor născute în perioada exploziei demografice de după al doilea război mondial. 


Primul val a fost generat în 2007 în urma creșterii cu circa 18% a numărului femeilor care au atins limita vârstei de pensionare. În același an, deficitul bugetului de asigurări sociale de stat practic s-a triplat, ajungând până la 87,4 mln lei, scrie în Expres-analiză.

Spre deosebire de majoritatea țărilor din regiune, sistemul public de pensii moldovenesc este bazat pe un sigur pilon, cel redistribuitiv. Potrivit sursei citate, în acest sistem, contribuțiile actualilor plătitori sunt automat redistribuite actualilor pensionari în baza principiului solidar. "Dacă omitem principiile morale, pentru o mai bună funcționare a acestui sistem este necesar ca oamenii să lucreze mult până la pensionare și să trăiască puțin după", scrie analistul Lupuşor.

Pentru ca un sistem să fie eficient și sustenabil, acesta trebuie sprijinit de piloni adiționali, cum ar fi pensiile cumulate obligatorii și pensiile cumulate facultative, susţin experţii.

Amintim că în cadrul unui interviu acordat pentru UNIMEDIA, preşedintele comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe Veaceslav Ioniţă a declarat că introducerea sistemului privat de pensii este o reformă complexă, care a luat României circa 10 ani pentru implementare. Această reformă constă în faptul că partea de asigurări din salariu, achitată de angajator (22%), urmează să meargă la pensia asigurată de stat, iar cota achitată de angajat (7%), după dorinţa sa, să fie asigurată în fondul privat de pensii.

Sursa: UNIMEDIA


Trecem la ora de iarnă. Nu uitaţi să sincronizați ceasul!

Trecem la ora de iarnă. Nu uitaţi să sincronizați ceasul!
Poză simbol
Foto: romaninuk.net

Republica Moldova trece, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora oficială de iarnă, ora 4.00 urmând să devină ora 3.00, iar ziua de 30 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă din an.


Potrivit astronomilor, ca regulă, ora oficială de vară este aplicată între ultima duminică din luna martie şi ultima duminică din octombrie. Astfel, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră , iar 25 octombrie - având 25 de ore - va fi cea mai lungă zi a anului.

Conform Convenţiei fusurilor orare, ceasornicele arată pentru fiecare punct de pe Pământ acelaşi minut şi aceeaşi secundă, iar diferenţele dintre ore sunt date de faptul că, la fiecare 15 grade longitudine apare o oră în plus. Numerotarea acestor fusuri începe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich (Marea Britanie), în sens pozitiv către est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale - ora fusului 1 şi a Europei Orientale - ora fusului 2.

Deși anterior se anunțau că renunță la trecerea la ora de iarnă, ucrainenii și transnistrenii au decis într-un final să mute acele ceasornicului. Federația Rusă și belarus au renunțat la ora de iarnă.

Sursa: UNIMEDIA


Decizia FMF: Bursuc - suspendat pe 2 ani, 50 mii de lei amendă pentru Sfântul Gheorghe

Decizia FMF: Bursuc - suspendat pe 2 ani, 50 mii de lei amendă pentru Sfântul Gheorghe
Foto: ziare.com

Federaţia Moldovenească de Fotbal a luat o decizie cu privire la cazul de sâmbătă, 22 octombrie, din timpul meciului Iskra-Stal - Sfântul Gheorghe, când mijlocaşul surucenilor, Iulian Bursuc l-a lovit pe arbitrul partidei. Astfel, Comitetul de Competiţii şi disciplină a luat decizia de a-l suspenda pe Bursuc pentru 2 ani, timp în care, potrivit regulamentului, el nu va putea juca deloc fotbal.


Nici clubul Sfântul Gheorghe nu a rămas nepedepsit în urma acestui incident. Membrii Comitetului au sancţionat echipa cu 50.000 de lei amendă, iar suma trebuie să fie achitată până pe 28 noiembrie. Astfel, clubul şi fotbalistul împreună au încălcat 3 articole ale Codului Disciplinar.

În acelaşi timp, Federaţia a mai aplicat încă două sancţiuni pentru Andrian Sosnovsckii de la Milsami-Ursidos şi respectiv pentru antrenorul şi medicul echipei Saxan, Ivan Burduniuc şi Fiodor Tamurcov. Sosnovsckii a primit suspendare pentru 2 etape ale Campionatului, iar oficialii de la Saxan nu pot participa în cadrul a 2 etape ale Cupei Moldovei la Fotbal.

UNIMEDIA aminteşte că duminica trecută, 22 octombrie, mijlocaşul echipei Sfântul Gheorghe, Iulian Bursuc l-a luat la pumni pe arbitrul meciului cu Iskra-Stal. Totuşi, fotbalistul a anunţat în această săptămână că pleacă de bună voie din fotbal. Bursuc şi-a explicat gestul din timpul partidei drept nemulţumire faţă de decizia arbitrului de-ai acorda cartonaş roşu.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Nokia a lansat un smartphone cu un preţ incredibil

(video) Nokia a lansat un smartphone cu un preţ incredibil
Foto: nokia.com

Nokia a lansat un smartphone cu specificaţii de top, care va avea un preţ de vânzare foarte mic. Astfel, pentru doar 60 de euro, fără taxele suplimentare, orice utilizator îşi poate achiziţiona un Nokia Asha 201, care are taste Qwerty dar şi butoane cu touch screen.


Potrivit nokia.com, device-ul este unul de ultimă generaţie, are integrat un chat, adică WhatApp, conţine tastatură Qwerty, este rapid şi uşor. Utilizatorii vor putea asculta până la 52 de ore încontinuu muzică, difuzorul acestuia este foarte puternic, iar la capitolul memorie, telefonul poate suporta un card microSD de până la 32 GB.

Telefonul Nokia Asha 201 are şi un mod special de personalizare a ecranului, astfel că cel care va deţine un astfel de smartphone va putea pune orice fişier are nevoie chiar pe ecranul de lucru. Camera telefonului este de 2 megapixeli, are un zoom digital 4x, iar fotografiile ies unele dintre cele mai bune.

Sursa: UNIMEDIA


Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 a zguduit Capitala peruană

Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 a zguduit Capitala peruană

Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 a lovit vineri sudul statului Peru, zguduind Capitala Lima. Însă, potrivit agenţiei Reuters, nu au fost semnalate victime sau pagube importante imediat după producerea seismului.


Centrul american de geofizică /USGS/ a anunţat că epicentrul mişcării telurice a fost localizat la 51 de kilometri sud-vest de oraşul de coastă Ica, într-o zonă unde un cutremur devastator cu magnitudinea de 8,0 s-a produs în 2007. 

Postul de radio peruan RPP a relatat că numeroşi locuitori din oraşele situate de-a lungul coastei sudice şi-au părăsit locuinţele şi au ieşit în stradă, dar a adăugat că pagubele s-au limitat la pierderea semnalului pentru telefoanele celulare şi întreruperi izolate de electricitate la Ica.

Sursa: agerpres.ro


Trafica organe prelevate de la imigranţi săraci din Moldova: Inculpatul pledează vinovat

Trafica organe prelevate de la imigranţi săraci din Moldova: Inculpatul pledează vinovat
Foto: AP

Levy Izhak Rosenbaum din New York a pledat vinovat pentru trafic ilegal de organe prelevate de la imigranţi săraci din Republica Moldova, România și Rusia pentru pacienți din New Jersy aflați în stare gravă. Pentru fiecare operație, acesta le cerea clienților cel puţin 120.000 de dolari, informează Daily Mail.


Avocaţii săi, Ronald Kleinberg şi Richard  Finkel declară că Rosenbaum niciodată nu a solicitat clienţilor să facă transplant. El pur şi simplu accepta să ajute pacienții disperaţi să găsească donatori de rinichi, iar intervențiile chirurgicale au avut loc în spitale americane prestigioase şi au fost efectuate de chirurgi cu experienţă. Potrivit avocaților, donatorii erau pe deplin conştienţi de ceea ce fac.

Pe de altă parte, antropologul şi expertul în trafic de organe, Nancy Scheper-Hughes a declarat că anume datorită lui Rosenbaum, după intervențiile chirurgicale, pacienții săi duc o viață sănătoasă.

Procurorii susțin că Rosenbaum cumpăra organe de la persoanele vulnerabile în Israel cu doar 10 mii de dolari, după ce le vindea clienților din Statele Unite cu 120 de mii de dolari sau mai mult. În prezent, acesta  riscă o pedeapsă cu închisoare de până la cinci ani pentru fiecare capăt de acuzare, și o amendă de 250.000 de dolari.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la dailymail.co.uk


(foto, video) RENNtech a construit cel mai rapid Mercedes-Benz SLR din lume

(foto, video) RENNtech a construit cel mai rapid Mercedes-Benz SLR din lume

Mercedes-Benz SLR McLaren a primit un nou kit de tuning, deşi a ieşit de mult din producţie. Pachetul despre care vorbim este realizat în cadrul unui parteneriat între Platinum Motorsport, RENNtech, MACarbon şi Exotics Boutique. Rezultatul dezvolă 770 CP şi parcurge 402 metri cu demaraj de pe loc în doar 10.29 secunde. La finalul cursei de sfert de milă, SLR RENNtech are o viteză de 216 km/h. Pe scurt, modelul atinge peste 200 km/h în doar 10 secunde.


Pe lângă modificările intensive la motor, care au culminat cu un compresor mecanic îmbunătăţit, transmisia lui Mercedes-Benz SLR McLaren a primit o serie de întăriri menite să-i mărească rezistenţa la şocuri. Totodată, RENNtech a echipat modelul cu un kit de suspensie tip coilover, ajustabil pe trei direcţii, alături de un sistem hidraulic de ridicare, care modifică garda la sol cu până la 45 de milimetri.

SLR a primit şi un pachet estetic, care integrează o serie de piese din fibră de carbon. Jantele modelului sunt Agetro M140, cu un diametru de 20 de inch. Preţul pachetului nu a fost dezvăluit.











(video) Imagini spectaculoase: Pământul în mişcarea sa de rotaţie

(video) Imagini spectaculoase: Pământul în mişcarea sa de rotaţie

Echipajul ISS a montat, la bordul staţiei, un aparat de fotografiat îndreptat asupra Americii de nord, iar miile de imagini au fost asamblate într-un film de câteva secunde, ce redă modul în care Pământului se învârte în jurul axei sale.


Camera fiind îndreptată către nord, în imagine apare permanent aurora boreală - lumina verde din partea de sus a imaginii.

Sunt vizibile marile oraşe nord-americane, sub forma unor roiuri de lumini; apar, de asemenea, foarte scurt, câteva furtuni cu fulgere.

Secvenţa începe cu imaginea sudului Canadei şi se încheie cu cea a Floridei şi a arhipelagului Bahamas.



Sursa: descopera.ro


Un cascador a murit în timpul unui film regizat de Stallone

Un cascador a murit în timpul unui film regizat de Stallone

Filmarea peliculei "Eroi de sacrificiu/ The Expendables" a produs o terbilă tragedie pe platourile de filmare, unde un cascador a murit şi alţi doi au fost răniţi, potrivit Mediafax.


Postul bTV a anunţat că autorităţile locale au confirmat că a avut loc un accident în care au fost implicaţi cascadori profesionişti, iar potrivit unor informaţii neoficiale filmul pentru care erau realizate acele cascadorii este "The Expendables 2".

Incidentul s-a produs în timpul filmării unei cascadorii ce implica explozia unei bombe false într-o barcă de cauciuc, în acel rezervor de apă.

Un cascador a murit şi alţi doi au fost răniţi în acelaşi accident, petrecut, joi seară, într-un rezervor de apă din oraşul Elin Pelin din apropiere de capitala Bulgariei, Sofia,
Un cascador care filma pentru continuarea filmului de acţiune "Eroi de sacrificiu/ The Expendables", turnată în Bulgaria, a murit pe platourile de filmare, potrivit unor informaţii rămase neconfirmate până la ora publicării acestui articol.

"The Expendables 2", care este filmat la NU Boyana Studios din Sofia, a adus în Bulgaria o serie de actori de legendă ai filmelor de acţiune produse la Hollywood, precum Arnold Schwarzenegger, Silvester Stallone, Bruce Willis, Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris şi Jason Statham, fiind o continuare a primei părţi care s-a bucurat de un mare succes.

Saakaşvili: Onișcenko este un maniac

Saakaşvili: Onișcenko este un maniac
Colaj: UNIMEDIA

„Soarta vinurilor georgiene nu ar trebui să depindă de deciziile unui maniac precum este Onişcenko”. Declarația îi aparține președintelui Georgiei, Mihail Saakaşvili făcută la ședința Guvernului georgian în Batumi, citat de georgiatimes.info. Potrivit oficialului, problema revenirii vinurilor georgiene pe piața rusă nu ar trebui să fie ridicată.

„Am vorbit cu colegii moldoveni. Ei au fost acceptați pe piața Federației Ruse, însă înainte de aceasta li s-a băut mult sânge. Noi nu trebuie să depindem de deciziile unui maniac precum este Onişcenko. Spre deosebire de Republica Moldova, noi producem puțin vin, însă de o calitate înaltă. Totodată, există o piaţă imensă pentru a-l vinde”, a declarat președintele georgian.


În cadrul aceleiași ședințe liderul Georgiei s-a arătat nesatisfăcut de activitatea „Samtrest”, departamentul pentru vin și viță de vie din Ministerul Agriculturii al Georgiei.

UNIMEDIA amintește că Rusia a promis să că nu va introduce embargo total pentru vinurile moldoveneşti, dar va încerca să rezolve problema calităţii acestuia direct cu producătorii şi oamenii de afaceri, fără a apela la autorităţi. „Nu mai credem în capacitatea Guvernului de la Chişinău de a controla calitatea vinului produs, de aceea vom negocia direct cu oamenii de afaceri”, a declarat şeful Rospotrebnadzor, Ghenadie Onişcenco.

Precizăm că la 17 iulie, Onişcenco a declarat că va introduce embargo total pentru vinurile moldoveneşti, dacă în două săptămâni nu vor fi întreprinse măsuri urgente pentru îmbunătăţirea calităţii acestora. La 28 iulie, Rusia a iniţiat procedura de reexportare a celor circa un milion de litri de vin moldovenesc, pe motiv că în conţinutul acestuia a fost depistat un nivel înalt de dibutilftalat.

Sursa: UNIMEDIA


Fiul lui Smirnov chemat la procuratura Federației Ruse

vineri, 28 octombrie 2011

Fiul lui Smirnov chemat la procuratura Federației Ruse
Foto: Oleg Smirnov

Fiul preşedintelui autoproclamatei republici nistrene, Oleg Smirnov, este cercetat în dosarul privind delapidarea ajutorului umanitar rusesc în valoare de 160 milioane ruble, relatează agenția de presă RIA Novosti cu referire la o sursă din organele de aplicare a legii.


"Oleg Smirnov, suspectat de furt, este într-adevăr fiul liderului republicii transnistrene", a declarat sursa.

Anterior, reprezentantul oficial al Comitetului rus de Investigaţii, Vladimir Markin, a confirmat deschiderea unui dosar penal împotriva mai multor bancheri din Transnistria suspectați de delapidarea a circa 160 de milioane de ruble, alocate de Federaţia Rusă în calitate de ajutor umanitar.

"Potrivit anchetatorilor, din noiembrie 2008 până în noiembrie 2009, Oleg Brizițkii (vicepreședintele Băncii Republicane Transnistrene, - n.a.) în complicitate cu Oleg Smirnov şi alte persoane, intenționat au comis deturnări de fonduri alocate de Federaţia Rusă pentru rmn sub formă de ajutor umanitar. În urma acțiunilor ilegale, Federația Rusă a fost prejudiciată cu circa 160 milioane de ruble", a mai spus Markin.

UNIMEDIA reamintește că, la 20 august, în timpul trecerii frontierei de stat a Federației Ruse, a fost reținută Marina Smirnova, căreia i-a fost înmânată o citaţie cu obligaţia de a se prezenta la Procuratura orașului Moscova pentru a depune mărturii cu privire la dosarul "infracţiuni comise împotriva Federaţiei Ruse." Marina Smirnova este soția celui mai mic fiu al "preşedintelui" rmn, Igor Smirnov.

Precizăm că, presa rusă a scris în repetate rânduri că Moscova îl va susține pe Anatoli Kaminski la alegerile prezidențiale din Transnistria, iar Igor Smirnov a devenit un candidat indezirabil. Scrutinul din stânga Nistrului se va desfășura în luna decembrie a acestui an.

Sursa: UNIMEDIA


Înscrie-te acum și câștigă o reducere de 20% pentru un curs de engleză în weekend

Înscrie-te acum și câștigă o reducere de 20% pentru un curs de engleză în weekend

Cei care doresc să învețe limba engleză au acum posibilitatea să beneficieze de o ocazie unică. Centrul de limbi europene „Oratorica” a venit din nou cu surpriză pentru acest sfârșit de octombrie.


Poți primi o reducere de 20% pentru un curs de engleză în weekend completând următorul formular. Termenul limită pentru a primi reducerea este - 29 octombrie (ora 23:00).  După expirarea ofertei înscrierile vor continua la preț normal până pe 6 noiembrie.

Menționăm că costul unui curs pentru adolescenți și adulți  în cadrul Centrului de limbi europene „Oratorica” pentru 8 săptămâni este de doar de 920 lei. Durata unui curs este de 8 săptămâni, 2 zile în săptămână (sâmbătă și duminică) câte 2 ore academice.

Pentru mai multe informații contactați: 060 65 22 11 sau accesați site-ul www.oratorica.info.

Publicitate

sursa: Unimedia

David Beckham la PSG? Clubul a comandat tricouri cu numele lui

David Beckham la PSG? Clubul a comandat tricouri cu numele lui
Foto: guardian.co.uk

La sfârşitul lunii noiembrie expiră contractul lui David Beckham cu Los Angeles Galaxy. Astfel, mijlocaşul poate pleca la orice echipă doreşte. Însă, se pare că acesta deja și-a făcut alegerea, este vorba despre un club francez.


Paris Saint-Germain (PSG) surprinde toţi fanii lui Beckham prin ultimele acţiuni. La postul de radio francez RTL a fost anunţat faptul că PSG a comandat tocmai 20.000 de tricouri cu inscripiţia numelui superstarului. Mai mult, la mijlocul lunii decembrie acestea urmează să apară în magazinele de specialitate, informează gsp.ro.    

De altfel, preşedintele UEFA, Michael Platini crede că Beckham nu mai este fotbalistul de altădată, iar acum e bun doar pentru a aduce venit clubului. „Cred că ar fi bun pentru cumpărături, pentru shopping. Îmi place Beckham, cred că este un jucător bun, dar nu mai atinge forma din trecut”, mai spune Platini.


Recent David Beckham a anunţat că doreşte să rămână în sport până la 40 de ani. Fotbalistul a declarat că are de gând până pe 20 noiembrie să o termine cu US State Major League Socces. Tot atunci, mijlocaşul englezilor declara că ar putea continua la Galaxy, însă o opţiune valabilă ar fi şi PSG.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Imaginile zilei! A înjurat Lupu în Parlament sau ba?

(video) Imaginile zilei! A înjurat Lupu în Parlament sau ba?
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Președintele Legislativului, Marian Lupu, a fost acuzat de comuniști că ar fi înjurat în timpul ședinței, pronunțând cuvântul "ble**i". "Am auzit un cuvânt necenzurat. Vrem să știm pe cine ați avut în considerație. Dacă ați spus asta, atunci potrivit regulamentului ar fi trebuit să fiți exlus din sală", a declarat deputatul comunist Aleksandr Petkov.

De cealaltă parte, Marian Lupu, a negat acuzațiile. "Voi ați auzit în sală așa ceva? Eu vă rog. De ani de zile oamenii cunosc care este limbajul meu. Categoric nu. Atât în ambianțe formale, cât și neformale eu nu folosesc un asemenea limbaj. Unele lucruri se înțeleg de la sine", a spus Lupu.


Vedeți mai jos momentul surprins de camerele de filmat.




Sursa: UNIMEDIA 


Grecii îi acuză pe germani de nazism

Grecii îi acuză pe germani de nazism
Foto: dailymail.co.uk

Grecii s-au săturat până peste cap de insistenţele cancelarului german Angela Merkel, care cere Atenei tot mai multă austeritate, şi, mai în glumă mai în serios, au ajuns să îi compare pe oficialii de la Berlin cu predecesorii lor nazişti, relatează Daily Mail.


Planul UE pentru salvarea Greciei şi a Zonei Euro, aprobat în linii mari joi dimineaţă, i-a înfuriat pe mulţi greci care sunt nemulţumiţi de măsurile de austeritate pe care ţara lor va trebui să le ia în următorii ani. Mai multe caricaturi publicate de ziarele elene îi prezintă pe oficialii germani îmbrăcaţi în uniforme naziste.


Un poster care a apărut pe străzi o arată pe Angela Merkel, cancelarul german, îmbrăcată în uniformă de ofiţer nazist. Pe braţ, Merkel are o zvastică, înconjurată de steluţele decupate din emblema UE.

Opoziţia de la Atena a criticat planul de salvare a zonei euro şi i-a acuzat pe oficialii guvernului socialist elen că au cedat în faţa marilor puteri din UE. Conservatorii au subliniat că acordul condamnă Grecia la nouă ani de colaps şi sărăcie. Germanii, văzuţi drept principalii artizani ai acordului, au prin urmare o imagine proastă.

Daily Mail relatează că în unele cazuri, turiştii germani veniţi în Grecia au fost primiţi cu ostilitate.

Tabletele „cuceresc” lumea: Numărul lor este în creştere

Tabletele „cuceresc” lumea: Numărul lor este în creştere
Foto: devicemag.com

Numărul tabletelor vândute este în creştere, arată un studiu realizat recent de compania ABI Research. În al doilea trimestru al anului curent vânzările acestor gadget-uri au crescut semnificativ, iar analiştii cred că evoluţia este una de lungă durată.


Astfel, cifrele arată că în primul trimestru al anului 2011 s-au vândut 8,4 milioane de netbook-uri şi 6,4 milioane de tablete. În al doilea trimestru totul arată altfel, 13,6 milioane de tablete şi doar 7,3 milioane de netbook-uri. Cel mai vândut dispozitiv este produsul companiei Apple, adică iPad 2, care a adus 68% din veniturile tabletelor vândute.


Analişii se dau cu părerea în acest caz, iar unii din ei spun că utilizatorii se axează aici şi pe utilizarea cât mai uşoară a dispozitivelor, tabletele fiind un produs tot mai simplu în acest caz, mai simplu cel puţin decât netbook-urile, care au tastatură şi mouse.

UNIMEDIA precizează că iPad 2 a fost lansat pe piaţă la începutul lunii martie a acestui an. Comercializarea în cele mai multe ţări a produsului a început abia pe 25 martie 2011. În Moldova, preţul tabletelor iPad 2 variază între 7.000 şi 12.000 de lei, în funcţie de model.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la arenait.net


Concertul trupei SCOOTER la Chișinău se amână

Concertul trupei SCOOTER la Chișinău se amână
Foto: a1.ro

Concertul formației SCOOTER la Chișinău, care inițial a fost programat pentru 29 octombrie, s-a amânat pentru altă dată. În legatură cu schimbarea orarului de turneu foarte încărcat al artiștilor și cu prezentarea noului album, evenimentul va avea loc pe 27 noiembrie.


Totodată, organizatorii anunță că din cauza vremii, nu va fi posibilă organizarea concertului în aer liber. Astfel, formația SCOOTER va evalua pe scena de la Sport Arena Manej și nu în parcarea centrului comercial MegaPolis Mall din sectorul Ciocana al Capitalei. 


Sport Arena Manej din Chișinău este dotată cu sisteme de încălzire autonomă pe bază de reșouri industriale suspendabile, beneficiază de locuri limitate pe scaune de 1200 locuri și are o capacitate de cca 10 000 persoane în picioare.

Potrivit organizatorilor, prețul biletelor va varia între 150-500 de lei. Biletele care au fost procurate pot fi restituite sau schimbate la punctele de vânzare.

Sursa: UNIMEDIA


Moldova importă margarină ucraineană cu tonele

Moldova importă margarină ucraineană cu tonele
Foto: sanatate.bzi.ro

Federaţia Rusă este lider incontestabil printre ţările care importă cele mai mari cantităţi de margarină ucraineană. În perioada 2010-2011, Rusia a cumpărat circa 44 tone de margarină din Ucraina. În aceeaşi perioadă, Republica Moldova a importat 6,6 tone de margarină din ţara vecină.


Potrivit datelor oficiale, prezentate de agrimarket.info, în 2010-2011, cantitatea de margarină ucraineană exportată pe piaţa internaţională a constituit 75,1 mii tone, înregistrând o creşterere anuală de 28%. 


În 2011, au crescut semnificativ şi veniturile obţinute de pe urma exporturilor. Preţul mediu de export al margarinei ucrainene a crescut la 1482,5 dolari SUA/tonă, pe când anul trecut acesta constituia 1031,3 dolari SUA/tonă. 

Printre alte ţări importatoare de margarină ucraineană se numără Armenia (6,5 mii tone în 2010-2011), Azerbaidjan (5,7 mii tone) şi Georgia (4,5 mii tone).


Sursa: UNIMEDIA


„Șoltoianu a părăsit locul crimei pentru că se simțea amenințat de oamenii lui Stratulat”, declarație

„Șoltoianu a părăsit locul crimei pentru că se simțea amenințat de oamenii lui Stratulat”, declarație

Ion Șoltoianu, care l-a împușcat pe fostul angajat MAI, Ion Stratulat, s-a aflat în legitimă apărare. Stratulat avea cu el un pistol și a încercat primul să împuște în sportiv. Despre aceasta a declarat astăzi avocatul lui Șoltoianu. Totodată, Petru Ursu susține că, clientul său a fugit de la locul crimei din motiv că se afla în stare de afect.


Petru Ursu a remarcat că sportivul avea posibilitatea să părăsească țara, însă s-a predat benevol organelor de drept. „Am semnat împreună cu Ion Șoltoianu protocolul în care se spune despre aceasta”, a afirmat sursa citată. Acesta a mai spus că la terasa Galaxy, se aflau persoane apropiate lui Stratulat, care puteau să-l împuște și de aceea a fugit.

Avocatul sportivului susține că cercetarea procurorilor este evazivă, iar martorii au fost audiați superficial. „Am solicitat o expertiză psihologică pentru a demonstra că Șoltoianu se afla în stare de afect, dar a fost respinsă, din motiv că nu a existat un conflict între cei doi. Astfel oamenii legii au exclus faptul că Șoltoianu se afla în ligitimă apărare”, a enunțat Ursu.

UNIMEDIA amintește că Ion Şoltoianu este învinuit că l-a împuşcat mortal pe Ion Stratulat la 19 septembrie curent. Incidentul s-a întâmplat în jurul orelor 13.00 lângă teatrul Licurici de pe str. 31 august din Capitală. Sportivul a fost reţinut de oamenii legii în s. Varniţa. 
 
Menționăm că ieri Procuratura Generală a remis în judecată dosarul lui Șoltoianu. Acest este acuzat de omor și riscă de la 8 la 15 ani de pușcărie.

Sursa: UNIMEDIA


Cetățeni ai Moldovei nu au acces într-un club de noapte din Italia

Cetățeni ai Moldovei nu au acces într-un club de noapte din Italia
poză simbol
Foto: funzmd.blogspot.com

Patronii unui club de noapte din oraşul italian Padova au interzis accesul moldovenilor, românilor, albanezilor, şi tunisienilor, informează Gazeta de Sud preluând o informaţie publicată în cotidianul Il Giornale.


Gardienii de la intrarea în clubul Factory, din Padova, au interzis accesul pentru două fete albaneze, explicându-le că imigranţii din Republica Moldova, România, Albania şi Tunisia nu pot intra.


Mai mulţi clienţi ai clubului au fost deranjaţi de această decizie şi au lansat un apel pe Facebook pentru boicotarea localului. Patronii discotecii susţin că nu este vorba de o decizie luată din motive rasiste, ci că încearcă numai să îşi protejeze clienţii şi să le ofere siguranţă.

"Suntem foarte aproape de gară, adesea încearcă să intre oameni suspecţi, trebuie să fim atenţi", a explicat unul dintre ei. "Este pur şi simplu o problemă de cantitate. Evităm ca în local să intre grupuri etnice prea numeroase", a precizat un alt colaborator al Factory Club.

Sursa: UNIMEDIA


Aspirina ne protejează de cancerul ereditar

Aspirina ne protejează de cancerul ereditar
poză simbol

Un studiu publicat în ediţia de astăzi a jurnalului medical The Lancet arată că aspirina, consumată zilnic, reduce cu 60% numărul cazurilor de cancer ereditar în rândul persoanelor predispuse la această afecţiune.


Studiul a fost efectuat pe 861 de pacienţi ce sufereau de sindromul Lynch, o afecţiune genetică care conduce la cancer colorectal. Voluntarii au fost împărţiţi aleator în două grupuri. Cei din primul grup au consumat zilnic, timp de cel puţin 2 ani, 600 de miligrame de aspirină, celorlalţi voluntari fiindu-le administrată o pilulă placebo.


După 2 ani, persoanele care au consumat zilnic aspirină prezentau cu 44% mai puţine cazuri de cancer colorectal în comparaţie cu pacienţii cărora le fusese administrată pilula placebo. Efectul pozitiv al aspirinei a devenit mai accentuat după perioade mai lungi de administrare. Astfel, la 5 ani după începerea studiului, pacienţii care au luat zilnic 600 mg de aspirină prezentau cu 63% mai puţine cazuri de cancer colorectal.

John Burn, conducătorul studiului, afirmă că "medicii ar trebui să ia în calcul posibilitatea de a prescrie aspirină pacienţilor care prezintă un risc mare de a dezvolta acest tip de cancer". Deoarece aspirina, consumată zilnic, poate provoca afecţiuni ale stomacului, Burn recomandă ca doctorii să ia măsurile necesare pentru a reduce efectele secundare.


Schimb de experiență moldo-turcă în domeniul e-Guvernării

Schimb de experiență moldo-turcă în domeniul e-Guvernării

Consilieri pentru e-Guvernare pe lângă Oficiul prim-ministrului Turciei au prezentat istorii de succes în implementarea inițiativelor de e-Guvernare în ţara lor Consiliului Coordonatorilor pentru e-Transformare din Republica Moldova. Schimbul de experiență a avut loc în cadrul unui seminar organizat de Centrul de Guvernare Electronică.


Experții Ramazan Altinok și Ertugrul Akin, membri ai grupului de consilieri în e-Guvernare pe lângă Oficiul prim-ministrului Turciei, au făcut cunoscut modul în care funcționează serviciile electronice (e-Serviciile) în ţara lor, impactul acestora asupra cetăţenilor, dar şi a statului.


„Implementarea proiectelor de e-Guvernare este atât în beneficiul statului, cât și al cetățeanului de rând. În primul rând, serviciile digitale generează reduceri considerabile de cheltuieli. Un exemplu elocvent îl reprezintă proiectului „e-Vehicul”, un program prin care se gestionează informații despre toate etapele de posesie a unui autovehicul. Conform cercetărilor experţilor, acest serviciu electronic a economisit 1 miliard de dolari americani în ţara noastră”, a declarat Ramazan Altinok, șeful echipei de consilieri în e-Guvernare pe lângă Oficilul prim-ministrului Turciei.

Potrivit sursei citate, e-serviciile eficientizează la maximum timpul cetățeanului și al funcționarului. „Cetățeanul nu mai trebuie să stea la cozi pentru a obține informații, iar funcționarii de stat nu mai operează cu documente pe hârtie. Nu în ultimul rând, este important și impactul social: Guvernul oferă servicii prin Internet, ceea ce face posibilă comunicarea directă cu cetățenii. Astfel, e-Guvernarea construieşte un model ideal de prestare a serviciilor de către instituţiile statului”, a menționat Ramazan Altinok.

Coordonatoarul pe Cunoștințe și Instruire a Centrului de Guvernare Electronică, Margareta Petrușevschi, spune că exemplul Turciei, unde timp de 10 ani au fost implementate peste 300 de proiecte de e-Guvernare, este un model optimist şi demn de urmat.

„Atelierele de lucru sunt organizate pentru consolidarea nivelului de pregătire a coordonatorilor pentru e-Transformare din cadrul instituţiilor guvernamentale, precum și în scopul schimbului de experiență și prezentării celor mai bune practici din domeniu. Experienţa altor state în care e-Guvernarea este la o etapă deja avansată ne inspiră şi suntem ferm convinşi că transpunerea acestor practici în Republica Moldova va aduce aceleaşi beneficii considerabile atât cetăţeanului de rând, cât şi statului”, a remarcat Margareta Petrușevschi.

Seminarul a fost găzduit de Oficiul Băncii Mondiale din Chișinău și face parte din seria activităţilor de pregătire şi calificare a coordonatorilor pentru e-Transformare din cadrul instituțiilor guvernamentale ale Republicii Moldova. Până în prezent, au fost organizate seminarii și ateliere de lucru cu experți din SUA, Austria, Estonia, Suedia, Belgia, Singapore și Coreea de Sud și India.


Publicitate

sursa: Unimedia

Mobiasbancă - Groupe Société Générale participă la Târgul „Imobil Moldova 2011”

Mobiasbancă - Groupe Société Générale participă la Târgul „Imobil Moldova 2011”
Foto: Mobiasbanca

Mobiasbancă - Groupe Société Générale participă la Târgul „Imobil Moldova 2011” care are loc în perioada 27-30 octombrie 2011 în Chişinău, la Centrul  Internaţional Expoziţional Moldexpo. Acest târg prezintă întreaga piaţă imobiliară cu o ofertă largă de case şi apartamente. Mobiasbancă - Groupe Société Générale este prezent la târg cu oferta sa de credite imobiliare şi de ofertele speciale.


Un interes deosebit pot prezenta ofertele de refinanţare a împrumutului contractat anterior la o altă bancă sau instituţie financiară. Creditului ipotecar pentru refinanţare de la Mobiasbanca oferă: o suma mai mare a împrumutului, un termen de finanţare mai lung; schimbarea titularului (soţ /soţie), o rata lunara mai mică, un cost total al creditului mai mic. 


Persoanele interesate în procurarea unui imobil sau în refinanţarea unui împrumut sunt aşteptate la standul Mobiasbancă, unde pe lângă consultaţia profesionistă primită, oferta atractivă şi clară vor obţine cea mai avantajoasă soluţie financiară destinată cumpărării, construcţiei sau modernizării locuinţei de vis. Iar reducere la rata dobânzii standard -11%, pentru creditele imobiliare noi acordate face oferta băncii mai atractivă.

Prin această ofertă, Mobiasbancă s-a gândit, în primul rând, la persoanele care stau în chirie sau cu părinţii, precum şi la cei care doresc să-şi construiască/procure o locuinţă.

În perioada expoziţiei este organizată o tombolă cu premii surpriză pentru toate persoanele interesate. Programul de lucru al expoziţiei: 10:00 - 18:00 (duminică, 30 octombrie, de la 10:00 la 16:00).

Publicitate

sursa: Unimedia

(video) S-au pornit la furat roți, pentru mașina ciordită

(video) S-au pornit la furat roți, pentru mașina ciordită
Foto: captura imagini video Youtube

Oamenii legii au reținut trei tineri, cu vârstele cuprinse între 22 şi 18 ani, originari din Străşeni şi Ialoveni. Aceștia sunt suspectați că au furat un automobil, după aceasta și roți pentru mașina respectivă.


În dimineața zilei de 25 septembrie, pe str. Alba Iulia din Capitală, polițiștii au stopat un automobil de marca VAZ. În salonul autoturismului unde se aflau doi tinerii, oamenii legii au depistat două roţi și în portbagaj, încă două. Pe parcurs s-a stabilit că roţile erau furate.


Tinerii au fost escortaţi la comisariat pentru explicaţii. În cadrul audierilor s-a constatat că şi automobilul cu care se deplasau era furat, fiind anunţat în căutare la data de 9 octombrie curent. Suspecții au povestit că au furat automobilul din sectorul Buiucani, apoi l-au vopsit de culoare roşie. De asemenea, tinerii au hotărât să schimbe şi roţile cu jante din titan.

În acest context a fost pornită o cauză penală - „Furtul”, care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6000 la 20 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, ori închisoare de până la 4 ani.


Sursa: UNIMEDIA


Sarkozy: Includerea Greciei în Zona euro a fost o eroare

Sarkozy: Includerea Greciei în Zona euro a fost o eroare
Foto: cvlpress.ro

"Includerea Greciei în Zona euro în 2001 a fost o eroare". Declaraţia a fost făcută de preşedintele francez Nicolas Sarkozy în cadrul unui interviu de totalizare a summit-lui liderilor UE, informează postul de televiziune BBC.


"Grecia nu era pregătită pentru integrarea în zona euro, însă a aderat la bloc prezentând indicatorii economici falși. Acum celelalte țări europene trebuie să o ajute să nu ajungă în colapsul total," a declarat liderul francez.

În acelaşi timp, Sarkozy consideră că datorită deciziilor luate la recentul summit UE, Grecia va fi în măsură să iasă din criza datoriilor şi să evite intrarea în incapacitate de plată. "Am luat decizii importante, care vor permite să evităm catastrofa. Și dacă Grecia îşi va îndeplini consecvent obligaţiile, decizia luată la summit nu va deveni o povară pentru părțile garant", a declarat Sarkozy.

Pe de altă parte, Ministrul Afacerilor Externe al Greciei, Stavros Lambrindis, într-un interviu pentru BBC a declarat că în pofida problemelor cu care se confruntă, Grecia nu este cauza crizei datoriilor din Zona euro. "Aceeaşi situație putem observa în Portugalia, Irlanda, Spania şi Italia. Nu trebuie de căutat un țap ipășitor, dacă toată Europa se confruntă cu aceiași problemă," a declarat oficialul elen.

UNIMEDIA amintește că liderii țărilor din zona euro au ajuns în dimineaţa zilei de joi la un acord cu creditorii privaţi privind reducerea "voluntară" a datoriilor Greciei cu 50%, fapt ce ar trebui să reducă obligaţiile financiare ale ţării până la un nivel durabil.

Sursa: UNIMEDIA


Proxeneţi amendați cu 6 mii lei. Procuratura: Sentinţa este prea blândă

Proxeneţi amendați cu 6 mii lei. Procuratura: Sentinţa este prea blândă
Poză simbol
Foto: a1.ro

Trei persoane, recunoscute vinovate de proxenetism, au fost condamnate la amenzi cuprinse între 4 şi 6 mii de lei, cu toate că procurorii au demonstrat că au determinat la prostituţie mai multe tinere. Procuratura Capitalei intenţionează să atace sentinţa Judecătoriei Ciocana.


Prin intermediul proxeneţilor, clienţii comandau fetele care erau adăpostite în apartamente închiriate de către inculpaţi. Astfel, ele au acordat servicii sexuale de la începutul anului 2010 până în mai 2011.

Tinerele racolate pentru practicarea prostituţiei primeau 600 lei pentru o oră de servicii acordate, iar jumătate din sumă le transmiteau proxeneţilor.

Inculpați sunt un bărbat şi două femei. Potrivit procurorilor, bărbatul proxenet anterior a fost judecat de două ori pentru infracţiuni similare, dar s-a ales cu amenzi în ambele cazuri.

În termenii stabiliţi de lege, acuzatorul va ataca sentinţa deoarece o consideră prea blândă şi va rămâne la cererea iniţială de a stabili inculpaţilor pedepse cuprinse între 5 şi 7 ani închisoare.

Sursa: UNIMEDIA


Zubco: Coloboratori ai SV, angajați din Guvern și deputați din Parlament - implicați în contrabandă cu țigări

Zubco: Coloboratori ai SV, angajați din Guvern și deputați din Parlament - implicați în contrabandă cu țigări
Valeriu Zubco, Procuror General
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Colaboratori cu funcție de răspundere ai Serviciului Vamal, din Guvern, precum și deputați care fac parte din majoritatea parlamentară, sunt implicați în scheme infracționale și mai multe cazuri de contrabandă cu țigări. Declarații în acest sens au fost făcute de către procurorul general, Valeriu Zubco, în cadrul raportului prezentat în fața plenului Parlamentului.


Potrivit lui, doar în perioada 2010-2011, Procuratura Generală a instrumentat 16 cazuri penale cu privire la cazurile de contrabandă cu pachete de țigări în valoare de 3 milioane de peste 16 milioane lei. Zubco a subliniat că aceste cazuri de contrabandă au scos la iveală scheme și grupuri criminale, care acționau sub protecția persoanelor cu răspundere din cadrul Serviciului Vamal, demnitari cu înaltă funcție în Guvern și deputați din actuala majoritate parlamentară.

„Aceste scheme infracționale sunt complexe și imposibil de realizat fără implicarea persoanelor aflate la putere. Grupurile criminale dispun de sume impunătare pentru realizarea contrabandei cu mărfuri și coruperea angajaților din cadrul Serviciului Vamal”, a afirmat procurorul Zubco.

Mai multe detalii despre raportul Procurorului General citiți aici.

Sursa: UNIMEDIA


(video) Fiind în stare de ebrietate, au agresat doi agenți de circulație

(video) Fiind în stare de ebrietate, au agresat doi agenți de circulație
Foto: pressalert.ro

Patru tineri cu vârstele cuprinse între 20 şi 24 de ani, locuitori ai Capitalei, au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi penal pentru comportament violent şi agresiv faţă de doi agenţi rutieri. Incidentul a avut loc în seara zilei de 16 octombrie curent, în jurul orelor 23.30, pe strada Maria Dragan din sectorul Ciocana, informează serviciul de presă al CGP.


Potrivit sursei, cei doi colaboratori ai poliţiei rutiere îşi îndeplineau atribuţiile de serviciu pe strada indicată. Agenții rutieri au stopat două automobile de modelul BMW, fiindcă se deplasau haotic pe carosabil. Dintr-o maşină au coborât trei persoane în stare de ebrietate, precum şi din cealălată au mai coborât câteva persoane, manifestând un comportament agresiv faţă de poliţişti. 

La cererea inspectorilor de circulaţie de a prezenta careva acte şi la somarea acestora de a se linişti, s-a iscat nişte altercaţii. În acest sens forţele de ordine au fost nevoite să aplice arma din dotare pentru a curma acţiunile violente ale acestora, au efectuat o împuşcătură de avertizare în plan vertical. Însă tipii nu au fost de liniştit, astfel prin intermediul staţiei de radio a fost solicitat ajutorul forţelor suplimentare. În rezultatul căruia au fost reţinuţi principalii agresori şi escortaţi la comisariatul de poliţie. Ceilalţi au fugit de la faţa locului.

Întru constatarea şi stabilirea tuturor circumstanţelor, precum şi implicarea altor persoane în acest incident a fost pornită o cauză penală - ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească. Principalii figuranţi în acest caz riscă închisoare de la 4 la 8 ani.



Sursa: UNIMEDIA


Georgia ar putea accepta aderarea Rusiei la OMC

Georgia ar putea accepta aderarea Rusiei la OMC
Foto: informal.ro

Georgia ar fi cedat presiunilor Uniunii Europene privind aderarea Federației Ruse la Organizația Mondială a Comerțului (OMC). 

Despre asta se vorbește într-o știre Reuters, care face referire la viceministrul de externe al Georgiei, Serghei Kapanadze. Principalele disensiuni dintre Rusia şi Georgia s-au referit la regimul de control al circulaţiei mărfurilor la hotarul rus cu Osetia de Sud şi Abhazia. În cele din urmă, Georgia a acceptat supravegherea electronică şi schimbul de date privind circulația de bunuri în aceste regiuni, scrie sursa.


Potrivit experților, la ședința din 15-17 decembrie, Consiliul General al OMC ar putea aproba aderarea Rusiei la organizaţie, scopul urmărit de Moscova în ultimii 18 ani.

Sursa: UNIMEDIA


iPhone 4 poate detecta radiaţiile

iPhone 4 poate detecta radiaţiile
Foto: playtech.ro/

Dacă unii utilizatori iPhone doresc să afle în orice moment câtă doză de radiaţii au în jurul lor, au acum această ocazie. Este nevoie de o aplicaţie WikiSensor şi o bandă neagră cu lipici.


Cât de straniu nu ar părea, însă aplicaţia destinată pentru iPhone 4 poate detecta radiaţiile x şi undele gamma doar când obiectivul camerei de filmat este astupat cu ceva, cel mai recomandat în acest caz ar fi o bandă cât mai întunecată cu lipici. Odată ce a început a rula, aplicaţia numără undele menţionate de câte ori acestea interacţionează cu camera smartphone-ului.


Măsurătoarea este una aproximativă, însă programul totuşi avertizează în cazul în care detectează un număr prea mare de unităţi de măsură pe oră, moment în care nivelul radioaţiilor poate deveni periculos. Totuşi, cei care au creat programul, lucrează acum şi la o hartă a nivelurilor radiaţiilor din diferite zone a le lumii.

Aplicaţia este creată exclusiv pentru iPhone 4, utilizatorii unor astfel de smartphone-uri o pot găsi pe AppStore pentru suma de 99 dolari.


Sursa: UNIMEDIA cu referire la playtech.ro  


BNM a hotărât să menţină rata de bază şi ratele la instrumentele politicii monetare la acelaşi nivel

BNM a hotărât să menţină rata de bază şi ratele la instrumentele politicii monetare la acelaşi nivel
Foto: noi.md

În cadrul şedinţei Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei de ieri, 27 octombrie 2011, s-a decis ca ratele dobânzilor la instrumentele de politică monetară ale BNM să rămână la nivelul actual, comunică Serviciul de Presă al BNM.


Astfel, rata de bază aplicată la principalele operaţiuni de politică monetară pe termen scurt şi rata de bază la creditele acordate pe termen lung (mai mare de 5 ani) rămân la nivelul de 10% anual, rata la creditele overnight rămâne 13% şi cea a depozitelor overnight - 7% anual. 


Norma rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în lei moldoveneşti şi în valută neconvertibilă, precum şi norma rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în valută liber convertibilă se menţine la nivelul de 14%. 

Potrivit explicaţiei economoştilor, BNM manevrează cu instrumentele politicii monetare pentru a-şi atinge obiectivul de menţinere a stabilităţii preţurilor şi a determina politica pe care o duc băncile comerciale. Experţii susţin însă că mecanismul de transmisie a politicii monetare este unul întârziat, majoritar din cauza existenţei unui volum mare de lichidităţi în sistemul bancar.

Sursa: UNIMEDIA


Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, vine la Chișinău în noiembrie

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, vine la Chișinău în noiembrie
Foto: AP

Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, va vizita Republica Moldova la 22 noiembrie curent. Anunțul a fost făcut de către viceministrul rus de Externe, Grigorii Karasin, venit ieri, 27 octombrie, la Chișinău cu prilejul unei noi rundede consultări politice moldo-ruse, transmite serviciul de presă al MAEIE.


Evenimentul s-a desfăşurat la nivel de viceminiştri de externe, delegaţia moldovenească fiind condusă de Andrei Popov. Agenda întrevederii a inclus o serie de subiecte actuale ce ţin de dialogul bilateral,  cooperarea în domeniile economic, umanitar, precum şi problematica transnistreană. 


Șefii delegaţiilor au salutat decizia reluării negocierilor oficiale în formatul 5+2, adoptată în cadrul reuniunii de la Moscova din 22 septembrie curent. A fost efectuat un schimb de opinii pe marginea situaţiei actuale şi perspectivele procesului de reglementare a problemei transnistrene, viceministrul rus de externe, Grigori Karasin, reiterând poziţia oficială a Federaţiei Ruse privind necesitatea soluţionării conflictului transnistrean în baza integrităţii teritoriale si a suveranităţii R. Moldova. 

Totodată, părţile au constatat cu satisfacţie activizarea pe parcursul anului 2011 a contactelor la cel mai înalt nivel între oficialităţile ambelor ţări,  precum şi colaborarea între ministerele de profil.  În context, a fost evidenţiată majorarea substanţială a volumului comerţului între cele două state şi colaborarea în domeniul umanitar. Andrei Popov şi Grigori Karasin au convenit asupra unor acţiuni de colaborare interministerială pe anul 2012, în contextul celei de-a 20-a aniversări de la stabilirea relaţiilor diplomatice între R. Moldova şi Federaţia Rusă.
 În cadrul vizitei la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, viceministrul Afacerilor Externe, Grigori Karasin, a avut o întrevedere și cu Vicepremierul Iurie Leancă.


Sursa: UNIMEDIA


Supărare în Bundesliga! Atacantul Bayern Munchen: „M-am săturat de banca de rezerve”

Supărare în Bundesliga! Atacantul Bayern Munchen: „M-am săturat de banca de rezerve”
Foto: bundesliga.ro

Atacantul Bayern Munchen, Ivica Olic, afirmă că s-a săturat să stea pe banca de rezerve şi ar dori să intre mai des pe teren. Fotbalistul declară că are de gând să părăsească echipa germană, pentru ca în altă parte să poată deveni titular.


În ultimul meci al clubului Bayern Munchen, cu Ingolstadt, câştigat cu 6:0, Olic a jucat doar în ultimele 30 de minute. „Din punct de vedere fizic mă simt tot mai bine, dar am fost dezamăgit că nu am putut fi titular”, spune Olic. Fotbalistul mai spune că a fost nevoit să se mulţumească cu doar jumătate de oră pe teren.


„Am fost accidentat mult timp, poate că am nevoie de mai multă răbdare, dar faptul că nu joc, mă întristează”, a mai declarat atacantul nemţilor într-un interviu pentru Goal.com. Acesta a mai adăugat că nu exclude o plecare de la clubul din Munchen. „Dacă nu mi se acordă nici o şansă, atunci este momentul de a face o schimbare. Nu vreau să-mi petrec apusul carierei pe banca de rezerve”, a spus Ivica Olic.

Precizăm că Olic este la clubul Bayern Munchen din 2009, unde evoluează ca atacant. În palmaresul fotbalistului de 32 de ani ce numără şi cluburi ca Hamburger SV, CSKA Moscow, Dinamo Zagreb, sau NK Zagreb. Precizăm că, cel puţin în perioada 2010-2011, Ivica Olic a marcat 19 goluri pentru Bayern, sezon în care a câştigat campionatul, Cupa şi Supercupa Germaniei.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la bundesliga.ro 


Cele mai rare culori de ochi de pe Pământ

Cele mai rare culori de ochi de pe Pământ
Foto: artphotodesign.wordpress.com

De la galben până la roşu, trecând prin violet, există persoane pe care natura le-a înzestrat cu nuanţe mai deosebite ale ochilor. Despre ochi se spune că sunt oglinda sufletului, că o singură privire ne face să ne îndrăgostim şi că există ochi cu putere malefică.


Unele boli sau mutaţii genetice sunt capabile să genereze nuanţe ieşite din comun care fac ca privirile să devină absolut captivante. Iată, comform agenţiei Agerpres, cele mai rare cinci culori de ochi:


1.Verde: Deşi toţi cunoaştem măcar o persoană cu această culoare de ochi, doar 2 % din populaţia mondială are această culoare de ochi. Concentraţiile sunt însă mai frecvente în ţări precum Ungaria şi Islanda şi la unele grupuri etnice din Asia, precum pashtunii din Afganistan, comunitate din care face parte şi Sharbat Gula, fetiţa care în iunie 1985 a devenit vedetă în întreaga lume după ce a apărut pe coperta revistei National Geographic.
2. Chihlimbar: Această nuanţă de galben, datorată predominanţei de lipocrom în iris, poate fi întâlnită la multe persoane din ţări europene, din Brazilia sau Asia. Medicii nu au găsit o explicaţie genetică pentru această culoare extravagantă şi puţin obişnuită a ochilor.

3. Violet: Această culoare, celebră în lume datorită ochilor lui Liz Taylor, se produce din cauza unui amestec de nuanţe de roşu şi de reflexe albăstrii, care dau ca rezultat un albastru violet intens. Este de asemenea frecventă la albinoşi, deşi sunt multe persoane normale care pot avea această culoare de ochi, precum Taylor.

4. Negru: Ochii negrii sunt cei în care este practic imposibil să se distingă irisul de pupilă. Aceaste cazuri pot interveni când culoarea irisului este de un căprui închis practic negru sau când persoana în chestiune suferă de o boala congenitală, aniridie, sau lipsa totală a irisului. Doar 1% din populaţie are această culoare de ochi, care este relativ comună la persoanele cu ascendenţă africană, asiatică sau la indigenii americani.

5. Roşu: Este culoarea cea mai rară dintre toate şi se întâlneşte frecvent la persoanele albinoase. În cazurile cele mai severe irisul este total lipsit de melanină, astfel încât razele de soare străbat ochiul şi reflectă hemoglobina din vasele de sânge ale retinei, dând ochilor o nuanţă roşiatică. Cei care au această culoare de ochi suferă de fotofobie şi de boli ca strabism, miopie sau astigmatism.