Meci de box istoric: Vladimir Klitschko este campion mondial în 4 centuri

sâmbătă, 2 iulie 2011

Meci de box istoric: Vladimir Klitschko este campion mondial în 4 centuri

Cel mai așteptat meci de box la categoria grea din ultima perioadă dintre Vladimir Klitschko și David Haye s-a terminat noaptea trecută cu victoria ucraineanului. Triplul campion mondial a câștigat la puncte în cele 12 reprize în fața englezului. 

David Haye nu a reușit să-l dea jos pe ucrainean, alergând mult în jurul ringului. Acesta a căzut de mai multe ori și a fost avertizat că acestea îi vor fi numărate. Partida a fost echilibrată, dar dominată de boxerul din Ucraina. După ce arbitrii au afișat punctele, victoria lui Klitschko s-a decis în unanimitate. 


Pe parcusul tuturor rundelor, Haye l-a provocat pe Klitschko mișcându-se rapid. Pe parcursul ultimelor 3 minute, britanicul a încercat câteva lovituri puternice, însă ucraineanul a fost de nemișcat.

În perioada de dinaintea meciului, Haye a adresat un șir de amenințări la adresa lui Klitschko. În 2009 aceștia urmau să se dueleze, meciul însă, a fost amânată din cauza faptului că britanicul se accidentase. Klitschko a declarat atunci că adversarul său nu era pregătit pentru ring în acel moment.

Astfel, uriașul ucrainean a unificat ieri seara 4 centuri, WBA, WBO, IBF și IBO. Împreună cu fratele său, Vitali, dețin acum toate centurile de la categoria grea.

Pe arena din Hamburg (Germania), acolo unde a avut loc meciul, au fost prezenți peste 45.000 de spectatori.

Sursa: UNIMEDIA 
Reporter: Vadim Zgherea


Pleacă de la Filat la Godea. PLDM: Ei demult nu sunt membri de partid

Pleacă de la Filat la Godea. PLDM: Ei demult nu sunt membri de partid
Foto: blogosfera.md

Câteva persoane membre ale organizații teritoriale PLDM din Grătiești, dar și a sectoarelor Botanica și Ciocana ale Capitalei, și-au manifestat astăzi intenția de a adera la mișcarea politică - Platforma Alternativă Democratică. Motivul invocat, de cei care au decis să părăsească rândurile liberal-democraților, este că au fost ignorați de către conducerea partidului după alegeri. Deocamdată, nu se cunoaște cifra exactă a celor care au decis să plece din PLDM, dat fiind faptul că cererile încă nu au fost semnate.


De cealaltă parte, reprezentanții PLDM declară că cei care au anunțat că doresc să adere la PAD nu sunt demult membri de partid, majoritatea dintre care au părăsit rândurile formațiunii chiar înainte de alegeri.

„În timpul campaniei electorale noi am muncit pentru promovarea PLDM, dar la alegeri am găsit pe listă oameni pe care nu-i cunoșteam, dar care ne batjocoreau”, a declarat Ion Filimon, fost activist PLDM de la Grătiești. Acesta a susținut că numărul celora care s-au decis să părăsească formațiunea condusă de Filat este mult mai mare. „Unii nu au venit din frică să nu fie sancționați, dar practic toată echipa, adică vreo 70-80 de oameni aderă la PAD”, a afirmat Filimon.

UNIMEDIA precizează că deși evenimentul a fost organizat la sediul politicianului Mihai Godea, acesta a lipsit.

Sursa: UNIMEDIA


Vânzările Bentley au crescut cu 20% în prima jumătate a lui 2011

Vânzările Bentley au crescut cu 20% în prima jumătate a lui 2011

Criza economică a lovit puternic anul trecut în industria auto şi mulţi jucători de pe această piaţă au avut mult de suferit. Britanicii de la Bentley nu au fost feriţi nici ei de necazuri, însă conform ultimelor cifre publicate de oficialii companiei, constructorul din Albion începe să-şi revină.


Producătorul de maşini de lux britanic a prezentat cifrele înregistrate în prima jumătate a anului acesta. Conform acestora, vânzările Bentley la nivel global au crescut cu 20 de procente comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

În primele şase luni ale anului, constructorul britanic a comercializat 2.987 de vehicule înregistrând astfel cea mai bună jumătate de an din 2008 încoace.

Noul val al vânzărilor a fost alimentat de proaspătul Continental GT şi de popularitatea pe care brandul britanic o are în China. În statul asiatic, vânzările au crescut cu 57 de procente, lucru care se traduce prin 680 de maşini livrate. În America de Nord, Bentley a comercializat 907 autovehicule înregistrând o creştere cu 23 de procente, iar în Europa numărul maşinilor livrate a fost de 494.

Poliţiştii graşi din Rusia riscă să îşi piardă locul de muncă

Poliţiştii graşi din Rusia riscă să îşi piardă locul de muncă
Foto: banterous.com

Poliţiştii supraponderali din Rusia riscă să îşi piardă locul de muncă, a avertizat ministrul de interne, în plină campanie de reducere a efectivelor şi refacere a imaginii poliţiei.


"Cei graşi şi burtoşi nu vor reuşi" să treacă noile teste impuse ofiţerilor, pentru a dovedi că merită să facă parte din poliţie, ar fi declarat ministrul Raşid Nurgaliev, potrivit şefului Comisiei pentru securitate a Parlamentului rus, Vladimir Vasiliev.

Potrivit lui Vasiliev, Nurgaliev a făcut aceste declaraţii în cursul unei discuţii telefonice private.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Oleg Ielnikov, a subliniat că Nurgaliev "nu a spus aşa ceva în mod oficial şi public".  În plus, testele nu vizează greutatea, ci capacităţile fizice ale candidaţilor, a precizat purtătorul de cuvânt. "Dacă cineva cântăreşte 180 de kilograme şi aleargă distanţa cerută în 10 secunde, nu este nicio problemă", a adăugat el.

Și-a coafat și vopsit poodle-ul ca să semene cu un urs panda

Și-a coafat și vopsit poodle-ul ca să semene cu un urs panda
Foto: dailymail.co.uk

O nouă modă a apărut în rândul patrupedelor din Beijing după ce saloanele de coafura au început să tundă și vopsească pisicile și câinii astfel încât să semene cu animale precum urși, tigri sau ratoni.


Cuprins de febra momentului, un iubitor de animale a decis astfel să își coafeze și vopsească poodle-ul pentru a semăna cu un urs panda.

De la depărtare, neobișnuitul specimen canin arată ca un pui de urs panda, însă, privită mai de aproape, coafura trădează trăsăturile unui mic poodle, atent tuns și vopsit pentru a semăna cu un ursuleț veritabil.






Sursa: b1.ro


Matematicienii îşi iau la revedere de la numărul Pi

Matematicienii îşi iau la revedere de la numărul Pi

"Ştiu că mulţi se vor grăbi să strige blasfemie, dar cred că îi acordăm numărului Pi o importanţă pe care nu o merită", îşi începea matematicianul Bob Palais un eseu în 2001, prezentare pe care a intitulat-o simplu, "Pi este greşit!". Timp de mii de ani oamenii au cultivat o altă constantă matematică decât cea pe care ar fi trebuit, conform matematicianului de la Universitatea din Utah, transmite site-ul LiveScience.com.


Adevărata constantă matematică importantă este numărul Pi x 2 şi nu doar Pi. Acesta este numărul sacru al cercului, susţine Palais precizând că adevărata constantă matematică ar fi 6,28 - raportul dintre circumferinţa cercului şi raza sa şi nu numărul Pi - 3,14 - rezultat din raportul circumferinţei şi diametrul cercului, număr ce descrie în general o proprietate irelevantă în geometrie.

În urmă cu un an adepţii teoriei lui Palais i-au dat noii constante, 2Pi, un nume: Tau. De atunci, mişcarea adepţilor lui Tau a crescut încet dar sigur, susţinătorii săi sperând să poată obţine înlocuirea din manuale şi programele şcolare a numărului Pi cu Tau. Pe data de 28 iunie chiar a fost sărbătorită Ziua Internaţională Tau. Însă este Pi cu adevărat greşit? Şi cu ce este Tau mai bun? 

Adepţii acestei mişcări din matematică nu susţin că numărul Pi ar fi fost greşit calculat. Valoarea sa este acceptată ca aproximativ 3,14 la fel ca întotdeauna. Ei susţin însă că această constantă nu este foarte relevantă atunci când vine vorba de studiul cercurilor. 

Kevin Houston, un matematician de la Universitatea din Leeds (Marea Britanie), autorul unui tutorial postat pe YouTube în care explică de ce constanta Tau este mai bună decât constanta Pi, susţine că cel mai puternic argument în favoarea lui Tau este că această constantă este mai folositoare în domeniile matematicii care se ocupă de cercuri, precum geometria, trigonometria şi calculele avansate. 

"Atunci când măsoară unghiuri, matematicienii nu folosesc grade ci radiani. Într-un cerc sunt 2Pi radiani. Asta înseamnă că un sfert de cerc corespunde unei jumătăţi de Pi. Dacă extindem, trei sferturi de cerc corespund a trei jumătăţi de Pi. Trei sferturi sunt egale cu trei jumătăţi! Este o prostie! Acum hai să folosim constanta Tau. Un sfert de cerc este un sfert de Tau. Similar, trei sferturi de cerc sunt egale cu trei sferturi de Tau. Este mult mai intuitiv şi mai uşor iar acceptarea lui tau îi va ajuta pe studenţii la matematică şi la fizică să evite o serie de greşeli de calcul frecvente", susţine Kevin Houston.

Novak Djokovic, noul lider mondial

Novak Djokovic, noul lider mondial

Tenismenul Novak Djokovici, numărul doi mondial, s-a calificat vineri în finala turneului de la Wimbledon, iar victoria contra francezului Jo-Wilfried Tsonga, scor 7-6 (4), 6-2, 6-7 (9), 6-3, i-a asigurat sârbului şefia clasamentului ATP.


"Este una dintre cele mai importante realizări şi una dintre cele mai frumoase zile din carieră. La sfârşitul meciului, nu prea am ştiut cum să-mi arăt emoţiile. Eram foarte fericit. Este unul din acele momente pe care nu-l poţi descrie. Când îţi aminteşti de întreaga ta carieră, de copilărie. Visele încep să devină realitate. Să ştii că vei deveni numărul unu mondial şi că vei juca finala turneului tău favorit este ceva special", a declarat Djokovici după partidă. 

Djokovici se află în acest moment la 65 de puncte de Nadal, care are de apărat cele 2.000 de puncte obţinute prin victoria repurtată la ediţia de anul trecut. Sârbul a ajuns în 2010 până în semifinale, astfel că prin calificarea în ultimul act în 2011 va primi 1200 de puncte, din care se vor scădea punctele aferente fazei atinse la ediţia precedentă a turneului, 720. Astfel, tenismanul sârb câştigă 480 de puncte numai prin calificarea în finală, în timp ce Nadal nu va primi niciun punct în plus chiar dacă va ridica trofeul duminică. 

Rafael Nadal a fost lider mondial în perioada 18 august 2008 - 5 iulie 2009 şi apoi, din 7 iunie 2010, până în prezent. La rândul său, Roger Federer a fost liderul clasamentului ATP în perioada 2 februarie 2004 - 17 august 2008, respectiv 6 iulie 2009 - 6 iunie 2010.

Dublu câştigător al turneului de la Australian Open, unicele finale de Grand Slam pe care le-a disputat până acum, Djokovici (24 de ani) a pierdut un singur meci din noiembrie 2010 până acum, la Roland Garros, în semifinale, contra jucătorului care îl învinsese şi în toamna trecută, Roger Federer.

Djokovic îl va întâlni duminică în finală pe Rafael Nadal, deţinătorul titlului, care a dispus, scor 5-7, 6-2, 6-2, 6-4, de britanicul Andy Murray. Nadal va juca la 25 de ani a 13-a finală de Grand Slam şi va încerca să câştige un al 11-lea titlu, al treilea la Wimbledon, la o lună după succesul de la Roland Garros. Djokovic şi Nadal se vor întâlni pentru a 28-a oară, spaniolul impunându-se de 16 ori, ultima oară în 2010, la Barclays ATP World Tour Finals. De atunci, sârbul este neînvins în faţa fostului lider mondial, câştigând de patru ori, în finalele de la Indian Wells, Miami, Madrid şi Roma, toate în acest an.

Sursa: tvr.ro 


Teroarea calculatoarelor: A apărut cel mai puternic virus informatic din istorie

Teroarea calculatoarelor: A apărut cel mai puternic virus informatic din istorie
Poză simbol
Foto: portalio.ro

Potrivit celor de la Kaspersky Labs, TDL-4 este cel mai puternic virus informatic din istorie. Aceştia susţin că, doar în primele trei luni din 2011, peste 4,5 milioane de computere au fost afectate, în special în SUA, Marea Britanie, Italia şi Franţa.


Dacă TDL-4 îţi infectează computerul, acesta se poate copia apoi singur pe un altul pe internet. Caracteristicile acestui rootkit permit autorilor să creeze o reţea formată din milioane de computere infectate din întreaga lume. Reţeaua computerelor afectate se numeşte botnet, iar în final hackerii pot obţine controlul total asupra calculatoarelor infectate.

 

TDL-4 instalează pe un computer infectat aproximativ 30 de „utilitare”, inclusiv programe anti-virus false şi sisteme pentru creşterea traficului publicitar şi distribuţia de spam.

 

Una dintre cele mai importante caracteristici a TDL-4 este capacitatea de a infecta sisteme de operare Windows pe 64 de biti. De asemenea, pentru controlul botnet-ului – pe langa serverele de comanda si control – este folosita pentru prima data reteaua publica pentru schimb de fisiere numita Kad.


Sursa: money.ro


Monitorul de Suceava: O moldoveancă a ajuns prostituată, pentru a obține cetățenia română

Monitorul de Suceava: O moldoveancă a ajuns prostituată, pentru a obține cetățenia română
Foto: Monitorul de Suceava

O tânără din Glodeni, Republica Moldova, care a venit în România să facă liceul, a ajuns prostituată la Suceava şi a fost constrânsă, în perioada octombrie 2010 – aprilie 2011, să facă sex cu zeci de necunoscuţi pentru a obţine cetăţenie şi a nu fi expulzată din ţară, scrie monitorulsv.ro.

Tânăra moldoveancă, Doina P., a ajuns în România în vara lui 2006 şi timp de patru ani a urmat cursurile la un liceu din municipiul Botoşani, fiind cazată la internatul unităţii şcolare. Pentru că acasă, la Glodeni, o aştepta o sărăcie, tânăra a decis să rămână în România şi, după terminarea liceului l-a cunoscut pe Florin Răuţ, în vârstă de 29 de ani.


La sfârşitul lunii octombrie 2010, explică procurorii, Florin Răuţ i-a propus să se prostitueze, pentru a câştiga împreună bani mult mai uşor. Fără nici o sursă de venit, cu viza de şedere pe teritoriul României expirată şi convinsă de „viitorul ei soţ” că e singura metodă de a se întreţine, Doina P. a acceptat.

„Nu aveam nici un ban, nu cunoşteam nici o persoană în municipiul Suceava şi fiindu-mi expirată viza de şedere în România am continuat să practic prostituţia. În cazul în care anunţam poliţia, îmi era teamă să nu fiu expulzată în Republica Moldova şi să mi se pună interdicţie pe teritoriul României”, a declarat tânăra procurorilor.

Aceasta a mai spus procurorilor că aproape de fiecare dată când refuza să se mai prostitueze, Florin Răuţ o agresa fizic. „În acea perioadă am avut două tentative de suicid, prima dată ingerând o cantitate mare de somnifere, iar a doua oară am încercat să-mi tai venele de la mâini”, a scris tânăra în declaraţia dată la Parchet.

A reuşit să scape de „iubitul” ei în aprilie a.c., spunându-i că trebuie neapărat să meargă până în Republica Moldova, fiind aşteptată de mama ei. S-a dus la o cunoştinţă din Botoşani, și-a schimbat numărul de telefon, însă, după câteva săptămâni, a fost sunată de Florin Răuţ. „Mi-a transmis telefonic, că în cazul în care nu mă întorc mă va denunţa la poliţie cu privire la faptul că stau ilegal în România. M-a ameninţat cu moartea”.
Florin Răuţ a fost reţinut şi arestat pe data de 3 iunie a.c., iar ieri a fost trimis în judecată, alături de celălalt individ implicat în toată această poveste.

„Din luna octombrie 2010 până în luna aprilie 2011, victima a fost exploatată sexual de către cei doi, prin obligare la practicarea prostituţiei, în diferite unităţi de cazare în comun din municipiul Suceava sau localităţile limitrofe, pentru care traficanţii au perceput sume cuprinse între 50-100 euro/oră sau 300 euro/ noapte”, se preciza într-un comunicat al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la monitorulsv.ro


Edineț: O fată de 16 ani a decedat după ce a fost lovită în plin pe o șosea

Edineț: O fată de 16 ani a decedat după ce a fost lovită în plin pe o șosea
Foto: pr.gov.md

O tânără, în vârstă de 16 ani, a decedat după ce a fost lovită în plin de un automobil de model VAZ. Tragedia s-a produs în apropierea satului Volodeni, raionul Edineț, informează serviciul de presă al Direcției poliție rutieră.


Potrivit sursei, minora tocmai coborâse dintr-un microbuz și se pregătea să traverseze strada. În acel moment, dintr-o altă direcție venea automobilul care a lovit-o mortal. Șoferul de 41 de ani, circula cu o viteyă sporită și a reușit să evite tamponarea.

Cazul este cercetat de Secţia urmărire penală a CRP Edineţ. 

Sursa: UNIMEDIA


Kommersant: Putin îl va susține pe Kaminski în alegerile din Transnistria

Kommersant: Putin îl va susține pe Kaminski în alegerile din Transnistria
Foto: kommersant.ru

"Imagini cu premierul rus Vladimir Putin vor fi folosite în timpul campaniei prezidenţiale din Transnistria în susținerea candidatului Anatol Kaminski. Decizia a fost luată în timpul întrevederii dintre Kaminski și conducerea rusă", scrie Kommersant.


Potrivit publicației ruse, campania electorală nici măcar nu a început, dar autorităţile ruse au decis deja asupra "candidatului Moscovei". Rusia nu-l mai vrea pe Igor Smirnov în fruntea republicii nerecunoscute.

La moment, candidatul pentru postul de președinte din partea Kremlinului este preşedintele parlamentului transnistrean şi liderul partidului "Obnovlenie". El încă nu a declarat public că va participa la alegeri, însă a reuşit să aibă o serie de întâlniri cu oficiali ruşi. Anume în timpul acestor întâlniri a fost elaborată strategia campaniei electorale, inclusiv utilizarea simbolurilor partidului de guvernământ din Federația Rusă Edinaia Rossia şi imaginilor cu prim-ministrul rus, Vladimir Putin.

Surse din partidul Obnovlenie susțin că vor fi multiplicate imagini în care Kaminski va sta alături de Vladimir Putin create în Photoshop, deoarece aceștia niciodată nu s-au întâlnit.

UNIMEDIA precizează că anterior Moscova l-a presat pe Igor Smirnov să se retragă. Surse din cadrul structurilor de forțe ruse declarau că Smirnov ar fi primit o ofertă de a se retrage, în schimbul unor garanţii de securitate.  Între timp, autorităţile ruse și-au îndreptat toate forțele pentru a-l înlocui pe Igor Smirnov, cu un politican mai concesiv și anume cu adversarul liderului transnistrean, președintele parlamentului autoproclamatei republici nistrene, Anatoli Kaminski. Moscova speră că noua guvernare de la Tiraspol ar putea fi mai ușor convinsă de necesitatea unei reconcilieri cu Chișinăul. În conflictul dintre Tiraspol și Chișinău.

Sursa: UNIMEDIA


Motorină cumpărată din regiunea transnistreană, vândută cu 14 lei în Chișinău

Motorină cumpărată din regiunea transnistreană, vândută cu 14 lei în Chișinău
Poză simbol
Foto: autoparticulari.ro

Un cetățean din Azerbaidjan a ajuns în vizorul ofițerilor Centrului pentru combaterea crimelor economice și corupției după ce a organizat o afacere ilicită cu motorină, informează serviciul de presă al instituției.


Pe strada Muncești 121/A din Capitală, unde se află Centrul de pregătire specială al Armatei naționale, a fost identificată o stație de alimentare PECO neînregistrată și peste 2 tone de motorină fără acte corespunzătoare. Aceasta era vândută la prețul de 14 lei per litru, iar suma totală a motorinei depistate a fost estimată la aproape 30 000 lei.

Solicitat să prezinte acte care ar confirma legalitatea activității sale, proprietarul nu a putut să o facă. Totodată, din informațiile deținute de Centru, se știe că motorina era cumpărată din regiunea transnistreană și era introdusă în Moldova în mod fraudulos, prin eludarea posturilor vamale interne.

Pe acest caz a fost întocmit un proces-verbal cu privire la comiterea a două contravenții administrative, care prevăd aplicarea unor amenzi în mărime: 1) de la 2000 la 3000 lei și 2) de la 200 la 2000 lei.

Cele două tone de motorină au fost sechestrate și urmează a fi confiscate.

Sursa: UNIMEDIA


Accident cu motocicleta: O persoană a decedat, alta se află în stare gravă la spital

Accident cu motocicleta: O persoană a decedat, alta se află în stare gravă la spital
Poză simbol
Foto: business-forum.ro

Un tânăr, în vârstă de 19 ani, a decedat după ce motocicleta pe care o conducea s-a tamponat  în remorca unui tractor ce era parcată pe marginea carosabilului. Pasagerul, de aceeași vârstă, a fost transportat la spital cu diagnoza traumă craniu cerebrală, comoţie cerebrală şi contuzia organelor interne.


Accidentul a avut loc ieri, 1 iulie, în s. Cojuşna raionul Străşeni, în jurul orei 02:55.

De la începutul anului curent pe teritoriul ţării s-au produs 124 de accidente rutiere, cu implicarea motocicliştilor, ce s-au soldat cu 11 persoane decedate şi altele 140 traumate.

Sursa: UNIMEDIA


Fracțiune comună PCRM – PLDM într-un consiliu local de la Ocniţa

Fracțiune comună PCRM – PLDM într-un consiliu local de la Ocniţa
Poză simbol

Reprezentanţii Partidului Comuniştilor şi Partidului Liberal Democrat din cadrul Consiliului satului Sauca, raionul Ocniţa, au constituit o fracţiune comună, notează Info-Prim Neo cu referire la aleşii locali şi oficiali ai satului Sauca.


Secretarul Consiliului sătesc, Sabina Popovici, a declarat pentru Agenţie că fracţiunea PCRM -PLDM a fost constituită vineri, 1 iulie, în cadrul şedinţei Consiliului sătesc Sauca. Ea a precizat că formarea fracţiunii a fost oficializată printr-un proces verbal semnat de 7 consilieri, inclusiv 6 consilieri PCRM şi 1 PLDM. 

Primarul satului Sauca, Iraida Jitari, care la moment este şi consilier local din partea PCRM, a declarat că formarea fracţiunii nu a fost motivată de neînţelegeri la capitolul adoptarea deciziilor. Iraida Jitari afirmă că fracţiunea a fost constituită la iniţiativa şi dorinţa atât a consilierilor PCRM, cât şi a consilierului PLDM. 

Consiliul local al satului Sauca, raionul Ocniţa este format din 11 consilieri: 6 - PCRM, 3 - PDM, 1 – PL şi 1 - PLDM. 

UNIMEDIA precizează că partidele membre ale AIE au anunțat că vor semna un Acord privind formarea administrațiilor locale, însă, din cauza disensiunilor apărute la nivel lideri de partide semnarea propriu-zisă nu a avut loc. Liderul PLDM, Vlad Filat a exlus orice posibilitate de crearea unor coaliții cu comuniștii la nivel local. 

Sursa: UNIMEDIA


CCCEC efectuează verificări la producătorii de pâine. Ministerul Agriculturii: Nu există temei pentru scumpiri

CCCEC efectuează verificări la producătorii de pâine. Ministerul Agriculturii: Nu există temei pentru scumpiri
Poză simbol
Foto: ecomagazin.ro

Direcția teritorială Nord a CCCEC efectuează  verificări la producătorii de pâine.Controalele au demarat în dimineața de azi și au loc concomitent la mai mulți producători de produse de panificație din Cupcini și Drochia, informează serviciul de presă al instituției. De cealaltă parte, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare afirmă că nu există temei pentru eventualele scumpiri la acest tip de produs şi aceasta, în mare parte datorită împrumutului de grâu acordat brutăriilor din rezerva de stat.


Necesitatea intervenției CCCEC este majorarea de ieri cu 50 bani la una din franzelele produse de combinatele din localitățile vizate. În prezent, specialiștii Centrului verifică corectitudinea formării prețurilor pentru a stabili dacă majorarea este întemeiată.

Potrivit ministerului,  preţul la pâine se menţine la acelaşi nivel pe întreg teritoriul RM, cu o singură excepţie.

O singură întreprindere din ţară, din Edineț, ar fi scumpit un tip de pâine cu 50 de bani. Aceasta, în condiţiile în care şi această înreprindere ar fi primit 400 tone de grâu din rezerva de stat.

Astfel, portivit Ministerului, urmează să fie realizată o investigaţie a situaţiei create privind majorările de preţuri la această întreprindere de profil, care se află în Edineţ. În procesul de control vor fi atrenate administraţia publică locală şi instanţele abilitate cu dreptul de decizii privind restricţionarea, în cazul în care se va demonstra scumpirea neîntemeiată a acestui produs alimentar de primă importanţă.   

Amintim că în martie 2011, Guvernul RM a hotărât să redistribuie 8 600 tone de grâu din rezerva de stat pentru a stopa scumpirea pâinii de către producătorii din raioanele Hâncești, Fălești, Edineț, Orhei, Bălți și Chișinău. În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut la finele lunii iunie, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a declarat că în acest an, o parte din recolta de grâu ar putea fi compromisă din cauza ploilor torenţiale din ultimele zile.

Sursa: UNIMEDIA

 


Rîșcani: PCRM a votat pentru un președinte de raion liberal-democrat

Rîșcani: PCRM a votat pentru un președinte de raion liberal-democrat
Foto: hotnews.md

Reprezentanții Partidului Comuniștilor din cadrul Consiliului raional Rîșcani au votat alături de reprezentanții Alianței pentru Integrare Europeană . În rezultatul votului, reprezentantul PLDM, Ion Parea, a fost desemnat în funția de președinte de raion. Pentru candidatura lui au votat 26 de consilieri din totalul de 33, dintre care 7 voturi au venit de la reprezentanții PCRM, informează Publika TV.

Rîșcani este primul raion care și-a desemnat președintele. Ion Parea a fost unica candidatura propusă. Precizăm că în urma scrutinului din 5 iunie, Partidul Comuniștilor au obținut 14 mandate de consilieri raionali, PLDM - 7, PD  - 6, PL - 2, PSD -1 și alte 3 mandate au revenit candidaților independenți.


UNIMEDIA precizează că partidele membre ale AIE au obținut majoritatea în toate cele 26 de raioane ale țării. Liderii celor trei partide au convenit că vor semna un Acord privind formarea administrațiilor locale și au exclus orice coaliție cu comuniștii. Totodată, PL, PD și PLDM nu pot găsi o formulă de comun acceptată pentru a împărți puterea în raioane. Liberalii vor ca puterea locală să fie formată reieșind din procentul acumulat la nivel de republică. Democrații au o poziție asemănătoare, doar că vor ca municipiul Chișinău să fie exclus din procentaj. Totodată, PLDM are o viziune total diferită, care este calificată drept una egoistă de către colegii din AIE. Formațiunea pledează pentru împărțirea funcțiilor reieșind din mandatele obținute de partide în fiecare raion.

Sursa: UNIMEDIA


Grecia va primi finanţare suplimentară de urgenţă. Vezi cât

Grecia va primi finanţare suplimentară de urgenţă. Vezi cât

Grecia va primi finanţare externă suplimentară de 85 miliarde euro în cadrul noului acord cu instituţiile financiare internaţionale, sumă care include sprijinul acordat de investitorii privaţi, potrivit unui oficial al ministerului austriac al Finanţelor, transmite Bloomberg.


Noul program de bailout pregătit de UE şi FMI pentru Grecia are o valoare totală de 190-195 miliarde euro, care include cele 110 miliarde euro acordate în luna mai a anului trecut, a declarat Thomas Wieser, directorul departamentului de politică economică şi pieţe financiare din ministerul Finanţelro de la Viena.

Afirmaţiile au fost făcute într-o conferinţă de presă la care a participat şi ministrul austriac al Finanţelor, Maria Fekter.

Fondul Monetar Internaţional va furniza 30% din noul sprijin financiar, iar zona euro şi investitorii privaţi vor asigura restul de 70%, a arătat Wieser.

Parlamentul elen a aprobat în ultimele zile planul de austeritate şi accelerare a privatizărilor propus de guvernul Papandreou, care ar trebui să reducă deficitul bugetar cu 78 miliarde euro în următorii cinci ani.

Oficiali germani şi francezi au sugerat anterior că ţinta de participare a investitorilor privaţi ar fi de circa 30 miliarde euro, însă Fekter a precizat că "nu se poate spune cu siguranţă cât va totaliza contribuţia sectorului privat".

Participarea investitorilor privaţi la programul de bailout al Greciei se va constitui în rostogolirea voluntară a obligaţiunilor statului elen ajunse la maturitate în următorii trei ani în titluri cu scadenţa pe termen lung.

Fekter a mai spus că se aşteaptă în următoarele zile la propuneri privind implicarea investitorilor privaţi.

Miniştrii Finanţelor din zona euro au programat o conferinţă telefonică pentru sâmbătă pentru a discuta problema şi pentru a aproba cea de-a cincea tranşă, de 12 miliarde euro, din împrumutul acordat anul trecut Greciei.

Grecia are nevoie de aceşti bani pentru a onora un pachet de obligaţiuni de 6,6 miliarde euro, care ajung la scadenţă în august.

Băncile germane au acceptat să rostogolească obligaţiunile statului elen care vor ajunge la scadenţă până în 2014, în valoare totală de 2 miliarde euro, a declarat joi la Berlin ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schaeuble.

Franţa a propus în această săptămână o adoptare largă la nivelul zonei euro a unul plan convenit de guvernul de la Paris cu băncile franceze, potrivit căruia deţinătorii de obligaţiuni ar trebui să rostoglească în proporţie de 70% datoriile care vor ajunge la maturitate până la mijlocul anului 2014 în obligaţiuni noi cu maturitatea la 30 de ani emise de Atena, iar principalul noilor datorii astfel create să fie garantat prin investiţii efectuate de Grecia în obligaţiuni cu cupon zero de maturitate similară. Potrivit unei alte variante discutate, investitorii ar rostogoli 90% din creanţe în noi obligaţiuni cu maturitatea la cinci ani, fără garanţii.

Oficialii austrieci au adăugat că plăţile către Grecia în cadrul noului program vor fi condiţionate de rezultatele evaluărilor trimestriale efectuate de experţi ai UE, FMI şi ai Băncii Centrale Europene, iar prima tranşă ar putea fi acordată încă din luna septembrie, în cuantum similar cu cea din iulie, de 12 miliarde euro.

Alfa Romeo Giulietta primeşte o transmisie cu dublu ambreiaj TCT

Alfa Romeo Giulietta primeşte o transmisie cu dublu ambreiaj TCT

Aşa cum a promis, Alfa Romeo introduce cutia cu dublu ambreiaj TCT, dezvoltată de Fiat, şi pe alte modele din gama sa. După MiTo a venit rândul Giuliettei să primească agregatul, care va fi disponibil pe versiunea diesel 2.0 JTDM de 170 de cai şi pe unitatea MultiAir de 1.4 litri şi 170 de cai, desemnată "Motorul anului" în 2010.


Echipată cu padele în spatele volanului, transmisia cu dublu ambreiaj oferă performanţe bune. Alături de motorul pe benzină, Giulietta poate sprinta de la 0 la 100 de km/h în 7.7 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 218 km/h. Chiar şi aşa, valoarea consumului este de numai 5.2 litri/100 de kilometri, iar emisiile ajung la 121 g/km.

Şi versiunea diesel se poate lăuda cu performanţe bune în compania cutiei TCT. Acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se face în 7.9 secunde, puţin mai repede decât în cazul versiunii cu transmisie manuală (8 secunde). Cutia cu dublu ambreiaj ajută la un consum mediu de numai 4.5 litri/100 de kilometri şi la obţinerea unor emisii de numai 119 g/km.

Nadal: "E un vis să joc iar finala la Wimbledon!"

Nadal:
Foto: Reuters

Spaniolul Rafael Nadal, încă lider mondial în clasamentul ATP până luni, s-a calificat în finala turneului de la Wimbledon învingându-l, la fel ca şi anul trecut, pe favoritul gazdelor, scoţianul Andy Murray.


Jucătorul de tenis iberic s-a declarat extrem de fericit de performanţă, dar ştie că în finală îl aşteaptă sârbul Novak Djokovici, viitorul număr 1 mondial, care l-a învins deja de 4 ori în acest sezon.

"E un vis să fiu din nou în finală, dar sunt trist pentru Andy, e dificil pentru el să treacă peste ce s-a întîmplat. Cred că am jucat foarte bine, ştiam că trebuie să fac asta pentru a-l învinge pe Andy, care e foarte agresiv. Cred că e doar o problemă de timp până cînd Andy va câştiga un turneu de Grand Slam. Va fi dificil să joc cu Novak în finală, care a pierdut un sigur meci tot sezonul, dar sunt într-un moment bun şi voi face totul să-mi apăr titlul!", a zis Nadal după partidă.

În vârstă de 25 de ani, Nadal se află la a 4-a finală la Wimbledon, reuşind să câştige două dintre ele, în 2008 şi 2010.

Sursa: click.ro


Principatul Monaco are, în sfârşit, o prinţesă

Principatul Monaco are, în sfârşit, o prinţesă
Foto: AFP

Monegascii n-au mai avut o „primă-doamnă“ de aproape 30 de ani,de la moartea lui Grace Kelly. Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi Charlene Wittstock au spus un „da“ mult aşteptat de oaspeţi, după zvonurile privind tentativa de fugă a miresei.


Cununia civilă, care a avut loc în Sala Tronului din Palatul Prinţului, a durat foarte puţin. Ceremonia a fost una destul de simplă, dar plină de o încărcătură simbolică. Atât invitaţii, cât şi monegascii care au urmărit ceremonia din Piaţa Palatului, au răsuflat uşuraţi după ce sud-africana Charlene Wittstock(33 de ani) a spus un „da" fără ezitări. Chiar dacă avocatul lui Albert a negat informaţiile privind o tentativă de fugă a viitoarei Prinţese de Monaco, locuitorii s-au temut că aceasta s-ar putea răzgândi în ultimul moment, lăsându-l pe Prinţ cu buza umflată, mai ales că zvonurile nu au încetat să circule nici măcar în ziua cununiei civile. 

Potrivit presei franceze, care a citat un ofiţer, poliţiştii i-ar fi confiscat fostei înotătoare paşaportul în momentul în care aceasta încerca să plece de pe aeroportul din Nisa, sătulă de bârfele privind trecutul tumultuos al viitorului soţ.  Nuntaşii erau să rămână fără şampanie după ce hoţii au furat 200 de sticle a câte 100 de euro bucata. 

După cununie, mirii i-au salutat din balconul palatului pe monegascii care apoi au putut degusta vin şi savura produse din Africa de Sud.  Un omagiu adus Prinţesei pe care locuitorii din micul principat au aşteptat-o timp de aproape 30 de ani, de la moartea lui Grace Kelly. De altfel, cum era de aşteptat, presa franceză a făcut o comparaţie între cele două blonde care i-au marcat viaţa lui Albert. Charlene a lăsat jurnaliştilor o impresie bună, dar a pierdut comparaţia cu fostul star hollywodian. 

Astronomii au descoperit cel mai strălucitor obiect din univers

Astronomii au descoperit cel mai strălucitor obiect din univers

Oamenii de ştiinţă au descoperit cel mai strălucitor obiect din cosmosul tânăr, o galaxie super-luminoasă care pune sub semnul întrebării noţiunile despre evoluţia găurilor negre masive.


Obiectul este un quasar, un nucleu galactic activ îndepărtat, care emite enorme cantităţi de energie. Astronomul Maarten Schmidt, de la Observatorul Mount Palomar, California-SUA, descrie quasarul ca pe un far cu o lumină extrem de puternică, capabilă să acopere lumina altor corpuri cosmice, care s-ar aprinde în mod constant. În plus, quasarii emit alternativ şi unde radio.

Quasarii se găsesc în apropierea găurilor negre supermasive. Cercetătorii sunt de părere că quasarii încep să emită atunci când găurile negre devin active, atrag tot ce este în apropierea lor, şi se opresc când gaura neagră a epuizat materialul şi a încetat activitatea 

Quasarul descoperit acum de astronomi se numeşte ULAS J1120+0641 şi este cel mai îndepărtat de până acum, la 12,9 miliarde de ani lumină, precum şi cel mai luminos obiect descoperit în universul timpuriu, fiind mai strălucitor de 60 de trilioane de ori mai mult decât soarele nostru - un trilion înseamnă o mie de miliarde. Având în vedere distanţa la care se află, înseamnă călumina lui a început să călătorească spre noi când universul avea doar 770 de milioane de ani.

Obiectul a fost descoperit de Telescopul britanic în infraroşii din Hilo, Hawaii.

Gaddafi ameninţă că va ataca Europa dacă operaţiunea NATO din Libia continuă

vineri, 1 iulie 2011

Gaddafi ameninţă că va ataca Europa dacă operaţiunea NATO din Libia continuă
Foto: INTACT Images/EPA

Liderul Libiei, Muammar Gaddafi a ameninţat, vineri, într-o înregistrare audio, că va ataca Europa dacă NATO nu încetează campania purtată în Libia, conform agenţiei AP, citată de Huffington Post.


Gaddafi a făcut declaraţia într-o înregistrare audio pentru mii de susţinători ai regimului adunaţi în piaţa centrală din Tripoli. 

Mai exact, Gaddafi a declarat că dacă atacurile NATO nu se opresc, "ne putem decide să vă tratăm în acelaşi fel. Dacă ne decidem, putem muta lupta în Europa”. 

"Oamenii sunt capabili să mute această luptă în Europa, într-o zi, să atace casele voastre, birourile voastre, familiile voastre, care ar deveni ţinte militare legitime, exact cum s-a întâmplat cu noi", a declarat Gaddafi. .

Vineri a avut loc una din cele mai mari adunări pro-Gaddafi din ultimele săptămâni. A venit la câteva zile după ce Curtea Internaţională a eliberat un mandat de arestare internaţional pe numele lui Gaddafi. 

Despre Google+ și cum să faci rost de o invitație

Despre Google+ și cum să faci rost de o invitație

Google a lansat de curând Google+ care se vrea a fi următorul pas spre socializare, specialiștii anunțându-l rival pentru Facebook.


Cei care au folosit un cont de Google până acum și au folosit servicii precum Picasa, Google Buzz, contactele din Gmail, Documentele sau contul de mail Gmail, informațiile vor fi automat încărcate în Google+ și puteți opta pentru vizualizarea lor de către cercurile de prieteni sau nu.

Google+ seamănă destul de mult cu gigantul Facebook, dar stă mai bine cu setările pentru confidențialitate, lăsându-vă să alegeți propriile setări și propriul conținut care să fie publicat pe pagina dumnevoastră.

Like-ul a fost înlocuit de butonul Google+, implementare ce a avut loc de ceva vreme în Google pentru cei care și-o activau în profilul lor de Gmail +.

Momentan accesul pe site este permis doar pentru cei care primesc invitații din parte prietenilor, iar cei care accesează site-ul fără să aiba deja cont primesc următorul mesaj:

Google+ este în curs de testare limitată. În acest moment, testăm produsul cu ajutorul unui număr mic de persoane, însă în curând proiectul Google+ va fi gata pentru toată lumea. Lăsțti-ne adresa de e-mail și ne vom asigura că veți fi primul(a) care va afla când putem invita mai multe persoane.”


Câteva funcționalități care sunt active până în momentul de față cu Google+:

  • Cercuri – Se pot organiza cercuri pentru a grupa prietenii, familia, cunoscuții sau crea cercuri personalizate. Se poate seta că un anumit grup să vadă statusuri, poze etc și altele nu.
  • Toolbar – Ca și unele dintre celelalte servicii  google, cu toolbarul aflat în partea de sus puteți naviga între celelate unelte (Calendar, Mail, Documente, Fotografii etc)
  • Sparks – Un flux de știri din diferite domenii pe care le puteți seta ca favorite pentru a avea mai ușor acces la ele.
Hangout – Puteți să porniți camera web și aveți posibilitatea să vă distrați în timp real cu unul sau mai multi dintre prietenii voștri.

Sursa: connect.ro


(video) Riscă patru ani de închisoare pentru furt de fier vechi

(video) Riscă patru ani de închisoare pentru furt de fier vechi
Foto: MAI

Cinci tineri originari din raionul Vulcăneşti, cu vârsta cuprinsă între de 19-37 de ani, au fost reținuți în flagrant în timp ce în timp ce transportau mai multe componente metalice. Aceștia au acționat în echipă, fiind susprinși de oamenii legii după ce au sustras fierul uzat din vagoanele marfare ale unui tren.


Zilele trecute, în urma unei informaţii operative, oamenii legii au reţinut un automobil care transporta aproximativ 1000 kg de fier uzat. Unul din suspecți activa în calitate de mecanic al cercului de întoarcere a locomotivelor. Potrivit investigațiilor operative efectuate de forțele de ordine, s-a stabilit că, fierul uzat a fost sustras de la trei vagoane marfare cu destinaţia Etulia-Reni, în timpul mersului trenului, aproximativ la km 262. Suma obiectelor fieroase sustrase constituie cifra de aproximativ 4 500 lei.

Actualmente, cazul este cercetat de ofițerii DPT MAI în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor și persoanelor implicate. De asemenea, în aceast caz a fost iniţiată o cauză penală - Furt, infracțiune care se pedepseşte cu amendă în valoare de la 6 000 la 20 000 lei sau cu închisoare de până la 4 ani.



Sursa: UNIMEDIA


CBS-AXA: Dezvoltarea sistemelor de sondare între statele post-sovietice

CBS-AXA: Dezvoltarea sistemelor de sondare între statele post-sovietice

Mai multe companii de sondaje din spațiul post-sovietic, printre care și CBS-AXA au prezentat rezultatele unui studiu sociologic desfășurat în cadrul Monitorului Euro-asiatic. În același timp, aceștia au discutat despre colaborarea tuturor companiilor, astfel ca datele prezentate de fiecare organizație în parte, să fie comparate, pentru a putea fi dat un rezultat general pe regiunea dată. 


Reprezentanții companiilor de sondare din Moscova, Almata și Chișinău au enunțat faptul că țara noastră se află în topul celor mai pesimiste țări din CSI, lângă Georgia, Ucraina și Latvia, unde încrederea cetățenilor în organele statului, dar și speranța la o viață mai bună este considerabil mai joasă.

Directorul întreprinderii de sondaje "Zircon" din Moscova, Igor Zadorin, spune că diferența rezultatelor între țările din acest spațiu este foarte mare. "În alte țări, părerea tinerilor se reflectă din cea a persoanelor mai în vărstă, în Moldova lucrurile stau cu totul altfel, se observă o divizare între părerile generației tinere și generația ce a trăit în anii Uniunii Sovietice", a mai adăugat acesta.

UNIMEDIA menționează că în cadrul Monitorului Euro-asiatic se regăsesc mai multe companii de sondare din țările ex-sovietice și cele baltice, mai puțin Turkmenistan.

Sursa: UNIMEDIA


Un șofer moldovean și-a mâncat permisul fals în fața polițistului

Un șofer moldovean și-a mâncat permisul fals în fața polițistului
Poză simbol
Foto: pr.gov.md

Un şofer de microbuz pe ruta Slobozia – Chişinău, a demonstrat un comportament neadecvat în timpul verificării actelor. Acesta și-a mâncat permisul fals chiar în fața inspectorului, transmite serviciul de presă al Poliției Rutiere


Șoferul a prezentat actele printre care figura un permis de conducere provizoriu de categoria D, deţinerea căreia este obligatorie pentru şoferii antrenaţi în transportarea de pasageri. Autenticitatea permisului a trezit suspecţii poliţiei deoarece şoferul nu a împlinit vîrsta de 24 de ani, necesară pentru deţinerea categoriei D.

Tânărul a găsit o modalitate ingenioasă de a nimici dovada infracţiunii… mîncînd permisul de conducere provizoriu obţinut în mod fraudulos în regiunea transnistreană. În cadrul interogărilor şoferul nu recunoaşte acest fapt şi refuză să denunţe persoanele ce au contribuit la falsificarea actului.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că șoferul în vîrstă de 22 de ani anterior a mai avut înregistrate încălcări la capitolul „transport ilicit de pasageri”.  Microbuzul de rută aparţine unei întreprinderii individuale de transport, administrația căreia va fi nevoită să răspundă în fața legii pentru admiterea încălcărilor, care pun în pericol viața pasagerilor.

Sursa: UNIMEDIA


Fotbalistele unei echipe din Rusia vor juca un meci în bikini

Fotbalistele unei echipe din Rusia vor juca un meci în bikini
Foto: thesun.co.uk

O echipă de fotbaliste din Rusia a venit cu o idee inedită de a-şi atrage susţinătorii: fetele au făcut promisiunea de a juca următorul meci echipate doar in bikini, relatează metro.co.uk.


Deşi echipa FC Rossiyanka a ieşit câştigătoare de trei ori în Premier League pentru Femei din Rusia, în 2005, 2006 şi 2010, aceasta nu primeşte recunoaşterea meritată, iar fetele speră că metoda găsită le va aduce o publicitate benefică.


"Puţini oameni au auzit de noi şi nu avem destui oameni care vin la meciurile noastre, aşa că am decis să ne îmbunătăţim profilul prin apariţia în bikini. Credem că este o idee bună: jucătoarele noastre sunt frumoase, nişte atlete grozave şi sunt foarte hotărâte să câştige", a explicat antrenoarea echipei, Tatyana Egorova.

Sursa: antena3.ro


De ce nu mai vor sa faca sex femeile dintr-un oraș columbian

De ce nu mai vor sa faca sex femeile dintr-un oraș columbian
Foto: stargirl.ro

Circa 250 de femei din orasul columbian Barbacoas au demarat o actiune de protest, impotriva partenerilor de viata, nepermitandu-le acestora sa se atinga de trupul lor pana cand singurul drum rutier de iesire din oras nu va fi reparat.


Femeile sunt nemultumite ca barbatii lor nu au reusit sa faca nimic pentru a repara soseaua care face legatura intre orasul lor si celelalte asezari din zona. Calatoria cu automobilul pana in cel mai apropiat oras, aflat la doar 50 km, dureaza mai mult de 10 ore, noteaza Dnes.


Mai grav este ca, din cauza drumului denivelat, masinile sufera frecvent avarii serioase, iar reparatia lor costa destul de mult. Autoritatile columbiene promit de 20 de ani ca vor repara soseaua, dar, pana acum, aceasta actiune nu a avut loc si nici nu exista un raspuns concret in aceasta directie.

Pana in acest moment, nu exista date care sa indice eficacitatea actiunilor feministe din orasul columbian. Poate ca, totusi, acest gest va atrage atentia autoritatilor columbiene, care vor fi impresionate de drama barbatilor supusi abstinentei. 

Sursa: ziare.com


Americanii și europenii laudă Acordul dintre RM și Ucraina

Americanii și europenii laudă Acordul dintre RM și Ucraina
Foto: weastmagazine.net

Oficialii europeni și americani salută semnarea acordului dintre Ucraina şi Moldova privind demarcarea hotarului sectorului autostrăzii Odessa – Reni. Despre aceasta se vorbește în comunicatele emise astăzi de Ambasada SUA la Chișinău, dar și cele emise de comisarii europeni. 

Înaltul reprezentant al UE pentru Politică Externe, Catherine Ashton și Comisarul European pentru Extindere şi Politică Europeană de Vecinătate, Stefan Fule, salută finisarea acordului încheiat la 30 iunie 2011 dintre Ucraina şi Republica Moldova în vederea soluţionării definitive a demarcării hotarului sectorului autostrăzii Odessa-Reni lângă Palanca.


“Semnarea acordului în cauză va da un impuls relaţiilor bilaterale dintre Ucraina şi Republica Moldova şi va consolida, astfel, stabilitatea regională în imediata vecinătate a Uniunii Europene. Uniunea Europeană la rândul său va depune toate eforturile pentru a facilita procesul de demarcare a frontierei, acesta fiind și rezultatul muncii constructive în spiritul Parteneriatului Estic”, se mai spune în comunicat.

Ambasada SUA la Chișinău, de asemenea, salută această decizie a Guvernului Moldovei care “reiterează angajamentul Moldovei de a conlucra cu partenerii regionali şi cei internaţionali pentru soluţionarea problemelor ce ţin de suveranitatea teritorială într-o manieră paşnică şi reciproc avantajoasă”.

UNIMEDIA amintește că ieri, MAEIE, a anunțat ieri despre terminarea delimitării hotarului dintre Moldova și Ucraina privind demarcarea hotarului sectorului autostrăzii Odessa – Reni.

Sursa: UNIMEDIA


Maşină "eco" de curse, interzisă în campionatul Formula 1000

Maşină
Foto: emotorauto.com

Modelul de maşină de curse, Honda Insight hibrid, a fost scoasă din campionatul Formula 1000, din cauză că este prea rapidă şi îi intimidează pe toţi ceilalţi participanţi, relatează Green Report.


Automobilul a dominat primele trei curse din 2011, câştigând două şi ieşind pe a doua poziţie la a treia, aşa că proprietarii ei au fost rugaţi să se retragă din competiţie.


"Am fost un pic şocat când am primit telefonul, având în vedere că după şase ani de muncă grea am reuşit în sfârşit să avem parte de un pic de glorie. Dar înţeleg pe deplin perspectiva organizatorilor şi dorinţa lor de a-i mulţumi pe ceilalţi participanţi”, a declarat Paul Andrews, şeful echipei Oatek din Lancaster, care a realizat maşina.

Honda Insight foloseşte un sistem hibrid modificat cu un motor pe benzină şi unul electric, care îi oferă mai multă putere şi un consum mai bun, de 2, 35 l/100 km. Automobilul este unic în cursele auto, deoarece foloseşte o cutie automată CVT, dezvoltată de Bosc.

Sursa: antena3.ro


Însărcinată în 8 luni, Victoria Beckham nu vrea să pozeze goală. Vezi ce vedete au acceptat

Însărcinată în 8 luni, Victoria Beckham nu vrea să pozeze goală. Vezi ce vedete au acceptat

Victoria Beckham și-a ținut burtica ascunsă până pe la 5 luni, iar acum nici nu se gândește săo arate lumii întregi fără haine. Ea este conservatoare în ceea ce privește intimitatea ei și nu vrea să se dezbrace nici pentru Vogue. Totuși, de-a lungul timpului, nume mari din showbiz au acceptat să o facă. 


Chiar dacă ar fi un pas memorabil pentru ea, Victoria a luat decizia să nu pozeze goală, nici măcar pentru Vogue: "Nu sunt una din acele persoane cărora le place să se laude cu sarcina lor. Nu zic că ar fi ceva rău ăn asta. Sunt foarte mândră că sunt însărcinată, mă simt binecuvântată și fericită, însă nu cred că e nevoie ca altcineva în afară de soțul meu să mă vadă în această postură. Absolut nu."


Ce vedete au acceptat aceasta provocare? Din vedetele din România, memorabile sunt pozele cu Andreea Esca și Andreea Banică.


Poze care au facut istorie sunt și cele cu Demi Moore, Christina Aguilera șBritney Spears.
 


Și cele cu supermodelele lumii - Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Monica Belucci șMila Jovovich.
 


Să nu uităm și de Miranda Kerr, care a acceptat două propuneri de a poza goală cu burtica: mai întâi pentru W Magazine,  iar apoi pentru Vogue Australia.


Sursa: perfecte.ro


Datele guvernamentale cu caracter public sunt tot mai accesate

Datele guvernamentale cu caracter public sunt tot mai accesate

A fost făcută publică statistica la capitolul Date deschise expuse pe site-ul date.gov.md. Astfel, în top 3 cele mai accesate dar și descărcate date sunt cele ale Agenției Achiziții Publice, Ministerului Educației și a Ministerului Sănătății Republicii Moldova.


În același timp, portalul creat în cadrul proiectului "Acces liber la datele guvernamentale cu caracter public" a fost vizitat de 6690 utilizatori unici, numărând aproape 24 000 de accesări și aproximativ 12 717 descărcări.

În cadrul acestei inițiative, date.gov.md este un ghișeu unic ce oferă acces cetățenilor și companiilor la date cu caracter public, societatea civilă și comunitatea TIC având posibilitatea de a se implica în valorificarea lor.

UNIMEDIA menționează că proiectul dat, lansat în Moldova, este conformat direcțiilor trasate în Foaia de Parcurs privind implimentarea guvernării electronice.

Sursa: UNIMEDIA


Șoferul BMW-ului care a tamponat mortal o femeie este inspector CCCEC

Șoferul BMW-ului care a tamponat mortal o femeie este inspector CCCEC
Foto: captura imagini video Youtube

Șoferul automobilului de marca BMW, în vârstă de 27 de ani, care la 23 iunie, a tamponat mortal o femeie în centrul Capitalei, s-a adeverit a fi inspector superior al CCCEC, informează Procuratura Generală, abilitată să investigheze cazul respectiv.


Potrivit sursei citate, tânărul se face vinovat de accidentul produs. Conducând autoturismul, pe strada Alexandru cel Bun în direcţia străzii Tighina şoferul nu a cedat trecerea autocarului, care se deplasa regulamentar. În rezultatul impactului cu autocarul, autoturismul a ieşit pe trotuar şi a tamponat femeia, care la scurt timp a decedat.


De asemenea, procurorii au stabilit că automobilul de model „BMW”, avea numerele de înmatriculare IL AZ 659, care nu-i aparţin. 
La rândul său, Centrul Anticorupție a declarat că CCCEC nu dispune de date oficiale precum că anumiți angajați ai săi ar fi fost implicați în acidentul din 23 iunie, deoarece nu au fost divulgate careva date de identitate a persoanei. Procuratura Generala fiind singurul organ abilitat să furnizeze informații despre caz.

Sursa: UNIMEDIA


FISCUL: Amenzi usturătoare pentru timbre de acciz falsificate

FISCUL: Amenzi usturătoare pentru timbre de acciz falsificate
poză simbol

În urma verificărilor realizate săptămâna trecută, funcţionarii Serviciului Fiscal de Stat şi colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne au identificat băuturi alcoolice comercializate cu timbre de acciz falsificate. Vezi ce riscă agenţii economici.


În perioada 20-24 iunie 2011 au fost efectuate 11 controale fiscale la centre comerciale şi distribuitori de băuturi alcoolice din mun. Chişinău, fiind stabilit în 7 cazuri dintre acestea că băuturile alcoolice era comercializate cu „Timbru de acciz. Marca comercială de stat”, cu semne vădite de falsificare. 


Ca rezultat, au fost ridicate de către colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne 352 sticle de băuturi alcoolice, urmând a fi supuse de către organele abilitate expertizei tehnico-ştiinţifice a „Timbrelor de acciz. Marca comercială de stat” aplicate pe acestea.

În cazul în care se va constata faptul falsificării acestora, agenţii economici riscă o amendă în mărimea valorii de piaţă a mărfii aflate în stoc, dar nu mai puţin de 7000 lei pentru fiecare caz. În acest sens comunicăm că un caz de încălcare a legislaţiei constituie încălcarea stabilită în cadrul unui control fiscal efectuat.

Sursa: UNIMEDIA


Vrei să fii mai deştept? S-a inventat guma de mestecat care care îţi propulsează IQ-ul

Vrei să fii mai deştept? S-a inventat guma de mestecat care care îţi propulsează IQ-ul

Mestecatul gumei nu este întotdeauna o activitate foarte agreată în public, însă de acum poţi avea o scuză pentru acest obicei: „Vreau să fiu mai deştept!”. Oricât de surprinzătoare ar putea părea această afirmaţie, există de acum o gumă de mestecat, care pretinde că te face mai deştept. Sau mai frumos. Sau îţi dă energie. Totul mulţumită unui producător de gumă de mestecat din Suedia, care a lansat produsul-minune menit să îţi întărească părul şi unghiile, să îţi îmbunătăţească aspectul pielii şi starea generală de sănătate, deoarece conţine un complex de multivitamine, printre care A, B1, B6, B12, C şi betacaroten.


„Agil, frumos sau deştept – mestecă guma care ţi se potriveşte!” îmbie tentant mesajul de oe oachetul de gumă, însă există un număr de nutriţionişti şi consumatori care şi-au manifestat nemulţumirea în privinţa acestui produs, susţinând că toată această campanie nu este altceva decât o strategie de marketing care va dăuna sănătăţii consumatorilor.

 „Nu îmi place că acest produs insinuează că doar prin mestecatul gumei vei fi frumos şi sănătos. Este mult mai important să ai o dietă echilibrată cu nutrienţi esenţiali proveniţi din mâncare”, a declarat specialistul nutriţionist Helen Money, citată de Daily Mail. Reprezentanţii companiei localizată la Stockholm spun, însă, că produsul a fost aprobat de Autoritatea Europeană de Siguranţă a Consumului Alimentelor. „Nu spunem că o să arăţi mai bine, ci o să îţi menţii o stare de sănătate”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Sursa: jurnalul.ro


Traian Băsescu se ia la trântă cu rușii

Traian Băsescu se ia la trântă cu rușii
Foto: stiri.mobi

Replici dure între președintele român Traian Băsescu și diplomația rusă. Zilele trecute, oficialul român a declarat în cadrul unei intervenții în mass-media, că dacă ar fi în locul mareșalului Antonescu în anul 1941, și el ar fi trimis ostașii români să ia parte în atacul împotriva Uniunii Sovietice. Declarațiile au fost făcute chiar în ziua comemorării a 70 de ani de la intrarea României în al Doilea Război Mondial. 

De cealaltă parte, Ministerul de externe rus, a venit cu un comentariu referitor la declarațiile președintelui României. "Este absolut evident că o astfel de bravadă neruşinată, care justifică agresiunea fascistă şi profanează memoria milioanelor de victime ale nazismului, este inadmisibilă şi merită o reacţie adecvată din partea Europei civilizate", se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici, citat de Evenimentul Zilei


"Cuvintele lui Băsescu - despre faptul că, «în locul mareşalului Antonescu, în 1941, şi el i-ar fi îndreptat pe ostaşii români peste Prut» pentru a lua parte la agresiunea Germaniei hitleriste împotriva URSS - sunt revoltătoare", consideră Ministerul rus al Afacerilor Externe.

De cealaltă parte, Băsescu s-a amuzat subtil de reacția rușilor. "Se pare că unii devin sensibili şi dacă discuţi despre istorie. Eu nu sunt istoric, dar cred că răspunsul meu a fost în deplin acord cu poziţia României, care, prin Parlamentul României, a condamnat pactul Ribbentrop-Molotov. Mai mult, Duma de Stat a condamnat pactul Ribbentrop-Molotov. Deci nu văd unde e supărare, iar Uniunea Sovietică nu există. Dacă cineva are dureri că a dispărut URSS....Eu nu am", a spus acesta.

Ministerul de Externe al României a calificat declarațiile MAE rus drept "reacţii publice cu o violenţă de limbaj inacceptabilă, fără o informare completă şi o minimă interacţiune prealabilă în plan diplomatic”.

Sursa: UNIMEDIA


Lady Di ar fi împlinit astăzi 50 de ani. Iată viața celei mai iubite prințese în imagini

Lady Di ar fi împlinit astăzi 50 de ani. Iată viața celei mai iubite prințese în imagini

Prințesa Diana, prima soție a lui Charles, Prinț de Wales, moștenitorul tronului Regatului Unit, ar fi împlinit astăzi 50 de ani. Deși au trecut aproape 14 ani de la moartea sa, cea mai iubită prințesa din istorie este vie în amintirea oamenilor, grație acțiunilor caritabile în care s-a implicată pe parcursul vieții, dar și pentru că a murit subit la doar 36 de ani, în urma unui misterios accident rutier.  Astăzi, la 50 de ani de la nașterea sa, vă prezentăm imagini din viața "Prințesei inimilor".


24 februarie 1981 - Diana și prințul Charles și-au anunțat în mod oficial logodna
24 februarie 1981 - Diana și prințul Charles și-au anunțat în mod oficial logodna
Diana cu o zi înainte de nunta regală, care a avut loc pe 29 iulie 1981
Diana cu o zi înainte de nunta regală, care a avut loc pe 29 iulie 1981
Prințesa Diana și prnțul Charles la nunta lor, eveniment care a avut loc la  29 iulie 1981
Prințesa Diana și prnțul Charles la nunta lor, eveniment care a avut loc la 29 iulie 1981
Prințesa Diana și prințul Charles la nunta lor, în trăsură
Prințesa Diana și prințul Charles la nunta lor, în trăsură
Noiembrie 1985 - Prințesa Diana a dansat cu actorul John Travolta în cadrul unui dineu organizat la Casa Albă în SUA
Noiembrie 1985 - Prințesa Diana a dansat cu actorul John Travolta în cadrul unui dineu organizat la Casa Albă în SUA
9 Martie 1981 - Prințesa Diana și Prințul Charles în mașină, în Londra. Prințesa purta o rochie realizată de Elizabeth și David Emanuel, care a fost mai târziu vândută cu peste 200.000 de euro
9 Martie 1981 - Prințesa Diana și Prințul Charles în mașină, în Londra. Prințesa purta o rochie realizată de Elizabeth și David Emanuel, care a fost mai târziu vândută cu peste 200.000 de euro
10 august 1987 - Prințesa Diana, alături de cei doi fii ai ei, William și Harry, în timpul unei vacanțe în Spania
10 august 1987 - Prințesa Diana, alături de cei doi fii ai ei, William și Harry, în timpul unei vacanțe în Spania
13 februarie 1992- Diana în vizită în India
13 februarie 1992- Diana în vizită în India
23 aprilie 1991 - Diana în vizită în Brazilia
23 aprilie 1991 - Diana în vizită în Brazilia
Diana și Barbara Bush, întâlnire la Casa Albă
Diana și Barbara Bush, întâlnire la Casa Albă
Iulie 1997 - Diana,cu burtică și îngândurată, cu o lună înainte de tragicul accident în care și-a pierdut viața
Iulie 1997 - Diana,cu burtică și îngândurată, cu o lună înainte de tragicul accident în care și-a pierdut viața
31 august 1997 - Așa arăta mașina în care Diana și iubitul său,Dodi Al Fayed, și-au pierdut viața, după ce au fost implicați într-un misterios accident în tunelul stradal numit Pont de l'Alma din Paris
31 august 1997 - Așa arăta mașina în care Diana și iubitul său,Dodi Al Fayed, și-au pierdut viața, după ce au fost implicați într-un misterios accident în tunelul stradal numit Pont de l'Alma din Paris
31 august 1997 - mașina în care se afla Diana s-a făcut zob
31 august 1997 - mașina în care se afla Diana s-a făcut zob