Avocatul lui Botnari despre reprezentanții mass-media: „Ia draci de jurnaliști b*ea”

sâmbătă, 24 iulie 2010

Avocatul lui Botnari despre reprezentanții mass-media: „Ia draci de jurnaliști b*ea”
De la stânga la dreapta: Vladimir Botnari, Gheorghe Avornic, Mihai Murzac, Gheorghe Papuc
Foto: captura Stirea Zilei

Un termen mai noi. Jurnaliștii din Republica Moldova sunt comparați cu „niște draci” și asta pentru că ar fi prea insistenți. „Ia draci b*lea, numai se întâmplă ceva și...” - așa a înjurat Gheorghe Avornic, decanul Facultății de drept USM, avocatul ex-comisarului capitalei, Vladimir Botnari, reprezentanții mass-media, în cadrul ședinței de judecată în cazul lui Botnari și fostul ministrul de interne, Gheorghe Papuc.

Discuția acestora a fost înregistrată de echipa de la www.stireazilei.md, care a și a publicat imagini video de la acest incident.

În cadrul emisiunii „În țara lui Dogaru” de la Publika TV, directorul general al UNIMEDIA, Tudor Darie, și-a exprimat regretul că persoanele publice dau dovadă de un nivel scăzut de cultură și lansează asemenea înjurături la adresa presei. „Explicația poate fi doar una, din cauza evoluției presei, pentru unii, jurnaliștii au devenit cam incomozi prin faptul că critică mult mai mult ca înainte persoanele publice, iar acțiunile lor nu sunt scăpate din vizor”, a mai spus Darie.


Directorul UNIMEDIA a subliniat că, chiar dacă discuția a avut loc într-un cadru privat, putem astfel observa ce cred oamenii publici real depre jurnaliști menționânt totodată că este necesar ca Avornic să-și ceară scuze public, iar presa trebuie să dea dovadă de solidaritate în acest sens.

Potrivit www.stireazilei.md, avocatul Gheorghe Avornic, ar putea fi sanctionat disciplinar pentru ca a injurat jurnalistii. Presedintele Baroului Avocatilor din Moldova, Gheorghe Amihalachioaie, sustine ca va sesiza Comisia de Etica si Disciplina a Baroului si va cere ca juristul sa fie pedepsit pentru incalcarea Codului deontologic al avocatilor.“Nu este normal a te exprima in felul urmator catre ziaristi. Este o incalcare a eticii si normelor de conduita a avocatilor. Ca presedinte de Barou, voi lua atitudine in acest caz. Sanctiunile pot diferite, de la mustare pana la mustare aspra”, a declarat Amihalachioaie.

UNIMEDIA amintește că președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Muruianu a numit jurnaliștii „câini turbați”, acesta fiind chiar demis pentru ca mai apoi decizia să fie anulată și Muruianu să revină în funcție.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: