(video) Ce se întâmplă când le spui copiilor că le-ai mâncat bomboanele?

luni, 7 noiembrie 2011

(video) Ce se întâmplă când le spui copiilor că le-ai mâncat bomboanele?
Foto: captura imagini video Youtube

O televiziune americană a făcut un test. Omul de televiziune Jimmy Kimmel i-a îndemnat pe telespectatorii săi, care au copii, să le spună acestora că le-au mâncat bomboanele de Halloween. Totodată, show-man-ul le-a cerut părinților să înregistreze reacția acestora pe o cameră video.


Recent, postul de televiziune a difuzat un colaj de imagini video cu reacția mai multor copii. Majoritatea au plâns și au făcut scandal. Unii, au utilizat chiar cuvinte "nepotrivite" la adresa părinților. 

Vedeți cum au reacționat copii la auzul veștii că au rămas fără bomboane de Halloween:





Sursa: UNIMEDIA


Rusia și China - țările din care se fac cele mai multe acțiuni de cyber-spionaj

Rusia și China - țările din care se fac cele mai multe acțiuni de cyber-spionaj
Foto: cristyli.com

Federația Rusă și China conduc în topul țărilor cu cele mai multe acțiuni de cyber-spionaj din lume. De cele mai deseori, ținta acestora sunt companiile din Statele Unite ale Americii, anunță BBC, care face trimitere la un raport al agențiile de inteligență americane.


Potrivit lui Robert Bryant, unul dintre responsabili în cadrul serviciile speciale ale SUA de contra-spionaj cibernetic, aceste acțiuni reprezintă "uneori și o amenințare la adresa economiei statului".

Raportul "Spionii care fură secrete economice cibernetice" arată că cele mai multe intruziuni informatice sunt realizate din China. Potrivit aceluiași document, atacurile din Rusia sunt mai puține, dar "extensive și sofisticate".

BBC anunță că FBI-ul a alertat mai bine de 100 de companii americane în ultimul an cu privire la faptul că securitatea online a acestora ar fi fost compromisă.

Oficialii ruși și chinezi au negat informațiile publicate în raport.

Sursa: UNIMEDIA


(foto) Și-au construit propriul elicopter

(foto) Și-au construit propriul elicopter
Foto: The Sun

O echipă de tineri din Germania și-a construit propriul elicopter. Datorită cunoștințelor tehnice, aceștia au reușit să pună pe picioare un aparat de zbor, făcând și o demonstrație, scrie The Sun.


Potrivit sursei, aparatul numit "E-Volvo" este echipat cu 16 elici. Thomas Senkel, pilotul aparatului, speră că acesta ar putea fi într-o zi utilizat de oameni.

Vedeți mai jos imagini video:








Sursa: UNIMEDIA


Grecia este obligată să ratifice planul anticriză în Parlament înainte de sfârșitul lui 2011

Grecia este obligată să ratifice planul anticriză în Parlament înainte de sfârșitul lui 2011
Foto: telegraph.co.uk

Grecia este obligata sa ratifice in Parlament "inainte de sfarsitul lui 2011" planul de reducere a datoriei, incheiat la sfarsitul lui octombrie la Bruxelles de liderii zonei euro, iar partenerii sai "nu vor astepta" mai mult, a declarat sambata un purtator de cuvant al Guvernului, scrie hotnews.ro.


"Potrivit calendarului non-negociabil al deciziei Consiliului European, noul acord de imprumut trebuie sa fie aprobat printr-un vot in Parlament inainte de sfarsitul lui 2011, partenerii nostri europeni nu ne vor astepta. Nu putem pierde nici o zi", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ilias Mossialos, justificand astfel insistenta premierului Giorgios Papandreou de a forma un Guvern de coalitie de tranzitie, in loc sa accepte alegerile anticipate pentru a scoate tara din criza.

Pana atunci, Executivul va trebui de asemenea sa prezinte "inainte de 20 noiembrie" proiectul sau de buget pentru 2012, in vederea unui vot in Parlament inainte de 22 decembrie, a adaugat el, potrivit unui comunicat.

Mossialos a comentat reactia liderului opozitiei de dreapta Antonis Samaras, care a refuzat din nou sa participe la un Guvern de coalitie in conditiile puse de socialisti. Samaras a propus in schimb organizarea de alegeri anticipate imediate.

Mossialos i-a reprosat de asemenea lui Samaras ca tergiverseaza sustinerea planului de la Bruxelles, despre care miercuri a spus ca il va sprijini. "Samaras incearca sa faca o decuplare intre ceea ce partenerii nostri ne ofera si ceea ce ne cer (...). El vrea banii europeni si reducerea datoriei, dar nu vrea sa imparta responsabilitatea (...) pentru masurile dificile prevazute", a afirmat acesta.

Sursa: hotnews.ro


Premierul grec a demisionat: Alegeri anticipate în Grecia

Premierul grec a demisionat: Alegeri anticipate în Grecia
Premierul grec
Foto: realitatea.net

Premierul grec, Giorgios Papandreou, şi liderul opoziţiei de dreapta Antonis Samaras au ajuns duminică seara la un acord privind formarea unui Guvern de uniune naţională, care nu va fi condus de actualul prim-ministru. Două delegaţii din cadrul Pasok (socialişti) şi Noua Democraţie (dreapta) au convenit că "data cea mai potrivită pentru alegerile" anticipate este "19 februarie", scrie realitatea.net.


Potrivit sursei, un "acord" a fost găsit duminică seara între principalele două partide politice din Grecia pentru "formarea unui nou Guvern, care nu va fi condus de actualul prim-ministru Giorgios Papandreou", se arată într-un comunicat al preşedinţiei Republicii.

Noul Guvern va fi însărcinat cu "implementarea planului european anticriză" înaintea "viitoarelor alegeri", a precizat comunicatul, adăugând că Samaras şi Papandreou vor avea noi discuţii luni pentru a desemna un nou prim-ministru şi a stabili componenţa Guvernului.

Premierul grec, Georgios Papandreou, a convocat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Miniştri pentru duminică după-amiază, după întrevederea pe care liderul principalului partid grec de opoziţie Antonis Samaras a avut-o cu preşedintele Karolos Papoulias, informează EFE.

Şeful statului l-a convocat pe liderul conservator pentru a examina posibilitatea formării unui guvern de uniune naţională, cu participarea tuturor forţelor politice, care să aplice măsurile recent convenite la Bruxelles cu privire la salvarea financiară a Greciei.

Antonis Samaras a insistat sâmbătă asupra desfăşurării de alegeri anticipate în luna decembrie. Liderul opoziţiei elene de dreapta Antonis Samaras a declarat duminică, după întrevederea avută cu preşedintele Karolos Papoulias, că premierul grec Georgios Papandreou trebuie să demisioneze pentru a debloca situaţia în ceea ce priveşte găsirea unei soluţii pentru rezolvarea crizei politice, informează AFP. "Atât timp cât Papandreou nu decide ce va face, el este un obstacol în calea oricărei soluţii. Eu sunt decis să-mi aduc sprijinul, dacă el demisionează totul îşi va urma cursul', a lansat Samaras, presat de Georgios Papandreou să contribuie la formarea unui guvern de uniune naţională pentru a salva ţara din criză.

'Nu sunt legat de scaunul puterii', a declarat la rândul său premierul Papandreou, care a obţinut recent votul de încredere al parlamentului.

Comisia Europeană consideră că 'opţiunea ideală' pentru Grecia ar fi un guvern de uniune naţională, rezultat al negocierilor începute de premierul Georgios Papandreou, a declarat sâmbătă, pentru EFE, Patrizio Fiorilli, purtător de cuvânt al executivului comunitar.

'Preşedintele (Comisiei Europene, José Manuel Durao Barroso) consideră că opţiunea ideală este un guvern de uniune care să fie capabil să aplice cât mai repede măsurile adoptate la summitul din 26 octombrie', a spus Fiorilli.

Cele două partide politice principale din Grecia, care au ajuns duminică seara la un acord politic pentru a forma un Guvern de unitate naţională, au convenit că 19 februarie este data cea mai potrivită pentru organizarea alegerilor anticipate, a anunţat Ministerul elen de Finanţe.

Euro şi dolarul încep săptămâna cu tendinţă de scumpire

Euro şi dolarul încep săptămâna cu tendinţă de scumpire
Foto: antena3.ro

Cursul oficial leu/euro anunţat de Banca Naţională a Moldovei pentru astăzi, 7 noiembrie 2011, este stabilit la nivelul de 16,1121 MDL/EUR. Astfel, euro începe săptămâna cu o tendinţă de scumpire, cu 4,73 bani faţă de zilele anterioare. Dolarul american de asemenea se află într-o uşoară tendinţă de scumpire pe piaţa valutară internă, cursul oficial constituind astăzi 11,6450 MDL/USD, arată datele BNM.


Pe piaţa valutară internă, ratele oficiale medii de schimb în luna octombrie 2011 au constituit 16,1469 MDL/EUR şi 11,7916 MDL/USD. În septembrie 2011, ratele medii de schimb au fost 16,0176 MDL/EUR şi 11,5959 MLD/USD. În comparaţie, ratele medii de schimb în luna octombrie a anului trecut au înregistrat o medie de 16,3308 MDL/EUR şi 11,7645 MDL/USD.

Potrivit experţilor, instabilitatea cursului valutar înregistrată în ultima perioadă ar fi generată de intervenţia redusă a Băncii Naţionale pe piaţa valutară, iar, pe termen lung, noua abordare a BNM va aduce beneficii economiei RM.

Conform pronozelor reactualizate, Ministerul Economiei estimează un curs mediu anual al leului moldovenesc în anul 2011 de circa 11,8 MDL/USD. Aceeaşi prognoză rămâne valabilă şi pentru anul viitor.

Sursa: UNIMEDIA


(foto) Noua Miss World este din Venezuela

(foto) Noua Miss World este din Venezuela
Foto: Miss World

Ieri seara, 6 noiembrie, a fost desemnată câștigătoarea concursului Miss World 2011. În cadrul unei festivități desfășurate la Londra, reprezentanta Venezuelei a reușit să cucerească juriul și publicul, câștigând marele premiu. Tânăra se numește Ivian Sarcos și are 21 de ani. 

Reprezentanta Venezuelei s-a luptat pentru titlu cu alte peste 100 de concurente. Ivian muncește în prezent pentru o companie media. Câștigătoarea a declarat în cadrul festivității că iubește mult copiii și vrea să le dedice mult timp în continuare prin intermediul fundației create tot de ea.


Ivian Sarcos vorbește spaniola și are o înălțime de 179 de cm.

Potrivit rezultatelor finale ale concursului, pe locul doi s-a clasat Miss Filipine, iar pe 3 - Miss Porto Rico.

Concursul Miss World se organizează din 1951. Aseară, organizatorii au marcat 60 de ani de la primul eveniment. Agenția AFP notează că show-ul din 6 noiembrie a fost urmărit de peste 1 miliard de telespectatori.

Ivian Sarcos - Miss Word 2011






Locul 2 - Miss Filipine


Locul 3 - Miss Porto Rico


Sursa: UNIMEDIA


Accident în Capitală, cu implicarea unui taxi

Accident în Capitală, cu implicarea unui taxi
Foto: vizitator UNIMEDIA/ Sergiu

Ghinion dis-de-dimineaţă pentru doi şoferi din Capitală. La intersecţia străzilor A.S. Puşkin şi A. Şciusev s-a tamponat un taxi administrat de compania 1422 şi un Hyundai. Deocamdată nu se cunoaşte cine se face vinovat de producerea accidentului.


Cazul este cercetat de poliţia rutieră.





Sursa: UNIMEDIA


Întâlnire la Tiraspol: Prima întrevedere să nu fie ultima!

Întâlnire la Tiraspol: Prima întrevedere să nu fie ultima!
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Delegația formată din reprezentații ţărilor garante, mediatorilor şi observatorilor în reglementarea problemei transnistrene a avut la 5 noiembrie o întrevedere cu conducerea nerecunoscutei rmn în frunte cu așa zisul ministru de externe, Vladimir Iastrebciak.


Din delegație au făcut parte reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE, Giedrius Čekuolis, reprezentantul special al Rusiei pe problema transnistreană, Serghei Gubarev, reprezentantul special al Ucrainei în procesul de reglementare transnistreană, Igor Harcenko, șeful delegatiei UE în Moldova, Dirk Schuebel și asistentul adjunct al secretarului de stat american, Daniel Russell, anunță administrația de la Tiraspol.

Potrivit lui Iastrebciak, Transnistria este pregătită pentru începerea negocierilor în formatul "5+2". "Important este ca prima întrevedere să nu fie ultima," a declarat acesta.

Totodată, șeful delegației transnistrene s-a lăudat că eliberarea lui Ilie Cazac a fost un pas întreprins pentru normalizarea relațiilor dintre cele două maluri ale Nistrului. "Această decizie a fost luată în baza cererii de grațiere depusă de Cazac. Spre deosebire de Chișinău, care folosește activ acest eveniment, noi nu am făcut niciodată din decizia dată PR politic", a spus Iastrebciak.

Pe de altă parte, reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE, Giedrius Čekuolis, a anunțat că spre sfârșitul lunii noiembrie, reprezentanţii ţărilor garante, mediatorilor şi observatorilor vor conveni asupra unui plan unic de reglementare transnistreană pe care-l vor prezenta părţilor. "Nu trebuie să credem că după reluarea negocierilor în formatul "5 +2" progresul va fi unul extrem de rapid. Acest proces nu este teatru sau o cursă de maşini. Avem multe întrebări de discutat. Sunt totuși optimist că vom avea progrese în cadrul acestor negocieri," a declarat oficialul european.

Sursa: UNIMEDIA


Fiul lui Smirnov va fi adus cu forța în fața Comisiei ruse de anchetă

Fiul lui Smirnov va fi adus cu forța în fața Comisiei ruse de anchetă
Oleg Smirnov, fiul lui Igor Smirnov
Foto: Ria Novosti

Comisia de anchetă din Federația Rusă intenţionează să-i aducă forțat în fața anchetatorilor pe inculpaţii în dosarul privind furtul a 160 de milioane de ruble, printre care se numără vicepreședintele Băncii Republicane Transnistrene, Oleg Brizițki şi fiul liderului rmn, Oleg Smirnov. 

Despre aceasta a declarat pentru agenția de presă RIA Novosti purtătorul de cuvânt al Comisiei de anchetă, Vladimir Markin.


"Deoarece Brizițki şi Smirnov nu au venit la audierile Comisiei de ancheta pentru a fi interogați, intenționăm să-i aducem forțat", a declarat Markin. Totodată, potrivit surselor din cadrul poliţiei, în prezent suspecţii se află în Cipru.

UNIMEDIA amintește că potrivit datelor Comisiei de anchetă din Federația Rusă, din noiembrie 2008 până-n noiembrie 2009, Oleg Brizițkii în complicitate cu Oleg Smirnov şi alte persoane, intenționat au comis deturnări de fonduri alocate de Federaţia Rusă pentru rmn sub formă de ajutor umanitar. În urma acțiunilor ilegale, Federația Rusă a fost prejudiciată cu circa 160 milioane de ruble. Cei doi au fost chemați la Comisia de anchetă însă nu au venit.

Sursa: UNIMEDIA


API: Procuratura Generală nu vrea să ofere declarațiile de interese personale ale procurorilor

duminică, 6 noiembrie 2011

API: Procuratura Generală nu vrea să ofere declarațiile de interese personale ale procurorilor
Foto: noi.md

Pe parcursul ultimilor două săptămâni, au transmis declarațiile de interese personale mai mulți funcționari publici, printre care și președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan. Totodată, Asociația Presei Independente declară că Procuratura Generală nu dorește să ofere copiile declarațiilor de interese personale ale procurorilor, chiar dacă acestea sunt perosoane cu funcții publice.

La 8 august 2011, API a cerut PG să ofere copiile declarațiilor de interese personale ale procurorului general, Valeriu Zubco și ale tuturor șefilor direcțiilor din cadrul instiuției. În aceeași zi, cererea a fost înregistrată la Procuratura Generală, însă informația solicitată nu a fost oferită în termenul prevăzut de lege.


Organizatorii campaniei „Interese la vedere” anunță că vor expedia Procuraturii Generale o solicitare repetată, iar dacă nu vor primi informația de interes public solicitată, vor depune o cerere în instanța de judecată.


UNIMEDIA menționează că campania "Interese la vedere", este desfășurată de Asociația Presei Independente (API) și Alianța Anticorupție (AAC).

Pana în prezent, 71 de persoane cu funcții publice, inclusiv 33 de deputați în Parlament, 10 membri ai Cabinetului de Miniștri și-au declarat interesele personale. Toate declarațiile pot fi văzute pe pagina web a API.


Sursa: UNIMEDIA


Silvio Berlusconi a adormit de două ori în timpul summitului G20

Silvio Berlusconi a adormit de două ori în timpul summitului G20
Foto: INTACT

Silvio Berlusconi, primul ministru italian în vârstă de 75 de ani, a aţipit de două ori la reuniunile summit-ului G20, în timp ce importante personalităţi ale lumii politice îl îndemnau să facă mai multe eforturi pentru a-şi salva statul de la faliment.


Preşedintele Statelor Unite ale Americii Barack Obama, preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy, cancelarul german Angela Merkel şi premierul britanic David Cameron şi îl "forţau" să accepte monitorizarea, de către inspectorii Fondului Monetar Internaţional (FMI), a tuturor acţiunilor privind implementare măsurilor de austeritate pentru a preveni apariţia unei situaţii similare celei cu care se confruntă, în prezent, Grecia şi în Italia, informează Daily Mail.


"Există îngrijorarea că domnul Berlusconi nu controlează evenimentele din Italia. El a adormit de două ori în timpul discuţiilor. Acest lucru i-a alarmat considerabil pe oficialii săi. Au trebuit să îl trezească dându-i un ghiont. Alţi lideri aşezaţi la masă nu au putut să nu observe lucrul acesta ", a declarat unul dintre diplomaţii prezenţi la reuniunile G20.

Înainte de a părăsi Franţa, Berlusconi a respins ideea de a demisiona, aşa cum i s-a sugerat în repetate rânduri, şi a fost nevoit să se confrunte, joi, cu un vot foarte important pentru bugetul Italiei şi cu riscul de a nu primi votul de încredere pentru planul său de austeritate.

Mai mulţi protestatari italieni au venit, la rândul lor, sâmbătă, în una dintre principalele pieţe din Roma pentru a cere demisia premierului.

Nu este prima oară când Silvio Berlusconi a adormit în cadrul unei reuniuni importante. În trecut, el a adormit în timpul ceremoniei de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea.


O fetiţă de 7 ani din Mongolia dansează într-un club de noapte pentru a-şi ajuta familia

O fetiţă de 7 ani din Mongolia dansează într-un club de noapte pentru a-şi ajuta familia
Foto: Daily Mail

O fetiţă de şapte ani din Mongolia prestează de patru ori pe săptămână dansuri provocatoare pentru bărbaţi, pentru a-şi putea susţine financiar familia, declarată inaptă de muncă, informează Daily Mail, în ediţia electronică


Astfel, pentru suma de mai puţin de 100 de euro pe lună, Huang Doudou, echipată cu tocuri, haine provocatore şi un machiaj pe măsură, dansează pe ritmuri latino într-un bar din apropierea casei, spre "deliciul" prezenţelor masculine din local.


Cu toate acestea, fetiţa nu se plânge. S-a declarat mulţumită de jobul său, care însă, nu-i permite să se şi odihnească suficient pentru a-şi face temele pentru şcoală.


Sursa: antena3.ro


Bustul lui Loteanu va fi dezvelit în scuarul cinematografului „Patria”

Bustul lui Loteanu va fi dezvelit în scuarul cinematografului „Patria”
Foto: rutv.tv

La data de 6 noiembrie curent, celebrul actor, regizor, scenarist, poet şi scriitor Emil Loteanu ar fi împlinit vârsta de 75 de ani. Cu acest prilej în Capitală vor fi organizate mai multe acțiuni de comemorare a renumitului regizor.


Astfel, în scuarul cinematografului „Patria” va fi dezvelit bustul lui Emil Loteanu. De asemenea, va fi lansată cartea „O viaţă cât o moarte de lungă”, de Ion Proca şi serata de omagiere a cineastului Emil Loteanu, în cadrul căreia va fi proiectată pelicula cinematografică „Lăutarii”.


Manifestările comemorative, dedicate aniversării a 75 de ani de la naşterea lui Emil Loteanu, vor avea loc azi în incinta Cinematografului „Patria” cu începere de la orele 16.00. 

UNIMEDIA amintește că cinematograful central din Capitală „Patria-Centru” va fi redenumit în Centru de Creaţie Cinematografică „Emil Loteanu”. În acest sens, proprietarul rețelei de cinematografe, compania „Colaj” a semnat un acord de colaborare cu Ministerul Culturii.

Sursa: UNIMEDIA


(foto) Kristen Stewart: de la fetiţa de 13 ani, la femeia fatală de acum

(foto) Kristen Stewart: de la fetiţa de 13 ani, la femeia fatală de acum

Kristen Stewart, Bella, din seria Twilight, a devenit vedetă datorită peliculei despre vampiri şi a ajuns să fie considerată şi una dintre cele mai frumoase şi sexy vedete.


La 13 ani, în 2003, Kristen Stewart juca în pelicula "Cold Creek Manor". Era o fetiţă inocentă şi simpatică.


Mai apoi, în cea de-a doua imagine de mai sus, o vedem pe Kristen în 2004 în "Catch that Kid", iar mai apoi, afişând o senzualitate inocentă, la 15 ani, în filmul Fierce People.Deja, în cea de-a patra fotografie parcă o recunoaştem pe Kristen de acum. Avea 17 ani când a apărut în filmul The Messengers.

În 2008, o vedem alături de Jodie Foster în Panic Room, iar de aici înainte, Kristen avea să devină Bella, adolescenta care se îndrăgosteşte de un vampir.







Dan Negru va primi 45.000 de euro pe sezon pentru „Vrei să fii milionar”

Dan Negru va primi 45.000 de euro pe sezon pentru „Vrei să fii milionar”
Foto: business-forum.ro

Prezentatorul Antenei 1, Dan Negru, care va prezenta show-ul „Vrei să fii milionar", la postul de televiziune Prime TV, va primi 45.000 de euro pentru fiecare sezon.

Prezentatorul, în vârstă de 40 de ani, bate de departe recordul, fiind implicat în acest moment în trei proiecte tv de anvergură: „Plasa de stele" şi „Câştigi în 60 de secunde", emisiuni difuzate de Antena 1, şi "Deal or not deal"( "Da sau nu"), format difuzat de Prime TV din Chişinău şi care a ajuns deja la al patrulea sezon, scrie adevarul.ro.


Formatul internațional „Vrei să fii milionar” a fost achiziționat pentru Moldova de către postul Prime TV. La nivel internațional, formatul este deținut de 2waytraffic, parte a Sony Pictures Television Intenational. Postul Prime TV a început deja să difuzeze promo-uri cu Dan Negru.

„Vor fi show-uri de weekend care vor capta audiența din Moldova pe Prime TV. Le-am promis moldovenilor mari formate internaționale și ne-am ținut de cuvânt. Va fi sigur un show de seară și, cel mai probabil, va fi în weekend”, a spus Dan Negru.

Sursa: UNIMEDIA


Soluţii de securitate pentru companii Instant-On de la HP

Soluţii de securitate pentru companii Instant-On de la HP
Foto: HP

HP anunţă extinderea portofoliului de Enterprise Security Solutions creat special pentru a ajuta companiile să stabilească şi să execute o strategie completă de securitate care să răspundă tuturor ameninţărilor şi posibilelor vulnerabilităţi apărute ca urmare a creşterii nevoii de mobilitate şi a popularităţii tehnologiilor de cloud computing şi a instrumentelor de social media.


Ameninţările cibernetice devin din ce în ce mai sofisticate, mai persistente şi mai greu de anticipat. Un nou studiu realizat pentru HP arată că volumul şi complexitatea ameninţărilor de securitate a continuat să crească. Peste 50% dintre managerii de top din companiile respondente, inclusiv responsabilii departamentelor tehnologice, cred că numărul de puncte vulnerabile din securitatea companiei a crescut în ultimul an. Aproape 30% dintre ei au admis că s-au confruntat deja cu situaţia unei breşe în securitate prin acces intern neautorizat, în timp ce 20% s-au confruntat cu o breşă externă. Puşi în faţa acestor provocări, companiile au nevoie de o abordare solidă pentru a-şi asigura securitatea şi pentru a diminua riscurile. 

  
Complexul de soluţii HP Enterprise Security Solutions răspunde acestei nevoi printr-o serie de abilităţi complexe de administrare a securităţii informaţiilor, centre moderne de operaţiuni de securitate şi tehnologii care asigură integritatea securităţii unei companii. 

Portofoliul extins include noi caracteristici care ajută companiile să evalueze, să transforme, să administreze şi să îşi optimizeze investiţiile în securitate.

„Companiile din ziua de astăzi au înţeles cât de importantă este o strategie complexă de administrare a riscurilor pentru a asigura securitatea elementelor din infrastructurile lor şi pentru a proteja reputaţia companiei”, a declarat Jan Zadak, executive vice president, Global Sales and Enterprise Marketing HP.

„Portofoliul extins de securitate al HP le asigură companiilor protecţia de care au nevoie, garantând, în acelaşi timp, accesul instant al clienţilor, angajaţilor, partenerilor şi consumatorilor la informaţii din companie fără riscul de a compromite integritatea acestora”, a mai spus sursa citată 

HP oferă Enterprise Security Discovery Workshop, un program de training de o zi care are la bază platforma HP Enterprise Security Solutions, făcând astfel posibilă identificarea interacţiunii necesare între administrarea informaţiilor şi operaţiunile de securitate. 

Acest workshop le dă clienţilor posibilitatea să înţeleagă care sunt cele mai mari vulnerabilităţi interne şi externe la care se expun, să identifice elementele cheie pentru asigurarea securităţii şi să creeze programe specifice şi personalizate de transformare utilizând seturi de bune practici. 

Mai mult decât atât, HP a lansat raportul Cyber Security Risks realizat de HP Digital Vaccine Labs (DVLabs), raport care le oferă clienţilor o privire detaliată asupra evoluţiei vulnerabilităţilor, ameninţărilor şi atacurilor cibernetice din prima jumătate a anului. Acest raport semianual ajută companiile să înţeleagă care sunt cele mai importante ameninţări de pe piaţă pentru a putea lua măsurile cele mai potrivite.

Publicitate

sursa: Unimedia

(video) Ambii șoferi implicați în accidentul de pe bd. Dacia au fost pedepsiți

(video) Ambii șoferi implicați în accidentul de pe bd. Dacia au fost pedepsiți
Foto: protv.md

Conform cercetărilor ulterioare pe cazul accidentului rutier produs pe bulevardul Dacia, unde a fost tamponat automobilul de serviciu al Poliţiei rutiere, s-a constatat că ambii conducători au ignorat regulile de circulaţie. 


Astfel şoferul autoturismului de marca Wolksvagen era obligat conform Regulamentului de circulaţie să cedeze trecerea echipajului poliţiei care se deplasa cu semnalul sonor – iluminiscent în funcţiune. Dar şi poliţiştii erau obligaţi să se asigure că ceilalţi participanţi la trafic le acordă prioritate în trecerea intersecţiei.


Potrivit serviciului de presă al Direcției poliției rutieră, ambii conducători auto vor fi sancţionaţi contravenţional cu amendă în mărime de 1000 lei şi 6 puncte de penalizare.



Sursa: UNIMEDIA


Primele negocieri oficiale în formatul 5+2: Sfârșitul lunii noiembrie?

Primele negocieri oficiale în formatul 5+2: Sfârșitul lunii noiembrie?
Eugen Carpov, vicepremier pe reintegrare
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Viceprim-ministrul Eugen Carpov a participat vineri la o şedinţă comună cu reprezentanţii mediatorilor şi observatorilor implicaţi în reglementarea conflictului transnistrean, aflaţi într-o vizită de lucru în Republica Moldova. Ședinţa a avut loc în contextul consultărilor pe marginea organizării procesului de negocieri oficiale în formatul „5+2”. 


Potrivit serviciului de presă al Guvernului, participanţii la întrevedere au menţionat importanţa organizării primei runde în acest an şi au salutat propunerea preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru conflictele îngheţate, Giedrius Cekuolis, ca prima reuniune oficială să aibă loc la Vilnius, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie curent.

Printre subiectele abordate în cadrul discuţiilor s-au regăsit măsurile de consolidare a încrederii populaţiei de pe cele două maluri ale Nistrului, implementate de către autorităţile moldoveneşti, activitatea grupurilor de lucru sectoriale, instalarea unilaterală de către structurile autoproclamate transnistrene a noilor puncte de control, precum şi respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Ieri, 5 noiembrie, reprezentanţii mediatorilor şi observatorilor în formatul „5+2” urmau să efectueaze o vizită de documentare la Tiraspol.

Sursa: UNIMEDIA


(foto) Accident în Marea Britanie: 7 morţi, 51 de răniţi, 34 de vehicule implicate

(foto) Accident în Marea Britanie: 7 morţi, 51 de răniţi, 34 de vehicule implicate

Cel puţin şapte oameni au fost ucişi şi alţi 51 au fost răniţi într-un accident pe autostrada M5, potrivit Daily Mail. În accidentul petrecut în apropiere de Taunton, Somerset, au fost implicate 34 de vehicule.


Poliţia a declarat că vehiculele "au luat foc imediat din cauza unui incendiu care a cuprins autostrada". Rapoartele arată că vineri seara, când a avut loc accidentul, carosabilul era umed, iar în zonă era ceaţă.


Martorii susţin că ciocnirea maşinilor a fost declanşată când un camion a intrat într-o porţiune de ceaţă densă. O femeie a declarat că "o ceaţă neagră a apărut şi camionul a dispărut."

Un alt martor spune că a auzit o bubuitură puternică şi a văzut flăcările. "Credeam că are de-a face cu spectacolul de artificii, dar apoi mi-am dat seama că ceva rău se întâmplase. A fost groaznic, nu am mai văzut niciodată aşa ceva. Vedeam oamenii întinşi pe marginea străzii", spune şoferul, care conducea către Plymouth.

Accidentul este cel grav de pe drumurile britanice din 1991, când 10 oameni au fost ucişi şi 25 au fost răniţi, într-o ciocnire a mai multor maşini pe autostrada M4, în Hugerford, Berkshire.





Beat la volan s-a tamponat într-un copac: Mama șoferului a murit

Beat la volan s-a tamponat într-un copac: Mama șoferului a murit
Foto: pr.gov.md

Un tânăr în vărstă de 25 ani, fiind în stare de ebrietate, conducând un vehicul fără permis de conducere, a pierdut controlul volanului și s-a tamponat întru-n copac. 


Potrivit Direcției Poliției Rutiere, în rezultatul impactului, mama acestuia în vârstă de 61 ani a decedat la faţa locului.   


Accidentul a a vut loc ieri, 5 noiembrie, în raionul Orhei, pe drumul ce leagă satele Morozeni şi Breanova, 70 metri de la traseul Rezina – Orhei – Călăraşi, km 69.

Cazul este investigat de Serviciul urmărire penală a CPR Orhei. 

Sursa: UNIMEDIA


Bute a câștigat meciul cu Glen Johnson și își păstrează titlul mondial

Bute a câștigat meciul cu Glen Johnson și își păstrează titlul mondial
Foto: vringe.com

Pugilistul român Lucian Bute l-a învins în această dimineață la puncte, prin decizie unanimă, după 12 runde, pe jamaicanul Glen Johnson, într-un meci în care și-a apărat pentru a noua oară centura mondială a categoriei supermijlocie, versiunea IBF,


Partida s-a disputat la Quebec City și a fost urmărită de peste 15.000 de spectatori. Disputa n-a fost una spectaculoasă, dar Bute a dominat lupta de la început și până la final. Astfel, Bute și-a trecut în cont a 30-a victorie la profesioniști din tot atâtea meciuri, dintre care 24 prin KO.


Doi dintre cei trei arbitri i-au dat toate rundele lui Bute, doar unul singur fiind de părare că Johnson a câștigat o repriză. Astfel, scorul oficial al fost 119-109, 120-108 si 120-108, Bute fiind declarat învingător în unanimitate.

Lucian Bute, în vârstă de 31 de ani, are acum 30 de victorii la profesionişti, din care 24 prin KO şi nicio înfrângere. Glen Johnson, în vârstă de 42 de ani, are acum 51 de victorii, din care 35 prin KO şi 16 înfrângeri.

Steve Jobs „a prezis” viitorul în 1990

Steve Jobs „a prezis” viitorul în 1990
Foto: segodnya.ua

Steve Jobs a vorbit în 1990 despre viitorul Apple dar şi cel al tehnologiilor. Într-un interviu acordat pentru WGBH-Boston, Jobs povestea despre faptul că calculatorul va deveni ceva foarte ușor de utilizat, iar sistemul de operare creat de el va fi unul dintre cele mai puternice, scrie mashable.com.


„Crearea reţelelor are de gând să facă următoarea revoluţie”, spunea Jobs în '90. Atunci el a adăugat că, computerele de domiciliu vor deveni un lucru obişnuit pentru fiecare persoană, va fi utilizat şi pentru a asculta radio, etc.

Mai mult, întrebat dacă însăşi calculatoarele vor deveni radiouri sau casetofoane, Jobs răspunse negativ. „Nu! Eu cred că calculatoarele vor fi doar calculatoare”, a spus fostul CEO al Apple. Interviul durează peste 50 de minute, iar fostul oficial vorbeşte acolo despre crearea de programe, utilităţi şi diferite proiecte care începuse Apple să le realizeze în acea perioadă.

UNIMEDIA aminteşte că Steve Jobs s-a stins din viaţă pe 5 octombrie 2011, la vârsta de 56 de ani. Fostul CEO al Apple a suferit mult timp de cancer pancreatic, iar în 2004 şi 2009 a suferit mai multe intervenţii chirurgicale. Sony Pictures planifică să realizeze un film documentar despre viaţa lui Jobs după biografia oficialului, realizată de Walter Isaacson.

Sursa: UNIMEDIA


Kim Kardashian divorţează, dar nu renunţă la inelul de 2 milioane de dolari

Kim Kardashian divorţează, dar nu renunţă la inelul de 2 milioane de dolari
Foto: nuntivip.a1.ro

Kim Kardashian a decis să se despartă de Kris Humphries, bărbatul cu care a fost căsătorită timp de 72 de zile. Starleta cu origini armeneşti nu vrea sub niciun chip să renunţe la inelul de logodnă de la soţul său despre care se spune că valorează două milioane de dolari.


Kim Kardashian a spus că are o părere foarte proastă despre bărbaţii care oferă cadouri pe care le cer înapoi mai târziu. Frumoasa brunetă a anunţat că nu vrea să renunţe la bijuteria primită de la viitorul ei fost soţ.


Se pare că baschetbalistul i-ar fi cerut înapoi inelul de 20.5 karate, însă a fost refuzat imediat şi nu a mai avut ce să facă, scrie presa de peste Ocean.


Sursa: cancan.ro


Tabelul lui Mendeleev s-a îmbogăţit cu trei elemente noi

Tabelul lui Mendeleev s-a îmbogăţit cu trei elemente noi
Foto: 9am.ro

Numele a trei noi elemente chimice au fost recent aprobate de către forurile ştiinţifice competente: elementele se numesc acum coperniciu, roentgeniu şi darmstadtiu.


Toate trei sunt aşa-numite elemente super-grele sau transuraniene; ele nu există în natură, ci au fost create pe cale artificială, în laborator, în acceleratoare de particule, obţinându-se doar un mic număr de atomi din fiecare. Ele sunt foarte instabile şi se dezintegrează rapid, dând naştere altor elemente chimice.


Datorită numărului mic de atomi şi instabilităţii lor, durează, de obicei, mulţi ani până când existenţa unui astfel de element să fie recunoscută oficial, astfel încât elementul să poată fi inclus în tabelul periodic.

Includerea se face numai după verificări atente ale rezultatelor experimentelor, de către comisii speciale ale Uniunii Internaţionale pentru Fizică Pură şi Aplicată (IUPAP) şi Uniunii Internaţionale pentru Chimie Pură şi Aplicată (IUPAC).

Numele sunt alese în urma unor propuneri, după consultări cu specialişti din domeniu, şi trebuie aprobate în adunările generale ale celor două organisme internaţionale.