(video) Formația Brainstorm concertează în această seară în Centrul Chișinăului

sâmbătă, 7 mai 2011

(video) Formația Brainstorm concertează în această seară în Centrul Chișinăului
Foto: last.fm

Formația Brainstorm concertează în această seară în Centrul Capitalei. Despre aceasta anunță organizatorii evenimentului Ziua Europei la Chișinău. 

Potrivit sursei, începând cu ora 19.00, locuitorii Chișinăului pot asista la un concert cu participarea artiștilor moldoveni. Printre aceștia se numără Katy Rain, Gloria, Serj Kuzenkoff, Mihai Teodor, Pasha Parfeni, Karizma, dar și alții. 

După ora 20.00, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale este așteptat Stefano Nutti din Italia, iar după ora 21.00, spiritele vor fi încinse de formația letonă Brainstorm. 


UNIMEDIA amintește că azi, 7 Mai, la Chișinău se sărbătorește Ziua Europei. Deschiderea oficială a avut loc la ora 13:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde a fost inaugurat Orăşelul European. Concerte, expoziţii, lecţii de limbi europene, mâncare şi băutură tradiţională ale ţărilor membre UE – sunt doar câteva din elementele care înfrumuseţează sărbătoarea.



Sursa: UNIMEDIA


I-am propus lui Godea o întîlnire. Nu vă bucurați de Filat

I-am propus lui Godea o întîlnire. Nu vă bucurați de Filat

Colegii mei din PNL si cu mine sintem adeptii transparentei totale. De aceea scriu acest articol… 

Pe mine nu ma uimeste deloc gestul lui Filat de a-l retrage pe Bodiu din cursa pentru Primarie. Filat are cite o “eminenta cenusie” pe care o asculta, din cind in cind, si iata ca a facut un atare pas. Dar poate fi si un scenariu, gindit inca inainte de plecarea lui Godea. Nu sintem siguri, insa.

Filat s-a pomenit strins cu usa. Probabil a fost si vreo sugestie din partea Bucurestiului, dar si a factorilor europeni, care varsa bani in R.Moldova, unde pot reveni comunistii prin mincarimea dintre democrati. 


Dar si perceptia oamenilor privind PLDM era proasta dupa plecarea lui Mihai Godea. El, totusi, nu tace, spre deosebire de Sandu Tanase, cel care ne vorbeste mai in childuri si mai pe de departe despre ce se intimpla – si despre ce banuiam noi – in PLDM. Plecarea a fost inteleasa prin refuzul sau de a mai ramine intr-un partid condus de un dictator cu bani, gata sa colaboreze cu satrapii comunisti. Vorbeau mai multi ca Filat parea sa se fi inteles cu Voronin sa favorizeze victoria lui Dodon, iar pentru asta sa devina “prezident” cu votul comunistilor. Plecarea lui Godea a scos pericolul in atentia opiniei publice si Filat s-a speriat ca i se duce partidul la vale. Cunoastem perceptiile din teritoriu.

Filat a capitulat pentru moment – ca Bodiu totuna cu cistiga -, dar combinatiile urmeaza, pentru ca – sint sigura – el nu a renuntat la scopul de a fi “nasul/el padrino” al R.Moldova. Suprizele urmeaza, ba chiar Filat mizeaza, cred, in continuare, pe victoria lui Dodon, doar ca, “fara contributia PLDM”.

Eu nu as fi crezut vreodata ca Godea va parasi PLDM. Din doua motive: 1. Consideram ca, prin plecarea lui Tanase, in sfirsit, Godea “va rasufla usurat”, mai multa lume banuind o concurenta intre doi “primi-vici” chiar de la congresul de constituire a PLDM. 2.Godea l-a servit pe Filat si PLDM cu prea mult zel, incit devenise dezgustator.

Continuare pe blogul Vitaliei Pavlicenco... 

sursa: Unimedia

Cu cât şi-a vândut o studentă virginitatea pe internet. Cine a câştigat licitaţia şi ce bonus va primi

Cu cât şi-a vândut o studentă virginitatea pe internet. Cine a câştigat licitaţia şi ce bonus va primi

O studentă de 21 de ani din Belgia şi-a vândut virginitatea online, suma pe care urmează să o primească în urma licitaţiei fiind echivalentul a 45.000 de lire.


Câştigătorul a cumpărat compania fetei pentru 24 de ore şi se obligă să o ducă la cină şi la cumpărături, ca parte din înţelegere. Acesta va primi un certificat medical care atestă virginitatea lui "Noelle", numele pe care îl foloseşte tânăra pentru a evita ca părinţii ei să afle de licitaţie, informează dailymail.co.uk.

"Sunt o fată normală şi părinţii mei ar fi îngroziţi dacă ar afla ce fac", a declarat aceasta pentru revista belgiană Panorama.

Noelle a mai declarat că părerile prietenilor ei în legătură vinderea virginităţii sunt împărţite, dar că până la urmă este vorba doar de sex:

"Prietena mea cea mai bună a încercat să mă convingă să nu fac asta, dar acum îmi respectă decizia. Alţi prieteni au fost impresionaţi că sunt încă virgină. Cred că se acordă prea multă importanţă pierderii virginităţii. E doar sex până la urmă."

Studenta se descrie pe site-ul de escorte Yantra, pe care s-a desfăşurat licitaţia, ca fiind "o fată dulce şi inocentă, dar şi puţin obraznic ".

De asemenea, Noelle intenţionează să doneze 5% din suma pe care o va primi unei fundaţii caritabile, "pentru a dovedi că nu este o prostituată".

Primul proiect cu participarea IFC, în valoare de 7 milioane de euro

Primul proiect cu participarea IFC, în valoare de 7 milioane de euro
Foto: ecomagazin.ro

Pregătirea primului proiect de Parteneriat Public Privat cu participarea Corporaţiei Financiare Internaţionale (IFC) a fost discutată în cadrul unei întrevederi între ministrul Economiei Valeriu Lazăr şi şefa misiuni IFC pentru România şi Republica Moldova, Ana Maria Mihăilescu. Este vorba despre deschiderea unui centru de imagistică în cadrul Spitalului Republican Chişinău, investiţie în valoare de 7 milioane de Euro.


Locaţia urmează a fi dată în concesiune pentru o perioadă de 12 ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului sau revenirea locaţiei în gestiunea statului. Principalul criteriu de selectare a companiilor rămâne impactul asupra bugetului de stat, adică mărimea redevenţei ce urmează a fi achitată.

Valeriu Lazăr a făcut o trecere în revistă a domeniilor în care RM este interesată să lanseze noi proiecte de parteneriat public-privat, printre care sectorul energetic, utilităţile publice şi alte infrastructuri, inclusiv în domeniul culturii. „Urmare a acestui exerciţiu vom putea lansa parteneriate public-private în domenii care acum ţin de competenţa exclusivă a statului şi din acest motiv au nevoie de investiţii pe care statul nu şi le poate permite”, a declarat Valeriu Lazăr.

Printre acestea se numără întreprinderile din sectorul energetic, utilităţi, servicii, inclusiv financiare şi în domeniul aviaţiei civile. Ana Maria Mihăilescu a exprimat interesul Corporaţiei Financiare Internaţionale în participarea în mai multe proiecte din domeniile menţionate.

Sursa: UNIMEDIA


Sebastian Vettel pleacă din pole position în MP al Turciei

Sebastian Vettel pleacă din pole position în MP al Turciei
Sebastian Vettel

Campionul mondial en-titre, Sebastian Vettel va pleca din pole position în Marele Premiul al Turciei. El a terminat sesiunea de calificări cu timpul de 1:25.049.


Grila de start:
1. Sebastian Vettel  Red Bull-Renault  1:25.049
2. Mark Webber   Red Bull-Renault  1:25.454
3. Nico Rosberg   Mercedes GP   1:25.574
4. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes  1:25.595
5. Fernando Alonso   Ferrari   1:25. 851
6. Jenson Button  McLaren-Mercedes  1:25.982
7. Vitaly Petrov   Renault 1:26.296
8. Michael Schumacher  Mercedes GP  1:26.646
9. Nick Heidfeld  Renault  1:26.659
10. Felipe Massa  Ferrari  1:26.395
11. Rubens Barrichello  Williams-Cosworth  1:26.764
12. Adrian Sutil  Force India-Mercedes  1:27.027
13. Paul Di Resta  Force India-Mercedes  1:27.145
14. Pastor Maldonado  Williams-Cosworth  1:27.236
15. Sergio Perez  Sauber  1:27.244
16. Sebastien Buemi  Toro Rosso-Ferrari  1:27.255
17. Jaime Alguersuari  Toro Rosso-Ferrari  1:27.572
18. Heikki Kovalainen  Lotus-Renault  1:28.780
19. Jarno Trulli  Lotus-Renault  1:29.673
20. Vitantonio Liuzzi  Hispania-Cosworth  1:30.692
21. Timo Glock  Virgin-Cosworth  1:30.813
22. Narain Karthikeyan  Hispania-Cosworth  1:31.564
23. Kamui Kobayashi  Sauber  Fără timp
24. Jerome d'Ambrosio  Virgin-Cosworth  1:30.445

Cursa are loc duminică, începînd cu ora 15:00.

Sursa: gsp.ro


De ce să mai vrei o cutie automată cu 4 trepte?!

De ce să mai vrei o cutie automată cu 4 trepte?!

Acum 10 ani nu prea găseai o cutie automată prin gama modelelor normale, de oraş. Nu avea sens să scumpeşti maşina pentru o cutie de genul ăsta, plus că nici clienţii nu-şi doreau neapărat o cutie automaăa pe maşinile de volum.


Dar apoi clienţii au început să devină tot mai pretenţioşi şi mai comozi, aşa că au cerut cutii automate. Iar producătorii le-au dat, chiar şi pe maşini de clasă mică, gen Opel Corsa sau Ford Fiesta. Doar că aceste cutii erau dintre cele mai ieftine de produs, deci 4 trepte, fără cine ştie ce pretentii de sportivitate din partea lor. Ba chiar penalizau dinamica rău de tot, încât erau diferenţe mari între acelaşi motor, dar cu transmisii diferite.

Vremurile au evoluat însă, iar aceste cutii vechi, în 4 trepte, nu mai au ce căuta în oferta producătorilor, indiferent de pretenţiile lor. Pur şi simplu, la fel cum nimeni nu mai face maşini fără servodirecţie, nimeni n-ar trebui să mai ofere aceste cutii automate în 4 trepte, care nu aduc decât dezavantaje.

Însă, iată că şi în 2011 sunt unii constructori care oferă aşa ceva, pe modele noi, bune, economice şi performante, în versiunile cu cutie manuală. Dacă îi pui însă o automată cu 4 trepte, diferenţele apar imediat şi sunt consistente.

Ca să nu mai bat câmpii aiurea, să vedem doua exemple:

Masini cutie automata, 4 trepte, comparatie

Acum, explicaţi-mi voi de ce ar vrea cineva să plateasca circa 1.200 euro în plus pentru o maşină mai lentă, care consuma mai mult. Doar pentru a nu mai schimba treptele?! Indiferent cât de comod ai fi, merită? Când îţi iei o maşină de clasă mică sau compacta, cu motoare de-astea, nu cumva vrei cât mai multă eficienţă?

Sursa: motorstory.ro 

 


Bani pentru veteranii celui de al doilea război mondial

Bani pentru veteranii celui de al doilea război mondial
Poză simbol
Foto: bri.gov.md

Către data de 9 mai, cei 990 de veterani ai războiului II Mondial din municipiul Chişinău vor primi câte 600 lei, din partea Primăriei Chişinău. De susţinere finaciară vor beneficia şi persoanele asimilate participanţilor celui de-al II-lea război mondial – câte 500 lei, pentru 1306 persoane din capitală şi din localităţile suburbane. Banii pot fi ridicaţi începând cu data de 4 mai, de la filialele Băncii de Economii.


De menţionat că pe parcursul săptămânii curente, autorităţile municipale vor organiza şi alte acţiuni dedicate veteranilor celui de-al II-lea război mondial, inclusiv mese de pomenire. Tot cu prilejul Zilei Victoriei,în instituţiile de învăţământ preuniversitar din municipiu a fost organizată „Ora Păcii”. La 9 mai, veteranii sunt invitaţi să participe la mitingul dedicat Zilei Victoriei, acţiune ce se va desfăşura la Complexul Memorial „Eternitate”, începând cu ora 10.00.

Veteranii Armatei Sovietice şi cei ai Armatei Române participă împreună la întâlnirea cu primarul Dorin Chirtoacă, începând cu anul 2010. Primarul de Chişinău i-a îndemnat pe veteranii războiului al II-lea mondial să marcheze sărbătoarea de 9 Mai împreună, pentru că în timpul războiului, actualii veterani erau militari, astfel că datoria lor era să respecte ordinele superiorilor. De aceea faptul că o vreme s-au aflat pe diferite părţi ale frontului nu le incriminează vreo vină.

Menţionâm că anul acesta din partea Guvernului, invalizii şi participanţii la cel de-al doilea război mondial vor primi câte 600 de lei, iar rudele şi persoanele apropiate participanţilor căzuţi în lupte vor beneficia de un ajutor material de 500 de lei.

Sursa: UNIMEDIA


Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook și-a luat casă de 7 milioane de dolari

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook și-a luat casă de 7 milioane de dolari
Foto: mirror.co.uk

Mark Zuckerberg, fondatorul și directorul executiv al Facebook, și-a cumpărat o vilă în Palo Alto, pentru care a plătit 7 milioane de dolari, informează presa internațională.


Proprietatea tânărului miliardar care, la numai 26 de ani, are o avere de 13,5 miliarde de dolari, este situată la 10 minute distanță de viitorul campus al companiei Facebook din Menlo Park, relatează Mercury News.

Până acum, miliardarul locuia cu chirie, în vecinătatea Colegiului din Palo Alto.
Noua sa locuință are 13 camere, dintre care cinci dormitoare, cinci băi.

Casa a fost construită în anul 1866 și recondiționată în 2007, potrivit informațiilor publicate de Palo Alto Online,  şi este amplasată în spatele străzii și este înconjurată de un zid de cărmidă, care asigură intimitatea locatarilor.

În curte mai este o piscină, o sală pentru banchet, camere cu șeminee, o bucătărie mare cu un spațiu destinat micului dejun. Totodată, Zuckerberg are acolo și un dormitor de lux cu baie spa.

Sursa: evz.ro


(foto) Spectacol cosmic creat de o nebuloasă din Calea Lactee

(foto) Spectacol cosmic creat de o nebuloasă din Calea Lactee
Foto: gemini.edu/ NASA

Nebuloasa Laguna - Messier 8 - este unul dintre cele mai uimitoare exemple de pepiniere stelare din regiunea în care se află Pământul în galaxia noastră. Un nor difuz strălucitor dezvăluie cum arată locul unde se nasc noi stele, potrivit Mediafax.


Nebuloasa se află în categoria obiectelor relativ apropiate de Pământ, ea putând fi văzută chiar şi cu untelescop modest sau doar cu un binoclu.

Julia Arias şi Rodolfo Barba, doi astronomi din Argentina, au reconstituit această superbă nouă imagine a nebuloasei Messier 8, folosind Telescopul Gemini South din Chile, informează Daily Mail.

Nebuloasa Laguna se află la o depărtare de aproximativ 5.000 de ani lumină de Pământ, în direcţia constelaţiei Săgetătorului, în sudul Căii Lactee.

Cei doi astronomi au obţinut aceste fotgrafii pentru a explora o eventuală relaţie între stelele nou-născute şi ce anume se ştie despre aşa numitele obiecte Herbig-Haro (HH).

Un obiect Herbig-Haro este format din gaze şi praf eliberate în spaţiu de către stelele tinere. Gazul se află într-o rapidă mişcare de rotaţie în jurul stelei nou-născute.

Cercetătorii au găsit în această imagine o mulţime de astfel de obiecte HH, care se întind în spaţiu pe o distanţă de la câteva mii de unităţi astronomice (o unitate astronomică are aproximativ 150 de milioane de km) până la 4,6 ani lumină, ceea ce înseamnă doar puţin mai mult decât distanţa de la Pământ până la cea mai apropiată stea, Proxima Centauri.

Fotografia este compusă din imagini individuale obţinute cu două filtre optice de bandă îngustă, sesibile la emisiile de hidrogen (roşu) şi sulf ionizat (verde) şi un alt filtru pentru roşu îndepărtat (spre infraroşu) care se vede albastru în fotografie.

Imaginea dezvăluie în detaliu caracteristicile fantasticului nor de gaze şi praf din jurul acestei pepiniere de stele.





 





Gisele Bundchen, cel mai bine plătit model din lume

Gisele Bundchen, cel mai bine plătit model din lume
Foto: frillr.com

Gisele Bundchen, în vârstă de 30 de ani, se menţine pe locul întâi în topul Forbes al celor mai bine plătit modele din lume, câştigând anul trecut nu mai puţin de 45 de milioane de dolari. Heidi Klum, în vârstă de 37 de ani, gazda emisiunii de televiziune "Project Runway", s-a situat pe locul al doilea, câştigând 20 de milioane de dolari. Pe loculo al treilea o regăsim pe Kate Moss, în vârstă de 37 de ani, cu un venit de 13,5 milioane de dolari.


În primele zece poziţii ale clasamentului a ajuns în acest an şi modelul Victoria’s Secret, Candice Swanepoel, pe ultimul loc, cu un venit de 3 milioane de dolari.În total, primele zece modele din lume au câştigat 112 milioane de dolari, Giselle Bundchen câştigând cu 20 de miloioane de dolari în plus faţă de anul trecut. Explicaţia vine de la editorii Forbes, care spun că acest câştig se datorează creşterii consumului în sectorul produselor de lux.

Ministerul Economiei prezintă agenda evenimentelor dedicate Zilei Europei

Ministerul Economiei prezintă agenda evenimentelor dedicate Zilei Europei
Poză simbol

Ministerul Economiei va organiza în luna mai un şir de evenimente publice, care se încadrează în acţiunile de celebrare a Zilei Europei în Republica Moldova. Vezi în continuare agenda evenimentelor.


În perioada 1-7 mai, este organizată o masă rotundă cu genericul „Oportunităţi de export a produselor moldoveneşti pe piaţa Uniunii Europene”.

Între 8 şi 15 mai se va desfăşura o masă rotundă cu tema „Evoluţia pregătirilor pentru iniţierea negocierilor privind instituirea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (ZLSAC) dintre RM şi UE şi impactul acesteia asupra exportatorilor, importatorilor, producătorilor şi altor părţi implicate”.

La 25 mai va avea loc Conferinţa internaţională a întreprinderilor mici şi mijlocii, iar în perioada 26-27 mai, se va desfăşura Concursul republican „Cel mai bun antreprenor din sectorul ntreprinderilor mici şi mijlocii”.

Sursa: UNIMEDIA


Reabilitarea şi amenajarea lacului „Valea Morilor”, în etapa finală

Reabilitarea şi amenajarea lacului „Valea Morilor”, în etapa finală
Poză simbol
Foto: UNIMEDIA

Pe şantierul din Parcul „Valea Morilor” s-au încheiat lucrările prevăzute în prima şi a doua etapă de reconstrucţie a lacului. Până la ora actuală s-au efectuat toate lucrările de restabilire a bazinului acvatic, prevăzute în proiect şi anume: s-a construit dispozitivul de evacuare a apei de pe fundul lacului, bazinele de limpezire a apei, acvatoriul plajei, a fost montat conducta de ocolire a râului Nagornâi şi efectuate lucrările de consolidare a malurilor. De asemenea, a început acumularea apei în lac.


Lucrările de reabilitare şi amenajare a Parcului „Valea Morilor”, demarate în anul 2010, se află într-o evoluţie normală şi decurg conform graficului de execuţie, aprobat de Primărie. În continuare, se vor desfăşura lucrările la etapa a III-a a proiectului, iar în lac va continua acumularea apei. Potrivit specialiştilor, lacul se poate umple cu apă pe cale naturală în circa 6 – 8 luni, după finisarea lucrărilor. În acelaşi timp, primarul capitalei şi-a exprimat satisfacţia că în acest an chişinăuienii se vor putea odihni şi face chiar plajă în Parcul „Valea Morilor”.  

Lucrările de pe şantierul din Parcul „Valea Morilor” au demarat încă anul 2006, când a fost evacuată apa din lac. De menţionat că lucrările au început în lipsa autorizaţiei instituţiilor ecologice de stat, în lipsa unui proiect de execuţie, cu un şir de încălcări ale legislaţiei. La scurt timp, după ce a fost evacuată apa din lac, lucrările au fost stopate. 

Primăria Chişinău a revenit la proiect în anul 2008, când au fost reluate lucrările. În acelaşi an, Inspectoratul Ecologic de Stat a eliberat avizul expertizei ecologice de stat, prin care au fost autorizate lucrările de reabilitare a lacului. Până acum, pentru reabilitarea lacului „Valea Morilor” au fost valorificate peste 41,6 milioane lei. La ora actuală toate lucrările sunt achitate şi datorii creditoare nu există. 

Pe parcursul anului trecut, la efectuarea lucrărilor erau antrenate trei echipe – una efectua săpături arheologice, alta evacua nămolul, iar cea de-a treia aduna obuzele de la fundul lacului. Până acum au fost descoperite 87 de obuze de calibru 152, rămase aici pe timpul celui de-al doilea război mondial. În total de pe fundul lacului de acumulare au fost evacuate 500 000 tone de nămol. 

Sursa: UNIMEDIA


Organizațiile intenaționale de jurnaliști salută eliberarea lui Ernest Vardanean

Organizațiile intenaționale de jurnaliști salută eliberarea lui Ernest Vardanean
Foto: h-alter.org

Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor salută eliberarea jurnalistului independent Ernest Vardanean, grațiat necondiţionat de preşedintele regiunii separatiste nerecunoscute.


"Salutam eliberarea lui Ernest Vardanean, care după părerea noastră nu ar fi trebuit să stea o singură zi în închisoare pe motivul acuzațiilor care i-au fost aduse. Sperăm că acesta va fi ultimul jurnalist încarcerat în RMN pe un dosar fabricat", se spune în comunicatul de presă al organizației.

"Eliberarea lui Vardanean ne-a liniștit", se spune în declarația organizației Reporteri fără Frontiere. "Însă acest gest presupus a fi mărinimos al autorităţilor transnistrene nu trebuie să distragă atenţia de la faptul că jurnalistului i-a fost mereu încălcat dreptul la un proces echitabil".

"Această "grațiere" a fost făcută în schimbul "mărturisirii" televizate, aceasta fiind obținută de la el forțat într-un mod ce ne amintește de practici sovietice, care ar trebui să fie aruncate la coşul istoriei", se mai spune în declarația organizației.

Amintim că Ernest Vardanean a fost arestat pe 7 aprilie 2010 şi eliberat la 5 mai 2011. La 11 mai 2010, jurnalistul a recunoscut, prin intermediul postului TV public transnistrean, că a făcut spionaj în favoarea Chişinăului.

UNIMEDIA precizează că la 16 decembrie 2010, Ernest Vardanean a fost găsit vinovat de autoritățile transnistre pentru înaltă trădare de stat şi condamnat la 15 ani de privațiune de libertate, fără confiscarea averii şi cu ispășirea pedepsei în închisoare cu regim sever.

Sursa: UNIMEDIA


Top 10 ţări cu cele mai mari rezerve de petrol din lume

Top 10 ţări cu cele mai mari rezerve de petrol din lume
Poză simbol
Foto: ziare-pe-net.ro

Fie că suntem conştienţi de asta sau nu, astăzi, petrolul este elementul ghidează într-o direcţie sau alta întreaga economie globală. Pentru a ne da seama care sunt cei mai importanţi “jucători” ai acestei industrii, iată în rândurile de mai jos topul ţărilor cu cele mai mari rezerve de petrol din lume. Topul este realizat de Business Insider.










10. Nigeria



Nigeria deţine rezerve de petrol echivalente cu 37, 5 miliarde de barili, estimate de altfel la 4,2 trilioane de dolari.

9. Libia



Libia are rezerve de 47 de miliarde de barili de petrol. Acestea sunt evaluate la 5,3 trilioane de dolari.

8. Rusia



Rusia este ocupanta locului opt cu aproximativ 74,2 miliarde de barili de petrol. Preţul estimat este de 8,3 trilioane de dolari.

7. Venezuela 

 

Venezuela are pe teritoriul său rezerve de petrol de 97,77 de miliarde de barili. Acestea sunt estimate la 11 trilioane de dolari.

6. Emiratele Arabe Unite





Rezervele Emiratelor Arabe Unite sunt de 97,9 miliarde de barili de petrol, iar valoare acestora este de 11 trilioane de dolari.




 



 5. Kuweit



Kuweit deţine rezerve de 104 miliarde de barili de petrol. Preţul estimat este de 11, 7 trilioane de dolari

4. Irak

 

Irakul stă pe o rezervă de petrol de 115 miliarde de barili ce sunt estimate la 12, 9 trilioane de dolari.

3. Iran 

 

Iranul deţine rezerve de petrol de peste 175, 2 miliarde barili. Preţul acestora este de 19,7 trilioane de dolari

2. Canada

 



Canada deţine rezerve de petrol asemănătoare cu cele ale Iran-ului, adica 175,2 miliarde de barili, iar preţul acestora este de 19, 7 trilioane de dolari.




 



 1. Arabia Saudită



Arabia Saudită este ţara cu cele mai mari rezerve de petrol din întreaga lume, adică 264,6 miliarde de barili. Valoarea lor este de 29,75 trilioane de dolari.

Sursa: money.ro 


29 de maşini despart BMW de Mercedes în topul vânzărilor din SUA

29 de maşini despart BMW de Mercedes în topul vânzărilor din SUA
Poză simbol
Foto: egmcartech

Segmentul premium este un adevărat câmp de luptă dincolo de Ocean. BMW, Mercedes şi Lexus luptă cot la cot pentru fiecare client, ultimele rezultate comerciale demonstrând acest lucru.


Luna aprilie a fost, fără îndoială, cea mai disputată de până acum, BMW reuşind să-i depăşească pe conaţionalii de la Mercedes cu numai 29 de unităţi. Graţie lor, bavarezii au reuşit să se claseze pe prima poziţie în segment cu o creştere de 8.9% a livrărilor. BMW a fost ajutat de noul X3 şi de Seria 5 pentru a vinde 71.417 unităţi.

Mercedes s-a clasat pe locul doi cu 71.388 de exemplare, urmat la o distanţă ceva mai mare de Lexus cu 64.932 de unităţi. Pe celelalte poziţii s-au aflat Infiniti, cu o scădere a vânzărilor de 6.2 procente, Lincoln, care a vândut cu 43 de maşini mai puţine decât în aprilie 2010, şi Cadillac, fericit pentru creştere de 16 procente.

În condiţiile în care Lexus a abandonat lupta pentru prima poziţie din cauza cutremurului din Japonia, care a scurtcircuitat activitatea uzinelor sale, iar Mercedes a susţinut că nu îşi propune momentan această poziţie, BMW a rămas singurul nume cu pretenţii declarate pentru a deveni constructorul premium numărul unu în SUA.

Sursa: automarket.ro 

 


Jose Mourinho, suspendat cinci meciuri de UEFA

Jose Mourinho, suspendat cinci meciuri de UEFA
Jose Mourinho, sancţionat aspru de UEFA
Foto: EFE

Antrenorul echipei Real Madrid, Jose Mourinho, trimis în tribună pentru proteste în timpul meciului şi care a făcut declaraţii "nepotrivite" la finalul partidei, a fost suspendat pentru cinci meciuri în cupele europene de Comisia de Disciplină a UEFA.


Sancţiunea include şi suspendarea de un meci ispăşită la returul cu Barcelona. De asemenea, cel de-al cincilea meci va fi cu suspendare pentru o perioadă de trei ani, timp în care, dacă portughezul va recidiva, va ispăşi şi această sancţiune.

De asemenea, Comisia de Disciplină a UEFA, reunită vineri, a decis ca Jose Mourinho să fie amendat cu 50.000 de euro.

La meciul Real Madrid - Barcelona, disputat pe 27 aprilie, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor, Mourinho a fost trimis în tribună pentru proteste de arbitrul Wolfgang Stark, iar la finalul jocului a lansat o serie de acuzaţii cu privire la faptul că Barcelona este mereu ajutată de arbitri: "Vorbim de o echipă fantastică a Barcelonei. Nu ştiu dacă este pentru UNICEF (sponsorul Barcei), nu ştiu dacă este vorba de puterea lui Villar la UEFA. Nu înţeleg. Această echipă nu are nevoie de ajutorul arbitrilor. (...) Guardiola este un antrenor fantastic, dar în 2009 a câştigat o Ligă a Campionilor pe care mie mi-ar fi fost ruşine s-o câştig, cu scandalul contra celor de la Chelsea. Şi dacă va câştiga şi în acest an, va fi cu scandalul de pe Bernabeu. Sper că va câştiga într-o zi o Ligă a Campionilor curată, fără scandal".

De asemenea, clubul Real Madrid a fost amendat cu 20.000 de euro pentru conduita nepotrivită a suporterilor săi.

Jucătorul lui Real Madrid, Pepe, care a primit cartonaş roşu în meciul tur cu Barcelona, a fost suspendat pentru un meci, sancţiunea fiind deja ispăşită prin faptul că nu a jucat în manşa secundă.

Portarul de rezervă al Barcelonei, Jose Pinto, care a primit un cartonaş roşu la meciul tur, a fost suspendat trei meciuri, dintre care unul l-a efectuat deja.

sursa: Unimedia

Pâinea şi alte alimente care provoacă acneea

Pâinea şi alte alimente care provoacă acneea
Foto: sanatate.bzi.ro

Legătura dintre alimentaţie şi acnee este una controversată. Totuşi, iată ce alimente ar putea să-ţi provoace coşuri. Evită-le pentru un timp şi observă efectele!


Se ştie că alimentaţia influenţează starea generală de sănătate, iar starea organismului se reflectă şi la nivelul pielii. Totuşi, părerile dermatologilor sunt împărţite în ce priveşte legătura dintre alimentaţie şi acnee. Dacă unii nu o văd posibilă, alţii spun ca există alimente ce duc la apariţia coşurilor. Iar unele din ele sunt neaşteptate.

CARBOHIDRAŢII PROVOACĂ ACNEE

Probabil ai auzit deja că ciocolata face să-ţi apară coşuri. Acest lucru ar putea fi adevărat. Şi nu vorba doar de ciocolată sau doar de dulciuri, ci de orice alt aliment cu indice glicemic mare, care îţi ridică brusc glicemia. În categoria mâncărurilor cu IG mare intră pâinea albă, pastele, orezul, produsele de patiserie etc.

Acestea îţi ridică glicemia brusc, ceea ce duce la o producţie mare de insulină. Conform unor studii, insulina ar declanşa erupţia acneică.

CONTEAZĂ ŞI CUM MĂNÂNCI

Când trebuie să eviţi creşterile bruşte de glicemie contează nu doar ce mănânci, ci şi cum mănânci. Mesele bogate şi rare îţi ridică nivelul zahărului din sânge, deci este indicat să mănânci puţin şi des, iar fiecare masă ar trebui să conţină multe legume. Datorită antioxidanţilor, acestea reduc inflamaţia şi stresul oxidativ la nivelul pielii.

DIETA FĂRĂ LACTATE, TRATAMENT PENTRU ACNEE
 
Conform dr. William Danby, citat de Web MD, laptele conţine substanţe asemănătoare cu hormonii umani, care pot stimula glandele sebacee să producă mai mult sebum. Unele persoane au remarcat schimbări vizibile la nivelul pielii după ce au renunţat la lactate. Dacă va funcţiona şi în cazul tău nu poţi afla decât încercând. Renunţă complet la lactate pentru câteva săptămâni şi observă diferenţele.
Dacă dieta dă rezultate, probabil că va trebui să te abţii mereu de la lapte. Îl poţi înlocui cu iaurturi şi brânzeturi în cantităţi mici. Nu uita ca în timpul dietei să găseşti alte surse de calciu: conserve de peşte, broccoli, etc.

GRĂSIMILE GREŞITE FAVORIZEAZĂ INFLAMAŢIA

Auzind atâtea despre importanţa grăsimilor vegetale credem că e bine să consumăm ulei cât mai mult. Din păcate, alegem uleiurile greşite – cele de porumb sau floarea soarelui sunt bogate în omega 6, un tip de grăsime care este important pentru organism, dar are „defectul” că stimulează inflamaţia în tot corpul. Iar acneea este o reacţie inflamatorie a pielii.

Pentru a contracara efectele omega 6 ai nevoie de mai mulţi acizi graşi omega 3, care au efect opus, adică reduc inflamaţia. Peştele gras este bogat în omega 3, motiv pentru care ar trebui să-l consumi cât mai des.

Sursa: unica.ro

 


Incendiu, topor, cuţit şi focuri de armă - încotro se îndreaptă campania electorală?

Incendiu, topor, cuţit şi focuri de armă - încotro se îndreaptă campania electorală?
Foto: UNIMEDIA

Campania electorală devine tot mai dură. După ce un candidat PD a fost amenințat cu topor, mașina candidatului liberal a fost incediată, iar membru PLDM a fost atacat cu un cuțit, iată că acum candidatul Partidului Democrat la funcţia de primar în oraşul Stăuceni, din componenţa municipiului Chişinău, Ion Dragomir, a fost ameninţat cu moartea, locuinţa sa fiind atacată în această noapte. 

Potrivit serviciului de presă al PDM, în seara zilei de ieri, 6 mai, Ion Dragomir a primit un mesaj SMS la telefonul său mobil cu conţinut de ameninţare cu moartea, iar la ora 2.30, o persoană neidentificată a tras un foc de armă înspre locuinţa sa, prin geam.


Ion Dragomir susţine că ameninţările de răfuială fizică au avut loc şi zilele precedente. Poliţia a fost sesizată imediat după producerea incidentului, fiind iniţiată ancheta. 

PDM îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu multitudinea de cazuri de atac asupra candidaţilor în cadrul alegerilor locale generale. PDM a cerut organelor de drept să investigheze aceste cazuri şi să elucideze circumstanţele producerii incidentelor produse de la demararea campaniei electorale.

Amintim că la 11 aprilie curent, maşina candidatului PL la funcţia de primar în oraşul Străşeni, Valentina Casian, a fost incendiată chiar în curtea blocului unde locuia. Aceasta susține că anterior a fost amenințată direct de unul din contracandidaţii săi.

Potrivit vicepreședintelui PD, Valentina Buliga, candidatul democrat la funcția de primar al comunei Voriniceni, raionul Strășeni, Rodica Jereghi, a fost atacată. Persoane necunoscute au pătruns în casa sa, lăsând în dormitor un topor.

De asemenea, sediul OT Buiucani al formațiunii a fost ţinta unui atac banditesc. Persoane neidentificate au încercat să pătrundă în sediu, dar au fost surprinşi de membul PLDM, Lucia Spoială. Unul dintre infractori a lovit-o cu un cuţit, provocându-i o plagă la mână. Spoială a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Sursa: UNIMEDIA


Astăzi sărbătorim Ziua Europei la Chişinău

Astăzi sărbătorim Ziua Europei la Chişinău
Foto: EU

Astăzi, 7 mai, la Chişinău este marcată Ziua Europei. Deschiderea oficială va avea loc la ora 13:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde va fi inaugurat Orăşelul European. Concerte, expoziţii, lecţii de limbi europene, mâncare şi băutură tradiţională ale ţărilor membre UE –sunt doar câteva din elementele care vor înfrumuseţa această minunată sărbătoare.


La eveniment vor fi prezenţi Premierul Vlad Filat, Directorul executiv pentru Rusia, Europa de Est si Balcanii de Vest în cadrul Serviciului European pentru Acţiune Externă, negociator-şef al UE,  Miroslav  Lajčák, precum şi oficiali moldoveni, şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice ale statelor UE acreditate în RM.

Locuitorii Capitalei vor putea asista la un concert susţinut de atât către interpreţii autohtoni, cât şi de peste hotare. Vor evolua Nord Katy Rain, Gloria, Mihai Teodor, Katalina Rusu, Natan, Karizma şi Monarchy, iar totul va culmina cu concertul trupei Brainstorm (Letonia).

Un Orăşel European similar va fi inaugurat pe data de 14 mai curent şi la Bălţi. Este pentru prima dată, când „Capitala Nordului” va găzdui acest eveniment.  Totodată, valorile europene vor fi promovate şi în cadrul altor acţiuni, ce urmează să fie desfăşurate în mai multe localităţi ale ţării (Ungheni, Cahul, Bălţi, Orhei, Comrat, etc.), pentru a informa cetăţenii despre valorile UE, precum şi despre avantajele care le acordă integrarea în comunitatea europeană. Toate ministerele şi agenţiile implicate în implementarea Planului de Acţiuni vor organiza seminare tematice, conferinţe, ziua uşilor deschise, precum şi vor participa la emisiuni televizate şi radiofonice cu tematica europeană.

Sărbătoarea „Zilele Europei” este organizată de către Delegația UE în Moldova în parteneriat cu primăriile din Chișinău și Bălți și are ca scop apropierea Uniunii Europene de cetățenii moldoveni.

Vedeţi în continuare programul Zilei Europei, pentru 7 mai în PMAN:


12.30-17.00  Activităţi ce vor avea loc în Orăşelul European: prezentări turistice şi de afaceri; activităţi culturale, distribuirea pliantelor; organizarea concursurilor; desfăşurarea activităţilor interactive de către Ambasadele Statelor Membre ale UE şi de către proiectele finanţate de UE şi implementate în Moldova


12.30-17.00  Activităţi în corturi gastronomice: mâncare şi băutură tradiţională europeană oferită de Ambasadele Statelor Membre ale UE


12.30-13.00  Dansuri naţionale şi trupe muzicale (Moldova)


13.00-13.40 Ceremonia Oficială de Deschidere în prezenţa oficialilor UE şi ai Republicii Moldova: Miroslav Lajčák, director executiv pentru Rusia, Vecinătatea Estică şi Balcanii Occidentali în cadrul Serviciului UE de Acţiune Externă; Prim-ministrul Vlad Filat, reprezentantul Primăriei municipiului Chişinăului şi alţi oficiali locali


13.40-13.50  Trupa B-boys “HIGH FLY” (Polonia)


13.50-14.35  “Fanfara de la Chetriş” (România)


13.30-16.30   Şcoala de limbi europene: lecţii de limbi europene organizate de către Ambasadele Statelor Membre ale UE


13:30-14:15  Expoziţia germană “Where is Europe?” (“Unde este Europa?”), invitat special Micul Dejun alias Paul Jeute – istoric al culturii şi artei, scriitor şi poet (Cortul Şcolii de Limbi Europene 2)


14.00-16.30  Dezbateri Publice: sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu Ambasadorii UE şi cu cetăţenii (runda politică şi runda economică)


14.35-17.00  Dansuri naţionale şi trupe muzicale (EU sau Moldova)


Concert dat de artiştii moldoveni
 


-19.00-19.05 Katy Rain


-19.05-19.12 Gloria


-19.12-19.20 Ionel Istrati


-19.20-19.30 Serj Kuzenkoff


-19.30-19.40 Alexandru Manciu


-19.40-19.50 Natan


-19.50-20.00 Katalina Rusu


-20.00-20.05 Mihai Teodor


-20.05-20.10 Boris Covali feat.Cristina Croitoru (Eurovision 2011­)


-20.10-20.15 Pasha Parfeni


-20.15-20.30 Karizma


 


20.30-21.00  Concert dat de Stefano Nutti (Italia)


21.00-22.00  Concertul trupei Brainstorm (Letonia)

Sursa: UNIMEDIA


Marşul cânepei la Chişinău

Marşul cânepei la Chişinău
Poză simbol
Foto: religionnerd.com

Astăzi, 7 mai, începând cu ora 14:00, în Capitală a fost preconizat "Marşul cânepei 2011". Această acţiune vine în susţinerea gândirii libere şi a legalizării marijuanei în scopuri medicale.


Marşul va acea următorul traseu: de la Parlament (Palatul Republicii, str. Maria Cebotari) – Sediul ONU – Guvern – Dispensarul Narcologic Republican (ca reprezentant al Ministerului Sănătății, str. Petru Rareș).

Cei care vor mărşălui pe străzile din Chişinău, cer legalizarea cânepei în scopuri medicale , cercetare şi adaptarea modelelor politicii în acest sens ale Canadei, Israelului, Spaniei, Belgiei, Austriei, Italiei, Olandei, celor 15 state americane - care au legalizat marijuana medicală.

De asemenea se doreşte revenirea la tradiţia milenară a cultivării cânepei în scopuri industriale (pentru fibre şi seminţe), şi susţinerea directă a acestei practici agricole de către Guvern. Organizatorii marşului spun că este necesar ca statul să tolereze consumul şi deţinerea unor mici cantităţi de marijuana-cânepă – pe modelul politicilor în acest sens ale Cehiei, Olandei, Spaniei, Portugaliei etc.

Cânepa (Cannabis sativa) este printre cele mai vechi plante de cultură - cele mai vechi haine de cânepă găsite de arheologi au în jur de 10.000 de ani. Fibrele plantei au fost folosite cel mai mult în producţia de textile, sfori, chiar şi hârtie. Dar nu s-au folosit doar fibrele cânepei - uleiul făcut din sâmburii de cânepă a fost folosit timp de sute de ani pentru iluminat, pentru gătit, pe post de analgezic şi calmant.

Sursa: UNIMEDIA


Președintele Adunării Parlamentare OSCE a îndemnat Moldova și Transnistria să reia dialogul interparlamentar

Președintele Adunării Parlamentare OSCE a îndemnat Moldova și Transnistria să reia dialogul interparlamentar
Foto: rferl.org

Președintele Adunării Parlamentare OSCE, Petros Efthymiou, în cadrul unei întâlniri la Tiraspol cu preşedintele Consiliului Suprem al republicii nerecunoscute Anatoli Kaminski a îndemnat Republica Moldova şi Transnistria să reia dialogul interparlamentar, relatează RIA Novosti.


Totodată, Efthymiou a confirmat invitaţia adresată deputaţilor transnistreni să viziteze capitala Suediei, Stockholm, pentru o şedinţă comună cu parlamentarii din Republica Moldova.

"Dorim să contribuim la consolidarea stabilităţii şi păcii în regiune", a declarat Președintele Adunării Parlamentare OSCE, subliniind necesitatea unui dialog între Chişinău şi Tiraspol în vederea găsirii unei soluţii juste şi viabile privind problema transnistreană.

"Este necesar să ne așezăm la masa de negocieri și să soluționăm acele probleme şi aspecte care necesită soluţii practice", a declaratKaminski.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la rian.ru

 


(foto, video) Cea de a doua repetiţie a Zdubilor la Düsseldorf

(foto, video) Cea de a doua repetiţie a Zdubilor la Düsseldorf
Foto: eurovision.tv

Formaţia Zdob şi Zdub, care va reprezenta anul acesta Republica Moldova la concursul european de muzică uşoară, Eurovision, cu piesa "So lucky", a avut deja cea de a doua repetiţie generală pe scena de la Düsseldorf.  Zdob şi Zdub va evolua pe 12 mai, în cadrul celei de-a doua semifinale, sub numărul 7. 


Este pentru a doua oară când formaţia Zdob şi Zdub va reprezenta Republica Moldova la concursul Eurovision. În 2005, Zdubii s-au clasat pe locul 6, cu piesa "Bunica bate toba”. Acesta este cel mai bun rezultat al ţării noastre în cei 6 ani de când este participantă la concursul muzical internaţional. În anii precedenți, Moldova a mai fost reprezentată de Natalia Barbu, Geta Burlacu, Nelly Ciobanu, Arsenium și Natalia Gordienco, Olia Tira şi Sun Stroke Projects. 

Vaezi în continuare imagini foto şi video de la cea de a doua repetiţie:












Sursa: UNIMEDIA


Profeţie: "Cutremur de 14 pe Richter în Taiwan, peste 4 zile"

Profeţie:
Cutremur urmat de tsunami in Japonia
Foto: Reuters

Autoproclamatul profet maestrul Wang a prezis că un cutremur de 14 grade urmat de valuri seismice de 170 de metri vor lovi Taiwanul pe 11 mai. Vestea a stârnit spaimă în rândul populaţiei, iar un om s-a sinucis de teamă, a anunţat poliţia taiwaneză, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE, scrie Agerpres.


Când a aflat această profeţie, un taiwanez în vârstă de 70 de ani care suferea de depresie cronică s-a aruncat de la etajul cinci al unei clădiri din Taipei şi a decedat, potrivit ziarului Lianhe Bao. Procurorii taiwanezi au început o anchetă privind profeţiile apocaliptice ale lui Wang, care au indus teamă. Ba chiar unii şi-au cumpărat adăposturi situate în zonele muntoase ale insulei.

Într-unul din satele, situate în zona de munte, se construiesc deja aproximativ 100 de refugii care se vând la preţuri mari, ceea ce a trezit suspiciuni de fraudă sau de îmbogăţire ilicită în urma profeţiilor.

Potrivit profetului, cataclismul va dărâma monumente emblematice ale insulei precum Turnul Taipei 101, unul dintre cei mai înalţi zgârie-nori din lume..

Taiwanul este situat într-o zonă seismică. La 21 septembrie 1999 aici a avut loc cel mai puternic cutremur din ultimii o sută de ani, cu magnitudinea de 7,6 grade pe Richter..

Peste 3.400 de oameni au murit în urma seismului.

Sursa: evz.ro 

 


(video) Lupu declară că PD îl susține pe Chirtoacă, prin promovarea Valentinei Buliga

vineri, 6 mai 2011

(video) Lupu declară că PD îl susține pe Chirtoacă, prin promovarea Valentinei Buliga
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Partidul Democrat salută preocuparea liberal-democraților pentru consolidarea și întărirea Alianței pentru Integrare Europeană la nivel central, dar și local. Totodată, democrații declară că nu o vor retrage din cursă pe Valentina Buliga, tocmai pentru a consolida victoria AIE la alegerile din 5 iunie. Declarații în acest sens au fost lansate de către liderul PD, Marian Lupu, acum câteva minute. 

Acesta a explicat că electoratul PL și PLDM este unul de dreapta, unul cu totul diferit decât cel spre care țintește Partidul Democrat - electoratul comuniștilor.


„Partidele de orientare liberală se prezintă a fi ca partide de dreapta, cu un segment specific de electorat, pe când Partidul Democrat are un electorat de centru-stânga. Strategia noastră este să preluăm cât mai multe voturi de pe segmentul de stânga și să limităm șansele comuniștilor. Astfel, vom putea contribui la consolidarea rezultatului final al alegerilor locale”, a explicat Lupu.

Președintele democraților a menționat că până la începerea campaniei electorale, PD a venit cu propunerea de a înainta din partea coaliției de guvernământ un candidat unic pentru Primăria Chișinău. Această propunere a fost, însă, refuzată de PLDM. „În pofida faptului că decizia de astăzi a PLDM pare a fi impusă de anumite circumstanțe, reiterez susținerea noastră în retragerea lui Victor Bodiu. Să ne amintim de situația din 2009, când liderul PD, neavând nicio funcție, a contribuit plenar la funcționarea AIE”, a mai spus Lupu.

UNIMEDIA precizează că astăzi, liderul PLDM, Vlad Filat, a anunțat că formațiunea sa își retrage candidatul pentru funcția de primar al Capitalei - pe Victor Bodiu.



Sursa: UNIMEDIA 
Video: privesc.eu 


Coropceanu şi membri PSD, la plantat copaci

Coropceanu şi membri PSD, la plantat copaci
Foto: psdm,md

La inițiativa Ambasadei Federaţiei Ruse în Moldova, Ambasadei Ucrainei în Moldova şi Ambasadei Republicii Belarus în Moldova, astăzi, 6 mai a fost desfăşurată acţiunea socială de sădirea copacilor pe teritoriul Complexului Memorial „Eternitate”.


Aceasta a devenit o tradiţie ca în ajunul sărbătorii de 9 mai - Ziua Victoriei, să fie plantaţi diferite specii de arbori. Dacă în anii precedenţi au fost sădiţi mesteceni şi castani, în acest au fost sădiţi molizi argintii.

La eveniment a participat şi candidatul PSD la funcţia de primar general al mun. Chişinău, Sergiu Coropceanu, şi membri ai echipei, candidaţi la funcţia de consilieri al Consiliul municipal Chişinău.

„Este o onoare să participi la o astfel de acţiune şi să contribui personal la plantarea arborilor, simbol al vieţii şi al unui nou început. Sunt ferm convins  că această alee va deveni un simbol al Complexului Memorial „Eternitate” şi va uni toţi locuitorii oraşului Chişinău şi a întregii ţări, nu ca piatra comemorativă în memoria victimelor ocupaţiei sovietice plasată în Piaţa Marii Adunări Naţionale, care nu a făcut altceva decât să dezbine societatea”, declară Sergiu Coropceanu. 

Sursa: UNIMEDIA


Trei expoziţii internaţionale în Moldova dedicate industriei alimentare

Trei expoziţii internaţionale în Moldova dedicate industriei alimentare
Poză simbol
Foto: ecolux.md

În perioada 11-15 mai 2011, în Moldova se va desfăşura cea de-a 18-a ediţie a expoziţiei internaţionale specializate de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora „Food&Drinks”, „Food Technology” şi cea de-a 16-a ediţie a expoziţiei internaţionale specializate de echipamente pentru industria alimentară „Packaging.Depot”, comunică Serviciul de Presă al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.


La ediţiile expozițiilor din anul curent vor participa 160 agenţi economici autohtoni şi străini. Geografia participării cuprinde 9 ţări, printre care Bulgaria, România, Cehia, Ucraina și Franța.

Pe parcursul expoziţiilor, se vor face prezentări ale produselor agroalimentare și degustări, iar utilajele şi echipamentele pentru unităţile comerciale şi de alimentaţie publică vor fi valorificate în faţa vizitatorilor.

Programul expoziţional va cuprinde și un șir de seminare, pe diverse tematici, cum ar fi: aplicarea indicaţiilor geografice, denumirile de origine ca instrument de promovare a produselor autohtone, subvenţionarea producătorilor agricoli, calitatea alimentelor. 

Participanţii cu cele mai bune performanţe vor fi premiaţi în cadrul concursului tradiţional „Noutatea anului 2011”. Deschiderea oficială a expoziţiilor va avea loc pe 11 mai 2011, ora 11-00 în incinta Moldexpo, str. Ghioceilor 1, pavilionul 2.

Sursa: UNIMEDIA


Al-Qaeda: Îl vom răzbuna pe bin Laden

Al-Qaeda: Îl vom răzbuna pe bin Laden
Foto: hurriyetdailynews.com

Reţeaua teroristă al-Qaeda a confirmat moartea liderului său, Osama bin Laden, într-un comunicat citat de centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, relatează AFP.


Reţeaua al-Qaeda a ameninţat însă că îl va răzbuna pe liderul său, ucis în noaptea de duminică spre luni, şi s-a angajat să continue Jihadul (războiul sfânt).

Al-Qaeda a mai anunţat că va difuza "în curând" o înregistrare audio cu Osama bin Laden, realizată cu o săptămână înainte de moartea acestuia.

Osama bin Laden a fost ucis în noaptea de duminică spre luni, într-o operaţiune a forţelor speciale americane, la Abbottabad, un oraş din Pakistan.
 

Blog: Filat ‘cedează’ presiunilor chişinăuienilor şi demarează campania pentru anticipate

Blog: Filat ‘cedează’ presiunilor chişinăuienilor şi demarează campania pentru anticipate
Foto: tudorcojocari.wordpress.com

În sfârşit, ceea ce trebuia să se termine înainte să se înceapă, s-a întâmplat. Bodiu a fost retras din cursă. Dincolo de beneficiile care îi sunt aduse lui Chirtoacă (nu fără un calcul pragmatic), lucrurile par să se aşeze la locurile lor. 


Pe parcursul campaniei s-a demonstrat că, de fapt, înaintarea lui Bodiu a fost un experiment personal al premierului, asumat în sfântul spirit de echipă, de către aproape toţi PLDM-iştii (cu excepţia lui Tănase, Godea etc.). Acum, şeful PLDM ‘cedează’ în faţa presiunii chişinăuienilor, consiliat fiind de către bravul său staff, caruia i-a intrat în sarcină să monitorizeze, să tragă concluzii şi să efectueze previziuni asupra deznodământul de la 5 iunie. Nimeni niciodată n-a afirmat că respectivul staff ar fi rău, dimpotrivă, echipa de image-makeri a premierului a fost mereu lăudată şi ridicată în slăvi, uneori în mod exagerat chiar. Aşadar, laudele au fost confirmate.

Este greu să prevedem care va fi reacţia electoratului.

Continuare pe blogul lui Tudor Cojocaru...

sursa: Unimedia

(video) PC-ul de mărimea unui stick, doar 25 de dolari

(video) PC-ul de mărimea unui stick, doar 25 de dolari
Foto: youtube.com

Raspberry Pi este numele unui mini-computer de marimea unui stick USB si care costa numai 25 de dolari, potrivit Business Insider.


PC-ul are doua porturi, pentru monitor si tastatura. Este dotat cu un procesor de 700 de MHz si o memorie RAM de 128 de mega. 

Nu numai ca este o reusita inginereasca de exceptie, insa multumita pretului si marimii reduse, poate fi folosit in tarile din lumea a treia, cu precadere in domeniul educatiei. 

David Braben, cel care a construit mini-computerul, a facut o avere cu studio-ul sau de productie de jocuri video.  



Sursa: hit.ro


(video) Marina l-a felicitat pe Vladic

(video) Marina l-a felicitat pe Vladic
Foto: gov.md

Marina nu a uitat de prietenul său Vladic. Aceasta a venit în ospeţie la prim-ministrul Vlad Filat şi l-a felicitat cu ocazila zilei sale de naştere. În dar i-a adus o felicitare şi un bucheţel cu trandafiri albi, care sunt pe placul premierului.


Astăzi, 6 mai, Vlad Filat a împlinit 42 de ani. Cu acestă ocazie, acesta a fost felicitat de către politicieni, diplomaţi acreditaţi în Republica Moldova, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai mediului academic.

Printre cei care au venit să-l felicite pe premier la oficiu au fost Î.P.S Mitropolitul Chişinăului şi Întregii Moldove, Vladimir, Preşedintele interimar, Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, preşedintele PL, Mihai Ghimpu, colegi din Guvern şi deputaţi din Alianţa pentru Integrarea Europeană.

UNIMEDIA precizează că Marina este fetiţa de opt ani de la Centrul pentru copilărie adolescenţă şi familie din Chişinău, care l-a cucerit pe premier, oferindu-i un mărţişor, la 1 martie curent. Atunci Filat a invitat-o la el în birou şi i-a oferit un televizor nou la orfelinat. Ulterior, Vlad Filat a mai vizitat-o la centru de plasament unde aceasta stă, inclusiv de ziua ei de naştere.



Sursa: UNIMEDIA