Boțan: Pasat profită de atenție. Scopul lui este de fapt introducerea filozofiei ortodoxe în școli

joi, 22 iulie 2010

Boțan: Pasat profită de atenție. Scopul lui este de fapt introducerea filozofiei ortodoxe în școli
Igor Boțan
Foto: PublikaTV

"Valeriu Pasat profită de atenție. El este un om de știință și a știut foarte bine cum să ducă lumea în eroare. Fostul șef al SIS a inițiat un proiect politic care se bazează pe anumite simboluri religioase, dar scopul real este de fapt introducerea în școli a filozofiei ortodoxe". Declarația aparține analistului politic Igor Boțan, lansată în cadrul unei emisiuni de la PublikaTV.


Potrivit sursei, biserica nu poate pronunța cuvântul "filozofie", astfel că acest grup utilizează sintagma "bazele ortodoxiei". "Acest lucru poate fi înțeles citind textului dlui Pasat. Cine citește printre rânduri înțelege acest lucru. Scopul său de bază este să introducă studierea filozofiei ortodoxe în școli, dar nu a religiei propriu-zise", a mai precizat Boțan.

Deși Curtea Supremă de Justiție s-a expus ferm și fără echivoc cu privire la interzicerea desfășurării referendumului religios, reprezentantul grupului de inițiativă, Dmitri Ciubașenco, declară că Pasat va merge până la capăt pentru a-și atinge scopul - religia obligatorie în școli.

sursa: Unimedia

0 Comments: