Turnul Păcii din Sankt-Petersburg s-a fisurat

joi, 22 iulie 2010

Turnul Păcii din Sankt-Petersburg s-a fisurat

Turnul Păcii, un monument din sticlă amplasat în centrul oraşului Sankt-Petersburg, oferit de Franţa, s-a fisurat din cauza caniculei, au anunţat miercuri serviciile municipale din acest oraş, al doilea ca mărime din Rusia, relateaza AFP.


Opt panouri de sticlă ale acestui turn situat în piaţa Sennaia s-au fisurat din cauza caniculei care afectează de peste două săptămâni oraşul Sankt-Petersburg, unde au fost înregistrate temperaturi de peste 30 de grade Celsius, au anunţat serviciile municipale într-un comunicat.

Panourile avariate urmează să fie demontate în zilele următoare, potrivit autorităţilor locale, care le-au recomandat şoferilor să fie prudenţi şi să ocolească turnul, transmite MEDIAFAX.

Acest turn înalt de 18 metri, conceput de artista franceză Clara Halter şi de arhitectul francez Jean-Michel Wilmotte, este format din doi pereţi de sticlă convecsi, iluminaţi din interior, unde cuvântul "pace" este gravat în 50 de limbi. 

Acesta a fost oferit în 2003 de Franţa oraşului Sankt-Petersburg la împliniarea a 300 de ani, dar construcţia ultramoderna din piaţa istorică a fostei capitale imperiale ruse a generat numeroase critici în perioada respectivă, din partea experţilor din oraş.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la 9am.ro


0 Comments: