Grație edu.md plec în Cehia la master

sâmbătă, 24 iulie 2010

Grație edu.md plec în Cehia la master
Foto: edu.md

Hoinăresc prin site-urile cu oferte de scholarship peste hotare pentru master în economie din deprindere. Nu mă pot acomoda cu idea că, în sfârșit, sunt și eu convinsă de plecarea la studii… trecând deja peste așteptări, răspunsuri de 99,9%, dar nu 100, de certificate medicale ne-eliberate, de întârzieri cu depunerea actelor pentru viză. Gata, reușit tot. Plecăm.


Realizez că marea majoritate a colegilor mei (activi) fac același lucru, adică pleacă la studii la alte universități decât cele din Moldova sau cel puțin foarte mult își doresc acest lucru. Defapt, e și altă parte a explicației: sunt foarte puțini din acei colegi care-și doresc (care-și văd) viitorul în Moldova. Trist să fie asta sau nu, nu știu, dar cred că e o reacție normală a unui organism sănătos: să vrei ceva mai bun, undeva unde e mai bine.

Pentru cei care încă nu au făcut alegerea, voi fi generoasă și ne-egoistă să împart careva link-uri ceva mai importante decât altele (pe care le știu) unde puteți găsi oferte de burse de studii, conferințe, școli de vară etc. Nu fiți nici voi zgârciți, dacă aveți vreun link interesant feel free to share it with me/us! 

4. www.edu.md – site-ul grație căruia plec în Cehia la master.

Sursa: Blogul Nataliei Bejan 


0 Comments: