Ajutor de 300 mii dolari pentru sinistrații din Republica Moldova din partea Guvernului SUA

joi, 22 iulie 2010

Ajutor de 300 mii dolari pentru sinistrații din Republica Moldova din partea Guvernului SUA
Foto: UNIMEDIA

50 mii dolari în formă bănească și bunuri în valoare de 250 mii dolari din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii pentru sinistrații din lunca Prutului. Ajutoarele umanitare au fost aduse chiar azi, 22 iulie, la centru pentru donații din Hâncești. Prezent la eveniment, viceambasadorul SUA în Republica Moldova, Marcus Michelli, a declarat că Ambasada Statelor Unite va mai acorda un ajutor umanitar în sumă de 140 mii dolari.


614 saci de dormit, 663 plapume de lână, 1047 cearșafuri pentru pat, 307 paturi ajustabile de câmp, 216 prosoape de baie, 860 prosoape pentru mâini și 65 seturi pentru pat în situații excepționale, care includ: pernă, plapumă, prosop, saltea - acestea sunt ajutoarele care au fost aduse astăzi la Hâncești. „Cele 50 mii dolari care au fost donate în formă bănească vor fi utilizate pentru procurarea semințelor, obiectelor de mobilier de primă necesitate și care vor ajuta sinistrații să depăseașcă situația materială dificilă în care s-au pomenit din cauza inundațiilor”, a declarat viceambasadorul.

În același context, Marcus Michelli a mai spus că Ambasada SUA în parteneriat cu Organizația Minitară Europeană va mai oferi Republicii Moldova, drept ajutor, pompe electire, bărci pneumatice, încălțăminte, în valoare totală de 140 mii dolari.

Premierul Vlad Filat a mulțumit Guvernului SUA pentru receptivitate la solicitarea carea a fost adresată. Acesta a mai specificat că se va mai adresa americanilor pentru a pune la dispoziție experți care vor lucra la elaborarea unei strategii care va oferi soluții în administrarea situațiilor de catastrofă. „Avem nevoie de un document strategic care să răspundă la posibilele pericole”, a conchis prim-ministrul.

UNIMEDIA precizează că ajutorul de 300 mii dolari a fost oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova în parteneriat cu Direcția de Asistență și Ajutor a Populației din SUA.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: