Lucrările de construcţie a terminalului de la Giurgiuleşti au fost reluate

joi, 22 iulie 2010

Lucrările de construcţie a terminalului de la Giurgiuleşti au fost reluate
Foto: Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti

Lucrările de construcţie a terminalului de containere şi mărfuri generale din Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti au fost reluate marţi, 20 iulie 2010, informează investitorul general şi operatorul Portului.

Procesul de efectuare a lucrărilor a fost stopat din 23 iunie curent, în rezultatul creşterii nivelului apelor în râul Prut şi fluviul Dunărea. Se prognozează ca terminalul să fie finisat până la finele anului 2010 şi să fie dat în exploatare în primul trimestru al anului 2011.


Menţionăm că pe parcursul primului semestru al anului 2010, prin intermediul Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti a trecut un volum total de 147 698 tone metrice de bunuri, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului 2008 acest volum a fost de 11 658 tone metrice, sau de 12 ori mai mic.

65% din bunurile transbordate prin Port au constituit produsele cerealiere, 21% - pietriş şi 14% - produse petroliere. Volumul estimativ al bunurilor transbordate până la sfârşitul anului curent este de 300 000 tone metrice.

Amintim că Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti are statut de zonă economică liberă şi constă din terminalul petrolier, portul marfar şi zonă industrială. Acesta se întinde pe o suprafaţă de 120 ha şi este situat la kilometrul 133,8 al fluviului Dunăre în sudul Moldovei, fiind unicul port din Republica Moldova accesibil pentru navele maritime.

sursa: Unimedia

0 Comments: