Dinamo a trecut de Bălţi în Europa League. Urmează Hajduk Split

joi, 22 iulie 2010

Dinamo a trecut de Bălţi în Europa League. Urmează Hajduk Split
Foto: fcdinamo.ro

Meci fără probleme pentru Dinamo în manşa secundă a turului doi preliminar al Europa League. "Câinii" au administrat un sec 5-0 moldovenilor de la Olimpia Bălţi şi au ratat alte câteva uriaşe şanse de gol.


Dinamo s-a calificat, joi seară, în turul trei preliminar al Europa League. Trupa lui Andone a trecut fără nicio problemă de Olimpia Bălţi, din Republica Moldova, impunându-se cu 5-1 în meciul din manşa secundă a turului doi de calificare, după ce în primul meci a învins, la Chişinău, cu 2-0.

Andrei Cristea a deschis "balul" după numai două minute de joc, când a profitat de o greşeală în lanţ a apărătorilor moldoveni, iar apoi şi-au trecut numele pe lista marcatorilor Adrian Cristea (31), Ousmane N'Doye (45), Cătălin Munteanu (59) şi Gabriel Torje (63, penalty). Moldovenii au redus din diferenţă abia în minutul 90, prin Adaramola.

De notat că Dinamo ar fi avut ocazia să înscrie încă pe atâtea goluri câte le-au dat moldovenilor, dar au ratat incredibil, spre necazul antrenorului Ioan Andone, aflat la primul său meci în "Groapă" în noul mandat.

Adrian Cristea a fost cel mai bun jucător de pe teren, alergând mult şi oferindu-le baloane utile colegilor săi, el fiind pasatorul decisiv la golurile lui Andrei Cristea şi Cătălin Munteanu. Evoluţia bună a "Prinţului" a fost aplaudată de fanii dinamovişti, care în sezonul trecut l-au contestat deseori din cauza evoluţiilor sale slabe, cauzate de o viaţă extrasportivă tumultuoasă. Totuşi, după ce a fost înlocuit, Adrian Cristea nu a mers să salute galeria.

Meciul cu Olimpia Bălţi  are şi o parte mai puţin bună pentru Dinamo, care în ultimele minute a jucat în 10, după ce Gabriel Torje a acuzat o accidentare şi a părăsit terenul, în condiţiile în care Andone operase deja toate schimbările.

Dinamo merge, aşadar, mai departe în Europa League, iar în turul trei preliminar va avea adversară formaţia croată Hajduk Split. Meciul tur se va disputa pe 29 iulie, la Bucureşti.

0 Comments: