Petiţie către "Il Giornale": Cerem să faceţi o dezimţire publică. Moldovenii nu reprezintă un pericol pentru UE

joi, 22 iulie 2010

Petiţie către

24 de persoane, moldoveni de pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi din peninsulă, precum şi câţiva italieni au semnat o petiţie online către publicația italiană "Il Giornale" şi Ambasada Republicii Moldova în Italia, prin care cer ziarului să dezmintă public informaţia precum că "moldovenii sunt un pericol pentru Uniunea Europeană", iar Republica Molodva este "un reziduu al fostului imperiu sovietic".


"Cerem ziarului "Il Giornale" să dezmintă public această informație, ca fiind una ce nu corespunde realității. De asemenea, solicităm Ambasadei R. Moldova în Italia să transmită redacției ziarului italian acest mesaj de profundă nemulțumire a cetățenilor moldoveni și să solicite dreptul la replică, în care să prezinte imaginea reală a R. Moldova și cetățenilor moldoveni în Italia", mai este scris în petiţie.

Semnatarii se arată foarte indignaţi şi supăraţi de situaţia creată - "Sunt indignat nespus de articolul acestui jurnal xenofobist, care provoacă ura interetnică. Spre fericirea noastră raportul moldo-italian este constructiv și favorabil pentru ambele țări.Atragem atenția și cerem sprijinul autorităților italiene pentru a combate acest fenomen de discriminare rasială" sau "Suntem foarte muncitori, respectuoși și regret, că jurnalistul nu a studiat situația", mai scriu subsemnaţii.

Amintim că presa occidentală a criticat de mai multe ori în ultima perioadă politica României faţă de R. Moldova. Preşedintele Traian Băsescu "păcăleşte" Uniunea Europeană, acordându-le paşapoarte româneşti la sute de mii de moldoveni care vor putea circula liber în spaţiul UE, a scris publicaţia italiană Il Giornale, notând că, fără să ştie, UE are neoficial 28 de state membre.

De asemenea, publicaţia Der Spiegel a relatat săptămâna trecută că preşedintele Traian Băsescu intenţionează să le ofere cu generozitate sute de mii de paşapoarte româneşti locuitorilor din R.Moldova, astfel că aceştia ajung "pe uşa din spate" în paradisul economic al Uniunii Europene.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: