Ţări unde poţi trăi cu mai puţin de 500 de dolari pe lună

duminică, 24 octombrie 2010

Ţări unde poţi trăi cu mai puţin de 500 de dolari pe lună
Comentariu: Belize
Foto: incont.ro

Tailanda, Filipine, Costa Rica şi Belize sunt locurile cele mai ieftine din lume, dar şi cele mai frumoase si exotice. Informaţiile au fost adunate de pe site-urile şi blogurile de călătorie ale unor oameni care au plecat din ţările lor de origine şi trăiesc în aceste paradisuri.


Tailanda
Preţurile chiriilor din Tailanda variaza ca peste tot în funcţie de locaţie. Dar sunt numeroase oferte în locuri mai puţin turistice, unde pentru un apartament poţi plăti 100-150 de dolari pe lună, în funcţie de cât de aproape de coastă vrei să stai. În Tailanda mâncarea este foarte ieftină. Un prânz la fast-food-urile tradiţionale  te costă în jur de 1 dolar. Practic, pe lângă chirie, mâncarea te mai costă încă aproximativ 100 de dolari pe lună. Asa că îţi mai rămân 200-300 de dolari şi pentru cumpărături, excursii, petreceri, etc.

Filipine
O altă destinaţie exotică este Filipine. Nu trebuie să te duci neapărat în Manila, unde costurile sunt ceva mai mari, dar în provincia Cebu, găseşti plaje însorite, terenuri de sport şi centre comerciale, iar chiria pentru un apartament se încadrează în 150 de dolari pe lună. Mâncarea este de asemenea foarte ieftină.  150 de dolari pe lună îţi ajung şi pentru alimente şi alcool, chiar şi ţigări (dacă este cazul).

Costa Rica
Şi aici cu câteva sute de dolari poţi duce o viaţă relaxată. În San Jose, şi împrejurimi, sunt oferte de  apartamente sau chiar case sub 200 de dolari pe lună. În restaurant, preţurile pentru un prânz sau o cină sunt sub 5 dolari.

Belize
Unul dintre cele mai frumoase locuri din America Centrală, Belize are tot ce ţi-ai putea dori de la un loc exotic. Plaje de vis, clima subtropicală, iar limba oficială este engleza. Locul este de asemenea un paradis pentru scufundări subacvatice. Chiria pentru o casă pe care o poţi împărţi cu alţi europeni sau americani este de circa 300 de dolari pe luna. Alimentele locale sunt foarte ieftine drept pentru care, la fel ca şi iîn celelalte destinaţii cu 100 de dolari îţi poţi asigura mâncarea lunar.

sursa: Unimedia

0 Comments: