Ghimpu: Alegerile vor fi libere şi corecte, şi se vor solda cu victorie

miercuri, 27 octombrie 2010

Ghimpu: Alegerile vor fi libere şi corecte, şi se vor solda cu victorie
Foto: UNIMEDIA

Alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie se vor desfăşura în mod liber şi corect, şi se vor solda cu victoria. Declaraţia aparţine preşedintelui interimar al Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, şi a fost lansată astăzi, 27 octombrie, în cadrul întrevederii cu delegaţia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).


Delegaţia APCE şi-a manifestat speranţa că campania electorală se va desfăşura în mod democratic, liber şi trasparent. Membrii delegaţiei au amintit că pe 28 noiembrie, la Chişinău va veni o delegaţie formată din 28 de parlamentari europeni, care vor monitoriza alegerile anticipate.

Tot astăzi, Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu delegaţia Comisiei ad hoc a APCE, în calitate de lider al Partidului Liberal.Ghimpu  a trecut în revistă aşteptările Partidului Liberal pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie, principala fiind reeditarea Alianţei pentru Integrarea Europeană în viitorul parlament şi rezolvarea crizei instituţionale prin alegerea preşedintelui Republicii Moldova.

Misiunea specială a APCE, în perioada 25-28 octombrie, se află la Chişinău pentru a evolua procesul preelectoral demarat de curând în vederea alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova.

Membrii delegaţiei au avut întrevederi cu Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, liderii Alianţei pentru Integrare Europeană, liderii opoziţiei parlamentare şi ai partidelor extra-parlamentare, precum şi cu membrii delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la APCE. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: