Opt din primele 12 regiuni UE cu cel mai mare şomaj sunt din Spania

vineri, 29 octombrie 2010

Opt din primele 12 regiuni UE cu cel mai mare şomaj sunt din Spania
Foto: gorjeanul.ro

Conform Eurostat, Spania domină clasamentele şomajului în Uniunea Europeană, atât la "general", cât şi în ceea ce priveşte şomajul în rândul femeilor sau în rândul tinerilor.


Biroul statistic european, Eurostat, revine cu veşti proaste pentru Spania în materie de şomaj, dat fiind că din cele 12 regiuni cu cea mai mare rată a şomajului din cele 27 de ţări ale Uniunii Europene în 2009, opt sunt spaniole, informează ABC.

Astfel, după insula franceză Reunion, care avea o rată a şomajului de 27,1% în 2009, apar pe listă Insulele Canare, cu 26,2%, urmate de Andaluzia, cu 25,4% şi Melilla, cu 24,1%.

La polul opus se situează, cum deja a devenit o obişnuinţă, regiunile olandeze Zeeland (2,1% rată a şomajului) şi Gelderland (2,8%), urmate de regiunea din nordul Italiei, Bolzano (2,9%). Din cele 12 regiuni cu cea mai mică rată a şomajului din UE, jumătate, adică şase, sunt din Olanda, ţară cu o legislaţie a muncii foarte flexibilă, unde este o obişnuinţă munca part-time şi există multe posibilităţi de adaptare a orarului de muncă la necesităţile familiale.


0 Comments: