Comuniştii solicită jurnaliştilor să nu încalce deontologia profesională

joi, 28 octombrie 2010

Comuniştii solicită jurnaliştilor să nu încalce deontologia profesională
Foto: Colaj UNIMEDIA

"Partidul Comuniștilor din Republica Moldova vine să reitereze stimaților jurnalilști, care sperăm nu au uitat ce înseamnă deontologie profesională, de existența normei constituționale potrivit căreia libertatea de exprimare nu poate prejudicia onoarea, demnitatea sau dreptul altei persoane la viziune proprie", se menţionează într-o declaraţie a Partidului Comuniştilor.


PCRM solicită mass-media să se abțină de la astfel de procedee manipulatorii și concluzii pripite, fără a preciza însă la cine se referă. Potrivit raportului de monitorizare a mass-mediei, realizat de către Centrul de Jurnalism Independent (CJI), Asociaţia Presei Independente (API) şi Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău - instituţiile media Nezavisimaia Moldova, Moldova Suverană, Omega şi postul de televiziune NIT dau dovadă de un evident partizanat politic.

„Postul privat NIT, însă, a dat dovadă de un evident partizanat politic, făcând campanie pentru PCRM. Formaţiunea a fost prezentată fie în lumină pozitivă, fie neutră. Totodată, alianţa de guvernământ şi partidele componente ale acesteia a fost criticată şi defavorizată”, a precizat, directorul CJI, Nadine Gogu, specificând că aceeaşi politică editorială a fost prezentă şi la presa scrisă şi agenţiile de ştiri Nezavisimaia Moldova, Moldova Suverană, Omega.

sursa: Unimedia

0 Comments: