Toate partidele vor fi verificate de CCCEC şi Inspectoratul Fiscal. Partidele care se va dovedi că au falsificat rapoartele financiare vor fi excluse din campanie, declară Iurie Ciocan

joi, 28 octombrie 2010

Toate partidele vor fi verificate de CCCEC şi Inspectoratul Fiscal. Partidele care se va dovedi că au falsificat rapoartele financiare vor fi excluse din campanie, declară Iurie Ciocan
Foto: Colaj UNIMEDIA

RECTIFICARE: Comisia Electorală Centrală a expediat în dimineaţa zilei de azi, 28 octombrie, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei şi Inspectoratului Fiscal rapoartele financiare ale tuturor partidelor politice pentru a cerceta veridicitatea acestora. CEC declară că aceasta este o practică veche, însă situația vine care urmare subiectelor mediatizate de presă în care se face referire la donaţiile în fondul electoral al PCRM despre care persoanele vizate spun că nu cunosc nimic. Informaţia a fost oferită pentru UNIMEDIA de către secretarul CEC, Iurie Ciocan.

Acesta a declarat că nu ţine de competenţa CEC pentru a verifica aceste rapoarte de aceea a fost necesară sesizarea CCCEC şi Inspectoratului Fiscal, care vor oferi un răspuns oficial în acest sens.


"Dacă se va demonstra că formațiunea  PCRM a falsificat rapoartele depuse la Comisia Electorală Centrală aceste venituri vor fi declarate nevalabile şi vom solicita Curţii Supreme de Justiţie ca Partidul Comuniştilor din Republica Moldova să fie exclus din cursa pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie. Acest lucru se referă la toate formațiunile politice. Totodată, pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să fie întrunite mai multe circumstanțe", a menţionat Iurie Ciocan.

UNIMEDIA aminteşte că tatăl unui tânăr de 23 de ani, care figurează în lista de donatori a Partidului Comuniștilor, declară că prima dată aude de acest lucru. Potrivit PCRM, acesta ar fi donat 250 mii lei comuniștilor pentru campania electorală.

sursa: Unimedia

0 Comments: